Dodaj do ulubionych

jAK SOBIE RADZA SWIEZO UPIECZENI ABSOLWENCI SGH?

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.08.05, 20:14
niekoniecznie ci najlepsi poprostu srednia waszego rocznika czy faktycznie
rynek jest juz tak nasycony ,ze polowa z was laduje w spozywczym?zastanawiam
sie czy wziac sgh jako 2 kierunek czy sobie darowac...

co mowi student SGH do absolwenta SGH?
-bigmaca i duze frytki prosze
lol;)

Obserwuj wątek
    • paul_78 Re: jAK SOBIE RADZA SWIEZO UPIECZENI ABSOLWENCI S 31.08.05, 10:25
      Ci, którym dopisało szczęście pieką świeże hamburgery w McDonaldzie.
      • Gość: Prosiaczek Re: jAK SOBIE RADZA SWIEZO UPIECZENI ABSOLWENCI S IP: *.abc.com.pl 31.08.05, 11:56
        Na razie nie słyszałam o nikim bezrobotnym, kto skończyłby SGH. Sama studiuję
        na 5 roku już niedługo i ze starszych znajomych każdy ma dobrą pracę albo
        firmę.

Ale jesli chcesz podjąć takie studia, to zastanow się co chcesz na nich
        osiągnąć. Nie wiem co robisz teraz ale żeby zajmować się finansami, to trzeb po
        prostu libić grzebać się w cyferkach a w marketin gu musisz sypać pomysłami jak
        z rękawa. Skoro juz coś studiujesz.studiowała/eś to znasz swoje upodobania i na
        tej podstawie podejmij decyzję. Nie kieruj się tym, że może latwiej znaleźć
        pracę ekonomistom, bo jeśli nie będziesz tego lubić, to frustracja gwarantowana.

pozdro
        • Gość: aaaaby Re: jAK SOBIE RADZA SWIEZO UPIECZENI ABSOLWENCI S IP: *.mclink.it 01.09.05, 10:52
          Wszyscy moim znajomi jadza sobie swietnie (obrona 2002); stanowiska
          specjalistyczne, sektor prywatny lub publiczny, kasa: od PLN 2000 do 10 000,
          czasem byly poprzedzone stazem badz 2-3 miesiecznym szukaniem pracy, ale
          ogolnie kazdy jest zadowolony :-)
        • Gość: rania Re: jAK SOBIE RADZA SWIEZO UPIECZENI ABSOLWENCI S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 10:57
          Ekonomistom łatwiej znaleźć pracę??? Jest ich olbrzymia nadprodukcja. Wielu z
          nich musiało zasiąść na kasie w hipku.
          • Gość: Prosiaczek Re: jAK SOBIE RADZA SWIEZO UPIECZENI ABSOLWENCI S IP: *.abc.com.pl 01.09.05, 11:25
            Ekonomista z SGH to nie to samo, co Ekonomista z Wyższej Szkoły Czegośtam i
            Czegośtam. Temu pierwszemu łatwiej.
            • Gość: pam Re: jAK SOBIE RADZA SWIEZO UPIECZENI ABSOLWENCI S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 11:31
              Co by jednak nie skończyć to i tak najlepsze posadki czekają na absolwentów
              WSZNW ( Wyższej Szkoły Znajomości Na Wiejskiej ).

:)

Cóż, taki świat.
              • Gość: Prosiaczek Re: jAK SOBIE RADZA SWIEZO UPIECZENI ABSOLWENCI S IP: *.abc.com.pl 01.09.05, 11:37
                Chyba nie oglądasz posiedzeń komisji śledczych: Wszyscy przesłuchiwani znają
                się z czasów studencki z SGPiS, czyli obecnej SGH...
                • Gość: pam Re: jAK SOBIE RADZA SWIEZO UPIECZENI ABSOLWENCI S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 11:46
                  To prawda. Nie oglądam komisji śledczej bo mam to na piśmie zabronione przez
                  lekarza. To samo z obradami sejmu. Ciśnienie mi skacze niemiłosiernie i dostaje
                  migotania komór od tego wszystkiego. Mogę tylko o tym w gazetach czytać, a i to
                  między wierszami:)
            • Gość: rania Re: jAK SOBIE RADZA SWIEZO UPIECZENI ABSOLWENCI S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 11:38
              nie, ja mówię o ekonomistach po dobrych, państwowych uczelniach
              • Gość: kasia Re: jAK SOBIE RADZA SWIEZO UPIECZENI ABSOLWENCI S IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.09.05, 14:13
                Chyba niezle sobie radza. Moj facet jeszcze sie nie obronil, a juz pracuje w
                prestizowym banku i zarabia 2000 euro miesiecznie. A jak szukal pracy, to
                przebieral w ofertach jak w ulegalkach. Pierwsza oferte dostal za 3600pln i ja
                odrzucil, ku mojemu zgorszeniu.. :)
                • Gość: gość Re: jAK SOBIE RADZA SWIEZO UPIECZENI ABSOLWENCI S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 15:12
                  chyba mówisz o stanowiskach dyrektorskich, menadzerskich, bo takiej kasy na
                  początek się nie dostaje, pierwsze słyszę, ze ktoś od razu po studiach zarabia
                  w banku taką kasę i ze tak przebierał w ofertach, ludzie ktorzy mają duzy staż
                  w bankach tak nie zarabiają, jesli juz to jest to rzadkość, zeby po studiach
                  lub jeszcze ich skonczywszy ktoś był tak chodliwy i tak by go chcieli, bo tam
                  też chcą wyższe a nie w trakcie robienia wyższego,
                  • Gość: ViVaLdI Re: jAK SOBIE RADZA SWIEZO UPIECZENI ABSOLWENCI S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 15:34
                    Bajerował pannę Kasię swoimi opowieściami o eurozarobkach i jak widać udało mu
                    się. Teraz opowiada koleżankom jakiego to ma eurochłopaka:)

Ja także w te bzdury o 2000euro i przebieraniu ofert w czasie studiowania nie
                    wierzę!

A może to jakiś prestiżowy bank... spermy??? Może tam mu tak dobrze płacą? Nie
                    wiem.
                    • Gość: Prosiaczek Re: jAK SOBIE RADZA SWIEZO UPIECZENI ABSOLWENCI S IP: *.abc.com.pl 06.09.05, 15:37
                      Heh, uwierzcie, tak można i się da. Nie wszyscy tak mogą ale widać ci najlepsi
                      z SGH mają takie predyspozycje. Ale te trzeba mieć, SGH ich w ludziach nie
                      wyrobi, może uwiodoczni i nauczy z nich korzystać...

Patrzcie, patrzcie i uczcie się, że można dać sobie radę a nie być zgnuśnialym
                      i wkurzać się na innych...
                      • Gość: ViVaLdI Re: jAK SOBIE RADZA SWIEZO UPIECZENI ABSOLWENCI S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 15:43
                        Ja nie jestem zgnuśniałym tylko niewierzącym, Prosiaczku. A ty masz ile na
                        rękę? 6000 euro czy tobie w dolarach lub rublach płacą?
                        • Gość: Prosiaczek Re: jAK SOBIE RADZA SWIEZO UPIECZENI ABSOLWENCI S IP: *.abc.com.pl 06.09.05, 16:20
                          he he

Ważne, że płacą wystarczająco, nie narzekam, nie marudzę i jes git. Starcza
                          na "godne życie".

Ty, a może Ty masz jakieś rozbuchane potrzeby finansowe i dlatego tak narzekasz
                          i nie wierzysz, że innym jest dobrze? ;)))))))))))))))))))))))))))))))))

pozdro!
                • Gość: asiek Re: jAK SOBIE RADZA SWIEZO UPIECZENI ABSOLWENCI S IP: *.crowley.pl 06.09.05, 19:27
                  cos mi sie wydaje,ze musial miec duze szczescie,bo teraz sam fakt skonczenia
                  sgh wcale nie gwarantuje zatrudnienia! poza tym po studiach taka kasa?cos nie
                  wierze...
    • Gość: mareczek Re: jAK SOBIE RADZA SWIEZO UPIECZENI ABSOLWENCI S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 22:20
      zeszloroczny absolwent, 2 lata doświadczenia (na 5 roku zero wykladow, za to
      caly etat pracy) nieco ponad 6000 brutto

pozdrawiam
      • Gość: kobitka Re: jAK SOBIE RADZA SWIEZO UPIECZENI ABSOLWENCI S IP: *.mclink.it 07.09.05, 14:58
        3 lata doswiadcznia po sgh, 10 000 brutto, no ale branza niszowa i duzo
        pracy...poa tym ta praca jest moja pasja, co jednak bardzo pomaga i w zwiazku z
        tym jej pozytywne efekty widac w kazdej drobnostce
        • Gość: Marek Re: jAK SOBIE RADZA SWIEZO UPIECZENI ABSOLWENCI S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 19:48
          ludzie na sgh jest 1000 osób na każdym roku! Jest wśród nich duża grupa
          leserów, ale także bardzo dużo bardzo zdolnych ludzi, którzy są najlepsi w
          swojej branży. Naprawdę są ludzie, 2 lata po studiach o zarobkach 10 tys.- 12
          tys. -sam znam trzech takich osobników :) Pytacie jak to osiągnąc??
          odpowiedzi są dwie:
          1) po znajomościach (niestety nepotyzm wciąż jest w Polsce obecny)
          2)ale jest też inna droga- wystarczy się dużo uczyc, wybierac najlepszych
          wykładowców i najtrudniejsze przedmioty (jak dobrze, że sgh na to pozwala:))
          działac w organizacjach i kołach naukowych, zabiegac o praktyki i byc aktywnym
          na rynku pracy.I najważniejsze- traktowac swoją pracę jako pasję.
          Więc niedowiarkom radzę wziąc się do roboty- sam za 2 lata kończę esgieha ;)
          • Gość: kobitka Re: jAK SOBIE RADZA SWIEZO UPIECZENI ABSOLWENCI S IP: *.mclink.it 13.09.05, 16:53
            przede wszystkim sgh rozwija osobowoscc: przedsiebiorczosc i samodzielnosc, a
            to sie bardzo liczy na rynku pracy :-)

powodzenia wsyztkim na po i przed sgh :-)!!
    • Gość: znawca tematu Bzdury IP: *.aster.pl 15.09.05, 20:34
      Ale Wy wszyscy takie farmazony opowiadacie że aż strach pomysleć że ludzie w
      ogóle chcą w takie bajki wierzyć!!!!!!!!

Jestem sam absolwentem tej szacownej uczelni i wiecie co Wam powiem? Nie wiecie
      ze jest to najbardziej przereklamowana szkoła wyższa w RP nR 3. To jest po
      prostu megakaszana. 805 ludzi to nastawieni karierowicze co dla 5 PLN podyżki
      wyr..... szefową albo zrobią l..... szefowi, tylko po to aby byc o milimetr
      lepszym!!!! Zero moralności, zero włąsnego zdania, zero godności, dno nastawione
      na karierę, które wszystko przelicza na pieniądze, banka cholernych wazeliniarzy.

przykre ale niestety prawdziwe i prosze mi nie opowiadać takich bzdur że na
      początku dostaje 10.000 PLN, chyba zę ma kochanka szefa, albo kochanke szefową
      taką 40 che co lubi młodych chłopców do codziennych igraszek.

A cały nAród uważa tych ludzi za ELITĘ!!!!!!! To jest dramat maksymalny, jaka to
      elita bez krzty własnych wartości, no oczywiście czego sie nie robi dla kariery.
      Po kilku latach są impotentami, panny niedopchniętę, chlają, cpają, ale mają
      dalej na mordach sztuczny uśmieszek i wtrącają oczywiście angielskie słówka bo
      jest trendy.

Kupa gnojków i niedojrzałcyh emocjonalnie ludzi.

przykre ale prawdziwe

Absolwent SGH zaocznego z 2000 roku.
    • ultra.violet Re: jAK SOBIE RADZA SWIEZO UPIECZENI ABSOLWENCI S 16.09.05, 08:43
      4000 brutto na dzień dobry, doświadczenie- 3 miesiące praktyk, centrala dużego
      banku. Praca przyjemna, zgodna z wykształceniem i specjalizacją.
      • Gość: zbychu Re: jAK SOBIE RADZA SWIEZO UPIECZENI ABSOLWENCI S IP: *.mclink.it 16.09.05, 10:53
        moich 10000 to prawda, ale jak niektorzy nie chca wierzyc...ale robilam dzienne
        plus b duzo dodatkowych praktyk/stypendiow/jezykow. i mialam okazje poznac od
        wewnatrz zachodnie uczelnie...nie mamy sie czego wstydzic :-)
        • Gość: fifa Re: jAK SOBIE RADZA SWIEZO UPIECZENI ABSOLWENCI S IP: *.qc.sympatico.ca 16.09.05, 18:22
          wierz ,ze masz 10000pln jezeli zarabisza w euro w italii i przeliczasz na
          zlotowki.:)
          • deadangel Re: jAK SOBIE RADZA SWIEZO UPIECZENI ABSOLWENCI S 16.09.05, 22:07
            W Polsce, ok. 10.000PLN brutto (a moze nawet troche wiecej)swiezo upieczony
            absolwent moze zarobic m.in. w McKinsey, AT Kearney, Roland Berger, BCG i moze
            w jakims banku inwestycyjnym o ile przeprowadza jakis nabor. Ilosc miescy w
            tych firmach nie przekracza w sumie 10-20 w kazdym roku.

Cena jaka musi placic kazdy mlody pracownik jest calkowite oddanie sie
            pracodawcy i praca po ok 70-100 godz. tyg.

Dla porownania, w Wielkiej Brytanii swiezo upieczony absolwent moze zarobic ok.
            60.000 - 80.000 funtow rocznie (wliczajac w to roczny bonus) w jednym z
            wiodacych bankow inwestycyjnych. Sa wsrod nich takze Polacy, a wsrod nich
            absolwenci SGH.
            • Gość: Pallo Re: jAK SOBIE RADZA SWIEZO UPIECZENI ABSOLWENCI S IP: *.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 17.09.05, 23:23
              100 h/tydz.? No niezle! Zakladajac, ze pracuje takze w soboty i niedziele, to
              wychodzi mi ponad 14 godzin dziennie! Ja pracuje "tylko" po 10 godzin dziennie
              i czasem w soboty i prawde mowiac jestem niezle wymeczony. Musza to byc jakies
              tytany w tych makkinsejach i innych makdonaldach;-)
              • Gość: ta Re: jAK SOBIE RADZA SWIEZO UPIECZENI ABSOLWENCI S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 22:05
                Kazdy absolwent SGH zna 2 języki obce, ma za sobą choć trochę praktyk, a na 2
                roku na 90% zapisał się do jakiejś organizacji studenckiej. I prawie każdy po
                prostu CHCE coś osiągnąć. Tak, jesteśmy ambitni i przykładamy dużą wagę do
                zdobywania coraz to nowych doświadczeń. Gdy jestem ze znajomymi z innych
                uczelni, to oni o znalezieniu zatrudnienia często (podkreślam- nie zawsze)
                myślą dopiero po skończeniu studiów, w wakacje nawet nie pomyślą o jakiejś
                praktyce czy pracy. Rzadziej niż my wyjeżdżają na stypendia zagraniczne. Nie
                dlatego, że nie można- po prostu słabiej znają języki, mają mniej znajomych
                którzy też gdzieś jadą, brak jest tak rozwiniętych organizacji studenckich i
                przejrzystego sposubu przyznawania stypendiów. SGH stwarza olbrzymie
                możliwości, trzeba umieć je wykorzystać.
                • Gość: Prosiaczek Re: jAK SOBIE RADZA SWIEZO UPIECZENI ABSOLWENCI S IP: *.abc.com.pl 19.09.05, 09:34
                  Zgadzam się!! A jak już nauczysz się je wykorzystywać, to i nieźle zarobisz!!
          • Gość: zbychu Re: jAK SOBIE RADZA SWIEZO UPIECZENI ABSOLWENCI S IP: *.mclink.it 19.09.05, 16:49
            wiedzialam, ze tak pomyslicie. nie, nie, chodzi mi o moja umowe w pl :-)
    • Gość: boer na rikszy w anglii IP: *.aster.pl 21.10.05, 17:56
      Na rikszy w anglii jezdza, w jakihs ponuych kredytach siedza, albo sa slugusami
      w bankach za 1000PLN. No i oczywiscie opowiadaja, ze "maja bardzo wazne
      projekty i bardzo pokazne konta".
    • Gość: sirch A ja nie po SGH tylko po AE w Poznaiu IP: *.warta.pl / 195.149.64.* 04.11.05, 13:41
      3 lata po studiach 10 000 PLN brutto 8 godzin dziennie (no moze czasami 10) bez
      zadnych znajomosci!!!!! ACCA skonczony
    • Gość: Boss SGH IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.11.05, 22:58
      Zatrudniałem pracownika po SGH miał 3kBrutto (tyle mogłem dać w budżetówce) -
      po roku odszedł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka