Dodaj do ulubionych

RANKING NAJMNIEJSZYCH ZAROBKÓW

• Gość: beti Re: RANKING NAJMNIEJSZYCH ZAROBKÓW IP: *.kadzidlo.sdi.tpnet.pl 14.05.04, 16:13
      pracuję w sklepie komputerowym jako pracownik d/s ekonomicznych - czyli do
      wszystkiego: sprzedawca, sprzątaczka, po częsci księgowa. od 9 do 17. sobotty 9-
      13. za 650 zł netto.(od 2 miesięcy - przedtem miałam 600). Chyba niek nie ma
      mniej.
    • Gość: Richelieu* Re: RANKING NAJMNIEJSZYCH ZAROBKÓW IP: 217.98.107.* 14.05.04, 21:40
      doktorant, stypendium tysiąc prawie, ale za to godzin niewiele bo tylko 90/rok
      gdyby nie inne dochody, znacznie przekraczające to marną sumę (ale cieszę się
      strasznie, że ją mam), umarłabym z głodu ;)
      • Gość: nejmlez Re: RANKING NAJMNIEJSZYCH ZAROBKÓW IP: *.t19.ds.pwr.wroc.pl 14.05.04, 22:53
        1,50 zl/h jako pomoc kuchenna w restauracji (drogiej) we Wroclawiu
    • ampolion Re: RANKING NAJMNIEJSZYCH ZAROBKÓW 15.05.04, 05:35
      Przy takich dochodach jak to się dzieje, że macie wstęp do Internetu????
      • Gość: Yorkshire lady Re: RANKING NAJMNIEJSZYCH ZAROBKÓW IP: *.acn.pl 15.05.04, 11:03
        Ja zarabiam 1500 netto jako asystentka. Oczywiscie formalna umowa na 800 zł,
        reszta na czarno. Gdybym sie np. rozchorowala na dluzej - dostalabym tylko te
        800 zl brutto :(
        Kiedys dorabialam korkami z angielskiego, jakies 150-200 zl miesiecznie, ale
        odkad firma przeszla restrukturyzacje:( nie mam kiedy tego robic gdyz mam
        ruchome godziny pracy.
        Uważam, że nie jest to mało, ale na GODNE zycie dla osoby która wynajmuje
        mieszkanie, i placi za nie 900 zl plus rachunki (ok. 200) - nie wystarczy.
        Gdyby nie to, ze mam meza, ktory zarabia 1000 zl, i koszty dziela sie na dwie
        osoby, byloby bardzo kiepsko.
        Dodam, że niektore moje znajome czy znajomi, z analogicznym badz nizszym
        wyksztalceniem, umiejetnosciami i analogicznym doswiadczeniem zarabiaja po 2000-
        2500 netto, a z kolei inne, ktore maja troszke lepsze CV niz moje ;) zarabiaja
        po 1000 zl.
        Dodam, ze jesli chodzi o tzw. soft skills i motywacje do pracy - wszyscy mamy
        zblizone, wiec na pewno nie chodzi o to, ze ktos jest mniej chetny do pracy,
        czy ma mniej odpowiadajace pracodawcom cechy...

I gdzie tu sens...
    • kachna01 Re: RANKING NAJMNIEJSZYCH ZAROBKÓW 15.05.04, 19:22
      A ja mam 1100 zł na rękę w administracji państwowej, w tym dodatek rodzinny i
      10-letni staż pracy. I szefa, który mówi, żeby się cieszyć że się w ogóle
      pracuje.
      PS. I kierownika idiotę:(
      Kachna
      • Gość: szczecin rulez Uwazaj IP: 213.155.175.* 24.05.04, 10:38
        jednego pracownika wywalili za krytyke(m.in. przelozonych) na forum :))))))
      • Gość: .. Re: RANKING NAJMNIEJSZYCH ZAROBKÓW - za darmo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 19:08
        A ja pracuję za darmo jako aplikant pozaetatowy w prokuraturze!!!
    • marc.fugnac Re: RANKING NAJMNIEJSZYCH ZAROBKÓW 16.05.04, 07:46
      8zł/h brutto. Praca zmianowa - 7-15, 15-23 i 23-7 (rzadko) świątek-piątek
      (26.12, oraz wszystkie dni Wielkiejnocy osobiście w pracy). Infolinia.
      • Gość: zdruzgotana matka Re: RANKING NAJMNIEJSZYCH ZAROBKÓW IP: *.zicom.pl / *.zicom.pl 16.05.04, 17:59
        Jestem nauczycielem z 25 letnim stażem pracy i zarabiam 1400 zł netto. Mam na
        utrzymaniu 2 dzieci, fundusz alimentacyjny zlikwidowano. Córka po maturze
        pragnie rozpocząc studia a ja nie moge powiazac konca z koncem..i jak tu zyc?
        • Gość: Richelieu* Re: RANKING NAJMNIEJSZYCH ZAROBKÓW IP: 217.98.107.* 16.05.04, 19:30
          nie być nauczycielem po prostu albo być, ale zarabiać drugą pensję czym innym
        • Gość: blinx Trzeba bylo dbac o meza... IP: *.byu.edu 16.05.04, 22:07
          Trzeba bylo dbac o meza, albo nie wychodzic za nicponia. To typowe dla wyemancypowanych
          pan nauczycielek "po studiach". A coreczka chociaz ladna, bo moglbym sie nia zaopiekowac?
          Zartowalem, dziewczyny z takimi wzorcami wyniesionymi z domu nie potrzebuje.
        • Gość: blix Neurochirurg IP: *.byu.edu 16.05.04, 22:09
          Neurochirurg w Kalifornii: $10 000 za godzine pracy.
        • mamabuberka Re: RANKING NAJMNIEJSZYCH ZAROBKÓW 16.05.04, 22:31
          Ach, Wy nauczyciele, tylko potraficie narzekać, 1.400zł netto za 18 godzin w tygodniu, to wychodzi ponad 2.800zł za 40 godzin (czyli na takim normalnym etacie) a poza tym lipiec, sierpień wolny i ferie zimowe, i urlop żdrowotny i dzień nauczyciela:-) Mam taką znajomą nauczycielkę, co też tak narzeka, że tak mało zarabia, że musi pracować na dwa etaty (ma kiedy pracować: 2x18 godzin). Scyzoryk mi się w kieszeni otwiera, jak słyszę o Waszych problemach. Ja mam wyższe wykształcenie, 7 lat stażu w księgowości i 850zł netto i pracuję 40 godzin tygodniowo i mam 26 dni urlopu, nie tak jak Wy. A jak byłam na stażu to dostawałam 120 zł m-cznie/8 godz./ na dzień.
          • Gość: Misty Re: RANKING NAJMNIEJSZYCH ZAROBKÓW IP: 217.153.134.* 16.05.04, 23:37
            Kompletna nieznajomość tematu.
            Tak się składa, że szanujący się nauczyciel dla tych swoich 18 godzin musi CO
            NAJMNIEJ drugie tyle odpękać w domu - przygotowując się do zajęć...edukując,
            niestety, bardzo często rozwydrzone bachory ludzi, prezentujących postawę
            roszczeniową wobec wszystkiego i wszystkich.

Podkreślam, że nauczycielką jako taką nie jestem, pracuję w innym zawodzie. Ale
            od iluś tam lat uczę indywidualnie i wiem, ile człowiek musi dać z siebie
            podczas 2 godzin pracy z uczniem/uczniami, a ile - podczas każdego innego
            zajęcia...

Zresztą... nie o to w tym temacie chodziło.
            To zwykłe skurwysyństwo rzucac takie teksty, jak powyższe kobiecie, która sama
            wychowuje dwójkę dzieci.
            Nikomu nie życzę takich dylematów, z jakimi musi zmagać się osoba zmagająca się
            z problemami typu kupić dziecku spodnie czy dać mu na książki...

Wszystkim "wszystkowiedzącym" polecam także poszerzenie swego światopoglądu o
            temat "choroby zawodowe nauczycieli"...

• r.richelieu Re: RANKING NAJMNIEJSZYCH ZAROBKÓW 17.05.04, 01:49
              ale o co chodzi? przecież nauczycielstwo to Wasz wymarzony zawód. Nigdy nie był
              on zawodem dobrze płatnym to skąd te wieczne pretensje o niskie zarobki. Nie
              wiedzieliście o nich gdy przyjmowano Was do pracy?
              • Gość: wisla Re: RANKING NAJMNIEJSZYCH ZAROBKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.04, 13:23
                Spokojnie ,placi sie za prace i jej efekty a nie za samotne
                wychowywanie dzieci ...to inna bajka pani uczycielko ! Tylko 18
                godzin w tygodniu i tyle pracy , a kto mowi ze kokosy beda same
                spadac do kosza . Nauczyciel zarobi duzo duzo wiecej gdy....sie
                doksztalca ustawicznie zdobywa kolejne nominaty ,ilata praktyki a nie
                odwalania . A jeszcze te przecudne korepetycje ,koreczki ,grupki
                uzupelniajace ,poglebiajace ,imieninki ,seteczki do jakiegos ukonczenia
                czegos....do matury .. A nauka zazwyczaj chodzi w las u takich
                poplakujacych finansowo . Malo i jeszcze malo wiecej maja dzis Ci
                co kradna i " byznesy" prowadza . W moim srodowisku nuczyciele maja
                godne 2500 ,malo czasu i wielkie pomysly . I tez malo ! Slowo
                logos znane jest nauczycielom bardzo ,tylko puszcza sie go w
                zapomnienie.......
                • Gość: heksa Re: RANKING NAJMNIEJSZYCH ZAROBKÓW IP: 193.0.73.* 20.05.04, 22:03
                  Nie jestem nauczycielką, ale studentką.
                  Ale według mnie to niesprawiedliwe oceniać nauczycieli.
                  Są różni.Ja miałam nauczycielkę, która poświęcała uczniom znacznie więcej niż
                  18 h, sprawdzając częste klasówki, przygotowując z nami przedstawienia i
                  czytając nasze nieudolne jeszcze wtedy wiersze.
                  Może nauczyciele by mniej narzekali, gdyby nie musieli odwalać za rodziców
                  czarnej roboty.
                  Bo moi drodzy dyskutanci, to rodzice mają wychowywać dzieci, a nie nauczyciele.
                  Oni mają przekazywać wiedzę.
                  Tak się składa, że widziałam jak się zachowują dzieciaki w szkołach.KOSZMAR!
                  Z reguły te dzieci już potrzebują resocjalizacji!
                  Użeranie się z siedmiolatkami plującymi na Ciebie, których w zasadzie nie da
                  się ukarać, to dużo cięższa praca niż Wam się wydaje.
                  Skończyłam podstawówkę 10 lat temu, i nie byliśmy święci,ale obecnymi dziećmi
                  jestem przerażona.

A propos, pracuje za darmo czasem 16 h dziennie, aby kiedyś móc pracować za
                  jakiekolwiek pieniądze.
              • Gość: relista Re: RANKING NAJMNIEJSZYCH ZAROBKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.04, 13:29
                Ja ------mgr. prawa karnego ,pracownik Urzedu Marszalkowskiego w
                Polsce wschodniej netto +- 900 zl. jak sie nie podoba prosze sie
                zwolnic ! Lub kazdego dnia imperim stresu pomylka i do odstrzalu -
                innych dziesiatki na ten etat!
                • kamilla Re: RANKING NAJMNIEJSZYCH ZAROBKÓW 25.05.04, 16:17
                  mgr prawa - 7 letnie doświadczenie. Przez ostatnie 3 lata pracowałam na rzecz
                  dwóch cwanych facetów, którzy mieli średnio po 20.000 PLN do kieszeni
                  miesięcznie - ja miałam najniższą krajową i w kopertce wyrównanie do 1.200 -
                  1.300 zł. (4 lata temu w Towarzystwie Budownictwa Społecznego na okresie
                  próbnym zarabiałam 1.200 netto oficjalnie !). Teraz od marca mam 1.800 brutto w
                  kancelarii brokerskiej + całkiem niezłe dodatki jak - ciuch, czasem premia,
                  zajączek. Fakt, że często więcej niż 40h tygodniowo. Przeczytałam Wasze listy i
                  okazuje się, że zarabiam stosunkowo dużo. Ale ciągle brakuje mi do pierwszego.
                  Jestem sama i mieszkam w dużym mieście, gdzie koszty przeżycia, opłaty etc są
                  na 2-3 miejscu w Polsce.
                  • Gość: Kamilla:)) Kamillo,kiedy masz imieniny...? IP: 195.205.245.* 26.05.04, 11:00
                    Hej Kamillo,z innej beczki,moze powiesz mi kiedy obchodzisz imieniny?Czy sa
                    imieniny Kamilli,czy tylko Kamila?Jak dotad nie spotkalam sie.Pare osob
                    powiedzialo mi nawet,ze wymyslilam sobie powojne "L"hahahahaha:)Pozdrawiam!
                  • Gość: 608366922 Re: RANKING NAJMNIEJSZYCH ZAROBKÓW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.04, 19:22
                    CTM 606 ZŁ W TYM MIESIACU-POMOCY GG5858999-MOGE SIE ZAJAC JAKAS REKLAMA PRZEZ
                    SMS-MAM DO WYSLANIA PONAD POŁ MILIONA SMSOW-KTO CHCE-ATRAKCYJNA CENA
            • bama7 Re: RANKING NAJMNIEJSZYCH ZAROBKÓW 02.06.04, 16:36
              Gość portalu: Misty napisał(a):

Kompletna nieznajomość tematu.
              > Tak się składa, że szanujący się nauczyciel dla tych swoich 18 godzin musi CO
              > NAJMNIEJ drugie tyle odpękać w domu - przygotowując się do zajęć...edukując,
              > niestety, bardzo często rozwydrzone bachory ludzi, prezentujących postawę
              > roszczeniową wobec wszystkiego i wszystkich.

Więc nawet jeśli nauczycielka pracuje po 18 godzin + drugie tyle to nadal
              wychodzi poniżej 40 godzin tygodniowo.
              A uważasz, że osoby oficjalnie pracujace po 40 godzin tygodniowo po prostu po
              tych 8 godzinach wychodzą? Bardzo często to jest praca nie po 8 a 12-14 godzin
              dziennie + do tego weekendy. I nikt im za to nie płaci dodatkowo poza tymi 600-
              1000 zł/m-c

> od iluś tam lat uczę indywidualnie i wiem, ile człowiek musi dać z siebie
              > podczas 2 godzin pracy z uczniem/uczniami, a ile - podczas każdego innego
              > zajęcia...

No tutaj to juz przesadziłaś twierdząc, że praca nauczyciela jest cięższa od
              KAŻDEJ innej.

> Zresztą... nie o to w tym temacie chodziło.
              > To zwykłe skurwysyństwo rzucac takie teksty, jak powyższe kobiecie, która
              sama
              > wychowuje dwójkę dzieci.
              > Nikomu nie życzę takich dylematów, z jakimi musi zmagać się osoba zmagająca
              się
              >
              > z problemami typu kupić dziecku spodnie czy dać mu na książki...
              >

To, ze sama wychowuje dwójke dzieci nie ma absolutnie nic do rzeczy w tym
              wątku. Osoby pracujace po 40-60 godzin tygodniowo za 600-800 zł też często
              samotnie wychowuja dzieci
              • vviosna Re: RANKING NAJMNIEJSZYCH ZAROBKÓW 02.06.04, 22:20
                nie masz racji
                nauczyciel ustawowo pracuje 40 godzin tygodniowo.
          • Gość: realista Re: RANKING NAJMNIEJSZYCH ZAROBKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.04, 13:43
            pomieram nawet w 150% znam troszkę to środowisko, zarabiają dwa razy więcej niż
            mówią, narzekają, bo my ich tego nauczyliśmy, przecież ciągle się słyszy o mało
            zarabiających nauczycielach (telewizja, prasa) ale to są już tylko MITY !
            Jeżeli tak narzekają na swoją ciężką pracę, to dlaczego siedzą w tym zawodzie
            do emerytury? bo dokładnie wiedzą że gdzie indziej nie będą mieć tak dobrze!
            • Gość: fonia Re: RANKING NAJMNIEJSZYCH ZAROBKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.04, 11:05
              jako mgr bankowosci (slawetnej sgh) zarabiam jako sprzedawca w sklepie, gdzie
              pracuje na pol etatu wiecej nie chca dac cale............UWAGA 450 zł. Hmmm
              niezle kokosy :)
            • Gość: zocha Re: RANKING NAJMNIEJSZYCH ZAROBKÓW IP: *.ec.pl / *.olsznet.ec.pl 31.07.04, 12:43
              Jestem nauczycielka z wykształcenia po UW, moja mama była nauczycielką. Nie
              pracuję w tym zawodzie ale wiele moich znajomych tak i faktycznie nóż mi się w
              kieszeni otwiera jak słyszę ich narzekania na niskie zarobki, ciężką pracę itp.
              Wiem doskonale jak wygląda praca nauczyciela, ale chyba nauczyciele nie wiedzą
              jak wygląda normalna praca "teoretycznie " 40 godz. w tygodniu, praktycznie po
              10 godz. od pon -pt + soboty, nadgodziny nieliczone, niepłatne + oczywiście
              roboota do domu na niedzielę jak się nie wyrabiamy. Pokażcie nauczyciela, któr
              pracuje w nadgodzinach bez wynagrodzenia. Nauczyciela nie zwolnisz bez bardzo
              poważnego powodu (chroni ich KP i Karta N-la)nie piszę już o wakacjach,
              przerwach świątecznych itp. u mnie w pracy Wigilia jest normalnym dnie pracy
              (możemy wyjść godzinę wcześniej) o urlopach zapomnij, urlop zdrowotny ? wiecie
              co to? nauczyciele wiedzą doskonale. 13 pensje. Dokształcać musi się każdy nie
              tylko "biedni" nauczyciele, tylko nam kuratorium nie dofinansowuje studiów
              podyplomowych ani kursów, sama za to płacę, w końcu mam z czego 1200 do ręki
              wykszt. wyzsze 2 fakultety 2 języki obce biegle 3 komunikatywnie. Nie wpisuję
              się żeby utyskiwac na złe zarobki, takie czasy, ale ludzie błagam opamietajcie
              się. Nie spotakłam nauczyciela, który nie przejawiałby postawy roszczeniowej
              wobec świata, jak się Wam praca w szkole nie podoba to zmieńcie zawód,
              poszukajcie innej. Nieststy nauczycielem zostaje się dożywotnio, dlaczego bo
              nic innego nie ptrafią. Przeparszam za choatyczny tok wypowiedzi i literówki,
              nerwy mnie trochę poniosły. Wczoraj właśnie po 10 godzinach pracy (nie siedze
              za biureczkiem z kawka mam stały kontakt z ludźmi różnymi) spotkałam się z
              koleznka nauczycielka na wakacjach i nasłuchałam sie utyskiwania na jej podły
              los, prace zarobki itp.
              Pozdrawiam wszystkich nauczycieli z powołania, bo są tacy wiem o tym, moja mama
              taka była kochała to co robiła. Przepraszam ich jeśli poczuja się dotknięci
            • Gość: AGA Re: RANKING NAJMNIEJSZYCH ZAROBKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 15:10
              PRACOWALAM W FIRMIE WLOSKIEJ 9H DZIENNIE I WSZYSTKIE SOBOTY,ROBILAM WSZYSTKO OD
              TLUMACZEN DOKUMENTOW DO ZALATWIANIA SPRAW PRZEZ TEL.(W J. WLOSKIM), ROBIENIE
              20KAW DZIENNIE,SPRZEDAZ, NO WSZYSTKO, JESTEM PO STUDJACH 1300PLN. CO BYLO DLA
              MNIE NAJWIEKSZA PARODJA: SZEF CIAGLE NIEZADOWOLONY CZY BYLO ZLE CZY DOBRZE! I
              KIEROWNIKPO ZAWODOWCE BEZ JAKIEJ KOLWIEK KULTURY, PROSTAKI CHAM
              ZARABIAJACY4000PLN
          • grubala Re: RANKING NAJMNIEJSZYCH ZAROBKÓW 05.08.04, 16:40
            Nikt Ci nie bronil studiowac pedagogiki, skoro po tych studiach taka super
            placa...
          • Gość: Pedagog No to się przekwalifikuj wtedy ci sie syzoryk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 21:04
            złoży. Ja byłąm księgowa , pakowaczką, telemarketerką, kierowcą i zostałam od
            niedawna amazonką , Może sie zamienisz ze mną?????????????/
    • ashton Re: RANKING NAJMNIEJSZYCH ZAROBKÓW 17.05.04, 12:16
      Oto ja: mgr prawa, kancelaria podatkowa, 1000 zł netto.
    • ikkala Re: RANKING NAJMNIEJSZYCH ZAROBKÓW 17.05.04, 13:41
      Po przeczytaniu chyba jestem w dolku... Jak za to przezyc?!!!
      • tomek854 Re: RANKING NAJMNIEJSZYCH ZAROBKÓW 18.05.04, 12:56
        A to sie licza tylko stale zarobki? Bo jezeli sezonowe to ja dodam swoja
        przygode:

Dla porownania: kolonia w prywatnej firmie jako wychowawca - 650 brutto za 3
        tygodnie ( + oczywiście przejazd, pobyt, żarcie - nic sie nei wydaje przez te 3
        tygodnie)

Propozycja Związku Harcerstwa Polskiego:
        "Jak pojedziesz na obóz jako opiekun/drużynowy ( dwa razy tyle roboty co na
        koloniii - przygotowywyj zajęcia, nocne alarmy, warty z dzieciakami itp) to
        zrobimy Ci łachę i nie będziesz musiał płacić całej sumy 700 złotych za obóz a
        jedynie stawkę dzienną 18 zl/doba."

i oto dlaczego ZHP cierpi na chroniczny brak instruktorów

( na marginesie: komendant hufca płaci ok 900 złotych za komórkę miesięcznie)
        • Gość: szczecin rulez He he dobre :)))) IP: 213.155.175.* 24.05.04, 10:50
          Widac w harcerstwie tez sa rowni i rowniejsi, ale po harcerstwie tez mozna siu
          ustawic, patrz,p.J.Piechota
        • Gość: mało za mało IP: 217.8.186.* 07.07.04, 12:16
          firma informatyczna mam tylko 1700 netto
    • joagru Re: RANKING NAJMNIEJSZYCH ZAROBKÓW 18.05.04, 21:10
      Pracuję w małej firmie.Jestem początkującą księgową, oprócz tego zajmuję się
      kadrami, pracuję na magazynie a czasami jeszcze rozwożę towar.Zarabiam 824
      brutto.Czas pracy nienormowany.
      • Gość: bobas Re: RANKING NAJMNIEJSZYCH ZAROBKÓW IP: 5.5R* / *.wlfdle.rnc.net.cable.rogers.com 19.05.04, 02:35
        a ja narzekalem zarabiajac 3 lata temu 2800 netto a 4000 brutto w firmie.
        Wow, czyzby od tego czasu nastapily takie zmiany. Wy chyba nie pracujecie w W-
        wie......
        • ashton Re: RANKING NAJMNIEJSZYCH ZAROBKÓW 19.05.04, 10:24
          I owszem, pracuję w Warszawie. Zmiany nastąpiły niewątpliwie. Moja koleżanka
          sześć lat temu dostała w pierwszej swojej pracy (była wtedy absolwentką LO)
          2000 zł netto. Teraz można tylko o czymś takim pomarzyć. Myślałam, że po prostu
          mam pecha, nie umiem szukać dobrze płatnej pracy i tym podobne, ale - jak widać
          po Waszych wypowiedziach - nie tylko ja zarabiam 1000 zł netto. Pozdrawiam.
          • Gość: rwewre Re: RANKING NAJMNIEJSZYCH ZAROBKÓW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.04, 11:40
            Ale masz dobrze. Ja nie zarabiam nawet 1000zl
          • Gość: JA Re: RANKING NAJMNIEJSZYCH ZAROBKÓW IP: *.chello.pl 08.06.04, 14:44
            A co powiecie za 2/3 etatu w markecie na zlecenie z firmy Merch...... i zarobki
            na poziomie 360 netto?
        • Gość: ja Re: RANKING NAJMNIEJSZYCH ZAROBKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.04, 17:40
          800 PLN netto za miesiąc. praca pon-pt od 17-21, telefony do Wlk. Brytanii i
          wciskanie ludziom kitu, że potrzebują zmienić swój kredyt hipoteczny. Do tego
          wieczny strach o wyrobienie normy (min. 4 klientów w tyg), bo jak nie to wypad.
      • szatynwawa Re: RANKING NAJMNIEJSZYCH ZAROBKÓW 05.07.04, 18:16
        Jednym słowem nie ma lekkiego chlebka.Ale co mnie dziwi ?Czemu w Was tyle
        sarkazmu agresji i autoironii? Przecież to do niczego nie prowadzi.Mamy taki
        Kraj na jaki zasługujemy.Wybierając SLD -wybraliśmy swobodne opadanie.Mam na
        myśli większość (wyborczą).Co do aspektów pracy i zarobków.Dopóki w Polsce będą
        Wysokie Koszta Pracy -i podatki *bo niestety nie są niskie* dopóty-będzie
        cienko i praca na czarnucha czy za pół darmo -to normalka.Ale czy jest sens
        wzajemnie się podpuszczać i irytować ? Że ktoś zarabia 800 pln a inny 5000
        pln.Niestety bez układów pleców i bogatej rodziny-Większość rodaczek rodaków-
        będzie miała bryndzę.Fakt są wyjątki że ktoś dochodzi swoim talentem pracą i
        zapałem do urzeczywistnienia swoich ambicji.Ale umówmy się -to niezbyt
        częste.Więcej optymizmu dla siebie i innych oraz kontaktów interpersonalnych
        popartych szacunkiem i poważaniem.A na pewno nawet mała pensja nas nie
        poróżni.Czego sobie i Wam życzę -oczywiście fajnej pracy i zadowolenia z
        niej.Miłego personelu -a może wyjazdu do Nowej Zelandii -Pozdrawiam (średnia
        płaca w granicach społecznej dezaprobaty :))
    • muggle Re: RANKING NAJMNIEJSZYCH ZAROBKÓW 19.05.04, 16:13
      Jako kasjerka-ekspedientka w hurtowni zarabiam od 1000 zł wzwyż, mieszkam w
      Zabrzu.
      • dagella Re: RANKING NAJMNIEJSZYCH ZAROBKÓW 19.05.04, 21:08
        JA ZAPIER....M W PIZZERII NA DOLNYM SLASKU,12 GODZIN DZIENNIE,OD PONIEDZIALKU
        DO NIEDZIELI,2.60 ZA GODZINE,800 ZL MIESIECZNIE,JAK JEST SEZON TO PRACUJE OD
        RANA DO NOCY,JAK NIE MA LUDZI TO SIEDZE NA BEZPLATNYM URLOPIE NAWET 3
        MIESIACE.NAPIWKI OK.100 ZL MIESIECZNIE.PLACE RACHUNKI ZA
        PRAD,CZYNSZ,TELEFON,KUPUJE JEDZENIE I LEDWO WIAZE KONIEC Z KONCEM
    • Gość: sekretarka Re: RANKING NAJMNIEJSZYCH ZAROBKÓW IP: *.pwn.com.pl 20.05.04, 11:41
      To jeszcze zależy, moim zdaniem co znaczy najmniejsze, bo należy te zarobki
      porównać z kosztami utrzymania. Wiele osób przyjeżdżających do Warszawy w
      poszukiwaniu pracy zgadza się pracować za dużo mniejsze pieniądze niż
      warszawiacy, gdyż mają niższe koszty.
      • ashton Re: RANKING NAJMNIEJSZYCH ZAROBKÓW 20.05.04, 13:18
        niższe koszty? według mnie wyższe!!! pomyślcie, ile kosztuje na przykład samo
        wynajęcie jakiegoś kąta (płacimy z narzeczonym po 300 zł miesięcznie za norę,
        bo inaczej tego nazwać nie można)...
        • kixx Re: RANKING NAJMNIEJSZYCH ZAROBKÓW 21.05.04, 20:31
          a bierzesz pod uwage,ze warszawiak musi najpierw mieszkanie kupic-bo jesli
          wynajmuje ma takie same koszty jak TY,jak kupi musi je utrzymac,umeblowac,co
          jakis czas remontowac,z reguly po jakims czasie ma dziecko,lub dzieci:),
          wychowanie dziecka duzo kosztuje.
          no chyba,ze chce mieszkac w norze
          • Gość: staś Re: RANKING NAJMNIEJSZYCH ZAROBKÓW IP: *.os.kn.pl 26.05.04, 20:31
            ja mam za godzine 2.25 gdyż zus mnie uleczył i ciesze sie że wogule mam prace
            ale jak żyć? gdyby nie żona to bym zdech z głodu dobrze że żona ma ręte ale jak
            ją wyleczy zus to zdechniemy z głodu bo w tym wieku nikt niechce przyjmować do
            pracy a mam dobry zawód spawacz monter czy więcej jest takich jak ja?
          • Gość: kredens Re: RANKING NAJMNIEJSZYCH ZAROBKÓW IP: *.man.polbox.pl 28.05.04, 16:06
            No, chyba że dostał jedno mieszkanie po babci i w nim mieszka, a mieszkanie po
            drugiej babci wynajmuje i z tego żyje.
      • Gość: Gosia Re: RANKING NAJMNIEJSZYCH ZAROBKÓW IP: *.e / *.e-box.pl 20.05.04, 13:53
        Jakie koszty maja nizsz? Jedzenie musza kupić po cenach Warszawskich, wynajecie
        mieszkania oplacic (wiecej zazwyczaj niz sam cznsz i oplaty). Czesto na dojazdy
        do rodziny jeszcze kupe kasy wydaja. Wiec jakie koszty maja mniejsze?
        Zawsze myslalam, ze to wlasnie Warszawa obniza pensje. Dziewczyny na utrzymaniu
        rodzicow zarabiajace na wlasne potrzeby i szkole. Jedna dziewczyna u mnie w
        firmie byla bardzo zadowolona bo miala 600 zl na reke. Wynajecie kawalerki
        kosztowalo mnie wtedy 1000 zl.
        Gosia
        • Gość: Maciek Re: RANKING NAJMNIEJSZYCH ZAROBKÓW IP: *.zapora / 212.160.172.* 20.05.04, 16:41
          TPSA w Warszawie - na stanowisku wsparcie Blekitnej Linii - 800zl netto za
          miesiac po podwyzce, wczesniej max 700zl netto. Wszystko jeszcze przez
          posrednika :/ Monopolista widac dobrze placi ;-)

• j.k.01 Ci co mają najmniej nie mają internetu 20.05.04, 21:09
            • anika1983 Re: Ci co mają najmniej nie mają internetu 21.05.04, 10:35
              denerwujesz takim gadaniem duża większość studentów ma dostęp do sieci w
              szkole, niektórzy mają u znajomych, albo w pracy;
              Chyba woóle nie orientujesz się w statystykach skąd ludzie korzystają z
              internetu, więc nie gadaj takich głupot

P.S. za kwiecień dostałam wypłatę 618 zł 17.04 (a wypłata ma być 10...)za pracę
              na Błękitnej ale to głownie dlatego, że się pomylili w godzinach i wyrównanie
              dostanę, ale za miesiąc...(i tak niedużo bo do marnych 840)

Pocieszające, że od maja już pracuję za 1800 brutto :)
              • anika1983 Re: Ci co mają najmniej nie mają internetu 21.05.04, 10:36
                zapomniałąm dodać, że za 618 zł mam utrzymać dziecko i męża, który teraz jest
                bezrobotny, bo nikt nie chce brać ludzi, którzy nie mają uregulowanego wojska
                • Gość: Hanka Re: Ci co mają najmniej nie mają internetu IP: *.ip-pluggen.com 21.05.04, 18:33
                  To niech maz niech pojdzie do woja!!! Ile lat bedzie jeszcze siedzial w domu
                  z tego powodu? Bedzie jedna geba do zywienia mniej...
                  • Gość: ines Re: Ci co mają najmniej nie mają internetu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.04, 16:40
                    700 zł netto w budżetówce, w zachodniopomorskim. 8 lat pracy w tej firmie.
                    Matka samotnie wychowująca 13-letnie dziecko. Za sam czynsz (bez prądu i gazu)
                    płacę 510 zł m-cznie.
                    • Gość: Hanka DODATEK MIESZKANIOWY??? IP: *.ip-pluggen.com 23.05.04, 00:45
                      Przy takiej pensji maja przeciez DODATEK MIESZKANIOWY, ale o tym sie nie
                      wspomina!
                    • Gość: szczecin rulez to ty chyba cudotworca jestes!!! IP: 213.155.175.* 24.05.04, 10:55
          • Gość: lurker Re: RANKING NAJMNIEJSZYCH ZAROBKÓW IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.06.04, 00:41
            > TPSA w Warszawie - na stanowisku wsparcie Blekitnej Linii - 800zl netto za
            > miesiac po podwyzce, wczesniej max 700zl netto. Wszystko jeszcze przez
            > posrednika :/ Monopolista widac dobrze placi ;-)

Prezes TPSA zarobił w zeszłym roku 2.600.000 zł :) Wiesz, początki zawsze są
            ciężkie, ale jak się postarasz...
    • Gość: srg Re: RANKING NAJMNIEJSZYCH ZAROBKÓW IP: *.lublin.pl / *.lublin.pl 22.05.04, 21:10
      Myślalam, że mało zarabiam, jak przeczytałam jakie grosze można dostawać za
      pracę w tym kraju to jestem wkurzona na ten wyzysk. Jestem mgr inż. zarz. i
      market., po studiach trafiłam do Policji, pracuje w jednostce wyższego
      szczebla, zajmuje się poważnymi sprawami, dostaje ponad 2tys. na rękę.. Uważam,
      że za mało w stosunku do tego co robię i jak się narażam na codzień.. W
      stosunku do innych zarobków wypada nieźle.. ale to chyba nie powinno tak być..
      • magda_paw Re: RANKING NAJMNIEJSZYCH ZAROBKÓW 22.05.04, 23:04
        Mgr ekonomii, trzy miesiące po obronie...824 brutto w biurze ubezpieczeń. Po
        prostu żyć nie umierać, albo znaleźć jakiś dobry i wysoki most...
        • Gość: tatko Re: RANKING NAJMNIEJSZYCH ZAROBKÓW IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.05.04, 01:29
          najpierw kup polisę
      • Gość: Peter Re: RANKING NAJMNIEJSZYCH ZAROBKÓW IP: *.aw / *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.04, 23:05
        Pracuje w restauracji Międzynarodowego Portu Lotniczego i zarabiam na cały etat
        630zł-bez komentarza.................
        • Gość: Hanka Re: RANKING NAJMNIEJSZYCH ZAROBKÓW IP: *.ip-pluggen.com 23.05.04, 00:50
          Zaloze sie, ze przy tych zarobkach macie komorke i pieniadze na papierosy...
          • anika1983 Re: RANKING NAJMNIEJSZYCH ZAROBKÓW 23.05.04, 10:01
            Hanka
            nie wiem kim jesteś co robisz ale za takie P********nie to człowiekowi aż nóż
            się w kieszeni otwiera
            ciekawe ile ty zarabiasz?
            tak jak ty to gadają najczęściej Ci co nie wiedzą co to jest jak nie masz co do
            garnka włożyć i nie zdają sobie sprawy, że np. telefon jest czymś koniecznym w
            tych czasach a np. komórka kosztuje teraz o wiele taniej niż telefon
            stacjonarny
            nie wiem na jakim ty świecie żyjesz, ale znam trochę takich w wieku 35 lat,
            którzy akurat fartem trafili na rozwój w Poslce na początku lat 90-tych i
            zarabiają teraz 6000 zł nawet i oni nie potrafią sobie wyobrazić, że w
            dzisiejszych czasach ze swoim średnim najczęściej wykształceniem nie znaleźliby
            ŻADNEJ!!!!! dobrej pracy
            a jak jeszcze powiesz, że nie możesz uwierzyć, że ktoś nie może znaleźć lepszej
            pracy tylko dlatego, że mu się nie chce to tylklo to będzie świadczyło żle o
            tobie i o twojej znajomości tematu jakim jest bezrobocie w Poslce szczególnie
            wśród młodych osób
            i jeszcze jedno nie wszędzie da się tak łatwo uzyskać dodatek mieszkaniowy
            tylko ty chyba w innym świecie lub w innym kraju żyjesz

Nie pozdrawiam
          • Gość: mirex Re: RANKING NAJMNIEJSZYCH ZAROBKÓW IP: *.abhsia.telus.net 24.05.04, 10:25
            Gość portalu: Hanka napisał(a):

> Zaloze sie, ze przy tych zarobkach macie komorke i pieniadze na papierosy...

Hanko, zaloze sie, ze przy twoich zarobkach czasami pieniazka slepemu zebrakowi
            z kapelusza wyciagasz
          • Gość: szczecin rulez JASNOWIDZ????? IP: 213.155.175.* 24.05.04, 10:58
            Jedyny kumaty he he :)))
        • Gość: tatko Re: RANKING NAJMNIEJSZYCH ZAROBKÓW IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.05.04, 01:30
          A gdzie sa napiwki
      • Gość: szczecin rulez Uwazaj!!! IP: 213.155.175.* 24.05.04, 10:57
        Bo ci przy biurku dlugopis zaatakuje, siedzicie za tymi biurka i tylko w stolki
        pierdzice i narzekacie, a ci co zapierniczaja po ulicy, maja 800 zl. i oni to
        sie narazaja,a nie ty biurokratko w mundurku.
    • antonina_74 Re: RANKING NAJMNIEJSZYCH ZAROBKÓW 23.05.04, 01:04
      Nauczyciel-stażysta w liceum 649 zł netto. Wygrałam? ;-)
      • Gość: mm Re: RANKING NAJMNIEJSZYCH ZAROBKÓW IP: *.lubin.dialog.net.pl 23.05.04, 19:55
        750 zł w banku, doradca klienta/kasjer- jak się walniesz na kasie to oddajesz z
        pensji, ja przez 1,5 roku "oddałam" już 1200 zł. po studiach.
    • cario14 Re: RANKING NAJMNIEJSZYCH ZAROBKÓW 23.05.04, 21:30
      A czy uważacie że mało jest ofert pracy ??? Czytujecie poniedziałkową
      wyborczą ??? Powiem szczerze, że gdybym był na każdym spotkaniu w sprawie pracy
      i gdybym za każdym razem zmieniał gdy tylko warunki są troche lepsze niż w
      teraźnieszej, to co miesiąc zmieniam prace !!! Fakt że nie zarabiam zbyt duzo
      ( 1350 netto ) , ale fakt do niedawna zarabiałem 1600 , ale kłótnie z
      pracodawcą spowodowały że zrezygnowałem . Powiem szczerze, co poniedziałek
      wysyłam około 4 cv, i przynajmniej raz w tygodniu jestem zaproszony na rozmowe
      kfalifikacyjną. POZDRAWIAM W SZCZEGÓLNOŚCI BEZROBOTNYCH
      • panidanka Re: RANKING NAJMNIEJSZYCH ZAROBKÓW 24.05.04, 09:35
        cario14 napisał:

> POZDRAWIAM W SZCZEGÓLNOŚCI BEZROBOTNYCH

bo być bezrobotnym w państwie opiekuńczym się bardziej opłaca niż pracować za
        600 zł
        a jeszcze jak rodzinka dosłużyła się renty czy emeryturki czy nieślubnego
        dziecka albo innego kataklizmu społecznego, to żyć i nie pracować
        zawsze znajdą się uczciwi głupcy za 600zł by po nich sprzątać
    • Gość: szczecin rulez Re: RANKING NAJMNIEJSZYCH ZAROBKÓW IP: 213.155.175.* 24.05.04, 10:11
      700 netto, agencja reklamowa, ale od czerwca ma byc wiecej :))))
      • Gość: mirex Re: RANKING NAJMNIEJSZYCH ZAROBKÓW IP: *.abhsia.telus.net 24.05.04, 10:44
        jakies 150 milionow ludzi w indiach zyje ze mniej niz $1 dziennie ($1 = 4zl ? x
        30 =1200zl miesiecznie)
        indie maja ponad 1 miliard ludnosci
        • Gość: szczecin rulez A TY ZNASZ MATEMATYKE??? IP: 213.155.175.* 24.05.04, 11:01
          wyliczenie to 4x30=120 a nie 1200!!!!!
    • Gość: kaaaa Re: RANKING NAJMNIEJSZYCH ZAROBKÓW IP: *.net-conekt.pl 25.05.04, 11:16
      A ja 2700 jako nauczycielka ale na 1,5 etatu
    • Gość: pielęgniarka Re: RANKING NAJMNIEJSZYCH ZAROBKÓW IP: *.motor.taninet.pl / *.motor.taninet.pl 25.05.04, 19:26
      8 lat pracy w szpitalu jako pielęgniarka -700zł (w tym rodzinne na 2
      dzieci)
    • Gość: IVV Re: RANKING NAJMNIEJSZYCH ZAROBKÓW IP: *.pl / *.enterpol.pl 26.05.04, 19:30
      LUDZIE - LEKARZ W SZPITALU 900 ZŁ BRUTTO !!!!!!!! TO TYLE CO SPRZEDAWCA W TESCO
      ITP - ALE CHYBA CHARAKTER PRACY NIECO INNY .... ZASTANÓWCIE SIĘ NAD TYM !!!
    • Gość: hedonista Re: RANKING NAJMNIEJSZYCH ZAROBKÓW IP: *.acn.waw.pl 26.05.04, 20:47
      Jak czytam wpisy niektórych, to dziwię się, że jeszcze nie rzucili pracy.
      Pewnie są to ludzie, ktorzy wpieprzyli się w rodzinkę itp. i głupio im być bez
      pracy, ale jak ja miałbym zarabiać 700 czy 900 zł, to wolałbym w tym czasie
      dobrze się bawić i móc się wyspać.
      • Gość: tatko Re:coś treba z tym zrobić IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.05.04, 01:45
        dobrze wiem że sytuacja w kraju sprzyja wyzyskowi o którym piszecie i którego
        doswiadczacie dostając tak niskie zarobki
        ale wypadało by się zastanowić co powoduje że godzicie się na tak niskie zarobki
        ...ja sam nie miałem pracy przez 6 miesięcy i nie miałem coi jesc a zasiłek mi
        nie przysługiwał jedynie niewielka pomoc ze strony Pomocy Społecznej i
        Komitetowi pomocy bezrobotnym --rozdawali dwa razy w tygodniu chleb i czerstwe
        bułki pozwoliły mi przeżyć..
        a teraz mam pracę i jestem w stanie powoli spłacać długi
        bieda wpędza w długi
        nauczmy sie cenić siebie i żądajmy za naszą pracę godziwego wynagrodzenia
        rano poproś szefa o podwyzkę,,powiedz że interesuja się tobą duże firmy
        np. Zakład Energetyczny,Gazownia itp
        • asiapilch Re:coś treba z tym zrobić 27.05.04, 21:12
          jasne!!!
          skonczyly sie czasy kiedy firmy bily sie o pracownika. teraz pracownik dobija
          sie do drzwi firmy, a i tak co najwyzej moze im polizac czubek buta. "szanowni
          panowie" w czarnych garniturach... maja ludzi za nic - sila robocza, do tego im
          tansza, tym lepsza.
          dlaczego zgadzamy sie na tak niska place? bo niky nie chce dac wiecej? na moje
          miejsce jest 20 osob gotowych pracowac za psie pieniadze, bo dla nich to
          pieniadze na przezycie. lepiej cos robic i zarabiac nawet 400zl, niz jesc
          piasek z woda i unosic sie duma.
          ja i moj chlopak jestesmy studentami - musimy zarobic na studia. i myslisz, ze
          tak latwo znalezc prace, ktora da pieniadze - po 400zl miesiecznie na czesne +
          po 100zl na telefon + zycie (mieszkanie, jedzenie itp.)...? ja obecnie zaczelam
          robic ankiety i wcale nie wiem jak to wypali. moj chlopak wyklada towary w
          supermarkecie za marne 4zl brutto/godz... i co? zalatwisz nam prace na miare
          potrzeb? czekam na wiadomosc...
    • pontifexmaximus Re: RANKING NAJMNIEJSZYCH ZAROBKÓW 27.05.04, 10:16
      Gość portalu: zet napisał(a):

> Były już tematy dotyczące największych zarobków, to teraz może napiszemy kto
      > zarabia najmniej. Czekam na wpisy
      > Ja zarabiam 1300 zł netto jako urzednik państwowy

To i tak zbyt dużo, jak na kogoś, kto nie potrafi odróżnić urzędnika
      państwowego od pracownika słuzby cywilnej. Z 1300 to jesteś najwyżej
      pracownikiem słuzby cywilnej. Zrób mianowanie i zostań URZĘDNIKIEM PAŃSTWOWYM.
      Zdasz egzaminy (które nie są wcale takie łatwe), dostaniesz potwierdzenie
      dobrej znajomości języka zachodniego (anglielski, francuski, niemiecki) to
      otrzymasz dodatek. Dzisiaj to około 1000 złotych brutto. Później systematyczny
      awans - zgodnie z ustawą, którą powinieneś dobrze znać - przecież TY jesteś
      urzędnikiem państwowym.
      I nie pisz ludziom bzdur, ze stricte urzędnik państwowy zarabia tak niewiele
      (chociaż to kwestia względna).
    • szpiczak Re: RANKING NAJMNIEJSZYCH ZAROBKÓW 27.05.04, 12:48
      brrrr...dobrze ze nie pracuje.
      pozdr
      inka
    • asiapilch Re: RANKING NAJMNIEJSZYCH ZAROBKÓW 27.05.04, 21:02
      moj chlopak wyklada towar w supermarkecie za 4 zl brutto/godz. praca fizyczna
      po 10 godz. jest studentem... wiec po co to cale gowniane wyksztalcenie?
      • ashton Re: RANKING NAJMNIEJSZYCH ZAROBKÓW 28.05.04, 10:30
        Po co wykształcenie? żeby sobie d... papierkiem podetrzeć!!!
        NIKOGO nie interesował mój dyplom i praktyczne umiejętności, liczyły się
        dyspozycyjność, doświadczenie (a jak miałam je zdobyć, studiując dziennie w
        małym mieście???) tudzież referencje.
        No i zarabiam 1431 zł brutto. Za 10 dni kończy mi się umowa. Que sera, sera.
    • Gość: Inka Re: RANKING NAJMNIEJSZYCH ZAROBKÓW IP: *.aster.pl 29.05.04, 13:24
      Ja chyba "doczłapałam" do czegoś, co mozna uznać za godziwy zarobek. Pięć lat
      temu za 900 zeta na rękę przyszłam do firmy państwowej. Obecnie od trzech
      miesięcy dostaję 2.150 zeta na rękę. Uważam to za dobre osiągnięcie. Faktem
      jest, że podwyżek mi nikt nie dał ot tak sobie - musiałam się napracować nad
      tym. Czasem pracuję po 14 - 16 godzin, biorę nagminnie pracę do domu. Urlop
      biorę wtedy, gdy rozchoruję się na poważnie (39 stopni gorączki i kompletne
      rozwalenie przez wirus) - takie rozwiązanie jest akceptowane w firmie, bo
      nikogo nie pozarażam i szef rzeczywiście widzi, że jestem chora i - jak mawia -
      "bezproduktywna". Oczywiście, wolałabym pracować normalnie, ale za co bym żyła
      i utrzymywała się w stolicy? Nie mam wsparcia innego niż ja sama. Całe
      szczęście, że nie grozi nam redukcja lub zwolnienia, bo wtedy bym musiała od
      początku zaczynać. Wykształcenie: dwa razy magister, znajomość biegła na
      poziomie tłumacza symultanicznego pięciu języków obcych, w tym -
      trzech "unijnych".
      • Gość: Troll Re: RANKING NAJMNIEJSZYCH ZAROBKÓW IP: *.class147.petrotel.pl 01.06.04, 11:27
        Znajoma z dwoma jezykami biegle, wlasnie dostala prace jako asystentka
        dyrektora za 5tys mies do reki . Twierdzi ze sie cofa w rozwoju bo majac studia
        lingwistyczne oraz kupe podyplowomych musi herbate parzyc i pokoj szefa w
        ladzie i porzadku utrzymywac. Za taka pensje to ja sie chetnie pocofam troche w
        rozwoju :))
        • Gość: lul Re: RANKING NAJMNIEJSZYCH ZAROBKÓW IP: *.phys.uni.torun.pl 01.06.04, 13:20
          Podajecie przyklady pracy zarobkow 600 zl itp

Mam jedno pytanie skad stac was na internet,komputer ?????
          Napewno na stanowisku na ktorym zarobki wynosza 600 zl itp
          nie ma komputera ...

Sprzataczka - 300 zl (po 5 godzin dzienie)

praca w internet cafe - 3zl/h i nie ma chetnych do pracy :)
    • Gość: wściekłe linuksy Re: RANKING NAJMNIEJSZYCH ZAROBKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 11:31
      pomocnik mlodszego kodera w jaskini linuksiarzy przy robieniu shitowego win software'u
      obowiazki: glownie lata do sklepu i chalturzy za nas proste HTML-e, Javy

uczen studium informatycznego lub po
      dorywczo
      ze 350 na miecha
      ale za browar i kawe nie placi
      zjara tez sie czasem za darmo
      • jali29 Re: RANKING NAJMNIEJSZYCH ZAROBKÓW 04.06.04, 10:28
        A ja
        wyksztalcenie zawodowe
        8$ za godzine
        9$ za kazda nadgodzine
        12$ za godziny nocne
        pozdr
        PS i niech mi ktos powie ze nie placa dobrze w telekomunikacji
    • Gość: michał Re: RANKING NAJMNIEJSZYCH ZAROBKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.04, 17:42
      800 PLN netto. praca pon-pt między 17 a 21. telefony do Wlk. Bryt. i namawianie
      ludzi do zmiany kredytu hipotecznego. Do tego wieczny strach o wyrobienie normy
      (min. 4 klientów na tydzień).
    • Gość: Zuza Re: RANKING NAJMNIEJSZYCH ZAROBKÓW IP: *.dialup.medianet.pl 07.06.04, 12:52
      Pracownik administracyjny (budżetówka) - prawie 1200 netto, wolne soboty, 40h
      tygodniowo 8.00-16.00. Mało obowiązków + stałe łącze :)
      Jedni zazdroszczą inni nie, ja nie narzekam, ale wolałabym coś ambitniejszego i
      rozwojowego, bo mam 25 lat.
      Pozdrawiam
      Zu
      • Gość: Tomek Re: RANKING NAJMNIEJSZYCH ZAROBKÓW IP: 217.153.179.* 12.06.04, 22:38
        Kierowca autobusu MZA - 1/2 etatu + dodatkowe godziny z wolnego na ręke 8.25 na
        godzine . Nominałna miesiąc to ok.160-175h. Nie dużo , ale za to robie to co
        lubie .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka