IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 18:21
hej, mam problem i stracha, (pewnie nie jako jedyna). pokrotce przedstawie
swa sytuacje. Wlasnie od poniedzialku zamierzam "podbic" w-we. tylko mam
pytanie, nie wiem czy podawac w CV, ze np. robie doktorat? a, no i boje sie
jak cholera, bo jestem humanistka, i co teraz? kurzce, takiego stracha dawno
nie mialam,
Obserwuj wątek
    • Gość: Carla Re: Cv IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.09.04, 10:53
      Czesc, jesli moge ci cokolwiek doradzic, to przede wszystkim musisz wiedziec
      czego chcesz. Jeżeli uważasz, że dla firm do których piszesz, atutem będzie, że
      nadal się dokształcasz, itp to wpisz to w CV, bo czemu nie? I co z tego, że
      jesteś humanistką? Chyba, że starasz się o prace informatyka, ale podejrzewam,
      że tak nie jest. Czemu nie przedstawisz tego, że jestes humanistką jako swojej
      zalety? Podkreśl swoje umiejętności, pokaż, że przydadzą sie w firmie...
      Powodzenia.
      • almahler Re: Cv 18.09.04, 16:48
        dzieki za rade, w poniedzzialek zaczy nam, trzymajcie za mnie kciuki,
        kurzcze!!!!
      • Gość: ........ KOCHAM CIE BARDZO:)))WIESZ O TYM IP: *.udn.pl 21.09.04, 18:40
        • almahler Re: KOCHAM CIE BARDZO:)))WIESZ O TYM 27.09.04, 12:49
          A JA cie NIE!!!!!!!!!!!
          • losiu4 Re: KOCHAM CIE BARDZO:)))WIESZ O TYM 27.09.04, 13:06
            daj mu chociaż promyk nadziei ;)

Pozdrawiam

Losiu
    • Gość: L22 Re: Cv IP: *.acn.waw.pl 20.09.04, 12:17
      Po co komu tak zestresowany pracownik??? Musisz trzymać nerwy na wodzy i sama
      wiedzieć, co jest Twoim atutem, a co nie...
    • Gość: Szczery Re: Cv IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.09.04, 22:13
      Pamiętaj tylko o jednym CEŃ SIĘ i NIE ZANIŻAJ STAWEK
    • oxygen100 Re: Cv 21.09.04, 18:35
      Wiem od wielu swoich znajomych ze doktoraty czesto pochowali do biurka, gdyz
      mieli zbyt wysokie kwalifikacje a pan derektor czy prezesina nie mieli nawet
      wyzszego, wiec jak podwladny moze byc lepiej wykszatlcony od szefa?? ano nie
      moze. Ja swojego nie ukrywalam i teraz zamiast pracowac w jednym ze znanych
      koncernow farmaceutycznych nadal pracuje naukowo. Ale nie zaluje. Z tym ze nie
      jestem humanistka tylko od nauk medycznych. pzdr
    • almahler Re: Cv 27.09.04, 12:48
      dzieki, za wszystki rady. podzielilam sobie cv na 2 wersje, w jednym pisze , ze
      mam, w innych mic;lcze na ten temat. jeszcze szukam, jak cos sie ruszy dam
      znac. pozdr.almahler
    • Gość: a Re: Cv IP: 137.122.125.* 30.09.04, 18:08
      a dlaczego masz ukrywac ze robisz doktorat??? przeciez to tylko dobrze swiadczy
      o twoim rozwoju intelektualnym
    • almahler Re: Cv 01.10.04, 16:48
      znalazlam!
      dzieki za rady!
      • Gość: Richelieu* Re: Cv IP: 195.117.90.* 02.10.04, 20:06
        2 tygodnie, w zupełnie nowym miejscu, i znalazłaś
        gratulacje!
        • almahler Re: Cv 03.10.04, 09:50
          richelieu? ktos Ty?

• Gość: Richelieu* Re: Cv IP: 195.117.90.* 03.10.04, 11:46
            ja? gratulująca tylko. Bo pięknie to wygląda, że wszyscy szukają. Widzę co jest
            główną bolączką zaocznych na przykład, (dziś wątek o tym na f praca), że muszą
            czesne zapłacić a pracy nie mają. Doktorant, który chciałaby dorabiać też ma
            trudności, a już zupełnie nie wyobrażam sobie jak doktorant bez stypendium
            miałby zarobić i na studia i na czynsz, nie mają konkretnego fachu w ręku. Coś
            małą mam wyobraźnię w tym względzie
            • almahler Re: Cv 03.10.04, 14:28
              moge opisac Ci po krotce moja sytuacje. skonczylam studia zwykle w grudniu, od
              kewietnia pracowalam na uniwerku za friko, bo musialam miec ukonczone pens\um
              tzw. , no, ale postanowilam oprocz tego cos znalezc, bo z 30 na karku za 3-4
              lata, bez doswiadczenia nikt by mnie nie przyjal,ratowal mnie faky, ze
              skonczylam studia w Niemczech i (jestem tam na doktoracie), ale nie byloby mnie
              od pazdziernika na ubezpieczenie stac, wiec musialam cos znalezc. a na stype
              moge liczyc dopiero, jak bede miala gotowe expose, a na razie nie mialam na to
              czasu, bo wszystkie zajecia byly na inne tematy (ktore prowadzilam). dzieki
              Bogu, zrobilam przysieglego i to mnie uratowalo. moge jeszcze w czyms pomoc,
              cos wyjasnic?
              Pozdrawiam, a
              • Gość: Richelieu* Re: Cv IP: 195.117.90.* 03.10.04, 17:00
                przysięgłego? ;) Czy Twój kierunek st. to filologia? Bo coś mi się wydaje, że
                znajomość języków staje się jedynym normalnym zajęciem dla doktorantów, hehe.

co do ubezpieczenia.. chodzi o zdrowotne? chyba nie, bo przecież jest to jedyne
                ubezp. płacone przez szkołę
                • almahler Re: Cv 04.10.04, 14:41
                  w reichyu wszyscy musza sobie sami oplacac ubezpieczenie, takze zdrowotne:(
    • Gość: Lapeta Nie bój bidy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 14:51
      I tak wykopyrtniesz na raka on lubi ten zestresowany tłum. Ja już go mam i to
      wszystko pieprze
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka