Dodaj do ulubionych

Reklama Plusa z ojcem i synem

31.05.07, 17:28
cholernie wzruszająca! zawsze płaczę jak ją widzę, jak tak można:/
Obserwuj wątek
    • sestre Re: Reklama Plusa z ojcem i synem 31.05.07, 17:58
      Mi też bardzi się podoba...
      • paulina.galli Re: Reklama Plusa z ojcem i synem 31.05.07, 18:48
        A mi kompletnie nie !!!
        (o ile mowimy o tej reklamie ze facet jedzie do szpitala, ojca nie ma, on
        sadzi ze umarl a tu tatus jednak tylko na spacerek wyszedl)

Nie podoba i uznalam za mega przegiecie by manipulowac sprawami śmierci,
        wyrzutami sumienia , lekami dotyczacymi najblizszych itp. zeby sprzedac
        jakis ... durny abonament telefoniczny
        Dla mnie taki styl reklamy (zgrabny i zapamietywalny) ale przede wszystkim
        potworne granie na emocjach pasuje do reklamy spolecznej i mowiacej o jakis
        naprawde waznych i istotnych sprawach a nie duperelach typu nowy modny telefon
        i kolejne "pińcet" wolnych minut....
        No ale to juz moje odczucia....
        • griswold79 Re: Reklama Plusa z ojcem i synem 31.05.07, 19:36
          Podpisuje sie po Pauliną. Ta reklama to kompletny nietakt. Gdyby to bylo
          wskazanie na jakis spoleczny problem to byloby idealne, a tak zostaje smród.
          • tysslen Re: Reklama Plusa z ojcem i synem 31.05.07, 20:40
            Też się zgadzam.
            W ogóle ten cały Plus jakąś dziwną strategię ma. Na jednym biegunie Mumio
            (które notabene już mi się znudziło) lub kretyński Kubala (czy jak mu tam), a
            na drugim biegunie coś takiego... Jakoś mi się to kłóci. Albo rybka, albo pipka.
            • polski100 Re: Reklama Plusa z ojcem i synem 31.05.07, 21:10
              Akurat emocje to jeden z podstawowych wyznaczników dobrej reklamy. Mnie reklama
              się podoba. Jest niezła treściowo i technicznie świetnie zmontowana, dobra muzyka.
              • tysslen Re: Reklama Plusa z ojcem i synem 31.05.07, 22:24
                Świetnie, tylko co to ma wspólnego z finalnym produktem? Ta reklama, mimo że
                naładowana emocjonalnie i wzruszająca, dla jest wręcz niesmaczna z uwagi
                właśnie na reklamowany produkt. Wkracza w obszar, w którym abonament
                telefoniczny w tej czy innej sieci jest akurat najmniej istotny. Mnie osobiście
                razi kiedy firma usługowa pokroju Plusa próbuje odwoływać się do wartości
                nadrzędnych, na które w życiu przeciętnego człowieka nie ma w zasadzie żadnego
                wpływu.
                Gdyby to była reklama społeczna - to byłby zapewne strzał w dziesiątkę.
                • termodynamik Re: Reklama Plusa z ojcem i synem 18.06.07, 15:10
                  ale pamiętajmy, że ta reklama nie jest reklamą produktu. jest reklamą marki i
                  uważam, że dzięki temu, że odwołuje się do emocji i wywołuje dyskusję, jest
                  właśnie strzałem w dziesiątkę. w tv leci już kolejna odsłona. ciekawe jak na to
                  zareagujecie. pewnie "jak tym siatkarzom nie wstyd reklamować abonament.
                  przecież to jawne sprzedawanie się. obrzydlistwo"... wg mnie reklama jest dobra.
                  ma przynajmniej przesłanie.
                  • agaw Re: Reklama Plusa z ojcem i synem 01.07.07, 00:11
                    Taak świetnie zapamiętam żeby nie kupować produktów tej firmy i finał
              • calineczka793 Re: Reklama Plusa z ojcem i synem 31.05.07, 22:24
                Kiedy zobaczyłam tą reklamę po raz pierwszy poczułam się tak jakoś dziwnie -
                smutek, żal, zdziwienie(?)...trudno mi to określić...smutne, że plus musi
                żerować na ludzkich uczuciach, żeby osiągnąć oczekiwany wzrost
                sprzedaży...reklama w ogóle do mnie nie przemawia...nie podoba mi się opcja
                graniu na uczuciach potencjalnych klientów...jestem na nie
                • adi0075 Re: Reklama Plusa z ojcem i synem 31.05.07, 23:19
                  Mam nadzieje ze juz skoncza sie reklamy z kabaretem Mumio bo juz to stalo sie
                  nudne i ogolnie ostatnio stali sie malo smieszni.Ta facetka z Mumio robi glupie
                  miny i brzdaka cos pod nosem.Dobrzy byli pol roku temu teraz juz sa coraz slabsi.
                  • henryczek-czewa Re: Reklama Plusa z ojcem i synem 01.06.07, 23:22
                    adi0075 napisał:

> Mam nadzieje ze juz skoncza sie reklamy z kabaretem Mumio bo juz to stalo sie
                    > nudne i ogolnie ostatnio stali sie malo smieszni.Ta facetka z Mumio robi glupie
                    > miny i brzdaka cos pod nosem.Dobrzy byli pol roku temu teraz juz sa coraz slabs
                    > i.

mów za swoje poczucie humoru. Ja np uważam ostatnie arabskie reklamy mumio za najlepsze w ich dorobku
              • paulina.galli Re: Reklama Plusa z ojcem i synem 01.06.07, 11:32
                polski100 - masz absolutnie racje
                reklama ma byc skuteczna, ma grac na emocjach, ma byc zapamietywalna itp.
                oczywiscie
                i ta reklama to robi - z tym ze w moim odczuciu w negatywny dla mnie sposób
                przerost formy nad trescia po prostu
                uzywanie wielkiego dzwonu i trąb jerychonskich zeby zwrocic uwage na cos
                tak ... nie istotnego i błachego
                Dla mnie pasuje to jak piesc do nosa.
                reklama jest bardzo fajna tylko bardzo zaluje ze nie jest jakas wlasnie
                kampania spoleczna i nie opowiada o czyms waznym :)
          • termodynamik Re: Reklama Plusa z ojcem i synem 12.06.07, 20:40
            nietakt? bardzo poważny problem społeczny wskazuje ta reklama. dziś wszyscy
            pędzą za karierą. nikt nie patrzy na rodzinę, bo nie ma czasu na to. wszystko
            może poczekać tylko mamonę trzeba trzepać. uważam, że Plus bardzo trafnie ujmuje
            ten problem na stelażu reklamy. to kampania wizerunkowa, ale pewnie coś za sobą
            ciągnie, niemniej bardzo pasuje do naszych zbzikowanych czasów.
            • the_dzidka Re: Reklama Plusa z ojcem i synem 14.06.07, 11:20
              > nietakt? bardzo poważny problem społeczny wskazuje ta reklama. dziś wszyscy
              > pędzą za karierą. nikt nie patrzy na rodzinę, bo nie ma czasu na to. wszystko
              > może poczekać tylko mamonę trzeba trzepać. uważam, że Plus bardzo trafnie
              ujmuj
              > e

No i bardzo fajnie,tyle tylko, że to nie ma nic wspólnego z reklamowanym
              produktem. Plus nie zrobił tej reklamy po to, żeby zwrócić uwagę na powazny
              problem społeczny, tylko żeby sprzedać abonament. Dla mnie fuj.
              • termodynamik Re: Reklama Plusa z ojcem i synem 14.06.07, 14:17
                ale, w którym momencie jest mówione o abonamencie? :) to jest kampania
                wizerunkowa, nikt nie mówi o żadnym produkcie. osobiście sądzę, że to jest
                preludium do zintegrowania usług komórkowych, stacjonarnych i netu, ale na razie
                nikt nic nie mówi o niczym. pokazane są tylko rodzinne uczucia :) i dlatego póki
                co jest to wg mnie bardzo trafna reklama :) pozdrawiam
            • baba67 Re: Reklama Plusa z ojcem i synem 01.07.07, 17:58
              No i jeszcze wiecej tej mamony beda musieli wytrzepac, zeby sie zalapac na ten
              supertani abonament,zamiast spedzic wiecej czasu z rodzina zamiast plesc cos
              przez komorke w drodzre do roboty.
        • chris1970 Re: Reklama Plusa z ojcem i synem 04.06.07, 21:09
          Paulino, zacznijmy od tego, że tata dzwoni do syna i dzwoni...a syn czasu nie
          ma na odebranie połączenia, bo spotkanie, pilny raport do przesłania za 10
          minut....
          A prawda kole w oczy tych, których reklama dotyczy.
      • nowy_agent Re: Reklama Plusa z ojcem i synem 26.06.07, 23:58
        Świetna reklama!
    • tunczyk7 Re: Reklama Plusa z ojcem i synem 01.06.07, 00:07
      juz wole beznadziejne mumio niz ta reklame ktora gra na uczuciach!!!!
    • lilith76 Re: Reklama Plusa z ojcem i synem 01.06.07, 09:17
      Reklama telefonów komórkowych pokazująca jak telefony komórkowe pomagają rozluźnić więzy rodzinne.
      JAK MOŻNA SIĘ TYM WZURSZAĆ???
      Jak widać można tak grać na emocjach, żeby dać przekaz kompletnie fałszywy od tego wzbudzającego emocje. To aż śmieszne.

Jak jak ją widzę, przełączam kanał, bo się wkurzam.
      • barbasia1 Re: Reklama Plusa z ojcem i synem 01.06.07, 10:24
        Kiedy ogląda się pierwszy raz i człowiek nie wie o co tak naprawdę chodzi -
        kampania społeczna to czy jednak reklama? to się wzrusza! Ale potem
        rzeczywiście nie da się już tego oglądać. Też przełaczam kanał.
    • blekitna_laguna Re: Reklama Plusa z ojcem i synem 01.06.07, 10:07
      Zdecydowanie jestem na NIE!!
      Jak można-ta reklama jest bardzo niesmaczna i nieetyczna!!Sama leżałam w
      szpitalu na oddziale gdzie codziennie Ktoś odchodził na drugą stronę-i ta
      reklama mi to przpomina, kojarzy mi sie niestety tylko ze smiercią!

Nie wspomnę iż przywołuje we mnie ogromny smutek-bół i łzy!
      • ankas4 Re: Reklama Plusa -TEZ jestem na NIE 01.06.07, 13:25
        W zasadzie wszystko oco mysle ujęła: paulina.galli i reszta forumowiczów,
        którzy też sa na NIE,dyskutowałam własnie wczoraj z moja mama na temat tego
        żerowania na uczuciach , a pokazanie przy wzniosłej muzyczce pustego łóżka
        sugerującego smierć ojca to już totalne przegięcie !!!!!!! Jesli taka reklama
        miałaby słuzyc celom spolecznym - tak , jesli ma sluzyc reklamie jakiejs sieci
        telefonicznej itp... stanowcze NIE!

Pozdrawiam
        • iaceq Re: Reklama Plusa -TEZ jestem na NIE 01.06.07, 19:39
          Pocieszające jest dla mnie to, że nie tylko ja odczuwam to samo co moi
          przedmówcy.
          Wzruszająca historia, ale puenta - wizerunek firmy, której przekaz jest tylko
          jeden: "kup mnie" - jest tym samym co pijany ojciec zbierający na "słodycze"
          dla swojego dziecka podrzuconego przed laty do przytułku..
          Duży minus dla Plusa!
        • tekisk Re: Reklama Plusa -TEZ jestem na NIE 13.06.07, 08:24
          ankas4 napisała:

> W zasadzie wszystko oco mysle ujęła: paulina.galli i reszta forumowiczów,
          > którzy też sa na nie , pokazanie przy wzniosłej muzyczce pustego łóżka
          > sugerującego smierć ojca to już totalne przegięcie !!!!!!! Jesli taka reklama
          > miałaby słuzyc celom spolecznym - tak , jesli ma sluzyc reklamie jakiejs sieci
          > telefonicznej itp... stanowcze NIE!

Też tak myślę .
          Do pewnego momentu , reklama wciąga . Ale kiedy dowiadujemy się co reklamuje ,
          pojawia się niesmak .

>
          > Pozdrawiam
          • biingo Re: Reklama Plusa -TEZ jestem na NIE 18.06.07, 13:47
            Oj nie wiem co Wam się w tej reklamie nie podoba, jest ok, daje do myślenia że
            pieniądze i interesy to nie wszystko, że rodzina także jest ważna. Druga reklama
            z cyklu (z siatkarzami) pewnie już takiego "zgorszenia" w Was nie wywoła, a jest
            tak samo dobra. gdzie taka piłkę z autografami można zdobyć?:)
          • nowy_agent Re: Reklama Plusa -TEZ jestem na NIE 27.06.07, 00:00
            > Do pewnego momentu , reklama wciąga . Ale kiedy dowiadujemy się co reklamuje ,
            > pojawia się niesmak .
            > > Pozdrawiam

Tyle reklam już było w TV. Tak łatwo dajecie się nabrać? :))
            • telenowela232 Re: Reklama Plusa -TEZ jestem na NIE 05.07.07, 10:30
              reklam było dużo, ale ta jest z gruntu podejrzana.
              • oronar Re: Reklama Plusa -TEZ jestem na NIE 09.07.07, 11:26
                e tam podejrzana :) jest po prostu dobra :)
    • tomassi.rollo Re: Reklama Plusa z ojcem i synem 01.06.07, 20:59
      Cały efekt osiągnięty IMHO dzięki fragmentowi ścieżki dźwiękowej Ennia
      Morriconego do filmu "Dawno temu w Ameryce"...
    • adams123 Re: Reklama Plusa z ojcem i synem 01.06.07, 23:31
      tragiczna jest :(
      pogłupieli
    • xtrin Re: Reklama Plusa z ojcem i synem 02.06.07, 14:36
      Gdy pierwszy raz ją widziałam miałam wręcz ciarki - bardzo poruszająca. Świetnie
      zrealizowana, bez przesadnego patosu, odnosząca się wprost do emocji. Piękna.
      A później przychodzi logo operatora i człowiek dostaje obuchem w łeb. Niesmak
      pozostaje na długo.
    • agulaszek Re: Reklama Plusa z ojcem i synem 02.06.07, 15:31
      Jest piękna...
      • mlusca Re: Reklama Plusa z ojcem i synem 03.06.07, 19:06
        Moj ojciec ma bardzo trudny charakter,nigdy nie był moim przyjacielem,z mamy
        zrobił niewolnicę o wszystko błagającą go prawie na kolanach.Jak mama żyła
        wszystko jakoś łagodziła .Zniszczył mi największą miłość mojego życia,wszystko
        kontrolował itd.Nie mam siły nawet tego co wyczyniał opisywać.Po śmierci
        mamy nie dało się z nim już wytrzymać.Utrzymywałam z nim kontakty ,bo był
        stary i bałam się,że będę miała potem wyrzuty sumienia kiedy umrze,ale rzadko
        kiedy spotkania nasze nie konczyły się awanturami,choć głównie starałam się
        rozmawiać z nim o pogodzie,działce itd.Moi synowie nie chcieli do niego
        chodzić,jak byli mali to po prostu im kazałam odwiedzać dziadka,gdy byli starsi
        prosiłam tłumacząc,że nikt nie jest wieczny .Jak teraz mi opowiadają co dziadek
        na mnie ,ich matkę opowiadał/jakieś straszne wymysły/to bardzo żałuję,że
        nalegałam na utrzymywanie kontaktów wnuków z dziadkiem.On cały czas mi robił
        krzywdę.Od roku nie widuję się z ojcem,ostatnia awantura ''o nic'' to był dla
        mnie koniec.Po obejrzeniu tego filmiku cały czas o nim myślę,wątpię,żeby się
        zmienił i pewnie ,gdyby doszło do spotkania ,to byłoby jak zwykle-moje
        ciśnienie wzrosłoby do 200/160,a cukier skoczył na 600,ale ciągle o nim myślę.
    • asperge3 Re: Reklama Plusa z ojcem i synem 04.06.07, 08:51
      Dziwę się, że po tylu głosach krytycznych wciąz ją jeszcze puszczają.
      • mkp111 Re: Reklama Plusa z ojcem i synem 04.06.07, 23:58
        Pewnie zapłacili za jej emisję aż do Dnia Ojca... czyli, że trochę jeszcze się
        pomęczymy, tym bardziej, że puszczana jest bardzo często, jakoś zawsze na nią
        wpadam i muszę zmieniać kanał.
    • gocha221 Re: Reklama Plusa z ojcem i synem 04.06.07, 10:47
      Widzę, że wszyscy mamy podobne odczucia.
      Ja też byłam przekonana, ze to jakaś kampania społeczna.
      Kiedy okazało się, ze to jednak zwykła reklama, pozostał niesmak.

Niech plus wraca do mumio...
      • wioskowy_glupek Re: Reklama Plusa z ojcem i synem 04.06.07, 16:03
        Popieram, ta reklama jest potwornie niesmaczna...

Uważam, że jest piękna i świetnie by się sprawdziła jako kampania społeczna. Ale jako reklama telefonów jest po prostu niesmaczna i żenująca.
        • simply_z Re: Reklama Plusa z ojcem i synem 04.06.07, 16:12
          wzruszająca ale....no wlasnie do momentu gdy nie dowiadujemy się ,ze jest to
          reklama telefonu;/
          • surfen Re: Reklama Plusa z ojcem i synem 04.06.07, 23:51
            simply_z napisała:

> wzruszająca ale....no wlasnie do momentu gdy nie dowiadujemy się ,ze jest to
            > reklama telefonu;/

To nie jest reklama telefonu, tylko operatora telefonii komórkowej. Reklama ta
            (zreszta swietnie zrealizowana) nie ma sprzedawac okreslonego produktu, tylko
            raczej marke.

I fakt z jednej strony Mumio - ale zauwazcie, ze te reklamy sprzedaja cos
            konkretnego, albo np. Mixa, a nie promuja marki jako takiej.

Troche moze - niektorych razic - ale popatrzcie na to inaczej, czy tak wlasnie
            nie jest? Ze niby telefon jest, ale czasem ciezko zadzwonic, albo chociaz
            odebrac? Ze nie wykorzystujemy techniki... a przeciez od tego miala byc.

Dzieki za podanie skad pochodzi muzyka w tej reklamie.
            • termodynamik Re: Reklama Plusa z ojcem i synem 18.06.07, 15:23
              > To nie jest reklama telefonu, tylko operatora telefonii komórkowej. Reklama ta
              > (zreszta swietnie zrealizowana) nie ma sprzedawac okreslonego produktu, tylko
              > raczej marke.

w końcu ktoś raczył zauważyć tę mądrą prawdę :) cała kampania "razem lepiej" ma
              postawić plusa w lepszym świetle. i wg mnie bardzo dobrą robotę odwalili w
              plusie. bo reklama odwołuje się od uczuć. i świetnie, pokazuje to, z czym wiele
              osób ma problem. pokazuje, że Plus jednak raczył zauważyć ten problem i go
              wyeksponować.
    • bm_ka Re: Reklama Plusa z ojcem i synem 13.06.07, 20:05
      Nie widzę niczego złego w tej reklamie! Wprost przeciwnie - Plus zmusił mnie do
      refleksji na temat naszych relacji ze starszymi ludźmi a rodzicami szczególnie.
      A że przy okazji zareklamował swój 'nowy abonament' i pińcet dodatkowych minut
      ... to cóż?! widać wiedzą co tworzą ich specjaliści od marketingu.
      Ta reklama wzrusza mnie za każdym razem, piękna muzyka i piękna puenta ...
      Jest OK!
      • jan_telecki Re: Reklama Plusa z ojcem i synem 14.06.07, 12:26
        batfoty.blox.pl/resource/plus_gsm_oby_nigdy_nie_zabraklo_ci_odwagi_by_wyrazic_uczucia.JPG

• kaprysia Re: Reklama Plusa z ojcem i synem 17.06.07, 10:18
          świetna reklama!

tyle, że nietrafiona - nie promuje plusa, promuje niechęć do plusa za żerowanie
          na uczuciach.
          co nie zmienia faktu, że jest przepiękna. i ta muzyka...
          • miruka Re: Reklama Plusa z ojcem i synem 17.06.07, 19:26
            muzyka jest wzruszająca a nie reklama, reklama jest nielogiczna, czy to po
            zebraniu nie ma odpowiedniej przerwy żeby do ojca oddzwonić?
          • looodz Re: Reklama Plusa z ojcem i synem 19.06.07, 18:36
            Jakie żerowanie na uczuciach? trzeba spokojnie podchodzić do tego, chodzi o to,
            żeby zatrzymać się w pędzącym świecie i mieć czas dla bliskich naszych. Może za
            pierwszym razem wywołała smutek i radość ale chyba te uczucia są ok, wiele
            reklam je wywołuje. Jeżeli i tak zostajesz przy swoim zdaniu to druga reklama z
            siatkarzami na pewno nie wzbudzi Twoich negatywnych uczuć bo niby za co-bardzo
            fajna akcja z siatkarzami. wreszcie grają w reklamie swojego kilkuletniego
            sponsora. czekam z niecierpliwością na kolejne odsłony kampanii. Muzyka, zgadzam
            się, pierwsza klasa:) Enio dał rade hehe
        • polski100 Ale z was dzieci 18.06.07, 14:49
          Dopóki nie wmówili wam, że to kiepska reklama, wszystkim się podobała. A teraz
          konkurencja zaciera ręce.
      • termodynamik Re: Reklama Plusa z ojcem i synem 20.06.07, 14:11
        no właśnie :) zgadzam się w pełni :) ale podkreślę jeszcze raz, że nikt nie reklamuję tam abonamentu :) ale dobrze, że choć kilka osób patrzy trzeźwo na oczy i oddaje się refleksjom po obejrzeniu tej reklamy :)
      • surfen Re: Reklama Plusa z ojcem i synem 26.06.07, 03:53
        > A że przy okazji zareklamował swój 'nowy abonament' i pińcet dodatkowych minut
        > ... to cóż?!

Błagam, oglądajcie reklamy świadomie, bo tylko wtedy można kontrolować przekaz.
        W tej reklamie nie ma ani słowa o nowym abonamencie, rodzaju usług itd. itp. To
        spot wizerunkowy!
    • adam81w Re: Reklama Plusa z ojcem i synem 19.06.07, 20:05
      zalosna ta reklama.

a ja mam taki pomysl na ta reklame.

syn chce cos przekazac ojcu ale ojciec jest daleko. syn jedzie do szpitala. ale
      tam zastaje puste lozko. martwi sie ze nie okazal uczuc ojcu. Ale ale natenczas
      pojawia sie ojciec. syn zadowolony. podbiega do ojca i wali go piescia w twarz.

a potem glos z offu:

nigdy nie zapomnij okazac uczucia bliskim.
    • alka83 Re: Reklama Plusa z ojcem i synem 19.06.07, 21:31
      KOszmarna i totalna manipulacja. Ciekawe, ilu złapali nowych, ocierającyh łzy,
      mających zbolałe sumienie, wiernych abonentów.
      • kelle1986 Re: Reklama Plusa z ojcem i synem 20.06.07, 19:07
        wątpię, że ktokolwiek pomyslał "ojej dawno nie dzwoniłam/em do ojca/matki więc kupię telefon plusa". może byli jednak tacy którzy pomyśleli właśne o tym żeby się skontaktować z rodzinką lub powiedzieć bliskiemu że go kochają, niekoniecznie za pośrednictwem plusa akurat.
        mnie nie obchodzi co ten filmik reklamuje, naprawdę nic a nic. chodzi mi o pomysł, przekaz (można przecież to odebrać jako kampanię społeczną) i wykonanie.
        • bibliofil_maly Re: Reklama Plusa z ojcem i synem 21.06.07, 16:36
          pomysł jest bardzo dobry. naprawdę solidnie zrobiona reklama. i szczerze mówiąc nie reklamuje nic, więc nawet nie ma się co przejmować tym, czy coś w tym jest czy nie.
      • nikolasss Re: Reklama Plusa z ojcem i synem 22.06.07, 17:46
        Ej no proszę, czy gdzieś masz napisane że ta kampania jest nastawiona na super
        zdobywanie abonentów? przecież jak sami powiedzieli "Chciałbym, aby nasze
        działania wizerunkowe w sposób pozytywny prowokowały do refleksji nad tym, co
        robimy, gdzie jesteśmy, dokąd zmierzamy i jak ważne w naszym życiu jest bycie
        razem - z rodziną, bliskimi, przyjaciółmi". To wywołali i tyle, nikt nie mówi
        bezczelnie, kup telefon w plusie to będziesz trzymał kontakt z bliskimi - równie
        dobrze możesz ze swojego telefonu w innej sieci, po obejrzeniu reklamy,
        zadzwonić do bliskiej Ci osoby. Dla mnie kampania jest naprawdę pozytywna,
        wywołuje to, co napisane jest w cytacie i mam nadzieje że jeszcze jakaś reklama,
        oprócz siatkarzy, się pokaże. pozdrawiam. Niko
    • jednatakaa To ci przypomina, ze czas mija 25.06.07, 13:11
      A ta reklama przypomniala mi, że kiedys odkladalam jedna rzecz i potem było za
      poźno, żeby się z kims spotkać. Od tamtego czasu nie odkładam telefonów na
      pożniej czy "na kiedyś", tylko dzwonie, kiedy mi sie przypomni, że bym chciała
      pogadac. I wizyt tez nie odkładam. Ta reklama uczy, że czas mija (z czego nie
      wszyscy do konca zdaja sobie sprawe) i że na pewne rzezcy moze byc juz za
      pozno. ŚWIETNA!
      • bibliofil_maly Re: To ci przypomina, ze czas mija 25.06.07, 16:36
        dokładnie. dopiero co studia zaczynałem, a tutaj nagle się okazuje, że studia
        dobiegł końca, obrona na głowie. i gdzie się podział ten czas. aż nie chcę
        myśleć czy przypadkiem kiedyś się nie obudzę i nie stwierdzę, że nie
        powiedziałem tylu ważnych słów rodzicom... reklama naprawdę jest świetna.
        • madzia9676 Re: To ci przypomina, ze czas mija 25.06.07, 19:57
          Weź przestań hihi studia mijają szybciutko - tak samo u mnie jest, ja już kartę
          obiegową uzupełniam dzisiaj żeby być na czysto z bibliotekami i moc odebrać
          dyplom. A co do kampanii Plusa to jestem naprawdę pod wrażeniem, kampania
          wizerunkowa ery jak dla mnie jest lekko słaba (choć muzyka fajna) a orange
          wyniosła na 1 miejsce wśród operatorów. zobaczymy co Plusowi przyniesie hihi.
          czytałam ze kampania ma być zwieńczona zmianami cenowymi w ofercie - możliwe że
          przyjdzie to do nas razem z nowymi cenami roamingu, liczę na to po cichu ;)
      • lilith76 Re: To ci przypomina, ze czas mija 25.06.07, 16:41
        Takie czasy, że reklama przypomina o rzeczach ważnych...
        :/
        • fiel1 Re: To ci przypomina, ze czas mija 26.06.07, 10:59
          Nom, zagonieni jesteśmy w naszym życiu i nawet kalendarze z wpisanymi datami
          urodzin czy jakichś uroczystości nie wystarczają. ja np. ostatnio prawie
          zapomniałem o dniu ojca a mam nawet zapisane w kalendarzu na który codziennie
          zerkam. dobrze ze kolega przypomniał:) a reklama może być także przydatna-nomen
          omen może przypomnieć o dniu ojca także. pozdrawiam
        • termodynamik Re: To ci przypomina, ze czas mija 27.06.07, 16:18
          no i dobrze, że w takich czasach jest ktoś taki, kto robi takie reklamy :)
          brawa dla Plusa wg mnie za tę kampanię.
          • maliiinka Re: To ci przypomina, ze czas mija 28.06.07, 12:08
            A ja też na plus jestem hihi, byłam ostatnio 2 miesiące za granicą i nie
            wiedziałam za bardzo co dzieje się w kraju. przyjechałam a tu i w Tv i outdoor
            "atakuje" :) widzę że już 100% zachodni styl już uprawiają nasze firmy.
            powodzenia życzę
    • red_45 Re: Reklama Plusa z ojcem i synem 29.06.07, 14:34
      Przeslanie tej reklamy jest proste - jakbys kupil ojcu telefon, nie musialbys
      sobie zawracac glowy jezdzeniem do szpitala i mialbys wiecej czasu na wyscig
      szczurow.
      • baba67 Re: Reklama Plusa z ojcem i synem 01.07.07, 17:59
        o toto,swiete slowa panie dzieju
      • oronar Re: Reklama Plusa z ojcem i synem 09.07.07, 11:23
        ojciec miał już telefon :) o ile się nie mylę, to Plus będzie też stacjonarnymi
        telefonami się zajmował. Więc takie przesłanie by było do kitu ;) jakkolwiek by
        się nie śmiać i nie krytykować, to reklama naprawdę jest mądra.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka