barbasia1 20.07.08, 12:29 Dziś w TVP1 o godz. 21.55 (!!!) „Dziewczyna z perłą”. Dużo słyszałam o tym filmie, zapowiada się ciekawie, mam taką nadzieję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grek.grek Re: Dziś „Dziewczyna z perłą" TVP1, godz. 2 20.07.08, 12:34 Za mało wykrzykników :) Odpowiedz Link Zgłoś
barbasia1 Re: Dziś „Dziewczyna z perłą" TVP1, godz. 2 20.07.08, 12:48 grek.grek napisał: > Za mało wykrzykników :) :)) Masz rację! Taka pora emisji interesującego filmu w TVP1 zasługuje na więcej wykrzykników, a zatem raz jeszcze - "Dziewczyna z perłą" dziś godz. 21.55 (!!!!!). Odpowiedz Link Zgłoś
yoka1 Re: Dziś „Dziewczyna z perłą" TVP1, godz. 2 20.07.08, 16:25 a mnie ten film nie porwał, średni jak dla mnie Odpowiedz Link Zgłoś
chiton Re: Dziś „Dziewczyna z perłą" TVP1, godz. 2 21.07.08, 01:23 ale piękny,wysmakowany,każdy kadr to gotowy obraz jak u mistrzów holenderskich. Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: Dziś „Dziewczyna z perłą" TVP1, godz. 2 21.07.08, 08:36 jak to jest, ze dobre kino idzie rozpoznać z mety? piekny film. a ta johansen, aktorka - prosze mi powiedzieć czy ona jest z tych pięknych czy raczej wprost przeciwnie? Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Dziś „Dziewczyna z perłą" TVP1, godz. 2 21.07.08, 10:54 > a ta johansen, aktorka - prosze mi powiedzieć czy ona jest z tych pięknych czy > raczej wprost przeciwnie? Jak dla mnie - piękna ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
smutas13 Re: Dziś „Dziewczyna z perłą" TVP1, godz. 2 21.07.08, 08:38 Oglądałam. Mimo późnej pory(!!!!) Lubię filmy kostiumowe. Nie nudziłam się. Dobry film. Odpowiedz Link Zgłoś
stopjedzeniustokrotek Re: Dziś „Dziewczyna z perłą" TVP1, godz. 2 21.07.08, 09:26 Czy ten film byl oparty na prawdziwej historii powstania obrazu czy to fikcja literacka? Odpowiedz Link Zgłoś
francin0 Re: Dziś „Dziewczyna z perłą" TVP1, godz. 2 21.07.08, 10:15 fikcja, oparta na podstawie książki Tracy Chevalier Odpowiedz Link Zgłoś
easz Re: Dziś „Dziewczyna z perłą" TVP1, godz. 2 21.07.08, 13:37 Film nie zrobił jednak na mnie takiego wrażenia jak za pierwszym razem w kinie. Jako obraz jest piękny i może dlatego na małym ekranie trochę blado wypada?.. A może też historii nie starczyło na drugi raz, bo jest dość prosta, choć ładna. Zamiast klimatu - mikroklimat;) Za to emocje wszystkie fruwające między bohaterami!.. nieźle zrobione, zagrane. I jak dla mnie, oprócz motywu osamotnionego artysty subtelnie zaakcentowanego, to film o kobietach głównie, nie o sztuce - sztuka to tło, jak na obrazie. I może dlatego w ogóle nie pamiętałam, że tam gra Cillian Murphy?.. Może przesadzam, bo to jest chyba film o pięknie też:) Odpowiedz Link Zgłoś
barbasia1 Re: Dziś „Dziewczyna z perłą" TVP1, godz. 2 21.07.08, 14:17 smutas13 napisała: > Oglądałam. Mimo późnej pory(!!!!) :) IMO pora była (dość) przyzwoita, stąd moje wykrzykniki, jako wyraz radości :), że nie zdecydowano się na emisję tego filmu np. o godzinie 0.20 albo 2.45. Odpowiedz Link Zgłoś
easz a Wallander;) 21.07.08, 14:47 barbasia1 napisała: > smutas13 napisała: > > > Oglądałam. Mimo późnej pory(!!!!) > > :) IMO pora była (dość) przyzwoita, stąd moje wykrzykniki, jako > wyraz radości :), że nie zdecydowano się na emisję tego filmu np. o > godzinie 0.20 albo 2.45. Tak, ale jak się chciało zakąsić Scarlett Wallanderem, to już nie dało rady;) Po co to w ogóle dawać? Z czterech do tej pory wyświetlonych tylko jeden film obejrzałam w całości, a zasnąć przed końcem kryminału, eh!.. Odpowiedz Link Zgłoś
barbasia1 Re: Dziś „Dziewczyna z perłą" TVP1, godz. 2 21.07.08, 14:11 Bardzo mi się podobał ten film, nie rozczarowałam się, piękne ujęcia, piękne obrazy także te filmowe, niezwykła muzyka i rewelacyjna Scarlett; ja nie powiedziałabym, że była w tym filmie piękna, ale miała w sobie jakiś niesamowity urok (prostego, skromnego dziewczęcia :). Zresztą uroda Johanson wyjątkowo tu pasowała. Zdolna kobieta z tej Scarlett, w tym samym roku, jak sprawdziłam, zagrała też jeszcze w filmie Sofii Coppoli – Między słowami – tu, porównując te 2 role, jakby występowała zupełnie inna aktorka. Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: Dziś „Dziewczyna z perłą" TVP1, godz. 2 21.07.08, 14:51 tak, wolę ją z"Między słowami', chociaż Bill M kradnie ten niezły film dla siebie. Ona jest dobra w tych pierwszych scenach w rajtuzach (jeżeli dobrze kojarzę). W ogóle nie jest to dziewucha w moim typie. Ma zawsze taki sam wyraz twarzy, cielęcy, że mam ochotę krzyknąć: "No jak nie ma klientów to możesz przecież złapać się za mopa i umyć podłogę w kiblu, co nie?!" królowa jest tylko jedna. Odpowiedz Link Zgłoś
sher.khan Re: Dziś „Dziewczyna z perłą" TVP1, godz. 2 21.07.08, 15:21 a jak dla mnie fajna. Grała chyba bez makijażu, lubie takie naturalnie ładne dziewczyny. Film troche się dłużył, ale te ujęcia,plastyka obrazu - cymesik :) Odpowiedz Link Zgłoś
barbasia1 Re: Dziś „Dziewczyna z perłą" TVP1, godz. 2 22.07.08, 11:44 A w moim typie nie jest Bill Murray, ale po filmie „Między słowami” spojrzałam na niego zupełnie inaczej – był przeznakomity. Świetny film. Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: Dziś „Dziewczyna z perłą" TVP1, godz. 2 22.07.08, 11:54 usta, te usta niestety. [flashback] dawno dawno temu miałem w szkole średniej dziewczynę (pozdrawiam Soniu) która miała takie usta. z takimi ustami jest problem, bo sa przeważnie bardzo suche (nie było wtedy jeszcze tych śmierdzących śminek i błyszczyków z pędzelkami). więc skóra na tych wargach jest zawsze taka przesuszona, naskórek się złuszcza i wygląda to dość nieapetycznie. tak miała Sonia i tak ma Szkarlatyna. to właśnie dlatego Vermeer malarz mówi do niej: 'weź no złociutka zwilż usta' - zresztą powtarza to dwa razy a ona zwilża (z trudem) tylko dolna wargę!!! na plus należy dodać, że Szkarlatyna kolagenu sobie nie wstrzyknie w wargi, chociaż co do tego żadnego członka nie dam sobie uciąć. siju Odpowiedz Link Zgłoś
barbasia1 Re: Dziś „Dziewczyna z perłą" TVP1, godz. 2 22.07.08, 12:12 Scarlett ze szminką na ustach! - prawdziwa wamiprzyca! ;) pl.youtube.com/watch?v=4MX3RWrVO78&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś