Gość: Tere Fere IP: *.chello.pl 17.03.06, 16:35 Czy ktoś ma może doświadczenie jako reasercher w tej firmie. Pytam Krakusów, bo tam firma działa od dawna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gtere Re: Stars Impresariat Warszawa IP: *.chello.pl 18.03.06, 18:32 Mój znajomy pracował i soie chwalił,ale co nie pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
iskapawlak Re: Stars Impresariat Warszawa 26.03.06, 21:53 tez bylam na rozmowie u nich,ale chyba nie wchodze w to.poznalas moze blizej szczegoly wynagrodzenia?bede wdzieczna za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brujo Re: Stars Impresariat Warszawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.06, 12:23 Bardzo dobrze zrobiłaś, że nie zdecydowałaś się na współpracę ze STARS! Wrażenia z pracy (jako researcher) dla warszawskiego oddziału impresariatu STARS: 1) Praca bez umowy. Tak tak. Pracuje się na czarno, widoku na podpisanie choćby umowy o dzieło nie ma, bo jak stwierdzono to "specyfika branży medialnej". Jako ciekawostkę mogę dodać, że całe biuro pracuje bez umów, czyli tego warszawskiego oddziału technicznie rzecz biorąc w ogóle nie ma. 2) Fatalna atmosfera. Szefowa researchu, pani Grażyna P. zawzięcie dba o to żeby nikt nie był pewien dnia ani godziny zwolnienia. Ciągłe powtarzanie tekstów w stylu: "Jak się komuś nie podoba to może odejść", "Jak nie będzie wyników to się pożegnamy". Naprawdę wysłuchiwanie tego typu gadki prawie codziennie działa na nerwy. 3) Ciągłe zmiany. Np. Pani Grażyna jednego dnia umawia się z Tobą, że pracujesz na określonych zasadach, po czym dwa dni później oznajmia, że jednak trzeba zmienić zasady! Jeśli się nie zgadzasz to oczywiście możesz odejść, a jakże. Dwutygodniowe okresy próbne działają wybiórczo - to jest, ci pracownicy, których szefowa polubi bardziej mogą liczyć na zwolnienie z tego sprawdzianu. Było jeszcze wiele mniejszych rzeczy, ale nie chcę mi się już w tym grzebać. W każdym razie na równe traktowanie pracowników nie ma co liczyć. 4) Praca w weekendy - dwa weekendy w miesiącu to praca wyjazdowa. Byłoby ok, gdyby nie fakt, że w te weekendy pracuje się za darmo, zresztą w sumie to bez znaczenia bo pensja jest obliczana na zasadach, które w danym momencie są dla szefowej najwygodniejsze. Teraz najgorsze: 5) Nie chcą płacić! To znaczy, właściwie to chcą, tylko, że nie tyle ile było w umowie (słownej). A umowa jest taka: 1200 zł + prowizja za skastingowane osoby. Prowizji, jak dotąd, nikt na oczy nie widział a podstawa jest najczęściej obniżana. Dziewczyna, która przepracowała cały miesiąć dostała 840 zł, bo niby miała słabe wyniki i została zwolniona. Generalnie, jak już ktoś tam idzie to trzeba baaaardzo uważać a najlepiej nagrać rozmowę na dyktafon bo potem można być niemile zaskoczonym. Aha, dodam, że ta dziewczyna nie została zwolniona tylko odeszła sama, ale jak powiedziała pani Grażyna: "ona wiedziała, że ją zwolnię więc odeszła, a to tak jakbym ją zwolniła". Sami widzicie, że nie jest lekkko :) Można by pisać jeszcze długo, ale napiszę po prostu: TRZYMAĆ SIĘ OD IMPRESARIATU STARS Z DALEKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! W sumie szkoda bo sama praca mogłaby być ciekawa i rozwijająca. Ale nie jest, głównie przez sposób traktowania researcherów. Z zespołu, który zaczynał pracę w marcu nie ma już nikogo. Powyższe wrażenia tyczą się warszawskiej filii Stars. Nie wiem, jak jest w Krakowie. Być może zupełnie inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karioka Re: Stars Impresariat Warszawa IP: *.stansat.pl 22.05.06, 15:40 e tam dziwne rzeczy wypisujesz jakieś bzdury ja statystuję z tej agencji i bardzo sobie ją chwalę mili ludzie pieniądze idą na konto i umowa też jest, bardzo dobra agencja polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brujo Re: Stars Impresariat Warszawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 18:38 Gość portalu: karioka napisał(a): > e tam dziwne rzeczy wypisujesz jakieś bzdury ja statystuję z tej agencji i > bardzo sobie ją chwalę mili ludzie pieniądze idą na konto i umowa też jest, > bardzo dobra agencja polecam Nie pisałem o statystowaniu ze Stars, tylko o pracy w tej agencji. Odpowiedz Link Zgłoś