Dodaj do ulubionych

Jaka polska stacja TV jest najgorsza?

IP: *.gala.com.pl 10.11.01, 14:49
Polsat czy tvn? :) A tak na powaznie, to tvn juz dawno przebil Polsat. Kiedys mowiono, ze Polsat to absolutne dno - tvn wydrazyl w tym dnie dziure i wskoczyl w to, co tam chlupotalo pod spodem. W porownaniu z tvn Polsat to oaza dobrego smaku i arbiter gustu, inteligencji i elegancji... zastanawiam sie, kiedy "tefaueniarze" zaczna wydawac polska mutacje "National Enquirera" (pismo "pig brother" juz maja) - bo poza nim (i moze telewizyjnymi "ewangelistami") skopiowali i sklonowali juz chyba wszystko z amerykanskich brukowcow i rynsztokowych stacji. Jeszcze tylko Kolonke powinni zatrudnic, pasowalby do nich idealnie...
Obserwuj wątek
    • Gość: RaPiD Re: Jaka polska stacja TV jest najgorsza? IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 11.11.01, 16:04
      Zgadzam sie w zupełności z przedmowcą. Można zadać pytanie: Co różni TVN i
      Polsat?
      TVN-kopia zagranicznych programów goni kopię. Poziom coraz niższy, a filmy
      coraz gorsze. Czyżby ktoś się przeliczył z kasą?
      POlsat-coraz mniej kopii, coraz mniej brazyliany, a coraz lepsze filmy i sport
      na najwyższym poziomie. Gdyby tylko był on lepiej podany...
      • czaswrogpieniadz Re: Jaka polska stacja TV jest najgorsza? 16.03.14, 12:49
        Sport na najwyższym poziomie? A to się tak da odmierzyć łyżeczką?
    • _anonim_ Re: Jaka polska stacja TV jest najgorsza? 11.11.01, 18:31
      Ostatnio do dna puka TVP,coraz gorsze programy,piosenki biesiadne,nudne filmy i
      kiepskie seriale,ostatnio pojawil sie nawet TVSzop co mnie zwalilo z nog.
      Reklama w radio jest jeszcze gorsza,takich nedznych reklam nie ma zadna
      telewizja.
      Tak wiec tefaupe schodzi na psy.
    • Gość: q3maxim Re: POLSAT = POLSHIT IP: *.lubartow.sdi.tpnet.pl 12.11.01, 16:47
      Jesli chcecie porownania: Informacje w Polsacie vs. Fakty w TVN, Big Brother
      vs. to cos ..Łysi i Blondynki (??!?), dalej: prezenterzy, filmy, programy. Jak
      dla mnie, Polsat przegrywa na calej linii. Zawsze przegrywal. W TVN-ie rzuca
      sie w oczy profesjonalizm calego przedwsieziecia, nawet taka masowka jak BB
      jest zrobiona o niebo lepiej od konkurencji w Polsacie. Jakby nie patrzec, TVN -
      choc tez stacja komercyjna - to ewenement w Polsce. A podoba mi sie jeszcze
      bardziej, odkad uruchomiono kanal TVN24. I oby tak dalej. TVN : Polsat - 1:0.
    • Gość: Snake Re: Jaka polska stacja TV jest najgorsza? IP: 62.233.138.* 12.11.01, 17:22
      Moim zdaniem wszystkie kanaly zchodza na psy. Ilosc dennej lipy jest
      tak wielka, ze trzeba sie niezle napocic, zeby cos znalezc. Nie wiem
      jakimi kryteriami kieruje sie dyrekcja programowa owych kanalow
      w budowaniu profilu odbiorcy, ale jest on wg nich poprostu
      wszystkojadem. Teraz do panteonu dolaczyla TV Publiczna, co dziwi,
      bo przeciez kasuja nas co miesiac. W kazdym razie dla mnie gdyby nie
      Discovery to niebyloby odskoczni. Czy dla mediow widz inteligentny
      nie istnieje?

• Gość: Midas Re: Jaka polska stacja TV jest najgorsza? IP: 149.156.213.* 12.11.01, 22:33
      A ja coraz czesciej mysle cieplo o Polsacie. Maja mnostwo wlasnych produkcji i
      co wazniejsze polskich. Polskich seriali produkuja chyba tyle, co TVP. Powoli
      podnosza poziom filmow i programow. Infomacje - Fakty 1:0
      Fakty sa nieznosnie sensacyjne.Gawryluk jest coraz lepsza, a Lis coraz gorszy.
      Seriale 1:1, Na kazdy temat - Rozmowy 1:0.
      TVN mial rywalizowac z TVP 2, obawiam sie, ze trudno mu niedlugo bedzie
      rywalizowac z Polsatem.
      • Gość: rafik Re: Jaka polska stacja TV jest najgorsza? IP: *.*.*.* 13.11.01, 14:59
        A widzicie,
        Ja też nienawidzę Polshitu, a TVN mimo różnych kompromitujących programów, jest
        o niebo lepszy od tego co prezentuje powyżej wspomniany kanał.
        Jakie polskie produkcje Polsatu tak zachwycają przedmówcę, czy może serial pt.
        Modelki (czy jakoś tam)? Powiem Wam, że niechcy miałem kiedyś włączony
        telewizor podczas tego programu. Nie będę komentował.
        Czy może łysi i blondyki?
        Czemu wszyscy oskarżają Fakty o gonienie za sensacją, myślę że pracują tam
        dobrzy dziennikarze i Lis jest bardzo sprawnym prowadzącym, postawię nawet tezę
        że najlepszym w Polsce. Polsatowych Informacje nie są najwyższych lotów i nigdy
        nie będą. Odbiorca Polsatu woli oglądać Kiepskich, niż zagłębiać się w
        skomplikowany świat informacji, którego najczęściej nie rozumie.
        Oczywiście TVN ma wiele programów przykrych, do takich należy (nie wiem czy to
        jeszcze jest) Wybacz mi.
        Ale i tak, podsumowując batalię TVN:Polsat - 5:1.
        • Gość: Anka POLSAT=TVN IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.01, 13:14
          Mam wrazenie, ze dawno nie ogladales telewizji.
          1,Obejrzyj sobie seriale i obsade w filmach polskich w Polsacie, to zobaczysz
          ilu wartosciowym ludziom Polsat daje zarobic. Sama bylam zaskoczona nazwiskami,
          ktore pojawily sie w ostatnim czasie w Polsacie. NIe wiem od kiedy, bo wiecej
          tv ogladam od poczatku listopada. Rzadko ogladam seriale, ale wybiore Miodowe
          lata niz ajkis amerykanski hit klasy B w TVN. Podales przyklad Kiepskich i
          Modelek - akurat sa nadawane w porach o malej ogladalnosci. Poza tym sa to
          filmy sformatowane Modelki dla grupy wiekowej Beverly Hills, Kiepscy dla
          meskiej czesci grupy ogladajacej Virginie w TVN.
          2,TVN ma Fakty i tylko Fakty + programy publicystyczne. Najlepsi TVN sa
          zwiazani z tematem polityczno-biznesowym (Olejnik, Mlodkowski, Lis i reszta).
          TVN niewiele by stracilo, gdzyby zamiast TVN zrobilo TVN 24 + amerykanskie
          hity. Ta stacja od kilku miesiecy, wlasciwie od pocztaku stacza sie, a ostatnio
          to staczanie bardzo przyspieszylo.
          3,Co jest takiego swietnego w TVN? Big Brother, Milionerzy, Urzekla mnie twoja
          historia, Rozmowy w toku czy moze Klaudiusz z niespodzianka? Jaki poziom maja
          ludzie, ktorzy to ogladaja? Wyzszy od Kiepskich?
          Z symboli osobiscie wole piwko Kiepskiego od kurteczki BB. Bronisz TVN o jakim
          mowil na poczatku Walter Senior. Taki TVN istnial przez chwile. Polsat byl
          jaramarczny, uzupelnial TVP 1 i 2, ale teraz podciaga sie tematycznie. Uwazam,
          ze nie ma zadnej roznicy miedzy poziomem TVN a Polsatu. TVN ma lepsze studia i
          dekoracje, ale na tym dlugo pojechac nie mozna.
          Poogladaj telewizje i bez uprzedzen zobacz co sie w tej chwili dzieje na
          ekranie.
          PS. Lysi i blondynki nie sa na Polsacie. Polsat i TV 4 to dwa rozne kanaly
          (nalezace do tego samego czlowieka chyba), tak jak TVP1 i TVN.
          • Gość: rafil Re: POLSAT=TVN IP: *.*.*.* 26.11.01, 15:07
          • Gość: Jakub Re: Jakie stacje? Jest lepsza i gorsza? Konkluzja IP: *.zanet.pl 29.11.01, 18:57
            Trochę obiektywizmu. Nikt nie zaprzeczy, że programy tvn są najbardziej
            dopracowane technicznie. Na dowód, że Fakty są lepsze od Wiadmości niech
            posłuży fakt zmiany syganłu początkowego w programie TVP1. Stacja ta
            krytykowała tvn FAKTY za sensacje, ujęcia kamery i... po czasie sama wprowadza
            amerykańskie ujęcie z boku dziennikarza "myślącego" nad kartką. Poza tym
            dlaczego nikt nie zarzuca Wiadomościom kreowania dobrego wizerunku Pana
            Millera? Może i nie ma sensacji, ale faworyzowanie lewicy jest.

Pamiętajcie, że TVP jest finansowana z pieniędzy państwa. Niedawno KRRiT
            zagroziła, że dotacje zostaną zawieszone, ponieważ TVP ma zbyt obszerne bloki
            reklamowe (reklama, prezenter, reklama). Stacje Polsat i tvn są stacjami tak
            samo komercyjnymi. Tyle tylko, że Polsat chce wszystko jak najtaniej i szybko.
            Dowód - Dwa Światy, do błedów w przygotowywaniu i samej realizacji przyznał się
            nawet sam Polsat. I druga sprawa - reklamy. W tvn Pan Hubert je zapowiada, zaś
            Panu Ibiszowi przerywa się w połowie zdania...
            Każdy chyba dostrzega, jak tvn pracuje nad techniczną stroną swojej stacji. To
            tvn jako pierwszy kanał ogólnopolski ma prawa na wykorzystanie loga Dolby
            Surround i Digital. Największą wpadką tvn, jak dotychczas jest Big Brother2.

Jak sprawdzić czy stacja jest także dla ludzi o wyższym IQ? Zobaczcie co
            emituje po 22.00 i czy programy tego typu są podczas dnia. TVP bez zarzutu,
            Polsat - Informacje, informacje, informacje + komentarz, tvn - ambitny program
            R.Młodkowskiego (poniedziałki), ciekawe reportaże-dokumnety (typu komercyjnego)
            czyli Na ratunek, Granice, kiedyś Cenrum Nadziei (nie można pisać, że programy
            tego typu żerują na nieszczęściu ludzi, bo dzieci te mogły liczyć na ofiarność
            ludzi)oraz Urzekła mnie twoja historia (gdyby nie goście z BB to byłby dobry).
            Inne stacje? Nie ma o czym pisać,np. TV4 to słabe filmy i marne programy.

Tylko dzięki tvn oferta telewizji powiększyła się. Jaka inna stacja i po ilu
            latach swego działania wprowadziła tyle innowacji? Myślicie, że Polsat zrobiłby
            Dwa Światy i Życiową Szansę? Jaka stacja jako pierwsza zrobiła użytek z sms?
            Oczywiście pamiętajmy też o Polsacie i jego audiotele (chociaż pierwsza była
            chyba Polonia1). Nie piszcie bzdur, że tvn kopiuje zachodnie programy, bo
            nawet "Familiada" jest na licencji, o "Jaka to melodia" nie wspomnę.

Co do prowadzących mogę stwierdzić jedno. Tomasz Lis jest lepszy od Durczoka.
            A Durczok to jeden wielki eksperyment tv - ile programów może prowadzić ta sama
            osoba w tygodniu...pisała o tym jedna ze znanych gazet. Nie od dziś wiadomo, że
            prowadzący tworzy atmosferę całego programu, a więc TVP1 z Durczokiem jest dość
            monoatmosferyczna...

O tvn nie chcę i nie mogę pisać tylko na plus. Big Brother2 to chyba pomyłka...
            a Polsatowskie reality reżyserka show Łysi i Blondynki dowodzą, że może być coś
            gorszego od Dwóch Światów (jest różnica: w Dwóch Światach reżyserka się nie
            udała).

Mój tekst to myśli zebrane wielu osób.
            Konkluzja: Polsat - sport, teraz Polska, jak ominąć licencję
            tvn - fakty, pionierstwo, sms'y :-), seriale dokumentalne
            TVP - jak przechytrzyć dziennikarzy tvn, 20mln strat, jak to zrobić
            żeby było nowocześnie, ale nie komercyjnie ;-)
          • Gość: Jakub Re: Jakie stacje? Jest lepsza i gorsza? Konkluzja IP: *.zanet.pl 29.11.01, 18:58
            Trochę obiektywizmu. Nikt nie zaprzeczy, że programy tvn są najbardziej
            dopracowane technicznie. Na dowód, że Fakty są lepsze od Wiadmości niech
            posłuży fakt zmiany syganłu początkowego w programie TVP1. Stacja ta
            krytykowała tvn FAKTY za sensacje, ujęcia kamery i... po czasie sama wprowadza
            amerykańskie ujęcie z boku dziennikarza "myślącego" nad kartką. Poza tym
            dlaczego nikt nie zarzuca Wiadomościom kreowania dobrego wizerunku Pana
            Millera? Może i nie ma sensacji, ale faworyzowanie lewicy jest.

Pamiętajcie, że TVP jest finansowana z pieniędzy państwa. Niedawno KRRiT
            zagroziła, że dotacje zostaną zawieszone, ponieważ TVP ma zbyt obszerne bloki
            reklamowe (reklama, prezenter, reklama). Stacje Polsat i tvn są stacjami tak
            samo komercyjnymi. Tyle tylko, że Polsat chce wszystko jak najtaniej i szybko.
            Dowód - Dwa Światy, do błedów w przygotowywaniu i samej realizacji przyznał się
            nawet sam Polsat. I druga sprawa - reklamy. W tvn Pan Hubert je zapowiada, zaś
            Panu Ibiszowi przerywa się w połowie zdania...
            Każdy chyba dostrzega, jak tvn pracuje nad techniczną stroną swojej stacji. To
            tvn jako pierwszy kanał ogólnopolski ma prawa na wykorzystanie loga Dolby
            Surround i Digital. Największą wpadką tvn, jak dotychczas jest Big Brother2.

Jak sprawdzić czy stacja jest także dla ludzi o wyższym IQ? Zobaczcie co
            emituje po 22.00 i czy programy tego typu są podczas dnia. TVP bez zarzutu,
            Polsat - Informacje, informacje, informacje + komentarz, tvn - ambitny program
            R.Młodkowskiego (poniedziałki), ciekawe reportaże-dokumnety (typu komercyjnego)
            czyli Na ratunek, Granice, kiedyś Cenrum Nadziei (nie można pisać, że programy
            tego typu żerują na nieszczęściu ludzi, bo dzieci te mogły liczyć na ofiarność
            ludzi)oraz Urzekła mnie twoja historia (gdyby nie goście z BB to byłby dobry).
            Inne stacje? Nie ma o czym pisać,np. TV4 to słabe filmy i marne programy.

Tylko dzięki tvn oferta telewizji powiększyła się. Jaka inna stacja i po ilu
            latach swego działania wprowadziła tyle innowacji? Myślicie, że Polsat zrobiłby
            Dwa Światy i Życiową Szansę? Jaka stacja jako pierwsza zrobiła użytek z sms?
            Oczywiście pamiętajmy też o Polsacie i jego audiotele (chociaż pierwsza była
            chyba Polonia1). Nie piszcie bzdur, że tvn kopiuje zachodnie programy, bo
            nawet "Familiada" jest na licencji, o "Jaka to melodia" nie wspomnę.

Co do prowadzących mogę stwierdzić jedno. Tomasz Lis jest lepszy od Durczoka.
            A Durczok to jeden wielki eksperyment tv - ile programów może prowadzić ta sama
            osoba w tygodniu...pisała o tym jedna ze znanych gazet. Nie od dziś wiadomo, że
            prowadzący tworzy atmosferę całego programu, a więc TVP1 z Durczokiem jest dość
            monoatmosferyczna...

O tvn nie chcę i nie mogę pisać tylko na plus. Big Brother2 to chyba pomyłka...
            a Polsatowskie reality reżyserka show Łysi i Blondynki dowodzą, że może być coś
            gorszego od Dwóch Światów (jest różnica: w Dwóch Światach reżyserka się nie
            udała).

Mój tekst to myśli zebrane wielu osób.
            Konkluzja: Polsat - sport, teraz Polska, jak ominąć licencję
            tvn - fakty, pionierstwo, sms'y :-), seriale dokumentalne
            TVP - jak przechytrzyć dziennikarzy tvn, 20mln strat, jak to zrobić
            żeby było nowocześnie, ale nie komercyjnie ;-)
      • puppetmaster Re: Jaka polska stacja TV jest najgorsza? 22.11.01, 19:50
        Fakt, Gawryluk zaskakujaco sie wyrobila. A L*sa nie znosilem od dawna.
        Megazarozumialy, zadufany bufon i, nomen-omen, lizus. I to on wprowadzil ten
        koszmarny zwyczaj konczenia sprawozdan subiektywnym komentarzem, bo nie czul
        sie wystarczajaco wielka gwiazda. Teraz nawet wiejskie rozglosnie radiowe
        kopiuja ten schemat. I to jego denerwujace zaczynanie zdan od "y", czy ta
        zagrywka z przyprawiajacym o bol zebow mowieniem z chrypiacym gardlem (zeby
        zagrac na uczuciach pan po 50., jego glownych fanek). Uh...
      • czaswrogpieniadz Re: Jaka polska stacja TV jest najgorsza? 16.03.14, 12:52
        "Powoli podnoszą jakość filmów i programów", za niedługo będziemy się kłaniać w progu na sam dźwięk "telewizja".
    • Gość: maro Re: Jaka polska stacja TV jest najgorsza? IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 13.11.01, 18:02
      Widze, że wszyscy tutaj mówią jakimiś stereotypami. Jakby ostatni raz oglądali
      te kanały rok temu. Rzeczywiście, jeszcze niedawno bylo tak, ze TVN byl lepszy.
      Ale teraz, po wakacjach, jest chyba inaczej. Po pierwsze filmy w Polsacie, to
      absolutna czołówka (np. wczoraj Truman Show). A TVN? - zero. Po drugie sport. W
      Polsacie piłka nożna, a w TVN - zero. Po trzecie reality show - z tego co widze
      to Polsat wycofal sie z tych bzdur, a TVN - ciagle naciaga ludzi tym BB. Po
      czwarte Informacje czy Fakty. Tu rzeczywiście Gawryluk jest lepsze od Lisa-
      bufona. Ten niedlugo bedzie sie witał: -dzien dobry państwu, tu wasz najleszy
      prezenter na świecie :))))))
      Moim zdaniem, brawo dla Polsatu za zmiany !
      • Gość: Morten Re: Jaka polska stacja TV jest najgorsza? IP: *.pagi.pl 13.11.01, 19:11
        Czy Rapid to Maro ? Bo obydwa nicki zawsze bronią Polsatu, a adres mają ten sam
    • mram Re: Jaka polska stacja TV jest najgorsza? 14.11.01, 20:15
      wszystkie są takie same, wypłukują nam mózg.Nie ma co zestawiać.Nie cierpie
      Polsatu, nawet filmy tłumaczą tak że lepiej obejrzeć w orginale.Ale pozostałe
      jako całość też irytują.Ale chyba wiesz do czego służy pilot, te małe cyferki i
      duży czerwony.Przyjemnych eksperymentów, nic nie zepsujesz.Pozdrówka.
    • Gość: karol Re: Jaka polska stacja TV jest najgorsza? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.11.01, 20:40
      odmozgowienie na TVN-ie
      • Gość: Piotr Re: Jaka polska stacja TV jest najgorsza? IP: *.waw.cdp.pl 15.11.01, 13:52
        moim zdaniem, tvn dobija się do dna od spodu. Nie ma już żadnego programu za
        który ceniłbym tą stację. Fakty wcale nie przedstawiają wydarzeń, tylko pogląd
        Lisa na te wydarzenia, tak jakby tvn już z góry założył ze oglądają ich debile,
        którzy sami wniosków nie wyciągną. Poza tym żeby to jeszcze mądre wnioski. Oni
        nigdy nie mają wątpliwości - mądry człowiek ma je zawsze. Tak wyglądał właśnie
        osławiony Dziennik, gdzie wydarzenia były od razu odpowiednio skomentowane.
        Nie komentuję tutaj TVN24 bo nie mam możliwości oglądania, wierzę jednak że tam
        jest lepiej. Zamiast bufona Lisa jest tam Miecugow- rozsądny profesjonalista.
        • puppetmaster Re: Jaka polska stacja TV jest najgorsza? 22.11.01, 19:54
          A ja jeszcze zwracam uwage, ze chodzi o porownanie Polsatu i *TVN* - *nie
          TVN24*! TVN24 jest dosc bezczelnie zrzynane z CNN-u - nawet spoty z muzyczka
          robia sobie podobne :) - ale tu przynajmniej skopiowali *dobry* wzor. Chociaz
          ta ich cala Patrycja (?), nie potrafiaca przeczytac z monitora jednego zdania
          bez jakania sie i zrobienia pieciu pauz, denerwuje mnie niesamowicie.
    • Gość: ja Re: Jaka polska stacja TV jest najgorsza? IP: 10.0.0.* 16.11.01, 14:48
      Polszit
    • Gość: Gina Re: Jaka polska stacja TV jest najgorsza? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.11.01, 14:10
      Krótko: TVN.
      TELEWIZJA WIDZÓW NIEDOROZWINIĘTYCH.
    • Gość: karmen Re: Do Maxa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.11.01, 02:55
      Gość portalu: Max napisał(a):

> Jeszcze tylko Kolonke powinni zatrudnic, pasowalby do nich idealnie..

I tu żeś kolego przeholował! Masz coś do Kolonko? Nawet nicka pożyczyłeś sobie od
      niego a takie brednie pleciesz. Oby wszyscy dziennikarze informacyjni mieli tyle
      polotu i operowali taką polszczyzną jak on! Mistrzostwo i klasa! Zresztą nie na
      darmo wszystkie stacje publiczne i nie tylko ostrzą sobie na niego kły.A poza tym
      mistrzostwo w relacjach na żywo a to już mało kto potrafi! Życzyłby sobie taki
      Milewicz czy Pieńkowska takiego warsztatu dziennikarskiego , oj , życzyliby
      sobie...

• Gość: rafik Re: Do Maxa IP: *.*.*.* 20.11.01, 09:36
        Zgadzam się z przedmnówcą.
        Mariusz Max Kolonko jest zajebisty,
        bardzo lubię jego sprawozdania, relacje, nietypowe i bardzo pomysłowe.
        Bardzo dobry sprawozdawaca.
        Pozdrawiam
        • Gość: STYRO Re: Do Maxa IP: *.uc.nombres.ttd.es 22.11.01, 03:45
          Popieram!!! Kolonko to najlepszy polski dziennikarz inforamcyjny, a kazdy jego
          material to odrebna historia... No coz, z tym chyba trzeba sie urodzic...
          Potrafi zrobic material z niczego... pamietam jak raz po 11 wrzesnia wchodzil
          na zywo z Nowego Jorku i zerwalo sie polaczenie z Warszawa, nie majac odsluchu
          do studia w polsce i nie slyszac zadawanych pytan zrobil taka korespondencje,
          ze az glowa boli.... Moj idol...:-)))
          • Gość: onek M. M. Kolonko IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 22.11.01, 08:45
            Uważam, że M. M. bardzo łatwo popada w przesadę. Prawie każdy polityk to dla
            niego bohater. Bush jr - wielki narodowy bohater. Przemawijący w zagrożonej
            siedzibie ONZ minister Cimoszewicz - bohater. A tymczasem opinie o Bushu
            poważnych obserwatorów XXI wieku, takich jak Kapusciński czy Davis są dość
            powściągliwe.
            Pewnie, że M.M. jest człowiekiem z wyczuciem tv, ale zbyt łatwo popada w emfazę.
            • puppetmaster Golonka jest bardziej denerwujacy niz Pig Brother 22.11.01, 19:44
              Gdy slysze belkot tego typa, jego koszmarny akcent, jego knajacki jezyk,
              przedszkolne bledy ("pistolet kaliber 45 mm", "bron chemiczna anthrax") i
              tlumaczenia na poziomie swinki morskiej po lobotomii ("psy do wachania bomb"),
              to mam nudnosci. Bez watpienia ten prostacki styl przypada do gustu widzom Pig
              Brothera, swiata wg Kiepskich itd. Kolanko pasowaloby to tvn idealnie, razem z
              show niejakiej Rodowicz.
              • Gość: karmen Re: Golonka jest bardziej denerwujacy niz Pig Brother IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.11.01, 04:18
                puppetmaster napisał(a):

> Gdy slysze belkot tego typa, jego koszmarny akcent, jego knajacki jezyk,

Oooooooo , cóż za znawca nam się trafił ! To zaszczyt gościć tak znamienitego ,
                wybitnie uzdolnionego poliglotę... Bełkot. Hmmmm , chyba twój! Akcent - znam
                takich , co to po 2 tygodniach zamiast stany - mówią "juesej", jezyk , powiadasz,
                zakładam , że z prof. Bralczykiem mówisz sobie na ty i znasz conajmniej 6 jęz.
                obcych , bo inaczej twoje dywagacje są głęboko żenujące.

ten prostacki styl przypada do gustu widzom Pig
                > Brothera, swiata wg Kiepskich itd. Kolanko pasowaloby to tvn idealnie, razem z
                > show niejakiej Rodowicz.

Zwyczajni dyletanci , nie mający za grosz pojęcia o fachu dziennikarza
                informacyjnego ( po tym , co wywnioskować z twojego bełkotu możnabyło) , powinni
                wypowiadać się na tematy bliskie ich zainteresowaniom i sercu. Big Brother -
                forum najczęściej odwiedzane , dla tych " lepszych inaczej" - tuż obok.
                Powodzenia!

• puppetmaster Re: Golonka jest bardziej denerwujacy niz Pig Brother 09.12.01, 20:05
                  > Oooooooo , cóż za znawca nam się trafił !

Opanuj podstawy interpunkcji, bo nie zdasz matury.

>To zaszczyt gościć tak znamienitego ,
                  > wybitnie uzdolnionego poliglotę...

Hmm, sadzilem, ze u was zetkniecie sie z kims inteligentniejszym wywoluje raczej
                  kompleksy... ale niech bedzie, jesli odczuwasz zaszczyt, to odczuwaj - mnie to
                  ani ziebi, ani grzeje, bo zebym cieszyl sie, ze ktos odczuwa zaszczyt widzac
                  mnie, musialbym wiedziec, ze z kolei on moze zaimponowac czymkolwiek mnie. Ty nie
                  masz niczego.

> Akcent - znam takich , co to po 2 tygodniach zamiast stany - mówią "juesej",

>jezyk , powiadasz,
                  > zakładam , że z prof. Bralczykiem mówisz sobie na ty

Per Ty nigdy, chocby z racji wieku. Jak troche dorosniesz, to moze zrozumiesz
                  zasady savoir-vivre'u (chociaz nie watpie, ze na razie nawet nie rozumiesz, co
                  sam ten *zwrot* znaczy)

>i znasz conajmniej 6 jęz.
                  > obcych , bo inaczej twoje dywagacje są głęboko żenujące.

Nie wiem, co znaczy "conajmniej", ale widzac twoje ograniczenie i indolencje
                  domyslam sie, ze chcialas napisac "co najmniej". I, jak slepa kura w ziarno,
                  trafilas - wlasnie 6.

> Zwyczajni dyletanci , nie mający za grosz pojęcia o fachu dziennikarza
                  > informacyjnego ( po tym , co wywnioskować z twojego bełkotu możnabyło) , powinn

Czy "moznabylo" to jakies stworzenie bliskie twej malej i ciasnej glowie?
                  Przypominam o podstawach interpunkcji. BTW, w ktorej TV nosisz papiery i robisz
                  kawe?

> i
                  > wypowiadać się na tematy bliskie ich zainteresowaniom i sercu.
                  >Big Brother -
                  > forum najczęściej odwiedzane , dla tych " lepszych inaczej" - tuż obok.

To dobrze, ze lubisz ten "program" i masz jakies fantazje zwiazane z jego
                  uczestnikami/tworcami/fanami - ale po co mi to mowisz? Twoje zycie, hobby,
                  kompleksy itd. interesuja mnie tak samo, jak zawartosc twojej zapewne bardzo
                  grubej czaszki.

EOT, nie lubie idiot(ow/ek).
            • Gość: karmen Re: M. M. Kolonko IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.11.01, 04:08
              A co , czy On w/g ciebie artykuuje , że ci w/w panowie są bohaterami
              narodowymi? Moim zdaniem , jeżeli ktoś tu popada w przesadę , to ty sam (-a).
              Profesjonalizm i rzetelne dziennikarstwo to emfaza? Pierwsze słyszę.

P.S.
              Nie miałabym nic przeciw takiej wadzie zawodowej....
              • Gość: onek Re: M. M. Kolonko IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 23.11.01, 08:41
                Profesjonalny dziennikarz powinien być przede wszystkim obiektywny. Pan Kolonko
                kilkakrotnie w swych telewizyjnych relacjach używał w odniesieniu do Busha jr.
                określenia "bohater narodowy". Wydaje mi się, że to świadczy co najmniej o
                braku dystansu. Bo jest pewna różnica między bohaterem narodowym, a człowiem
                wykonującym po prostu swe zawodowe obowiązki. I owszem, nie przepdam za
                dziennikarzami popadającymi w emfazę.
                • Gość: karmen Re: M. M. Kolonko IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.11.01, 02:33
                  Używając zwrotu " bohater narodowy" , Kolonko kierował się obiegowymi opiniami
                  stada Amerykanów , uważających Busha za takiego "bohatera " , na jakiego sobie
                  zasłużyli. Nie czytasz między wierszami.
                  Do przesadnej afektacji daleka droga a to , co słyszymy z ust fenomenalnie
                  lotnego Maxa Kolonko to krótkie , zwięzłe, dowcipne i ciekawie podane
                  wiadomości na gorąco! Robi to genialnie a opinie , że można mu cokolwiek
                  zarzucić, zawsze świadczą o nieznajomości tematu pt.dzinnikarstwo telewizyje.
                  • Gość: STYRO Re: M. M. Kolonko - do karmen... IP: *.uc.nombres.ttd.es 25.11.01, 18:09
                    Karmen a Ty moze pracujesz w telewizji???
                    • Gość: karmen Re: M. M. Kolonko - do Styro IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.11.01, 19:51
                      Niestety , tak...

• Gość: STYRO Re: M. M. Kolonko - do karmen.... IP: *.uc.nombres.ttd.es 26.11.01, 02:51
                        A jesli moge spytac w jakiej i czy jestes dziennikarka informacyjna??? Jesli
                        tak to prosze o maila - mam ochote z Toba podyskutowac na temat pracy reportera
                        informacyjnego.. styrospain@hotmail.com Pozdrawiam serdecznie
                        • Gość: karmen Re: M. M. Kolonko - do Styro IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.11.01, 04:12
                          Gość portalu: STYRO napisał(a):

> A jesli moge spytac w jakiej i czy jestes dziennikarka informacyjna??? Jesli
                          > tak to prosze o maila - mam ochote z Toba podyskutowac na temat pracy reportera
                          >
                          > informacyjnego.. styrospain@hotmail.com Pozdrawiam serdecznie

A masz sentyment czy tak z urzędu? Pozdrawiam rownież.

• Gość: STYRO Re: M. M. Kolonko - do karmen. IP: *.uc.nombres.ttd.es 27.11.01, 18:17
                            • Gość: STYRO Re: M. M. Kolonko - do karmen. IP: *.uc.nombres.ttd.es 27.11.01, 18:23
                              Cos sie porobilo:-(... Pytam tak z sentymentu troche.... A co - nie masz ochoty
                              na rozmowe??? Pozdrawiam
                              • Gość: karmen Re: M. M. Kolonko - do Styro. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.11.01, 01:00
                                Gość portalu: STYRO napisał(a):

> Cos sie porobilo:-(... Pytam tak z sentymentu troche.... A co - nie masz ochoty
                                >
                                > na rozmowe??? Pozdrawiam

Nie , nie! Wręcz przeciwnie! No to pogadajmy!

• Gość: STYRO Re: M. M. Kolonko - do karmen. IP: *.uc.nombres.ttd.es 28.11.01, 02:41
                                  Do dawaj na maila: styrospain@hotmail.com. Pozdrawiam
                  • Gość: onek Korespondent telewizyjny IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.01, 11:43
                    powinien mieć jednak pewien dystans do materiału. Zupełnie inne są wymagania w
                    stosunku do dziennikarza sportowego czy muzycznego. Ci ostatni bardzo często
                    kreują idoli sportu i estrady.
                    Wydaje mi się natomiast, że korespondent telewizyjny, dziennikarz informacyjny,
                    publicysta polityczny powinien zachowywać pewien dystans do polityków. Takie
                    kraje gdzie tego dystansu nie ma to są przeważnie dyktatury, w których
                    dziennikarstwo służy budowaniu kultu jednostki. W krajach deokratycznych jest
                    jednak nieco inaczej. A MMK robi na mnie wrażenie faceta, który chętnie
                    wylansowałby jakiegoś politycznego idola.
                    • Gość: karmen Re: Do Onka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.11.01, 04:10
                      Gość portalu: onek napisał(a):
                      Taka jest Ameryka a MMK dlatego świetnie spełnia zarówno oczekiwania ich jak i (a
                      może przede wszystkim ) nasze. Nic tylko pogratulować i przybić "piatkę".
                      Kruszenie kopii więc , wydaje się , zupełnie niedorzeczne.

• Gość: onek Karmen, IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 27.11.01, 09:01
                        Ameryka ma na pewno bardzo różne oblicza. Bo gdyby tak nie było to dwaj
                        dziennikarze z "Washington Post" nie rozpętaliby afery Watergate, w wyniku której
                        Richard Nixon podał się w końcu do dymisji.
                        Ale faktycznie de gustibus non est disputandum. Tobie bardzo się podoba bardzo
                        emocjonalne dziennikarstwo MMK. Mnie natomiast bardziej odpowiada dziennikarstwo
                        bardziej stonowane. Takie chociażby jakie kiedyś uprawiał Karol Małcużyński
                        (senior).
                        • Gość: Kaja Takich juz nie ma... IP: 217.8.182.* 27.11.01, 13:25
                          Milo, ze o kims takim jeszcze ktos pamieta. Niestety, ale takich dziennikarzy
                          juz nie ma. Taraz ma byc emocjonalnie, szybko, krwawo, dynamicznie. INFORMACJA
                          TO BIZNES.
                          • Gość: onek Re: Takich juz nie ma... IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 28.11.01, 09:09
                            Tym bardziej miło, że ktoś inny to również pamięta:). Karol Małcużyński kojarzy
                            mi się oczywiście głównie z Monitorem, magazynem tv, który był kiedyś nadawany
                            w sobotę lub niedzielę zamiast dziennika telewizyjnego. Prowadził ten program
                            na zmiane z Edmundem Męclewskim.
                        • Gość: karmen Re: onek IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.11.01, 19:27
                          Sam więc rozumiesz , nie ma szczególnych wartości nasza skala porównawcza. I
                          dobrze. Jeden ponieca się , czymś, co minęło , drugi płynie z nurtem rynkowym...

• puppetmaster Re: Do Maxa 09.12.01, 20:10
            Troche o wytworach Golonki ("psach do wachania bomb", "broni chemicznej
            anthrax", "springfieldzie kaliber 45 mm"):

groups.google.com/groups?hl=en&th=4930e59ebb9b670e&rnum=3

groups.google.com/groups?q=%22psy+do+wachania+bomb%
            22&hl=en&rnum=1&selm=9qenhk%24plb%241%40news.tpi.pl

Jest jeszcze tego troche, np. przypomnienie tego, jak wielki maks tlumaczyl
            glupim Polakom, co to jest gielda.
            • Gość: karmen Re: Do Maxa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.12.01, 03:57
              puppetmaster napisał(a):

> Troche o wytworach Golonki ("psach do wachania bomb", "broni chemicznej
              > anthrax", "springfieldzie kaliber 45 mm"):
              >
              > <a href="http://groups.google.com/groups?hl=en&th=4930e59ebb9b670e&rnum=3">grou
              > ps.google.com/groups?hl=en&th=4930e59ebb9b670e&rnum=3</a>
              >
              > <a href="http://groups.google.com/groups?q=%22psy+do+wachania+bomb%">groups.goo
              > gle.com/groups?q=%22psy+do+wachania+bomb%</a>
              > 22&hl=en&rnum=1&selm=9qenhk%24plb%241%40news.tpi.pl
              >
              > Jest jeszcze tego troche, np. przypomnienie tego, jak wielki maks tlumaczyl
              > glupim Polakom, co to jest gielda.

Chcesz cos powiedziec specjalnego czy rozwazac temat watku? Bo jezeli tak bardzo
              gra ci na nerwach Max , to moze z tej frustracji zalóz o nim watek....

• Gość: labeo Re: Jaka polska stacja TV jest najgorsza? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.11.01, 04:17
      Moim zdaniem obie stacje sa bardzo podobne (identyczne?) i osiagnely prawie
      dno, kompletna sieczka. Programy typu: rozrywka BB, Blondynki i lysi,
      teleturnieje milonerzy i zyciowa szansa, filmy glownie powtorki starych hitow
      puszczane 5 raz w tym roku, seriale (sitcomy) z podkladem ze smiechem (nigdy w
      tych miejscach sie nie smialem-chyba cos ze mna nie tak :-) i brazylijskie
      tasiemce, muzyka typu disko polo itp. Jedyny plus w polsacie to wiadomosci, a w
      tvn kropka nad i z Olejnik.
    • Gość: hen Re: Jaka polska stacja TV jest najgorsza? IP: 213.17.144.* 23.11.01, 00:06
      A odbierasz TVP1 lub TVP2, to dopiero szmira.
      • Gość: polo Re: Jaka polska stacja TV jest najgorsza? IP: *.chello.pl 23.11.01, 00:20
        1. TV polonia to jest takie gówno że wstyd to puszczać w świat
        2. telewizja regionalna -Warszawa WOT
        3. TVP 1 i 2
        Taki jest mój typ.
    • Gość: Telewidz Re: Jaka polska stacja TV jest najgorsza? IP: 213.17.144.* 23.11.01, 00:21
      Stacje telewizyjne (wszystkie) są dokładnie takie, jak ich telewidzowie. Co
      jednym odpowiada, inni krytykują w czambuł i vice versa. Wystarczy poczytać
      opinie. Mamy trudny charakter, nie jesteśmy tolerancyjni, najlepsze jest to, co
      nam odpowiada czy się podoba. Postarajmy się wymagać tego samego, czego
      wymagamy od innych. Może będzie lepiej.
    • Gość: Gosia Re: Gdyby nie Ally McBeal to POLSAT!!!!!!! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 24.11.01, 11:08
      Gdyby nie Ally McBeal yo polsat by upadł. Odpowiedź brzmi -
      POLSAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: mimi Re: Jaka polska stacja TV jest najgorsza? IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 25.11.01, 14:17
      Najgorsza?POLSAT
    • Gość: Baska Re: Jaka polska stacja TV jest najgorsza? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.02, 23:25
      Hmm. Gdy to przejrzalam, to doszlam do wniosku, ze chyba kazda.
    • Gość: Hollow Re: Jaka polska stacja TV jest najgorsza? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.03.02, 11:28
      Jasne że polszmata solorza. Ten gosc, jesli idzie o chałture , jest
      rozpierdalająco bezkonkurencyjny.
    • bigbrada Re: Jaka polska stacja TV jest najgorsza? 26.03.02, 11:40
      Żartujesz.
      Najgorsze programy to Super1, Polonia1 oraz WOT.
      Nie wiem jak takie coś można emitować.
      • Gość: zip Re: Jaka polska stacja TV jest najgorsza? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 27.03.02, 04:07
        Trochę mi się nie chce pisać na ten temat, bo do kazdej stacji można mieć
        zarzuty o wiele rzeczy... Pomijam tutaj stacje typu Super 1 czy polonia 1,
        skupmy się na głównych.
        Nie wiem, która stacja jest teraz najgorsza? Ale widać pewne trendy - w
        polsacie jest to trend wznoszący (mimo wszystko) co przyznaję z pewnym bólem,
        bo za nimi nie przepadam. Al widać, że myślą o tym co zrobić, żeby swój
        wizerunek poprawić - Informacje poszły trochę w górę, mają specyficzny klimat,
        ale niektóym to może bardzo odpowiadać. Seriale - niektóre żenujące, niemniej
        faktem jest, że w ten sposób wspierają polskie produkcje - to jest ich duży
        plus. Sprowadzają dobre seriale zagraniczne - Ally McBeal, Emergency, dawniej
        byli jeszcze Friends - chyba najinteligentniejszy sitcom 'dla dorosłych' :)
        etc... Kino - bardzo dobre, wydaje mi się, że lepsze niż w tvn, choć ta
        ostatnia stacja stara się odpowiadać również hitami (ostatnio - Matrix). Tvn
        przegrywa totalnie sportem - nic w tej sprawie nie robią, nawet nba olali. Ich
        wiadomości sportowe z Klaudią są TOTALNE - nie wiem czy pamiętacie, jak kiedyś,
        nie wykupili praw do pokazywania bramek z mistrzostw świata w programach
        informacyjnych przez pierwsze 24 godziny od wydarzeń i pokazywali animacje
        piłkarzykami :))) - to była najwieksza żenada jaką widziałem w telewizji...
        Do tego strasznie dużo mają programów 'sensacyjnych' i żerujących na cudzym
        nieszczęściu, jak również takich, któe służą jedynie do 'product placement' -
        rozmowy w toku, granice, agent, adopcja, BB, agent, niespodzianka klaudiusza,
        kto mnie tak urządził, etc... Nic tam nie ma ciekawego... W ogóle - trend tvn-u
        oceniam jako spadkowy, coraz więcej sensacyjnej papki... Technologicznie są
        lepsi od polsatu, ale to chyba jedyna prawdziwa przewaga.
        A najlepszy jest Canal+
        pozdr
        zip
    • tony_clifton Re: Jaka polska stacja TV jest najgorsza? 28.03.02, 09:59
      Uważam że Polsat, wystarczy posłuchać wiadomości na tym kanale- komentarze są
      żenujące, a seriale nie należą do ambitnych, jeśli można mówić o ambicji.
      Jedyne co mogłem oglądać to "Ally". No i zostaje sprawa transmisji MŚ Japonia-
      Korea (totalny dół). Solorz nie jest moim idolem- stanowczo to stwierdzam!!!
    • to_ja_corka Re: Jaka polska stacja TV jest najgorsza? 23.04.13, 09:54
      TTV
    • czaswrogpieniadz Re: Jaka polska stacja TV jest najgorsza? 16.03.14, 12:45
      Nie wiem jak to zrobili, ale nie oglądam telewizji, za dużo naogladalam się kreskówek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka