Dodaj do ulubionych

Antysemicka antyreklama UE

IP: *.duna.pl 04.06.03, 09:33
widzialam ja w bloku nawoływań do wzięcia udziału w referendum-nie wiem co za
organizacja to wymysliła,ale scenariusz jest mniej więcej taki:jakis
mężczyzna przebrany za Żyda nawołuje do głosowania na TAK,bo gdy wejdziemy do
Unii,to on i jego 'bracia' odzyskają polską ziemię i kamienice,które w końcu
im się należą....
Obserwuj wątek
    • Gość: ula jesteśmy debilami i tyle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.03, 10:48
    • Gość: mim Re: Antysemicka antyreklama UE IP: *.acn.waw.pl 04.06.03, 10:54
      jest jescze lepsza -siedzi facet za biureczkiem i z karki czyta coś o Matyji
      jedynej królowej Polski i o całej Trójcy Świętej -zasuwa tak przez cały ten
      spot, zupełnie nie mam pojęcia o co mu chodzi, ale wnioskuję,że jest przeciwko
      UE
      • Gość: ja-europejka Re: Antysemicka antyreklama UE IP: *.bib.wns.us.edu.pl 04.06.03, 11:34
        Gość portalu: mim napisał(a):

> jest jescze lepsza -siedzi facet za biureczkiem i z karki czyta coś o Matyji
        > jedynej królowej Polski i o całej Trójcy Świętej -zasuwa tak przez cały ten
        > spot, zupełnie nie mam pojęcia o co mu chodzi, ale wnioskuję,że jest
        przeciwko
        > UE

O nawet pieśni dokładnie zacytować nie potrafi...
      • Gość: Jo Re: Antysemicka antyreklama UE IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 04.06.03, 20:15
        Gość portalu: mim napisał(a):

> jest jescze lepsza -siedzi facet za biureczkiem i z karki czyta coś o Matyji
        > jedynej królowej Polski i o całej Trójcy Świętej -zasuwa tak przez cały ten
        > spot, zupełnie nie mam pojęcia o co mu chodzi,

Ja też usiłuję go zrozumieć - ale facet jest wyjątkowym antytalentem. Sens jest
        oczywisty, ale występ dramatycznie niechljny.
    • Gość: traianus To Bubel IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.06.03, 10:57
      To reklamówka Bubla, kandydata do wyborów prezydenckich 1995 roku (ostatnie
      miejsce, 0,1 % głosów). To maniak, dziwie sie ze pozwoli mu wyemitować te
      bzdury... On wykorzystuje każdą sytuację by reklamowac swego szmatławca "Tylko
      Polska" czy jakoś tak
      • Gość: traianus Bubel to ten od Żydów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.06.03, 10:59
        nie od Maryji Królowej Polski... tego nie znam
      • Gość: Jo Re: To Bubel IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 04.06.03, 20:16
        Gość portalu: traianus napisał(a):

> On wykorzystuje każdą sytuację by reklamowac swego szmatławca "Tylko
        > Polska" czy jakoś tak

I siebie również!! Słyszeliście to wejście "To ja Leszek Bubel,
        najsympatyczniejsza postać..." czegoś tam? W ogóle żałuję, ze nie nagrywam tego
        bloku spotów, ku potomnym... A może gdzies są w sieci?
    • Gość: S Re: Antysemicka antyreklama UE IP: *.acn.pl / 10.64.5.* 04.06.03, 21:47
      A widzieliście reklamę, gdy babka czyat list od emigranta, a jest Unia
      Europejska w 2005 roku? Prawie polałem się ze śmiechu! Czego to nie wymyślą ci
      nacjonaliści z LPR...
      • Gość: wojtek Re: Antysemicka antyreklama UE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.03, 23:18
        Gość portalu: S napisał(a):

> A widzieliście reklamę, gdy babka czyat list od
        emigranta, a jest Unia
        > Europejska w 2005 roku? Prawie polałem się ze śmiechu!
        Czego to nie wymyślą ci
        > nacjonaliści z LPR...

chwileczkę... w internecie krąży taki list niby to jak w
        unii jest dobrze,może po prostu zerżeneli go z netu?
        • Gość: S Re: Antysemicka antyreklama UE IP: *.acn.pl / 10.64.5.* 05.06.03, 07:33
          Gość portalu: wojtek napisał(a):

> Gość portalu: S napisał(a):
          >
          > > A widzieliście reklamę, gdy babka czyat list od
          > emigranta, a jest Unia
          > > Europejska w 2005 roku? Prawie polałem się ze śmiechu!
          > Czego to nie wymyślą ci
          > > nacjonaliści z LPR...
          >
          >
          > chwileczkę... w internecie krąży taki list niby to jak w
          > unii jest dobrze,może po prostu zerżeneli go z netu?

Ale to był list przeciw Unii! Coś w tym stylu:
          "Tu jest mi dobrze, ale pracy nie ma. Mam szczęście, że załapałem się na
          mieszkanie, bo dużo moich rówieśników śpi na ulicach. Weź mi mamusiu przyślij
          takie polskie, dobre i zdrowe mięso, bo to tutejsze tak świeci po nocach..."
          • Gość: Jo Re: Antysemicka antyreklama UE IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 05.06.03, 20:12
            To jest dokładnie ten sam list!
    • Gość: a Reklama firmy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.06.03, 00:28
      Dzisiaj widzałem SPOT, który był niczym innym jak po prostu REKLAMĄ jakieś
      firmy DBG, DPG nie pamietam dokłądnie... O Unii tam prawie nic nie było... Cały
      czas tylko my jesteśmy wspaniali, mamy dużo klientów, jestesmy firmą z
      tradycjami... Co to jest darmowa reklama?
      • jk Re: Reklama firmy 05.06.03, 09:29
        Gość portalu: a napisał(a):

> Dzisiaj widzałem SPOT, który był niczym innym jak po prostu REKLAMĄ jakieś
        > firmy DBG, DPG nie pamietam dokłądnie... O Unii tam prawie nic nie było...
        Cały
        >
        > czas tylko my jesteśmy wspaniali, mamy dużo klientów, jestesmy firmą z
        > tradycjami... Co to jest darmowa reklama?

DGA :) spot niby za, bo mowi, ze ta firma w UE moze spokojnie dzialac, nie boio
        sie konkurencji i takie tam :)
        to jest spot jakiejs organizacji wspierajacej polskie przedsiebiorstwa :
        • Gość: lulu PRZESADA IP: 80.51.244.* 05.06.03, 13:38
          jest tez taki filmik,gdzie ludzie pozuja na nazistów (chyba) i przemawiają
          zwracajac sie do widzów:'Towarzysze' i w ogole to wszystko jest cholernie
          glupie.

szczerze mówiąc,to bym chciala,zeby juz było po tym całym referendum,bo mam
          dosyć tych bloków reklamowych,całej unijnej propagandy,aż sie nie dobrze
          robi.ci ludzie w tv grubo przesadzają.nawet taki festiwal w Opolu był jak jeden
          wielki blok reklamowy UE.nie jestem przeciwniczka Unii,ale co za dużo to
          niezdrowo.
          • jk Re: PRZESADA 05.06.03, 20:09
            Gość portalu: lulu napisał(a):

> jest tez taki filmik,gdzie ludzie pozuja na nazistów (chyba) i przemawiają
            > zwracajac sie do widzów:'Towarzysze' i w ogole to wszystko jest cholernie
            > glupie.

to chyba ma osmieszyc UE, jezeli mowisz o takim spocie z babka krzyczaca cos
            tam w nieboglosy :)))
            racja, glupie strasznie to jest

ale ejszcze glupszy jest spot, oi ktorym juz tu ktos pisal, gosc siedzi i cos
            czyta z kartki, sprintem, wiec nic nie mozna zrozumiec :) jeszcze tak
            sroteskowo przeklada kartke pare razy :) gdyby nie plakaty w tle (pisakiem na
            brystolu :)), to bym sie musial dlugo zastanawic, czy jest za, czy przeciw :)
            pleno w tym elaboracie Boga, roznych swietych i takich tam innych, ale jakos
            calosc raczej zacheca do glosowania na "tak", bo jak jakis europzeciwnik to
            zoabczy, to pewnie pomysli "ktos taki ma rzadzic Polska?" :)))
            (ja osobiscie boje sie kogos takiego :)))
            • Gość: a Re: PRZESADA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.06.03, 20:25
              jk napisał:

> ale ejszcze glupszy jest spot, oi ktorym juz tu ktos pisal, gosc siedzi i cos
              > czyta z kartki, sprintem, wiec nic nie mozna zrozumiec :) jeszcze tak
              > sroteskowo przeklada kartke pare razy :) gdyby nie plakaty w tle (pisakiem na
              > brystolu :)), to bym sie musial dlugo zastanawic, czy jest za, czy przeciw :)
              > pleno w tym elaboracie Boga, roznych swietych i takich tam innych, ale jakos
              > calosc raczej zacheca do glosowania na "tak", bo jak jakis europzeciwnik to
              > zoabczy, to pewnie pomysli "ktos taki ma rzadzic Polska?" :)))
              > (ja osobiscie boje sie kogos takiego :)))

TEN SPOT JEST TAK KURIOZALNY ZE ZASTANWIAM SIE CZY TO NIE JAKAŚ PROWOKACJA...
              wyglada to na ośmieszanie polskich katolików... ten gościu sprawia wrażenie
              szalonego ;)
              >
              • jk Re: PRZESADA 05.06.03, 20:55

> TEN SPOT JEST TAK KURIOZALNY ZE ZASTANWIAM SIE CZY TO NIE JAKAŚ PROWOKACJA...
                > wyglada to na ośmieszanie polskich katolików... ten gościu sprawia wrażenie
                > szalonego ;)
                > >

w Gdanskiej lokalnej publicznej tv - Trojce, w bloku referendalnym byly spoty
                (kilka w jednym bloku - obrotni :)) z gosciem z UPR-u :) jedna z
                tych "reklamowek" byla KAPITALNA! :) krzywy (doslownie! z maksymalna skolioza!)
                gosc siedzial i pytal drugiego w stylu: "panie Kazmierzu, co pan sadzi...", w
                dodatku ten krzywy caly czas zezowal na kartke i calosc wymawial takim grobowym
                glosem :) ale nie jak Giertych, tylko takim troche deklamujacym stylem :)
                trudno opisac, ale efekt naprawde swietny :)

a pan KAzmierz wystepowal w kilku spotach, to jakas Gdanska UPR-owska fisza :)

w rankingu glupoty pewnie by ten spot nie wygral, ale czolowka na pewno! :)

ranking ogolnopolski:
                pierwsze miejsce: szybko czytajacy gosc "niewiadomocoipoco"
                drugie: reklamowka Bubla, przebrnay chasyd z hebrajskim akcentem zapewnie,
                ze "oni" chca zawladnsc naszymi domami
                trzecie: ? moze ci bolszewici? ablo RKN? Macierewicz straszy Unia w
                supermarkecie (!!!) i w dodatku rzuca klamliwe przemowienie Schreodera :)

propozycje?
          • Gość: a Re: PRZESADA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.06.03, 20:27
            Gość portalu: lulu napisał(a):

> jest tez taki filmik,gdzie ludzie pozuja na nazistów (chyba)

Lulu coś kiepsko z Twoją edukacją.. nie odróżniasz nazistów od bolszewików
            • Gość: lulu Re: PRZESADA IP: 80.51.244.* 05.06.03, 21:46

> Gość portalu: lulu napisał(a):
              >
              > > jest tez taki filmik,gdzie ludzie pozuja na nazistów (chyba)
              >
              > Lulu coś kiepsko z Twoją edukacją.. nie odróżniasz nazistów od bolszewików

to fakt--wstyd mi,ale mam na wytłumaczenie,że w czasie bloku reklamowego
              kresliłam projekt i tlko 'rzucałam okiem' na to co pokazuja w tv.......ale
              obiecują,że sie poprawię:)))
          • Gość: lulu Re: PRZESADA IP: 80.51.244.* 05.06.03, 21:51
            chciałam tylko dodać,że dziś w czasie zapowiedzi pogody po panoramie
            prezenterka rzuciła niby mimochodem komentarz:"w sobote referendum i pogoda się
            trochę uspokoi" czy cos w tym stylu.proszę-zabijcie mnie.....
    • jacqueline Re: Antysemicka antyreklama UE 05.06.03, 13:33
      Albo ta reklamówka o proletariuszach...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka