Dodaj do ulubionych

Komu żal "Mc2"?

24.04.07, 11:18
Pytam, bo jakoś nie widzę, żeby ktoś rozpaczał po zdjęciu tego programu z
anteny. Może mało kto w ogóle zauwazył, że Manna i Materny nie ma w ramówce?
A może ten program był rzeczywiście słaby? Co myślicie?
Moim zdaniem kicha to była potworna. Aż żal było patrzeć. Lepiej już zajrzeć
na YouTube i obejrzeć stare odcinki "Za chwilę dalszy ciąg programu". Najpierw
porażka z programem "MaMa", teraz porażka z "Mc2"... Panowie M&M pewnie długo
nie pojawią się już razem w TV.
No i dobrze.
Obserwuj wątek
    • jedzoslaw Re: Komu żal "Mc2"? 24.04.07, 11:24
      Dla dobra ich reputacji lepiej, aby nikt nie pamiętał tego ich "momentu słabości".
      • ssachell Re: Komu żal "Mc2"? 24.04.07, 11:36
        Oooo, zdjęli to w końcu? Czas najwyższy!
    • mazaa1 Re: Komu żal "Mc2"? 24.04.07, 12:09
      Nareszcie!! A jak ja kiedyś napisałam na forum że to żenada i panowie M.
      powinni zniknąć to... ło matko! dostało mi się :)
      • baabeczka Re: Komu żal "Mc2"? 24.04.07, 12:49
        A mnie bardzo szkoda tego programu i tej pary. Ale rozumiem, ze do mlodych to
        nie przemawialo:-(
        • tolek2 Re: Komu żal "Mc2"? 24.04.07, 15:06
          Do młodych? Trudno "babeczkę" pytać o wiek, ale niestety wcale taki młody nie
          jestem. Rozumiem, że chodzi Ci o to, że niby panowie M&M prezentują
          wysublimowane poczucie humoru, ale tu użyc trzeba by było chyba czasu
          przeszłego. Tak było kiedyś. Choćby w "Za chwilę dalszy ciąg programu".
          Wojciech Mann w ogóle chyba cierpi na jakieś rozdwojenie jaźni. Z jednej strony
          stawia się w roli popularyzatora i obrońcu dobrej muzyki (w Trójce) - z drugiej
          ta nieszczęsna "szansa na sukces" z goścmi pokroju Tercetu Egzotycznego, by nie
          wspomnieć o "Dużych dzieciach".
          Trudno robić satyrę, samemu chałturząc, nawet na zlecenie. Bo gdzie w końcu jest
          prawdziwy Wojciech Mann, a gdzie człowiek do wynajęcia, który pozwala, by Doda
          mówiła mu per "Wojtuś"?
    • adam81w Re: Komu żal "Mc2"? 24.04.07, 13:37
      to bylo tak zalosne ze az przykre patrzec na tych lufdzi jak robia taka kiche.
      • adam81w Re: Komu żal "Mc2"? 24.04.07, 13:39
        tez nie wiedzialem ze to zdjeli .
    • olu87 Re: Komu żal "Mc2"? 24.04.07, 15:19
      zastanawiałam się właśnie, co z tym programem... Trochę szkoda, bo wprawdzie
      początki miał rzeczywiście dość niefortunne, ale ostatnie odcinki były naprawdę
      całkiem całkiem - m.in. ten poświęcony dubbingowi, albo z Magdą Umer.
      Mogli dać Mannowi i Maternie trochę więcej czasu, żeby zdążyli wziąć rozpęd.
      • ssachell Re: Komu żal "Mc2"? 24.04.07, 16:57
        ostatnie odcinki były naprawdę
        > całkiem całkiem - m.in. ten poświęcony dubbingowi, albo z Magdą Umer.

Zgadzam się, odcinek z Magdą Umer udany, ale to wyłącznie zasługa MU, a nie
        panów prowadzących...
    • j-adore Re: Komu żal "Mc2"? 24.04.07, 17:07
      Za chwile dalszy ciag programu czy MdM były świetne, ale niedawny program miał
      jakąś dziwną, nieudaną konwencję, ktora panom Mannowi i Maternie chyba też nie
      do końca pasowała, co było widać.
      • frugo3 [...] 25.04.07, 06:35
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
        • paczka111 Re: mann jeszcze żyje? 25.04.07, 07:49
          Ja się zmartwiłam, że padli, ale się specjalnie nie dziwię. Wystarczy popatrzeć
          choćby na to forum, aby podobną kolej rzeczy można było przewidzieć.Żadnych
          szans dla ludzi, którzy chcą coś zobaczyć albo posłuchać powyżej Tańca z
          Gwiazdami i Rubika. Ja tam się przyzwyczaiłam, po prostu nie ogladam chłamu, po
          którym następuje jeszcze większy chłam. Czasem tylko chciałabym przypomnieć
          różnym krytykantom, ciągnącym w górę słupki, że ogladają i chwalą ostatnie
          g...A niech sobie oglądają, ale też niech o tym wiedzą.
          • tolek2 Re: mann jeszcze żyje? 25.04.07, 10:43
            Ja tam bym nie stawiał tak szybko znaku równości między krytykantami M&M a
            fanami Rubika i TzG. Krytyka M&M wynika raczej z zawodu, jaki ci panowie
            sprawili widzom, a nie sentymentom do ostatniego g..., jak piszesz. Mann jako
            rzecznik - nazwijmy to - kultury wysokiej (czyli w najlepszym razie Kabaretu
            Starszych Panów) wypada zresztą coraz mniej wiarygodnie.
            A co jak w "Szansie" pojawi się pan Piotr Rubik? A pan Wojciech będzie sobie z
            nim żartował, tak jakby nie miał żadnej opinii na temat jego twórczości? Będzie
            dysonans?
            • maniusza mc2 25.04.07, 13:36
              • maniusza Re: mc2 25.04.07, 13:40
                sorry za szybki enter

obejrzałam pierwszy odcinek mc2 w łasnie ze względu na wczesniejsze dokonania
                Panów M&M których zdecydowaną większośc widziałam
                obejrzałam i... oblałam się rumieńcem zażenowania. nigdy więcej tego nie
                oglądąłam - chcąc zachować w pamięci te wspaniałe wcześniejsze programy...
                więc nawet nie wiedziałam że zdjęli.

powiem krótko - ciszej nad tą trumną ;)
            • piotr7777 Re: mann jeszcze żyje? 25.04.07, 17:12
              tolek2 napisał:

> Ja tam bym nie stawiał tak szybko znaku równości między krytykantami M&M a
              > fanami Rubika i TzG. Krytyka M&M wynika raczej z zawodu, jaki ci panowie
              > sprawili widzom, a nie sentymentom do ostatniego g..., jak piszesz. Mann jako
              > rzecznik - nazwijmy to - kultury wysokiej (czyli w najlepszym razie Kabaretu
              > Starszych Panów) wypada zresztą coraz mniej wiarygodnie.
              > A co jak w "Szansie" pojawi się pan Piotr Rubik? A pan Wojciech będzie sobie z
              > nim żartował, tak jakby nie miał żadnej opinii na temat jego twórczości?
              Będzie
              > dysonans?
              Już się pojawił i jakoś nikomu korona z głowy nie spadła.
    • chwila.pl Re: Komu żal "Mc2"? 26.04.07, 09:52
      tolek2 napisał:

> Lepiej już zajrzeć
      > na YouTube i obejrzeć stare odcinki "Za chwilę dalszy ciąg programu".

Mann i Materna zawdzięczali sukces tego programu Grzegorzowi Wasowskiemu i
      Sławomirowi Szczęśniakowi - autorom tekstu. Po ich wycofaniu sie ze współpracy,
      zdani na własne siły panowie Mann i Materna nie zdołali już stworzyć
      interesującego programu. Początkowo odcinali kupony popularności programów,
      które de facto firmowali swoim nazwiskiem, przy stosunkowo niewielkim udziale
      własnym. Kolejne ich produkcje stopniowo obnażały brak talentu. Sama
      inteligencja nie wystarczy by stworzyć coś oryginalnego, lub choćby
      interesujacego. Potrzebna jest iskra talentu, kreatywności, polotu... a z tym
      kiepściutko.
    • tunczyk7 Re: Komu żal "Mc2"? 26.04.07, 20:33
      mnie ani troche... ci sami ludzie robili swietny emdeem i totalnie gniotopwaty
      mc2. az tak bardzo mozna sie wypalic???
    • cezaravenew Re: Komu żal "Mc2"? 27.04.07, 20:23
      żal to mi siebie, ze musze placic za takie pomysly abonament.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka