Gość: agaz IP: *.ska01.telsat.wroc.pl 24.08.03, 09:33 jak podobał wam sie występ tegorocznej zagranicznej latynoskiej gwiazdy? dla mnie to on tak naprawde nie umie śpiewać i występ oceniam na 2 w skali od 1 do 10 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ToYa Re: Sopot Festival 2003 -TRAGEDIA IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 24.08.03, 11:01 Sopot Festival 2003 -TRAGEDIA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Sopot Festival 2003 IP: 195.117.149.* 24.08.03, 11:20 Gość portalu: agaz napisał(a): > jak podobał wam sie występ tegorocznej zagranicznej latynoskiej > gwiazdy? dla mnie to on tak naprawde nie umie śpiewać i występ > oceniam na 2 w skali od 1 do 10 A ja doceniam,że zaśpiewał na żywo a nie z playbecku,ale w sumie cienizna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eroll Re: Sopot Festival 2003 IP: *.chello.pl 24.08.03, 12:22 a widzieliscie wczoraj wsrod publicznosci kogos znanego, ja dostrzeglem tylko kolbergera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Publiczność IP: *.opoczno.sdi.tpnet.pl 24.08.03, 12:52 Gość portalu: eroll napisał(a): > a widzieliscie wczoraj wsrod publicznosci kogos znanego, ja dostrzeglem tylko > kolbergera. Ależ oczywiscie! Była Nina Terentiew, Zosia Czernicka (obok KOlbergera) był Robert Kwiatkowski, Sławomir Zieliński i wiceminister spraw wewnętrzych Zbigniew Sobotka. Była też Justyna Steczkowska. Publika więc dobrana:) A tak na marginesie zwróciliście uwagę, że większośc publiczności to ludzie w średnim wieku i do tego z plakietkami? "Służbowa" publiczność? Nic dziwnego, że trudno było dostać bilety "zwykłym" ludziom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Ricky był the best IP: *.opoczno.sdi.tpnet.pl 24.08.03, 13:02 Jedyne co mnie denerwowało to sposób w jaki był ów koncert pokazany. Wpadka już na początku. Ricky miał się pojawić "z nikąd" - sztuczka dzięki grze świateł, a tymczasem zamiast pokazać plan ogólny jakiś wspaniały kamerzysta czatował na Rickiego i pokazał jego twarz. Poza tym uważam, że zbyt dużo uwagi poświecono zespołowi i to akurat gdy Ricky tańczył i tak zamiast jego wspaniałych ruchów biodrami moglismy podziwiać muzyków. Jedym słowem telewizja nie popisała się. Co do koncertu - przerwy między piosenkami były ciut za długie. Jeśli Ricky się przebierał to zespół powienien grać a nie głucha cisza. Ale poza tym koncert udany. Ricky śpiewał na żywo (a nie jak Iglesias:) ) Moja ocena koncertu to 8. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FIUTA Re: Ricky był the best IP: *.rtk.net.pl 24.08.03, 13:37 o wiele żywszy, bardziej porywający był koncert Skaldów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brat Re: Sopot Festival 2003 IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.03, 15:00 Moim zdaniem Ricky z zespołem wypadli fantastycznie. Nie ma co oceniać jego skali głosu czy umiejętności wokalnych, bo chodzi o temperament, ekspresję i muzykalność w szerokim rozumieniu. Przyjemnie się patrzyło i słuchało, odtrutka na jałowość muzyki pop. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej26 Re: Sopot Festival 2003 24.08.03, 22:40 Kompletne dno to nie było. Po kolei: 1. Ja Skaldów lubię, ale ile razy można słuchać "Listonosza", "Wiolonczelistki" czy "Kuligu"? Te piosenki niestety trochę się zestarzały. Bracia Zielińscy już się chyba czują bardzo starzy - tym tłumaczę obecność piosenek kościelnych w tym koncercie. 2. Zespół argentyński z Paryża, czyli Gotan Project - dla mnie rewelacja: elektro-jazz połączony z tangiem. Najbardziej mi się podobała ich wersja "Ostatniego tanga w Paryżu". Ich chyba wylansowała w Polsce Trójka, chwała jej za to i Sierockiemu, że się odważył sprowadzić ich do Sopotu. Tak mi się spodobali, że chyba kupię płytę i nagram na wideo jak nadadzą ten występ znowu w TVP. 3. Kayah - bardzo dobry występ, to jest świetna, bardzo wszechstronna wokalistka. "Testosteron" będzie jej kolejnym wielkim przebojem. 4. Ricky Martin - to chyba miał być prezent dla nastolatek. Ładny to on jest, umie także nieźle tańczyć, choć konserwatywnej polskiej publiczności nie znającej się na tańcu latynoskim, pewnie kojarzyło się to źle. Dla mnie była to jedna i ta sama piosenka (no może dwie, bo były też wolne), spiewana całkiem przeciętnie, czyli dość nużący występ. Konkludując: szkoda że w Sopocie zrezygnowano z konkursu (a właściwie konkursów, bo kiedyś było ich kilka) piosenki. Sprowadzenie festiwalu do 4 koncertów to pójście po linii najmniejszego oporu. W tej sytuacji już się nie powinno używać nazwy "festiwal". Kiedyś Festiwal w Sopocie znany był przynajmniej w okolicznych krajach. Sprzyjał wymianie kulturalnej oraz promocji mniej znanych artystów (wygrała go m.in. Kasia Kowalska). To jest teraz nie wiadomo co. A ta pretensjonalna nazwa "Sopot Festival", świadcząca o ambicjach miedzynarodowych imprezy, która interesuje tylko Polaków, brzmi jak ironia. Zaproszeni artyści mieli dostarczyć dla każdego coś miłego, w okolicy środka - i to się mniej więcej udało. Ale koncepcji tam nie było żadnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciucha SKALDOWIE-przerzucam się! IP: *.mlyniec.gda.pl 25.08.03, 03:32 Po ich koncercie nie oglądałem następnych części festiwalu, gdyż.... od razu po skończeniu pierwszej, non stop odtwarzałem nagranie video ICH koncertu! Dopiero teraz wyłączyłem sprzęt lecz tylko dlatego, że szkoda taśmy :-) Oni są nieśmiertelni! Do tego ta orkiestra... zarąbiste brzmienie! Całkowicie przeorientowałem się na tę właśnie Muzykę. Brawo, oby więcej takich Festiwali! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Linn Re: SKALDOWIE-przerzucam się! IP: *.dialup.tiscali.it 25.08.03, 07:49 Koncerty moga sie podobac albo nie, ale to nie jest juz festiwal. Moglby sie odbyc w innym miejscu i czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
devojce Uczucia mieszane 25.08.03, 10:49 Oglądałam tylko Skaldów i Rickiego. Jeśli chodzi o ten pierwszy koncert to nie powalił mnie na kolana chociaż zły nie był. Najbardziej podobał mi się występ Janusza Radka, który po raz kolejny potiwerdził, że ma ogromny talent. Nie podobali mi się natomiast tancerze. Było nierówno i chyba nie do końca ktos miał pomysł jak ich zagospodarować. może na żywo wyglądało to lepiej. Natomast Ricky, trochę mnie rozczarował. Jak dla mnie było zbyt mało energii. I spodziewałąm się większego show. Pewnie nie starczyło kasy. W tym koncercie przydaliby się jacys tancerze. Ale nie zgodzę się z tym, że nie umie śpiewać. Właśnie udowodnił, że umie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wiktorkaa Re: Sopot Festival 2003 25.08.03, 11:26 Gość portalu: agaz napisał(a): > jak podobał wam sie występ tegorocznej zagranicznej latynoskiej > gwiazdy? dla mnie to on tak naprawde nie umie śpiewać i występ > oceniam na 2 w skali od 1 do 10 fałszował i tylko kręcił tyłkiem,jak dla mnie-beznadzieja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agatta Re: Sopot Festival 2003 IP: *.espol.com.pl 25.08.03, 12:13 Ja bylam na widowni podczas dwoch dni festivalu. Koncert Skaldow super... ale to chyba dzieki gosciom... Subtelna anielsko spiewajaca Steczkowska.... mocny superowy glos Janusza Radka i Gorniak zrobila show... Gotan Project juz widzialam w Wawie i znow mi sie podobalo... choc czesc publiki wyszla...widac ze jesli cos jest mniej komercyjne lub wcale to dla polskiej publiki za trudne... Kayah nie widzialam (nadrobie w powtorkach w TV) ale slyszalam ze fajny koncercik. No i na Rickim szalalam pod sceną... Niedaleko mnie swietnie bawila sie Steczkowska ze swoimi znajomymi... Super show na zywo ..nie wiem jak w TV... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyta Z ostatniej chwili IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.03, 07:58 Ricky Martin jednak śpiewał z Playbacku. Wiadomośc potwierdzona. Smutno mi bo tak w neigo wierzyłam :-((((( Ech... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fly Re: Z ostatniej chwili IP: 156.24.231.* 26.08.03, 15:18 Ricki nie konczyl zwrotek...ze tak to nazwe...glosu mu nie starczalo... glosniej od niego i lepiej spiewal chlopak z jego zespolu...ktory praktycznie podtrzymywal piosenki...widac to bylo tak bardzo... czy niektore z was mialy bielmo na oczach i zatyczki w uszach??? owszem fajne cialko i krecenie bioderkami (podobalo mi sie, jak trzasl bicepsami) i wsio... cala wielkosc Rickiego... a Kayah...ksiezniczka Xena w butach na za wysokich obcasach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agatta Re: Z ostatniej chwili IP: *.espol.com.pl 12.09.03, 17:59 Ricki nie spiewal koncowek bo nieraz sie przebiral... a poza tym wielu Artystow robi tak ze chorek konczy spiewac... Nie bylo tam playbacku bo bylam tam i slyszalam Odpowiedz Link Zgłoś