gosia06 29.08.06, 11:23 Istnieje tu coś takiego? Bo sie nie spotkałam. A wogóle potrzebne mi to? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gosia06 Re: rękawiczki dla noworodka 29.08.06, 11:24 chodzi o takie nie-zimowe. Żeby się dziecko nie podrapało. Odpowiedz Link
agnieszkaela Re: rękawiczki dla noworodka 29.08.06, 11:33 Ja nie uzywalam, choc mialam. Ostatnio w Hemie widzialam chyba. Rownie dobrze sprawdzaja sie ponoc skarpetki. Odpowiedz Link
corneliss Re: rękawiczki dla noworodka 29.08.06, 12:03 sa takie niby skarpeteczki; widac ze to na raczki, ja nie kupowalam wkladalam normalne skarpetki, ale... i tak sie drapal 'papierowe' paznokietki i tak sie same wylamia, potem trzeba je tylko regularnie obcinac Odpowiedz Link
bbqueenpl Re: rękawiczki dla noworodka 29.08.06, 12:12 dokladnie w hema sa takie ja mam takie ale spadaly mi non stop wiec zastapilam je skarpetkami jak reszta dziewczat robi,no ale mala zawsze znajdzie okazje by sie podrapac kurcze juz jej wszystko zeszlo z buzienki a tu dzis rano znowu drapka kolo oczka a pazurki obciete Odpowiedz Link
kolor201 Re: rękawiczki dla noworodka 29.08.06, 13:10 Gosia to nie jest wam potrzebne;))pazurki i tak obcinasz;))Pozatym pomysl czy tobie byloby fajnie miec ciagle zakryte raczki i nie moc podotykac nawet swojej buzki;)))Dzidzia tez ma potrzebe czucia nawettuz po urodzeniu:))) Odpowiedz Link
beba3 Re: rękawiczki dla noworodka 29.08.06, 13:18 Przy pierwszym maluchu przydaly sie bardzo! Pierwsze trzy dni w szpitalu zakladalam z uporem. ;-)W szpitalu nie wolno obcinac paznokci dzieciom a ja z tych co to nie kwapia sie do obgryzania takich malenstw. Balam sie ze paluszka odgryze zebiskami! ;-D A! I tak Jaga byla podrapana... ;-) Potem wystarczylo dokladne obciete paznokcia ale drapki i tak czasmi byly... Odpowiedz Link
nesla Re: rękawiczki dla noworodka 29.08.06, 13:56 Moim zdaniem sie przydaja, do nabycia w Hemie jak juz ktos napisal, bez tych rekawiczek moja Milena mialaby cala buzie podrapana, pare razy nie zalozylam i skutki tego ogladam do dzisiaj na zdjeciach z tamtego okresu - szramy na calej twarzy, niegrozne ale jednak. Odpowiedz Link
gosia06 Re: rękawiczki dla noworodka 29.08.06, 14:15 Byłam w Hemie i mieli tylko jedną dużą i jedną małą. Zaopatrzenie jak sie patrzy. Ew. będę zakładać skarpetki. A poza tym melduję, że mam wszystko. Fotelik musi tylko jeszcze dojść, bo zamówiony i trochę to trwa. Mogę rodzić. :-)))) Odpowiedz Link
lenkaaa Re: rękawiczki dla noworodka 29.08.06, 14:38 Ty sie tak nie spiesz z tym rodzeniem, bo juz NIGDY nie bedziesz miala tyle wolnosci, ile masz teraz ! (hi hi, hi) Jeszcze wspomnisz me slowa ! :o)))) Odpowiedz Link
kolor201 Re: rękawiczki dla noworodka 29.08.06, 14:55 To co wy nie obcinalyscie paznokci ?????Bo sie zszokowalam.Wsztstko robicie tak jak wam powiedza w szpitalu a tam kazdy ma swoja wersje jak poza nim hihihi.Ja odrazu jak widzialam potrzebe to obcinalam.A dokladniej na 3dzien po urodzeniu bo dosc szybko rosna a pozniej juz raz w tygodniu.Moze taka moda ze dzieci maja miec dlugie pazurki??hihi.Nie nie nabijam sie ale piszecie ze dzidzia sie drapala bo puzi a to juz chyba powod do obciecia byl nie?!A w szpitalu czapki tez zakladalyscie dzidzi?albo spioszki z niki grube latem?Bo przeciez jak sie urodzi to jej zimno hihi a upal ponad 30 stopni np??!!Hihi ja jakas chyba faktycznie inna jestem!!!Nie slucham bzdur typu jak karmisz i leci zielone mleko to nie jedz salaty:|<szok normalnie.Ktos sobie wymysla a co niektorzy biora wszystko do siebie.No coz.A rekawiczki dla noworodkow wymyslil kto??-no przeciez ze ten co ma na nich zarobic;)))))))) Odpowiedz Link
nesla Re: rękawiczki dla noworodka 29.08.06, 15:06 hej, Kolor, co my bysmy bez ciebie zrobily!? Odpowiedz Link
tijgertje Re: rękawiczki dla noworodka 29.08.06, 15:14 nesla napisała: > hej, Kolor, co my bysmy bez ciebie zrobily!? Wlasnie sie tez nad tym zaczynam zastanawiac:-/ Maluszkom w pierwszych tygodniach nie trzeba obcinac pazurkow, same sie lamia, wystarczy je "urywac". Obcinanie ciagle wiercacemu sie malenstwu nie jest latwe, bardzo latwo obciac za gleboko czy zranic palec. (oj, znam takie przypadki).Jedne dziecko sie nie bedzie drapac nawet jak ma dlugie szpony, inne nawet z ktociotkimi paznokciami i w rekawiczkach bedzie miec podrapana buzie. Odpowiedz Link
kolor201 Re: rękawiczki dla noworodka 29.08.06, 19:12 Tajgi ciekawe jak same sie lamia bo ja jakos u zadnego ndziecka nie slyszalam zeby sie lamaly<lol>a samemu je odrywac to chyba bardziej niebezpieczne niz obcinanie;) Odpowiedz Link
tijgertje Re: rękawiczki dla noworodka 29.08.06, 22:55 Powaznie nie slyszalas????? To sie takie specjalne sluchawki do nasady paznokcia przystawia i wtedy slychac superowo. Niewiarygodne, co za polozna niedouczona ci nie powiedziala, ze koniecznie trzeba sluchac, jak sie dziecku paznokcie lamia, bo jak by sie nie lamaly, to bez interwencji chirurga sie nie obejdzie! hehe.... Odpowiedz Link
lenkaaa Re: rękawiczki dla noworodka 29.08.06, 16:18 kolor201 napisała: Hihi ja jakas chyba > faktycznie inna jestem!!! Zauwazylam, ze czynienie tego typu spostrzezen sprawia Ci wyrazna satysfakcje :o) Przyjemnosci zycze w napawaniu sie swoja odmiennoscia :o)))))))) Odpowiedz Link
beba3 Re: rękawiczki dla noworodka 29.08.06, 17:04 Moje dzieci byly przenoszone o dwa tygodnie. Patrycja urodzila sie z dlugimi paznokciami ale jagoda to chyba mial tipsy! ;-D Dlugie wloski, meszek na cialku! ;-P Naprawde 'dojrzala'! ;-D Jako ze bylam trzy dni w szpitalu (stanadarodwo) to musialam sie az tyle meczyc z tymi rekawiczkami. U mnei to byly zwykle bawelniane, bez palca. Takie woreczki w komplecie z czapeczka, bluzeczka i porteczkami. Niestety mialy bezpieczne, luzne gumki i spadaly... Takie rekawiczki nie moga byc drogie... Jesli nie dostalas teraz to wystarcza wieksze skarpetki. Paznokcie teraz obcinam co tydzien, wczesniej robilam to czesciej. Zaczelam pierwszy dzien po wyjsciu ze szpitala. W polskim szpitalu moje dziecko bylo _cale_ odpazone bo temperatury jak na Hawajach a przeciagi jak w Holandii. Czapeczki namietanie Jagodzie nakladalam po kapieli, ku zdziwieniu tesciowej. Miala dlugie wlosy ale nie az tak aby chwytac za suszarke! ;-D Po karmienu, zdejmowalam. Odpowiedz Link
a.polonia Re: rękawiczki dla noworodka 29.08.06, 23:08 Hihi ja jakas chyba faktycznie inna jestem!!! ---ano jestes, ale skoro Ci to sprawia tyle radosci, to w czym problem :) Odpowiedz Link