dona.a 06.09.08, 11:34 Co prawda w tym samym czasie jest JOŚ, ale chyba będę oglądała tańce, ciekawa jestem czy Herbuś&Mroczek przebiją ubiegłoroczną parę Cichopek&Hakiel Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grek.grek Re: Taneczna Eurowizja 06.09.08, 14:22 W prime time tygodnia wcisnąć takie rzadkie g.wno ... "Tyle misji, ile oglądalności" - powiada KnUrbański, "oglądalność" pewnie będzie, nie mam wątpliwości, co się bierze z braku złudzeń, ale - gdzie ten poziom misji odpowiadający poziomowi serwowanego szitu dla napompowania słupków ? Może "Doktor Halina", to ma być ta wysoka kultura ? Może te dwa-trzy w miarę wartościowe programy w tygodniu plus jeden-dwa filmy, to szczyt możliwości TVP ? Jeśli więc misja jest tak marnie realizowana, to znaczy, że oglądalność tego szitu, który warunkuje poziom misyjności, jest słaba. Ewentualnie, znów knUrbański łże jak bura suka : oglądalność jest dobra, ale misję ma się po prostu w d.pie, a TVP traktuje nie jak instytucję mającą ukulturalniać widza za pieniądze których nie musi na ten cel zarabiać,bo je dostaje z przeznaczeniem, a koncern, który ma wykazać zysk na koniec roku i przebić konkurencję - przedsiębiorstwo. Ale i nawet tutaj matoł nie umie się spisać - kiedy wysiudani zostaną ci, którzy się pojawiają na 5 minut dziennie,żeby zapowiedziec osobiście coś, co może się obyć bez nich, a za co biorą cięzką kasę np. pogodynki,jacyś wodzireje między-programowi itp. ? Kiedy nastąpi w TVP redukcja zatrudnienia, zapowiadana od tak dawna ? Kiedy Kamele i srele morele kamelopodobne zostaną wymiksowani, razem z ich gażami ? - słyszę, że Kamel ma prowadzić jakiś program, w którym dzieciary się produkują... Miał taki program już Mann - Manna wysiudano.Pomijając,że programy z dzieciarami to szajs, dlaczego dobre (w tej parze akurat) chce się zastępować - w sugestii - jeszcze lepszym, co zawsze okazuje się kiepskim pomysłem ? Btw, program Kinematograf - w ramówce jutrzejszej nie widzę, czyżby już podzielił los swoich poprzedników - Pegaza,Po godzinach,Wielkiej gry,Rozmów na nowy wiek.Kocham kino,Pereł z lamusa itd., czyli wszystkiego, co jeszcze nie poraża głupotą, a dla czego TVP miejsca w swoim wypasionym programie misyjnym nie przewiduje ? Trzeba ciąć po kosztach, żeby tańce eurowizyjne pokazać ? Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: Taneczna Eurowizja 06.09.08, 22:15 Eurowizja jaka jest każdy widzi; bardzo udany występ Herbuś&Mroczek, ciekawa choreografia, stroje i ogólne wrażenie, podobali mi się bardziej niż Cichopek&Hakiel Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: Taneczna Eurowizja 06.09.08, 22:58 Właśnie wskoczyli na 1 miejsce, ciekawe jak się skończy:) Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal23 Re: Taneczna Eurowizja 06.09.08, 23:17 Interesuje to Ciebie? Nie mogę zrozumieć jak kogoś to może cokolwiek interesować. 23. Odpowiedz Link Zgłoś
bardu Re: Taneczna Eurowizja 06.09.08, 23:21 A ja tam lubię, jak nasi wygrywają. Nawet jeśli to jest tylko Taneczna Eurowizja. Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
shatmach Re: Taneczna Eurowizja 06.09.08, 23:28 Pieprzcie się marudy. Wygraliśmy! Odpowiedz Link Zgłoś
redaktor.traktor Re: Taneczna Eurowizja 07.09.08, 10:47 shatmach napisał: > Wygraliśmy! powinieneś napisać "wygrali" Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal23 Re: Taneczna Eurowizja 07.09.08, 11:14 Skoro"wygraliśmy"to powinienem czuć smak zwycięstwa. Tymczasem czuję jedynie kwaśny smak kawy,którą poleciła mi jedna z telewizyjnych reklam. 23. Odpowiedz Link Zgłoś
ionginus Re: Taneczna Eurowizja 07.09.08, 11:37 no to się kwaś dalej, nieudaczniku! super występ, brawo! herbuś jest sliczna. Odpowiedz Link Zgłoś
barbasia1 Re: Taneczna Eurowizja 07.09.08, 11:55 I wielki żal, że „sobota filmami wypasiona” to było tylko jednorazowe wydarzenie! Może „Kinematograf” powróci trochę później, w październiku, jak się nowy sezon kulturalny na dobre rozkręci?? Ja życzyłabym sobie, jeśli Kinematograf rzeczywiście powróci, żeby można go było w końcu obejrzeć na itvp.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Taneczna Eurowizja 07.09.08, 12:23 Optymistką jesteś :) ... ... w przeciwieństwie do mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
barbasia1 Re: Taneczna Eurowizja 07.09.08, 12:28 grek.grek napisał: > Optymistką jesteś :) ... > > ... w przeciwieństwie do mnie. :) jestem, albo - staram się być ... Odpowiedz Link Zgłoś
barbasia1 Re: Taneczna Eurowizja 07.09.08, 12:45 grek.greku, co fajnego / ciekawego oglądałeś (oczywiście jeśli miałeś czas cokolwiek obejrzeć?) wczoraj w TV? Bo, Tanecznej Eurowizji i JoŚ, jak sądzę, nie oglądałeś ;)) PS Ale pesymistą chyba nie jesteś? Raczej realistą, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Taneczna Eurowizja 07.09.08, 13:31 W telewizji - nic. Z nagranych i nie obejrzanych - "Czerwony". Z archiwum - "Dzień próby". Lubię się miotać między gatunkami :) ad. P.S : Coś w tym guście ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
barbasia1 Re: Taneczna Eurowizja 07.09.08, 14:56 grek.grek napisał: > ad. P.S : Coś w tym guście ;)) :)) Jakaś zawiła ta odpowiedź ;), ale trudno, przyjmuję. Przypomniało mi się – czasami jednak ogarnia mnie, pesymizm i czarnowidztwo w odniesieniu do TVP - ostatnio np. po przeczytaniu rozmowy z dyrektorem programowym Dwójki - „rozrywkowego ramienia TVP” . „Lubię się miotać między gatunkami” Doskonale rozumiem, też tak lubię :) Ja wczoraj obejrzałam pierwszy odcinek „Rzymu” w pełnej, nieocenzurowanej wersji. Oczywiście nie jestem jakąś fanatyczną wielbicielka seksu i przemocy w filmach :), ale muszę powiedzieć, że podobał mi się bardziej niż ten ocenzurowany. Odpowiedz Link Zgłoś