IP: *.chello.pl 19.08.05, 11:53
Ktoś brał udział w rekrutacji na Team Leader, Reviewer?
A moze ktoś pracuje?
Obserwuj wątek
    • Gość: j Re: ABN AMRO IP: 83.238.11.* 26.08.05, 10:42
      dostalam zaproszenie na rekrutajce (reviewer). Nie wiem jeszcze czy pojde - na
      poczatku wydalo mi sie to interesujace, ale jak pomysle o calodziennym
      przegladaniu dokumentow bankowych....
      • Gość: ewelina Re: ABN AMRO IP: *.chello.pl 26.08.05, 10:51
        byłam na tych testach w HRK, poswieciłam im kilka godzin na zakichanego
        reviewra, rozwiązywałam durne zadania, robiłam z siebie idiotkę na zadaniu
        grupowym, przeszłam do super zaszczytnego etapu rozmowy w siedzibie banku gdzie
        dali mi do zrozumienia ze mam duze sznase byc zatrudniona i ze odezwą się jak
        zamkną rekrutację niezaleznie od tego czy wyniki będą na tak czy na nie, ale
        jakos na razie od ponad miesiąca cisza...
        • Gość: kama Re: ABN AMRO IP: *.aster.pl 27.08.05, 14:08
          A możesz powiedzieć jaką kaskę proponowali i na jakich warunkach? Właśnie
          zostałam zaproszona na rozmowę (też reviewer)i nie wiem czy zawracać sobie
          głowę. Z góry dzięki za odp.!
          • Gość: j Re: ABN AMRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 16:38
            no wlasnie dlatego tez sie zastanawiam, czy warto - podczas rozmowy tel spytali
            o oczekiwania finansowe. Powiedzialam 2600 netto, spytali ocxywiscie, czy to
            kwota do negocjacji... co konkretnie bylo na tych testach?
            • Gość: aga Re: ABN AMRO IP: *.chello.pl 28.08.05, 20:54
              o kasie nie mówili nic
              Ty i tak powiedziałas mniej niz ja :)
              na testach było babranie sie w jakichs cyferkach, taka "papierkowa robota na
              czas", zadanie w grupie- musielismy nawzajem sie przekonywac, prezentowac
              jakies swoje pomysly,było tez czytanie na czas... w kazdym razie nie da sie
              przygotowac za bardzo
              Na rzomowie w ABN najpierw czekałam 20 minut az panie do mnie wyjdą, potem
              strasznie długo mnie maglowali, zrozumiałam ze mam duze szanse, powiedziały ze
              oddzwonią po moim urlopie nawet gdyby zrezygnowały ze mnie ale na razie dupa
              blada, na rzomowie byłam w lipcu...
              • Gość: aga Re: ABN AMRO IP: *.chello.pl 28.08.05, 20:54
                wkurzyłam się bo na serio mi zależało na tej pracy
                • Gość: j Re: ABN AMRO IP: 83.238.11.* 29.08.05, 11:49
                  hm, ale rekrutacja trwa, wiec moze jeszcze nie wszystko stracone... ja juz na
                  pewno nie pojde na te testy dzis, wiec jeden kandydat mniej :)

a mozesz zdradzic, ile sobie zazyczylas? no i przy jakiej kombinacji jezykowej...
                  • Gość: aga Re: ABN AMRO IP: *.chello.pl 29.08.05, 13:12
                    mam biegły hiszpański, dobry angielski i średni portugalski, biernie ruski i
                    francuski. Powiedziałam im 3000 netto ;)
                    Moze i nie wszystko stracone ale to juz bardzo długo trwa a ja bez pracy, z
                    resztą trochę właśnie przez rekrutację do ABN straciłam jedną ofertę (gorszą
                    ale lepszy rydz...)
                    • Gość: j Re: ABN AMRO IP: 83.238.11.* 29.08.05, 13:32
                      znasz tyle języków i masz problemy ze znalezieniem pracy? :( zawsze mozesz
                      uczyc, hiszpanski jest teraz muy de moda ;) powodzenia!
                      • Gość: aga Re: ABN AMRO IP: *.chello.pl 30.08.05, 11:41
                        ha, tak sie wsystkim wydaje a to nie takie proste :(
                        prócz jezyków nie mam praktycznie innego doswiadczenia
                        uczenie jezyków jest ok i praktycznie z tego teraz sie utrzymuje ale nigdzie
                        nie chca dawac umowy o prace, no bo tez nigdzie nie daja wiecej niz 6 godzin
                        tygodniowo, wiec to raczej tylko takie "dorabianie" :(((
                        ale dzieki za słowa uznania :)
        • Gość: Doradca personalny Re: ABN AMRO IP: *.acn.waw.pl 10.09.05, 17:21
          Ewelino, tak na przyszłość - jeśli zależy Ci na jakiejś pracy, to przyjmij do
          wiadomości, że oprócz doswiadczenia zawodowego, znajomości języków,
          wykształcenia i predyspozycji, ważne są także kultura osobista, szeroko pojęty
          profesjonalizm i pewna taka, no... elegancja.
          Jeśli ktoś kto ubiega się o pracę w renomowanej firmie na odpowiedzialnym
          stanowisku pisze na publicznym forum takie rzeczy jak Ty, to naprawdę trudno go
          posądzac o cechy, o których wspomniałam.
          Nie przypuszczam, byś nie była uprzedzona, że spotkanie w firmie doradczej
          zajmie Ci 2-2,5 godziny Twego cennego czasu.
          Jeśli zadania sprawdzające umiejętność radzenia sobie z danymi liczbowymi są dla
          Ciebie durne, to wybacz, być może pomyliłaś się dobierając sobie oferty pracy?
          Może minęłaś się z powołaniem?
          Jeśli uważasz, że zrobiłaś z siebie idiotkę, to cóż... być może masz rację, nie
          będę z tym polemizować.

Czasem zapominamy, że do forów internetowych ma dostęp każdy, także osoby, które
          odpowiadają za rekrutację, w tym także za "super zaszczytny etap w siedzibie
          firmy". Nasze komentarze świadcza o nas! Wystawiajmy sobie dobre świadectwo.
          • Gość: Dan Re: ABN AMRO IP: *.aster.pl 10.09.05, 21:22
            ups !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka