Gość: asilka IP: *.compower.pl 16.08.06, 17:30 MAM PYTANKO CZY KTOS JUZ BYL NA ROZMOWIE KWALIFIKACYJNEJ W SKLEPIE SMYK A I JESCZE DRUGIE PYTANIE ILE MOZE WYNOSIC STAWKA NETTO W TAKIM SKLEPIE ODPISUJCIE asilka@tlen.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nancy08 Re: praca w smyk 16.08.06, 19:43 Ja zaniosłam CV bezpośrednio do sklepu (zobaczyłam kartkę z oferta pracy "niechcący", robiąc zakupy). Dziewczyna, którą zapytałam o pracę zaprowadziła mnie do kierowniczki, która od razu przeprowadziła ze mną rozmowę:) K. przejrzała moje CV i zapytała tylko, czy pracowałam wcześniej w sklepie (nie pracowałam) i czy mogę zacząć pracę od zaraz. Kazała mi przyjść drugiego dnia w czarnych spodniach i butach i było po rozmowie:) Więcej nie mogę Ci napisać, bo tego samego dnia dostałam pracę w innym miejscu i w Smyku już się nie pojawiłam. Z tego co wiem, płacą 6 a po okresie próbnym 7 zł. brutto (tj. 4-5 zł za godz. do ręki). P.S moje kwalifikacje nie były wtedy zbyt wysokie, skończyłam ogólniak i zaczęłam szukać pracy (było to rok temu), nie miałam żadnego doświadczenia i ogólnie nie wiem, dlaczego mnie przyjeli:))) Odpowiedz Link Zgłoś
beetty1 Re: praca w smyk 19.09.06, 15:10 Ja idę jutro i chętnie się dowiem, jak tam jest - od was oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
kumkaaa Re: praca w smyk 19.09.06, 15:54 Z tego co wiem, bo kolezanka stamtąd odeszła, mało płacą, ale chcą żeby dużo pracować. Ona pierwsze dni była na nocki przy rozpakowywaniu i przyjęciu towaru, noszenie ciężkich pudeł z rzeczami, układanie godzinami w nocy towaru i ogólnie nie za fajnie, a kasa nieadekwatna za bardzo do wkładu pracy.. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: % Re: praca w smyk IP: *.net-serwis.pl 20.09.06, 13:26 Pracowalam w Smyku w Warszawie, na zlecenie placa 6zl na reke, na umowe o prace wiecej, zdarzaja sie premie za zwiekszona sprzedaz, albo tajemniczego klienta i wtedy mozna zarobic np 1300zl na reke. Za dobra prace sa podwyzki, czasem awans. Noszenie ciezkich pudel, praca w nocy, ukladanie towaru, hmm brzmi jak otwieranie sklepu :D Poczatek nie jest latwy, ale pozniej towar juz lezy na polkach i trzeba go conajwyzej troche poprawic lub zrobic nowa wystawe, bo ciagle przychodzi cos nowego co trzeba wystawic na sklep. Dlatego nastawcie sie ze zabawki beda wedrowac z jednych polek na inne, klienci beda mieli do was dziwne pretensje (typu "czemu nie ma kapci dla chlopcow, a dla dziewczynek jest tyle?!!" na to biedny sprzedawca nie ma wplywu), dzieci beda rozrabiac, a wy bedziecie musieli wiedziec najlepiej wszystko o tym co jest w sklepie. W dodatku wszystko musicie zabezpieczyc przed kradzieza i to tak by nie zniszczyc towaru. Za taka prace pieniadze moze nie sa adekwatne ale tu placa i tak wiecej niz w innych sklepach. Mozna sobie dorobic na inwentaryzacjach, za nocke (kilka godzin) od 50 do 100 zl na reke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beetty1 Re: praca w smyk IP: 82.177.97.* 20.09.06, 19:09 Dzięki, ale muszę do piątku zdecydować czy chcę pracować w Smyku jako zastępca kierownika i to co piszesz nie jest adekwatne do mojego stanowiska. Jeśli mogłabyś powiedzieć, jaka ogólnie jest atmosfera w tej firmie, czy jest duża rotacja wśród kadry kierowniczej, jakie są zarobki jako zastępcy czy kierownika i czy mają bardzo duże wymagania (czyli czy praca tam nie jest za bardzo męcząca psychicznie). Aktualnie mam pracę, również jako zastępca i nie jestem pewna czy warta jest wymiana skórka za wyprawkę. Choć obiecują, że jest opieka medyczna i takie tam.... Odpowiedz Link Zgłoś
ewka997 Re: praca w smyk 21.09.06, 11:02 Ja byłam tam na 2 rozmowach, na pierwszej było 8 kondydatów spotkanie ze wszystkimi naraz, każdy opowiadał o sobie, odpowiadaliśmy na zadane pytania typu "jaki to jest trudny klient", później dostaliśmy karteczki z róznymi scenkami, kazdy musiał opowiedzieć co zrobiłby w tej sytuacji. Później paanna rekrutująca wybrała 3 osoby w tym i mnie na 2 rozmowe. Na 2 było nas 16 osób i te same pytania z tym ze juz były 3 kobity rekrutujace jak sie później okazało były to kierowniczki z różnych sklepów. Z 16 osób wybrali 4!!! Ja sie nie załapałam ale jak sie później okazało na poczatek dają 1100 brutto, wiec nie mam czego żałować. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beetty1 Re: praca w smyk IP: 82.177.97.* 21.09.06, 21:58 Moja rozmowa była z regionalnym w cztery oczy - bez teatrzyków. Normalna, na poziomie, bez głupich pytań - konkrety. Dostałam ofertę pracy od ręki. Nie napisałaś na jakie stanowisko dawali 1100. Ja interesuję się tematem z wyższych "sfer" jak to się mówi.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: betty Re: praca w smyk IP: *.flashnet.pl 21.12.06, 22:36 i co zadowolona jestes teraz z pracy w smyku??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: praca w smyk IP: *.pr.radom.net 25.12.06, 17:06 watpie zeby mozna byc zadowolonym z pracy w smyku - ci co pracowali lub pracuja wiedzą o czym mówię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aniś Re: praca w smyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 19:32 buhahaha;) Ja tez byłam na rekrutacji czułam sie tak jak bym była w kręgu AA;) było ogłoszenie ze potrzebują do sklepu w Arkadii jak pojechałam na rekrutacje na samym końcu okazało się ze tam jest pełna obsada;( i takie pierdzielenia jak sie okazuje za 1100 brutto smiechu warte najgorsze jest to ze dla mnie ważne sa wolne weekendy tylko wtedy widuje sie z rodziną. Ale weekendy sa przeznaczone tylko i wyłacznie dla studentów;( Odpowiedz Link Zgłoś