Dodaj do ulubionych

NFZ Centrala

13.09.11, 15:55
Czy ktoś tam pracuje? Czy ktoś starał się o pracę w tej instytucji? Jest szansa bez znajmości czy raczej nie zawracać sobie tym głowy?

A jakie zarobki?
Obserwuj wątek
    • Gość: kandydatka Re: NFZ Centrala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.12, 15:35
      Szansa jest, pod warunkiem, że masz odpowiednie wykształcenie, zdasz test z wymaganej ustawy. Byłam na pierwszej rekrutacji w Centrali, co było dobrą nauczką na przyszłość-11 pytań jednokrotnego wyboru, punktów można było dostać 13, do następnego etapu kwalifikowały się osoby z ilością 8 i powyżej. Teraz przygotowuję się do następnej rekrutacji w Centrali.
      Natomiast w Mazowieckim Oddziale to już trudniej, chyba trzeba mieć znajomości, albo przypaść do gustu pani prowadzącej rekrutację-mówię serio, miła kobieta, ale tylko na pozór. Odbyłam ich kilka, bo pierwsza na referenta- przeszłam do II tury, poszło mi nieźle, ale jak się okazało, wygrała osoba, która rok wcześniej została zatrudniona w tym samym dziale, na tym samym stanowisku. Dziwne, prawda???Jak można wygrać dwa razy to samo???Pani rekrutująca zachęciła mnie do śledzenia dalszych ofert pracy, tak też zrobiłam.
      Wnioski:
      -na referenta test można zdać łatwo, proste pytania, łatwe odpowiedzi, II tura-wymagania jak na specjalistę lub co najmniej kierownika. Ustawy trzeba się nauczyć i odpowiedziami sypać z rękawa,
      -na specjalistę-test zdać trudno, bardzo szczegółowy, miałam wrażenie, że odpowie tylko osoba pracująca w NFZ, i faktycznie wygrała osoba pracująca w Funduszu, tylko w innym oddziale.
      I co najważniejsze, wymaganych ustaw trzeba nauczyć się na PAMIĘĆ, bo na kolejnym spotkaniu, z jakimś znudzonym, że musi tam być kierownikiem, który praktycznie pytał tylko z ustawy, miałam wrażenie, że najlepiej byłoby, gdybym recytowała ją z pamięci. Program Exel trzeba znać, bo sprawdzają umiejętność posługiwania się.
      Ale nie zniechęcona niepowodzeniami, bogatsza o doświadczenia zdobyte na rekrutacjach, spróbuję jeszcze raz, ustawy wykuwam na pamięć, łącznie z odnośnikami, może mi się uda.
      Jeśli chodzi o zarobki-to referent zarabia najmniej, jakieś 1300 zł do ręki, natomiast specjalista to pensja 3.000zł, więc może warto się trochę pouczyć.
      Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka