02.02.07, 19:16
Co Wy tak z tym BBC Prime? Na kazdym forum protesty, petycje. Ja nie mam BBC
World i dramatu nie robie, bo bym musiala w pojedynke chyba.
Obserwuj wątek
    • agawa888 Re: BBC Prime i BBC World - usuniąte przez UPC 02.02.07, 21:23
      Jak to "co wy"?

Telewizja kablowa UPC w arogancki sposób po prostu usunęła BBC Prime ze swojej
      oferty, nie informując o tym fakcie swoich abonentów, którzy co miesiąc słono
      bulą za tzw. "pakiet pełny tv kablowej" - 47-56 zł w zależności od regionu Polski.
      W dokładnie taki sam sposób UPC wycięło wcześniej BBC World, o którym piszesz.

Skąd oburzenie aż tylu widzów (w tej chwili pod protestem podpisało się już
      ponad 800 widzów z całej Polski)? link do protestu jest TU:
      www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=2008
      Z kilku powodów:

1. firma UPC nie raczyła poinformować o swoim zamiarze klientów, nie mówiąc już
      o skonsultowaniu takiego zamiaru z nimi PRZED podjęciem decyzji,

2. Usuwając kanał BBC Prime, UPC pozbawia tysiące widzów możliwości doskonalenia
      języka angielskiego - BBC Prime był JEDYNYM kanałem anglojęzycznym z polskim
      tłumaczeniem w postaci napisów,

3. UPC twierdziła, że usunięcie BBC Prime nastąpiło wyłącznie z winy firmy BBC,
      która ... wycofuje się z Polski. Jest to oczywista nieprawda, co potwierdzają
      słowa rzeczniczki prasowej BBC, link:
      miasta.gazeta.pl/trojmiasto/1,35636,3871086.html

4. UPC twierdzi, że jej klienci w reakcji na wycofanie BBC Prime nie mają
      prawa rozwiązać umowy z UPC. Jest oczywista nieprawda, bo liczne orzeczenia
      i wyroki w tej sprawie wydane przez sądy, UOKiK i UKE jednoznacznie
      potwierdzają taką możliwość,

5. Równocześnie z usunięciem BBC Prime, UPC ogłosiła że PODNOSI wysokość opłat
      za abonament TV kablowej ... "ze względu na wzrost kosztów nadawania"!!

Wystarczy te pięć faktów (a jest jeszcze kilka innych), żeby zabrać głos PRZECIW

aroganckiej decyzji UPC! Stąd widoczne na forach oburzenie i głosy protestu.
      • paddinktun Re: BBC Prime i BBC World - usuniąte przez UPC 02.02.07, 23:09
        Wiem, wiem i nie neguje calej sprawy, ale jestem w Multimediach i mam BBC
        Prime, ktorego nie ogladam (tylko jeden serial mi sie tam podobal o
        podstarzalym gwiazdorze rocka z tym kolesiem ktory gral w "Chlopakach na
        Ibizie") a nie mam BBC World, ktorego chce.
        • iova Re: BBC Prime i BBC World - usuniąte przez UPC 03.02.07, 21:04
          UPC usunęło BBC Prime i BBC World
          w BBC Primie było dużo fajnych seriali i programów
          i można było podszkolić swój angielski
          • czesiekkk Re: BBC Prime i BBC World - usuniąte przez UPC 03.02.07, 22:42
            BBC World to świetna stacja informacyjna. BBC Prime to doskonała pomoc do nauki
            języka angielskiego oraz możliwość oglądnięcia takich seriali jak "League of
            gentelmen", "Office", "Litlle Britain" zwłaszcza że polskie telewizje zatrzymały
            się na "Allo, allo", "Jasiu Fasoli" i "Hotelu Zacisze", powtarzając je do znuszenia.
            Taki news znalazłem
            media2.pl/media/19740-polskie-plany-bbc.html
            więc cień szansy jest, protestujmy dalej.
            • agawa888 Re: BBC Prime i BBC World - usuniąte przez UPC 04.02.07, 17:44
              Dzięki za link - to znaczy, że jest cień szansy na przywrócenie BBC Prime w
              sieci UPC. Jestem przekonany, że nasza petycja przeciw wycofaniu BBC tez się do
              tego przyczyniła.

Dlatego zachęcam wszystkich miłośników BBC w ogóle (a BBC Prime w szczególności)
              do podpisywania się pod petycją, link jest TU:
              www.petycje.pl/petycjePodpisyLista.php?petycjeid=2008&podpis_rodzaj=1
              • toren Re: BBC Prime i BBC World - usuniąte przez UPC 05.02.07, 14:58
                U mnie w dodatku podnieśli abonament. Placiłem 56 zł, a teraz chcą ode mni eza
                ta kilka marnych kanałów aż 60 zł! Rozbój w biały dzień.
                • paczka111 Re: BBC Prime i BBC World - usuniąte przez UPC 05.02.07, 16:24
                  No i jest jeszcze, dzięki Bogu, parę osób w tym kraju, które lubią telewizję
                  dla myślących. Dlatego my z tym BBC Prime...
    • sto100 Re: BBC 05.02.07, 18:12
      jak to dlaczego, nieoglądałaś nigdy? Ani kretyńskich, natarczywych reklam, ani
      denerwujących girlasek. I trochę zdrowego śmiechu zamiast wiadomości czy
      dziennika.Poprostu telewizja, która nie traktuje widza jako matoła.
      • toren Re: BBC - zostalismy odcięci przez UPC! 06.02.07, 10:08
        To prawda. Tyle że to już przeszłość dla klientów UPC.
        Po odłączeniu tego (i innych kanałów) mozemysobie tylko powspominac co lepsze
        programy BBC.
        • viking73 Re: BBC - zostalismy odcięci przez UPC! 06.02.07, 13:26
          Tu poczytajcie:

www.satkurier.pl/?polskie_kanaly/&kat=150&id=35625
          • toren Re: BBC - zostalismy odcięci przez UPC! 06.02.07, 13:40
            Dzięki za info. Ta informacja potwierdza ponownie, że:
            "...UPC nie zrobiło kroku w dobrym kierunku, wycofując kanał BBC Prime ze
            swojej oferty". Łagodnie rzecz ujmując.

Trzymam kciuki, za to żeby UPC poszło... po rozum do głowy i zmieniło swoje
            nieprzemyslane decyzje!
    • czesiekkk Re: BBC 08.02.07, 11:03
      telefon.gsm.pl/telekomunikacja/19924-klopoty-upc.html
      • toren Re: BBC - krytyczny artykuł; to prawda! 08.02.07, 12:57
        To co piszą w tym artykule jest prawdą. Tyle negatywnych faktów na temat jednej
        firmy wprost PORAŻA!
      • sterlitz Re: BBC 08.02.07, 17:17
        I co ja mam teraz zrobić?? Okna od północy i wschodu, a UPC to jedyna kablówka w
        dzielnicy?? Szkoda, że ten artykuł opublikowano w raczej niszowym medium.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka