Dodaj do ulubionych

Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!!

• Gość: Piccolo Re: Kuba Wojewodzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.03, 00:34
      Wojewódzki był tam osobą, która jako chyba jedyna, spostrzegła że ten konkurs
      to kicz, badziew i wszystko co najgorsze jeżeli chodzi o takie festiwale czy
      konkursy muzyczne. A co do jego posługiwania się naszym ojczystym to niektórzy
      muszą, a niektórzy nie:) Co do jego zachowania to było takie do jakiego mnie
      przyzwyczaił w swoim programie, czyli inteligentne, zabawne i rzeczywiście
      troche chamskie. I na zakończenie piszą list krytyczny unikaj na przyszłość
      błedów merytorycznych bo to wyklucza tego tylu listy. Alex nie ma 16 lat.
      Mógłbym jeszcze długo na temat Wojewódzkiego, ale to by zajeło kilka stron A4:)
    • Gość: kotecek Re: Zrób maturę to pogadamy!!!! IP: 62.141.251.* 29.12.03, 00:39
      Zacznijmy od składni, którą operujesz. Daję Ci 8 klas, no może jeszcze dwie
      klasy szkoły przyzakładowej. To po pierwsze. Po drugie: umówmy się,że był to w
      zasadzie festiwal muzyki knajpianej, Wojewódzki wypowiedział przecież jeden
      komplement pod adresem tej żenującej imprezy - porównał ją z festiwalem
      Eurowizji. Tu dopiero są rodzynki (w Eurowizji) - zupełnie jakby się
      perfumowała świnia. Moim zdaniem uwagi Wojewódzkiego były za mało dosadne (no,
      może za wyjątkiem tej o karaoke), zgadzam sie natomiast, że wtrączanie uwag o
      polskich pożal się Boże politykach było niepotrzebne, bo niezrozumiałe dla
      takich baranów jak Angole czy np. Belgowie. Niestety dziecko jesteś ofiarą
      komercyjnej telewizji, która już serwowała motłochowi (którego niewątpliwie
      jesteś przedstawicielką) jeszcze gorsze kawałki. Dziwnym trafem, czym bardziej
      porażający jest poziom tych Barów itp., tym większa oglądalność. Cała banda
      psychologów klinicznych czuwa nad Twoim samopoczuciem.
      Reasumując: Wojewódzki nie popisał się, bo był dla tej bandy amatorów zbyt
      pobłażliwy. W zasadzie na grucie polskiej frazeologii, nawet tej rynsztokowej,
      trudno znaleźć określenia na tyle obraźliwe, by dać upust emocjom towarzyszącym
      oglądaniu tego przerażającego widowska.
      Co do pracy to nie przesadzaj, Angole po 10 latach edukacji to dopiero idioci,
      na pewno błyszczysz wród nich inteligencją i wymyślisz jakieś idiotyczne
      wytłumaczenie a wszyscy rykną:cool.
    • kotecek Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! 29.12.03, 00:43
      Zacznijmy od składni, którą operujesz. Daję Ci 8 klas, no może jeszcze dwie
      klasy szkoły przyzakładowej. To po pierwsze. Po drugie: umówmy się,że był to w
      zasadzie festiwal muzyki knajpianej, Wojewódzki wypowiedział przecież jeden
      komplement pod adresem tej żenującej imprezy - porównał ją z festiwalem
      Eurowizji. Tu dopiero są rodzynki (w Eurowizji) - zupełnie jakby się
      perfumowała świnia. Moim zdaniem uwagi Wojewódzkiego były za mało dosadne (no,
      może za wyjątkiem tej o karaoke), zgadzam sie natomiast, że wtrączanie uwag o
      polskich pożal się Boże politykach było niepotrzebne, bo niezrozumiałe dla
      takich baranów jak Angole czy np. Belgowie. Niestety dziecko jesteś ofiarą
      komercyjnej telewizji, która już serwowała motłochowi (którego niewątpliwie
      jesteś przedstawicielką) jeszcze gorsze kawałki. Dziwnym trafem, czym bardziej
      porażający jest poziom tych Barów itp., tym większa oglądalność. Cała banda
      psychologów klinicznych czuwa nad Twoim samopoczuciem.
      Reasumując: Wojewódzki nie popisał się, bo był dla tej bandy amatorów zbyt
      pobłażliwy. W zasadzie na grucie polskiej frazeologii, nawet tej rynsztokowej,
      trudno znaleźć określenia na tyle obraźliwe, by dać upust emocjom towarzyszącym
      oglądaniu tego przerażającego widowska.
      Co do pracy to nie przesadzaj, Angole po 10 latach edukacji to dopiero idioci,
      na pewno błyszczysz wród nich inteligencją i wymyślisz jakieś idiotyczne
      wytłumaczenie a wszyscy rykną:cool.
    • Gość: cicho, sza Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.kuzniki.net 29.12.03, 01:21
      Czemu tak partaczysz? Cicho, cicho, mikrofony sa czułe.Jestem pod wrażeniem.
      Już odzyskałas wolność? Na kaca najlepszy jest Amol, a jak to nie pomoże to
      setka wódki.Wylansujemy własny szoł.
    • Gość: Ania Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.nrockv01.md.comcast.net 29.12.03, 01:29
      rah_11

Zebys 'zawstydzona" przestala gadac bzdury o Kubie i zdala sobie msprawe, ze na
      swiecie 99,9 procent osob ma wieksze poczucie humoru niz ty, przesylam ci cytat
      ze strony kanadyjskiej idola, a propos, kto byl najlepszym sedzia :)). milego,
      bezstresowego dnia zycze :))). A.
      "Canada
      466 Posts
      Posted - 12/28/2003 : 18:56:01 Show Profile Click to see sarah_11's MSN
      Messenger address Reply with Quote
      Best Voice: RYAN, Heinz, Guy, Will
      Best Look: Heinz, Ryan, Will, Peter had his own thing goin' on
      Best overall Performance: Kurt, Ryan, Will
      Best Judge: The lady from Belgium was super nice but the Polish judge mad me
      laugh SO HARD!!
    • Gość: misiek Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.washtec.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.03, 01:52
      Ludzie, przestańcie dyskutować na temat Kuby, zastanówcie się, kto wybrał
      wizerunek dla naszej Alex. To tragedia, przecież wszyscy wiedzą od miesięcy,
      że lepiej wypada w piosenkach żywych. Jeśli jej piosenkę wybrał Kuba, jestem
      na nie. Na zawsze.
    • Gość: Ania Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.nrockv01.md.comcast.net 29.12.03, 02:07
      jeszcze jeden koment z kanadyjskiej strony o siedziach:
      ftw
      6 Posts
      Posted - 12/28/2003 : 19:46:18 Show Profile Reply with Quote
      Both Zack and Simon sucked. They made fools of themselves. Zack was just trying
      to get on tv, and Simon was just trying to be controversial.
      The Polish judge was funny; I liked him. The South African judge was very
      classy; I liked him too.
      Go to Top of Page
      • Gość: Andrzej Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 29.12.03, 02:33
        Bardzo się cieszę, że Kuba śmieszy Kanadyjczyków i się im podoba. Możemy go im
        tanio sprzedać. W Polsce jest znacznie więcej zabawnych ludzi. Najlepiej by
        było wyeksportować ich do Kanady. Korzyść byłaby obustronna. Kanadyjczycy
        mogli by sie do woli śmiać a Polacy mieli by bardziej normalny kraj i przy
        okazji trochę pieniędzy.
        Andrzej
    • Gość: JAmie Tajemnicze zdjecie "wrogow" Alicji i Kuby IP: *.nrockv01.md.comcast.net 29.12.03, 02:37
      www.alex-online.pl/img/galerie/012/042.jpg

hahha, i piknie jest!!!
    • Gość: Broda Ludzie!!! On nie byl nawet Gminny, IP: *.bb.telus.com 29.12.03, 03:03
      a co dopiero mowic, ze Wojewodzcki.
    • Gość: nancy whiteman Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.03, 03:08
      uważam że
      1)Alicja Janosz ma dobry głos, dobry warsztat wokalny(czy cośtam;), ale
      beznadziejny gust a jej zachowanie świadczy o tym, że (cytuję czyjąś
      wypowiedż ) "dziewczę straciło kontakt z rzeczywistością". Wydaje mi się że
      chce ona zrobić z siebie kimś kim nie jest(może to nie odkrywcze ale chyba
      prawdziwe).
      A jej nowy image pt."zbuntowana nastolatka" (podparty jeszcze jakimiś gadżetami
      w stylu punk) jest po prostu nie do strawienia. Coś jak połączenie Britney
      Spears z Avril Lavigne. Tylko że Alicja ma lepszy głos. Aż szkoda patrzeć jak
      ktoś tak marnuje dar boży... heh...
      A jej zachowanie na "Wordl Idol" było chyba wynikiem właśnie tego że próbowała
      podtrzymać swój nowy image (kurcze kiedyś nie lubiłam tego słowa a teraz nim
      rzucam na prawo i na lewo, ale to taka mała dygresja...) i tego że trochę się
      dziewczynka zestresowała... Bo tego że się denerwowała można było się domyślić
      po stylu w jakim wykonała ten utwór. Pamiętam jak śpiewała to w polskim Idolu-
      było o wiele, wiele lepiej... po prostu "nadmierna ekspresja" jakby to określił
      mój znajomy krytyk (teatralny;)
      2)Zachowanie Wojewódzkiego też świadczyło o tym, że się stresował(ale się
      powtarzam), ale przede wszystkim było dowodem na to że nieodpowiedni człowiek
      znalazł się na nieodpowiednim miejscu... on chyba sam to zrozumiał w trakcie
      programu (albo wcześniej, tylko szkoda mu było kasy;). Gdzie tam błyskotliwemu,
      obeznanemu w dobrej muzyce dziennikarzowi polskiemu oceniać jakieś badziewia
      3)Will Young "Come on baby light my fire" - to mi się podobało!!!
    • Gość: Ania CD z kanadyjskiej strony IP: *.nrockv01.md.comcast.net 29.12.03, 03:51
      Well the Polish guy turned out to be the most intelligent than the rest of the
      judges...
      Go to Top of Page

Idolizethis

Canada
      8 Posts
      Posted - 12/26/2003 : 20:57:32 Show Profile Reply with Quote
      I loved the Polish judge
    • Gość: rafal Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.tbmc.ie / *.tbmc.ie 29.12.03, 05:03
      Zagubiona Pani Magdo!!

Z takim zalem czytalem te pani zagraniczne zlepki slow, ze po raz pierwszy w
      zyciu postanowilem obronic Polske...A mianowicie:

To nie Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce, ale Polska przynosi wstyd
      Polsce.O czym tu pani do mnie rozmawia?Pani Magdo , czy naprawde Kuba przynosi
      Pani wstyd mocno odczuwalny w Wielkiej Brytani?Ze sie Pani na prawde wstydzi za
      caly kraj, za Niego, papieza i opony Debicy?mieszkamw Irlandii od dwoch lat i
      prosze mi wierzyc ze ludzie tutejsi ( w Dublinie przynajmniej)nie maja pojecia
      zielonego o POlsce, o Polakach i o sprawach polskich. Pytano mnie wielokrotnie
      tutaj o moj kraj.przyklad pytan:czy wy macie chipsy tam?a Macie marlboro lighty?
      a stolica nie jest Moskwa?Oto przyklady bydz moze ignoranctwa tutejszego, ale
      przynajmniej nie mamy sie czego wstydzic za granica bo nikt o nas pojecia nie
      ma wiekszego.Mozemy robic co chcemy(mozecie)a i tak to bedzie niezauwazalne za
      granica, a na pewno Idol czy 7897 odcinek Klanu.Wiec pani Magdo, zycze pani na
      te nadchadzaco-mijajace swieta zeby sie dobrze Pani bawila na obczyznie i
      starala sie zapomniec o Polsce, polskich wspomnieniach i patriotyzmie.
      A jesli zlapia pania smutki i wspomnienia z rodu Lecha, to prosze sobie
      przypomniec pierwszy przyjazd do Wielkiej Brytani i sytuacje na lotnisku.Dumna
      pani byla wtedy z kraju naszego?Kielbasy mi tylko szkoda, Krakowskiej, suszonej
      z gwarancja dozywotnia, bo nie wiadomo, kiedy tam zawitam ponownie.
      'Dzien Swira' polecam.
      Pomyslnosci

• Gość: Spec Re: Do Rafala... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.12.03, 12:17
        mieszkamw Irlandii od dwoch lat i
        > prosze mi wierzyc ze ludzie tutejsi ( w Dublinie przynajmniej)nie maja
        pojecia
        > zielonego o POlsce, o Polakach i o sprawach polskich. Pytano mnie
        wielokrotnie
        > tutaj o moj kraj.przyklad pytan:czy wy macie chipsy tam?a Macie marlboro
        lighty
        > ?
        > a stolica nie jest Moskwa?Oto przyklady bydz moze ignoranctwa tutejszego, ale

Witam!
        Kochany, jestes chyba mlodym chlopcem, dumnym ze przyjechales z Polski centrum
        nowoczesnego Swiata i holdow oczekujesz, a tu taka "zielona wyspa" jaja sobie z
        Ciebie robi.
        Znasz sie na zartach, chyba nie, z tego tez slyniemy w Swiecie.Ale KW to nie
        zarty to horror ...Bartosz Czop sie zbliza!
        Pozdrawiam.
        PS. Ty mieszkasz w Irlandii,wiec wyjasniam Bartosz Czop to prezydent Polski z
        komedii political ficktion "19. Poludnik" Juliusza Machulskiego.
    • Gość: ABE Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.dialup.xtra.co.nz 29.12.03, 05:15
      Po przeczytaniu tych wszystkich odpowiedzi moge stwierdzic ze prawde
      powiedzial Pete Waterman ze my Polacy jestesmy"over the top". Po prostu
      wszyscy jestescie obsesyjni, przesadzacie i macie ogromny komplex egoistyczny.
      Przeciez to jest tylko sprawa dostosowania sie do miedzynarodowych standardow
      zachowania jak sie chce brac udzial w miedzynarodowych showach. Po co sie tak
      zapalac? Zrelakszujcie sie. To nie takie wazne. To tylko rozrywka. To samo z
      Panem Wojewodzkim - czasem byl smieszny ("Mr Bean singing Van Morrison", he he
      he!) a czasami po prostu ze siebie samego glupka zrobil ("gravitation" and
      pound exchange rate keep me here... co to mialo znaczyc?)
      Po co to przypisywac prostym komentarzom jakies tam mistyczne znaczenie??
      Fact pozostaja factem ze Simon tez stracil panowanie nad sobe kiedy
      Wojewodzkiego moronem nazwal. Ale to juz inna sprawa - ANglo-AMerican power
      trip.

Come on baby put out my fire
      Anna from NZ
    • wlodekbar Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! 29.12.03, 05:18
      Naprawde, Magda, Polska to jest kraj gdzies blisko Rosji. Dla bardzo wielu.
      Moze i szkoda, ze tak jest, ale taka prawda:)))
    • Gość: ABE Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.dialup.xtra.co.nz 29.12.03, 08:23
      Blah blah blah
    • jotesz Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! 29.12.03, 08:42
      przykro, że tak zadufanego chama wysłał pan solorz (wart pac pałaca a pałac
      paca). teraz spodziewam się radosnego nawrotu wszelkiego rodzaju polish jokes i
      polnische Witzen. Kuba Wsiowy - Lepper polskiej rozrywki (boki zrywać...)
    • Gość: A. Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.local.pl / 62.233.213.* 29.12.03, 09:15
      Niestety, też się z Tobą zgadzam. zdaje się, że ktoś zrobił niemały błąd
      sugerując się obecnym zachowaniem Kuby w JEGO autorskim programie.owszem, tam
      może jest to miły facet ale wystarczy sobie przypomnieć jego zachowanie,
      wypowiedzi itp. z czasów emisji pierwszego Idola; gdy dopiero sam
      siebie "promował". Teraz zrobił dokładnie to samo i w podobnym stylu. nie mógł
      ani siebie ani tym bardziej Polski pokazać z gorszej strony.. i to w oczach
      już nie tylko Europy ale całego świata...
    • Gość: ZeNoN Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: 195.94.193.* 29.12.03, 09:25
      Nie zgadzam się z opinią, że Wojewódzki nie nadawał się do Idola, Jeżeli jednak
      uraża czyjeś poczucie smaku, to proponuję go nie oglądać i zająć się kulturą
      wyższą. W cały charakter Masskultury wpisana jest jej kiczowatość, Wojewódzki
      jest kiczowaty, kontrowersyjny, przyciąga widzów, więc się do swojej roli
      nadaje doskonale. Nota bene zna bardzo dobrze język angielski. Pozdrawiam
    • Gość: Gaijin Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.tu.kielce.pl / *.tu.kielce.pl 29.12.03, 09:54
      Powiem tak, pewne jego wypowiedzi były byc może chamskie, wieśniackie, a inne
      nie. Być może gdyby poziom tego szajsu był wyższy toby i zachwycony Kuba był
      Kubą grzecznym. Ale to był szajs, dno, pop - idioctwoi kretyństwo. Zarówno ze
      strony prawie wszystkich uczestników tak jak i ze strony innych jurorów. Wolę
      gdy ktoś jest chamski i szczery, niż niby grzeczny, a jednocześnie kłamliwy i
      myślący iż reszta świata, a przynajmniej ja tego nie widzi. O co chodzi, a oto,
      iż sedzia z USA mówi o piosenkareczce Z USA - you are a star, a tu dziewucha ma
      głos przecietny, piosenka taka sobie, nie wiem gdzie to gwiazdorstwo, w tym ze
      sprzedała 2,5 miliona płyt, a kto je kupił, jakies wiesniaki ze stanów, ich tam
      tez jest sporo magdziu gestosietłumacząca w United Kingdom, znająca angielski
      poliglotko. Nie chce mi sie juz pisac o tym choc mogłbym duzo.
    • Gość: kiki Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.citicorp.com 29.12.03, 11:13
      niech K.W. lepiej siedzi w domu albo w mini morisie bo inaczej wstyd za niego
      wszedzie-to jest PROSTAK i szkoda mi tylko jego 'kobiety' ze z
      takim 'czlowieczkiem' sie spotyka
      • Gość: hop Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 29.12.03, 11:32
        mi tez szkoda jego kobiety, a najbardziej jej poprzedniego faceta, a jeszcze
        bardziej poprzedniego faceta jego poprzedniej kobiety, ze mają cokolwiek
        wspólnego z K.W....
    • Gość: kessy A mnie to wali ! Program jest żałosny... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.03, 11:24
      Wszystkich edycji "Idola" widziałem łącznie może godzinę, ale zdążyłem się
      zorientować, jakim jurorem jest Wojewódzki.Przecież to on był główną "gwiazdą"
      programu, wszyscy czekali tylko na to, kiedy Wojewódzki zmiesza gościa z
      błotem.Czy robił to w finale?Nie wiem, nie widziałem.Z Waszych wypowiedzi
      wynika, że zrobił z siebie idiotę, ale mnie to wali!!!!!!!!To, że ludzie
      oglądający ten program uznają, że Wojewódzki jest kretynem, to naprawdę nic
      nie szkodzi.Większość świata uważa nas za zacofanch ludzi, służących Usa,za
      naród, który chciałby na międzynarodowej arenie coś znaczyć, ale marnie to mu
      wychodzi.Czyli- teraz cytat"zobaczyła żaba że konia podkuwają i sama łapy nad
      nadstawia"- koniec cytatu.Krótko mówiąc tak czy siak uważają nas za
      wieśniaków, a Wojewódzki tylko ich w tym utwierdził, więc... no
      problemo!!!!!!!.
    • merit2 Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! 29.12.03, 12:34
      Kuba Wojewódzki jest aroganckim świrem! Tak, zgadzam się z tym, ale:
      Każdego kontestującego, inteligentnego i mało konwencjonalnego człowieka mozna
      nazwać idiotą, wystarczy brak zrozumienia dla jego wypowiedzi.
      Wielki plus dla Kuby, za mówienie po Polsku; Brawo, Brawo!!
      Jezeli ktoś wstydzi się z tego, że jest Polakiem, to najwyższa pora zmienić
      obywatelstwo i krzyżyk mu na drogę.
      Kuba był taki jak zwykle tzn, sprawiedliwy dla pozbawionych talentu
      jarmarcznych "cienkopiejów". Możliwe, ze słowa krytyki - prawda że nie zawsze
      miłych - trafią do zapatrzonych we własny pseudotalent umysłów i spowodują
      zanik na rynku muzycznym talentów na miarę "Spice Girls" itp.

• jasama KUBA jest SUPER!! 29.12.03, 12:44
      jedyny juror, który jakoś się wyróżnił spośród tego zdegustowanego,
      przemądrzałego towarzystwa. w końcu Idol to zabawa i tak się powinni zachowywać
      jurorzy, a nie zasuwać głodne kawałki.
      Kuba mówi po angielsku, tylko miał takie widzimiesię, zresztą cudnie nawiązał
      do wypowiedzi Wajdy podczas rozdania Oscarów, i tym mu dosolił.
      podobao mi się to, że Kuba nie obrażał jurorów, czego nie można powiedzieć o
      gościu ze Stanów, który nie odnosił się merytorycznie do wypowiedzi, tylko
      nazywał Kubę kretynem.
    • Gość: Mag Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.nfz / 82.160.7.* 29.12.03, 12:53
      Alez własnie Kuba był rewelacyjny. Zgadzam sie z jego wypowiedziami w tym
      programie, choc nie zawsze sie z nim zgadzam.
      A Alex, kto ja tak zmanierował, a poza tym pała dla stylistów, juz gorzej jej
      zrobic nie mogli. Mag
    • Gość: DEATH wyjasnienie IP: *.bajm.com.pl / 217.153.114.* 29.12.03, 14:26
      zwroc uwage na to jaka stacja telewizyjna wyslala tego palanta.
      wszystko bedzie jasne
      ten imbecyl nie nadaje sie do cywilizacji ale do polsatu pasuje jak ulal

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka