Dodaj do ulubionych

jak ukarać pracodawce - oszusta

IP: *.chello.pl 10.05.05, 15:16
pracowałem półtora miesiąca bez żadnej umowy - mimo że była obiecana , za ostatnie 10 dni nie dostałem wynagrodzenia. jak udupić gada ? policja pracy
? a gdzie to jest ? i czy nie zostanę ukarany za pracę na czarno ? pip umył ręce bo brak umowy. poradźcie
Obserwuj wątek
    • Gość: .... Re: jak ukarać pracodawce - oszusta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 16:26
      Pracowałeś w BECO TRUST?
    • Gość: żaba Re: jak ukarać pracodawce - oszusta IP: *.net 10.05.05, 18:26
      miałam kiedyś identyczna sytuację
      po pierwsze skserowałam wszystkie dokuementy jakie podpisywałam w imieniu
      pracodawcy, wydrukowałam wszystkie maile wysyłane z konta służbowego, napisałam
      do pracodawcy maila z prośbą o podpisanie umowy o pracę, miałam też
      zaświadczneie od lekarza z zezwoleniem na wykonywanie pracy u palanta (wysłał
      był mnie wcześniej na badania) - też sobie wydrukowałam
      następnie rano wysłałam kurierem wypowiedzenie umowy o pracę ze skutkiem
      natychmiastowym z winy pracodawcy (w wypowiedzeniu powołałam od kiedy umowa, na
      jakim stanowisku, za jaką kwotę i że umowa była ustna, z żadaniem wystawienia
      świadectwa pracy i dostarczenia go na mój adres domowy), wysłałam to rano, tak
      że palant odebrał to o godz. 9:00
      w wypowiedzeniu takim należy podać przyczynę (u mnie niepotwierdzenie umowy na
      piśmie oraz niewypłacenie wynagrodzenia), podnadto dowaliłam wszytkie możliwe
      artykuły z kodeksu pracy i kodeksu karnego - żeby nie myślał za dużo plus
      zapewnienie, że jak kasa nie wpłynie w terminie 7 dni i nie dostanę świadectwa
      pracy to sprawę kieruje do sądu i zawiadamiam pip

kasa była na koncie tego samego dnia o godz. 16, świadectwo pracy dotarło do
      mnie poczta po 2 dniach
    • Gość: żaba Re: jak ukarać pracodawce - oszusta IP: *.net 10.05.05, 18:27
      Ty ukarany nie zostaniesz, ukarany może być jedynie pracodawca

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka