Gość: mania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 16:36 Zna ktoś tę firmę? Jak się pracuje? Jacy ludzie? Zarobki? Szefowie? Możecie mi przybliżyć Betacom? Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
polsat1 Re: Betacom 26.06.06, 18:58 Kiepskie biuro w kiepskim miejscu. Znaczy się nie jest dobrze :-). Było tam, a może i jest Incenti - firma, która świetnie zaczynała na poczatku a potem zaczeły się redukcje. I pensji, i ludzi. A poważnie to nie wiem, ale szef marketingu to jakaś ciapa. Jeśli firma wygląda tak samo jak on.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mania Re: Betacom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 22:30 Właśnie interesuje mnie marketing. Możesz powiedzieć dlaczego ciapa? Jak się z nim współpracuje? Konfliktowy? Wymagający? Co z nim nie tak??? Odpowiedz Link Zgłoś
polsat1 Re: Betacom 27.06.06, 08:51 Nie znam go aż tak bardzo. Pierwsze wrażenie - ciapa, która nie bardzo wie o co w marketingu chodzi. Taka ciepła klucha. Ale mogę się mylic, bo jak powiedziałem, to pierwsze wrażenie. No i wiem, że generalnie Betacom nie ma kaasy. Odpowiedz Link Zgłoś
secundo5 Re: Betacom 30.06.06, 07:06 Takich ciap jest tam więcej, może to taki typ firmy :) Zależy jaką przyjmiesz definicję. Ustalając pewne kryteria można uznać, że i B.Gates jest ciapą :) Odpowiedz Link Zgłoś
poldek_poldek Re: Betacom 30.06.06, 10:12 Największa i właściwie jedyna ciapa w tej firmie to prezesik, pożal się boże. Nie dość, że tak wygląda, to serio na niczym się nie zna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: Betacom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 10:20 No tak, firma jest beznadziejna. Zarząd to same sknery. Ale szef marketingu, mimo wyglądu ciapy:)))) jest naprawdę ok. Jak niewielu tam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Betacom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 12:58 A co do sknerstwa, to rzeczywiście. W firmie nie ma ani jednej kserokopiarki, bo koszt zakupu i serwisu jest za wysoki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: Betacom IP: 213.17.181.* 30.06.06, 14:10 Nie wiem skąd czerpiecie informacje i jaki macie staż pracy w firmach sektora IT, ale piszecie straszliwe bzdety. Po pierwsze: Nieprawdą jest, że firma Betacom nie płaci pracownikom. Oczywiście wysokość pensji jest kwestią indywidualnych negocjacji i wyników pracy konkretnej osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
polsat1 Re: Betacom 30.06.06, 15:37 A kto powiedział, że nie płaci pracownikom? Marian, czytaj uważniej posty. Wybaczamy, bo pewnie z z Betacomu jesteś :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrt Re: Betacom IP: 213.17.181.* 30.06.06, 14:42 Nie wiem skąd czerpiecie informacje i jakie macie doświadczenie w branzy IT, ale piszecie jakieś banialuki. Po pierwsze: Firma nie ma kłopotów z płynnością i nic mi nie wiadomo, aby zalegała z wypłatami pensji. Oczywiście wysokość zarobków jest wypadkową wielu czynników, w tym wyników pracy danej osoby. Nie jest to z całą pewnością ciepła posadka, w której dostaje sie kasę za obecność. Po drugie: Jest to firma, która od kilku lat bardzo intensywnie rozbudowuje dział produkcji softu i wdrożeń, a więc inwestuje w rozwój (w tym ludzki). Jeśli ktoś chce się rozwijać i nie boi sie pracy z całą pewnością znajdzie tu swoje miejsce i zostanie doceniony. Jednocześnie firma jest na tyle mała, że nie ginie się w tłumie wileu setek pracowników. Po trzecie: Nic mi o tym nie wiadomo, żeby były jakiekolwiek problemy z kopiowaniem dokumentów. Jeśli potrzebujesz zrobić kopię, wysłać fax, zabrakło Ci papieru, skończył się wkład w długopisie ... podnosisz tyłek z krzesła, idziesz do sekretariatu i z uśmiechem prosisz o zrobienie kopii, długopisik, notatnik. Jeszcze się nie zdarzyło żebym miał z tym jakikolwiek problem. Nie wydaje mi się, aby ilość posiadanych przez firmę kserokopiarek była wyznacznikiem czegokolwiek, tu się produkuje soft, a nie kopiuje zarobkowo dokumenty. A punkt Xero jest po drugiej stronie skrzyżowania :} Po czwarte: Moim zdaniem dział marketingu wywiązuje się całkiem nieźle ze swoich zadań i nie za bardzo rozumiem co do jego wydajnośći ma czyjeś wrażenie o szefie tego działu. Ciekawe, czy gdyby Betakom na tym stanowisku zatrudniał murzyna nie zostali byśmy posądzeni o "czarny PR". Na finał: Pracuję w Betacomie od kilku miesięcy (w branży IT ponad 10 lat) i jeśli chcesz się załapać na ciepły k...dołek, to lepiej sobie daruj. Jeśli jednak chcesz sie czegoś nauczyć i chcesz dać coś od siebie na 100% znajdzie się dla Ciebie miejsce (równiez na parkingu, na Twój samochód). PS: Nie pracuję w marketingu, ani też nie jestem w Zarządzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mania Re: Betacom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 15:41 Dzięki bardzo za opinię. W końcu dowiedziałam się czegoś konkretnego o firmie i pracy. Jeszcze raz dzięki. I proszę o inne info jeśli ktoś może jeszcze coś dodać. Odpowiedz Link Zgłoś
polsat1 Re: Betacom 30.06.06, 16:25 Swoją drogą to dziwię się człowiekowi od IT, że tak mocno identyfikuje się z firmą. Mnie np. zupełnie nie chciałoby się odpowiadać na jakieś zarzuty dotyczace firmy w której pracuje. A swoją drogą czy przypadkiem nie jesteś jednak z marketingu BETACOMU? Bo odpowiedź idealnie by pasowała...Tak na chłopski rozum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: worldcup Re: Betacom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 20:23 Chyba nie lubisz tej firmy. Może kiedyś do niej startowałeś i byłeś zbyt cienki...? Tak na chłopski rozum ;) P.S. Z takim podejściem to ty pracy w PR nie znajdziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
polsat1 Re: Betacom 03.07.06, 10:01 1. Lubić to można wypoczynek na Hawajach. Do Betacomu mam stosunek taki jak do Lecha Kaczyńskiego. Ni ziębi mnie, ni grzeje. 2. Betacom to nie piękna dziewica, raczej brzydka panna. Piekni i zdolni kawalerowie stukają raczej w okienko konkurencji. 3. Tak na chłopski rozum, to ty jednak chyba jesteś z marketingu Betacomu. 4. Ja nie szukam pracy WorldCup, to praca mnie szuka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mania Re: Betacom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 14:48 Polsat, a tak w ogóle to skoro tam nie pracujesz (i pewnie nie pracowałeś) to skąd masz tyle informacji nt tej firmy? Skąd wiesz jaki jest ten czy tamten pracownik, skoro sam mówiesz, że ich nie znasz? Bo jak narazie to widać, że z ciebie tylko taki pieniacz raczej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxl Re: Betacom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 10:35 No właśnie, też sobie chętnie jeszcze o tej firmie poczytam. Ktoś ma jeszcze jakieś info? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Korn Re: Betacom IP: *.aster.pl 28.11.06, 19:53 Nikt tu nie napisał, że firma ma problemy z płynnością, ani, że nie płaci pracownikom! Betacom mnie jakoś spejalnie nie interesuje, ale odpowiedź wygląda jak reklama firmy, więc ten marketing chyba działa. Szczególnie, że idzie się z uśmiechem... I że nic ci nie wiadomo o czymśtam - szefowska klasyka. nic mi nie wiadomo, ale może ktoś nie dopełnił... Bez przesady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fabian Re: Betacom IP: *.146.132.108.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.06.17, 09:31 tego raczej nie polecam, ale mogę polecić it.expert, bo pracowałem tam kilka miesięcy przed przeprowadzką i chwaliłem sobie. Szefowie spoko, zarobi całkiem niezłe, ale przede wszystkim ciekawe projekty, które cały czas rozwijają Odpowiedz Link Zgłoś