Dodaj do ulubionych

Zatrudniona przez headhuntera

IP: *.visp.energis.pl 17.05.06, 23:45
Witam, czy ktos z Was byl kiedys zatrudniony na czas okreslony przez Agencje
pracy tymczasowej? Dostalam prace w duzej firmie przez agencje i powiedziano
mi ze prze okres tej umowy czyli przez 3 miesiace bedzie mi placila agencja
a nie potencjalny pracodawca. Czy nie ma w tym zadnego podstepu?
Obserwuj wątek
    • Gość: Aneta Re: Zatrudniona przez headhuntera IP: *.acn.waw.pl 18.05.06, 05:09
      Cześć,

Jestem w identycznej sytuacji. Mam umowę na 3 m-ce z kawałkiem i zatrudniona
      jestem w agencji pracy tymczasowej, a pracuję dla innej (idę do niej za parę
      dni). Prawdopodobnie chodzi tu o to, że firma, dla której będę pracowała nie ma
      wolnych etatów (ja idę na zastępstwo kobietki, która jest na macierzyńskim) i
      musi sformalizować wszystko za pośrednictwem innej. Pewnie podobne czynniki
      wchodzą w grę w Twoim przypadku.

Jestem ciekawa, jakie szanse będziemy miały na przedłużenie umowy, skoro jest
      ona tylko na czas określony, tzn. jak często firmy, kiedy poznają pracownika, a
      ten się sprawdzi, zatrudniają kogoś na stałe.

Pozdrawiam,

Aneta
    • radek_pln Re: Zatrudniona przez headhuntera 18.05.06, 09:49
      To zupełnie normalna praktyka. Agencje pracy tymczasowej tak właśnie działają.

Pozdr,
      Radek
      • Gość: jasna sprawa! Re: Zatrudniona przez headhuntera IP: *.eris.pl 18.05.06, 10:01
        jestes zatrudniany przez agencje, zeby ona mogla sobie zgarnac jeszcze swoja
        dzialke z Twojego wynagrodzenia...
        • Gość: nor1 Re: Zatrudniona przez headhuntera IP: *.visp.energis.pl 18.05.06, 14:26
          co to znaczy z mojego wynagrodzenia jak mi zaproponowali 3.000?
          • Gość: jacek Re: Zatrudniona przez headhuntera IP: 217.153.26.* 18.05.06, 17:01
            To ze klient placi agencji pracy tymczasowej powiedzmy 6 000, a agencja ci placi
            umowione 3 000.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka