Dodaj do ulubionych

Nie dla idiotów ?

IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 16.11.01, 19:15
Najpierw wkurzyłem się na reklamę Media-Markt, a potem poczytałem sobie ich
reklamówkę . Ceny maja faktycznie rewelacyjne ( wiadomo,że tylko na niektóre
rzeczy )! W sumie to reklama odpowiada prawdzie . Chamskie, ale prawdziwe .
A co o tym sądzicie ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Asia MEDIA MARKT DLA IDIOTÓW IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.11.01, 16:07
      Nie kupuje w media markt. Nie jestem idiotka.
      Ktos, kto wymyslil te reklame jest zwyklym prostakiem. Ostatnio wszedzie
      probuje sie szokowac, zeby zwrocic na siebie uwage. Ta reklama zwrocila moja i
      pomogla mi podjac decyzje. Moja noga w M1 nie postanie, bez wzgledu na
      szokujaco niskie ceny, nie pozwole sie obrazac. Kto siebie nie szanuje jest
      idiota. Autoironia i zart maja pewne granice.
      • Gość: hybryda Re: MEDIA MARKT DLA IDIOTÓW IP: 216.51.32.* 19.11.01, 19:50
        Ludzieeeee....a o co chodzi...bo nie widzialem...:0)
    • Gość: Tom Re: Nie dla idiotów ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.11.01, 04:32
      A ja mam wrazenie ze jest to wlasnie sklep dla idiotow. Niektore ceny sa
      rzeczywiscie niskie chociaz nie najnizsze, ale zauwazylem ze sa te artykuly o
      cenach duzo duzo wyzszych np.tasmy video cena x2. A sklep jest dla idiotow
      dlatego glownie ze wzgledu na asortyment i obsluge. Nic wyszukanego tam sie nie
      kupi, a obsluga nic nie wie i podchodzi do klienta na zasadzie chcesz to kupuj
      nie chcesz to nie a nie zawracaj mi d..y
      • Gość: Mar Re: Nie dla idiotów ? IP: 213.25.197.* 20.11.01, 05:30
        Gość portalu: Tom napisał(a):

> kupi, a obsluga nic nie wie i podchodzi do klienta na zasadzie chcesz to kupuj
        > nie chcesz to nie a nie zawracaj mi d..y

Nie jest to do końca prawda, ale właśnie na skąpej obsłudze można sporo
        zaoszczędzić i zbic cenę. W Euro chcą wleźć do dupy - ale jeżeli mam kupić
        telewizor za 5000 zł w Euro z wniesieniem do domu, to wolę kupić IDENTYCZNY za
        4200 w Mediamarkt o przytargać go samemu. Tak własnie zrobiłem kilka miesięcy
        temu...
        • Gość: Tom Re: Nie dla idiotów ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.11.01, 15:45
          Gość portalu: Mar napisał(a):
          ....- ale jeżeli mam kupić
          > telewizor za 5000 zł w Euro z wniesieniem do domu, to wolę kupić IDENTYCZNY za
          > 4200 w Mediamarkt o przytargać go samemu. Tak własnie zrobiłem kilka miesięcy
          > temu...

Nie wszystkim zalezy tylko na cenie. Ja kupujac jakis sprzet wole pojsc do
          salonu, gdzie sprzedawca udzieli mi wszystkich niezbednych informacji. Niedawno
          kupowalem odtwarzacz CD. Poszedlem o Mediamarktu i nie bardzo moglem sie
          zdecydowac miedzy kilkoma modelami. Gdy poprosilem sprzedawce o krotka
          charakterytyke modeli. Ten dal mi jakas 2 stronicowa reklamowke po angielsku
          (bardzo ogolnikowa) i poprostu poszedl w cholere. Dlatego nie lubie tam chodzic
          mimo nizszych cen.
          pozdr
          • Gość: relom Re: Nie dla idiotów ? IP: *.de.deuba.com 21.11.01, 12:05
            A ja lubie kupowac w Media Markt wlasnie ze wzgledu na ceny. Kupowalem tam kilka rzeczy i zawsze
            mialem mila obsluge (zgadzam sie, ze czasami musialem troche poczekac zanim znalalem
            pracownika odpowiadajacego za obsluge klienta). Ceny (prawie na kazdym produkcie) sa na tyle
            nizsze niz proponuje konkurencja, ze trzeba faktycznie byc idiota, aby az tyle przepalcac. Wlasnie
            przeplacac!!! Przeciez na niektorych produktach mozna zaoszczedzic tam kilka setek!!!
            Plyty, ktore w Planet Music lub Empiku kosztuja 64 zl, w Media Markt nie przekraczaja 50zl. To jest dla
            mnie najwiekszy argument.
            Reklama jest wedlug mnie zbyt ostra, przez co staje sie kretynska, ale MM jest na tyle konkurencyjne,
            ze potrafie im to wybaczyc.
            • Gość: Tom Re: Nie dla idiotów ? IP: *.itcmp.pwr.wroc.pl 21.11.01, 14:13
              Co do reklamy to sie zgadza - kretynska. Co do MM nie.
              • Gość: relom Re: Nie dla idiotów ? IP: *.de.deuba.com 21.11.01, 15:01
                Tom, masz zle doswiadczenia z MM we Wroclawiu, ale w Warszawie nie jest tak zle. Uwazam, ze MM
                ma nie tylko najnizsze ceny, ale takze najlepszy wybor. Jak na moje potrzeby w zupelnosci to
                wystarcza. Poza tym w dziale muzycznym w MM przy Al. Krakowskiej (to do Warszawiakow) jest dwoch
                gosci, ktorzy wiedza co sie do nich mowi, a to nie jest regula nawet w sklepach typowo muzycznych.
                Pozdr.
            • Gość: Gestor JAK MOZNA WYBACZYC CHAMSTWO? IP: 149.156.213.* 21.11.01, 16:58
              Jak mozna wybaczyc chamstwo w reklamie?
              • Gość: Darek Re: JAK MOZNA WYBACZYC CHAMSTWO? IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 21.11.01, 18:35
                Może i jest to chamskie, ale Media-Markt robi to samo w Niemczech i tam nie ma
                takich protestów . Tam ich slogan brzmi : "Ich bin doch nicht bloed" - przecież
                nie jestem durny . W wolnym tłumaczeniu "bloed" to to samo, co idiota.
                Faktem jest, ze idioci nie są w stanie dokonywać korzystnych zakupów, a
                NIEKTÓRE ceny w Media-Markt są korzystne.
                Bardziej od tej reklamy wnerwia mnie pan Janusz W. w zetce, który podjudza
                ludzi i wzywa do sądowego targania się po szczekach 1
                Więcej luzu !
              • Gość: art Re: JAK MOZNA WYBACZYC CHAMSTWO? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.11.01, 19:36
                reklama i produkt to niestety 2 Różne rzeczy
                Mimo to człowiek inteligentny nie powinien zostać zachęcony do zakupów
                Samo MM mogłoby upaść, gdyby nie idioci, więc ich podpuszcza.
                Mam problem. Kupiłem drożej w innym markecie, więc dzwonie do działu PR media
                markt i pytam dlaczego tak się stało? co o mnie sądzą?
                Możliwe jednak, że media markt rezygnuje wyłacznie z tych którzy próbują
                spożywać płyn z talerza na dodatek widelcem.
                już widzę butelkę z napisem SOK POMARAŃCZOWY a w środku całą pomarańczę, którą
                próbuje wypić gościu.
                Uważam, że MM nie ma prawa odmawiać publicznie zakupów idiotom.
                • Gość: Mar Ty, k..., ty ch..! IP: 213.25.197.* 21.11.01, 21:39
                  Jakby tak krzyknąć na ulicy, to pewnie obejrzeli by się prawie wszyscy. Ale czy
                  to znacy, że wszystkie baby to k..., a wszystkie chłopy to ch...? Jak wam się
                  nie podoba, to nie kupujcie w MM. Ja też mam czasem potrzebe, żeby mnie
                  potraktowali z szacunkiem jak przed wojną - ale coś za coś: albo niska cena
                  albo lizanie d... Zresztą dupę to oni lżą tylko do momentu jak kupisz. Spróbuj
                  potem wydębić jakąś reklamację...
              • Gość: Joanna Re: JAK MOZNA WYBACZYC CHAMSTWO? IP: *.de.deuba.com 22.11.01, 12:25
                a komu ty nie chcesz wybaczac?
              • puppetmaster Re: JAK MOZNA WYBACZYC CHAMSTWO? 22.11.01, 19:58
                W Polsce? W Polsce chamstwo sie sprzedaje, i to dobrze. Dresy lubia ogladac
                podobnych sobie, stad taka popularnosc np. swiata Kiepskich itd. A wulgarna
                reklama powoduje u nich otwarcie otworow gebowych i dlugi rechot. Ergo - sa
                zadowoleni, pamietaja reklame - i o to jej tworcom chodzi.
                • Gość: Darek Kiepscy i Media Markt ? IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 22.11.01, 20:55
                  Kiepscy to bardzo inteligentny serial o Polakach prawdziwych, nie wymyślonych.
                  Kiepskich wokół nas jest większość. Mądrzy traktują ten serial mądrze, głupi
                  głupio. Dla mądrych ludzi jest to pokazanie głupoty i prymitywizmu większości
                  rodaków. To strasznie smutne, ale ten serial pokazuje więcej prawdy o Polakach,
                  niż Klan !
                  Media Markt to inna "beczka" ! Osobiście wolę "chamską" w zamierzeniu reklamę
                  Media Markt od wenezuelskich seriali, infantylnej reklamy z lisem, Rysia i
                  grażynki . To dopiero jest robienie sobie jaj z widzów i traktowanie ich jako
                  skończonych IDIOTÓW !
    • puppetmaster Re: Nie dla idiotów ? 22.11.01, 19:40
      Jak padnie glowna konkurencja MM, to ceny w nim nagle skocza...
      • Gość: PIC Re: Nie dla idiotów ? IP: *.chello.pl 23.11.01, 00:32
        Banda pierdolonych skurwysynów. Te kurwy robia z nas śmiecie. Jestem ciekaw czy
        w swoim kraju też tak ublizają ludziom?
        • Gość: Joanna Re: Nie dla idiotów ?- PIC-a IP: *.de.deuba.com 23.11.01, 10:12
          PIC, ublizyla Ci ta reklama? Czyzbys byl idiota?
          • Gość: Darek Być może idiota, ale napewno cham nad chamami ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 23.11.01, 13:08
            A nie mówiłem, że Kiepscy to serial realistyczny pokazujący poziom niektórych
            obywateli !
          • Gość: Kaja REAKCJA NIE SWIADCZY O ZIDIOCENIU IP: 217.8.182.* 27.11.01, 13:30
            To, zektos wraca uwage na to, ze MM obraza ludzi, nie oznacza ze jest idiota.
            Reguje w sposob prawidlowy na ewidentne chamstwo. Przekraczanie granic dobrego
            smaku w reklamie jest nagminne, ale w tym przypadku nie kwalifikuje sie to w
            ogole do oceny. W Niemczech moga sobie takie reklamy pokazywac. Jesli ich to
            nie rusza, to ich sprawa. Mnie ta reklama denerwuje. I dla zasady do tego
            sklepu nie pojde, bez wgledu na cene.
            • Gość: Joanna Re: REAKCJA NIE SWIADCZY O ZIDIOCENIU IP: *.de.deuba.com 27.11.01, 14:18
              Zazdroszcze Ci Kaju mozliwosci przeplacania np: 200 zl, za 21 calowy telewizor.
    • Gość: Jakub Re: Kontrowersje to podstawa... więcej > IP: *.zanet.pl 04.12.01, 16:55
      Ta reklama podobnie jak wiele innych ma podtekst. Lektor mówi: "Nie dla
      idiotów", co może mieć odniesienie do konkurencji. Konkurencja bowiem śpi, nie
      wiedząc, że nudne reklamy łatwo się mylą. Skutkiem powielania pomysłów jest
      niedostrzeżenie reklamy (marki).
      PS. Już samo to, że o tej reklamie się mówi, jest osiągnięciem producenta. I
      nie ma tu znaczenia jak się mówi, ale czy reklama budzi kontrowersje, przykład:
      reklama WTK Soplica i łódki- wódki Bols.
      Pozdr.
      Uwaga: Nazwy produktów są nazwami zastrzeżonymi i zostały podane jedynie w
      celach informacyjnych.
    • angel_007 Re: Nie dla idiotów ? 25.12.01, 20:40
      beznadziejne, pójdzie tam tylko idiota
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka