Gość: 123 IP: 213.17.180.* 26.03.07, 17:13 Czy ktoś z Was wie, ile się zarabia w sądach - jako urzędnik (po studiach)? czy jest różnica w zarobkach między sądem rejonowym a okręgowym? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: protokolanta Re: Ile w sądach? IP: *.chello.pl 27.03.07, 23:35 najniżsżą krajową-800-900 netto o dostac się jest bardzo trudno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxikaz Re: Ile w sądach? IP: 83.238.160.* 28.03.07, 11:13 Między okręgowym a rejonowym różnica wynosi średnio 5 lat, nie ma reguły można też dostać dożywocie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Ile w sądach? IP: *.crowley.pl 28.03.07, 13:35 A jakie są zarobki z prokuraturze na stanowisku referenta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Ile w sądach? IP: 213.17.180.* 29.03.07, 15:47 ale w sądzie rejonowym czy okręgowym?wiem, ze w rejonowym to wlasnie 700-850 netto, ale podobno maja tam sztywne zasady i nie ma mozliwosci zmiany, natomiast slyszalam, ze w sądach okręgowych dopasowują wynagrodzenie indywidualnie do kwalifikacji i stażu pracy.ale przeciez jesli chodzi o wynagrodzenie, to sa calkiem spore widełki??od ok.900 do ok.2300?to dlaczego zawsze daja te najnizsza kwote???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorientowany Re: Ile w sądach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 18:56 to zalezy od stanowiska. znajdz rozporzadzenie do ustawy o pracownikach sadow i prokuratur. asystenci sedziow zarabiaja podobno 1800-2300 netto wiec nie tak zle... ale moze niech sie wypowie ktos kto w sadzie pracuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asystent Re: Ile w sądach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.07, 12:37 Ja jestem asystentem sędziego w Sądzie Okregowym, rzeczywiscie zarabiam 2 300 zl, ale jestem po egzaminie sedziowskim. z tego co sie orientujęw sekretariatach sądów referenci zarabiają od 1 600 do 2 500 zł, liczy się staż pracy przede wszystkim. O pracę w sądzie jest trudno z prostego powodu: to naprawde switna praca...ciepłe posadki, premie, trzynastki, świąteczne bonusy, praca bez stresu - jak to w urzędzie, wolno i spokojnie rzez 8 godzin:) jak ktoś ma mozliwość i potrzebuje stabilnej i spokojnej pracy - polecam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Ile w sądach? IP: 213.17.180.* 10.04.07, 13:15 tak, ale asystent sędziego nie jest urzędnikiem sądowym i płace są inne.a z tego co piszesz, to zarobki tych urzędasów nie są aż takie złe - jeśli nawet zarabiają te 1600 brutto, to zawsze to więcej niż 1100 zł brutto:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Ile w sądach? IP: 81.210.87.* 02.04.07, 20:25 W sądach są bardzo niewielkie zarobki ja pracuje jako protokolant w rejonowym i na samym początku jest 900 złotych brutto, PARODIA stanowisko odpowiedzialne, mnóstwo pracy i niewiele czasu na odpoczynek i do tego jeszcze dyżury dochodzą. A ministerekj Zioberek chwali sie że dajemy rade to jak taki mądry to niech popracuje przez miesiąc w takich warunkach i za taką pensję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Ile w sądach? IP: *.iim.pl 05.04.07, 15:14 a w jakim mieście pracujesz?900 zł brutto to chyba niżej niż minimum ustawowe?? rany, to się wydaje po prostu niemożliwe!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asystent Re: Ile w sądach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.07, 18:43 wydaje mi się, że to zarobki na stanowisku referent stażysta, póxniej po odbyciu tego stazu urzędnizego będzie więcej, juz w graniach ustawowch...tak mi się wydaje, pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
patrysia233 Re: Ile w sądach? 13.04.07, 01:30 Po studiach 1600 brutto-umowa o pracę, bez studiów 1400 brutto-Sąd Okręgowy. Praca bardzo odpowiedzialna, nierozwijająca. Ogólnie nie polecam. Stanowisko Asystenta Sędziego 1800-2500 -trzeba mieć skończone studia prawnicze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: referent stazysta Re: Ile w sądach? IP: *.telprojekt.pl 13.04.07, 17:04 1464 brutto po studiach prawniczych w sadzie okregowym. Smieszne pieniadze. Marne szanse na rozwoj. Moze dobre dla kobiet zeby sie nie stresowac, wracac punktualnie do domu ale dla faceta nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urzędas Re: Ile w sądach? IP: 81.219.51.* 13.04.07, 18:35 a czy moglibyście wytłumaczyć co takiego małorozwojowego jest w prcy w sądzie? w końcu to też urząd a w urzędzie jak się chce, to też wiele można się nauczyć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asystent Re: Ile w sądach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.07, 20:22 pytasz dlaczego ta ptaca ie jest rozwojowa..po pierwsze w zasdzie nie ma szans na awans (maksymalnie kierownik sekretariatu, ale to raczej przed emeryturą).Po drugie: pomimo tego ze sprawy są rózne, to jednak praca jest mechaniczna, protokołowanie, adresowanie kopert, przepisywanie uzasadnień, zszywanie akt...moze i ciekawe przez pierwszych kilka miesięcy.jednak, tak jak juz ktos powiedziła, jest to praca stabilna, o godz.15 30 zamyka się za sobą drzwi i tyle, bez wynoszenia pracy do domu:)zresztą, praca asystenta - choć bardziej twórcza -po pół roku staje się nudna. Pisanie uzasadnień do wyroków i postanowień, rozstrzyganie zażaleń (tak ROZSTRZYGANIE!!) i wszytsko pod konkretnego sędziego, a każdy ma inny styl...wyrobnicza praca:) pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanta Re: Ile w sądach? IP: 81.219.51.* 01.07.07, 17:26 napiszcie coś jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ht Re: Ile w sądach? IP: *.189.72.18.e-plan.pl 01.07.07, 19:42 wiem ze mozna puszkac w rozporzadzniehc ale ciekawy jetsem sedzia na swiezaka w sr ile? sedzia z 5latkami w sr ? "swiezy" sedzia w so? thnx Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thanks Re: Ile w sądach? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.07, 19:04 Tak, zarobki w sądach powszechnych sa marne. Praca odpowiedzialna. Jednakże gdy weźmiemy pod uwagę inne sądy niż powszechne sytuacja robi się ciekawsza. Np sądy administracyjne - zarobki są 2 razy większe niż w okręgowym. Pewnie podobnie w Najwyższym.... Tylko dostać się tam cholernie trudno........... Pozdrawiam i życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kimka Re: Ile w sądach? IP: *.kwidzyn.mm.pl 20.08.07, 18:06 Ja pracuję w sądzie rejonowym jako referent stażysta i zarabiam 1000 zł na rękę. U nas akurat jest tak, że o 15.30 nie konczy się pracy. Siedzimy po godzinach za darmo, tzn. według "góry" dlatego, ze jak cos skapnie z okręgowego to będą jakieś marne nagrody i MOZE to wlasnie ja dostane 30 zł nagrody za tyranie. Nie widze przyszlosci i szukam czegos innego, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwww Re: Ile w sądach? IP: *.crowley.pl 20.08.07, 19:42 Referent stażysta w Prokuraturze Rejonowej 1215 zł brutto. A pracy jest bardzo dużo, zwłaszcza pod koniec miesiąca. Odpowiedz Link Zgłoś