Dodaj do ulubionych

Avida partner Raiffeisen

01.04.10, 17:43
Witam,
Mam iść na rozmowę w firmie Avida w Warszawie. Firma ma być partnerem
Raiffeisena i szuka ludzi na stanowisko doradcy ds produktów bankowych.

Martwi mnie, że jeżeli piszą iż mają elastyczny czas pracy, nielimitowane
zarobki, aktywne pozyskiwanie klientów, to chodzi po prostu o naganianie im
klientów.

Ktoś zna tą firmę, wie na jakich zasadach pracuje się tam, etc.?
Obserwuj wątek
    • falszywy_klamca Re: Avida partner Raiffeisen 07.04.10, 13:24
      Firma oferuje jako zatrudnienie umowę o współpracę. Czyli w praktyce poszukuje
      podmiotów gospodarczych, a nie pracowników.
      Chory kraj.
    • Gość: Piotrek Re: Avida partner Raiffeisen IP: 81.15.161.* 08.04.10, 09:33
      Witam

Mam na imę Piotrek i pracuję w firmie Avida od samego początku. Jak
      to zwykle bywa w firmie zajmującej się sprzedażą, praca polega na
      aktywnym pozyskiwaniu nowych klientów. Naszym partnerem firmowym
      jest Raiffeisen Bank Polska. W ciągu tych dwóch miesięcy udało mi
      zarobić całkiem fajne pieniądze
      • Gość: piotrek Avida partner Raiffeisen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.10, 11:30
        hiszpania polska 6-0
    • Gość: Natka Re: Avida partner Raiffeisen IP: 81.15.161.* 08.04.10, 10:05
      Pracuje w firmie Avida juz od miesiąca. Na początku bałam się
      otworzyć działalność jednak okazało się, że można zarobić dobre
      pieniądze, sporo większe niż za tą samą robote na etacie. Atmosfera
      jest całkiem w porządku jednak trzeba się troche napracować jeśli
      zależy komuś na pieniądzaqch

pzdr
    • Gość: mamadou idrissou Re: Avida partner Raiffeisen IP: *.chello.pl 16.04.10, 18:40
      Ale nie ma kawki za 2zł normalnie 6,8 :/
    • Gość: nowy pracownik Re: Avida partner Raiffeisen IP: 94.78.185.* 18.04.10, 15:57
      Wszyscy, którzy dali komentarz lub Ci którzy juz pracują jesteście
      na Umowe o prace czy własnej działalności??od 2 tyg. pracuje i mam
      nadzieje że bedzie można troszke zarobić;).Pytanie jak karty sie
      procesują, czy pracujecie na stendach - jak tak to jakich, gdzie?,
      czy karty ze stendów się akceptują?Jaki profil jest dla banku
      najlepszy?Ostatnie pytanko? Wiadomo , że kryteria przyznawania kart
      sa dość wysokie np zarobki musza byc 3 tys netto,czy Raiffeisen robi
      jakies problemy jak sie troszke podwyższy zarobki klienta, mimo iż
      klient de fakto nie zarabia tyle ile wpisało sie na wniosku;>

Pozdrawiam wszystkich młodych leszczyków:)
      • Gość: Gienek:) Re: Avida partner Raiffeisen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.10, 18:47
        Karty sie procesuja podobnie jak w innych bankach. Mam doświadczenie z 3-ma...
        Jak robisz na standzie to mniej pozyskasz z firm g1 i g2 a wtedy poziom
        akceptacji to ok30% więc więcej musisz sprzedać żeby zarobić. W bezpośredniej
        możesz wybrać klienta i wtedy poziom masz 50-60%. Sam/sama musisz wybrać co ci
        łatwiej bedze się sprzedawać. Z tego co wiem a pracuje od początku to pozostaly
        juz tylko dwie osoby na umowie. Co do zawyzania zarobków to tego nie polecam.
        Bank sprawdza i odrzuci taką kartę. Jak pracujesz w większym miescie np Wawa,
        Poznań, 3-miasto... itp to nie martw się o klientów z 3 tys netto...:) Jak
        jesteś nowy/nowa to firma Ci ZUS zwróci!! Ja się nie załapałem :(
        Ja za marzec wystawilem rachunek na 3700 i nie jestem zbytnio zadowolony bo jak
        odejmę zus 300 i podatek to mi 2730 na rękę zostaje
        A jak by poziom akceptowalności byl np 60-70% to bym zarobił z 6000tyś na
        rękę... ale cóż...zarabiać trzeba co miesiąc
        Od kilku dni mamy dostep do FTP firmy i tam w katalogu różne masz kalkulator do
        wyliczania wynagrodzenia naetto. Odbierz od swego szefa login i hasło to fajna
        rzecz przeliczyć swoją kaskę...

Pozdrawiam

ps daj znac z ktorego miasta jesteś to pogadamy face to face
      • Gość: Gość Re: Avida partner Raiffeisen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.10, 21:48
        WIDZĘ, ŻE TROCHĘ JESTEŚ NAJARANY I ZA BARDZO NIE POTRAFISZ SIĘ ODNALEŹĆ.
        TO JEST BANKOWOŚĆ CZYLI INSTYTUCJA ZAUFANIA PUBLICZNEGO...
        JEŚLI MYŚLISZ O ZAWYŻANIU DOCHODÓW CM TO DŁUGO NIE POPRACUJESZ. WSZYSTKO MUSI BYĆ CZYSTE JAK ŁZA, INACZEJ POZNASZ Z BLISKA BKO (BIURO KONTROLI OPERACJI)TO NIE JEST MIŁE DOŚWIADCZENIE...
        POMYŚL O TYM!!!
        • Gość: Zawisza Re: Avida partner Raiffeisen IP: *.chello.pl 22.04.10, 23:54
          Co wy macie za wkręty, nigdy w życiu nikomu nie zawyżyłem dochodów i
          napewno w Avidzie tego nie bede robil, pozatym wszystko jest na
          dokumentach więc bez sensu ściemniac. Zadałem pytnie,gdyż mam
          kolege, który w bydgoszczy pacuje w jakimś rigalu i tam zeby klient
          dostał karte wystrczy tylko dowód osobisty a dochody wpisuje sie
          czasem jak mówi niedokońca tak jak klient powiedzial:/, no ale
          mniejsza z tym.
          Boli mnie najbardziej fakt, że kierownik cisnie mnie zebym robil
          karty, a jak robie, nie wiem czy to jest duzo czy mało (11dni -
          17kart), nie ma wogole raportu nic kompletna cisza. czy wy tez tak
          mieliście na samym poczatku?
          Pozdrawiam.
          • Gość: Bolesław Re: Avida partner Raiffeisen IP: 81.15.161.* 05.05.10, 14:14
            Tak, przez prawie dwa tygodnie bank nie wysylal raportow bo mieli problemy
            techniczne ale juz jest ok.W rigallu nie sprawdzali tak dokladnie dochodow
            klienta jak to robia w Raiffeisenie

• Gość: Bartek Re: Avida partner Raiffeisen IP: 94.78.188.* 14.05.10, 12:08
              Witam, pracuje od niedawna a avidzie. Pracowalem cały czas na
              standach,ale po raportach widze ze nie ma sensu, bardzo duzo BBF
              mialem, a klienci niezbyt chetnie dosyłali dokumentów.Dlatego chce
              jak najszybciej uderzyć w teren, powiedzcie mi prosze do jakich
              profili najlepiej dzwonic, by dostali karty, jacy klieci sa dla
              banku najlepsi.Dziękuje.Pozdrawiam
              • Gość: wkur..... Re: Avida partner Raiffeisen IP: 94.78.188.* 26.05.10, 15:32
                bezsensu kolejna firma krzak!!! Firma dla naiwnych!!! strata
                czasu!!! 2 miesiące pracy i 1 akcept!!! pffff-masakra.
                • Gość: Zadowolony Re: Avida partner Raiffeisen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.10, 10:36
                  a ja dla odmiany mam 14 :):) może uderzyłeś w zły profil klienta? ja robie tylko
                  lekarzy.....

• Gość: M...pracownik Re: Avida partner Raiffeisen IP: *.146.172.164.nat.umts.dynamic.eranet.pl 02.06.10, 21:42
                    Cześć
                    Praca w avidzie jest wspaniała, jestście ciągle motywowani przeze
                    mnie. Pracujecie na własnej działalności więc w dupie mam czy
                    zarobicie- wasza sprawa.Poza tym bardzo lubię zwalniać za nic,
                    czasem ktoś mnie zdenerwuje a czasem nie chce mi się na kogoś
                    patrzeć i zwalniam wszystkich.
                    Kolejna sprawa- i tak mało z was robi min. tj. 5 akceptów.
                    Pracujecie na włsnej działalności- odajecie na ZUS 350 zł.
                    miesiącznie, do tego telefon bo sami płacicie, jeśli już poznacie
                    moją łaskę i dam wam samochód to dodajecie za paliwko bo ja wam
                    płącił nie będę. Najczęściej nie wyplacam Wam też pienędzy, bo wtedy
                    to dzie na mój plus. Wiadomo czym więcej wam nie zapłacę to tym
                    więcej zarabiam JA. To co się dziwicie, że wypłaty ni dostajecie-
                    długo myślałem nad tym systemem...a i nie łatwo mi też zawsze ogoś
                    wrzucić w RJ. Nie ma litości...ha ha ha
                    • Gość: Były pracownik Re: Avida partner Raiffeisen IP: *.146.172.164.nat.umts.dynamic.eranet.pl 02.06.10, 21:52
                      Słuchaj M..
                      wszyscy wiedza kim jesteś, to znaczy wiedzą ci co mają wedzieć.
                      Pracowałaem w DSA z tobą i na szczeście nie byłeś moim kierownikiem.
                      Poszedłem tam dla mojego zajebistgo dyrektora, teraz go
                      wygryzłeś...najpierw wstrzymaliście mnie i nie moglem szukać pracy
                      bo ciągle czekałem aż zaczniemy pracę w tej"wspaniałej" firmie a
                      zanim zaczeliśmy na dobre pracować wyjebałeś mnie jak śmiecia.
                      Nie idzcie tam, tam nie mają szacunku do człowieka,mówię wam.
                      Zrobicie jak chcecie
                      • Gość: obecny pracownik Re: Avida partner Raiffeisen IP: *.146.172.164.nat.umts.dynamic.eranet.pl 02.06.10, 22:03
                        Ty ZADOWOLONY....ha ha co toza ściemy są. kur... pracuje tu 4
                        miesiące i nikt tu nie widział nigdy 14 akceptów. Jakie ściemy.
                        Pewnie Dyrektor pisze, żeby szukać nowych naiwniaków potem ich
                        zwalniać bo planów nie robią chociaż nikt ich nie wdraża.Paskudna
                        robota fuuu...
                        • Gość: człap Re: Avida partner Raiffeisen IP: *.146.172.164.nat.umts.dynamic.eranet.pl 02.06.10, 22:09
                          podpisuje sie pod tym conapisałes obecny pracowniku rękami i nigami.
                          Ja tam pracowałam 2 mce nikt mnie nie uczył a kirownik sam nie
                          wiedział co tam robi i zaraz mnie zwolnił.
                  • Gość: bbbbbleeeeeeee Re: Avida partner Raiffeisen IP: *.kwidzyn.mm.pl 27.06.10, 19:07
                    firma avida jest do dupy ludzie przybici, mysla ze zlapali Pana boga za nogi a
                    tak naprawde nie maja pojecia o niczym...a poza tym jest klopot z menadzerami
                    sami nie wiedza po co tam siedza i nie umieja nic zorganizowac! zenada
    • Gość: grzesiek Re: Avida partner Raiffeisen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.10, 11:38
      od 2 tygodni prosze norka aby uzupelnil cole w automacie.pić sie
      chcę upał na zewnatrz a norek struga wariata.droga redakcjo co mam
      zrobic?
      • Gość: ja yeti Re: Avida partner Raiffeisen IP: *.chello.pl 14.06.10, 19:14
        1/10 etatu mówi sama za siebie...
        • Gość: nowy Re: Avida partner Raiffeisen IP: 109.243.137.* 15.06.10, 22:42
          a zatrudniłeś się?? Bo ja wczoraj. w sumie wiesz mam jakieś
          doświadczenie w sprzedaży kart a z tego systemu jeżeli dobrze
          zrozumiałem przy sprzedaży 10 kart w ciagu całego miesiąca ( a to
          jest naprawde mało bo w sumie jeden pracowity tydzień) moge zarobić
          2500 tysia to czemu nie?? plus samochód. Można szukać roboty za 1500
          8 godzin dziennie z przerwą 20 minutową i się cieszyć. to napewno
          nie dla mnie. ja lubie wyzwania, kase taka która wypracuje i dużo
          czasu wolnego:) obiecuje że jak nie pójdzie to napewno napisze o tym
          na forum. pozdrawiam i powodzenia
    • Gość: y Re: Avida partner Raiffeisen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.10, 21:09
      lepij iś do banku czy do ubezpieczeń jak myslicie
      • Gość: Jarza Re: Avida partner Raiffeisen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.10, 17:26
        Czesc, co powiecie o tej pracy? JAK wyglada ta praca w firmie avida? ile mozna
        tak naprawde kart sprzedac?
    • Gość: ?? Re: Avida partner Raiffeisen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.10, 08:59
      pierwsze słyszę
    • Gość: bn Re: Avida partner Raiffeisen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.10, 20:57
      nie wiem
    • Gość: wujek Re: Avida partner Raiffeisen IP: 95.108.0.* 30.06.10, 16:29
      Bardzo ciekawy twór na rynku, paru mądrali z dsa postanowiło obejść zakaz konkurencji wobec banku handlowego i zawiązać nową spółkę pod nazwą avida która będzie i owszem robiła karty kredytowe ale uwaga!!! dla reiffeisen bank, 100% udziałów na DSA

Firma daje przepiękny system prowizyjny tylko go nikt nie realizuje narzędziach pracy: komputer i telefon stacjonarny w biurze samochód po awanturze do własnego zalania

kolejna firma krzak założona przez warszawskich cwaniaczków,ze swoim klakierem Marcinem pseudo dyrektorem i kierownikami którzy nie żyją z systemu prowizyjnego ale z kwoty na używanie swojego auta do celów służbowych

• Gość: gosc Re: Avida partner Raiffeisen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.10, 08:06
      tak jak piszesz wyżej
      • Gość: były pracownik:) Re: Avida partner Raiffeisen IP: *.chello.pl 05.07.10, 22:42
        Pracowałem 3 miesiące, obiecywali konkretne pieniądze nawet na
        umowie o prace. Wiem na czym ta praca polega, bo wcześniej
        pracowalem w Rigalu, żeby zarobić trzeba naprawde zapier... i tak
        było. Pierwszego miesiaca zrobilem 25 pełnych kart - tzn ze
        wszystkimi zaświadczeniami. Zaakceptowała mi sie tylko jedna:/. Były
        też konkursy wygrałem nawet 100zł, mineły 2 miechy nie dostałem
        wygranej.Dzis jest 5lipca a wypłaty nie ma. Niewiem jak jest w
        innych miastach, bo w Gdańsku jest katastrofa. Doradcy
        pracuja ,staraja sie, grzeją słuchawke, wydaja kase na benzyne i
        robią bardzo dużo dobrych kart(przeniesienia limitów), ale nic sie
        nie akceptuje,dlaczego?-nikt tego niewie-nawet jak ktos powiedział
        pseudo dyrektor marcinek. Mało tego mi 3 karty zgieły, tak poprostu
        zgineły i nikt niewie gdzie one są, ale ludzie dzwonia domnie z
        pretensjami, ze karta miala przyjsc za 2 tygonie, a minely 2
        miesiace. Bałagan, burdel, trzoda chlewna, a do tego 1/10etatu.
        Pozdrawiam odział w gdańsku na Dyrekcyjnej 6 - wspaniali ludzie z
        którymi praca była czystą przyjemnością:)
        • Gość: były pracow.wawa Re: Avida partner Raiffeisen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.10, 13:00
          potwierdzam poniższe informacje pracowałem w centrali więc widzałem
          to wszystko z bliska.Jest tu jak napisałeś a odnośnie dyrektora
          chłopak robił co mógł zrobili go tym dyrektorem a po chwili to
          cofneli - wię jak widać góra traktuje tu wszyskich jak debili .
          Dyrektor nie ma nic do gadania jest od brudnej roboty tak samo jak
          kierownicy
        • Gość: pracownik.Norka Re: Avida partner Raiffeisen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.10, 13:01
          kolego z gdańska to co mówisz ,że grzejecie słuchawę i ciężko
          pracujecie może i tak ale chyba nie dla avidy bo z tego co widzę na
          ftp to istniejecie od 5 miesięcy i macie łącznie 10 kart
          zaakceptowanych, Więc albo sprzedajesz nie dla tego banku co trzeba
          albo jesteś beznadziejnym doradcą. 25 kart i 2 zaakceptowane
          śmieszne sprzedawaj karty tym co zarabiają kase a nie menelom w
          sopocie na molo to może więcej ci wejdzie
    • Gość: SZUKAJĄCY PRACY Re: Avida partner Raiffeisen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.10, 16:02
      WITAM
      ZAMIERZAM PODJĄĆ PRACĘ W MIRMIE AVIDA. CZY KTOŚ MOŻE MI POWIEDZIEĆ
      JAKIEJ WYSOKOŚCI WYNAGRODZENIA MOGĘ SIĘ SPODZIEWAĆ ILE KART
      KRADYTOWYCH MNIEJ WIĘCEJ MOŻNA SPRZEDAĆ JAKA PANUJE TAM ATMOSFERA
      ORAZ JAK TO JEST Z TĄ PENSJĄ UZALEZNIONĄ OD SPRZEDAŻY. CO JEŚLI
      NIE SPRZEDAM ŻADNEJ KARTY.
      DZIĘKI
    • Gość: były pracownik Re: Avida partner Raiffeisen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.10, 20:54
      elastyczny czas pracy to bajka, jeśli trafisz do zespołu Marcina Bieleckiego przygotuj się do tego że jeśli wyjdziesz wcześniej, później albo wcale będzie do Ciebie dzwonił z pretensjami,a następnego dnia każe Ci siedzieć w biurze od9do17...poza tym praca niepewna, liderzy sami nie wiedzą co mają robić np.ustalają grafik standów i zmieniają go nie informując pracowników o zmianach w rezultacie traci się pół dnia na podróże po mieście za które Ci nikt nie zwraca...akceptacja umów też nie jest zadowalająca...więc jeśli masz mocne nerwy i lubisz ogromne wyzwania,walcząc żeby cokolwiek zarobić to praca dla Ciebie:) osobiście nie polecam
    • kingus19882 Re: Avida partner Raiffeisen 14.09.10, 21:27
      Witam wszystkich firma jako firma jest okey ,,,wiadomo trzeba od początku zaczynać ciężko charowac aby mieć jak najwięcej kart sprzedanych.Wszystko było by okey gdyby nie to ze sa podpisy podrabiane przez ...wiec trzeba uważać.Wszystkim nowym pracowników życzę powodzenia i zaraz ostrzonosci.
      • Gość: pracownik Re: Avida partner Raiffeisen IP: 188.33.67.* 21.09.10, 20:08
        Kto podrabia podpisy? Przecież jak ty spisujesz wniosek to klient sie podpisuje wiec nie rozumiem. jezlei inni doradcy podrabiaja podpisy to czego ma sie bac nowy doradca i co to go obchodzi. to problem tamtego
        • Gość: pracownik Re: Avida partner Raiffeisen IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.09.10, 19:02
          jak ktos bardzo chce to zawsze znajdzie dziure w całym , a jak sie ktos nastawia na " czy sie stoi czy sie lezy dniówka sie należy" - to tak to juz jest chyba tylko na stanowiskach panstwowych. nie wiem czego sie spodziewaja ludzie którzy szukaja pracy w zakładce
          " sprzedaż".... biurka i " naszej klasy " całymi dniami ??
          nie sprzedajesz nie zarabiasz - proste
          za ładne oczy nikt nie daje kasy
          • Gość: pracownik Re: Avida partner Raiffeisen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.10, 11:38
            Taaa sa tu tacy co afery robia a w ogole nie pracuja i narzekaja, ze sie karty nie sprzedaja ja tam nie narzekam. Kasa jest, na razie mam kilka zaakceptowanych czyli z 1500 bedzie na bank. O co chodzi z tymi podpisami, ktos podrabia pierwsze slysze??? Mogli by tylko bardziej doradcow ogarniac bo taka wolna amerykanka kazdy robi co chce a niekiedy trzeba kogos przycisnac zeby mu sie zachcialo :)) dziewczyna od rekrutacji moja milosc swietna, managerowie tez swietni (w wiekszosci poza jednym dziwny typek) dyrektor jest, ale jakby go nie bylo - nie mam zdania. Pozdrawiam i polecam tym ktorzy chca zeby ich zarobki byly zalezne od stopnia zaangazowania w prace :)
            • Gość: były pracownik Re: Avida partner Raiffeisen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.10, 11:52
              Zastanawiające jest to jak dużo osób ma tam dłuższy staż pracy niż 2 miesiące,oczywiście poza liderami, brak szkoleń, słaba akceptacja umów, ogólny nieład,niewykonalny plan sprzedaży 1karta dziennie...wystarczy spojrzeć na tabele sprzedaży i widać nikt nie wykonuje planu! Im dłużej się tam pracuje tym bardziej traci się motywacje a podpisy podrabiają liderzy, żeby jak najszybciej złożyć umowę są w stanie podpisać się za Ciebie, na dokumencie postawić pieczątkę "zgodność z oryginałem". Bank którego są przedstawicielem powinien się tym zainteresować i dokładnie sprawdzać wszystkie wnioski!
              • Gość: obecny Re: Avida partner Raiffeisen IP: 109.243.23.* 06.10.10, 21:00
                oni się podpisują swoim podpisem:) a z tego co wiem nie można podrobi swojego podpisu:) dostają dokument od klienta i nie czekają na doradce tylko się podpisują bo to oni go otrzymali:) U kogo byłeś w zespole że nawet tego nie ogarnąłeś??
                • Gość: człap Re: Avida partner Raiffeisen IP: *.146.177.157.nat.umts.dynamic.eranet.pl 11.10.10, 00:08
                  hehe takie praktyki to standard jest:)
                  • Gość: Ci los Re: Avida partner Raiffeisen IP: *.146.177.157.nat.umts.dynamic.eranet.pl 11.10.10, 00:09
                    ło masz
                    • Gość: :) Re: Avida partner Raiffeisen IP: *.146.133.196.nat.umts.dynamic.eranet.pl 11.10.10, 11:39
                      :):)
                      • Gość: prac Re: Avida partner Raiffeisen IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.11.10, 19:47
                        A może kłamia Ci którzy mówią na rekrutacji ,że są super handlowcami a potem sie okazuje , że nie potrafią głupiej karty sprzedać , bo trzęsą sie na myśl o spotkaniu z klientem.
                        Słaba akceptacja wniosków ??? A może wynika to z niewiedzu doradcy , który zapomina o podstawowych dokumentach do złożenia wniosku. Nic dziwnego że potem karty są w statusie BBF.
                        • dawid_tbg Re: Avida partner Raiffeisen 05.11.10, 21:00
                          i tak to bywa niestety ;)
                          • Gość: michał Re: Avida partner Raiffeisen IP: *.play-internet.pl 26.01.11, 16:28
                            Bardziej posranej firmy nie widziałem. Na stronie wszystko super extra a jak sie idzie na miejsce to po pierwsze odległy targówek, po drugie... tam pracują 4 osoby :) a firma podobno bardzo prężna :)i wszyscy zarabiaja tylko i wyłącnzie podstawe która wynosi 1500 brutto :) nikt nie robi premii bo karty się nie akceptują. Nie wiadomo kto jest kim. Jest kilku prezesów, dwóch dyrektorów, kierownik i jakas zryta laska która myśli ze ejst wszystkim:) i oczywscie 4 doradców. Byłem na rozmowie w grudniu i tez było 4. Teraz z ciekawosci poszedłem znowu i co? Cały czas 4 tylko że innych :) Nie dajcie się nabrac. Szkoda czasu nawet na dojazd i rozmowe.
                            Jest masa innych normalnych firm.
                            • Gość: bbb Re: Avida partner Raiffeisen IP: 94.75.112.* 30.01.11, 16:57
                              b
                            • Gość: Zibi Re: Avida partner Raiffeisen IP: 94.75.112.* 30.01.11, 17:02
                              1500 brutto? Interesujące, pracowałem tam od lipca do konca paxdziernika i miałe jedynie 140 brutto bo byłem jedynie na 1/10 etatu, a wymagali ode mnie takiej pracy jakbym był za c najmniej 2000 netto. Ta menagerka czarno skóra co nawet nie była mym kierownikiem tak się wymadrzała a co ciekawsze chciała bym nawet w almi decor bywał tam w wekendy za frajer.
                              Dla pana mąrali co mówił o kartach w BBf. Pracowałem tam 3 miesiące moimi klientami byli lekarze, prawnicy, plitycy, biznesmani. na 17 wniosków 16 odrzucono. Zaden nie był w BBF oprucz 1. Najciekawsze jest to że niby nie mogli powiedzieć czemu je odrzucono. jednak tak to wiem: dali pewnie potem swoim namiary takiego klienta i swój podpisał niby nową umowę.
                              Co zaś tyczy się podrabiania podpisów, były takie akcje. W lipcu gdy pracowałem wykopali jedną dziewczynę za to.
                              • Gość: aktualny Re: Avida partner Raiffeisen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.11, 16:20
                                Tak się składa że ja juz pracuje. Typowa sprzedaż. Podstawa jest i dla tych co pracują to premie tez sa. Jak ktoś tylko siedzi i ściemnia to nie ma czego tu szukać. Spółka zmieniła formę zatrudniania pracowników i teraz jest umowa o pracę. Ja nie narzekam. Rozwijająca się spółka zawsze ma więcej do zaoferowania bo będą potrzebowali kierowników itp. :)
                                • Gość: @@@ Re: Avida partner Raiffeisen IP: *.adsl.inetia.pl 13.03.11, 19:54
                                  porażka
                                  kierowniczka z poznania wymyśliła sobie sposób na pozyskiwanie do pracy doświadczonych doradców, daje w necie ogloszenie na stanowisko kierownika, pierwsza rozmowa dotyczy właśnie etatu kierownika a na następnej rozmowie proponuje etat doradcy i przedstawia piękną wizję jak to po miesiącu lub dwóch będziesz koordynatorem a po 3 miesiącach zostaniesz kierownikiem, ludzie nie dajcie się zwieść, jak dla mnie to jest ona nie poważna, po tym numerze mam jak najgorsze zdanie o tej kobiecie, jak można pracować z kimś kto okłamuje pracownika na samym początku
                                  • Gość: xxx Re: Avida partner Raiffeisen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.11, 13:36
                                    To jest normalne. I wcale Cię nie okłamała tylko dała Ci propozycję z której nie skorzystałeś. Byłam już w kilku firmach na rozmowach i w dużych Bankach tez. Właśnie tak awansowałam na kierownika zespołu po 2 miesiącach bo najpierw pokazałam że umiem sprzedawać i na tym się znam. Najgorsze jest mieć niekompetentnego szefa. Najlepiej to przyjść powiedzieć, że chce się stanowisko dyrektora, zażądać 10tys i nic nie robić. Co za naród.
                                    • Gość: muka Re: Avida partner Raiffeisen IP: 178.73.48.* 24.03.11, 21:55
                                      10 tys jako dyrektor to miernie. Widac ze zielona odnosnie stanowisk menagerskich:) Poprzedniej osobie chodzilo o to ze ukazuje sie ogloszenie na stanowiska kierownika zespołu a rozmowa rekrutacyjna dotyczy doradcy, wiec jest to kłamstwo. Mozna w ogłoszeniu napisac ze poszukuje sie doradcy zn szybka mozliwoscią awansu, a po drugie firma istnieje od roku, jest jeden kierownik i 5 doradców, wiec nie wiem kogo kierownikiem mialaby byc ta osoba po dwoch miesiacach skoro przez rok nawet zwyklych doradcow jest ciezko znalezc. A po drugie zamieszczajac ogloszenie na stanowisko "Kierownika Zespołu" szuka sie osob ktore maja juz takie doswiadczenie i ktore chca sie rozwijac a nie zaczynac od poczatku i pokazywac jakiejs pindzie ze potrafia sprzedawac bo o tym mowi ich CV, że kiedys sprzedawali dostli awans mieli możliwosc budowania zespołu a teraz na podobnym stanowisku chca sie realizowac w jakiejsc innej firmie.
                            • Gość: xxx Re: Avida partner Raiffeisen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.11, 16:23
                              hehe widocznie byłeś taki słaby ze ani Cię teraz nie przyjęli ani wtedy :D porażka.
                              • Gość: życzliwy Re: Avida partner Raiffeisen IP: *.acn.waw.pl 03.03.11, 15:45
                                tam przyjmują każdego. Nawet gdybyś był trędowaty to masz tam na bank robotę:) Ilu macie teraz doradców Panie kierowniku? Pisząc na forum i udając doradcę zadowolonego z pracy wątpię abyście zyskali sobie nowych pracowników:) Dodatkowo firma/spółka nie jest nowa bo istnieje na rynku od ponad roku, a nie słychać o niej bo jest aż tak słaba:) a kierownik jest jeden, więc sami widzicie że skoro potrzebują nowych kierowników to jakoś od roku nie mogą nikogo awansować bo jak ktoś popracuje chociaż miesiąc to odchodzi:)
    • Gość: Andriu Re: Avida partner Raiffeisen IP: *.icpnet.pl 13.01.12, 16:18
      Irytujące są maile,które się otrzymuje od tej firmy jako potencjalny klient,przynajmniej raz w tygodniu !
      Widać,że brakuje im pomysłu na pozyskiwanie klientów,więc nie ma co dla takiej firmy pracować -takie moje zdanie.
    • Gość: kaska Re: Avida partner Raiffeisen IP: *.cable.smsnet.pl 17.08.12, 18:45
      jebane zlodzieje i nic wiecej pracowalam tam i nie wyplacili mi pieniedzy zlodzieje ku... i pedaly
    • Gość: niezadowolony Re: Avida partner Raiffeisen IP: *.milenium.net.pl 26.05.17, 11:39
      złodzieje i nic więcej,szereg ukrytych opłat i prowizji o których nic nie mówią,a powinni od tego zaczynać rozmowę " drogi kliencie zapłacisz za wszystkie nasze koszty i prowizje a nie bank bank swoje weźmie później" to dla tych co jeszcze nie skorzystali idźcie sami do banku na pewno dostaniecie lepszą ofertę i unikniecie tego czego jest nie dopowiedziane.
      Pracownicy dla wyników i prowizji unikają niektórych tematów i zapłacicie za to wy. Nie polecam !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka