Dodaj do ulubionych

Łzy Renaty Beger...

27.11.03, 08:38
Nie wiem jak Wy, ale dla mnie ten fragmencik jaki zapodały FUCKTY z Renią
Beger płaczącą na mównicy sejmowej, to jeden z najlepszych motywów
komediowych ostatnich miesięcy!!!! Kobieta powinna mieć jakiś własny Chanell,
np. Beger24!! A scena z TPJ, fragment z netu o sekretarzu ONZ ANANIE
KOFANIE... Renia!!!! Chcemy więcej!!!
Obserwuj wątek
    • lahliq Re: Łzy Renaty Beger... 27.11.03, 08:41
      A to oczywiście wszystko spisek kół rządzących. ;) Bo szajka Millera już od lat
      polowała na Renię. ;)
      • sonny07 Re: Łzy Renaty Beger... 27.11.03, 08:44
        Lepszy motyw: w ANGORZE czytałem wywiad z Reni. Nie dość, że laska pisze
        książkę o kulisach komisji to na dodatek i tak zamierza przychodzić na jej
        kolejne posiedzenia!!! wie, że nie może, ale ona i tak chce prawdy dociec...
        Wyobrażam już sobie Straż Marszałkowską siłującą się z Reni!!! Miód dla TV!!!
        • Gość: kubek Re: Łzy Renaty Beger... IP: *.euro / 195.177.196.* 27.11.03, 08:51
          cóż chyba tvn uwaga ostatnio i wypowiedź tej pani na temat perfum (podróbki
          sprzedawane w sejmowym sklepiku) "ja to nawet raz kupiłam PERFUM za 200 zł ale
          PINIĘDZY na to szkoda "(w zasadzie mocno mi utkwił w pamięci ten PERFUM)
          • Gość: m3 Re: Łzy Renaty Beger... IP: *.aster.pl / *.acn.pl 27.11.03, 17:45
            :))

nie ten perfum a to perfum - w liczbie pojedynczej nie odmienia się
            w liczbie mnogiej perfa/perfów/perfom/perfa/perfami/perfach

pani szanowna renata de courvique zastosowała po prostu formę staropolską :)
            kiedyś tak samo odmieniał się album
            • Gość: ines Re: Łzy Renaty Beger... IP: 81.15.189.* 27.11.03, 22:02
              Forma staropolska to "ta perfuma". Obecnie jedynie poprawna to forma l.mnogiej
              te perfumy. "Ten perfum" to forma nie istniejąca w języku polskim.
              • Gość: kicia ten perfum IP: 62.233.181.* 27.11.03, 22:05
                ten perfum jak ten rozum - u pani renatana bergerana nie istnieje:)
        • frank4 Re: Łzy Renaty Beger... 27.11.03, 12:05
          sonny07 napisał:

> Wyobrażam już sobie Straż Marszałkowską siłującą się z Reni!!! Miód dla TV!!!

Pani Renata chwyci laskę marszłkowską i...... po balu!
    • Gość: chudsza Re: Łzy Renaty Beger... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.03, 08:54
      Biedna nasza miss obory!Tak strasznie ja skrzywdzili, az sie wszystkie kurwiki
      pochowali...Pzdr:-(((
      • sonny07 Re: Łzy Renaty Beger... 27.11.03, 08:59
        ... za demokrację.. za Rzeczpospolitą Polską.. Aktorsko był to majstersztyk!!
        Proponuję Renatę bez imunitetu wstawić jako femme fatale do ZŁOTOPOLSKICH.
        Romans z posłem Jemiołą pomógł by jej powrócić na Wiejską.. Sprzeczki z
        Kleczkowską, kurwiki Reni zamiast lubczyku dla posła Biernackiego, kolejna
        kobieta łamiąca serce listonosza..

Renata na sztandary!!!!!
        • Gość: s_l Re: Łzy Renaty Beger... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.03, 13:05
          bosh.. sonny, ze ja na to nie wpadlem!
          przeca ona idealnie wrypywa sie w konwencje zlotopolic! a ile bylo szumu
          oburzenia, ze to serial zly, ze to nieprzystojne smichy-chichy z polskiego
          chlopa urabialego po lokiec, a tu prosze wiejski krysztal, co tam krysztal,
          dyjament czystej wody, ktory bije na glowe fantazja wszystkie damy (niczego im
          nie ujmujac)
          a propos zltplskch - widzialem gdzies niedawno powtorke odcinka jak kesikowa z
          kleczkowska robily kasting na perkusiste do zespolu i jak zenek wymiatal na
          garach - to majstersztyk, cudo odcinek
    • Gość: moboj Re: Łzy Renaty Beger... IP: *.magma / 62.233.250.* 27.11.03, 11:07
      no takiego przedstawienia w sejmie to już dawno nie było. całe przemówienie
      utrzymane było w stylu "to wszystko spisek. tylko samoobrona jest uczciwa!".
      no i te łzy... hihi:)
      • sonny07 Re: Łzy Renaty Beger... 27.11.03, 11:08
        Zespół ŁZY powienien teraz nagrać singla "Renata już tutaj nie posłuje, je je
        je"...
        • stalowy_szczur1 Re: Łzy Renaty Beger... 27.11.03, 12:01
          To nic... dziś rano w "Trójce" Renia tłumaczyła się, że te łzy to nie z żalu za
          immunitetem, ale z żalu za tymi, którzy zginęli za wolną Polskę B-)
          Pzdr !
          Szyba
          • Gość: baba Re: Łzy Renaty Beger... IP: *.acn.waw.pl 27.11.03, 12:19

Przypomniala mi sie inna piosenka, mlodsi forumowicze to jej pewnie nie znaja.
            Zaczynalo sie to tak:
            "Caly swiat za te noc z Renata..."
            Moze ktos bardziej dojrzaly wiekowo pamieta jak bylo dalej?

Osobiscie zywie do kobiety jakis rodzaj niechetnego szacunku.
            Ze sloma krytej chalupy nie trafila, poslanka jest silnie kasiasta, i zamiast
            lezec i pietami o siedzenie uderzac, jeszcze chce jej sie zmieniac swiat i
            uczyc sie nowych rzeczy. Ja bym chyba tak nie mogla...
            • Gość: picek Re: Łzy Renaty Beger... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.03, 12:23
              jaki tam szacunek...megalomania, megalomania i jeszcze raz megalomania -
              niestety bez zadnych podstaw- wyksztalcenia, wygladu, inteligencji..po prostu
              blazenada:)
              powinni psychiatrzy/psychologowie jakies badania zrobic na jej osobie:)
              zreszta nie na jej jednej:)))))hehehe
              • Gość: baba Do picka.. IP: *.acn.waw.pl 27.11.03, 12:44

Twoja teoria jest ciekawa.
                Czym konkretnie jest dla Ciebie megalomania ?
                Jesli tym, o czym mysle, to cierpi na nia 90% politykow i jest to, obok
                pragnienia dorwania sie do koryta , glowna przyczyna parania sie polityka.
                Koryto w przypadku poslanki raczej odpada.
                To , ze ktos jest energicznym megalomanem, nie umniejsza mojego szacunku do
                jego energii, bo sama mam jej nie za duzo i bardzo nad tym ubolewam.
                Czy uwazasz, ze megaloman z odpowiednim wyksztaceniem, wygladem i inteligencja
                jest w jakims stopniu lepszy od pani Berger ?
                • Gość: picek do baby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.03, 14:32
                  tak, uwazem ze inteligentny, wyksztalcony i ladny megaloman jest lepszy od
                  poslanki beger.
                  czy renata jest energiczna? hmmm..dla mnie nei jest. mi bardziej odpowiada
                  okreslenie "prostacko - operatywna"
                  energii w niej nie widze - tylko prezne parcie do koryta w przekonaniu o swojej
                  nieomylnosci w walce ze spiskowa teoria dziejow:)

pozdrawiam i zycze energii:)
                • misiania Re: Do picka.. 27.11.03, 14:36
                  yhyhyh, znaczy taka np. ja uważam, że megaloman z odpowiednim wykształceniem,
                  wyglądem i inteligencją jest w dużym stopniu inny od pani Berger. chyba się
                  nawet nigdy na schodach nie minęli
            • Gość: ines Re: Łzy Renaty Beger... IP: 81.15.189.* 27.11.03, 22:05
              Pamiętam tę piosenkę . Śpiewała ją Renata Zarębska na początku lat 90 (związana
              chyba z Bogusławem Sobczukiem ostatnio ściganym za pedofilię)
    • sonny07 Re: gdzie ???? 27.11.03, 12:31
      gdzie można w necie znaleźć te lapsusy Reni B. jak np wczorajszy z TPJ z Ananem
      Kofanem??? wyszukiwara wynajduje co nieco, ale bez takiej mocy jak to wyżej...
      jakby ktoś linkiem dysponował to poproszę..
      • dagbe Re: gdzie ???? - nie wiem :( 27.11.03, 12:58
        Anana Kofana widziałam... Żałuję, że nie nagrali więcej, zabrakło mi reakcji
        publiczności na słowa pani posłanki.

Pozdrowienia,
        Dagmara
        • Gość: papapat Re: gdzie ???? - nie wiem :( IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 27.11.03, 13:00
          a wczoraj po 22 jak we 24 godzinach z bogdanem rymanowskim gadala
          wow to bylo
          nie chciala nic zdradzic tylko cytowala jakies artykuly, kodeksy ma baba łeb
          do tego moze w przyszlosci zostanie prawnikiem czy cos
          a no i wspaniala ksiazka ktora bedzie miala reklame ze sie kazdy dowie kiedy
          kupic
          pap
          • sonny07 Re: gdzie ???? - nie wiem :( 27.11.03, 13:02
            dla mnie Renia to taki Harry Potter polityki made in poland. Harry'ego nie
            czytałem, ale tam jest o magii itp, a Renia to siła magiczna i jak to Lew
            Andowski wczoraj powiedział, że nawet witkacy nie przewidział takiego zjawiska
            jak Renata Beger :)
          • misiania Re: gdzie ???? - nie wiem :( 27.11.03, 13:03
            znaczy tutaj jest bez nieszablonowej dykcji p. posłanki. mam nadzieję, że uda
            mi się wkleić, ale może być skucha, bo adres jest dłuuuuuugi:

ks.sejm.gov.pl:8009/search97cgi/vtopic?action=view&VdkVgwKey=%2E%2E%2Fhtml%2Fkad4%2F062%2F40622059%2Ehtm&DocOffset=1&DocsFound=162&QueryZip=%3CAnd%
            3E%28KTO+%3CContains%3E+%60Renata%60%2C+KTO+%3CContains%3E+%60Beger%60%2C+%
            3CNot%3E+KTO+%3CContains%3E+%60sekretarz+pose%B3%60%
            29&Collection=spr4sws&SortSpec=KAD+Desc+POS+Desc+DZIEN+Desc+WYP+Asc&SearchUrl=ht
            tp%3A%2F%2Fks%2Esejm%2Egov%2Epl%3A8009%2Fsearch97cgi%2Fvtopic%3FQueryZip%3D%
            253CAnd%253E%2528KTO%2B%253CContains%253E%2B%2560Renata%2560%252C%2BKTO%2B%
            253CContains%253E%2B%2560Beger%2560%252C%2B%253CNot%253E%2BKTO%2B%253CContains%
            253E%2B%2560sekretarz%2Bpose%25B3%2560%2529%26ResultTemplate%3Dwyprslt%252Ehts%
            26QueryText%3DKTO%2B%253Ccontains%253E%2BRenata%2Band%2BKTO%2B%253Ccontains%
            253E%2BBeger%2Band%2Bnot%2BKTO%2B%253Ccontains%253E%2Bsekretarz%2Bpose%25B3%
            26action%3DSearch%26Collection%3Dspr4sws%26SortSpec%3DKAD%2BDesc%2BPOS%2BDesc%
            2BDZIEN%2BDesc%2BWYP%2BAsc%26ResultStart%3D1%26ResultCount%
            3D25&ViewTemplate=wypview%2Ehts&ServerKey=Sejm&Nazwa=Renata+Beger&Plec=K

• misiania Re: gdzie ???? - nie wiem :( 27.11.03, 13:04
              albo prościej: www.sejm.gov.pl, dział "posłowie", znaleźć p. Beger i wejść
              w "wypowiedzi". to jest najświeższa wypowiedź.
              • Gość: papapat Re: gdzie ???? - nie wiem :( IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 27.11.03, 13:06
                aha i wczoraj widzialem jej męża nawet z niego fajny koleś taki brodaty i
                teges wow a ten usmiech pani reni jak premier otwieral przed nią swoje serce
                wow
                pap:)
              • sonny07 Re: gdzie ???? - nie wiem :( 27.11.03, 13:09
                wydrukowałem, mam!!! to od dziś moje nowe MEIN KAMPF :))
                Dzięki misiania!
                • lahliq Re: gdzie ???? - nie wiem :( 27.11.03, 13:16
                  Z którego dnia to jest?
                  • misiania Re: gdzie ???? - nie wiem :( 27.11.03, 13:19
                    z wczoraj.
                    • lahliq Re: gdzie ???? - nie wiem :( 27.11.03, 13:28
                      Sorry, chodzi mi o tego Kofi Anana... Chyba, że tego tu nie będzie...
                      • misiania Re: gdzie ???? - nie wiem :( 27.11.03, 13:40
                        a nie. to nie w Sejmie tylko w tiwi było. wcześniej czy później pojawi się w
                        necie.
                        • lahliq Kofi 27.11.03, 14:04
                          A tak w przybliżeniu? Co powiedziała?
                          :)
                          • sonny07 Re: Kofi 27.11.03, 14:08
                            że Przewodniczący do prezydenta Busha słał listy nawet, do sekretarza Anana
                            Kofana... - cudo!!!
                          • misiania Re: Kofi 27.11.03, 14:24
                            znaczy ona nie mówiła o Kofim Ananie... ona zamierza listy słać do Anana
                            Kofana. dokładnie nie pamiętam, Anan Kofan mi na razie wystarczył, poczekam na
                            mpega jakiegoś :)))))
                            • Gość: lahliq Re: Kofi IP: 81.210.121.* 27.11.03, 14:38
                              I tak dobrze, że na końcu nie było "l" a Ananie. ;)
                • misiania Re: gdzie ???? - nie wiem :( 27.11.03, 13:16
                  hyhy, mało się nie popłakałam czytając, jak to się na biedną p. Beger wszyscy
                  uwzięli!
                  • misiania Re: gdzie ???? - nie wiem :( 27.11.03, 13:18
                    koleżanka zwróciła uwagę zwłaszcza na tych "umaczanych prominentnych
                    przedstawicieli". to dobry kawałek był. duszoszczipatelnyj.
                    • yawokim Re: gdzie ???? - nie wiem :( 27.11.03, 15:16
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=384&w=9345201&v=2&s=0
                      • Gość: trampek smrodek Re: gdzie ???? - nie wiem :( IP: *.it-net.pl 27.11.03, 22:29
                        i ja szukałem ten filmik z ananem kofanem wczoraj całe popołudnie ale niestety
                        kiszka
                        na szczęscie widziałem to w TPJ było naprawde gites! (gdzieś tu chyba pisałem ,
                        że był to jeden z lepszych odcinków który widziałem- warto się czaem pomęczyc
                        by wyłowic takie perełki) :)
                        nawet bojówka samoobrony wyszczerzyła zęby z radości i wzrok jej ze zmieszania
                        poleciał na boki
                        jakby ktoś chciał wczorajsze łzy to na stronce tvp jest dziennik w mpegu
                        chybado ściągnięcia z 19.30 wprawdzie w całości ale pewnie same łzy
                        (rewelacyjnie zagrane :D ) pewnie mozna wymontować
                        pani posłanka ostanio maturkie zrobiła - jaka szkoda że nie doszło do
                        przesłuchania kwasa przed Wysoka Komisją- to dopiero mogłoby być dopiero
                        show!!!!!cwana wiejska baba kontra jego majestatyczność
    • Gość: trampek smrodek Re: Łzy Renaty Beger... IP: *.it-net.pl 28.11.03, 00:08
      aha w archiwum goscia jedynki jest jest sporo wywiadów z jedrkiem i romkiem o
      pacholęcym obliczu :)
      a na stronkach o jedrku niektóre kawałki audio sa niezłe
    • jacqueline Re: Łzy Renaty Beger... 28.11.03, 10:49
      A to:
      "ja jestem kobietą a nie gentelmanem"
    • bulszyt Re: Łzy Renaty Beger... 28.11.03, 12:50
      a widzieliscie chyba w tefałenie24 posłankie marie wiśniowieckie? o tym, że
      baba gadać z czachy nie umie, to ostatnio okazało się, że z czytaniem też jest
      na baker. na szczęście jak dukała to sama z siebie się śmiała.
      a to polska właśnie!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka