Dodaj do ulubionych

Big Brother & Milionerzy

07.06.01, 23:32
Pan Miecugow w ostatnią niedzielę uchylił (nieopatrznie zapewne) rąbka
tajemnicy i stwierdził iż: różnica między Kaludiuszem a Alicją wynisząca 0,5 %
to kilka tysięcy głosów. Sięgnąłem po kalkulator...
Kilka tysięcy to conajmniej 2000, czyli 1% głosów to 4000, a 100% to 400000.
Każdy głos to 2.44 zł. 2.44 * 400000 = 976 000 PLN. Prawie milion!
Następnego dnia dowidziałem się, że w czasie trwania programu przyszło tyle
samo głosów co przez cały poprzedni tydzień. Mamy więc co najmniej 2 miliony.
Wiem, wiem oni mają jakieś koszty, płacą podatki...
Czy należy sie spodziewać że niedługo padnie główna wygrana w Milionerach?
Obserwuj wątek
    • Gość: Dot Re: Big Brother & Milionerzy IP: 192.168.3.* / *.gemini.net.pl 07.06.01, 23:42
      O rany, a skąd to zaskoczenie, że oni kasę zarabiają?
    • Gość: packard Re: Big Brother & Milionerzy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.01, 00:30
      Stary, gdyby oni zarabiali milion tygodniowo, to poszliby z torbami. Milion to
      może sporo z punktu widzenia osoby fizycznej, ale dla takiego przedsięwzięcia
      jak BB to pryszcz. Oni tygodniowo na reklamę wydają kilkanaście milionów, a
      utrzymanie tego Sekocina, ludzie, sprzęt itp. To jest potworne przedsięwzięcie.
      milione sie nie ekscytujmy. A wogóle to co, myslałeś, że oni to robią dla
      rozrywki albo żeby Santorski mógł poobserwowac człowieka w ZOO...? To (jak cała
      TVN) jest przedsięwzięcie komercyjne i ma przynosic dochód. Dzieki dochodom TVN
      jest. Gdyby przynosiła stratę, to M. Walter zająłby się czymś innym.
      Przepraszam za ten wykład, ale okazuje się, że nie wszyscy rozumieja pewne
      sprawy. Padaja argumenty typu "źli bo bogaci".
      • Gość: Runner Re: Big Brother & Milionerzy IP: *.gazeta.pl 08.06.01, 00:45
        Gość portalu: packard napisał(a):

> Gdyby przynosiła stratę, to M. Walter zająłby się czymś innym.

Właśnie zrezygnował z szefowania TVN i przekazał stołek swojemu synowi :-)

A tak a propos to ja się wam ludzie dziwie, że im tak kase nabijacie.
        Powariowaliście??? A podobno w Polsce 20% bezrobocie i bieda. Na rządzie
        wszyscy psy wieszają itp. itd.
      • jaad Re: Big Brother & Milionerzy 08.06.01, 13:56
        Gość portalu: packard napisał(a):

> Stary, gdyby oni zarabiali milion tygodniowo, to poszliby z torbami. Milion to
        > może sporo z punktu widzenia osoby fizycznej, ale dla takiego przedsięwzięcia
        > jak BB to pryszcz. Oni tygodniowo na reklamę wydają kilkanaście milionów, a
        > utrzymanie tego Sekocina, ludzie, sprzęt itp. To jest potworne przedsięwzięcie.
        >
        > milione sie nie ekscytujmy. A wogóle to co, myslałeś, że oni to robią dla
        > rozrywki albo żeby Santorski mógł poobserwowac człowieka w ZOO...? To (jak cała
        >
        > TVN) jest przedsięwzięcie komercyjne i ma przynosic dochód. Dzieki dochodom TVN
        >
        > jest. Gdyby przynosiła stratę, to M. Walter zająłby się czymś innym.
        > Przepraszam za ten wykład, ale okazuje się, że nie wszyscy rozumieja pewne
        > sprawy. Padaja argumenty typu "źli bo bogaci".

Kolego, potrafię zrozumieć, że chodzi o to by zarabiać kasę, ale dlaczego tyle
        pieniędzy ciągną z AudioTele.
        Jeśli chodzi o koszty to utrzymania Sekocina to bez przesady: oni tam jedzą
        produkty firm które chcą się zareklamować lub Leader Price z Geanta.
        A koszty reklamy ponoszone przez TVN są na pewno wielokrotnie niższe niż dochody
        z reklam podczas trwania programu.
        A tak pozatym to lubię bogatych ale tych którzy zarabiają tworząc dając coś
        pozytywnego i nie manipulują konsumentami w takim stopniu.
        • Gość: silver Re: Big Brother & Milionerzy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.01, 17:53
          pragne jeszcze powiedziec, ze maja rowniez zyski z podsluchiwania mieszkancow,
          pogawedek telefonicznych, a nawet takich pierdol jak sprzedaz gazetki BB czy
          ubran. to jest potwornie wielka forsa i nie mow przyjacielu, ze to jest
          pryszcz!!!
          • Gość: ptys Re: Big Brother & Milionerzy IP: *.chello.pl 10.06.01, 18:09
            Silver ma racje - to jest ogromna kasa. Wplywy z reklam w czasie transmisji sa
            na pewno wieksze niz to co TVN wydaje na reklame /jaad nie ma racji/.Z tego co
            widac i slychac powrot Klaudia /slusznie czy nie/ podgrzal atmosfere, wzmogl
            zainteresowanie i ogladalnosc i ... zyski. Mam swiadomosc, ze jestem jednostka
            w masie ludzi, ktorzy dzwoniac, ogladajac, itp, przyczyniaja sie dogenerowania
            zyskow osiaganych przez TVN, ale przeziez takie sa reguly gry i oto w tym
            chodzi.
            pozdrowienia
            ptys
            • gale Re: Big Brother & Milionerzy 10.06.01, 18:24
              Przepraszam, moze eksponuje swoje braki intelektualne ale nie rozumiem
              oburzenia osob, ktore odkryly, ze bb prowadzony jest wylacznie z przeslanek
              merkantylnych. Skad to zaskoczenie???

gale
              ----
              www.bigsister.prv.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka