Dodaj do ulubionych

opiekunka/niania - zarobki

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 08:41
mama mojego faceta jest profesjonalną nianią od wielu lat, zresztą ma
wspaniałe podejście do dzieci, wychowała już kilka.

Ale do rzeczy: za ok. 10h/dziennie chce zarabiać ok. 1400 zł, plus extra za
nadgodziny i urlop 26 dni w roku (oczywiście wszystko na czarno). Teraz szuka
nowej pracy w Warszawie, ja uważam, że trochę za wysoki pułap dała, ale jak
sądzicie, czy rzeczywiście ma szansę na takie zarobki???
Obserwuj wątek
    • Gość: klara Re: opiekunka/niania - zarobki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 13:39
      up
      • Gość: załamana Re: opiekunka/niania - zarobki IP: *.dmbsk.pl 09.09.04, 10:18
        Moim zdaniem 1800 zł to dla mnie po prostu marzenie tyle zarobić u mnie w ogóle
        nie mogę znaleść żadnej pracy a chciałabym zarabiać chociaż 500 zł, w
        pazdzierniku mam w planach wyjechać do Warszawy za pracą może chociaż tam
        znajde za 500 zł jakąś pracę :-(
        • aska20 Re:do załamana 17.09.04, 12:19
          chętnie Cię zatrudnię.Odezwij się po przyjeździe. Mój numer gadu to 2683475
    • Gość: Ania Re: opiekunka/niania - zarobki IP: 217.153.35.* 08.09.04, 14:30
      Myślę, że jest to realne. Szczególnie jeśli jest naprawdę dobra w tym co robi.
      Nasza niania zarabia 10zł/godzinę. Pracuje ok. 160 godzin w miesiącu. Od
      stycznia będzie u nas codziennie po 10 godzin i jestesmy umówione na pensję
      1800zł za miesiąc + dodatkowo płatne ewentualne nadgodziny. Z tym, że nie płacę
      jej za urlop. Ale w ogólnym rozliczeniu warunki finansowe są zbliżone do
      oczekiwań Twojej teściowej.

Pozdrawiam

Ania
      • Gość: nioma Re: opiekunka/niania - zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 14:36
        to swinstwo nie placic pracownikowi za urlop.
        Tobie za urlop tez nie placa???
        • Gość: klara Re: opiekunka/niania - zarobki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 14:38
          jak jest na czarno zatrudniona to dlaczego maja płacić? Rozumiem ich.

Aniu: to bardzo wysoka stawkę daliście niani. Mam nadzieję, że jest warta tego
          i kocha waszego bobasa. To najwazniejsze.
          • Gość: nioma Re: opiekunka/niania - zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 15:20
            dlaczego maja placic? bo jest jeszcze cos takiego jak przyzwoitosc.
            i jesli kogos stac na placenie za opieke nad dzieckiem takiej kwoty,
            to nieplacenie za urlop jest zwyklym dziadostwem, zle swiadczacym o
            osobie ktora to robi.
            bo ta Pani w czasie urlopu tez zyje - je, pije etc. A ciekawe czy jak
            Panstwo wyjezdzaja na urlop to placa opiekunce czy tez maja ja gdzies?
            • Gość: klara Re: opiekunka/niania - zarobki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 15:25
              w przypadku mamy mojego faceta jak miała urlop, to z reguły brała wychowanka i
              jechali na 2-3 tygodnie gdzieś w góry, albo nad morze. za wszystko (plus mój
              przyszły teść) płacili rodzice dziecka, więc w sumie wyszło tak, jakby dostała
              za to kase.
              • Gość: nioma Re: opiekunka/niania - zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 15:31
                nie, w sumie nie wyszlo tak, bo to nie byl urlop tylko praca. caly czas byla z
                dzieckiem, pilnowala go, dbala itd. ja mowie o normalnym urlopie.
                a skoro pracuje na czarno, to pracodawca zarabia, prawda? nie placi zus'u,
                podatkow - nic. i jeszcze sie szczypie i nie placi za urlop. brak mi slow na
                zachowanie takich jasniepanstwa.
                • Gość: klara Re: opiekunka/niania - zarobki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 15:35
                  a, nie ma się co denerwowac, myśle, że kobietom po 50-tce trudno byłoby znaleźć
                  coś lepszego...
                  • Gość: nioma Re: opiekunka/niania - zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 15:45
                    ale to nie o to chodzi ze kobiecie po 50stce trudno znalezc prace, tylko o to,
                    ze pracodawca nie ma ani zasad ani wstydu. wykorzystujac to co sie dzieje na
                    rynku.
                    swego czasu moja mama pracowala w niemczech jako gospodyni domowa. oczywiscie
                    na czarno. Miala platny urlop, jak pracodawcy wyjezdzali na swoj urlop tez
                    miala placone, a byla tylko Polka ktora pracowala na czarno. Wiec jednak mozna
                    przestrzegac pewnych zasad, prawda?
                    • Gość: klara Re: opiekunka/niania - zarobki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 15:48
                      masz rację, ale w dzisiejszych czasach jest jak jest... i długo się nic nie
                      zmieni. Powiem tak: moja przyszła teściowa szuka pracy jako niania, a oferty
                      jakie jej dają są smieszne: pomijając 10 h z dzieckiem - sprzątanie domu,
                      gotowanie, prasowanie itp... to jest dopiero jazda...
                      • Gość: nioma Re: opiekunka/niania - zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 15:59
                        i wlasnie dla tego nie szanuje tych ludzi, bo stac ich na sensowne i
                        sprawiedliwe wynagrodzenie ale zeruja na tych kobietach, bo jest jak jest na
                        rynku. wstretne to jest, jeszcze jak kobieta druga kobiete tak traktuje.
                        wstretne i smutne. zycze Twojej tesciowej zeby trafila na porzadnych
                        peacodawcow a nie takich jasniepanstwa z bozej laski.
                        • Gość: Ania Re: opiekunka/niania - zarobki IP: 217.153.35.* 08.09.04, 16:05
                          Gość portalu: nioma napisał(a):

> i wlasnie dla tego nie szanuje tych ludzi, bo stac ich na sensowne i
                          > sprawiedliwe wynagrodzenie ale zeruja na tych kobietach, bo jest jak jest na
                          > rynku. wstretne to jest, jeszcze jak kobieta druga kobiete tak traktuje.
                          > wstretne i smutne. zycze Twojej tesciowej zeby trafila na porzadnych
                          > peacodawcow a nie takich jasniepanstwa z bozej laski.

Myślę, że żerowaniem była by stawka 1000zł, bo za takie pieniądze też można
                          kogoś znaleźć. A 1800zł przez 11 miesięcy (czyli de facto 1650 miesięcznie
                          przez cały rok) to nie jest zła stawka. Szczególnie, że ja też nie mam płatnego
                          urlopu.

Pozdrawiam

Ania
          • Gość: Ania Re: opiekunka/niania - zarobki IP: 217.153.35.* 08.09.04, 16:02
            Gość portalu: klara napisał(a):

> jak jest na czarno zatrudniona to dlaczego maja płacić? Rozumiem ich.
            >
            > Aniu: to bardzo wysoka stawkę daliście niani. Mam nadzieję, że jest warta
            tego i kocha waszego bobasa. To najwazniejsze.

Dlatego właśnie napisałam, że jeśli ktoś jest naprawdę dobry w tym co robi, to
            taka stawka wcale nie jest nierealna. Ja jestem bardzo zadowolona z naszej
            niani, moja córeczka też. Uważam, że jest warta tych pieniędzy. I myślę, że ona
            też jest zadowolona :-)

Pozdrawiam

Ania
          • Gość: tutsi Re: opiekunka/niania - zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 14:45
            A co z tego bobsa wyrośnie, koleiny klient na kozetkę psychoanalityka.
            Popatrzcie co się dzieje na zachodzie na to pokolenie wychowywane przez nianie
            i opiekunki. Nie ma to jak mama albo babcia!
            • Gość: magdalena Re: opiekunka/niania - zarobki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.04, 15:04
              wiesz, no nie każdy ma mamę na miejscu... takie życie...
        • Gość: Ania Re: opiekunka/niania - zarobki IP: 217.153.35.* 08.09.04, 15:56
          Nie płacą. Mam założoną własną działalność gospodarczą (wymóg firmy).

Ania
          • Gość: Ania Re: opiekunka/niania - zarobki IP: 217.153.35.* 08.09.04, 16:01
            To a propo pytania o zapłatę za urlop. A my swój "urlop" konsultujemy z planami
            niani i bierzemy wolne w tym samym czasie.

Zresztą myślę, że lepiej zarabiać cały rok 1800 zł i nie mieć płatnego urlopu
            (czyli w sumie 19800 rocznie), niż np. 1500 miesięcznie i mieć płatny urlop
            (18000 w skali roku). Przynajmniej ja bym tak wolała. Szczególnie, że jak
            napisałam wyżej mam dokładnie takie same warunki pracy - a nawet gorsze, bo gdy
            jestem chora nie dostaję żadnych pieniędzy (płacą mi tylko stawkę godzinową za
            to, co faktycznie przepracuję).

Pozdrawiam

Ania (kapitalista - wyzyskiwacz)
      • aska20 Re: do Ani 17.09.04, 12:22
        zastanawiam się gdzie pracujesz, że stać Was na tak drogą opiekunkę. Ja jestem
        obecnie w 31 tyg.ciąży i nie wiem co zrobię z maleństwem po
        macierzyńskim.Dodam , że jestem księgową( wszyscy twierdzą,że dobrą) i nie
        starcza mi do 1-go. Mam 2000 pensji a mój mąż około 1000( netto oczywiście).
    • Gość: nnn Re: opiekunka/niania - zarobki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.04, 08:00
      może sie uda...
    • Gość: ugarit Re: opiekunka/niania - Ania i jej bobas..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 15:36
      oczywiscie ze opiekunka Ani jest profesjonalistka. W kazdym calu. Kocha bobaska
      i meza Ani jak wlasna rodzine. Wiem , bo mieszkam na przeciwko i wszystko widze
      przez okno. Z detalami :).

Pzdr. dla Ani. Do wieczora paczuszku
    • ania1002 Re: opiekunka/niania - zarobki 15.09.04, 14:50
      cześć mam na imie ania.Moim zdaniem mama twojego faceta trochę pszesadziła z
      tymi zarobkami,żeby tyle zarabiać to by musiała trafić do do bardzo bogatej
      rodziny.
      • Gość: klara Re: opiekunka/niania - zarobki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.04, 15:09
        wiesz, ostatnio pracowała jako niania w rodzinie radców prawnych
      • matura5 Re: opiekunka/niania - zarobki, a co ja mam zrobić 17.09.04, 17:08
        A ja zarabiam 1500 na rekę i nie wiem co mam zrobic z moim maleństwem??? Czy znajdzie sie opiekunka za max 600zł/m-c w Warszawie??
        • Gość: mama Re: opiekunka/niania - zarobki, a co ja mam zrobi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 17:31
          nie sądzę...
          • Gość: kama Re: opiekunka/niania - zarobki, a co ja mam zrobi IP: *.nettelinwestycje.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.04, 10:59
            no właśnie, nasza kochana Polska!!
    • Gość: Podlasianka Re: opiekunka/niania - zarobki IP: *.csk.pl 18.09.04, 12:48
    • Gość: kora Re: opiekunka/niania - zarobki IP: w3cache.* / *.2-0.pl 19.09.04, 17:58
      jesli to tylko opieka nad dzieckiem to moze sie cieszyc,ze tyle zarabia.ja od 6
      lat z dziecmi,,teraz jako sluzaca a nie niania za 1000 zl.Nic ze mna nie bylo
      uzgodnione tylko mam robic wszystko albo pa .Koszmar
      iza
    • szukam_kaszalota NIE!!!!!!!!!!!!! NIE!!!!!!!!!! NIEEEEEEEEEEEEEEEEE 19.09.04, 18:44
      NIECH NIE PRZYJEŻDŻA!!! NIECH WYPIERDALA NA WIEŚ!!!
      KUUURWAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!! WON!!!
      • Gość: Powstanie warszaws Re: a twoi przodkowie to urodzili się na rogu..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 22:45
        Marszałkowskiej i Al. Jerozolimskich kołku warsiawski w walonkach. To ty
        s..frędzlu lub flądro . Nie ma dla ciebie pracy trzeba było się uczyć a nie
        biby i dziwy w głowie a teraz inni mają robotę a ty nawet do szletu nie możesz
        się załapać. Łachmyto. A może ty ze Śluska????????????? Ślązaki na śląsk.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka