Dodaj do ulubionych

TVP 3 się wyrabia

22.01.07, 11:38
Kurczę, muszę przyznać, że ta beznadziejna Trójka się wyrabia. Porobili fajne
nawet te Kuriery. Strasznie fajny jest Kurier Kulturalny. Jakiś taki
elegancki. Nigdy dotąd TVP nie dawała niusów kulturalnych i tego brakowało.
Trzymaja poziom, nie dają bzdur, znają się na rzeczy, nie no, kurcze... oby
tak dalej. Respect!
Obserwuj wątek
    • irish.whiskey Re: TVP 3 się wyrabia 22.01.07, 11:39
      a ty wiesz, że masz rację???? bardzo fajnie się ogląda.
      • rubik1990 Re: TVP 3 się wyrabia 22.01.07, 11:48
        Jak ktoś coś dobrze robi w tym zalewie beznadziei - to trzeba go wspierać. Też
        uważam, że to fajne, codziennie rano przed wyjściem do roboty oglądam.
        • getin Re: TVP 3 się wyrabia 24.01.07, 09:37
          I stać ich na jeszcze więcej. Pozcekajmy jeszcze na wejście TVP Info!
          • forresty Re: TVP 3 się wyrabia 24.01.07, 09:51
            myślę że po wejściu Murdocha, rozwinieciu tvpinfo, po załozeniu kanału
            informacyjnego w polsacie nie będziemy skazani na informacyjną demagogię tvn24.
            Jak widze to zblatowanie polityków z dziennikarzami na towarzyskiej stopie to aż
            mnie mdli. Im więcej dziennikarzy i programów info tym lepiej dla tego kraju.
            Monopol tvn24 jest bardzo niebezpieczny i dla dziennikarstwa i dla widza który
            to ogląda.
            Co do tvp3 - próbuja klonowac BBC w layoucie. Czerwone paski i grafiki. Jednak
            czasem człowiek ma wrażenie że ciągle dzieje sie coś ważnego bo czerwony
            zarezerwowany jest dla breaking news.
            No i studio - dlej jest tragicznie. Mimo zmian, rozjaśnienia do tvn wciąż jest
            daleko. Ten pokraczy kontuar przy którym siedzą prezenterzy, płaskie-płytkie tło
            z "ciapajami". Trzeba to koniecznie zmienić. Generalnie poranki są fajne muszę
            przyznać bo nie ma tego ciągłego gadania o pogodzie i plotach jak w tvn24, ale
            trzeba jeszcze włożyć mnóstwo pracy i pieniędzy aby z tego wyszło coś porządnego.
            Ten koleś od przeglądu prasy robi to nieźle. w końcu się znalazł w tej pracy bo
            poranki dla rolników i kawa czy herbata to sorry ale facet był porażką.
            Przeglądy prasy są nawet lepsze niz w tvn. kuleją jeszcze wywiady - nerwowe i
            niepewne . redaktorzy boją sie niewygodnych pytańń z wiadomych względów.
            Generalnie zmiany w dobrym kierunku ale jak na takiego molocha jak tvp to wciąż
            malutko
            • mameluch Re: TVP 3 się wyrabia 24.01.07, 10:16
              porównania z tvn24 raczej nie mam, bo oglądałem je jedynie w początkach
              działalności, ale samo tvp3 oglądać bardzo lubię. pewnie że można jeszcze o
              wiele lepiej, ale gołym okiem widoczny jest postęp i pozwala mieć to nadzieję,
              że pójdą jeszcze do przodu. tak się zastanawiam i wychodzi mi, że chyba
              najczęściej mam włączone tvp3 właśnie, najmniejsze prawdopodobieństwo trafienia
              na jakieś bzdury.
            • getin Re: TVP 3 się wyrabia 24.01.07, 10:24
              Jest pozytywna zmiana - od wczoraj pasek na doel ekranu nie jest juz czerwony,
              a popielaty. I dobrze, czerwony niech zostanie dl awyjatkowych wydarzeń.
              • mameluch Re: TVP 3 się wyrabia 24.01.07, 11:08
                chyba niezbyt uważnie oglądasz, albo trafiasz tylko na breaking news'y;)
                popielaty jest od paru tygodni (od początku roku?), a i wcześniej czerwony
                zarezerwowany był tylko dla ważniejszych wydarzeń, tyle że podstawowym był chyba
                niebieski.
                • ankas4 Re: TVP 3 się wyrabia-.zgadzam sie! 24.01.07, 12:34
                  TVP 3 to teraz najlepszy kanal, lepszy od lansujacego sie ciagle TVN24, w
                  kurierze dziennikarze maja swoja powage, a jak widzę tch wystylizowanych, takich
                  "trendy" dziennikarzy z Tn to od razy przeskakuje na inny kanal... Kurier to
                  pelen profesjonalizm!
                  • logina00 Re: TVP 3 się wyrabia-.zgadzam sie! 24.01.07, 22:01
                    A ja uwielbiam TVN24. Są rewelacyjni, TVP3 do nich daleko, to zaledwie daleki
                    krewniak ze wsi zabitej dechami.
                    Jedyne co mają dobre to serwisy kulturalne rano, akurat je oglądam o tej porze,
                    ale to im chyba akurat robi TVP Kultura. Jeszcze w sobotę oglądam taki program,
                    który prowadzi łysy prowadzący z TVP Kultura, zaprasza krytyków i recenzują
                    różne wydarzenia. Bardzo fajne, orginalnie wygląda, ci z kultury mieli fajny
                    pomysł na ten program. Ale jak coś jest fajne - to pewnie nie długo pobędzie na
                    ekranie...
              • magdynia Re: TVP 3 się wyrabia 26.01.07, 20:11
                akurat jeśli chodzi o popielaty pasek to jest zmiana na gorsze, białe literki
                na niebieskim były dobrze widoczne, a teraz jest za słaby kontrast i kiepsko
                się to czyta, zresztą literki są za małe i na mniejszym ekranie nic nie widać:/
    • jane795 Re: TVP 3 się wyrabia 25.01.07, 01:19
      Owszem,fajnie,ze stali sie programem informacyjnym ale mnie brakuje
      filmów,które leciały tam czasem bardzo późno.Jak później mówili,pozbędą sie
      filmów,które nikt nie chce oglądac.Ja chciałam...
      • brat1 Re: TVP 3 się wyrabia 26.01.07, 19:33
        też podobają mi się recenzję,to czerwone tło , bardzo nowoczesne , podobnie jak
        w Arte
    • a18z Re: TVP 3 się wyrabia 07.02.07, 02:05
      ale ten Kurier Kulturalny to im akurat TVP Kultura robi, z tego co kojarzę!!! I
      całe szczęście, bo przynajmniej dają te newsy jakieś na poziomie, dobry wybór
      wydarzeń mają, (a nie "kulturka dla ciemnej masy" typu twórczość Rubika i
      Grocholi, a tak by pewie było, gdyby to trójka redagowała... he, he)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka