IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 16:36
Zna ktoś tę firmę? Jak się pracuje? Jacy ludzie? Zarobki? Szefowie? Możecie
mi przybliżyć Betacom? Dzięki
Obserwuj wątek
    • polsat1 Re: Betacom 26.06.06, 18:58
      Kiepskie biuro w kiepskim miejscu. Znaczy się nie jest dobrze :-). Było tam, a
      może i jest Incenti - firma, która świetnie zaczynała na poczatku a potem
      zaczeły się redukcje. I pensji, i ludzi.

A poważnie to nie wiem, ale szef marketingu to jakaś ciapa. Jeśli firma wygląda
      tak samo jak on....

• Gość: mania Re: Betacom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 22:30
        Właśnie interesuje mnie marketing. Możesz powiedzieć dlaczego ciapa? Jak się z
        nim współpracuje? Konfliktowy? Wymagający? Co z nim nie tak???
        • polsat1 Re: Betacom 27.06.06, 08:51
          Nie znam go aż tak bardzo. Pierwsze wrażenie - ciapa, która nie bardzo wie o co
          w marketingu chodzi. Taka ciepła klucha. Ale mogę się mylic, bo jak
          powiedziałem, to pierwsze wrażenie. No i wiem, że generalnie Betacom nie ma
          kaasy.
          • secundo5 Re: Betacom 30.06.06, 07:06
            Takich ciap jest tam więcej, może to taki typ firmy :) Zależy jaką przyjmiesz
            definicję. Ustalając pewne kryteria można uznać, że i B.Gates jest ciapą :)
            • poldek_poldek Re: Betacom 30.06.06, 10:12
              Największa i właściwie jedyna ciapa w tej firmie to prezesik, pożal się boże.
              Nie dość, że tak wygląda, to serio na niczym się nie zna.
    • Gość: madzia Re: Betacom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 10:20
      No tak, firma jest beznadziejna. Zarząd to same sknery. Ale szef marketingu,
      mimo wyglądu ciapy:)))) jest naprawdę ok. Jak niewielu tam...
    • Gość: xxx Re: Betacom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 12:58
      A co do sknerstwa, to rzeczywiście. W firmie nie ma ani jednej kserokopiarki,
      bo koszt zakupu i serwisu jest za wysoki!!!
      • Gość: Marian Re: Betacom IP: 213.17.181.* 30.06.06, 14:10
        Nie wiem skąd czerpiecie informacje i jaki macie staż pracy w firmach sektora
        IT, ale piszecie straszliwe bzdety.
        Po pierwsze:
        Nieprawdą jest, że firma Betacom nie płaci pracownikom. Oczywiście wysokość
        pensji jest kwestią indywidualnych negocjacji i wyników pracy konkretnej osoby.
        • polsat1 Re: Betacom 30.06.06, 15:37
          A kto powiedział, że nie płaci pracownikom? Marian, czytaj uważniej posty.
          Wybaczamy, bo pewnie z z Betacomu jesteś :-)
    • Gość: kociak Re: Betacom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 10:36
      up
    • Gość: mrt Re: Betacom IP: 213.17.181.* 30.06.06, 14:42
      Nie wiem skąd czerpiecie informacje i jakie macie doświadczenie w branzy IT, ale
      piszecie jakieś banialuki.

Po pierwsze: Firma nie ma kłopotów z płynnością i nic mi nie wiadomo, aby
      zalegała z wypłatami pensji. Oczywiście wysokość zarobków jest wypadkową wielu
      czynników, w tym wyników pracy danej osoby. Nie jest to z całą pewnością ciepła
      posadka, w której dostaje sie kasę za obecność.

Po drugie: Jest to firma, która od kilku lat bardzo intensywnie rozbudowuje
      dział produkcji softu i wdrożeń, a więc inwestuje w rozwój (w tym ludzki). Jeśli
      ktoś chce się rozwijać i nie boi sie pracy z całą pewnością znajdzie tu swoje
      miejsce i zostanie doceniony. Jednocześnie firma jest na tyle mała, że nie ginie
      się w tłumie wileu setek pracowników.

Po trzecie: Nic mi o tym nie wiadomo, żeby były jakiekolwiek problemy z
      kopiowaniem dokumentów. Jeśli potrzebujesz zrobić kopię, wysłać fax, zabrakło Ci
      papieru, skończył się wkład w długopisie ... podnosisz tyłek z krzesła, idziesz
      do sekretariatu i z uśmiechem prosisz o zrobienie kopii, długopisik, notatnik.
      Jeszcze się nie zdarzyło żebym miał z tym jakikolwiek problem. Nie wydaje mi
      się, aby ilość posiadanych przez firmę kserokopiarek była wyznacznikiem
      czegokolwiek, tu się produkuje soft, a nie kopiuje zarobkowo dokumenty. A punkt
      Xero jest po drugiej stronie skrzyżowania :}

Po czwarte: Moim zdaniem dział marketingu wywiązuje się całkiem nieźle ze swoich
      zadań i nie za bardzo rozumiem co do jego wydajnośći ma czyjeś wrażenie o szefie
      tego działu. Ciekawe, czy gdyby Betakom na tym stanowisku zatrudniał murzyna nie
      zostali byśmy posądzeni o "czarny PR".

Na finał: Pracuję w Betacomie od kilku miesięcy (w branży IT ponad 10 lat) i
      jeśli chcesz się załapać na ciepły k...dołek, to lepiej sobie daruj. Jeśli
      jednak chcesz sie czegoś nauczyć i chcesz dać coś od siebie na 100% znajdzie się
      dla Ciebie miejsce (równiez na parkingu, na Twój samochód).

PS: Nie pracuję w marketingu, ani też nie jestem w Zarządzie.
      • Gość: mania Re: Betacom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 15:41
        Dzięki bardzo za opinię. W końcu dowiedziałam się czegoś konkretnego o firmie i
        pracy. Jeszcze raz dzięki. I proszę o inne info jeśli ktoś może jeszcze coś
        dodać.
      • polsat1 Re: Betacom 30.06.06, 16:25
        Swoją drogą to dziwię się człowiekowi od IT, że tak mocno identyfikuje się z
        firmą. Mnie np. zupełnie nie chciałoby się odpowiadać na jakieś zarzuty
        dotyczace firmy w której pracuje. A swoją drogą czy przypadkiem nie jesteś
        jednak z marketingu BETACOMU? Bo odpowiedź idealnie by pasowała...Tak na
        chłopski rozum.
        • Gość: worldcup Re: Betacom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 20:23
          Chyba nie lubisz tej firmy. Może kiedyś do niej startowałeś i byłeś zbyt
          cienki...? Tak na chłopski rozum ;)
          P.S. Z takim podejściem to ty pracy w PR nie znajdziesz.
          • polsat1 Re: Betacom 03.07.06, 10:01
            1. Lubić to można wypoczynek na Hawajach. Do Betacomu mam stosunek taki jak do
            Lecha Kaczyńskiego. Ni ziębi mnie, ni grzeje.
            2. Betacom to nie piękna dziewica, raczej brzydka panna. Piekni i zdolni
            kawalerowie stukają raczej w okienko konkurencji.
            3. Tak na chłopski rozum, to ty jednak chyba jesteś z marketingu Betacomu.
            4. Ja nie szukam pracy WorldCup, to praca mnie szuka :-)

• Gość: mania Re: Betacom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 14:48
              Polsat, a tak w ogóle to skoro tam nie pracujesz (i pewnie nie pracowałeś) to
              skąd masz tyle informacji nt tej firmy? Skąd wiesz jaki jest ten czy tamten
              pracownik, skoro sam mówiesz, że ich nie znasz? Bo jak narazie to widać, że z
              ciebie tylko taki pieniacz raczej...
              • Gość: xxl Re: Betacom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 10:35
                No właśnie, też sobie chętnie jeszcze o tej firmie poczytam. Ktoś ma jeszcze
                jakieś info?
      • Gość: Korn Re: Betacom IP: *.aster.pl 28.11.06, 19:53
        Nikt tu nie napisał, że firma ma problemy z płynnością, ani, że nie płaci
        pracownikom!
        Betacom mnie jakoś spejalnie nie interesuje, ale odpowiedź wygląda jak reklama
        firmy, więc ten marketing chyba działa. Szczególnie, że idzie się z uśmiechem...
        I że nic ci nie wiadomo o czymśtam - szefowska klasyka. nic mi nie wiadomo, ale
        może ktoś nie dopełnił... Bez przesady.
    • Gość: Fabian Re: Betacom IP: *.146.132.108.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.06.17, 09:31
      tego raczej nie polecam, ale mogę polecić it.expert, bo pracowałem tam kilka miesięcy przed przeprowadzką i chwaliłem sobie. Szefowie spoko, zarobi całkiem niezłe, ale przede wszystkim ciekawe projekty, które cały czas rozwijają
    • nataliaoleszko Re: Betacom 29.06.17, 09:41
      dd

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka