Gość: Jeff IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.05.03, 00:06 Co????? Ta wiesniacka piosenka???!!?!?!?! Belgia powinna wygrac!!!!!1 Bueee... A Tatu to miauczalo jak koty, za ywo nic spiewac nie umieja... Turcja bueeeeeeeee... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pawel Re: TURCJAAAA??!!?!?!!!??? IP: 62.244.139.* 25.05.03, 00:09 Żenada... ale co tu dużo mówić. Niestety potwierdza się, że w tym konkursie sama muzyka jest bez żadnego znaczenia. Liczy się tylko wrażenie wzrokowe, wizualny sposób zaprezentowania swojej "twórczości"... i oczywiście duża liczba sąsiadów... A co robiła Austria w czołówce to już za żadne skarby zrozumieć nie mogę. Pocieszające jest to, że przynajmnej my (jako Polacy) w miare sensownie zagłosowaliśmy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: TURCJAAAA??!!?!?!!!??? IP: *.kopernik.gliwice.pl 25.05.03, 00:20 Mi sie za to turcja podobała, ma w sobie coś ta piosenka, Belgia tez niczego sobie a Tatu rzeczywiscie nie potrafią śpiewać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zaq Norge Re: TURCJAAAA??!!?!?!!!??? IP: 217.97.133.* 25.05.03, 00:27 Moim zdaniem najładniejsza piosenke zaśpiewał przedstawiciel Norwegii!!! Turcja to tylko bajadery i wstegi i niezła gimnastyka... Belgia calkiem przyzwoicie, ale Norweg o niebo lepszy !!! Rosyjskie Tatu przereklamowane i faktycznie nie umieja spiewac... Ich Troje wypadl calkiem całkiem gdy wspomnimy jakie miejsca zajmowali do tej pory Polacy... 6( chyba 7 ?) miejsce jest do rzeczy...Austria miala w sumie podrygiwujaca piosenke dlatego tak wysoko ocenioną... Mimo ze nie przepadam za Ich troje ,to musze przyznac ze na tle całej pozostalej mizerii wypadli nieżle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bodo Re: TURCJAAAA??!!?!?!!!??? IP: *.rtk.net.pl 25.05.03, 00:33 a może spróbójcie spojrzeć od takiej strony: piosenka belgijska "inna" od reszty, ale przeciez nie odkrywcza, bo utrzymana w kanonie muzyki celtyckiej; fakt - bardzo subtelnie wykonana. natomiast piosenka turecka - była po prostu świeża, jakoś nowa, odmienna od tego co dotychczas - i perfekcyjnie wykonana (chodzi mi o śpiew, nie o choreografię) moim zdaniem turcja wygrała zasłużenie, belgia zasłużenie druga; norweg sympatyczny, ale zupełnie niezaskakujący - takich lirycznych melodii jest tysiące, w tej grupie norweg nie wyróżniał się niczym. tatu - blado, blado. ta sama klasa co Ich troje - tylko więcej seksu (prostackiego) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: TURCJAAAA??!!?!?!!!??? IP: 62.244.139.* 25.05.03, 00:36 że co??? perfekcyjnie wykonana??? ja odniosłem wręcz przeciwne wrażenie - przecież ona żadnego głosu do śpiewnia nie ma, nie mówiąc juz o poziomie jej inteligencji i trudności ze skleceniem jakiegokolwiek sensownego zdania w odpowiedzi na pytania prowadzących Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olek Re: TURCJAAAA??!!?!?!!!??? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.03, 00:41 Zgadzam sie... Turczynka miała głos do kitu, Belgowie byli monotonni, Rosjanki piszczały a nie śpiewały, Norweg ładnie śpiewał, ale jakoś tak mało oryginalny utwór... Natomiast 5 miejsce Szwedów mi się nie spodobało, gdyż zasłużyli na więcej, Austria jako 6 całkiem śmiesznie wykonany kawałek (który już gdzieś keidyś słyszałem???), no i Polska bardzo dobre 7 miejsce, oby szczęśliwe na przyszłość!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zag Re: TURCJAAAA??!!?!?!!!??? IP: 62.233.138.* 25.05.03, 10:25 turcy zawdzięczają swoje zwycięstwo rozsianej po całej europie emigracji. tam gdzie turków nie ma piosenka ich nie weszła nawet do dziesiątki. to jest chory turecki szowinizm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bodo Re: TURCJAAAA??!!?!?!!!??? IP: *.rtk.net.pl 25.05.03, 01:35 Gość portalu: Paweł napisał(a): > że co??? perfekcyjnie wykonana??? > ja odniosłem wręcz przeciwne wrażenie - przecież ona żadnego głosu do śpiewnia > nie ma, nie mówiąc juz o poziomie jej inteligencji i trudności ze skleceniem > jakiegokolwiek sensownego zdania w odpowiedzi na pytania prowadzących w pierwszym wykonaniu wielkich błędów nie było - ta piosenka robiła wrażenie; a co do inteligencji... spróbuj wysłowić się mądrze w obcym języku w tak emocjonalnej sytuacji - przeciez tam się ważą kariery! naprawdę tak Wam przeszkadza, że to niezłe było z turcji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: TURCJAAAA??!!?!?!!!??? IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 25.05.03, 01:56 Gość portalu: Paweł napisał(a): > że co??? perfekcyjnie wykonana??? > ja odniosłem wręcz przeciwne wrażenie - przecież ona żadnego głosu do śpiewnia > nie ma, nie mówiąc juz o poziomie jej inteligencji i trudności ze skleceniem > jakiegokolwiek sensownego zdania w odpowiedzi na pytania prowadzących Nieznajomość języka świadczy o inteligencji ? Ciekawe. O jej braku świadczy to, że Turczynka śpiewała po angielsku i pewnie biedaczka nawet nie wie o czym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: TURCJAAAA??!!?!?!!!??? IP: *.acn.pl / 10.65.8.* 25.05.03, 07:20 ludzie!ale wy jestescie zawistni!!!to wcale nie chodzi o to ze wygrala Turcja,bo gdyby wygrala rumunia,chorwacja czt grecja pisalibyscie to samo! Polska to narod malkontentow i nigdy z niczego nie byli,nie sa,i nie beda zadowoleni! Odpowiedz Link Zgłoś
vika411 Re: TURCJAAAA??!!?!?!!!??? 25.05.03, 07:13 Gość portalu: Pawel napisał(a): > Żenada... ale co tu dużo mówić. Niestety potwierdza się, że w tym konkursie > sama muzyka jest bez żadnego znaczenia. Liczy się tylko wrażenie wzrokowe, > wizualny sposób zaprezentowania swojej "twórczości"... i oczywiście duża liczba > > sąsiadów... A co robiła Austria w czołówce to już za żadne skarby zrozumieć nie > > mogę. Pocieszające jest to, że przynajmnej my (jako Polacy) w miare sensownie > zagłosowaliśmy Piosenka austriaka jest utworem ironiczno-kabaretowym pod adresem...Festiwalu Eurowizji.Czy zrozumiales niemiecki tekst? Poza tym,Austiacy,ktorzy uslyszeli Wisniewskiego tanczyli na jego czesc,wiwatowali i byli nim zachwyceni.Ogladalam festiwal w kafejce wiedenskiej obok mojego domu.Nasza piosenka i zespol podobal sie tak bardzo,ze dalej nie ogladali transmisji tylko czekali na werdykt.Nikt nie byl zdziwiony austriacka szosta lokata tylko rozczarowani byli okropnie,ze nie Polacy wygrali:-)Pozdrawki Odpowiedz Link Zgłoś
zemiel2 Re: TURCJAAAA??!!?!?!!!??? 25.05.03, 00:33 Rzeczywiście najgorsza Turcja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eee Re: TURCJAAAA??!!?!?!!!??? IP: *.intranet.salsa.pl 25.05.03, 00:46 zemiel2 napisał: > Rzeczywiście najgorsza Turcja zato najlepsze UK. UK górą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olla Re: TURCJAAAA??!!?!?!!!??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.05.03, 00:33 to w ogóle było trochę denne. Najbardziej to mnie już chyba Wielka Brytania dobiła całkowicie bez głosów. A co do Tatu to wolałabym jak coś, żeby one wygrała niż ta z Turcji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samanta Re: TURCJAAAA??!!?!?!!!??? IP: *.kabel.telenet.be 25.05.03, 00:36 Pisze z Belgii i troche smutno , ze zabraklo paru punktow , ale musze tez powiedziec, ze Turcja i Wielka Brytania byly moimi faworytami - ale nie rozumiem co sie stalo , ze Brytania nie dostala ani jednego punktu? Moze to ktos wytlumaczyc? Nie wiem co Tatu robilo w czolowce Norweg byl bardzo ciekawy , podobala mi sie rowniez grecka Cher oraz Bosnia i Hercegowina i Slowenia. Polska zaprezentowala sie bardzo dobrze i otrzymala nalezne punkty. Ogolnie z wyniku jestem bardzo zadowolona bo Turcja ma zawsze swietne utwory ale do tej pory nie zajela pierwszego miejsca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toja Re: TURCJAAAA??!!?!?!!!??? IP: *.kom / 10.103.2.* 25.05.03, 00:55 Samanto! Anglicy po prostu fałszowali...Byłam zażenowana tym faktem tak bardzo i nie dziwię się,że nikt na nich nie głosował.Pozdrawiam z Wrocławia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Za Norge Re: TURCJAAAA??!!?!?!!!??? IP: 217.97.133.* 25.05.03, 00:39 Nu charaszo ,szto Tatu nie pierwyje!!!One pustyje doczki i nie nauczyłsia pieć.. Nada było Ałły Pugaczowoj kotoraja zanjala kuda nibud ' 16 miesto... Nrawitsja mnie boleje wsiech Norwerskij molodiec bliond piojec...On rzezwo pieł i priekrasno igral na pianinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toja Re: TURCJAAAA??!!?!?!!!??? IP: *.kom / 10.103.2.* 25.05.03, 00:59 Szto Ty gawarisz !!! Mienia nrawiłsia Muslim Magomajew.Eta charaszoj mużczina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bruno Re: TURCJAAAA??!!?!?!!!??? IP: *.pool.mediaWays.net 25.05.03, 00:44 Scheiss Kanacken Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal Re: TURCJAAAA??!!?!?!!!??? 25.05.03, 00:50 Rzeczywiście, Turcja to mega zaskoczenie. Oglądaliśmy ze znajomymi tak dla zabawy i przez cały czas śmialiśmy się z tej piosenki. No i okazało się, że Europa uznała ją za najlepszą. Przecież ta kobieta nie śpiewała tylko coś tam wyła, aż się bałam, czy w połowie piosenki nie straci głosu. Ale pewnie chodzi o to, że melodia chwytliwa. Tatu - piszczały i fałszowały. Żene. Norweg - bardzo ok! Belgia - bardzo mi się podobała, choć klimatycznie do tego koncertu zupełnie nie pasowała. Szwecja - ABBA-wanna-be. Podobała mi się jeszcze Estonia - piosenka też nie pasowała do koncertu ale była ok. Ich Troje - jeden z lepszych utworów na tym festiwalu. Wokalistka, jedna z niewielu, która zaśpiewała BARDZO czysto. Brawo! Ale tak szczerze...gdyby Ich Troje w 100% było sobą, na pewno by wygrali. Zabrakło po prostu...pochodni! Naprawdę! Gdyby były pochodnie, wygrali by na pewno :) Najbardziej mnie rozśmieszało, że gdy puścili na koniec koncertu podsumowanie - fragmenty utworów, można było zamknąć oczy i człowiek by nie wiedział, że wokaliści się zmieniali. Te same melodie, ciągle po angielsku. Czy w Europie nie ma już języków narodowych??? I nie wiem dlaczego ale mam wrażenie, że z tych wszystkich "artystów", tylko Wiśniewski ma świadomość, że to co robi to kicz. Ale może się mylę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: TURCJAAAA??!!?!?!!!??? IP: *.akademiki.uni.torun.pl 25.05.03, 01:06 wiesz, że masz rację. naprawdę mozemy sie cieszyć z postawy Ich Troje. Gdyby Tatu nie były znane i kraje nie głosowałyby po "sąsiedzku" byłoby lepiej. Turczynka nie zaśpiewała dobrze, za to Justyna super, Michał na scenie powinien być bardziej sobą....gdyby dał z siebie wszystko...moze by im sie udało. Ale i tak nie mają sie czego wstydzić. Wracają z tarczą i z przekonaniem, że występ był udany... Dodam tylko jeszcze, że nie lubie Ich Troje.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Repo Re: TURCJAAAA??!!?!?!!!??? IP: *.telia.com 25.05.03, 01:03 Wole Turcje niz Rosje, skrzeczace pilki nieopierzone. Belgia miala ladny skansenowy kawalek, ale w jezyku ktory nie istnieje. Jestem zaskoczony ze Wisniewski dostal 90 p. Co prawda duzo bylo od Polakow mieszkajacych za granica (10p Austria, 12p Niemcy) ale i tak uzbieral ladna sumke. Pomogla mu ta dziewczyna ktora sie b.dobrze prezentowala. Sam Wisniewski wygladal w swoim plaszczu jak essesman, a potem spiewal essesmanowskim glosem o pokoju. Troche nie pasowalo. Ale punkty dostal. Dla mnie najlepsza piosenke mialy Niemcy, ale niestety Lou za przeproszeniem jest za stara zeby ja dobrze sprzedac. Tutaj trzeba mlodych dziewek. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej26 Re: TURCJAAAA??!!?!?!!!??? 25.05.03, 01:21 Zgadzam się z tymi ocenami. Podobała mi się Niemka a takze Słowenka i Islandka w repertuarze tanecznym, Greczynka w soulu i Francuzka w piosence nastrojowej. Belgowie to coś w rodzaju Ery. Może być, ale wiele tego już się słyszało. Ale najbardziej mi się podobała (chyba) Łajma Wajkule w smooth-jazzowej piosence w przerwie, zaraz po Brainstormie. Poziom tegorocznego konkursu był dość wysoki, mimo że zwyciężyła turecka tandeta. Wiśniewski i Ich Troje odnieśli sukces, ale muzycznie zaprezentowali się blado. Pomogło im to że śpiewali po niemiecku, może trochę przesłanie (tylko niech ktoś mi wytłumaczy, dlaczego jak ktoś jest mały to w domyśle jest zły), trochę sąsiedzi. Rosjanie już nie dali się nabrać na kuglarstwo językowe. Myślałem że sromotnie przegramy, dobrze że się pomyliłem. Bardzo dobrze także, że od przyszłego roku już będą startowały wszystkie państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
isis! Re: TURCJAAAA??!!?!?!!!??? 25.05.03, 01:28 Turcja? Obiektywnie - piosenka nie była zła, choć wokalistka zdecydowanie lepiej brzmiała w górach (w dołach nie było jej słychać). W mojej skali ocen - 4 (na 5 możliwych). Ja głosowałam na Belgię. Była najlepsza i nie tylko dlatego, że inna. Tatu - fałszowały jak koty, bueee :( Jednak najplepiej wychodzi im śpiewanie z playbacku. Ich Troje - Byli dużo lepsi od Tatu: Justyna świetna, głos brzmiał czysto i dźwięcznie. Michał - lepszy niż zazwyczaj. Nawet podpierał (co przy tym jego charczeniu dało jakiś nośny i znośny głos w niektórych momentach). Raz nie dociągnął, trochę skopał ostatni dźwięk, ale naprawdę, wśród innych piosenek Ich Troje się wyróżniało! Podobała mi się jeszcze Norwegia, miły chłoptaś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loe Re: TURCJAAAA??!!?!?!!!??? IP: *.acn.waw.pl 25.05.03, 01:38 Islandka! Islandia! Szkoda , że jako pierwsza, bo przepadła, a ta sliczna dziewczyna zaśpiewała extra. Ich Troje, dobrze, nie ma wstydu, nawet z klasa jak na ten tandetny festiwal. Najlepsza była Justyna, świetny głos, skromność i mam wrażenie , że ta dziewczyna podchodzi do całego fenomenu Ich Torje z ogromnym dystansem i przymruzeniem oka, urocza , polubiłem tę Justynę, chociaż Ich Troje nie słucham. Justna Ruleeeeezzz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mia Re: TURCJAAAA??!!?!?!!!??? IP: *.rtk.net.pl 25.05.03, 01:43 popieram co do Justyny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pissoffski Anglosasi rozczarowani IP: *.nsw.bigpond.net.au 25.05.03, 02:07 A co sie stalo z tATu, faworytkami Anglosasow? Tutejsza prasa liczyla na te dwie panienki, ze pokaza jak nie striptease to przynajmniej lesbijskie pieszczoty. A tu nic z tych rzeczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Chorwacja IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.05.03, 02:10 najlepsza była najlepsza..po prostu chorwacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Chorwacja IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 25.05.03, 02:14 Gość portalu: ela napisał(a): > najlepsza była najlepsza..po prostu chorwacja Tak podobała mi się Chorwatka i dziewczyny z zespołu tanecznego. Piosenka jakoś przeszła bokiem. Dziewczyny bardzo ładne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marred Re: TURCJAAAA??!!?!?!!!??? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.05.03, 07:00 Turcja byla najgorsza. Wedlug mnie najlepsza byla Portugalia i zupelnie nie rozumiem jednego z ostatnich miejsc dla niej. Bardzo dobre byly piosenki z Estonii (tu tez moje zaskoczenie) i Norwegii. Niezle byly Niemcy, Islandia, Szwecja. Do d... byly Tatu, ktore wygraly dzieki Lotwie, Estonii oraz ukrainie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: TURCJAAAA??!!?!?!!!??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.03, 08:47 W sumie kibicowałam Belgii,ale dobrze sie stało , że nie wygrały Tatu, bo to byłby upadek Eurowizji. Panienki, które beznadziejnie śpiewały, miały problemy z głosem miałyby wygrać? Co do Ich Troje, to normalne że dostali punkty z Niemiec i Austrii, bo w końcu Michał śpiewał po niemiecku a to "chwyta". Gdyby ktoś z zagranicy zaśpiewał po polsku, to też by u nas ludzie na niego głosowali. A co do tego śmiesznego pana z Austrii, to zdobył sporo punktów. I jaki z tego wniosek? Za rok trzeba wysłać Skibę !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jeff Re: TURCJAAAA??!!?!?!!!??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.05.03, 11:53 Zajebista tez byla piosenka z Holandi!!! Kobieta zaspiewala bardzp czytsko (na dodatek super glos), i piosenka ciekawa, choc text nie odkrywczy. Hiszpania tak samo - super piosenka, ale tutaj wokalistka bez specjalnych zdolnosci, ale piosenka super, liczylem ze Hiszpania bedzie w pierwszej trojce.. Ich3 - Justyna ma naprawde piekny glos, i teraz jak odchodzi z zespolu powinna zaczac solowa kariere, bo naprawde piekny glos, pieknie spiewa na zywo (lepiej od wielu znanych ciź z zachodu, ktore miaucza na zywo). W sumie wystewp Ich3 byl fajny. Spodziewalem sie zenady, a wyszlo jednak calkiem zgrabnie. Mozna sie bylo oczywiscie spodziewac 12 pkt. od Niemcow :D Za to zdziwily mnie TYLKO 2 pkty od Rassiji... Przeciez czesc piosenki byla w ich jezyku.. przynajmniej Niemcy i Austryjacy nam sie odwdzieczyli!! :DD Ciekawe kogo za rok wysla - ja bym bardzo chcial Beate Kozidrak (Stara, ale ma ZAJEBISTY i mocny glos, a na dodatek potrafi komponowac ciekawe piosenki). I mam nadzieje, ze nie wysla jakiejs Flinty, Wydry czy Klich, bohaterow Polshitowskich Idoli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martuha Re: TURCJAAAA??!!?!?!!!??? IP: *.chello.pl 25.05.03, 21:57 jedyna rzecz, ktora mnie nie zdziwila to to, ze co roku prawie kazdy reprezentant stara sie nasladowac kogos innego. piosenka turecka to mniej wiecej kopia utworu tarkana czyli nic odkrywczego. to samo da sie powiedziec o kilku innych propozycjach prezentownych w rydze. mowiac szczerze turcja dla mnie to wielka pomylka, podobnie jak tatu, ktore zaspiewaly troche swiezsza wersje 'nas nie dogonjat' (przepraszam za pisownie rosyjska ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bodo Re: TURCJAAAA??!!?!?!!!??? IP: *.rtk.net.pl 25.05.03, 22:13 Gość portalu: Jeff napisał(a): I mam nadzieje, ze nie wysla jakiejs Flinty, Wydry czy Klich, bohaterow Polshitowskich Idoli... "jakaś Flinta" - to jedna z najlepiej sie zapowiadających wokalistek w Polsce. Ty oceniasz wg tego co słyszysz, czy wg tego, gdzie oglądasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramelov Re: TURCJAAAA??!!?!?!!!??? IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 26.05.03, 01:09 Popieram Cię Bodo w całej rozciągłości. Tylko że Ewelina powinna się trzymać z daleka tego badziewnego festiwalu. To nie jest miejsce dla niej. Jeff chyba nie większego pojęcia o ty, co pisze. A przy okazji. Klich z Idola? :-)) Chyba coś Ci się pomyliło panie Jeffie. Odpowiedz Link Zgłoś