Dodaj do ulubionych

Kuba Strzyczkowski - jak dziennikarz Tv Trwam .

05.06.07, 10:47
Znałem p.Strzyczkowskiego Kubę (dalej zwanego KS) z radiowej Trójki - wyważony, obiektywny, logiczny, potrafiący wychwycić bezbłędnie nieścisłość i dryf w stronę absurdu...

Dzisiaj widzę go jako prowadzącego publicystykę w TVP 1... CÓz za zmiana - uniżony wobec PiSuarów i ich Macierewiczów, nawet jeśli plotą totalne głupoty i dobry dziennikarz mógłby ich punktować co chwila,zadawać trudne pytania i ostatecznie doprowadzić do histerii.
Pan KS słucha, potakuje, grzecznie podrzuca kwestie, pytania jak w Tv Trwam, normalnie ojciec Król czy jakiś inny moherowy...
Co się z tym jegomościem porobiło ?
TO przeca był naprawdę fajny facet i porządny dziennikarz...
Obserwuj wątek
    • jedzoslaw Re: Kuba Strzyczkowski - jak dziennikarz Tv Trwam 05.06.07, 10:55
      Ja też wolałem go jako radiowca. To chyba jakaś prawidłowość, że dobrzy radiowi
      publicyści w TVP tracą "pazur" (vide: Monika Olejnik).
      Inna sprawa, że Kuba nie ma zbyt medialnego wyglądu :P
      • m_bovary Re: Kuba Strzyczkowski - jak dziennikarz Tv Trwam 05.06.07, 11:01
        No ja nie mogę. Czy Ty dopuszcza, że każdy człowiek ma prawo mnieć inne poglady
        niż np. Ty? Moze KS chce spokojnie porozmawiać i czegoś się dowiedzieć, a nie
        rzucać się do gardeł pisowcom, rozszarpywać ich na kawałki i jak to
        ujęłeś "doprowadzać do histerii"
        Kuba S. w podobny sposób przeprowadza rozmowy także z panami z platformy, z
        lidu, myślę, że to świadczy o jego obiektywizmie jednak.
        • mixy Re: Kuba Strzyczkowski - jak dziennikarz Tv Trwam 05.06.07, 11:59
          brakuje już tylko epitetu dziennikarz reżimowy. pozdro dla pana KS
          • grek.grek Re: Kuba Strzyczkowski - jak dziennikarz Tv Trwam 05.06.07, 12:39
            Reżimowi, to byli tylko za Kwiatkowskiego,nie ? :)

A teraz są moherowo-doornowaci.
    • orald Re: Kuba Strzyczkowski - jak dziennikarz Tv Trwam 05.06.07, 20:42
      No popatrz. A wydawał się całkiem przyzwoitym gościem.
      Karierę zachciało mu się robić? Brakuje kaski na wykończenie basenu?
      Jeśli to co pisze grek jest prawdą, to ja temu propisowczykowi dziękuję.
      • precesja dowalił PIS -dobry 05.06.07, 20:59
        Dowalił PIS -dobry, nie dowalił - zły.

Grek.grek napisz jeszcze że to obiektywne spojrzenie.

Pozdrawiam KS pamiętając go jeszcze z "Zapraszamy do trójki".

• lear czy trzeba wszystko chwalić albo krytykować 05.06.07, 21:22
      nie można tylko przyjąć do wiadomości

to jakieś nienormalne jest - jakiś inkwizytor z greka albo jest komputerem i
      nie potrafi inaczej 0 albo 1 - ograniczenie takie

spróbuj być chociaż miły, uprzejmy albo nawet neutralny to już jesteś Rydzykiem,
      szują, kanalią i w ogóle bandytą, zbrodniarzem

> TO przeca był naprawdę fajny facet i porządny dziennikarz...

wystarczy, że raz był miły, lub był za mało niemiły to co było wcześniej się nie
      liczy - może koleś iść na stos nic go już nie uratuje - skąd taka mściwość i
      nietolerancja

jak wszyscy, których lubi grek.grek są tacy to ja już wolę tak jak jest teraz -
      bo jak się oni dorwą do władzy to wymordują, każdego kto nawet krople wody dał
      pisowi
    • barti84 Re: Kuba Strzyczkowski - jak dziennikarz Tv Trwam 05.06.07, 22:34

A nawet jeśli pan Kuba S. jest zwolennikiem PISu to co? Nie może mieć takich
      poglądów?

Sam niedarze sympatią rządu, zresztą opozycji też nie. Ale denerwują mnie
      ludzie, którzy krytykują kogoś kto zgadza się z rządem. Każdy ma swój rozum i
      każdy ma prawo mieć własne zdanie. Dlatego nie krytykujcie kogoś kto jest za
      platformą albo przeciw niej.

W Polsce jest tępe myślenie, krytykuje się ludzi za całokształt, nawet jeśli
      czasem powiedzą coś mądrego a nie za poszczególne wypowiedzi, czyny...

Wole dziennikarza, który ma jakieś poglady niż tępaka, który zadaje jedynie
      pytania... Równie dobrze pytania mógłby zadawać komputer...

Nie od dziś wiadomo, że ekipa rządząca ma wpływy w tv. Tak samo było za SLD tak
      jest za PIS. Tv publiczna zawsze będzie telewizją pro rządową czy to nam się
      podoba czy nie... Jak chcesz to masz jeszcze przynajmniej 50 kanałów
      polskojęzycznych...

Ja wole pana Kubę w radiu. Kiedyś prowadził jakiś program na polsacie i wydał
      mi się jakiś miałki... Wolę go słuchać niż oglądać...
      • sphinx10 Re: Kuba Strzyczkowski - jak dziennikarz Tv Trwam 06.06.07, 12:28
        barti84 napisał:
        > A nawet jeśli pan Kuba S. jest zwolennikiem PISu to co? Nie może mieć takich
        > poglądów?

Pracując w publicznej telewizji, podobno niezależnej i obiektywnej, powinno się
        swoje poglądy zostawić w kalesonach.
        W stacji prywatnej, można wygadywać wszystkie dyrdymały jakie się spodobają
        właścicielowi.
        Oczywiste jest, że ten człowiek jest propisowskim propagandystą.
    • gosiarkar Re: Kuba Strzyczkowski - jak dziennikarz Tv Trwam 06.06.07, 11:00
      Dziwi mnie to, że Pan Kuba pojawił się w telewizji w momencie kiedy znani
      dziennikarze na znak protestu upolityczniania tv odeszli, a on wręcz przeciwnie.

Nie mam nic przeciwko przechodzeniu radiowców do tv.... ale moment wybrał Pan
      Kuba nieco zadziwiający.
      Bardzo dużo stracił w moich oczach.
      A do tej pory był dla mnie jednym ze wzorów dziennikarskich, klasa, kultura i
      ogromny takt.

Przykre to.....
      • precesja Re: Kuba Strzyczkowski - jak dziennikarz Tv Trwam 06.06.07, 11:03
        > A do tej pory był dla mnie jednym ze wzorów dziennikarskich, klasa, kultura i
        > ogromny takt.
        Czy poprzez pojawienie się w tv w momencie o którym piszesz spowodowało że Kuba
        automatycznie pozbył się klasy, kultury i taktu?

Od czego zależy więc fakt iż ktoś posiada kulturę, klasę i takt?
    • grek.grek Re: Kuba Strzyczkowski - jak dziennikarz Tv Trwam 06.06.07, 11:57
      w Trójkowej "Za, a nawet przeciw", którą prowadził Strzyczkowski, niedawno był
      temat - popierasz PiS czy nie ?
      Wyniki tradcyjnej sondy wskazały,że popiera 20 procent z haczykiem, ale na
      antenę Strzyczkowski zapraszał w 90 % tych, którzy popierają...

To PiSiurkiewicz jak nic.

Poglądy może sobie mieć. Jasne.
      Właśnie za to, że ma takie, a nie inne zaproszono go do TVP z której nawet
      liżydoopek Karnowski odszedł... i włazidoopska Gawryluk dała w długą...
      Do TVP, która jest publiczna - jak widać niektórzy nie widzą problemu w tym,że
      jest ona zaludniana wyłącznie cmokierami obecnej władzy. Jak tu zmieniać
      charakter publicznych mediów, skoro ciemny lud nie ma nic przeciw ich upolitycznieniu i ujednoliceniu...

A Strzyczkowski groszem nie gardzi - a co... Poglądy zawsze może sobie zmienić,
      jak gacie na zimę. Jak Trójka przejdzie w łapy PO i LiDu, to będzie komu innemu
      w tył się pchał.
      • wobo1704 Re: Kuba Strzyczkowski - jak dziennikarz Tv Trwam 06.06.07, 12:52
        Starzeje sie p. Strzyczkowski. W tym wieku niektórzy mężczyźni stają się
        bigotami, radykalnieją. Szkoda, bo to był sensowny człowiek.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka