Dodaj do ulubionych

rękawiczki dla noworodka

29.08.06, 11:23
Istnieje tu coś takiego? Bo sie nie spotkałam. A wogóle potrzebne mi to?
Obserwuj wątek
    • gosia06 Re: rękawiczki dla noworodka 29.08.06, 11:24
      chodzi o takie nie-zimowe. Żeby się dziecko nie podrapało.
      • agnieszkaela Re: rękawiczki dla noworodka 29.08.06, 11:33
        Ja nie uzywalam, choc mialam. Ostatnio w Hemie widzialam chyba. Rownie dobrze
        sprawdzaja sie ponoc skarpetki.
    • corneliss Re: rękawiczki dla noworodka 29.08.06, 12:03
      sa takie niby skarpeteczki; widac ze to na raczki, ja nie kupowalam wkladalam
      normalne skarpetki, ale... i tak sie drapal
      'papierowe' paznokietki i tak sie same wylamia, potem trzeba je tylko
      regularnie obcinac
      • bbqueenpl Re: rękawiczki dla noworodka 29.08.06, 12:12
        dokladnie w hema sa takie
        ja mam takie ale spadaly mi non stop wiec zastapilam je skarpetkami jak reszta
        dziewczat robi,no ale mala zawsze znajdzie okazje by sie podrapac kurcze juz
        jej wszystko zeszlo z buzienki a tu dzis rano znowu drapka kolo oczka a pazurki
        obciete
        • kolor201 Re: rękawiczki dla noworodka 29.08.06, 13:10
          Gosia to nie jest wam potrzebne;))pazurki i tak obcinasz;))Pozatym pomysl czy
          tobie byloby fajnie miec ciagle zakryte raczki i nie moc podotykac nawet swojej
          buzki;)))Dzidzia tez ma potrzebe czucia nawettuz po urodzeniu:)))
          • beba3 Re: rękawiczki dla noworodka 29.08.06, 13:18
            Przy pierwszym maluchu przydaly sie bardzo! Pierwsze trzy dni w szpitalu
            zakladalam z uporem. ;-)W szpitalu nie wolno obcinac paznokci dzieciom a ja z
            tych co to nie kwapia sie do obgryzania takich malenstw. Balam sie ze paluszka
            odgryze zebiskami! ;-D
            A! I tak Jaga byla podrapana... ;-)
            Potem wystarczylo dokladne obciete paznokcia ale drapki i tak czasmi byly...
            • nesla Re: rękawiczki dla noworodka 29.08.06, 13:56
              Moim zdaniem sie przydaja, do nabycia w Hemie jak juz ktos napisal, bez tych
              rekawiczek moja Milena mialaby cala buzie podrapana, pare razy nie zalozylam i
              skutki tego ogladam do dzisiaj na zdjeciach z tamtego okresu - szramy na calej
              twarzy, niegrozne ale jednak.
              • gosia06 Re: rękawiczki dla noworodka 29.08.06, 14:15
                Byłam w Hemie i mieli tylko jedną dużą i jedną małą. Zaopatrzenie jak sie
                patrzy. Ew. będę zakładać skarpetki.
                A poza tym melduję, że mam wszystko. Fotelik musi tylko jeszcze dojść, bo
                zamówiony i trochę to trwa.
                Mogę rodzić. :-))))
                • lenkaaa Re: rękawiczki dla noworodka 29.08.06, 14:38
                  Ty sie tak nie spiesz z tym rodzeniem, bo juz NIGDY nie bedziesz miala tyle
                  wolnosci, ile masz teraz ! (hi hi, hi) Jeszcze wspomnisz me slowa ! :o))))
                  • kolor201 Re: rękawiczki dla noworodka 29.08.06, 14:55
                    To co wy nie obcinalyscie paznokci ?????Bo sie zszokowalam.Wsztstko robicie tak
                    jak wam powiedza w szpitalu a tam kazdy ma swoja wersje jak poza nim hihihi.Ja
                    odrazu jak widzialam potrzebe to obcinalam.A dokladniej na 3dzien po urodzeniu
                    bo dosc szybko rosna a pozniej juz raz w tygodniu.Moze taka moda ze dzieci maja
                    miec dlugie pazurki??hihi.Nie nie nabijam sie ale piszecie ze dzidzia sie
                    drapala bo puzi a to juz chyba powod do obciecia byl nie?!A w szpitalu czapki
                    tez zakladalyscie dzidzi?albo spioszki z niki grube latem?Bo przeciez jak sie
                    urodzi to jej zimno hihi a upal ponad 30 stopni np??!!Hihi ja jakas chyba
                    faktycznie inna jestem!!!Nie slucham bzdur typu jak karmisz i leci zielone
                    mleko to nie jedz salaty:|<szok normalnie.Ktos sobie wymysla a co niektorzy
                    biora wszystko do siebie.No coz.A rekawiczki dla noworodkow wymyslil kto??-no
                    przeciez ze ten co ma na nich zarobic;))))))))
                    • nesla Re: rękawiczki dla noworodka 29.08.06, 15:06
                      hej, Kolor, co my bysmy bez ciebie zrobily!?
                      • tijgertje Re: rękawiczki dla noworodka 29.08.06, 15:14
                        nesla napisała:

> hej, Kolor, co my bysmy bez ciebie zrobily!?

Wlasnie sie tez nad tym zaczynam zastanawiac:-/

Maluszkom w pierwszych tygodniach nie trzeba obcinac pazurkow, same sie lamia, wystarczy je "urywac". Obcinanie ciagle wiercacemu sie malenstwu nie jest latwe, bardzo latwo obciac za gleboko czy zranic palec. (oj, znam takie przypadki).Jedne dziecko sie nie bedzie drapac nawet jak ma dlugie szpony, inne nawet z ktociotkimi paznokciami i w rekawiczkach bedzie miec podrapana buzie.
                        • kolor201 Re: rękawiczki dla noworodka 29.08.06, 19:12
                          Tajgi ciekawe jak same sie lamia bo ja jakos u zadnego ndziecka nie slyszalam
                          zeby sie lamaly<lol>a samemu je odrywac to chyba bardziej niebezpieczne niz
                          obcinanie;)
                          • tijgertje Re: rękawiczki dla noworodka 29.08.06, 22:55
                            Powaznie nie slyszalas????? To sie takie specjalne sluchawki do nasady paznokcia przystawia i wtedy slychac superowo. Niewiarygodne, co za polozna niedouczona ci nie powiedziala, ze koniecznie trzeba sluchac, jak sie dziecku paznokcie lamia, bo jak by sie nie lamaly, to bez interwencji chirurga sie nie obejdzie! hehe....
                            • kolor201 Re: rękawiczki dla noworodka 29.08.06, 23:52
                              hehehe:/
                    • lenkaaa Re: rękawiczki dla noworodka 29.08.06, 16:18
                      kolor201 napisała:

Hihi ja jakas chyba
                      > faktycznie inna jestem!!!

Zauwazylam, ze czynienie tego typu spostrzezen sprawia Ci wyrazna
                      satysfakcje :o) Przyjemnosci zycze w napawaniu sie swoja odmiennoscia :o))))))))
                      • beba3 Re: rękawiczki dla noworodka 29.08.06, 17:04
                        Moje dzieci byly przenoszone o dwa tygodnie. Patrycja urodzila sie z dlugimi
                        paznokciami ale jagoda to chyba mial tipsy! ;-D Dlugie wloski, meszek na
                        cialku! ;-P Naprawde 'dojrzala'! ;-D
                        Jako ze bylam trzy dni w szpitalu (stanadarodwo) to musialam sie az tyle meczyc
                        z tymi rekawiczkami. U mnei to byly zwykle bawelniane, bez palca. Takie
                        woreczki w komplecie z czapeczka, bluzeczka i porteczkami. Niestety mialy
                        bezpieczne, luzne gumki i spadaly...
                        Takie rekawiczki nie moga byc drogie... Jesli nie dostalas teraz to wystarcza
                        wieksze skarpetki.
                        Paznokcie teraz obcinam co tydzien, wczesniej robilam to czesciej. Zaczelam
                        pierwszy dzien po wyjsciu ze szpitala.
                        W polskim szpitalu moje dziecko bylo _cale_ odpazone bo temperatury jak na
                        Hawajach a przeciagi jak w Holandii.
                        Czapeczki namietanie Jagodzie nakladalam po kapieli, ku zdziwieniu tesciowej.
                        Miala dlugie wlosy ale nie az tak aby chwytac za suszarke! ;-D Po karmienu,
                        zdejmowalam.
                    • a.polonia Re: rękawiczki dla noworodka 29.08.06, 23:08
                      Hihi ja jakas chyba faktycznie inna jestem!!!

---ano jestes, ale skoro Ci to sprawia tyle radosci, to w czym problem :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka