Gość: cukerro IP: *.chello.pl 20.04.03, 23:46 Wiem,ze malo osob ogladalo ten film na TCM,ale mi osobiscie bardzo sie podobal. Jest taki tajemniczy i do konca nie wiadomo o co chodzi. Jak myslicie??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zuza Re: Powiększenie IP: *.chello.pl 21.04.03, 22:28 Hej! Oglądałam wczoraj "Powiększenie" (na TCM:)). Słyszałam o tym filmie bardzo dużo pochlebnych, ale mało konkretnych opinii: że doskonały, kultowy, filmowy majstersztyk. Jak często bywa w takim przypadku nastawiłam się na coś niesamowitego. W sumie fabuła była mi mniej więcej znana, ale rozwiązanie historii (którego w sumie w filmie brak) i samo jej poprowadzenie, które jest równie ważne - było tajemnicą. I...muszę powiedzieć, że film mi się podobał. Nie byłam "niesamowicie oczarowana", nie rzucił mnie na kolana (czuć, że ma już trochę lat) ale zdecydowanie film ma w sobie to "coś" - jest tajemniczy, nieodgadniony; czuć, że mówi o czymś ważnym......nie chodzi tylko o samą historię ze zdjęciem, z tytułowym powiększeniem - ale też o ludzi, którzy się tam pojawiają, głównego bohatera. W sumie sama jeszcze do końca nie przemyślałam tego filmu, jest trochę nieuchwytny. No i ta scena końcowa z piłką tenisową, której nie ma...a może jednak jest;) Pozdrawiam Z. Odpowiedz Link Zgłoś