striepo 02.09.07, 19:44 ja pitole ale KAYAH ma dluuugie nooogi ";-) (pojechala po bandzie) cale szczescie ze dzis absolutnie nie bedzie kołka mołka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
striepo Re: sopot czesc III 02.09.07, 19:45 ja pitole dzwiekowcow to powinni z pracy wyje.. wyrzucic znaczy sie jak to mozliwe ze podczas takiego typu iprezy to sprzezen dochodzic moze? i to 3 dzien z rzedu chyba zaraz przelacze by kogos z TVP wynajeli chociaz, Odpowiedz Link Zgłoś
andywaw Re: sopot czesc III 02.09.07, 19:47 KAYAH nie wie co mówi. Sister Sledge "We Are Family" to przebój z roku 1979 a nie 1976 jak twierdzi Kahah. A Zima Stulecia to zima przełomu 1978/1979 a nie 1976. Dno i wodorosty. Ale ciemny lud to kupi. Odpowiedz Link Zgłoś
andrz_ej Re: sopot czesc III 02.09.07, 19:50 z poczatku powiedziała prawidłowo że to rok 1979 a za sekundę niepotrzebnie i błędnie się poprawiła że to rok 1976.. Odpowiedz Link Zgłoś
dora981 Re: sopot czesc III 02.09.07, 19:54 Jak ja teraz pewnie za kulisami opiorkaja, to juz sie calkiem pogubi. Ciekawe ile za dzisiejszy wieczor skasuje? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej26 Re: sopot czesc III 03.09.07, 00:00 andrz_ej napisał: > z poczatku powiedziała prawidłowo że to rok 1979 a za sekundę niepotrzebnie i > błędnie się poprawiła że to rok 1976.. Tak pomyliła się, za co i za inne wpadki na koniec "hurtem" przeprosiła. Dobrze jej wyliczono rok, bo mówiła, że w "zimę stulecia" miała 12 lat, a pod koniec dowiedzieliśmy się, że tych lat ma teraz 40, czyli urodziła się w 1967. Dokładnie to miała 11 lat, "szedł" jej 12-ty. Odpowiedz Link Zgłoś
dora981 Re: sopot czesc III 02.09.07, 19:48 Nogi za nia nie poprowadza, jest tak stremowana, ze nie wie co ma mowic i cos miesza. Lepiej zeby zostala przy spiewaniu, tym bardziej, ze ma wade wymowy. Odpowiedz Link Zgłoś
andrz_ej Re: sopot czesc III 02.09.07, 19:54 następna ściema; komentator w felietonie dotyczącym lat 70-ych,wspomina,że to m.in.moda koszul non-ironowych,pomylił dekady,koszule te były modne w latach 60-ych.. Odpowiedz Link Zgłoś
auto_robex Re: sopot czesc III 02.09.07, 19:58 faktycznie jest zestresowana, a tak przy okazji czy ona ma implanty piersi ? tak w ogole to jakies malo interesujace historie opowiada.. Odpowiedz Link Zgłoś
andrz_ej Re: sopot czesc III 02.09.07, 20:07 czy to na pewno oryginalne składy tych zespołów z lat 70-ych?bo dość młodo wyglądają jak na zespoły z ponad 30-letnim stażem,ponadto śpiewają z playbacku pod oryginalne nagrania z lat 70-ych... Odpowiedz Link Zgłoś
sonia_slo Re: sopot czesc III 02.09.07, 20:32 Też własnie zauważyłam ten dekold... Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: sopot czesc III 02.09.07, 20:19 Kayah nie podobała mi się już w zajawkach, była sztuczna i pretensjonalna, to już Mołek wypadła lepiej, niech zostanie przy śpiewaniu Odpowiedz Link Zgłoś
sonia_slo Re: sopot czesc III 02.09.07, 20:28 Eee... Kayah jest strasznie sztuczna... znaczy strasznie nuudzi. Ni ewiem kto jej pisal scenbariusz,ale Doda chyba lepiej zrobiła, że nie podążyła "karteczkami" a mówiła z głowy bo wypadła o wiele bardizej naturalnie.. i mówiła krócej (co by o niej nie sądzić). A koncert mi się bardzo podoba:) Villige People dali czadu:) Odpowiedz Link Zgłoś
malgoska182 Re: sopot czesc III 03.09.07, 13:30 Dziewcze ty chyba masz niewile wiecej w gloweczce-makoweczce niz ta twoja idolka Dodzia. Ludzie jak czytam te wpisy to mi sie noz w kieszeni otwiera nad poziomem naszej mlodziezy. Jezeli Doda byla lepsza od Kayah poniewaz zapowiadala bez kartek to ja dziekuje i jestem szczesliwa ,ze moje dzieci i dzieci bliskich nie musza sie wychowywac w kraju gdzie idiotki robi sie gwiazdami. A kto idiotki slucha? jeszcze wieksze idiotki. Coz ta Dodzia zapowiedziala ? Zapamietala nazwy zespolow i swoim starym sposobem ( aby zwrocic na siebie uwage) zapowiadala (czytaj krzyczala)"Szyyyyyyyyyyyymon Wyyyyyyydra) i to bylo wszystko. A i jeszcze kure......... sie poprzeciagala. Ale jak na Dode i jej fanki to bylo i tak duzo. Niezle Kayah na poczatku dopiekla Doduni z tymi kreacjami ,ze i Ona bedzie blyszczaca dzisiaj i kreacje bedzie zmienila czesto. A pozniej z dodzinkowa (czytaj glupawkowa) mina powiedziala"ten glos , ten wlos" i ze jak juz nic nie wypali , czyli tak jak w przypadku Dody jak sie nie ma czego zaprezentowac to chociaz stroje zostana. Brawo Kayah. Podczas prowadzenia zdarzylo jej sie kilka potkniec , ktore oczywiscie sa do wybaczenia. Soniu co oznaczal zwrot "nie podazyla "karteczkami"? przeciez nazw zespolow( bylo ich tylko 5) nawet Dodzia u ktorej IQ nie przekracza gwarantyje 90 powinna byc w stanie sienauczyc. Co do krytykowania przez panstwo zlego zgryzu Kayah , zlej wymowy co panstwo sadza o Pani Dodzie ,ktora zadnego slowa dla niej chyba brzmiacego obco nie potrafila wymowic(niezastapiona ) a co wyszlo z tego slowa? Wiec coz jak ktos powiedzial jaki kraj taki premier , jacy idole mlodziezy taka mlodziez .Bieda z nedza. Odpowiedz Link Zgłoś
majaa Re: sopot czesc III 07.09.07, 13:00 Aleś pojechała po tej Dodzie, Malgoska. Nie to, zebym specjalnie jej broniła, ale chyba przesadzasz. Może rzeczywiście wybór Dody na współprowadzącą taką imprezę nie był najszczęśliwszy, ale mimo wszystko to nie taka idiotka, za jaką ją uważasz. Oceniasz ją tylko po wizerunku scenicznym, który nie jest wyszukany -fakt- ale to tylko wizerunek. Jakbyś poczytała czy posłuchała wywiadów z Dodą, to może spojrzałabyś na nią trochę łaskawiej. A przy okazji na tych, którzy jej słuchają, bo musisz przyznać, że śpiewa nie najgorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
malgoska182 Re: sopot czesc III 08.09.07, 12:19 Slyszalam , widzialam wywiady . Bylo jeszcze gorzej. ''Jazda z Doda potwierdza tylko opinie o jej debilstwie. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: sopot czesc III 02.09.07, 21:26 dziwie sie, ze Kayah, ktora w koncu jest gwiazdą i którą lubiłam i szanowałam zgodziła sie na zrobienie z siebie takiej idiotki. szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
kotek1239 Re: sopot czesc III 02.09.07, 21:30 festiwal w porownaniu z poprzednimi jak dla mnie słabiusienki... jedyny swietny akcent pani Gloria ... i tylko tyle Odpowiedz Link Zgłoś
s.u.n.d.a.y Re: sopot czesc III 02.09.07, 21:44 striepo napisał: > cale szczescie ze dzis absolutnie nie bedzie kołka mołka Nie ładnie kłamać! :) ;] Odpowiedz Link Zgłoś
jeff Re: sopot czesc III 02.09.07, 21:59 ale przynajmniej ladnie spiewa Kayah :) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: sopot czesc III 02.09.07, 23:10 w porównaniu z zabrzem gdzie rownolegle pazywano tzw. "hity"(he he) to było mistrzostwo świata jeżeli chodzi o profesjonalizm i poziom artystyczny wykonawców ,w sopocie była przynajmniej prawdziwa żywa muzyka a w zabrzu wiocha dla małolatów którym mozna wcisnąc każdy sztuczno -komputerowy kit ,przepraszam hit, he he. Odpowiedz Link Zgłoś
orald Re: sopot czesc III 02.09.07, 23:29 Muzyka zespołów dyskotekowych z lat 70 - super. Szczególnie wyróżnili się village people. Szkoda, że nie grali na końcu i dłużej. Katarzyna Szczot żenująca we wszystkim. Jej uczestnictwo w tego typu koncercie jest nieporozumieniem. Z lat 70 ona może pamiętać jedynie dobranocki. Nie wiem po co nałogowo skakano z jednej kamery do drugiej, zbliżenia i oddalenia, a w sumie widać było mało. Szczególnie przykre to było w trakcie występu Village People, którzy pięknie tańczyli ale tylko widzowie w Sopocie mogli to dokładnie zaobserwować. Odpowiedz Link Zgłoś
krzaczekbzu Re: sopot czesc III 02.09.07, 23:48 Mnie zachwycila Gloria..co za glos. A tak na marginesie, to Kayah chyba co 2 lata mniej więcej ma swoj show w Sopocie...Nie mamy za wielu gwiazd. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej26 Re: sopot czesc III 02.09.07, 23:51 Rzeczywiście, popsuli całkiem odbiór Village People nie pokazując jak oni tańczą. Samą muzykę to mamy w radio, a żeby pokazać publiczność nie trzeba zapraszać gwiazd. Biorąc pod uwagę zauważone już wcześniej przez striepo skandaliczne sprzężenia podczas dużej części występu Sisters Sledge, dochodzę do wniosku, że TVN ma bardzo kiepskich ludzi od tego typu widowisk, bardzo nieprofesjonalnych. Chyba że te przełączenia robił jakiś automat? Bo człowiek który ma oczy i uszy, który chociaż raz w życiu był na dyskotece i widział "Gorączkę sobotniej nocy" pokazałby figury taneczne Village People. Kayah mnie także rozczarowała. Udziwnia swoje piosenki (nudzi się?), tak, że już prawie niczym się nie różnią, odchodzi od linii melodycznej, wyje. W rezultacie najprzyjemniej się słucha zepołu muzycznego i chórku mieszanego, rzeczywiście świetnego. "Song stojących w kolejce" - totalne nieporozumienie. To była piosenka okolicznościowa, po co ją odkurzać, słowa są zupełnie nieaktualne, niezrozumiałe dla młodego pokolenia? Piosenka Jantar "Nic nie może wiecznie trwać" także się niestety zestarzała. Nie wszystko się nadaje na cover. Dlaczego Gloria Gaynor zaśpiewała swoje piosenki tak jak kiedyś, mimo że śpiewała je więcej razy niż Kayah swoje? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej26 Poprawka 02.09.07, 23:54 andrzej26 napisał: > W rezultacie najprzyjemniej się słucha zepołu > muzycznego i chórku mieszanego, rzeczywiście świetnego. Na koniec powinno być: "rzeczywiście świetnych". Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: sopot czesc III 03.09.07, 16:58 ja pitole... ale fajny koncert! Odpowiedz Link Zgłoś