bogusia_my 12.11.08, 20:32 zdecydowałam się , po wielu latach oglądania tvn24 na zmianę.Obecnie włączam polsat, jest zdecydowanie spokojniej prowadzony i bardziej kolorowy.,mniej nerwowi ;-) prezenterzy, bez typowej dla tvn ekspresji.Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiamilan Re: Polsat news a tvn24 12.11.08, 20:46 viekawe czy będą pastwić się nad rodzinami ofiar zadając wyjątkowo taktowne pytanie" jak pani/pan się czuje po tej tragedii, co pani/pan może nam powiedzieć?" ??? Odpowiedz Link Zgłoś
mist3 Re: Polsat news a tvn24 12.11.08, 21:19 oglądam raczej tvn24 (kwestia przyzwyczajenia i dostępności ramówki w drukowanym programie TV), ale coraz częściej również przełączam się na polsat news. Jest rzeczywiście spokojniej, eksperci nie są aż tak bardzo i widocznie poganiani przez prowadzących. Obejrzałam kilka rozmów z pogłębionymi analizami problemów, nie zaobserwowałam 'programów na żywo z miejsca tragedii' - typu ostania rozmowa z dziadkiem i ojcem zaginionego dwulatka. Jak dowiem się kiedy są jakieś cykliczne programy typu 'loża prasowa' - czyli rozmowy z dziennikarzami z innych mediów albo ekspertami, myślę, że też będę częściej wybierać PN. Chyba że przejmą maniery z tvn24, które trafnie opisała autorka wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiamilan Re: Polsat news a tvn24 12.11.08, 21:26 czy Polsat News jest dostępny w pakiecie Aster, dawnym Autocom ? Odpowiedz Link Zgłoś
krzaczekbzu Re: Polsat news a tvn24 12.11.08, 22:40 Zdradziłam TVN24 bo już nakręcanie non stop danego tematu groziło rzutem wazonem w telewizor.PN zdecydowanie spokojny program, prezenterzy nie kiwają do przodu głowami i domykają normalnie usta w przeciwienstwie do swoich kolegów z konkurencji. Poki co jeszcze nie pyatli "co pani czuje teraz widząc swoje np.zabite dziecko" Odpowiedz Link Zgłoś
jaginger Re: Polsat news a tvn24 13.11.08, 11:04 Polsat news zdecydowanie spokojniejszy. Kilka dni temu tym z tvn24 odwaliło kompletnie. Z rańca co 15 minut puszczali sejmową pyskówkę jakiegoś kolesia z jakąś kobitką w ciąży - chyba minister.No ile można! Przełączyłam na polsat news dla ukojenia nerwów:) Regularnie oglądam bumerang z męczącym Markiewiczem, bo np. szkła kontaktowego od dawna nie trawię. Odpowiedz Link Zgłoś
monika19782 Re: Polsat news a tvn24 13.11.08, 20:27 Trafne uwagi na temat TVN24, kiedyś czesto ogladałam, teraz niektóre programy i wypowiedzi przypominaja Magiel Towarzyski, totalna pogoń za sensacją a niektórzy goście brak słów, dzisiaj jako eksperta zaprosili Leppera. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
kkokos Re: Polsat news a tvn24 13.11.08, 21:03 ło matko, jaki piękny wątek karmiony przez piarowców polsatu... no ale nic się od was nie dowiedziałam o zaletach polsat news, a tylko mnóstwo o wadach tvn 24. powtarza się tylko słowo "spokojniejszy", co dla mnie akurat niekoniecznie jest komplementem w przypadku kanału newsowego. to chyba jednak nie warto na ten polsat news się przełączać, skoro sens jego istnienia jest taki, że tvn24 zaczął was irytować... Odpowiedz Link Zgłoś
maciej1909 Superstacja 13.11.08, 21:09 jaki tam polsat news superstacja wymiata ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mist3 Re: Superstacja 16.11.08, 21:52 Nie jestem PR-owcem polsatu, bo nie znam nikogo, kto choćby przechodzi obok siedziby tej stacji - mieszkam w małym miasteczku na południu Polski. TVN24 nadal u mnie króluje, jeśli chodzi o stacje newsowe ,polsatnews oglądam o wiele wiele rzadziej. Postaram się obiektywnie (na miarę moich nieprofesjonalnych możliwości) porównać te stacje. Plusy TVN24 - szybciej reaguje na zmiany, newsy, najnowsze informacje, - przy porannej herbacie i śniadaniu lubię ich pooglądać bo panowie prowadzący (zazwyczaj) wprowadzają mnie w dobry humor, - jestem konserwatystką i lubię program tv drukowany - tvn24 ma swoją ramówkę w gazecie i mogę sprawdzić kiedy są programy cykliczne (a nawet już sprawdzać nie muszę) - moje ulubione programy cykliczne - loża, skaner i horyzont oraz od niedawna dokument w niedzielę o 12.20 Minusy tvn24 - wałkowanie newsa co 15 minut jak już ktoś słusznie zauważył, - zadawanie durnych pytań typu 'jak się pani czuje wiedząc, że pani mąż nie żyje' itd. - ekscytowanie się głupotami ważnymi tylko chyba dla dziennikarzy siedzących w sejmie, - prowadzenie wywiadów i analiz w pośpiechu - nawet w moich ulubionych programach czuć oddech prowadzących na karku zapraszanych gości, cały czas widzę w ich oczach 'szybciej, szybciej. Minusy Polsatu - to co jest plusami TVN24 - wolniejsza reakcja, brak programu w drukowanej gazecie, a co za tym idzie - trudno mi zapamiętać (a mówiąc szczerze nawet nie wiem) - kiedy są programy cykliczne, rozmowy z zaproszonymi gośćmi (mam tu na myśli ekspertów i dziennikarzy z innych mediów, a nie polityków), - brak osobowości dziennikarskich, które lubię i na które zwracam uwagę Plusy - jeśli już trafię na jakąś rozmowę to naprawdę prowadzona jest ona spokojniej, nie widzę tej presji na tempo (może dziennikarze lepiej się maskują). - pytania zadawane ekspertom niejednokrotnie są o wiele głębsze i goście naprawdę mają czas się wygadać, - podawanie większej ilości wiadomości z Polski nie tylko o katastrofach, wypadkach i protestach, ale też bardziej pozytywnych, - brak programów typu 'dziennikarz stoi z grupą protestujących w jakimś miejscu, wszyscy najeżdżają na urzędnika/zwolennika inwestycji i dziennikarz wyraźnie stoi p stronie "uciśnionych" To są moje całkowicie subiektywne i nieeksperckie odczucia :) Odpowiedz Link Zgłoś