Dodaj do ulubionych

Prawdziwi Warszawiacy !

IP: *.chello.pl 28.04.04, 20:45
Prawdziwi Warszawiacy ( nie hamy ze wsi od 20 lat mieszkający na
Ursynowie )!!!
Stwórzmy jakąś grupę, towarzystwo, a nawet subkulturę, która wszelkimi
sposobami utrudniałaby burakom ze wsi przyjeżdżanie do naszego pięknego,
umęczonego miasta.
Obserwuj wątek
    • Gość: asia Re: Prawdziwi Warszawiacy ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.04, 21:46
      ja jestem prawdziwa warszawianka, od kilku pokolen, i jedyne, co mam Ci do
      powiedzenia, to: kup sobie slownik ortagraficzny i stdiuj, studiuj, studiuj,
      zamiast pisac idiotyzmy. Cztery bledy ortograficzne w dwoch zdaniach dobitnie
      chyba pokazuja, kto tu jest burakiem.
      pozdrawiam
      • Gość: asaa Re: Prawdziwi Warszawiacy ! IP: *.acn.waw.pl 28.04.04, 23:16
        Sama widzisz Asiu:) nic nam nie pozostało jak tylko stworzyć koalicje przeciw
        takim burakom ortograficznym:) Pozdrawiam gorąco:)
    • Gość: żiżi Re: O retyyy!!!! Znowu wałkujemy to samo? IP: *.tele2.pl 29.04.04, 08:21
      Ile można...
      Nuuudaa panieee, nuuuudaa....
    • Gość: Basia Re: Prawdziwi Warszawiacy ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.04, 09:08
      A jak sie będziemy weryfikować?????????
      Jakieś świadectwa?
      Od ilu pokoleń w głąb??
    • Gość: Pyra Re: Prawdziwi Warszawiacy ! IP: 82.160.9.* 29.04.04, 14:31
      warszawioki to umią pokazać klasę - wystarczy jak otworzą nowy supermarket.
      • Gość: Basia do Pyry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.04, 17:51
        Warszawiacy droga Pyro, to sa bogaci ludzie i sie nie zabijaja za 100 zł, to
        raczej dotyczy tych co tu emigruja za chlebusiem. Posiedzieli, zarobili, no i
        ich stać na odtwarzacz za 280 zeta.. To biegną kupić :-)
        • Gość: Walleye Re: do Pyry IP: *.com.pl / *.com.pl 29.04.04, 18:26
          Współczuję, bo to raczej w warsiafce takie dzikie rzezie sklepowe mają miejsce.
          Z mojego doświadczenia wynika że szanse na spotkanie niemilucha na swojej
          drodze są znacznie wyższe na mazowszu niż w Posen czy Breslau.

Serdeczne pozdrowienia dla Pyrlandii i jej mieszkańców.
          • Gość: Basia Re: do Pyry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.04, 21:40
            Słuchałes kiedykolwiek Grzesiuka?
            :)
            wiesz dlaczego tu tyle niemiluchów?
            bo to przyjezdni...

A tal naprawdę, to zapewne większość to przyjezdni. Albo przed wojna za
            chlebem, albo po wojnie, w tym samym celu. Terez też.
            O czym tu pisać???
            A czy do innych wiekszych miast ludzie z okolic sie nie garną?
            Takie głupie są te wątki na temat lubienia, albo nielubienia Warszawy.
            Po co ta ironia - warsiawka... :-) - a wiesz, że te zmiekczenia sa właśnie
            warszawskie? to taka miejscowa gwara, sprzed 2 wojny światowej, z Woli... :)

Pozdrawiam
            • ka-8 Re: do Pyry 29.04.04, 21:56
              Gość portalu: Basia napisał(a):

> wiesz dlaczego tu tyle niemiluchów?
              > bo to przyjezdni...

Warsiafka składa się z samych przyjezdnych, z rdzennych Warszawiaków to może
              parę babć i dziadków jescze żyje.

> A czy do innych wiekszych miast ludzie z okolic sie nie garną?
              Skąd ta pewność? Też się garną, tylko nie na taka skalę. Warsiafka grabi tylko
              do siebie stąd takie zagęszczenie firm które potrzebują pracowników.

> Takie głupie są te wątki na temat lubienia, albo nielubienia Warszawy.
              > Po co ta ironia - warsiawka... :-)
              To nie ironia a złośliwość. :] Najbardziej nieprzyjazne dla użytkownika miasto
              w jakim było dane mi mieszkać.

- a wiesz, że te zmiekczenia sa właśnie
              > warszawskie? to taka miejscowa gwara, sprzed 2 wojny światowej, z Woli... :)
              Może, ale teraz znaczenie jest zdecydowanie pogardliwe dla warsiafki jako
              dziury zabitej dechami która stroi się w piórka wielkiej metropolii. Notabene,
              dziura jest teraz zabita dechami dosłownie. :P Szkoda że tylko na kilka dni bo
              wychodzi prawdziwe jej oblicze.

>
              > Pozdrawiam
              Również pozdrawiam, zakładając że jesteś może jednym "normalnych" - wyjątków w
              tym powalonym mieście.
              • Gość: Basia Re: do Pyry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.04, 09:07
                > Warsiafka składa się z samych przyjezdnych, z rdzennych Warszawiaków to może
                > parę babć i dziadków jescze żyje.

myślę, że się mylisz, bo co to znaczy "rdzenny" - żyjący tu od czasów Mieszka??
                czy może wystarczy na przykład 3, 4, 5 pokolenie?
                Jeśli drugi wariant wchodzi grę, to wiele jest takich osób.

> Warsiafka grabi tylko do siebie stąd takie zagęszczenie firm które
                > potrzebują pracowników.

Warszawa nie grabi, to do niej przyjeżdżają. A tak na marginesie, to sporo firm
                migruje do Łodzi - bo tam taniej, może pomyśl o Łodzi...
                Skąd Ty pochodzisz?

> To nie ironia a złośliwość. :] Najbardziej nieprzyjazne dla użytkownika
                miasto w jakim było dane mi mieszkać.

i po co złośliwość? a w wielu mieszkałaś? Tak dobrze, jak Warszawa
                wyposażonych??

> Może, ale teraz znaczenie jest zdecydowanie pogardliwe dla warsiafki jako
                > dziury zabitej dechami która stroi się w piórka wielkiej metropolii.
                Notabene, dziura jest teraz zabita dechami dosłownie. :P Szkoda że tylko na
                kilka dni bo wychodzi prawdziwe jej oblicze.

moje odwołanie do Grzesiuka było nieprzypadkowe... wiesz.. jak ci śmierdzi i
                sie nie podoba, jak to dla Ciebie miasto zabite dechami, to zmyj się, wyjedź,
                wracaj skądżeś przyszła...

> Również pozdrawiam, zakładając że jesteś może jednym "normalnych" - wyjątków
                w tym powalonym mieście.

Ja nie uważam Warszawy za "powalone miasto" i szczerze to nie życzę sobie, by
                ktoś przyjezdny tak je nazywał :-)
                Kim jesteś by mnie chwalić, bądź piętnować za to skąd pochodzę, czy gdzie
                mieszkam???

Urok Warszawy polega również na tym, że gabinetów psychiatrycznych tu sporo..
                idź się leczyć z nienawiści, złośliwości i innych chorób psychicznych.

• wobooz Re: do Pyry 28.09.04, 21:33
                  Cieszę się, Basiu, że to napisałaś, bo ja już nie muszę :)

Większość Polaków to narzekające lenie, a te przyjezdne po prostu sobie wybrały
                  akurat Warszawę na temat narzekań.
                  Po co tutaj są? By czerpać z tego, czym jest Warszawa, ale 'nienawidzą' tego
                  miejsca. Pytani, dlaczego zatem tu się tak męczą, odpowiadają, że 'nie mają
                  wyjścia', 'muszą gdzieś pracować'.
                  Otóż, moi drodzy 'nienawidzący' Warszawy, kieruję do Was jedno słowo -
                  wynocha!!! Zawsze macie wybór, tylko ruszyć głową i d*** się nie chce - ot co.

Pozdrawiam Basię
    • losiu4 Re: Prawdziwi Warszawiacy ! 29.04.04, 18:16
      Gość portalu: Warszawiak napisał(a):

> Stwórzmy jakąś grupę, towarzystwo, a nawet subkulturę, która wszelkimi
      > sposobami utrudniałaby burakom ze wsi przyjeżdżanie do naszego pięknego,
      > umęczonego miasta.

są tacy. Noszą dresy z czterema paskami jako odzienie, oraz pałę bejsbolowa
      jako jeden z atrybutów. Można ich spotkać pod blokami oraz w centrum. Życzę
      powodzenia

Losiu
    • jdn1 Re: Prawdziwi Warszawiacy ! 08.05.04, 15:56
      Popieram.
      Jestem za, a mawet nie przeciw!
      Czekam na propozycje.
    • Gość: dgdg Re: Prawdziwi Warszawiacy ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.04, 21:02
      chlopie daj na luz, po juz wytrzymac nie mozna - zaloz sobie wlasne forum i
      pisz na nim to co chcesz, a tutaj trzymaj sie tematu
    • Gość: fifa Re: Prawdziwi Warszawiacy ! IP: *.sympatico.ca 16.09.04, 03:51
      porazka
      w calej polsce to tylko warszafka moze takie kretynstwa wymyslec

pozdro dla Wrocka
    • Gość: Ania Re: Prawdziwi Warszawiacy ! IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 16.09.04, 10:00
      te idiotyzmy przypominają mi gadki-szmatki amerykanów o "przyjezdnych' i innych
      emigrantach. Rdzenni amerykanie się burzą, ale w międzyczasie zapomianają że
      prawdziwych amerkanów sami zamknęli w rezerwatach.
      A wy warszawioki to nigdzie nie jeździcie za chlebusiem? Do Londynu to nikt się
      w warszawioków nie wybrał za garścią funciaków???? i co ze wsi warszawa
      byliście wtedy co? Fajnie było?
      Prawdziwym warszawiakom mam nadzieję przykro że taki motłoch oszołomstwa mieni
      się też tym mianem.
    • Gość: ottak Do Warszawiaka ! IP: *.mcnet.pl / *.mcnet.pl 17.09.04, 09:31
      Subkultura to juz jestescie i do kultury wciaz bardzo daleko.
      • galwani Re: Do Warszawiaka ! 17.09.04, 18:16
        dzizas.... co za ekiel zaklada takie topici??

a do tych ktorzy pisza "warszafka"... jedyne co wam moge powiedziec to CH*j wam
        w d**... bo mnei szlag trafia jak takie bzdety czytam... jak wam sie niektorym
        wawa nie podoba to po jasna cholere w niej siedzice i smęcicie?? wracajcie do
        siebie i miejsca nie zajmujcie w PIEKNEJ I KOCHANEJ WARSZAWIE....
        • Gość: Ha! Re: Do Warszawiaka ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 23:58
          Wlasnie nie Warszafka, tylko WARSZAWA!!! Warszafka to Ci ktorzy tu przyjezdzaja
          z tych wszystkich wioch i zabieraja nam rdzennym Warszawiaka prace! Nie pasuje,
          cos sie nie podoba to NARA! A Ty k-8 wbij sobie do glowy ze rdzenni WARSZAWIACY
          to nie tylko stare babcie! Juz mam dosc tych niby Warszawiakow i wszystkich
          wietnamcow, ktorzy sie panosza i szwedaja po ulicach mojego zajebistego miasta!
          • Gość: mariusz_robert kocham warszawe IP: *.chello.pl 18.09.04, 15:03
            nie jestem z warszawy, ale kocham to miasto, nie rozumiem niecheci do warszawy,
            wynika to pewnie z jakichs glupich kompleksow
            pozdrawiam wszystkich warszawiakow
            mariusz_robert z gdanska
            • wobooz Re: kocham warszawe 28.09.04, 21:38
              Pozdrowienia dla Mariusza :)

Mi nie przyszkadzają przyjezdni. Jeśli chcą, to niech przyjeżdżają. Nie mam
              prawa tego zabronić i nie mam takiej ochoty. Byleby tylko nie wypowiadali się
              tak nisko o tym mieście. Ja Was nie krytykuję i obraża mnie, kiedy ktoś tak kpi
              sobie choć z nazwy tego miasta. Nie gloryfikuję, ale i nie marudzę.

Pozdrowienia dla normalnych ludzi, którzy nie obwiniają innych za swój brak
              umiejętności - choćby przystosowania się do życia w społeczeństwie.
    • sharon_s Re: Prawdziwi Warszawiacy ! 27.09.04, 10:57
      up
    • Gość: jojo Re: Prawdziwi Warszawiacy ! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.09.04, 10:24
      Uwaga!
      Moje przeżycie sprzed tygodnia:spedziłem dzień(niecały)tzw"próbny" w pracy w
      towarzystwie samych osób spoza Warszawy.Pierwsze kilka minut pracy, a oni
      zatrzymują samochód"przy pierwszym spożywczaku", kupują kiełbasę, parówki i
      kajzerki.Jedzą pod sklepem.Młodzi ludzie, na oko 23-26 lat.Czy to jest poważne?
      Praca ledwo się zaczęła, godzina ok 13.Raczej mogli "coś" zjeść
      wcześniej...Odrzuciło mnie i wpłynęło na wizerunek całej firmy.Do
      tego "zapuszczeni", fleje-tłuste włosy,wymięte ubrania, łupież na kołnierzykach
      itd.Były wśród nich kobiety!!!Kiedy powiedziałem, że jestem z Warszawy,
      odczułem wzrastajacą niechęć z ich strony.Oczywiście z pracy w firmie
      zrezygnowałem.
      • Gość: bogi to Ty jestes Warszawiak z fem? IP: *.dwi.uw.edu.pl 28.09.04, 13:52
        :))::)))
        • warszawiaczek Re: to Ty jestes Warszawiak z fem? 28.09.04, 14:04
          Nie Warszawiak a warszawiaczek, i nie z fem a z FEN.
          To ja.
          Pozdrawiam.
    • kol1980 Re: Prawdziwi Warszawiacy ! 28.09.04, 22:24
      A ja lubie Warszawe i sie do niej wprowadze, czy Ci sie to podoba, czy nie.
      A propos wsi, to przeprowadzam sie z jednej z najwiekszych na swiecie
      metropolii i Warszawa wydaje mi sie taka malutka.
    • Gość: Der Breslauer Re: Prawdziwi Warszawiacy ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.04, 16:04
      Warszawa! W-A-R-S-Z-A-W-A! Piekne i umeczone miasto. Ide ulica, tam tabliczka,
      tu znicz, tam pomnik, tu kwiaty. Tu powstaniec, tam grupa "Szarych Szeregow",
      tu mieszkal..., tam zginal. Tu getto, tam Kwatera Glowna. Tu zasadzka, tam
      egzekucja, itd.

Piekne i umeczone miasto. I jacy ludzie kulturalni (nie te chamy ze wsi od 20
      lat mieszkajacy na Ursynowie). Zreszta nad miastem goruje piekny obeikt
      architektury powojennej - Kultury Palac wiec jakze to miasto (i mieszkancy
      jego) mieliby byc niekulturalni (no oczywiscie z wyjatkiem tych chamow od 20
      lat na Urysnowie).

A prawda jest taka, ze z wyjatkiem paru miejsc Warszawa jest brzydka. I piekna
      nie bedzie, a co najwyzej moze sie stac ladna kiedy juz znikna ohydne
      polaczenia typu 10-cio pietrowiec build in 1973 okno w okno z Atrium Tower. A
      co jest fajnego (juz) lub co moze byc jeszcze fajniejsze to wlasnie ludzie.
      Reprezentujacy rozne poglady, rozna kulture, wiedze, narodowosci itd.

Warszawiak jest najzwyczajniej wlasnie "hamem" z Ursynowa, ktory sie pohamowac
      nie umi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka