Dodaj do ulubionych

Odpowiedź SmS-em ??

IP: *.acn.waw.pl 16.03.06, 18:15
Poważna Firma informatyczna, operator, provajder ect.

Tydzień oczekiwania + 4 dni poślizgu, czekamy na odpowiedź - miał być telefon, albo mail...a tu sms. Czy czesto otrzymujecie odpowiedź w ten sposób?

To jest raczej brak szacunku dla rozmówcy. Poswieciłem godzinę na rozmowę, prezentacje. Poczekałem na wyniki tydzień. Napisać maila albo normalnie zadzwonić i powiedzieć że nie to jest normalne. Wysłać smsa???

Szacunek do innych to nie wyróżnienie, to nie coś co sprawia że Pracodawca lub pracownik jest lepszy. To NORMA??

To tak jak bym swoje CV i list motywacyjny wysyłał do pracodawcy w butelce po mleku albo w zuzytym opakowaniu po papierze toaletowym. Normalnie jaja.

Powiem szczeże, to my wychodowaliśmy u pracodawców takie maniery. Ten cały mit o HR jako sztuce zarzadzania zasobami ludzkimi. ZZL to nie o to tu chodzi że szukacie kowalskiego i wybieracie z 300 jednego. Pracownika trzeba docenić. Chyba nowe pokolenie pracodawców niezałapało że szacunek to standard. achhh szkoda tylko dnia poświeconego na kolejną rozmowę, szkoda kolejnego wystąpienia po angielsku, szkoda papieru tonera i znaczka.

Jak to ktoś ładnie kiedyśnapisał" Fortepian dotknał bruku"
Obserwuj wątek
    • Gość: reply Re: Odpowiedź SmS-em ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 19:00
      Niestety pracodawcy narzekaja na chamstwo i nieodpowiedzialnosc potencjalnych
      pracownikow, a nierzadko sami to fleje i chamy. Juz niedlugo czas pokaze ze
      wymagania beda nizsze i inaczej beda rozmawiac z chetnymi do pracy - o i,e ci
      ktorzy chca pracowac i mja checi jeszcze beda w naszym po....ym kraju. Ciezko
      jest z praca to fakt ale trzeba siebie szanowac jak raz damy takiemu pracodawcy
      zrobic z siebie szmate on bedzie to robil z kazdym kolejnym chetnym.
      • Gość: Autor Re: Odpowiedź SmS-em ?? IP: *.acn.waw.pl 16.03.06, 22:11
        Ale babka naprawde zachowała sie mocno niepowaznie. Na rozmowie kwalifikacyjnej odbierała telefony, potem jak zapewnił mnie ze we wtorek bede miał odpowiedź to niezadzwoniła. Ja zadzwoniłem - była na urlopie. Dziś maiłem mieć telefon, dostałem sms-a. Rozumiem brk pomysłu na przeprowadzenie rozmowy, może brak jakiegokolwiek doswiadczenia w prowadzeniu rekrutacji.

Ale ja nieaplikowałem do kutki z piwem ale do duzego operatora. Drugi po TP zatem mozna by się spodziewać przynajmniej standardowego poziomu.

Rozmowa kwalifikacyjna to rozmowa dwóch równych stron. Ja się niespóźniam i przychodze przygotowany i takieego samego poziomu oczekuję. Ja z tej rozmowy mam kolejne doświadczenie, miałem dużo rozmów i praktycznie wiem czego chcę.

Zabawne że trafiłem na tak nieprofesjonalną osobę ponieważ ja jak atakuje daną firmę to sie tam dostanę, jestem konsekwetny.

Ale przykro, bo jeśli jedną osobę tak potraktowano to wielu może tak samo wypaść. Czasu szkoda.

• uhu_an Re: Odpowiedź SmS-em ?? 17.03.06, 21:49
      ponoc na zachodzie to norma, ale u nas? sama nie wiem. pomyslalabym, ze ktos
      moze sobie jaja robi.
      • Gość: Autor Re: Odpowiedź SmS-em ?? IP: *.acn.waw.pl 18.03.06, 00:27
        Mówię, następną aplikację do tej firmy wyślę w butelce po mleku. A LM wydrukuje na papierze toaletowym.

A jak zadzwonią spytam się " czego tu"?!

Babka z którą rozmawiałem była dużo młodsza. Mam inną powazniejszą ofertę pracy na szczęście, ale zachowam sobie jej Nazwisko, w nowej branży nie raz na siebie wpadniemy. Tylko tym razem ja wysle jej sms-a
        • losiu4 Re: Odpowiedź SmS-em ?? 21.03.06, 14:34
          Gość portalu: Autor napisał(a):

> Mówię, następną aplikację do tej firmy wyślę w butelce po mleku

nie szkoda Ci pieniędzy na paczkę? choć z drugiej strony.... macherzy od haeru
          ponoć lubią niestandardowość i kreatywność ;)

> A LM wydrukuje na papierze toaletowym.

nie radzę, może okazać sie nieczytelne, tudzież inne efekty uboczne podczaqs
          drukowania może wyprodukować ;)

Pozdrawiam

Losiu
    • Gość: m. Re: Odpowiedź SmS-em ?? IP: 82.177.111.* 20.03.06, 12:03
      "Ideał sięgnął bruku" C.K. Norwid. O skromności ten tekst nie świadczy ;)
      Mnie się raczej nasuwa "perły przed wieprze"...
      Swoją drogą, ciesz się, że w ogóle odpowiedzieli. Większość jednak nie
      odpowiada.
      • Gość: Autor Re: Odpowiedź SmS-em ?? IP: *.acn.waw.pl 20.03.06, 16:45
        Tylko zastanawiam się czy mamy się cieszyć że mi odpowiedzieli? skakac pod sufit że wielcewielmorzna pani hr mi dała odpowiedź?

Gdzieśtu powoli zapominamy że dobre zwyczaje to norma. Jeśli w metrze ustapie emerytowi miesjce to nie robie tego by sie lepiej poczuć tylko dlatego że ta osoba nie może stać.

Patrząc na zachowanie HR, kurde - dojazd do pracodawcy, upranie garnituru, 2 godziny produkowania się ( mojej dziewczynie opisałem to jak małpka w cyrku), i po tym .....to oni mi pokażąjacy nie są ważni.

To zacznijmy robić taksamo, wyslę CV zawiniete w słoik po ogórkach, wejde do firmy w Gumiakach albo w krótkich spodenkach. Co drugie słowo bede mowił k...a a potem bede odbierał komorke i krzyczał" gdzie jest k...a moje trzysta baniek".

I jak by sie poczuli? albo jak bym co kazde słowo mowił "Amen, albo niech bedzie pochwalony" .

Zachowania odbiegające od normy rażą. Wazne, by Hr zrozumieli, ze poświecamy im czas nie po to by mieli z kim pogadać, ale w konkretnym zamiarze.

Poważnie się zastanawiałem, czy nie odpisać tej kobiecie sms-a - pomyłka".
        Ale stwierdziłem, Warszawa jest mała, ja czasem zmieniam branze, moze kiedys to ja jej wysle smsa. Albo lepiej, w trkakcie rozmowy wyjde....ot tak. Właśnie to było by fajne, jest rozmowa, jakoś sie nie klei, wychodzę. Bez słowa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka