Dodaj do ulubionych

Aaaaaa - Pilnie szukam bezrobocia

IP: 217.116.110.* 03.12.06, 11:55
JWT - pilnie szukam, gdyż od lat nie mogę go nigdzie znaleźć. Szukam w wielu
firmach, sklepach i nic! Szczególnie interesują mnie przypadki bezrobocia
wśród młodych i wykształconych.
GDZIE JEST BEZROBOCIE? Niech ono przestanie się ukrywać, balansować w sferze
mitów i legend a pokaże się w świetle dziennym. Chcę je zobaczyć na własne
oczy! Chce zobaczyć to bezrobocie a nie tylko leni śmierdzących i
narzekających nieudaczników. Tylko oni opowiadają baśnie o bezrobociu a je
chcę zobaczyć to zjawisko na własne oczy. Czy ten mityczny yeti żyje w
świecie realnym?
Obserwuj wątek
    • 1realista Re: Aaaaaa - Pilnie szukam bezrobocia 03.12.06, 14:47
      trzeba ruszyć na prowincję. w duzym mieście bezrobocie ma często minimalny poziom dlatego możesz nie znajdować. Możesz rownież iść do UP i pogadać z ludźmi. Z pewnością się znjadzie.
      • Gość: a Re: Aaaaaa - Pilnie szukam bezrobocia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 15:57
        pogadaj też z osobami po 50 , im bardzo łatwo znaleźć godną pracę za więcej niż
        800 zł! A że leni śmierdzących jest sporo to też fakt...
    • Gość: bassPL Re: Aaaaaa - Pilnie szukam bezrobocia IP: *.aster.pl 03.12.06, 23:34
      poproś lekarza o zmianę kuracji
      • Gość: toca Re: Aaaaaa - Pilnie szukam bezrobocia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 23:52
        szukajcie, a znajdziecie...
        spośród moich znajmych - kolegów i koleżanek z roku ( jestem absolwentką
        studiów magisterskich - dziennych )nie znam osoby, która szukała pracy krócej
        niż 4 miesiące ( oczywiście po odbyciu tego śmiesznego stażu z UP ).
        Zdarzały się osoby szukające pracy i pół roku i dłużej...
        Pomijając te osoby, które od razu po studiach wyjechały gdzieś do jakiegoś
        normalengo kraju.

• Gość: Luki Re: Aaaaaa - Pilnie szukam bezrobocia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.06, 10:19
      1)Nie pal tyle trawy
      2)Jest praca(niewolnictwo) za 600-700zł -popracuj miesiąc-życzę powodzenia
      3)Nie każdy zna 5 języków i ma 10 fakultetów ukończonych - a tacy też maja
      prawo do godnego życia!
      4)Nie wiem co jest lepsze : niewolnictwo po 10godzin dziennie za śniadanie,
      obiad, kolacje i opłacenie niektórych rachunków czy łudzenie sie i poszukiwanie
      godnej pracy. Jest jeszcze alternatywa: wyjazd na zachód ale tam trzeba język
      znać i coś umieć (chociażby sprzatać lub gotować)
      • Gość: monika Re: Aaaaaa - Pilnie szukam bezrobocia IP: *.chello.pl 04.12.06, 22:03
        bezrobocie jest jak najbardziej, owszem pracę na kasie w hipermarkecie może
        prawe każdy dostać, i wtedy już nie będzie bezrobotnym, ale...
        • Gość: modern Re: Aaaaaa - Pilnie szukam bezrobocia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.06, 10:53
          Gość portalu: monika napisał(a):
          ...owszem pracę na kasie w hipermarkecie może prawe każdy dostać, i wtedy już
          nie będzie bezrobotnym

Ty to nazywasz pracą? Wyobraź sobie że pracując na kasie w supermarkecie
          zarobisz około 900zł, więc nie pierdziel głupot że 900zł to wynagrodzenie. To
          jest wyzysk a nie praca. Dyrektor zarobi 30 000zł- w tej sumie tkwi połowe
          pensji 10 kasjerów. Po prostu ktoś się musi wzbogacać kosztem innych. Cóż juz
          tak się utarło w Polsce że w tej samej firmie jeden zarabia 40 000 a drugi
          900zł czyli 50razy mniej. Ale z drugiej strony ludzie sami godzą się na takie
          marne zarobki.
    • Gość: corgan a w jakim mieście nie możesz znaleść bezrobocia? IP: *.chello.pl 05.12.06, 06:08
      bo jeśli szukasz w Warszawie to tutaj bezrobocie wynosi 4,8%. Jeśli w Krakowie,
      Gdańsku, Poznaniu albo Katowicach to tutaj też bezrobocie wynosi ok. 5-6%.

Ale jeśli szukasz bezrobocia to polecam Walbrzych, Ostrołękę, Grudziądz albo
      Radom - tam bezrobocie wynosi 25%.
    • Gość: Co za bzdury Re: Aaaaaa - Pilnie szukam bezrobocia IP: 195.8.101.* 13.12.06, 16:11
      Przeglądam forum regularnie i muszę przyznać, że jego poziom jest zatrważająco
      niski. Ludzie co z Wami???!!! Bezrobocie mitem??? Owszem uważam, że praca jest
      ale pracować za 700 zł i utrzymać się w Warszawie życzę powodzenia, To jest
      straszne, że porobiło się tak, że wymagania wobec pracowników rosną i rosną, a
      proponowane wynagrodzenia są po prostu żenujące. Bo pracować za 1500 brutto
      (sama to przerobiłam) to jest śmiech, nie starcza żeby przeżyć i za mało żeby
      umrzeć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka