Dodaj do ulubionych

sposób na ACCA

15.06.05, 11:13
myślę nad ACCA ale jako, że to kosztuje kupę kasy myślałem nad pewnym
sposobem
na obniżenie kosztu, który to jest wg mnie możliwy do zrobienia

ACCA składa się z kilkunastu niezależnych etapów typu kurs i egzamin oraz
istnieje możliwość podchodzenia do egzaminu bez konieczności uczestniczenia w
kursie (który to kosztuje właśnie najwięcej), gdyby więc znalazło się parę
osób
tak 3-4 i każdy z nas brał po kolei udział w jednym kursie i dzielił się
materiałami i wiedzą to przy odbrobinie dobrej woli i zacięcia cała grupa
jest
w stanie zrobić ACCA za mniej więcej 1/4 kosztów, niemałych w pojedynkę

rzecz polega na tym czy jest jeszcze poza mną ktoś komu ta idea się podoba i
chce rozmawiać dalej?

piszcie na paulaner@poczta.onet.pl

pozdrawiam

pablo
Obserwuj wątek
    • lizavieta1 Re: sposób na ACCA 15.06.05, 13:31
      Uważam, że musieliby to byś jacyś dobrzy znajomi, kumple. Pomysł fajny, ale ja
      nie wierzę w solidarność ludzką, bo to przecież konkurencja. Może brzmię nieco
      cyniecznie, ale taka jest rzeczywistośc, naoglądałam się trochę, mimo młodego wieku.
      • Gość: pablo Re: sposób na ACCA IP: 217.153.39.* 15.06.05, 13:48
        znajdź wśród dobrych znajomych 4 osoby które w jednym czasie o ile wogóle chcą
        zrobić ACCA:)

a z tą konkurencją to bez przesady:) na uczelniach MBA istnieją kluby
        absolwentów i raczej sobie pomagają a nie konkurują, mimo że kiedyś też się nie
        znali, to zależy tylko od klasy człowieka

może jednak się zdecydujesz chociaż spotkać i pogadać, zawsze to by był jakiś
        początek....

pozdrówka
        • Gość: ewka Re: sposób na ACCA IP: *.jmdi.pl 21.06.05, 23:44
          Nie pomagaja sobie, a robia raczej interesy swego rodzaju. Pomagaja organizacje
          charytatywne.
      • Gość: kolumb Re: sposób na ACCA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 17:18
        jaka konkurencja ???

jak ktoś się napnie, to z wizerunkiem z lustra nawet konkuruje :))
        • Gość: pablo Re: sposób na ACCA IP: 217.153.39.* 21.06.05, 10:58
          nie ma to jak w obawie przed dwoma konkurentami samemu nic nie robić:)

widzę że marny okres wybrałem na szukanie, wakacje za pasem nie sprzyjają takim
          decyzjom:(
          • Gość: lukasowski Re: sposób na ACCA IP: 80.239.144.* 29.06.05, 16:22
            Cześć Pablo,
            Chętnie skorzystałbym z Twojej koncepcji. Problem w tym, że zdałem już kilka
            egzaminów i jeżeli zaczynasz teraz, to raczej się nie "zgramy" odnośnie
            terminarza kursów. (no chyba, że kolejne sesje będą szły mi kiepsko, a Ty
            będziesz zaliczał po 3-4 przedmioty w sesji)

Kilka uwag (porad?):
            - nie musisz chodzić na wszystkie kursy; zawsze spotkasz kogoś, kto pożyczy Ci
            materialy (gratis albo za dobrą flaszkę)
            - nie przesadzajmy z tą konkurencją, ACCA to nie egzaminy na studia albo
            rekrutacja do pracy - liczy się to, czy zdasz kolejny Paper, a nie ile punktów
            dostaniesz. Nikt Ci nie przeszkadza w edukacji, a poza tym ludzie są w porządku
            (pomijając oczywiście nieliczne wyjątki)
            - możesz w ogóle nie zapisywać się na kursy, tylko zrobić ACCA eksternistycznie
            (rejestrujesz się bezpośrenio w Anglii i płacisz tylko opłaty członkowskie i
            egzaminacyjne + książki (jeżeli nie uda się Ci załatwić ich w inny sposób).

pozdrawiam
            Lukasowski

• Gość: pablo Re: sposób na ACCA IP: 217.153.39.* 01.07.05, 10:40
              to chyba jednak sie nie zgramy

dzięki za rady, wezmę je sobie do serca - jednak obawiam sie że tak czy inaczej
              będę musiał zrobić kilka papers korzystając z kursów zanim ewentualnie będę
              mógł przejść na tryb eksternistyczny, tak żeby się w to wdrożyć i zapoznać

może dałbyś się namówić na jakieś piwo, żeby trochę poopowiadać jak to wszystko
              wygląda w pratyce?

genaralnie mimo przelotnego zainteresowania moją propozycją ze strony kilku
              osób wygląda na to że sam zacznę robić to ACCA bo czas leci
    • Gość: add Re: sposób na ACCA IP: *.warta.pl / 195.149.64.* 08.07.05, 12:26
      Ja jestem na 3 etapie i sam sie przygotowuje. Spoko, wystarczy przerobic
      zadania i na egzamin. Kursy sa po to zeby nie marnowac czasu na wkuwanie
      samemu, ale jak chcesz oszczedzic to najlepszy sposob. Kupujesz ksiazke
      textbook z teoria za 23GBP+7GBP przesylka + egzamin (wszystko mozna zalatwic
      przez internet), pytania sciagasz z Internetu - sa wszystkie wraz z
      odpowiedziami. Warto isc na 1-2 kursy zeby sie obyc z technika zdawania (daja
      fajne porady) ale potem juz samemu. Wyjdzie znacznie taniej 3 egzaminy +
      ksiazka jakies 1500 na sesje. POWODZENIA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka