adamlukas 07.02.06, 11:11 Ten motyw już się tu gdzieś przewinął ale nie mogę go znaleźć; napiszcie mi wszystko! o PANORAMIE FIRM. Dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: 5xl Re: PANORAMA FIRM po raz kolejny! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.02.06, 17:53 wpisz w wyszukiwarke eniro. chyba najgorszy pracodawca w miescie. milej lektury :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Re: panorama firm po raz kolejny! IP: *.chello.pl 22.08.06, 18:32 Uwierz mi ze mialam co najmniej kilku 100 razy gorszych pracodawcow!!!Jesli jeszcze o tym nie wiesz zycze powodzenia!!!Malo wiesz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamlukas Re: PANORAMA FIRM po raz kolejny! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.02.06, 18:15 No to ładnie, a ja mam tam jutro rozmowę! Jeszcze ktoś coś wie?, bardzo mi zależy na waszej opini. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 5xl Re: PANORAMA FIRM po raz kolejny! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.02.06, 17:29 jak bylo na rozmowie? wspominali, ze terror i do WC mozna wychodzic max 3 razy dziennie i to za zgoda supervisora?:) Odpowiedz Link Zgłoś
adamlukas Re: PANORAMA FIRM po raz kolejny! 10.02.06, 19:04 Może to i lepiej że nie zadzwonili.. Nie najlepiej o firmie świadczy fakt, że kwalifikacja kandydatów odbywa sie kolektywnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyton Re: IP: *.pf.com.pl / *.pf.com.pl 17.03.06, 14:19 gdybyś przeszedł ten kolektywny nabór to wiedziałbyś, że po nim są kolejne etapy, indywidualne. Jeśli jesteś dobry to możesz w tej firmie naprawde wszystko.A tylko nieudacznicy rozstają się z pracodawcą (tak wiarygodnym jak Eniro) w gniewie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łał eniro Re:nieudacznicy z eniro :) IP: *.icpnet.pl 07.06.06, 11:52 taaa, gratuluję optymizmu! to naprawdę budująca wypowiedź. tylko nieudacznicy rozstają się z eniro w gniewie. rozstałam się z nimi w stanie skrajnego wyczerpania psychicznego i fizycznego( modelowy przykład wypalenia zawodowego) natomiast napewno ani przed ani po pracy dla tej firmy nigdy nie okresliłabym się mianem nieudacznika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re:nieudacznicy z eniro :) IP: 83.17.27.* 14.06.06, 21:37 Ja dopiero zaczałem prace w eniro polska... jak narazie jest niezle. mila atmosfera, fajni ludzie zadowoleni z pracy. mowia ze ciezko jest na poczatku, potem jakos leci. jeszcze nie podpisalem zadnego kontraktu, ale jestem dobrej mysli... musze sie poprostu nauczyc gadac tak jak ci starzy wyjadacze :-) pozdrawiam wszystkich pracownikow tejze firmy... a zwlaszcza tych nowych! Odpowiedz Link Zgłoś
korale7 Re:nieudacznicy z eniro :) 27.06.06, 23:49 Panorama Firm a teraz Eniro to praca na 3 miesiące,pracowałem w tej firmie dosyć i widziałem i słyszałem jakie chamstwo i prostactwo panuje i będzie panowało .Ludzie ,,-bez wykształcenia kieruja tą firmą ,manipulują ludzmi,tak aby zastraszyć a potem wyrzucić na zbity pysk.Firma jest kierowana przez 2 kolesi plus tzw kierownictwo węgorzy i węgorzyce zarabiaja krocie na zabranych prowizjach przedstawicieli.Mogę pisac tomy na ten temat.podsumuje bagno do cna Odpowiedz Link Zgłoś
plusio7 Re:nieudacznicy z eniro :) 16.06.06, 16:17 Gość portalu: łał eniro napisał(a): > taaa, gratuluję optymizmu! to naprawdę budująca wypowiedź. > tylko nieudacznicy rozstają się z eniro w gniewie. > rozstałam się z nimi w stanie skrajnego wyczerpania psychicznego i fizycznego ( > modelowy przykład wypalenia zawodowego) natomiast napewno ani przed ani po > pracy dla tej firmy nigdy nie okresliłabym się mianem nieudacznika DOKŁADNIE TAK!!! MIAŁAM TO SAMO!!! Wypalenie, zszarpane nerwy i a nieudacznikiem nie jestem i z taką opinią się nie zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
gina22 Re:nieudacznicy z eniro :) 19.06.06, 10:47 Byłam pracownikiem Eniro przez jakis czas i błagam Was nigdy przenigdy nie podejmujcie pracy w tej firmie! Chodzi mi w szczegolności o dział telesprzedaży, którym kieruje Pewna Pani Kierowniczka rzucająca słowami na k... w kierunku swoich pracowników. Teksty "ty nie masz mózgu", są na porządku dziennym. To nie jest porządna firma Kochani.....to wielki moloch niszczący psychikę, poczucie własnej wartości. Myśle, że powinna tym się zająć na serio inspekcja pracy i postaram się aby się tak stało. A tej Pewnej Pani Kierowniczce życzę więcej spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były Re:nieudacznicy z eniro :) IP: *.lublin.mm.pl 19.06.06, 11:20 inspekcja pracy nie przyjmuje anonimów, a każdy kto tam jeszcze pracuje boi się... a ci którzy rozstaną się z tym... nie chcą już się tym zajmować na czym eniro tylko korzysta.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była z Krakowa Re:nieudacznicy z eniro :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 09:42 Inspekcja Pracy się tym nie zajmie jak my się nie zajmiemy!!!Może znajdą się ludzie którzy się nie przestraszą.Ale racja jest taka,że Ci co pracują są zastraszeni, a jak człowiek już stamtąd się wyrwie po nieszczęsnych 3 mies.na które przystał podpisując umowę to chce jak najszybciej o tym wszystkim zapomnieć.Wiem to niestety z własnego doświadczenia.Nie czuję się nieudacznikiem, na szczęście nie zabawiłam tam długo.Pewnie po dłuższym czasie czułabym się śmieciem bo wyzwiska codzienne i epitety różnego rodzaju (nie będę przytaczać)to nie mój poziom.Teraz jestem na stanowisku kierowniczym w pewnej krakowskiej firmie i czuję się świetnie, świadczy to o tym,że nie tylko nieudacznicy odchodzą;)Przestrzegam przed tą firmą!!!!Nie dajcie się tak gnoić!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re:nieudacznicy z eniro :) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.06.06, 22:36 kierowniczka ewa s??? :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty pf do pyton IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.06.06, 22:39 do pyton : mistrzu, a co ty robisz w godzinach pracy??????? zamiast podpisywac kontrakty na foru siedzisz???????? nieladnie, jacek jak sie dowie gotow cie zwolnic :))))))) dla twojej wiadomosci - serwer pf.com.pl widac na forum kiedy nie jestes zalogowany, a jakiej to firmyu serer? zgadnijcie! pozdro dla bylych panoramixow :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawno dawno temu Re: do pyton IP: *.crowley.pl 28.06.06, 13:08 wiecie co? znam Ewę i Jacka i Wiolę i wielu wielu innnych a ponieważ nie pracuję "tam" już na tyle długo,że emocje opadły i jakoś ":podniosłam" się bez pomocy psychiatry, mogę wiele złego powiedzieć, ale już mi się nie chce. ale chce mi się powiedzieć,że dawno, naprawdę dawno temu to inaczej było zupełnie, bywało i miło i sympatycznie i bez stresu i kasa naprawdę przyzwoita. zawsze byłam zwykłym akwizytorem....i lubiłam to nawet... a teraz - z dnia na dzień gorzej "za jaja go i w imadło"- pamiętacie ? a Ewa - to naprawdę była 1 z najlepszych szefowych grupy MA- oj - zniszczono tam wielu mądrych, naprawdę wartościowych ludzi. warszawa - 1999 do 2002 - tam pracowałam kto jeszcze? pozdrowionka dla wszystkich byłych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ....ja Re: do pyton IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.06, 17:59 Ewa jedna z najgorszych szefów była!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re: IP: *.chello.pl 13.08.06, 15:51 Mysle ze Ci wszyscy ktorym sie w Eniro nie udalo szukaja dziury w calym.A moze tak naprawde nie chca lub nie musza pracowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: IP: *.chello.pl 15.08.06, 18:08 niektórym się udało ....ale dawno temu ja - nie narzekam, pracowalam i niezle zarabialam /pod okreslolnymi warunkami - umowy, ściągalnośc ...itd- jesli ktos rozumie/- jako zwykły DS, choc widziałam wielu wartościowych ludzi .... sprowadzonych troche nizej parteru i to przewaznie ONI,a nie nieudacznicy sa /byli/ ofiarami w eniro. zatem - ważcie słowa - z tym nieudacznictwem.............. pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radara Re: panorama po raz kolejny! IP: 129.35.231.* 25.10.06, 11:12 Ja pracowałem w firmie prawie trzy lata. Dawałem sobie rade z mobingiem( jednym uchem wpuszczałem, drugim wypuszczałem) Zasada była prosta: w poniedziałek trzy sztuki, a rozliczało się do środy. Był czas na laszczenie i prywate. Od momentu przyjęcia do firmy zarobki podwoiłem. Wylogowałem się z eniro ze względu na brak dalszych perspektyw rozwoju i chamstwo SV. Pozdrawiam tych, którzy pracowali, pracują i będą pracować w eniro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były Re: ENIRO po raz kolejny! IP: *.lublin.mm.pl 15.06.06, 22:24 to tonący okręt!!! 1)jeśli lubisz odbierać co godzinę tel z pytaniem ile masz kasy i co zrobisz żeby mieć więcej 2) twoje wartości pokrywają się z kluczowymi wartościami eniro (w eniro jest ich pięć: kasa, kasa, kasa, kasa, kasa) to praca dla ciebie, bo jak na akwizycję to ta firma płaci całkiem nieźle i tym samym wróciliśmy do jednej z kluczowych wartości...;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doświadczony Re: ENIRO po raz kolejny! IP: *.chello.pl 15.08.06, 20:52 wszystkie firmy zajmujące się telesprzedarzą są takie same- wyzysk za marne grosze, a gdy pracownik wypali się psychicznie to już nie juest potrzebny. We wszystkich tego typu firmach brak kultury ze strony przełożonych jest na porządku dziennym tak jak w hipermarketach. Do Eniro startowałem kilka lat temu, zniechęciło mnie to, że jeśli pracownik zrezygnuje, lub jeśli z niego z rezygnują w przeciągu miesiąca musi zwrócić 400 zł za szkolenie. Nie wiem jak jest teraz, kiedyś tak było. Aha, i bardzo agresywna i nieprzyjemna forma rekrutacji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XVX Re: ENIRO po raz kolejny! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 20:15 Teraz życzą sobie 2 tysie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ts Re: Panorama FIRM po raz kolejny! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.08.06, 20:41 ja zakonczylam prace w pf ponad rok temu na wlasne zyczenie :) ostatniego dnia pracy mialam na tablicy ponad plan. i odeszlam. I wiecie co? dopiero teraz wiem, ze sa normalne firmy, ktore dobrze ludzi traktuja, wiecej placa itd.. ale tak fajnych ludkow jak w pf nie poznaje sie juz niestety,... a ewas - byla szefowa - miala naprawde zabawne teksty jak byla na nas wsciekla "jak patrze na te wasze wyniki to mi cycki do kolan opadaja " np :))) jak na menagera miedzynarodowego koncernu przyznacie ze oryginalne, co? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakas Re: Panorama FIRM po raz kolejny! IP: 217.153.167.* 09.11.06, 12:08 Ewa S bo o niej chyba mowa, to naprawde jedna z nielicznych normalnych osob reprezentujacych kadre menadzerska. Akurat ja pracowałam w innych dziele. IN field, jak to Roger mowil ale syf syf i jeszcze raz syf a co ciekawsze przeczytajcie to!!! Szczeka mi opadła Eniro Polska, właściciel Panoramy Firm otrzymał nominację do tytułu Solidny Pracodawca Roku 2006, prestiżowej ogólnopolskiej nagrody przyznawanej przez Przegląd Gospodarczy, dodatek do Gazety Prawnej. Kapituła konkursu złożona z przedstawicieli kolegium redakcji, organizacji zewnętrznych i niezależnych ekspertów spośród wszystkich nominowanych firm wyłoni laureatów. Kryteria, jakimi kierowano się przy wyborze kandydatów to: - rozwój firmy na przestrzeni ostatnich lat - pozytywny wizerunek w otoczeniu zewnętrznym - wskaźnik solidności zatrudnienia (warunki pracy, przepisy bhp, prawo pracy, bonusy), - terminowość wypłat pensji, - warunki socjalne (fundusze świadczeń socjalnych, fundusze wczasowe, szkolenia pracowników, pokrycie kosztów nauki pracownika) - możliwość rozwoju kariery. Tytuł Solidnego Pracodawcy Roku przyznawany jest firmom w kategoriach: powiatowej, wojewódzkiej i ogólnopolskiej. Eniro Polska otrzymało nominację do tytułu Solidnego Pracodawcy 2006 w kategorii ogólnopolskiej. Kapituła konkursu uznała, że Eniro Polska jest kandydatem na pracodawcę, który wywiązuje się ze swoich zobowiązań względem pracowników. „Jesteśmy firmą, która ma swoje oddziały w największych miastach w Polsce i zatrudniamy ponad 1000 pracowników. Są to osoby zorientowane na sukces, zmotywowane do pracy, realizujące cele biznesowe firmy dzięki swoim umiejętnościom i zaangażowaniu. Motywacja naszych pracowników oraz ich wysoki poziom kompetencji pozwala nam na stały rozwój oraz utrzymywanie pozycji lidera” – mówi Magdalena Wypychowicz, dyrektor marketingu Eniro Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tedi [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.06, 18:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemooo Re: Panorama FIRM po raz kolejny! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.06, 18:07 Ewa , Jacek to najgorsi szefowie całego tego syfu umią tylko wyzywac ludzi. pamietam ja i jego ponieważ pracowałem w bezposrednie w Wawie rety jacy tam idioci pracuja, robiłem w sumie dobrą kase, ale pożniej ta praca mi sie znudziła. fatalna firma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: Panorama FIRM po raz kolejny! IP: *.pf.com.pl 20.12.06, 08:03 Pracuję w Eniro i jestem z tego dumna - mam świetnych ludzi, fantastycznych klientów, dobrą kasę...A te brednie są żenujące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andżelika A ja wiem, że wszyscy tam mnie potrzebują IP: *.acn.waw.pl 20.12.06, 10:14 robię kierownikowi laskę i jestem z tego dumna czuję się doceniona i dowartościowana bo wszyscy mówią, że takiej laski to jeszcze nikt im nie robił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: Panorama FIRM po raz kolejny! IP: *.aster.pl 20.12.06, 11:02 Ja tam pracowałam kilka lat temu, zarobki były super, nigdy potem już takich nie miałam. Ale rynek też był inny, wiec moze dlatego. Atmosfera zależy od niego, raz fajna, a raz napięta. Najlepiej było na kampaniach wyjazdowych, tam był raj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: panorama firm po raz kolejny! IP: *.aster.pl 25.10.06, 11:18 Panorama firm, to taki mały "burdelik". Ludzie jadą na kampanię do innego miasta, z dala od rodziny, śpią po kilka osób w mieszkaniach, ciągle wieczorami imprezują i nawiązują "cenne doświadczenia życiowe" z dziewczynami z pracy (a chętnych nigdy nie brakuje). Ale kasę można zarobić przy dobrych układach. jak dostaniesz dobre ulice, to masz zapewnioną prowizję. Jak cię nie lubią, to niestety nie zarobisz i out. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panoramix Re: panorama firm po raz kolejny! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.06, 17:30 Tak... kampanie wyjazdowe są naprawde.... spoko... Nie dam złego słowa powiedzieć na Eniro - pracuje tam półtora roku - potroiłem przez ten czas swoje zarobki i wcale nie jet tak źle!!!!! Co wy tu ludzie piszecie - Robicie problemy z czego??? z tego że ktoś każe wam robić to za co płaci?? Chyba powiedziano wam na czym ta robota będzie polegać na rekrutacji??!! Pracować w tej firmie trzeba umieć!!! nie chodzi o podpisywanie kontraktów tylko o to żeby rozplanować sobie tak dzień żeby nie pracować dłużej niż 4-5 h i mmieć spokój. Eniro to mogą być wakacje tylko trzeba mieć jaja żeby tak było. Jeżeli ktoś twierdzi że tam jest wyzysk, mobbing i psychiczne wykańczanie to zapraszam do Supermarketu w którym też miałem kiedyś przyjemność pracować... za 900 zł a nie 4 razy tyle!!!! mam porównanie więc wiem co mówie. Zapewniam że nauczycie się sikać i jeść na czas... a premie której jest całe 100 zł zabiorą z minute spóźnienia z przerwy, więc przestańcie pierd.... głupoty!!! Odpowiedz Link Zgłoś