Dodaj do ulubionych

TURCJAAAA??!!?!?!!!???

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.05.03, 00:06
Co????? Ta wiesniacka piosenka???!!?!?!?! Belgia powinna wygrac!!!!!1
Bueee... A Tatu to miauczalo jak koty, za ywo nic spiewac nie umieja...

Turcja bueeeeeeeee...
Obserwuj wątek
    • Gość: Pawel Re: TURCJAAAA??!!?!?!!!??? IP: 62.244.139.* 25.05.03, 00:09
      Żenada... ale co tu dużo mówić. Niestety potwierdza się, że w tym konkursie
      sama muzyka jest bez żadnego znaczenia. Liczy się tylko wrażenie wzrokowe,
      wizualny sposób zaprezentowania swojej "twórczości"... i oczywiście duża liczba
      sąsiadów... A co robiła Austria w czołówce to już za żadne skarby zrozumieć nie
      mogę. Pocieszające jest to, że przynajmnej my (jako Polacy) w miare sensownie
      zagłosowaliśmy
      • Gość: Kasia Re: TURCJAAAA??!!?!?!!!??? IP: *.kopernik.gliwice.pl 25.05.03, 00:20
        Mi sie za to turcja podobała, ma w sobie coś ta piosenka, Belgia tez niczego
        sobie a Tatu rzeczywiscie nie potrafią śpiewać
        • Gość: Zaq Norge Re: TURCJAAAA??!!?!?!!!??? IP: 217.97.133.* 25.05.03, 00:27
          Moim zdaniem najładniejsza piosenke zaśpiewał przedstawiciel Norwegii!!!
          Turcja to tylko bajadery i wstegi i niezła gimnastyka... Belgia calkiem
          przyzwoicie, ale Norweg o niebo lepszy !!! Rosyjskie Tatu przereklamowane i
          faktycznie nie umieja spiewac... Ich Troje wypadl calkiem całkiem gdy
          wspomnimy jakie miejsca zajmowali do tej pory Polacy... 6( chyba 7 ?) miejsce
          jest do rzeczy...Austria miala w sumie podrygiwujaca piosenke dlatego tak
          wysoko ocenioną... Mimo ze nie przepadam za Ich troje ,to musze przyznac ze
          na tle całej pozostalej mizerii wypadli nieżle.
          • Gość: bodo Re: TURCJAAAA??!!?!?!!!??? IP: *.rtk.net.pl 25.05.03, 00:33
            a może spróbójcie spojrzeć od takiej strony: piosenka
            belgijska "inna" od reszty, ale przeciez nie odkrywcza,
            bo utrzymana w kanonie muzyki celtyckiej; fakt - bardzo
            subtelnie wykonana.
            natomiast piosenka turecka - była po prostu świeża, jakoś
            nowa, odmienna od tego co dotychczas - i perfekcyjnie
            wykonana (chodzi mi o śpiew, nie o choreografię)
            moim zdaniem turcja wygrała zasłużenie, belgia zasłużenie
            druga; norweg sympatyczny, ale zupełnie niezaskakujący -
            takich lirycznych melodii jest tysiące, w tej grupie
            norweg nie wyróżniał się niczym.
            tatu - blado, blado. ta sama klasa co Ich troje - tylko
            więcej seksu (prostackiego)
            • Gość: Paweł Re: TURCJAAAA??!!?!?!!!??? IP: 62.244.139.* 25.05.03, 00:36
              że co??? perfekcyjnie wykonana???
              ja odniosłem wręcz przeciwne wrażenie - przecież ona żadnego głosu do śpiewnia
              nie ma, nie mówiąc juz o poziomie jej inteligencji i trudności ze skleceniem
              jakiegokolwiek sensownego zdania w odpowiedzi na pytania prowadzących
              • Gość: Olek Re: TURCJAAAA??!!?!?!!!??? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.03, 00:41
                Zgadzam sie... Turczynka miała głos do kitu, Belgowie byli monotonni, Rosjanki
                piszczały a nie śpiewały, Norweg ładnie śpiewał, ale jakoś tak mało oryginalny
                utwór... Natomiast 5 miejsce Szwedów mi się nie spodobało, gdyż zasłużyli na
                więcej, Austria jako 6 całkiem śmiesznie wykonany kawałek (który już gdzieś
                keidyś słyszałem???), no i Polska bardzo dobre 7 miejsce, oby szczęśliwe na
                przyszłość!!
                • Gość: zag Re: TURCJAAAA??!!?!?!!!??? IP: 62.233.138.* 25.05.03, 10:25
                  turcy zawdzięczają swoje zwycięstwo rozsianej po całej europie emigracji.
                  tam gdzie turków nie ma piosenka ich nie weszła nawet do dziesiątki. to jest
                  chory turecki szowinizm.
              • Gość: bodo Re: TURCJAAAA??!!?!?!!!??? IP: *.rtk.net.pl 25.05.03, 01:35
                Gość portalu: Paweł napisał(a):

> że co??? perfekcyjnie wykonana???
                > ja odniosłem wręcz przeciwne wrażenie - przecież ona
                żadnego głosu do śpiewnia
                > nie ma, nie mówiąc juz o poziomie jej inteligencji i
                trudności ze skleceniem
                > jakiegokolwiek sensownego zdania w odpowiedzi na
                pytania prowadzących

w pierwszym wykonaniu wielkich błędów nie było - ta
                piosenka robiła wrażenie; a co do inteligencji... spróbuj
                wysłowić się mądrze w obcym języku w tak emocjonalnej
                sytuacji - przeciez tam się ważą kariery!

naprawdę tak Wam przeszkadza, że to niezłe było z turcji?
              • Gość: Darek Re: TURCJAAAA??!!?!?!!!??? IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 25.05.03, 01:56
                Gość portalu: Paweł napisał(a):

> że co??? perfekcyjnie wykonana???
                > ja odniosłem wręcz przeciwne wrażenie - przecież ona żadnego głosu do
                śpiewnia
                > nie ma, nie mówiąc juz o poziomie jej inteligencji i trudności ze skleceniem
                > jakiegokolwiek sensownego zdania w odpowiedzi na pytania prowadzących

Nieznajomość języka świadczy o inteligencji ? Ciekawe. O jej braku świadczy to,
                że Turczynka śpiewała po angielsku i pewnie biedaczka nawet nie wie o czym.
                • Gość: beata Re: TURCJAAAA??!!?!?!!!??? IP: *.acn.pl / 10.65.8.* 25.05.03, 07:20
                  ludzie!ale wy jestescie zawistni!!!to wcale nie chodzi o to ze wygrala
                  Turcja,bo gdyby wygrala rumunia,chorwacja czt grecja pisalibyscie to samo!
                  Polska to narod malkontentow i nigdy z niczego nie byli,nie sa,i nie beda
                  zadowoleni!
      • vika411 Re: TURCJAAAA??!!?!?!!!??? 25.05.03, 07:13
        Gość portalu: Pawel napisał(a):

> Żenada... ale co tu dużo mówić. Niestety potwierdza się, że w tym konkursie
        > sama muzyka jest bez żadnego znaczenia. Liczy się tylko wrażenie wzrokowe,
        > wizualny sposób zaprezentowania swojej "twórczości"... i oczywiście duża
        liczba
        >
        > sąsiadów... A co robiła Austria w czołówce to już za żadne skarby zrozumieć
        nie
        >
        > mogę. Pocieszające jest to, że przynajmnej my (jako Polacy) w miare sensownie
        > zagłosowaliśmy
        Piosenka austriaka jest utworem ironiczno-kabaretowym pod adresem...Festiwalu
        Eurowizji.Czy zrozumiales niemiecki tekst?
        Poza tym,Austiacy,ktorzy uslyszeli Wisniewskiego tanczyli na jego
        czesc,wiwatowali i byli nim zachwyceni.Ogladalam festiwal w kafejce wiedenskiej
        obok mojego domu.Nasza piosenka i zespol podobal sie tak bardzo,ze dalej nie
        ogladali transmisji tylko czekali na werdykt.Nikt nie byl zdziwiony austriacka
        szosta lokata tylko rozczarowani byli okropnie,ze nie Polacy wygrali:-)Pozdrawki
    • zemiel2 Re: TURCJAAAA??!!?!?!!!??? 25.05.03, 00:33
      Rzeczywiście najgorsza Turcja
      • Gość: eee Re: TURCJAAAA??!!?!?!!!??? IP: *.intranet.salsa.pl 25.05.03, 00:46
        zemiel2 napisał:

> Rzeczywiście najgorsza Turcja
        zato najlepsze UK. UK górą
    • Gość: olla Re: TURCJAAAA??!!?!?!!!??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.05.03, 00:33
      to w ogóle było trochę denne. Najbardziej to mnie już chyba Wielka Brytania
      dobiła całkowicie bez głosów. A co do Tatu to wolałabym jak coś, żeby one
      wygrała niż ta z Turcji...
    • Gość: samanta Re: TURCJAAAA??!!?!?!!!??? IP: *.kabel.telenet.be 25.05.03, 00:36
      Pisze z Belgii i troche smutno , ze zabraklo paru punktow , ale musze tez
      powiedziec, ze Turcja i Wielka Brytania byly moimi faworytami - ale nie
      rozumiem co sie stalo , ze Brytania nie dostala ani jednego punktu?
      Moze to ktos wytlumaczyc?
      Nie wiem co Tatu robilo w czolowce
      Norweg byl bardzo ciekawy , podobala mi sie rowniez grecka Cher oraz Bosnia i
      Hercegowina i Slowenia.
      Polska zaprezentowala sie bardzo dobrze i otrzymala nalezne punkty.
      Ogolnie z wyniku jestem bardzo zadowolona bo Turcja ma zawsze swietne utwory
      ale do tej pory nie zajela pierwszego miejsca
      • Gość: toja Re: TURCJAAAA??!!?!?!!!??? IP: *.kom / 10.103.2.* 25.05.03, 00:55
        Samanto! Anglicy po prostu fałszowali...Byłam zażenowana tym faktem tak bardzo
        i nie dziwię się,że nikt na nich nie głosował.Pozdrawiam z Wrocławia.
    • Gość: Za Norge Re: TURCJAAAA??!!?!?!!!??? IP: 217.97.133.* 25.05.03, 00:39
      Nu charaszo ,szto Tatu nie pierwyje!!!One pustyje doczki i nie nauczyłsia
      pieć.. Nada było Ałły Pugaczowoj kotoraja zanjala kuda nibud ' 16 miesto...
      Nrawitsja mnie boleje wsiech Norwerskij molodiec bliond piojec...On rzezwo
      pieł i priekrasno igral na pianinie
      • Gość: toja Re: TURCJAAAA??!!?!?!!!??? IP: *.kom / 10.103.2.* 25.05.03, 00:59
        Szto Ty gawarisz !!! Mienia nrawiłsia Muslim Magomajew.Eta charaszoj mużczina.
    • Gość: bruno Re: TURCJAAAA??!!?!?!!!??? IP: *.pool.mediaWays.net 25.05.03, 00:44
      Scheiss Kanacken
    • oryginal Re: TURCJAAAA??!!?!?!!!??? 25.05.03, 00:50
      Rzeczywiście, Turcja to mega zaskoczenie. Oglądaliśmy ze znajomymi tak dla
      zabawy i przez cały czas śmialiśmy się z tej piosenki. No i okazało się, że
      Europa uznała ją za najlepszą. Przecież ta kobieta nie śpiewała tylko coś tam
      wyła, aż się bałam, czy w połowie piosenki nie straci głosu. Ale pewnie chodzi
      o to, że melodia chwytliwa.
      Tatu - piszczały i fałszowały. Żene.
      Norweg - bardzo ok!
      Belgia - bardzo mi się podobała, choć klimatycznie do tego koncertu zupełnie
      nie pasowała.
      Szwecja - ABBA-wanna-be.
      Podobała mi się jeszcze Estonia - piosenka też nie pasowała do koncertu ale
      była ok.
      Ich Troje - jeden z lepszych utworów na tym festiwalu. Wokalistka, jedna z
      niewielu, która zaśpiewała BARDZO czysto. Brawo! Ale tak szczerze...gdyby Ich
      Troje w 100% było sobą, na pewno by wygrali. Zabrakło po prostu...pochodni!
      Naprawdę! Gdyby były pochodnie, wygrali by na pewno :)

Najbardziej mnie rozśmieszało, że gdy puścili na koniec koncertu podsumowanie -
      fragmenty utworów, można było zamknąć oczy i człowiek by nie wiedział, że
      wokaliści się zmieniali. Te same melodie, ciągle po angielsku. Czy w Europie
      nie ma już języków narodowych???
      I nie wiem dlaczego ale mam wrażenie, że z tych wszystkich "artystów", tylko
      Wiśniewski ma świadomość, że to co robi to kicz. Ale może się mylę.
      • Gość: Kasia Re: TURCJAAAA??!!?!?!!!??? IP: *.akademiki.uni.torun.pl 25.05.03, 01:06
        wiesz, że masz rację. naprawdę mozemy sie cieszyć z postawy Ich Troje. Gdyby
        Tatu nie były znane i kraje nie głosowałyby po "sąsiedzku" byłoby lepiej.
        Turczynka nie zaśpiewała dobrze, za to Justyna super, Michał na scenie
        powinien być bardziej sobą....gdyby dał z siebie wszystko...moze by im sie
        udało. Ale i tak nie mają sie czego wstydzić. Wracają z tarczą i z
        przekonaniem, że występ był udany...
        Dodam tylko jeszcze, że nie lubie Ich Troje..
    • Gość: Repo Re: TURCJAAAA??!!?!?!!!??? IP: *.telia.com 25.05.03, 01:03
      Wole Turcje niz Rosje, skrzeczace pilki nieopierzone.
      Belgia miala ladny skansenowy kawalek, ale w jezyku ktory nie istnieje.
      Jestem zaskoczony ze Wisniewski dostal 90 p. Co prawda duzo bylo od Polakow
      mieszkajacych za granica (10p Austria, 12p Niemcy) ale i tak uzbieral ladna
      sumke. Pomogla mu ta dziewczyna ktora sie b.dobrze prezentowala. Sam Wisniewski
      wygladal w swoim plaszczu jak essesman, a potem spiewal essesmanowskim glosem o
      pokoju. Troche nie pasowalo. Ale punkty dostal.
      Dla mnie najlepsza piosenke mialy Niemcy, ale niestety Lou za przeproszeniem
      jest za stara zeby ja dobrze sprzedac. Tutaj trzeba mlodych dziewek.
      • andrzej26 Re: TURCJAAAA??!!?!?!!!??? 25.05.03, 01:21
        Zgadzam się z tymi ocenami. Podobała mi się Niemka a takze Słowenka i Islandka
        w repertuarze tanecznym, Greczynka w soulu i Francuzka w piosence nastrojowej.
        Belgowie to coś w rodzaju Ery. Może być, ale wiele tego już się słyszało. Ale
        najbardziej mi się podobała (chyba) Łajma Wajkule w smooth-jazzowej piosence w
        przerwie, zaraz po Brainstormie.
        Poziom tegorocznego konkursu był dość wysoki, mimo że zwyciężyła turecka
        tandeta.
        Wiśniewski i Ich Troje odnieśli sukces, ale muzycznie zaprezentowali się blado.
        Pomogło im to że śpiewali po niemiecku, może trochę przesłanie (tylko niech
        ktoś mi wytłumaczy, dlaczego jak ktoś jest mały to w domyśle jest zły), trochę
        sąsiedzi. Rosjanie już nie dali się nabrać na kuglarstwo językowe.
        Myślałem że sromotnie przegramy, dobrze że się pomyliłem.
        Bardzo dobrze także, że od przyszłego roku już będą startowały wszystkie
        państwa.
        • isis! Re: TURCJAAAA??!!?!?!!!??? 25.05.03, 01:28
          Turcja? Obiektywnie - piosenka nie była zła, choć wokalistka
          zdecydowanie lepiej brzmiała w górach (w dołach nie było jej słychać). W mojej
          skali ocen - 4 (na 5 możliwych). Ja głosowałam na Belgię. Była najlepsza i nie
          tylko dlatego, że inna.

Tatu - fałszowały jak koty, bueee :(
          Jednak najplepiej wychodzi im śpiewanie z playbacku.

Ich Troje - Byli dużo lepsi od Tatu: Justyna świetna, głos brzmiał czysto i
          dźwięcznie. Michał - lepszy niż zazwyczaj. Nawet podpierał (co przy tym
          jego charczeniu dało jakiś nośny i znośny głos w niektórych momentach). Raz nie
          dociągnął, trochę skopał ostatni dźwięk, ale naprawdę, wśród innych piosenek
          Ich Troje się wyróżniało!
          Podobała mi się jeszcze Norwegia, miły chłoptaś.

• Gość: loe Re: TURCJAAAA??!!?!?!!!??? IP: *.acn.waw.pl 25.05.03, 01:38
      Islandka! Islandia! Szkoda , że jako pierwsza, bo przepadła, a ta sliczna
      dziewczyna zaśpiewała extra. Ich Troje, dobrze, nie ma wstydu, nawet z klasa
      jak na ten tandetny festiwal. Najlepsza była Justyna, świetny głos, skromność i
      mam wrażenie , że ta dziewczyna podchodzi do całego fenomenu Ich Torje z
      ogromnym dystansem i przymruzeniem oka, urocza , polubiłem tę Justynę, chociaż
      Ich Troje nie słucham. Justna Ruleeeeezzz!!!
      • Gość: mia Re: TURCJAAAA??!!?!?!!!??? IP: *.rtk.net.pl 25.05.03, 01:43
        popieram co do Justyny!
    • Gość: Pissoffski Anglosasi rozczarowani IP: *.nsw.bigpond.net.au 25.05.03, 02:07
      A co sie stalo z tATu, faworytkami Anglosasow? Tutejsza prasa liczyla na te
      dwie panienki, ze pokaza jak nie striptease to przynajmniej lesbijskie
      pieszczoty. A tu nic z tych rzeczy?
      • Gość: ela Chorwacja IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.05.03, 02:10
        najlepsza była najlepsza..po prostu chorwacja
        • Gość: Darek Re: Chorwacja IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 25.05.03, 02:14
          Gość portalu: ela napisał(a):

> najlepsza była najlepsza..po prostu chorwacja

Tak podobała mi się Chorwatka i dziewczyny z zespołu tanecznego. Piosenka jakoś
          przeszła bokiem. Dziewczyny bardzo ładne.
    • Gość: marred Re: TURCJAAAA??!!?!?!!!??? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.05.03, 07:00
      Turcja byla najgorsza.
      Wedlug mnie najlepsza byla Portugalia i zupelnie nie rozumiem jednego z
      ostatnich miejsc dla niej. Bardzo dobre byly piosenki z Estonii (tu tez moje
      zaskoczenie) i Norwegii. Niezle byly Niemcy, Islandia, Szwecja. Do d... byly
      Tatu, ktore wygraly dzieki Lotwie, Estonii oraz ukrainie.
    • Gość: Aga Re: TURCJAAAA??!!?!?!!!??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.03, 08:47
      W sumie kibicowałam Belgii,ale dobrze sie stało , że nie wygrały Tatu, bo to
      byłby upadek Eurowizji. Panienki, które beznadziejnie śpiewały, miały problemy
      z głosem miałyby wygrać? Co do Ich Troje, to normalne że dostali punkty z
      Niemiec i Austrii, bo w końcu Michał śpiewał po niemiecku a to "chwyta". Gdyby
      ktoś z zagranicy zaśpiewał po polsku, to też by u nas ludzie na niego głosowali.
      A co do tego śmiesznego pana z Austrii, to zdobył sporo punktów. I jaki z tego
      wniosek? Za rok trzeba wysłać Skibę !!!!
      • Gość: Jeff Re: TURCJAAAA??!!?!?!!!??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.05.03, 11:53
        Zajebista tez byla piosenka z Holandi!!! Kobieta zaspiewala bardzp czytsko (na
        dodatek super glos), i piosenka ciekawa, choc text nie odkrywczy. Hiszpania
        tak samo - super piosenka, ale tutaj wokalistka bez specjalnych zdolnosci, ale
        piosenka super, liczylem ze Hiszpania bedzie w pierwszej trojce..

Ich3 - Justyna ma naprawde piekny glos, i teraz jak odchodzi z zespolu powinna
        zaczac solowa kariere, bo naprawde piekny glos, pieknie spiewa na zywo (lepiej
        od wielu znanych ciź z zachodu, ktore miaucza na zywo). W sumie wystewp Ich3
        byl fajny. Spodziewalem sie zenady, a wyszlo jednak calkiem zgrabnie. Mozna
        sie bylo oczywiscie spodziewac 12 pkt. od Niemcow :D Za to zdziwily mnie TYLKO
        2 pkty od Rassiji... Przeciez czesc piosenki byla w ich jezyku.. przynajmniej
        Niemcy i Austryjacy nam sie odwdzieczyli!! :DD

Ciekawe kogo za rok wysla - ja bym bardzo chcial Beate Kozidrak (Stara, ale ma
        ZAJEBISTY i mocny glos, a na dodatek potrafi komponowac ciekawe piosenki). I
        mam nadzieje, ze nie wysla jakiejs Flinty, Wydry czy Klich, bohaterow
        Polshitowskich Idoli...
        • Gość: martuha Re: TURCJAAAA??!!?!?!!!??? IP: *.chello.pl 25.05.03, 21:57
          jedyna rzecz, ktora mnie nie zdziwila to to, ze co roku prawie kazdy
          reprezentant stara sie nasladowac kogos innego. piosenka turecka to mniej
          wiecej kopia utworu tarkana czyli nic odkrywczego. to samo da sie powiedziec o
          kilku innych propozycjach prezentownych w rydze.
          mowiac szczerze turcja dla mnie to wielka pomylka, podobnie jak tatu, ktore
          zaspiewaly troche swiezsza wersje 'nas nie dogonjat' (przepraszam za pisownie
          rosyjska ;))
        • Gość: bodo Re: TURCJAAAA??!!?!?!!!??? IP: *.rtk.net.pl 25.05.03, 22:13
          Gość portalu: Jeff napisał(a):
          I mam nadzieje, ze nie wysla jakiejs Flinty, Wydry czy
          Klich, bohaterow Polshitowskich Idoli...

"jakaś Flinta" - to jedna z najlepiej sie zapowiadających
          wokalistek w Polsce. Ty oceniasz wg tego co słyszysz, czy
          wg tego, gdzie oglądasz?
          • Gość: Ramelov Re: TURCJAAAA??!!?!?!!!??? IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 26.05.03, 01:09
            Popieram Cię Bodo w całej rozciągłości. Tylko że Ewelina powinna się trzymać z
            daleka tego badziewnego festiwalu. To nie jest miejsce dla niej. Jeff chyba
            nie większego pojęcia o ty, co pisze. A przy okazji. Klich z Idola? :-)) Chyba
            coś Ci się pomyliło panie Jeffie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka