Dodaj do ulubionych

World Idol

25.12.03, 22:33
Kangur był najlepszy. Chociaż jak dla mnie mógłby wygrać Szpicbródka :)))
Obserwuj wątek
    • Gość: kubasa Re: World Idol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.03, 22:39
      Idol byl smieszny. Wojewodzki w sumie fajnie ich jechal, bo byli fkatycznie w
      wieksozsci zenbujacy. ladnie ta Clarkson i ten Norweg no i Janosz nie byla taka
      zla. Niemic i Brytyjczyk - kompletne gowna.
      • h8red Re: World Idol 25.12.03, 23:07
        Gość portalu: kubasa napisał(a):

> ladnie ta Clarkson i ten Norweg no i Janosz nie byla taka
        > zla. Niemic i Brytyjczyk - kompletne gowna.

No co ty??? Amerykanka to powinna zostać na swoim ranczo i śpiewać country.
        Nawet do bar ze stripteasem by się nie nadawała. Co do dwóch ostatnich zgoda
        absolutna.
        • Gość: kubasa Re: World Idol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.03, 23:48
          h8red napisał:

> Gość portalu: kubasa napisał(a):
          >
          > > ladnie ta Clarkson i ten Norweg no i Janosz nie byla taka
          > > zla. Niemic i Brytyjczyk - kompletne gowna.
          >
          > No co ty??? Amerykanka to powinna zostać na swoim ranczo i śpiewać country.
          > Nawet do bar ze stripteasem by się nie nadawała. Co do dwóch ostatnich zgoda
          > absolutna.
          >

Aretha Franklin to to nie byla ale spiewala jak na pozostalych - ladnie. Pozdr.
      • Gość: insociable Re: World Idol IP: *.aster.pl / *.acn.pl 29.12.03, 16:56
        wsjo w porządku oprócz tej janosz (nawet nie napisze jej z dużej litery...)
    • vulture gratuluję wytrzymałości 25.12.03, 22:40
      Obejrzałem sobie dla jajec tylko Janosz, która zmasakrowała swoim beczeniem
      ładną piosenkę z "Jesus Christ Superstar" i wyłączyłem telewizor. Tragedia.
      • Gość: kubasa Re: gratuluję wytrzymałości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.03, 22:47
        vulture napisał:

> Obejrzałem sobie dla jajec tylko Janosz, która zmasakrowała swoim beczeniem
        > ładną piosenkę z "Jesus Christ Superstar" i wyłączyłem telewizor. Tragedia.

A teraz wyobraz sobie ze byla jedna z lepszych
        • vulture Re: gratuluję wytrzymałości 25.12.03, 23:03
          Gość portalu: kubasa napisał(a):

> A teraz wyobraz sobie ze byla jedna z lepszych

Tym bardziej nie żałuję. To wcale nie było zabawne.
        • Gość: insociable Re: gratuluję wytrzymałości IP: *.aster.pl / *.acn.pl 29.12.03, 16:58
          buahahahahaha
        • Gość: insociable Re: gratuluję wytrzymałości IP: *.aster.pl / *.acn.pl 29.12.03, 17:01
          buahahahahhahahahahahaha
          wolne żarty......
    • ejno Re: World Idol 25.12.03, 22:45
      Janosz faktycznie zmasakrowala utworek ale bardzo podobalo mi sie wykonanie
      tego ostatniego goscia "beautifull day". Jak dla mnie blysneli troche bardziej
      gosc ktory spiewal jako 2 ten z afro i ta w kapeluszu tez mogla byc. Ostatni
      jednak mnie ujal. Wojewodzki pokazal kulture naszego kraju, tylko upewnil
      reszte ze wszystko przekladamy na flaszki wodki i calujemy wszystkich w
      dupe.Tak dalej, brak slow.
      • Gość: ra Re: World Idol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.03, 00:12
        Zgadzam się, Kuba mocno przesadził choć czasami miał rację.
    • hawkshaw Re: World Idol 25.12.03, 22:56
      Obejrzałem całe i niestety muszę stwierdzić, że nawet eurowizja była ciekawsza.
      Przynajmniej się można było pośmiać...
    • peter.steele Re: World Idol 25.12.03, 23:03
      Nie oglądąłem i nie żałuje po tych wypowiedziach.
      I bardzo dobrze.
    • Gość: to był koszmar Re: World Idol - to był koszmar! IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 25.12.03, 23:35
      Co tu dużo mówić TO BYŁO ŻENUJĄCE!!!, poprostu wielki cyrk. Po tych wszystkich
      występach widać, że poszukuje się artystów modnych,pięknych, dla niewymagającej
      publiki kochajacej Backstreet Boys i Britney. To była zwykła papka popowych
      marionetek.
      Uważam też,że powinien Zalewski jechać a nie Ala Janosz. Chociaż Ala Janosz
      idealnie pasowała do pozostałych i wtapiała sie w tłum tych wszystkich pseudo
      idoli.
    • meps2 Re: World Idol 26.12.03, 08:02
      Ludzie, ten wojewodzki to kretyn i idiota jakich malo! Na zachodnich kanalach
      w ogole nie pokazywali jego belkotu.
      • Gość: Blazkowicz Re: World Idol IP: *.autocom.pl 26.12.03, 08:36
        Wojewódzki był najlepszy z tego całego............
        Miał racje we wszystkim co mówił!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: pawel Re: World Idol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.03, 12:56
          Święta prawda! Jedyne, co mnie zdenerwowało na początku to to, że nie mówił po
          angielsku. Ale potem olśniło mnie, że jego komentarze były skierowane do
          Polaków, a nie do tej bandy w studio, czy innych jurorów. Poza tym ten juror z
          USA to totalna wazelina dla Willa Younga... WOJEWÓDZKI RULEZ!!!!!!!!
    • abranova Re: World Idol 26.12.03, 09:59
      Od razu widac, że kontrowersje i dyskusje, jakie wzbudzał w naszym kraju ten
      program, w jego ogólnoświatowej edycji przekładają się na
      potęgę...ogólnoświatową :)
      Chwilami nie było wiadomo, czy chodzi o występy "idoli" czy "jurorów" (a tych
      to w podwójnym cudzysłowiu nawet bym dała)
      Interesujący był Australijczyk, bo choć głosem zgrywał Craiga Davida, to
      przynajmniej miał styl :) Całkiem przyjemny głos na chudy Kanadyjczyk.
      Zaskoczyłam się poziomem Amerykanki, choć ona z kolei zżynała z Alicii Keys i
      Mary J Blige ;) Ale myslę, że wygra.
      Byle tylko nie zwyciężył ten koszmarny Will Young!!!!!!!!!!!!!!! Któremu nawet
      nie chciało sie wysilić na przygotowanie innej piosenki niż ta, którą już chyba
      drugi rok katuje (Jim, przepraszamy za Angola!!!)
    • grail Re: World Idol 26.12.03, 13:14
      Qbuś miał rację, poziom tych "idoli" był raczej żenujący jedynie gościu z
      bródką był oki. zastanawia mnie tylko, że skoro angolowi i kowbojowi w
      rozpiętej koszuli nirwana nie wydawała się na miejscu to dlaczego do qwy nędzy
      tak się ślinili nad "light my fire"???? czyżby Jim i spółka byli idealnymi
      gwiazdami pop???
    • augenthaler Re: World Idol 26.12.03, 14:22
      Rzeczywiscie. Wszyscy byli siebie warci. Jednak wielka zenada. Mnie najbardziej
      podobali sie Belg i Norweg.
      Niemiec i Anglik to po prostu narodowa tragedia. Po czyms takim Szkoci powinni
      sie czym predzej odlaczyc od Wielkiej Brytanii.
      Jurorzy to tez jedna wielka porazka. Zwlaszcza Mr. Collow (juror amerykanski i
      brytyjski zarazem).

• peter.steele Re: World Idol 26.12.03, 15:20
      Dzis oglądałem powtórke. Wojewódzki chciał jeszcze bardziej zaszokowac. Ale
      najlepie wg mnie zaspiewał belgijczyk. Nirivana wyszła super.
      Areosmith za bardzo przesłodzony. A Alex zaspiewała tylko tyle i pojawila sie
      tam. Nic więcej
      • rzekawspomnien Re: World Idol 26.12.03, 15:43
        Alusia Janosz (albo kiczowate pseudo Alex,jak kto woli) byla beznadziejna.
        Probowalam popisywac sie swoja barwa i pokazac na ile ja stac, a tak naprawde
        ta dziewucha w ogole nie umie wykorzystac swoich atutow i nalezycie operowac
        glosem. Tak jak myslalam, to tylko maly komercyjny krasnal. Wyla, jak jakis
        kojot. Moze nawet ma cos wspolnego z pania Violetta V. Jakies powiazania? Wiezy
        krwi? Wojewodzki w niektorych momentach przesadzal i chyba nawet sam to czul,
        ale w gruncie rzeczy, to sie z nim w wiekszosci zgadzalam. Powracajac do
        Janoszowej, to popisywala sie przed calym swiatem swoja wielka niechecia do
        Pana Wojewodzkiego. Skoro go tak nie lubila, to dlaczego nie umiala okazac tego
        wczesniej? Beznadzieja i dno. Mega, mega zenada
        • Gość: katka Re: World Idol IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 26.12.03, 16:28
          Obejrzałam w Polsacie I część Idola, a potem przełączyłam na RTL, gdzie leciał
          Idol w wersji niemieckiej. W niemieckiej śpiewali w innej kolejności niż u nas.
          Tak jak w polskiej wersji puścili wszystkie komentarze Wojewódzkiego, tak w
          niemieckiej - wszystkie wypowiedzi niemieckiej jurorki. I przekonałam się na
          własne oczy i uszy, że telewizja KŁAMIE. Myślałam, że spadnę z krzesła, kiedy
          komentarz Wojewódzkiego o piciu "polskiej wódeczki", który wygłosił po występie
          Australijczyka, niemiecka telewizja puściła po występie Ali Janosz!!! Do tego
          Wojewódzki gadał po angielsku! I ani słowa nie puścili z rozmowy, jaka
          wywiązała się między nimi.
          Chętnie obejrzałabym całą wersję niemieckiego World Idola, może wszystkie
          komentarze były przemontowane.

Co do "śpiewów", to najlepszymi byli Australijczyk i Norweg, Kelly Clarkson tez
          była niezła. Ale wszystkich na głowę i tak pobił Wojewódzki... ;-)
        • Gość: insociable Re: World Idol IP: *.aster.pl / *.acn.pl 29.12.03, 17:08
          święta racja!!!! pięknie powiedziane!!! cała kwintesensja nasej alekz zawarta w
          kilku zdaniach!!!
    • Gość: syntax Re: World Idol IP: *.tvk.wroc.pl / *.tvk.pl 26.12.03, 16:15
      co by nie mowic jak dla mnie straszna wiocha gorsza chyba od konkursu
      eurowizji
      • kwiat_paproci Re: World Idol 27.12.03, 11:22
        oglądałam i aż się sama sobie dziwię, że wytrzymałam do końca. To było
        okropne...
        • Gość: qbek Re: World Idol IP: *.udn.pl 27.12.03, 11:42
          Kilka slow ode mnie:
          Po pierwsze idola obejrzalem chyba tylko dlatego, ze byl tam Kuba.
          Zastanawialem sie czy dowali wszystkim jeszcze bardziej czy bedzie
          potulnijeszy. Juz pred wyjazdem odgrazal sie, ze wywola tam wojne... Czy mu sie
          udalo - sami ocencie! Dla mnie chyba najgorsze bylo to, ze wszyscy z innych
          krajow ogladajacych to pewnie go nie zrozumieli i uznali za kompletnego
          wariata. Choc wiadomo, ze Kubus o glowe powala ze swoim IQ (szczegolnie tego
          Simona - ktory sie zakochal w tym pedziu Willu) ;]
          Poza tym mowicie, ze bylo oszukanstwo z tym ocenianiem - bo chodzilo o to ze
          kazdy juror ocenia w swoim ojczystym jezyku (dla swojego kraju) a potem w
          angielskim. I dlatego Kubus, pewnie jako jedyny, mowil cos innego do nas a
          innego do tych wazeliniarskich pseudoartystow... No bo kto np. wie na swiecie o
          Renacie Beger ;] Wojewodzki wysmial caly ten program czytajac po angielsku z
          kartki, itd. Tylko ze nie wszyscy go zrozumieli. Ale mniejsza oto. Podobno po
          nagraniu tego programu dziennikarze byli najbardziej zainteresowani jego osoba.
          Wiec chyba Kubie sie udalo to, co sobie zamierzal.
          I na koniec. Poczatkowo myslalem, ze byl w pewnych momentach za mocny (hehe za
          duzo testosteronu ;) ale teraz uwazam, ze powinien byl powiedziec kilka slow od
          siebie TWA (Towarzystwu Wzajemnej Adoracji) - czyli temu jurorowi angielskiemu
          i brytyjskiemu... Ale tu chyba mu zdolnosci jezykowych zabraklo. A szkoda, bo
          ten Simon inteligencja nie grzeszyl i widac bylo ze jego wypowiedzi sa marne.
          Qbus trzeba bylo krzyknac do Prokopa (ktory zreszta siedzial tam na widowni) by
          ci cos podpowiedzial... Morony pieprzone

PS Czekam na soczysta mowe KUBY na zakonczenie... ;]
          • h8red Re: World Idol 27.12.03, 14:03
            I to był błąd, że Wojewódzkiego puścili tylko po polsku. Z przyjemnością
            posłuchałbym co miał im do przekazania. Czy tak samo był lizusowaty dla Cowgirl
            jak był po polsku???
            • mijka Re: World Idol 27.12.03, 14:37
              Na forum Telewizja już jest prawie 340 postów na ten temat..

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14&w=9848050
              czytajcie od dołu
              • h8red Re: World Idol 27.12.03, 18:05
                mijka napisała:

> czytajcie od dołu

Ja osobiście wolę czytać od prawe do lewej oraz z góry do dołu. Na odwrót to
                ciężko jest :)))
                • mijka Re: World Idol 28.12.03, 11:43
                  :-))) hm.. nie wiedziałam jak się ukaże Wam stronka.. ja mam zaś tak ustawione,
                  że najstarsze/pierwsze posty są na samym dole...
                  pozdr
                  mijka
    • szalony.kapelusznik Konkurs wokalny w Pcimiu Dolnym 27.12.03, 18:31
      Dobra, nie obrażajmy Pcimia Dolnego.
      Takiej żenady dawno nie widziałem. Oglądałem to podobnie jak polskiego Idola, z
      musu - nie chciało mi się iść na długi spacer, ale Idol polski to kilka klas
      wyżej. To badziewie było dużo gorsze nawet od powszechnie pogardzanej Eurowizji.
      Nie chodzi mi o wykonawców, bo wiadomo, że śpiewać każdy może, jeden lepiej
      drugi gorzej, ale o całą resztę. Jurorzy - kompletni idioci. Wieśniacka
      scenografia. Charakteryzatorzy - Janoszowa wyglądała jak kaszalot który urwał
      się z dyskoteki gdzie grali Kajagogoo. I jeszcze tłumaczenie w Polsacie - a
      przecież to chyba nie było na żywo?
      Wojewódzki na takim tle wypadł jak płonąca żyrafa albo coś w tym rodzaju.
      Całe szczęście, że rynek muzyczny wyrzyguje Idolowskich kaszaniarzy.
    • Gość: hihi Re: World Idol IP: *.acn.waw.pl 28.12.03, 05:05
      Anglia i tak udowodniła swoją porażkę tym jęczyduszą. On nawet gorszy od
      naszej Alex był a zachwycają się nim jak Polacy Wiśniewskim. I bardzo zabawny
      był Niemiec - jakby wyjęty z Take That. Te ruchy i głosik. Po prostu
      powalające.
      • Gość: jurj A to ciekawostka.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.03, 12:17
        Dlaczego na RTL-u w pokazywanym tam World Idol Kuba Wojewodzki mowil po
        angielsku nawet do naszej Alexis a pani z niemiec mowila do kazego po
        niemiecku??....ile razy oni to nagrywali??...to sie kupy nie trzyma w takim
        razie!
        • Gość: boob Re: A to ciekawostka.... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.12.03, 15:40
          Ekspertem nie jestm, ale oni kochają dubbing po prostu, lektor nie wystarcza :-)
    • Gość: aasiek Do admina IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 01.01.04, 15:01
      Człowieku!Co Cię jakaś mania ogarnęła?Po jakie licho przerzucasz te wątki?To z
      FTelewizja,to z FMuzyka...Przecież to zaczyna być śmieszne!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka