Gość: capital- konsultan Re: Capital Polska IP: *.acn.waw.pl 07.01.08, 20:53 a dla mnie to wy smieszni jestescie:) nieudacznikami jestescie wy ktorzy chcecie tyrac za srednia pensje w tym kraju ktora wynosi jakies 1500 zl... moze nawet i nie tyle. 0 perspektyw na zycie, nie mozecie sobie pozwolic na nic wiecej jak niewiele;))) pozdrawiam tych ktorzy chca osiagnac cos w zyciu i maja marzenia, a wam ktorzy gardza ta firma po jednym dniu pracy- krzyz na droge. pracuje tu 1 miesiac, ostatnio zamknalem deala na 300.000 USD...:))) a czemu nie ma na liscie DM w Polsce? bo to nie jest DM marne pacholki;)) CP prowadzi dzialania o charakterze analitycznym, nie mozemy nic zrobic (zakup/sprzedaz) bez DM w Czechach ktorego w Polsce jestesmy przedstawicielem. wiecej nic nie mowie. tyrajcie dalej:*:*:* :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dj_eska Re: Capital Polska IP: *.eranet.pl 09.01.08, 21:45 Dzisiaj byłem u nich na rozmowie. W poniedziałek szkolenie. Z tego co czytam to firma nie prezentuje się za ciekawie. Macie jakieś nowe opinie o tej spółce czy wzorować się na poprzednich? Zarabiam 1130 zł brutto i każda propozycja jest dla mnie cenna. Iść czy nie iść? Pracować czy nie pracować? Oto jest pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niezależny Re: Capital Polska IP: 213.134.135.* 10.01.08, 08:57 I jak zwykle stosujecie agresywną politykę pozyskiwania pracowników. Twoja wypowiedź świadczy o kulturze pracowników zatrudnionych w CP jak i o całej firmie i obraża potencjalnych pracowników. Nawet gdy posty na tym forum są obraźliwe, obelżywe w stosunku do pracowników jak i samej firmy CP to przynajmniej powinnniście zachować trochę godności i nie ustosunkowywać się w ten sposób to wypowiedzi. Powinniście pokazać klasę, której wam jednak brak. Brak wam jeszcze jednej rzeczy - profesjonalizmu, ale to już inna historia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ptyś Re: Capital Polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.08, 13:36 Tez dostałam maila z propozycja pracy tam. Niewiele z niego zrozumiałam i nijak miał się do mojego dośw. zawodowego, wiec olałam sprawę - całkiem slusznie:O)jak widać. Siedzę sobie w swojej pracy czytam to forum i Bogu dziękuję. to jakaś kicha jest i muszą byc nieźle zdesperowani, bo ja sie nimi wcale nie interesowałam, a oni mna tak:) (ciekawe skąd biorą adresy....) pewnie z tych deali na tysiace $ kupili sobie program szpiegujacy aktywnych uzytkowników netu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppk dziekować forum!! IP: *.cust.tele2.pl 10.01.08, 19:04 a mialem isc w poniedzialek na rzekome szkolenie, dziekuje bardzo forumowiczom. Od razu mi to śmierdzialo, zadnych konkretnych informacji ani nic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dim Re: Capital Polska IP: *.stansat.pl 16.01.08, 23:22 Nie sądzę byś zbierał całą śmietankę. Z wielu wypowiedzi które przewijały się od początku rysuje się taki obraz. Łapiecie w pocie czoła ludzi z pieniędzmi, nakręcacie ich na wielokrotne transakcje k/s czyli obrót a przełożeni wskazują wam firmy o których nic oni ani ani wy nie wiecie. Firmy są wytypowane z góry przez centralę i znajdują się na rynku ameryańskim. Są dość egzotyczne np. rekomendacja Rick's Cabaret kluby dla mężczyzn, mała kapitalizacja, dziwnie zmieniający się kurs, kto sprzedaje?, czy na górce, czy wasi klijenci kupóją egzotyczne spółki na górce aby je odkupować na dołku? Wypowiedzi rozmówców świadczą że nie widziano rachunków klientów bez strat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dim Re: Capital Polska IP: *.stansat.pl 28.03.08, 15:40 To te nieuki z Czech zatrudnione w CP prowadzą działalność analityczną ? Jeśli tak, to nie na rynkach finansowych. Szybkie kursy polskiego Kodeksu Karnego i niektórych słów angiekskich np. deal w odmianie polskiej. Zamknął deal'a za 300.000 USD, a dlaczego nie za 300.345 USD ? Dlatego żeby nie można było się do czegoś doczepić, okrągłe liczby okrągłe słowa. Jak wiadomo rok temu 1 USD to prawie 3 zł a teraz to prawie 2 zł, tak więc analityczne mózgi z CP robią na 1 rocznicę istnienia w Polsce podsumowanie deal'a za 300.000 USD w przeliczeniu na złote. Teraz mamy około 60 % tego co wpłacone, nie licząc dodatkowych czynników zmniejszających wartość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palnik Podwójny zarobek IP: *.chello.pl 31.01.08, 22:52 1.Zysk od obrotu-prowizja 2.Pieniądze klientów są potrzebne do wyjścia z inwestycji założyciela CP lub innych mu podobnych. Oczywiście to jest moja fantazja oparta o negatywne emocje związane z CP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terry Re: Podwójny zarobek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.08, 22:59 milo wspominam prace w cp duzo mnie nauczyla( pracowalem kilka miesiecy), pokazala mozliwosci inwestycyjne, poznalem fajnych ludzi rowniez zafascynowanych rynkiem kapitalowym, ale glownie nauczono mnie jak rozmawiac z ludzmi. Najwiekszym grzechem cp jest to ze zatrudnia wszystkich, a prawda jest taka ze 99% nie ma o tym zielonego pojecia nie wspominajac juz o analizach technicznych i fundamentalnych. Jezeli chodzi o czechow jak sie popracowalo dluzej to byli juz spoko. Jezeli chodzi o kase to zarobilem grosze. Jezeli ma to byc praca docelowa na zarobek to lepiej dac sobie spokoj choc niektorzy rzeczywiscie mieli szczescie i zarobili te 30tys miesiecznie o czym czesi mowia( ale to jest 1 na 1000 a moze wiecej) ja potraktowalem to jako tylko i wylacznie etap cos w stylu stazu praktyk bo chyba tylko tak sie da do tego da podejsc inaczej lepiej sobie dupy nie zawracac bo jest duzo lepszych firm i okazji znalezienia dobrej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madej nie dajcie się ruch.... IP: *.chello.pl 13.02.08, 16:01 uffff a miałem dziś tam jechać:) niestety takie firmy jak ta żerują na naiwności i ufności młodych niedoświadczonych ludzi....Wyjdą potem po tyg z rytą psychika frustracją, niewiarą we własne siły i możliwości, niechęcią do pracy, i poczuciem że zostali orżnięci.Nie może być tak w żadnej normalnej firmie ze nawet za 1 przepracowana godzinę nie dostaje sie pieniędzy. Ludzie to co najważniejsze jesli w umowie nie ma jasno i wyraznie napisane ze dostakjesz tyle i tyle kasy za przepracowany czas to to nie jest praca!!! to ru..ie w biały dzień. Niestety młodych ludzi którzy dadzą sie nabrać zawsze znajdą. Ktoś powinien zamknąć ten bajzel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon zawodowiec Re: Podwójny zarobek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.08, 14:34 Może napisałby ktoś z klientów co to za firma i czy można bezpiecznie powierzyc im pieniądze.Ciągle do mnie dzwonią i chcą aby zainwestowac 100 tys dolarów.Gwarantują zyski na spadkach. Prosze o rzeczowe wypowiedzi na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gekko Re: Podwójny zarobek do leona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.08, 18:56 daj spokoj nigdy w zyciu, przy takiej kwocie to mozesz pokusic sie o asset managament w profesjonalnej firmie CA IB, KBC Securities itd wystarczy zeby ci tylko przedstawili analizy fundamentalne spolek w ktore chca zebys inwestowal - to leza !!! przypuszczam ze ich nie maja a inwestowanie tylko w oparciu o analize techniczna (choc malo osob sie na niej tam zna) to duze ryzyko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrew Re: Podwójny zarobek IP: 89.174.58.* 21.02.08, 13:03 Pracowałem tak 4 miesiące, jak wziąłem wypłate 30 000 zł to sie zmyłem bo informatyka my love ;) Na spadkach da się zarabiać (www.proshares.com), za moich czasów klienci na ultrashortach zarabiali, choć rzadko bo wtedy giełda lepiej stała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Podwójny zarobek IP: *.acn.waw.pl 21.02.08, 19:01 30 tys chyba rubli haha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozsądny Re: Podwójny zarobek IP: *.chello.pl 27.02.08, 18:11 Przypuszczam,że w CP mają potężne braki kadrowe,bo znów prowadzą zmasowaną rekrutację mamiąc młodych naiwnaików perspektywą szybkich zarobków. Po tym co tutaj przeczytałem wnisek jest jeden-OMIJAĆ CP SZEROKIM ŁUKIEM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja pitole Czeski film IP: 212.76.37.* 27.02.08, 23:22 Firma jest nastawiona na agresywny telemarketing. Na początku spokojnie prosisz o e-mail klienta z bazy danych , wysyłasz tygodniowy komentarz giełdowy firmy CP. Następnie dzwonisz i krzyczysz na klienta.Grasz mu na emocjach. Socjotechniczne praktyki i psychologiczne sztuczki stosujesz. Teksty do klienta typu " Chcesz być zwycięzcą czy barankiem prowadzonym na rzeź ? " Naciskanie na klienta " No kim chcesz być?!!" Firma robi pranie mózgu pracownikom i klientom . Gdy nadszedł dzień podpisania umowy poprostu jej nie dostałem i zmuszony byłem dzwonić za darmo. Miałem zrezygnować z pracy w mojej firmie bo mało płacili , ale tutaj to całkiem bez pieniędzy bym został i chyba o to im chodzi . Wygłodniały pracownik najciężej będzie charował. Widok z okien na parking i przejeżdzające pociągi z jednej strony , z drugiej na jakieś wykopki.Dojazd kiepski bo korki w tę stronę są a tramwaje tam nie dojeżdzają ani metro. Poprostu wiocha , a do słuchawki trzeba mówić że firma znajduje się w Warszawie bo dla wieśniaków do których dzwonią to wielki prestiż. A gdy powiedzą że będą inwestować ich pieniądze na WallStreet wtedy szczęka wieśniakom opada napewno ;). Porównałbym tą firmę do supermarkietu Carfour , gdzie tandetą aż z daleka jedzie.Również można w Carfour nabrać charakteru gdy przyzwyczaimy się że szef na nas krzyczy i nauczymy się odszczekiwać. Telefony na sali najtańsze jakie mogą być,ledwo w sluchawce słychać głos klienta gdy robi się wrzawa i wszyscy krzyczą na swoich potencjalnych "graczy giełdowych" ;) Jak ktoś chce to niech idzie i pośmieje się bo to prawdziwy cyrk. Jest grubas co waży ze 150-200 kg , dziewczyna z wybałuszonymi oczami , murzynek bambinek , przylizani nakręcani - w takich firmach to standard :) Wszyscy w garniturkach. Myślałem że z jednej dziadowskiej trafie do lepszej ale tu jeszcze gorszy wyzysk i o umowie moge pomarzyć.Mamią oczy niemożliwymi zyskami. Oczywiście można poznać fajnych ludzi jak prawie wszędzie ;)Ale desperaci tam zostają . Telemarketing dla naiwnych. Recepcja nie sprawdza nawet nazwisk , wpuszcza każdego , trudniej wyjść bo trzeba czekać aż cie wypuszczą. Firma działa na zasadzie piramidy ale wątpie żebyście coś dostali , najwyżej ochłapy. Sami mówią że to ciężka i trudna robota. Tam się zwyczajnie nie da pracować , każdy każdemu przeszkadza. Przypominało mi to film o firmie Amway który jest w sieci.Identycznie Chcesz być bogaty namów kogoś na coś czego prawie nikt nie kupi... Naprawde nie wiem kto zainwestuje 100 tyś. $ w firmę krzak której siedziba jest w krzakach ! Albo tekst o tym że Polacy są bogaci , śmiać mi się chce gdy widzę autobus pełen ludzi którzy ubierają się w lumpeksach ;) A do tego wąchają smród bezdomnego w autobusie. I to ma być bogactwo ? Najlepsze było pytanie o bezrobocie na egzaminie , jedna osoba napisała 2 %(podejrzałem) a w rzeczywistości wynosi 11,7 % Hehe Wcale się nie dziwie że w polsce tylu oszustów działa skoro takie wysokie mamy bezrobocie i coś na pocieszenie . www.youtube.com/watch?v=Ej4HnCgapFU Chcieliście Irlandię , a macie Czeski film... (śmiać się czy płakać?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAA [...] IP: *.chello.pl 28.02.08, 01:33 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alozy Mrówa Re: nie odpisuj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!! IP: *.aster.pl 28.02.08, 08:14 To co dostane, jak się do nich zgłoszę - a jestem po finansach i mam 6 lat praktyki w sprzedaży produktów finansowych - zastrzyk czy kilka gram ołowiu ? Ale ja jestem stary i bezrobotny - życie mi zbrzydło! Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Re: Czeski film 28.02.08, 09:16 Gość portalu: Ja pitole napisał(a): > Przypominało mi to film o firmie Amway który jest w sieci. Film jest manipulacją, sąd to wykazał. Co prawda, sprawa toczy się od nowa, ale Dederko już nie raz dostał za niego po uszach na sali sądowej, myślę, że tak samo będzie i tym razem. W ogóle to jedna wielka kpina - film zarzuca AMWAY stosowanie socjotechniki a w samym filmie są socjotechniczne tricki - wstawki ze szczurami i podstawionymi aktorami. ;) Jak to jest "dokument", to Księżyc jest z sera. ;) > Chcesz być bogaty namów kogoś na coś czego prawie nikt nie kupi... No jasne, PRAWIE nikt nie kupuje pasty do zębów, płynu do mycia naczyń, proszku do prania, szamponu itp. Na jakim ty świecie żyjesz? ;) > Albo tekst o tym że Polacy są bogaci , A kto tak twierdzi? Filmik zabawny, ale kontekście powyższych wypowiedzi zalatuje PiS-owcem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja pitole Re: Czeski film IP: 212.76.37.* 28.02.08, 23:55 Skory1 mógłbyś podać cennik tej szczoteczki do zębów , mydła , proszku ,płynu i co tam jeszcze sprzedajesz pod marką Amway ? Tylko błagam bez mataczenia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 [...] 29.02.08, 08:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
seminanec Re: Czeski film 29.02.08, 10:16 Nie mam czasu na zabawy z tobą albo piszesz kilka przykładowych cen albo bujaj się z forum :) Zresztą wiedziałem że nie napiszesz , również pseudomaklerzy z CP mają tak robić żeby klient wiedział jak najmniej ... Wolałem sprawdzić na Allegro ;) Bez twojej łaski PASTA DO ZĘBÓW GLISTER DUŻA 150 ml + szczoteczka AMWAY 32,00 zł Bardzo dobra Pasta w każdym Sklepie 2x75 ml + szczoteczka = 16,00 zł Tak więc tracimy 2 razy tyle. Szukajcie frajerów a znajdziecie. Poza tym do sklepu mam 5 minut a na ciebie bym się nie doczekał. Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Re: Czeski film 29.02.08, 16:05 seminanec napisał: > Nie mam czasu na zabawy z tobą albo piszesz kilka przykładowych cen albo bujaj > się z forum :) Grzecznie ci zasugerowałem, byś się zapoznał z cenami na stronie AMWAY-a, jeśli cię interesują. A co dostaję w zamian? Chamską napaść. > Zresztą wiedziałem że nie napiszesz, No tak, ty jak widzę wolisz wszystko pod nos na tacy. Żadnego wysiłku? ;) > żeby klient wiedział jak najmniej ... Sam nie chcesz się z cenami zapoznać, a potem psioczysz, że nikt ci ich nie podaje. Weź przestań... > PASTA DO ZĘBÓW GLISTER DUŻA 150 ml + szczoteczka AMWAY 32,00 zł Czyli jak CHCESZ, to możesz. ;) Ale ALLEGRO to nie jest dobre miejsce, bo na ALLEGRO nie ma cen sugerowanych tylko te, które podają konkretni dystrybutorzy, a one mogą być zarówno niższe jak i wyższe od sugerowanej. > Bardzo dobra Pasta w każdym Sklepie 2x75 ml + szczoteczka = 16,00 zł > Tak więc tracimy 2 razy tyle. A na ile ta pasta starcza dla 4 osób? Na miesiąc? ;) Kłania się tabliczka mnożenia. 6 x 8 zł /cena jednej pasty 75ml/ = 48 zł w ciągu pół roku Dla porównania nasza pasta GLISTER 50 ml - starcza dla 4 osób na 2 miesiące - sprawdź, zanim zaczniesz ujadać, że kłamię. Kosztuje 11 zł. 3 x 11 = 33 zł Jak więc chyba łatwo policzyć ;) 48 zł - 33 zł = 15 zł oszczędności. I kto tu traci? ;) > Szukajcie frajerów a znajdziecie. Zrób sobie powtórkę z tabliczki mnożenia, ;) a potem ubliżaj innym od frajerów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sekciarzem jesteś Re: Czeski film IP: 212.76.37.* 29.02.08, 21:48 Kiedy ostatnio badałeś się u psychologa ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... [...] IP: *.subscribers.sferia.net 01.03.08, 00:12 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Re: Czeski film 01.03.08, 09:46 Gość portalu: sekciarzem jesteś napisał(a): > Kiedy ostatnio badałeś się u psychologa ? Komu brakuje argumentów - ten sięga po obelgi. Typowe... ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cwaniactwo Re: Czeski film IP: 212.76.37.* 01.03.08, 11:29 Jak pytanie może być obelgą zastanów się i zapisz do przychodni... Poza tym moje agresywne odpowiedzi wynikają ze szkolenia i pracy w CP Prowadzisz działalność gospodarczą czy na lewo sprzedajesz te akwizytorskie specyfiki które mają niewiadome działanie. W jakich testach brały udział ? Czy poza miętowym smakiem i wybielaniem zębów coś ta pasta daje ? Colodent również ma wybielać zęby i ma miętowy smak a kosztuje 2,50 zł . Po co mam kilka razy przepłacać i czekać kilka razy dłużej ? Nie musze ciebie dorabiać i jakiejś nieznanej pasty. Niech amerykanie swoją pastę kupują. Polacy są za biedni na twoje fanaberie Dobrze żeby ciebie urząd skarbowy sprawdził bo sekty często nie płacą podatków a korzystają z przywilejów państwowych. No pochwal się ile już tych specyfików sprzedałeś jeśli nie boisz się urzędu skarbowego. Oni także zaglądają do internetu i sprawdzają allegro więc jeśli na lewo sprzedajesz to sobie daruj bo prędzej czy później będziesz siedział a my będziemy płacić na więzienie i twoje niezapłacone podatki. Dlaczego Pasty Colodent nie sprzedajesz tylko jakąś tam ... nawet nazwy nie pamiętam i napewno nie kupie. A tak wogóle to się przedstaw z imienia i nazwiska oraz gdzie mieszkasz jeśli nie wstydzisz się sprzedawać produktów Amway. W końcu napewno musisz być znanym handlowcem :).A w książce telefonicznej jest twoja firma ? Czy prowadzisz kolejną firmę krzak i nie będę mógł zareklamować tej pasty ? Słucham !!! Kim jesteś ? Tu jest śmieszniejsza wersja filmiku www.youtube.com/watch?v=zI3Bu06Rbho Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Re: Czeski film 01.03.08, 13:20 Gość portalu: cwaniactwo napisał(a): > Jak pytanie może być obelgą zastanów się i zapisz do przychodni... Sugerowanie, że jestem chory psychicznie niewątpliwie jest obelgą. > Prowadzisz działalność gospodarczą czy na lewo sprzedajesz te > akwizytorskie specyfiki które mają niewiadome działanie. Wszystkie produkty AMWAY mają POLSKIE atesty. Sugerowanie czegoś innego to pomówienie. > W jakich testach brały udział ? A co mnie to obchodzi, skoro są dopuszczone do sprzedaży przez NIEZALEŻNY urząd? > Colodent również ma wybielać zęby i ma miętowy smak a kosztuje 2,50 zł . Tyle kosztuje OPAKOWANIE. A ile w nim naprawdę jest pasty a ile wypełniaczy to inna inszość. ;) > Dobrze żeby ciebie urząd skarbowy sprawdził bo sekty często nie > płacą podatków a korzystają z przywilejów państwowych. Żenujący jesteś. ;) > Dlaczego Pasty Colodent nie sprzedajesz tylko jakąś tam ... nawet > nazwy nie pamiętam To nie oceniaj czegoś czego nie znasz. > A tak wogóle to się przedstaw z imienia i nazwiska oraz gdzie > mieszkasz A numeru konta bankowego i PIN-u nie chcesz? ;) Może zacznij od siebie, "odważniaku" ukrywający się pod nickiem "cwaniactwo". ;) To wielka przecież odwaga anonimowo opluwać i pomawiać ludzi, czyż nie? ;))) > jeśli nie wstydzisz się sprzedawać produktów Amway. Ty się nie wstydzisz za swoje zachowanie? > Słucham !!! Wątpię. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 ;))))) 02.03.08, 11:02 Końcowy komentarz. ;) youtube.com/watch?v=KIidw6FB9oo Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Do Admina 01.03.08, 13:22 Myślę, że celowe byłoby usuwanie wypowiedzi osób agresywnych, dopuszczających się pomówień, nie mówiąc o używających wyzwisk i obelg. Będę wdzięczny za eliminowanie takich wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koniec Od Admina odpiernicz sie gdyz nadszedł koniec IP: 212.76.37.* 01.03.08, 21:46 Niewiele różnisz się od ludzi pokroju CP , odpowiadasz lekceważąco na pytania i jeszcze myślisz że skorzystasz z okazji bo dorabiać cię niby mam wpisując twój numer klienta. Dawno temu w komedii było badanie "Ile jest cukru w cukrze" A teraz komedia będzie podczas mierzenia "Ile jest pasty w paście" Nawiasem mówiąc chcę aby admin zostawił tą dyskusję oraz niech zostawi zdanie że jestem żałosny w twojej odpowiedzi.Niech odpowiedź świadczy o człowieku . Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Re: Od Admina odpiernicz sie gdyz nadszedł koniec 02.03.08, 10:50 Gość portalu: koniec napisał(a): > Niech odpowiedź świadczy o człowieku . Właśnie. ;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk3 Re: Czeski film IP: *.128.58.82.static.crowley.pl 06.02.09, 22:17 byłem już tam dwa razy na szkoleniach, powiem szczerze że zapowiada sie ciekawie że aż za bardzo ciekawie, i to m nie trochę zaczęło martwić, szkolenia prowadz jakiś Czech Martin,(trochę czasami ciężko go zrozumieć:))) mówią o jakiejś pożarnej kasie 10 tyś na łape.kosmos. co do klientów ucza nas jak ich przekonywać tzn. być kulturalnie bezczelnym,,,, a co tam sie dzieje o 14.00 jeden rumor, chyba giełda w nowym Jorku sie otwiera i to przez to, normaln ie masakra. ale chyba zrezygnuje, po tym co tu czytam, i po moich odczuciach. Odpowiedz Link Zgłoś
fajny.meten Re: Czeski film 04.06.09, 16:59 Witajcie, dostałem propozycję pracy ( w omawianej firmie- Capital Partners a.s. na Al. Jerozolimskich). ''Firma robi pranie mózgu pracownikom i klientom'' - oto cytat forumowicza. Czy ktoś tam pracował i wie co się dzieje w tej firmie? Jaka jest to praca, wynagrodzenie, umowa itp. I czy rzeczywiście jest to lewizna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X user Re: Czeski film IP: *.home.aster.pl 03.03.10, 15:38 Jeśli nie znasz zasad działania piramid następnie firm z zakresu usług e-commerce to się nie wypowiadaj! Poczytaj sobie coś na powyższe tematy, a potem mędrkuj i wyśmiewaj innych zadufany elokwencie za złotówkę PS. Temat firmy CP pozostawię bez komentarza bo nie byłem tam i nie znam środowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: celina Re: Capital Polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.08, 15:05 nie znam tej fimy, ale chętnie sie czegoś dowiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: Capital Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.08, 15:24 Dostalem mejla od tej firmy, brzmi on nastepujaco: Witam serdecznie, Capital Polska, partner wiodącej na rynku papierów wartościowych w Republice Czeskiej oraz działającej na rynkach kapitałowych USA, Wielkiej Brytanii, Niemiec i Węgier firmy CAPITAL PARTNERS a.s., w związku z dynamicznym rozwojem i wejściem na polski rynek poszukuje osób, które chcą się rozwijać i zdobywać nowe doświadczenia. Warto dodać ze przed podjęciem pracy oferujemy cykl szkoleń. Zapoznałam się z Pana CV zamieszczonym na portalu pracuj.pl i chciałabym zaprosić Pana na rozmowę rekrutacyjną do naszej firmy. Proponujemy Panu pracę w jednej z największych spółek maklerskich z Republiki Czeskiej, możliwość rozwoju zawodowego oraz atrakcyjne wynagrodzenie. Uprzejmie proszę o odpowiedz. Udanego 2008! Czy mieliscie takie proby zwerbowania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Capital Polska IP: *.eranet.pl 05.03.08, 22:41 heheh mam takiego samego mejla, tylko zamiast Pana Cv jest Pani cv:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyche Re: Capital Polska IP: *.aster.pl 19.03.08, 23:49 hehe, ja dostalem to samo, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mondry Re: Capital Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.10, 20:52 Tez takiego meila dostałem, chwile sie zastanawiałem zajrzałem tu i ..już wiem szkoda mi zostawic moją obecną pracę licho mi płacą ale wiem na czym stoję. Pozdrawiam wszystkich zrekrutowanych;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk3 Re: Capital Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.09, 17:18 miałem dokładnie takiego samego meila. byłem juz na dwóch szkoleniach ale rezygnuje!!!!! coś mi tak śmierdzi. i te kolosalne zarobki 7-8 tyś. chyba jak se żyły wyprujesz!!!!!!!!!!! słyszałem że ciężko tam umowę jakąkolwiek dostac i problemy z kasa na koniec miesiąca sią~~~~~~~!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Dwie firmy Capital Polska i Capital Partners(CZEH) IP: 198.145.182.* 05.03.08, 00:26 Witam, Panie Jacku W związku z Pana aplikacją zapraszam na rozmowę rekrutacyjna do Naszej siedziby w czwartek 20/02 godz. 12:00. Oto adres: Aleje Jerozolimskie 162A mieścimy się w budynku COMPENSA za C.H. Reduta na 2 piętrze. W razie zmiany godziny spotkania- proszę kontaktować się z Naszą recepcją 022 210 ** ** . Pozdrawiam Do zobaczenia Dorota A***** Capital Partners(podają identyczną nazwę firmy która działa w Polsce) 022-210-**-** Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julitex Re: Capital Polska IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 05.03.08, 22:19 nie no...ja mam jutro rozmowe..niby Wasze wypowiedzi na forum sa troszke stare ale mam jutro rozmowe i moze jednak nie tracic na to czasu bo jak widze to nic dobrego z tego nie bedzie:)pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: Capital Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.08, 13:32 I jak po tej rozmowie? Musze cos odpoiwedziedz tej firmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karierra maklerra Re: Capital Polska IP: *.chello.pl 07.03.08, 16:46 Mnie miły Pan Czech zaprosił na poniedziałek (na 10.03.2008). Stanowisko nazywa się : "Asystent Brokera". Po przeczytaniu lektury postów od początku do końca - stwierdzam, że szykuje się jakby niezzła jazzda:) Jechać cz nie jechać ? - oto jest pytanie...I priorytet kassy nie jest w tej chwili dla mnie wyznacznikiem...tylko zdobycie doświadczenia. Pytanie drugie - czy tam jest to możliwe...bo nie interesuje mnie fucha "Pucuj Dziada" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hmm Finroyal IP: 89.174.58.* 08.03.08, 11:33 To jest wałek gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,4888647.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byłemwidziałem Re: Capital Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.08, 22:03 * umowa-zlecenie * 1000 PLN brutto (+500 PLN "na gębę" od managera) * umowa niezobowiązująca CP do niczego * praca faktycznie łudząco podobna do telemarketingu (przynajmniej na początku...) niestety nie stać mnie na takie warunki. wg mnie pewnie i można zarobić takie pieniądze o których ciągle tam się słyszy, ale na pewno nie przez parę pierwszych miesięcy. pozdrawiam serdecznie i powodzenia ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Capital Polska IP: *.acn.waw.pl 09.03.08, 22:08 Witam Z racji ze od niedawna interesuje mnie gielda chcialbym podjac prace na takim stanowisku jak broker czyt aststent brokera ale z racji wlasciwie braku ofert dla osob bez doswiadczenia na rynku pracy w tej dziedzinie zastanawiam sie nad ta firma. Ile relanie da sie wyciagnac miesiecznie na ręke ? Jak wyglada umowa to praca zlecona ? Kwesta prowizji ? Czy pracownicy dostaja ubezpieczenie ? Praca polega na dzwonieniu i sprzedawaniu akcji CP z okreslonej listy ? Jesli ktos z roznych przyczyn nie moze pisac tutaj ,prosze o info na maila warez777@o2.pl pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ni Re: Capital Polska spostrzegawczosc IP: *.centertel.pl 11.03.08, 16:44 ci ktorzy byli na rozmowie , ja bylem na 2 niech przyjza sie jak wygladaja ci ktorzy rekruuja, jak sa ubrani, jakie nosza buty, jakie stoja przed wejsciem samochody. wiecej nic chyba nie trzeba dodawac. ci ktrzy zarabiaja grube pieniadze dbaja o swoj wyglad gdyz jest on wizytowka czlowieka. za duza marynarka, brudne buty czy naderwane itp. tak wyglada czlowiek ktory tyle zarabia?, ma tylu super ekstra klientow?? nie robie zlej renomy tej firmie ale jezeli ktos ma choc troche smaku i dystansu niech nie bedzie zaslepiony ogronymi(ponoc) zarobkamitylko a spojrzy na to szystko z bok, i sam oceni czy tak zarabiaja ludzie ktorych zobaczy przychodzac na rozmowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Jak to jest ? IP: *.acn.waw.pl 11.03.08, 17:29 Sluchajcie ale jak to jest Capital Polska a Capital Partners to to samo? Bo na ich stronie pisze ze to Polska spolka i posiadaja Polski dom maklerski czyzby sie cos zmienilo. www.dmcp.com.pl/ospolce.php www.c-p.pl/capital_partners/SPOLKA_GIELDOWA.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Jak to jest ? IP: *.acn.waw.pl 11.03.08, 18:27 LoL to sa 2 rozne firmy Nieladnei sie podzywac CP pod innych :(( www.bankier.pl/wiadomosc/KNF-ostrzega-przed-Capital-Polska-1678070.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Jak to jest ? IP: *.acn.waw.pl 11.03.08, 18:29 LoL to sa 2 rozne firmy Nieladnie sie podzywac CP pod innych :(( www.bankier.pl/wiadomosc/KNF-ostrzega-przed-Capital-Polska-1678070.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient Re: Jak to jest ? IP: *.acn.waw.pl 19.03.08, 21:27 Witam Ja nie oceniam firmy po forum. Współpracuje z CP od listopada 2007 i musze powiedziec, ze wczesniej o forum nie wiedzialem, znalazlem je dopiero dzisiaj. Ale powiem tak mnie interesuja zyski a fakt, faktem, ze jestem na plusie z calego portfela w tym roku 14%. I dzialamy dalej. Pozdrawiam P.K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yuo Re: Jak to jest ? IP: *.chello.pl 21.03.08, 12:31 pracowalem tam dosc dlugo i nie widzialem klienta ktory by zarobil i pracownika w sumie tez nie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Jak to jest ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 20:12 witam, byłam na szkoleniu i chcą mnie tam ogólnie rzecz biorąc, ale na setki tu opinii są same negatywne, o co ty chodzi?:) jest jakaś podstawa, co tam się robi? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Jak to jest ? IP: *.acn.waw.pl 22.03.08, 12:02 Bylem na szkoleniu Na szkoleniu pan ci opowie bajki na dobranoc ile to zarobisz tylko chyba pomylil rynki z tymi kwotami.To tylko Polska nie USA TU NIEMA TYLU ODBIORCOW I MOZLIWOSCIU DZUEGO ZAROBKU. Druga sprawa przez pierwsze 3 miechy niema zadnej podstawy potem niby cos ma byc jak ci przedluza umowe.Praca polega na dzwonieniu do klientow z listy i informowaniu ich o akcjach CP (czyt przekonaniu do kupna) Prowizja cos kolo 2 % ponoc a jak wygladaja metody zliczania od tranzakcji to juz pan nie byl w stanie udzielic odpowiedzi.Takze jak was ktos wyhooja to nie placzccie. Ogolnie odnioslem wrazenie ze ta praca to nadaje sie raczej na praktyke a nie zeby ktos zyl z tego. Pozadna firma chociazby zaplacila podstawe pracownikowi zeby go zmotywowac. Ogolnie duzo marzen a malo realizmu i to ta firme dyskwalifikuje a tak nawet wydawali sie spoko. Szkoda CP bo moglibyscie byc kims ale na zydzeniu kasa tracicie dobrych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik czasowy Re: Jak to jest ? IP: 66.197.241.* 24.03.08, 23:44 Najbardziej rozbawiło mnie stwierdzenie Czecha że Polska jest bogatym krajem ... wmówić oni chca wszystko nie pokazując konkretnych danych zadłużenia kraju i polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dim Re: Jak to jest ? IP: *.stansat.pl 28.03.08, 17:46 Ale dlaczego miły kliencie kożystasz z IP z tej samej sieci co stronnicy CP (IP: *.acn.waw.pl)_. Czy wy wszyscy pracujecie i mieszkacie w tym samym miejscu ? CP nie potrzebuje klientów bo zarobiła tak dużo pieniędzy że nie starcza czasu na pomnażanie własnych pieniędzy. Właściwie po co im ciągle nowi ? Czy starych klientów bogaczy nie starcza ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Jak to jest ? IP: *.acn.waw.pl 01.04.08, 23:26 akurat aster city nie ma nic do rzeczy, spora część Warszawy jest podpięta do tej kablówki (więc i do internetu). A tu trzeba się zastanowić dlaczego firma ciągle zatrudnia nowych ludzi... :-) i wyłącznie zielonych jak wiosenna trawka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gołodupiec Re: Jak to jest ? IP: 72.232.51.* 02.04.08, 10:32 Banda ściemniaczy Przez nich stracicie czas oraz pieniadze na dojazdy Państwowa Inspekcja Pracy powinna się tam zjawić że ludzi bez umowy zatrudniają ,pracujecie na czarno. Niech wam sie cos stanie to kogo do sądu pozwiecie ? Tych gołodupców którzy wynajmują biuro pod Warszawą ? Każdy tak może robić i zatrudniać za darmo szukając wiatru w polu. Ktoś kto sie dorobił nie jest na tyle głupi żeby niewiadomo komu powierzać wielkie pieniądze. Mamią oczy pracownikom chęcią zysku. Czego oni szukają w tym zabiedzonym kraju , darmowej siły roboczej i bogatych naiwniaków na których wymuszą wpłatę fortuny 100000$. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolo Re: Jak to jest ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.08, 06:37 Jestes biednym czlowiekiem i zawsze takim bedziesz skoro uwazasz, ze 100000$ to fortuna.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drgdrd Re: Jak to jest ? IP: *.acn.waw.pl 07.04.08, 16:16 "A tu trzeba się zastanowić dlaczego firma ciągle zatrudnia nowych ludzi... :-) i wyłącznie zielonych jak wiosenna trawka..." Zasada polega na tym ze kazdy potencjalny pracownik moze przyniesc zysk(a moze ktos nie zorientowany wcisnie swoja fortune) a skoro i tak pracujecie na czarno wlasciwie to wrazie czego nic nie zrobicie.Im sie to oplaca.Proste Smutek poprostu smutek mnie ogarnia jak widze jak ludzie zyja marzeniami o fortunie. znam kolesia ktory pracowal jako makler w NY w malej firemce i praca polegala na wlasnie na wydzwanianiu i sprzedawaniu akcji (po 1000) ale tam pracownik mimo ze zyje ma konkretna prowizje oraz ma gdzie dzwonic bo ten rynek jest wielki.Walka o klienta jest bardzo duza ale przynajmniej mozna sie dorobic jak sie trafi. A wiecie jak wyglada tam licencja maklera .Nic trudnego firma zatrudniajaca wysyla cie na egzamin gdzie jest test do ktorego mozna znalezc pytania i nauczyc sie jak unas na prawo jazdy i ten zawod nie jest wielkim halo. Niestety Polskie realia jak ktos napisal to nie usa i naprawde namawiam do zejscia na ziemie. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Jak to jest ? IP: *.acn.waw.pl 08.04.08, 07:58 pytanie było retoryczne. w takiej firemce rotacja musi być by młodzi naiwni nie zorientowali się na czym polega przekręt i by rwali do przodu za darmo... W firmach tzw "renomowanych" wygląda to odwrotnie - zatrudnia się ludzi z doświadczeniem i portfelem... Życie nadzieją, że po 2 tygodniach szkolenia i 3 miesiącach pracy wie się cokolwiek o rynku i będzie się maklerem jest ... Więc dla własnego dobra trzeba szerokim łukiem obchodzić firmy zatrudniające każdego na próbę, na prowizję za 2 miesiące, itp... W Polsce egzamin maklerski, egzamin na doradcę jest trudny i naprawdę trzeba coś wiedzieć i umieć. Choćby liznąć matematykę finansową :-). I nie jest to wielkie halo, a sprawdzenie wiedzy potrzebnej do działania na giełdzie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takisobiepan Re: Capital Polska spostrzegawczosc IP: *.korbank.pl 08.05.08, 15:19 Wielcy Czesi - ludzie bez klasy graja na bogatych mlodzikow z podstawowym wyksztalceniem. Haha, spotkalem ich na dyskotece, krotko mowiac pozal sie Boze. Tak naprawde ten kto posiada pieniadze nie trabi dookola o swoim majatku ilosci posiadanych domow i samochodow w leasingu. Ludzie bez klasy i chyba raczej bez pieniedzy, mysla ze trafili na naiwnych Polakow. Odpowiedz Link Zgłoś
marnow1988 Re: Capital Polska 02.04.08, 11:54 Ja zostałam dziasiaj zaproszona na rozmowę. Nie chcę tracić czasu na takich oszołomów... Porażka z tą firmą skoro wszyscy tak piszą. Szukają idiotów, którzy będę tam pracować. Żenada:/ to co się dzieje u nas na rynku pracy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Čech Re: Capital Polska IP: *.net.upc.cz 12.04.08, 22:09 Pozor jsou to podvodníci. V čechách se jmenovali Afin Brokers, a národní banka jim sebrala licenci tak se přejmenovali na Capital partners v Polsku na Capital Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NieNabity w butelk Re: Capital Polska IP: *.pl 14.04.08, 02:32 Miałem tam jechać we wtorek (1 "szkolenie") dziękuję forumowiczom za zaoszczędzenie mi czasu i rozczarowania (choc juz nastapilo). Jak tam wszedłem to rzeczywiscie podejrzany wydal mi sie halas - widzialem ze cos sie zalatwia przez telefon, jakies transakcje i robi to wrazenie gieldy lub domu maklerskiego. Teraz wiem co mi sie wydało nienaturalne. Muzyka i serwis TV w tle (jak sie czeka na 1 rozmowe to tego nie widac, jest taki korytarz ktory prowadzi do miejsca gdzioe urzeduja "maklerzy"). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NieNabity w butelk Re: Capital Polska IP: *.pl 14.04.08, 02:40 I jeszcze bardzo ważna informacja!! Oni podają się za firmę CAPITAL PARTNERS która jest rzetelną polska firmą notowaną na giełdzie. Kobieta która w mailu napisała, że zapraszają na rozmowe podpisała się imieniem i nazwiskiem oraz nazwą firmy w ktorej rzekomo pracuje (capital partners). To co jest śmieszne, w ogłoszeniu napisali że chcą ludzi z biegłym litewskim. Odpisałem, sądziłem że ci ludzie (obcokrajowcy tam) to Litwini i mówię na rozmowę temu "Litwinowi" że byłem na Litwie w Kaunas (Kowno). On się tak dziwnie popatrzył i zaczął mówić że działają w wielu miastach świata ale cenralę mają w Pradze. To mnie zdziwiło, chcą ludzi z biegłym litewskim a centrale mają w Pradze? Powiedział ze mój rosyjski tez sie przyda bo otwierają biuro w MOskwie :). Wniosek: ten facet przeprowadzający rozmowę nie miał pojęcia jakie oszukancze ogłoszenia jego firma aktualnie zamieszcza :). Pominę fakt że maila do mnie napisała kobieta a rozmawiał ze mną jakiś facet (Czech). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NieNabity w butelk Re: Capital Polska IP: *.pl 14.04.08, 02:41 >>i mówię na rozmowę temu "Litwinowi" Miało być "mówię na rozmowie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NieNabity w butelk Re: Capital Polska IP: *.pl 14.04.08, 02:43 >i mówię na rozmowę Miało być: i mówię na rozmowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gawa Re: Capital Polska IP: *.adsl.inetia.pl 18.04.08, 11:22 ja byłem na 3 spotkanich i wszystkie prowadził taki Czech. Cały czas mówił że wszystko będzie tak pięknie, będziemy zarabiać od 5 do 12 tyś az nieprawdopodobne jak sobie pomyślałem później, wszystko łatwo i pięknie. Koleś nakręca ludzi i mami ich wizją zarobienia grubej kasy. Widać ze nie przejmują się pracownikami i zwłaszcza klientami, chodzi tylko o to żeby zgarnąć kogoś z kasą i obracać jego gotówką nie ważne czy na jego korzyść czy nie żeby tylko była dla nich z tego prowizja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowak Re: Capital Polska IP: 193.194.132.* 22.04.08, 16:54 mami- oni sa w tym idealni i to jest wszystko co potrafia. mnie tez mamili i przykre jest to ze nabralem sie na to gadanie- za prace dostalem 0zł i opirdole. kiedy zrezygnowalem bylo mi wstyd ze klamalem tym do ktorych telefonowalem, nie moglem na siebie patrzeć. najgorsze jest to ze przyciagaja ludzi ktozy chca pracowac i maja nadzieje na uczciwe wynagrodzenie za wniesiony tam wysilek a sa nabijani...(nie powiem gdzie) jeszcze jedno co do ,,mamienie" (my to nazywalismy seilowaniem)- sa tam nadal ludzie ktozy od paru miesiecy do ktorych nie dociera ze ta oraca to oszustwo i sa dalej sejlowani to np. krzysztof kociela i pietrus(czy jakos tak) ten pierwszy kiedy przyszedl do firmy byl na prawde spoko a teraz nic tylko klamie :( przykre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Al Capone Re: Capital Polska IP: *.hostmonster.com 15.04.08, 22:32 Podejrzewam że w tej firmie mafia pierze brudne pieniadze Pracownicy żadnego klienta nie znaleźli mimo to firma funkcjonuje. Skond biora pieniadze na utrzymanie firmy????? Taki makler wezmie pieniadze od mafii , przegra na gieldzie wtedy dostanie kulke w leb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Capital Polska IP: 193.194.132.* 22.04.08, 16:57 klient jest jednorazowy i kiedy juz go zlapia nie mowia o tym innym- to jest tajemnica. obracaja jego kasa i z tego mimo ze wam nie mowia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: Capital Polska IP: *.chello.pl 09.05.08, 07:40 Odpowiadasz na: Gość portalu: Al Capone napisał(a): > Podejrzewam że w tej firmie mafia pierze brudne pieniadze > Pracownicy żadnego klienta nie znaleźli mimo to firma funkcjonuje. > Skond biora pieniadze na utrzymanie firmy????? > Taki makler wezmie pieniadze od mafii , przegra na gieldzie wtedy dostanie kulk > e w leb. Jacy maklerzy?? Tam nie ma maklerów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: firma krzak Re: Capital Polska IP: *.yourhostingaccount.com 28.04.08, 20:04 www.praca.hrk.pl/common/advert_templates/hrk_280802.aspx?idA=219690&openerc=0 Firma zaczyna kamuflować sie w ogłoszeniach ???? Kolejny nabór do firmy krzak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DAJCIE ICH DO KNF! Oszustom mówie NIE ,pisze do KNF i wy też to zróbc IP: *.chello.pl 04.05.08, 17:01 ie.Ludzie tracą majątki przez takich cwaniaczków. Podałem im stronę forum .Może jak poczytają to się tym zajmą. Nie pirdolcie na forum jakie to oszustwo tylko konkretni wysyłać pisma do KNFu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leniwy_krasnal Re: Capital Polska IP: *.chello.pl 12.05.08, 14:42 A ja znów dostałem od nich mejla - spamują mnie za każdym razem gdy tylko zaktualizuję cv na pracuju, krótką mają chłopaki pamięć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANARCHISTA Re: Capital Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.08, 12:42 popaprany burdel. banda oszukańców i ważniaków z krowim łajnem przy bucie!!ogólnie całe zoo..wliczając postaci bajkowe...konkretne gó.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ostek Re: Capital Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.08, 12:34 Wczoraj wyslalem cv. Dzis dostalem zaproszenie na jutro na rozmowe. Może pujde traktując to jako rozgrzewke przed rozmowami w innych firmach. Ogolnie juz mi sie nie podoba. Mam doswiadczenie w rekrutacji i widze u tej firmy dziwne zachowania. Ich ogloszenie sa super nie konkretne, zero informacji zreszta nie interesuje mnie praca bez umowy na dokladke za tak smieszne pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
dlugi_22 Re: Capital Polska 15.05.08, 12:09 A ja jestem tym z drugiej strony telefonu - klientem w ich bazie. Koleś mnie zapraszał, namawiał na inwestycje w akcje na rynku pierwotnym NYSE, zyski 30% w momencie debiutu (Sunset Suits). Min. inwestycja 100k USD. Dzięki forumowiczom już mam w tej chwili wyrobione zdanie na temat tej firemki. Dzięki wszystkim. Podoba mi się, że wy młodzi macie zastrzeżenia do firmy, która mało wymaga. Jest to absolutnie właściwe podejście ! Życzę Wam fantastycznej pracy ! Bądźcie wytrwali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeden z Was Re: Capital Polska IP: 192.193.245.* 19.05.08, 00:37 Zeruja na ludzkiej naiwnosci. Rok temu prawie dalem sie przekonac, chcialem zostawic poprzednia prace i pojsc do nich, ale jak zobaczylem umowe zdalem sobie sprawe jaka to sciema. Jesli ktos jeszcze tam sie wybiera niech postara sie nie patrzec na gore pieniedzy, jaka mu oferuja, a postara myslec racjonalnie. Naprawde, nie ma nic za darmo, a za frajerstwo i naiwnosc ciezko sie placi, warto o tym pomyslec. Jesli bedziecie szukac konsekwentnie pracy, w koncu ja znajdziecie. Mnie w miedzyczasie udalo sie zmienic prace (bank), gdzie jest naprawde OK, pelne swiadczenia i mozliwosc rozwoju. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kielas Re: Capital Polska IP: *.cnow.pl 20.05.08, 10:14 Dzięki wszystkim za opinie i przydatne info. Zostałem zaproszony ale dzięki wam nie stracę całego dnia a może i miesiąca. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: go DZIĘKI!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.08, 19:30 ja rowniez dostalam zaproszenie na rozmowe - jutro... ale po przeczytaniu wiekszosci komentarzy odetchnelam z ulga, ze trafilam na to forum:) nie ide, nie mam zamiaru na wlasnej skorze sie przekonywac ze to oszusci. szkoda czasu! a tej kobiecie co mnie zaprosila na rozmowe nawet nie odpisze, od teraz mam ich gdzies;] dzieki wszystkim! wszyscy znajdziemy super prace, mowie wam!:) powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość11 Re: Capital Polska - UWAGA na tą firmę!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.08, 22:04 Capital Polska Sp. z o.o. - oszuści! Podszywają się pod Capital Partners SA podając w mailach ich stronę oraz twierdząc, że są ich partnerem. Po sprawdzeniu tej informacji (wykonany telefon do Capital Partners SA) okazało się, że Capital Polska Sp. z o.o. nie ma nic wspólnego z Capital Partners SA, ani tym bardziej nie jest żadnym ich partnerem. Najlepsze informacje uzyskacie na stronie Komisji Nadzoru Finansowego, która ostrzega przed Capital Polska Sp. z o.o.: www.knf.gov.pl/komisja_i_urzad_komisji/ostrzezenia_publiczne/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WUK Re: Capital Polska - UWAGA na tą firmę!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 06.06.08, 14:35 Podszywają się pod Capital Partners. Miałem to samo w mailu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WUK Re: Capital Polska - UWAGA na tą firmę!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 06.06.08, 14:36 Podszywają się pod Capital Partners PL. Miałem to samo w mailu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Capital Polska - UWAGA na tą firmę!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 11:36 Dziękuję za informację na temat firmy, dostałam propozycję spotkania tam, ale już wiem że zrezygnuję. Ma się ten instynkt wyszukiwania informacji w internecie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piwonii Re: Capital Polska - UWAGA na tą firmę!!!! IP: *.md4.pl 25.09.09, 18:23 dostałem fakturę do zapłaty , ale nie wiem za co ? nigdy nie miałem nic wspólnego z tą firmą ? co to ma znaczyć - zaznaczyli zgodnie z umową , ale jaką ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś To jest piramida finansowa!!!!!!!!!!!!! IP: *.gprs.plus.pl 04.06.08, 18:03 Ja popracowałem u nich ale się zmywam! Nie chce się tłumaczyć u prokuratora! To jest chyba czyste oszustwo-nie daj boże ktoś im wpłaci pieniądze, to już ich chyba nigdy nie zobaczy! Mogą mu obiecywać że ma jakieś akcje, ale ja w to nie wierzę. Niby się ma rachunek w J.P. Morgan- bzdura, strona gdzie się loguje klient nie ma nic wspólnego z bankiem inwestycyjnym JPMorgan!! Podejżewam że finansują swoją bierzącą działalność własnie z tych pieniędzy! Odpowiedz Link Zgłoś
nataliaj-18 Re: To jest piramida finansowa!!!!!!!!!!!!! 06.06.08, 23:57 Dzisiaj byłam tam na rozmowie rekrutacyjnej. Bardzo się cieszę, że znalazłam to forum i nie dałam sie nabrać. Bardzo zdziwiło mnie,że szukają ludzi bez doświadczenia a cała rozmowa polega na tym iż ten Czech mydli oczy wizją ogromnej gotówki, która można u nich zarobić. Poza tym, zdziwiło mnie, że nie miał nawet przy sobie mojego CV (!!!!!!) -na każdej rozmowie rekrutacyjnej na jakiej byłam rekrutujący był przygotowany i pytał o fakty wymienione w CV- gość kompletnie nie wiedział kim jestem i co robie w życiu. Gdy dowiedział się, że studiuję a pracy szukam, ale nie na stałe wydawał się bardzo zawiedziony i nalegał, żebym jak najszybciej znalazłam czas na podjęcie pracy u nich. Cała rozmowa trwała chyba ok 10 minut-w sumie to był raczej monolog pana Czecha;] Zdziwiło mnie również, że gość nie pytał o ukończone szkoły i nie próbował, ze mną rozmawiać np. po angielsku - z doświadczenia wiem, że pracodawcy przeprowadzają fragment rozmowy w obcym języku żeby sprawdzić jak biegle kandydat go zna. To moje osobiste przemyślenia i uwagi. Dodać mogę jeszcze, że uslyszlam wspomniane kilka postów nizej hałasy, dzwięki radia lub telewizora. Mam nadzieję, że nikt się nie nabierze i trafi na to forum przed pojsciem na rozmowe- bo przyznać trzeba, że obiecują wiele. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mol Re: To jest piramida finansowa!!!!!!!!!!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 10.06.08, 16:03 do mnie tez przesalali mail: Witam, oto ogólna charakterystyka pracy: - czynności marketingowe - prezentacje i konsultacje - analiza rynków finansowych - komunikacja z klientami - spotkania handlowe Przed podjęciem pracy oferujemy cykl profesjonalnych szkoleń. Kwestie wynagrodzenia porusza Menadżer podczas spotkania rekrutacyjnego i właśnie podczas rozmowy przekażemy Panu wszystkie informacje. Jeśli jest Pan nadal zainteresowany Naszą ofertą proszę o maila zwrotnego. Pozdrawiam D*** A***** Capital Partners Aleje Jerozolimskie 162A Warszawa A kit im w oko! :) Dzieki ludzie za informacje, dzieki wam oszczedzam pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcell jak wygląda umowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.08, 23:35 jeśli ktoś może to niech podeśle umowę lub jakieś warunki pracy w tej firmie. Niedawno dostałem zaproszenie na rozmowę ale przedtem chciałem się czegoś dowiedzieć na temat warunków przedstawionych w umowie. Mój e-mail: pogi@autograf.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Deus Vult Zapytanie IP: *.wro.vectranet.pl 14.06.08, 17:04 Czy ktoś słyszał coś na temat firmy Renaissance Capital z Wrocławia? Ponoć mają podobny schemat działania jak Capital Polska i też współpracują z Capital Partners a.s. ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajomy Re: Zapytanie IP: 89.174.58.* 16.06.08, 09:05 ale glupole z was! capital partners to firma w czechach-stockmarket.cz!! zbierznosc nazw idioci!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Archimedes Re: Zapytanie IP: *.wro.vectranet.pl 21.06.08, 20:01 Renaissance też współpracuje z Capital Partners z Pragi, jak to wygladą w praktyce dokładnie nie wiem. Dzwonili parę dni temu do mnie z jakąś dziwną rekomendacją...pogoniłem towarzystwo, sam sobie jestem panem,wara od moich pieniędzy Odpowiedz Link Zgłoś
outorka Re: Zapytanie 27.06.08, 17:57 Gość portalu: Deus Vult napisał(a): > Czy ktoś słyszał coś na temat firmy Renaissance Capital z Wrocławia? Ponoć mają > podobny schemat działania jak Capital Polska i też współpracują z Capital > Partners a.s. ? > Miałam tam rozmowę. To to samo. :/ > > > > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eltrixx Re: Zapytanie IP: 213.172.177.* 28.06.08, 01:18 Też tam byłem na rozmowie kwalifikacyjnej. Rozmowa jak rozmowa, szkolenie tak samo...taki standard czyli mydlenie oczu wspaniałymi perspektywami i zero konkretów + śmieszna podstawa na początek ...szkoda czasu, śmierdzi to zwykłym call center :/ Odpowiedz Link Zgłoś
misiek963 Re: Capital Polska 18.06.08, 22:09 mialem przyjemnosc tam rpacowania nie zbyt to ciekawie wyglada wszystko jak by prowizorka pracowalem 2 dni jak przeczytalem umowe ktor ami pokazano do podpisania to odrazu zrezygnowalem jak juz kto sbedzie podejmowal sie tm pracy to niech przeczyta dobrz epunkty o wynagrodzeniu byla mowa o prowizji a jest zapis stalej jesli wykona sie jakas liczbe canvansow to to jeszcze spoko al eo prowizi jest napisane z ewedle uznania cp i ich tabel ktore nie sa dolaczone do umowy wiec moga ulec zmianie oraz o warunkach zerwania umowy pomijam fakt z epotencjalnego klienta robi sie w wala i jak kto snie ma pojecia o sytuacji na gieldzie to da sie nabic w butelke pozdro:D:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sardynka Rada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.08, 23:33 dam wam rade... ...gadajcie z polskimi Managerami. Ps. Obstawiam Hiszpanię: 1-0 wygra z Niemcami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalala Re: Rada IP: *.acn.waw.pl 30.06.08, 09:11 Zmienila sie jakos sytuacja w CP na rzecz pracownika czy nadal jest jak bylo ? Placa wkoncu ta podstawe od poczatku czy nadal dopiero po 3 miechach ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdada Zmienilo sie cos w pracy w CP ? IP: *.acn.waw.pl 30.06.08, 09:12 CZy placa ludzia juz podstawe od poczatku czy nadal dopiero po 3 miechach ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: damios Re: Zmienilo sie cos w pracy w CP ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.08, 16:58 Uff dobrze ze znalazlem ten temat. Szkoda czasu na rozmowe w takim razie. Polecam obejrzec film "Boiler room" to jest dokladnie to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
making_money praca w cp 01.07.08, 12:47 Smutne, że większość z tych co tu piszą nawet progu CP nie przestąpiła a robi z siebie znawców tematu. Moi znajomi pracują tam od ponad roku, bardzo dobrze mają się finansowo ich miesięczne zarobki przekraczają czterocyfrowe kwoty tak utęsknione przez większość, która się tu wpisuje. Fakt, przez jeden czy dwa pierwsze miesiące nie zarobili nic, ale późniejsze zarobki im to zrekompensowały. Gdyby nie to, że sam prowadzę firmę to skusiłbym się na ich ofertę, bo tu chodzi o predyspozycje i ukierunkowanie na osiągnięcie celu. W Polsce niestety jesteśmy przyzwyczajeni do tego, że czy się stoi czy się leży to kasa się należy. Nawet jakby zapłacili za samo przychodzenie te 1200 to już byliby super firmą. A tu trzeba pracować :) i wykazać się wynikami a to boli, szczególnie gdy sie nie ma pewnych predyspozycji. No cóż tam gdzie jest większa kasa do zarobienia tam są emocje. Ci co prowadzą własne firmy wiedzą o czym piszę. A tych, którzy rezygnują po przeczytaniu negatywnych postów zachęcam - wyróbcie sobie własne zdanie, bo wiele z tego co tu jest napisane nie jest prawdą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: praca w cp IP: *.acn.waw.pl 01.07.08, 13:08 Tak tylko dlaczego sa na czarnej liscie KNFu znawco ktory tam nawet nie byl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DyDek Re: praca w cp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.08, 21:20 Jeśli chodzi o KNF to ja się wypowiem, bo pracuje tam już od roku. Żyjecie i nie widzicie jak to jest w Polsce… Najpierw się działa a potem się myśli i sprawdza jak jest rzeczywiście. Więc KNF wolało najpierw wpisać i doszukiwać się prawdy niż zrobić odwrotnie…A poza tym KNF wpisał cp w tamtym roku a firma dalej działa i nie ma żadnego śledztwa ani nic podobnego…. Więc można to wziąć na logike :/ No i prawda… w tej firmie trzeba pracować… przecież nie ma nic za darmo :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakistam Do bylych pracownikow IP: *.acn.waw.pl 02.07.08, 11:40 Ja mam pytanie do bylych pracownikow Czy ktos tam wogole zarobil oprocz paru osob i tych naciaganych histori ? Slyszalem ze trzeba zrobic min 25 canvasow dziennie zeby ci cos zaplacili wogole. jak to wyglada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Do bylych pracownikow IP: *.pl 03.07.08, 15:29 jest tak że jest to praktycznie nie do zrobienia, a jezeli już to zrobisz to z tego pieniądze z prowizji nie będziesz miał przy tej sytuacji na giełdzie, pracoałem 6msc. jak macie jakies pytania to luz128@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G***M Re: sprawa sądowa? Mogę być świadkiem. IP: *.189.75.70.e-plan.pl 20.06.11, 03:09 Witam, pracowałem w Capital Partners - Polska, a potem w Bohemi.IZ przez jakiś rok, może 1,5. Doszedłem do momentu, gdu chcieli ze mnie zrobić menedżera, gdyż miałem już swój portfel klientów, na których zarabiałem. Niestety, firma się okazała niebywałym oszustem. Jeżeli ktoś z Państwa ma w toku sprawę sądową z tą firmą bądź planuje jej takową założyć, bardzo chętnie będę mógł wystąpić w roli świadka, który jest w stanie przedstawić oraz potwierdzić haniebne metody jakimi się posługuje firma Bohemia.IZ, aktualnie. Aż dziw bierze, że jeszcze działają. Jeśli tu, na forum będzie jakiś odzew, wtedy podam swojego maila w celu skontaktowania się ze mną. Wszystkim ludziom mającym choć odrobinę rozumu, instynktu samozachowawczego oraz rozsądku, szczerze odradzam wiązania się z tą firmą w jakikolwiek sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dim Re: praca w cp IP: *.stansat.pl 02.07.08, 23:15 Nie ma nic za darmo. Ale wy chcecie mieć ludzi tylko za obiecanki cacanki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bozena Re: praca w cp IP: *.adsl.inetia.pl 14.06.14, 18:10 mam sprawę z nimi 28-08-2014 proszę o kontakt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: capital fan Re: praca w cp IP: 192.193.245.* 02.07.08, 21:42 Z całym szacunkiem, ale nie pisz bzdur. Dymają ludzi aż miło, przyjmują każdego kto przyjdzie w garniturze i to na dziesiątki. Nie trzeba mieć nawet bladego pojęcia o giełdzie. Wykonasz dla nich ileśtam telefonów i do widzenia. Zarobki przekraczają czterocyfrowe kwoty? Czyli są to co najmniej pięciocyfrowe kwoty, setki tysięcy miesięcznie? Prawda jest taka, że jak ktoś jest dobry to będą go trzymać do momentu, aż im to będzie się opłacać. Potem podziękują, a dalszy zysk z klientów których się im załatwiło wezmą dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dim Re: praca w cp IP: *.stansat.pl 02.07.08, 23:10 A skąd ty to wszystko wiesz? i tracisz czas na tym forum zamiast się zajmować swoją firemką. Aaa twoi znajomi tam pracują. Użyłeś liczby mnogiej. To jakaś zorganizowana grupa znajomych?? w jakim charakterze?? Naganiaczy. Doskonale się wczułeś w rolę. Swiadkowie rekrutowani stwierdzają wprost o banialukach dotyczących niebotycznych zarobków. Trzymasz się starej wersji. Ale jarej. Nie słyszałem żeby ktoś pracował dłużej niż tydzień bez wypłaty i nie był zaczarowany. Niezły z ciebie czarodziej. Ale kokosów nie robisz, biedaku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xXx Re: praca w cp IP: *.acn.waw.pl 06.07.08, 11:01 Jedna wielka ściema....Byłem na rozmowie, nie polecam, strata czasu. W moim przypadku 10 minut... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pytanie Capital Polska = Bohemia Iz = Renaissance Capital? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.08, 08:44 Jak w temacie: Capital Polska = Bohemia Iz = Renaissance Capital = Capital Partners = Afin Brokers? Trzy firmy identycznie dzialajace: Capital Polska www.capitalpolska.pl Bohemia Iz www.bohemiaiz.cz/pl Renaissance Capital www.rcapital.pl Trzy identyczne fora: Capital Polska forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=140&w=60507349 Bohemia Iz forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=140&w=84573041 Renaissance Capital forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23&w=81475370 I wszystkie jakims zbiegiem okolicznosci dzialaja za posrednictwem tego samego czeskiego domu maklerskiego: Capital Partners www.stockmarket.cz/pl/ A wszystkie maja korzenie w czeskim Afin Brokers www.afinbrokers.cz/ Lawirowanie miedzy prawem? Sztuczna konkurencja? Ucieczka przed odpowiedzialnoscia? Przed niezadowolonymi klientami? A dla wtajemniczonych w danych obydwu domen jakos dziwnie podobnie niektore info: CapitalPartners: www.who.is/whois-cz/ip-address/stockmarket.cz/ AfinBrokers: www.who.is/whois-cz/ip-address/afinbrokers.cz/ Zachecam do dyskusji jesli ktos bedze mial dokladniejsze informacje Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M5150 Re: Capital Polska = Bohemia Iz = Renaissance Cap IP: *.chello.pl 13.12.08, 13:04 Kilka obserweacji z ich procesu rekrutacji i szkolenia: 1)prosze zwrocic uwage ze przy zarobkach 15-30000 kadra managerow nosi na sobie bardzo tanie garnitury co sugeruje to ze wicskaja ludziom glupoty juz od poczatku 2)nie odpowiadaja na konkretne na ktore byc moze nie znaja badz nie chca dac odpowiedzi 3)znajomosc psyc hologii sprzedazy jest nie istniejaca 4)werbuja ludzi bez doswiadczenia i wiedzy co jest niemozliwe w sytuacji prawdziwego domu maklerskiego Przyklady mozna mnozyc, polecam obejzec film o ktorym juz tutaj pare ludzi wspominalo Boiler Room. Moim zdaniem firma operuje na terenie centralnej Europy bo nie podchodedzi ten region jeszcze pod FSA i mozna tu omijac prawo ale do czasu. Najbardziej podobalo mi sie to ze czlowiek przyznal sie do uzywania tzw. Short Selling w celach zarobkowych dla firmy! To typowy przyklad gieldowego przekretu, spekul;acje gieldowe sa czasem kozystne ale nie dla klienta z ulicy. ktokolwiek chcialby podjqac tam prace musi nastawic sie na bardzo przykre rozmowy z inwestorami bo beda to ludzie "nabrani" a jedynym celem tej firmy jest wlasny zarobek a nie mnozenie inwestycji klientow. Chcialbym tez zwrocic uwage ze inwestujacy w te firmie ludzie to ludzie bez wiedzy gieldowej, byc moze ludzie ktorych pieniadze pochodza z nielegalnej dzialalnosci itp. Osobiscie inwestuje na gieldzie juz od przszlo 15 lat i nie powierzylbym Bohemii nawet zlamanego grosza. Nie tylko przestrzegam ludzi przed praca tam ale przed powierzeniem im jakiejkolwiek inwestycji!!! Chcialbym tez dodac ze praktyki tej firmy sa juz od dosyc dawna niedozwolone w innych krajach USA czy UK. Czlowiek ktory bedzie przeprowadzal z Wami rozmowe badz trening chcwali sie tym ze niedlugo bedzie mial egzaminy maklerskie w USA w co bardzo watpie! Prosze zwrocic uwage na prezentacje, sposob komunikowania sie z potencjalnymi pracownikami ich ubior. Wyglada to na to, ze nawet w procesie rekrutacjiwlasnych pracownikow uzywaja zwestawu polecen odbitego na ksero ktory otrzymacie na szkoleniu. Nie powiem, nigdy nie pracowalem w Polsce, teraz mam juz komfort ze pracowac wlasciwie nie musze a juz szczegolnie dla tego typu firmy gdzie pod przykrywka potencjalnie duzych zarobkow jak na polskie warunki kryja sie klamstwa i obluda. Nie dajcie sie w to wciagnac i naprawde przed rozmowa z nimi a szczegolnie przed tym ichnim tak zwanym treningiem obejzyjcie Boiler Room. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studi Re: Capital Polska = Bohemia Iz = Renaissance Cap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.09, 02:26 Dostałam maila od tej firmy i już po przeczytaniu jego coś mi zaczęło niepasować.. sama forma, zaczęłam szukać w necie iformacji o CP i trafiłam na to forum. Czytałam po kolei wszystkie wypowiedzi, wolno i niektóre nawet dwukrotnie. Zaskoczona jestem i cieszę się teraz podwójnie- DZiękuję! Gdyby nie WY KOCHANI, straciłabym cenny czas i pieniądze na dojazd i nic nie wartą rozmowę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dami Re: Capital Polska = Bohemia Iz = Renaissance Cap IP: 83.1.48.* 11.01.09, 18:17 jutro mam miec rozmowe oplaca sie jechac na spotkanie czy nie???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawda ? Re : Oficjalne oświadczenie firmy RC IP: 89.108.241.* 19.01.09, 18:57 >Gość: Jan Rajm 30.12.08, 23:37 Odpowiedz >Witam wszystkich! >1. Dom Maklerski Capital Partners, a.s. został założony w roku 1994 >i jest członkiem Giełdy Papierów Wartościowych w Pradze. Temu chyba nie zaprzecza nikt rozsądny, ale skąd tylu pracowników Afin Brokers w Capital Partners? >2. Bohemia IZ jest agentem firmy inwestycyjnej z siedzibą w >Warszawie. Bohemia IZ, podobnie jak agent firmy inwestycyjnej >Andrzej S., który współpracuje z nami we Wrocławiu, pracuje dla >Capital Partners, a.s. Oprócz tego faktu nie mamy z tą firmą nic >wspólnego. Oczywiście nic wspólnego, oprócz tego, że pracownicy zarówno Bohemia Iz jak i Renaissance Capital, wcześniej pracowali wspólnie w Capital Polska, a wszyscy przyszli właśnie z czeskiego Capital Partners: Pavel, David, Roman, Pawel do Bohemia Iz Jan, Milosz, Graż do Renaissance Capital Prawie jedna wielka rodzina, nie? >3. Nasza działalność opiera się na pozyskiwaniu klientów dla agenta >firmy inwestycyjnej Capital Partners, a.s. Andrzeja S. Klienci za >pośrednictwem agenta firmy inwestycyjnej Andrzeja S. mogą wydać >zlecenia zakupu lub sprzedaży papierów wartościowych na światowych >giełdach. W końcu udało się pozyskać agenta? :) >4. Kontakt z klientami i proponowanie im usług Capital Partners, >a.s. odbywa się za pomocą telefonu. Przesyłanie konkretnych >materiałów Capital Partners, a.s. odbywa się za pomocą poczty >elektronicznej. Z wieloletniego doświadczenia wiemy, że marketing >prowadzony przez telefon jest najefektywniejszy. Jeżeli ktoś posiada >przynajmniej podstawowe informacje, jak to wygląda w USA, wie, że >kontakt z klientami odbywa się tam w ten właśnie sposób. Co do tego też chyba nikt rozsądny zastrzeżeń nie ma. Mogło by być w tym tylko ciut mniej telemarketingu, a więcej przemyślanych inwestycji. >5. System wypłat: We wszystkich firmach powiązanych z Capital >Partners, a.s. standardem jest (jeżeli umożliwia to miejscowe prawo) >prowadzenie przez pracowników własnej działalności gospodarczej, >wówczas podstawa rzeczywiście równa się zero. Nie można porównać >pracy maklera w banku i pracy konsultanta w naszej firmie pod >względem wynagrodzenia. Zarówno w banku, jak i w domu maklerskim od >klienta pobierana jest prowizja od transakcji i ze względu na to, że >konsultant przy pozyskiwaniu klienta musi wykazać się większym >wysiłkiem, dostaje naturalnie większy procent z opłat pobranych od >klienta, niż ma to miejsce w banku. Tu można by przytoczyć ciekawą historię o "Tabeli Prowizji", jak to Dolary poprzez Złotówki zmieniły się w Korony Czeskie :) >6. Przywoływane wielokrotnie kary, które są zapisane w umowie – >zleceniu. Umowę zawsze podpisują dwie strony. Jeżeli ja ze swojej >strony nie dotrzymałbym umowy, wtedy druga strona z pewnością >chciałaby wyciągać z tego konsekwencje. Kara dotyczy jedynie osób, >które nie dotrzymają umowy (z wyjątkiem ważnych powodów) i tylko do >wysokości ich wynagrodzenia. Nie żądamy i nie będziemy żądali od >nikogo płacenia kary powyżej jego aktualnego wynagrodzenia. To się tyczy podstawy i tu się muszę zgodzić, bo jak ktoś chce pracować w tej branży i się pyta o podstawę, to po prostu jest śmieszny, tak jak ta podstawa i te kary :) >7. Nazwa firmy Renaissance Capital powstała z połączenia nazwy >budynku, w którym mieści się siedziba firmy (Renaissance Business >Centre) i Domu Maklerskiego Capital Partners, a.s. W momencie, gdy >wymyślaliśmy nazwę firmy nie mieliśmy pojęcia o istnieniu >rosyjskiego banku o tej samej nazwie. Renaissance Business Centre - budynek naprawdę ładny, ale żeby nie słyszeć o Renaissance Capital, jednym z większych banków inwestycyjnych na świecie? No masz babo placek, co za dziwny zbieg okoliczności :) >8. Ponieważ Renaissance Capital nie jest ani bankiem, ani domem >maklerskim, nie możemy zatrudniać maklerów ani doradców >inwestycyjnych. W naszym biurze pracuje agent firmy inwestycyjnej >Andrzej S., który posiada licencję wydaną przez KNF. Kolejna osoba z >naszej firmy w listopadzie b.r. pozytywnie zdała niezbędny do >otrzymania w/w licencji egzamin. warto wspomnieć, że tylko osiem >spośród osiemdziesięciu podchodzących do egzaminu osób zdało go z >wynikiem pozytywnym. Tu tez muszę rację przyznać, bo o taki egzamin nie łatwo, a polskie prawo prowadzenia tej działalności nie ułatwia. >9. Chcę bronić swoich pracowników. Po przeczytaniu kilku opinii na >forum odnoszę wrażenie, że osobom, które podpisują umowę z firmą >brak inteligencji, są głupie i naiwne. Większość naszych pracowników >ma ukończone studia wyższe i jestem dumny, że mogę z nimi >współpracować. Z własnego doświadczenia wiem, że ta praca nie jest >łatwa. Sam kiedyś zaczynałem pracę od pozycji konsultanta. Zwracam >uwagę, że propozycję rozpoczęcia pracy dostaje obecnie maksymalnie >20% kandydatów. Doświadczenie nie stanowi warunku; przeprowadzamy >szkolenia dla naszych pracowników. Do kryteriów, którymi się >kierujemy zaliczyłbym przede wszystkim komunikatywność, pewność >siebie, ambicję i zainteresowanie rynkami kapitałowymi. Co do predyspozycji też się zgadzam, a jak to jest z tą rekrutacją i szkoleniami? :) >Bardzo negatywnie oceniam osoby, które po odbyciu rozmowy >kwalifikacyjnej, ewentualnie szkolenia, „dokładnie” wiedzą, co się >dzieje w firmie, w jaki sposób pracujemy, jak „wykorzystujemy” >naszych pracowników i „okradamy” klientów i jednocześnie nie są w >stanie podpisać się pod swoją opinią. A jak z pracownikami którzy stracili kilka miesięcy, złudzeni obietnicami świetlanej przyszłości, po prostu trochę szczerości by się przydało, żeby każdy wiedział na co się pisze. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: me Re: Capital Polska = Bohemia Iz = Renaissance Cap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.09, 13:55 firma Capital Polska to ta sama firma co Bohemia Iz tylko ze zmienioną nazwą, pracowałem tam i słyszałem, że będą zmieniac nazwe własnie na Bohemia Iz, mysle ze ze wzgledu na klientow których poprostu robią w ..... wiecie co, nie polecam pracy tam, marne wynagrodzenie i oszukiwanie ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arturian Re: Capital Polska = Bohemia Iz = Renaissance Cap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 14:33 Jako że poszukuję pracy, wysyłam CV to tu, to tam... No i się doigrałem. Dzwoni dziś do mnie miła pani, przedstawia się podaje godzinę spotkania, adres... adres? Nie no kuu...waa, myślę sobie, dymać aż na Aleje? No dobra, nieważne. Pytam grzecznie o nazwę firmy i słyszę, że jakaś Bohemia a rozmowa z panem Martinem Cermakiem. No ok. Zaleciało siarką ale przecież nie ma to jak nowe wyzwanie. Jeszcze tylko zapuszczę żurawia do internetu na gazetkę by zaczerpnąć wiedzy, i... i... i... proszę Capital. Ja to mam szczęście. Omijajcie z daleka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wawa Re: praca w cp IP: *.aster.pl 08.07.08, 21:33 Dziękuje wszystkim za wpisy. Jak widzę hołota przejeła moje CV. Zadzwonili do mnie, a nie mam nic wspólnego z finansami. Dzwonił Czech... Szkoda czasu... Nie idę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: praca w cp IP: *.kosson.com 08.07.08, 23:18 Do mnie też napisali formułkę taką samą jak do wszystkich. Jutro mam rozmowę, ale teraz po przeczytaniu tego wszystkiego chyba odmówię z góry. Po co marnować czas, jeśli można go wykorzystać w lepszy sposób?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Belbo Re: praca w cp IP: *.devs.futuro.pl 10.07.08, 09:58 Dzięki ludziska za info, fajnie elo że wkleiłaś list. Pani, która pisze chyba zmienia imiona (do mnie pisała Aneta) albo pracują tam kolejne bliźniaki. 3mta się pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
7honda7 Re: Capital Polska 12.07.08, 01:18 no dobra .. jestem tydzień .. kończyłem finansę .. i teraz tak .. co za dom maklerski który istniej dał by się podszyć pod swoją markę i zniszczyć reputację .. fakt .. strona Capital Polska - tragedia .. marketing - tragedia .. polityka - zła .. Jeśli informacje o Capital Partners (Czechy) są prawdą, to chyba by nie pozwolili żeby ktoś nielegalnie działał w ich imieniu w Polsce .. to dom maklerski - reputacja -> klienci -> giełda -> stabilność lub jej brak .. giełda jest tak regulowana ja żaden inny rynek .. czemu? - tu jest największe ryzyko - KNF napisało - nie mogą prowadzić działalności maklerskiej - nie prowadzą - analitka i maklerzy są ciągle w Czechach .. tylko wątpliwości mam co do samego czeskiego Capital Partners - domena wynajmowana - Afin przeniesione - firma niby od 94 ale Afin od 97 - what the fuck .. albo Capital Polska wyjaśni albo darujmy sobie sale bo kto k ... mać wejdzie z firmą która podaje w ymaganiach o pracę wykształcenie średnie .. kto zarządza dsamą Capital POLSKA - JEśLI sprzedam i awansujue to chciałbym porozmawiać .. bo kretynizm za kretynizmem robicie - i jeśli Capital Partners tworzyło giełdę w Pradze to niszczycie im reputację- i interesuje mnie to do puki u Was (was?) pracuję .. pewnie czytacie bo aż tak zapatrzeni w sprzedaż w krótkim terminie nikt nie może być .. giełda opiera się na zarządzaniu wartością a wartośc Capital Polska na ten moment to dla mnie - 10000000000000000000000000000000000000000000000000 pln .. oby Capital Partners Czechy nie było lipa bo jak się dałem kolejny raz w kija zrobić ufając że od startu do umowy o pracę trzeba coś sprawdzić .. to strzał w łeb jutro podczas peirwszego sale'a .. i nie sobie bynajmniej bo tego już mnie nauczyliście ;) za to dzięki .. Odpowiedz Link Zgłoś
7honda7 Re: Capital Polska 12.07.08, 10:33 no więc .. menedżerowie mili - pytajcie zwierzchników co mówić ludziom - najlepiej prawdę .. co z tym Afin, kiedy się zmienia strona C Polska? Sam opis działalności na niej budzi wątpliwości klientów .. liczycie że nikt nie wpisze C Polska na Google?? mamy 21 wiek .. liczycie że wszyscy polecą od razu na www.stockmarket.cz?? a co jeśli nie .. a nawet jeśli to tamta strona też nie jest skończona .. kiedy kończycie jej opracowanie .. jakiś prospekt emisyjny, raporty w języku polskim - tam nic nie ma - nawet nie ma jak sprawdzić wiarygodności tgo co codziennie wszyscy mówicie - mam nadzieję że zadaliście sobie trud taki jak użytkownicy tego forum i prawdziliście kto Was awansuję zanim zaczeliście pokrzykiwać "Sprzedawać,sprzedawać" Ja wszystko rozumiem i fskt że atmosfera nakręca i wszystko jest jasne .. nawet jak ktoś nie ma studiów - rozumie tam o czym mówi - inaczej nie przekona klienta .. giełda jest prosta tylko się wszystko tam dziwnie nazywa .. średnie spokojnie wystarczy (szczególnie poziom w Polsce) żeby to wszystko sobie w głowie ogarnąć .. ale szkolkenie z podstaw .. że piniądz jest towarem .. jak to wpływa na stopy procentowe - powinno być .. bo to głowny zarzut .. każdy rozumie że ma zagwarantowane 30% .. ale nie każdy dlaczego .. a te kontrakty to tak naprawdę próba teraz odkupienia win przed klientami .. tylko PR nic niezastąpi i nie wszystko da się kupić .. kolejna sprawa - stl biznesu ala KRZYK - dla mnie porażka - w Stanach - ok? We Włoszech - ok .. ale to jest Polska .. helloooo .. chcecie zmieniać ludzi - inwestorów, żeby byli bardziej skłonni do ryzyka - ok, ale tłumacząc, szkoląc, a nie KRZYKIEM - do mnie jakby ktoś miesiąc wcześniej zadzwonił, a potem krzyczał o 30% gwarantowanym bez wyjaśnienia czemu tak naprawdę i o co cho - to bym co najlepiej pomyślał że to jakiś przekręt .. Zacznijcie kombinować a nie tylko sprzedawać bo cała firma popłynie a my i Wy razem z nią .. Więc najpierw wyjasnienia które wszystkim się należą - co z Komisją i Afin Brokers - bo to głowne zarzuty .. jest ktoś odważny żeby stanął przed wszystkimi tu na formu i tam w biurze i wyjaśnił .. może główne szefostwo warto z Pragi sciągnąc na miesiąc .. zrobić konferencję prasową .. pokazać dokumenty rejestracyjne C Partners.. odciąć się od Afin .. i wyjasnić czym jest C Polska i czym się zajmuje .. ale najpierw zmienić samo C Polska bo najlepszy PR niedługo nie pomoże .. a jak teraz obrócimy to na drugą stronę - to reklamę mamy taką jak nigdy .. bo wszyscy będą musieli zdementować to co mówili wcześniej .. dojdą wtedy kontrakty gwarantowane .. i można się pomału dalej promować .. ale nie a wariata tak jak teraz .. bo nie ma strategii.. śmiejecie się z ludzi że nie kumają rynku finansowego .. a co z waszym zarzadzaniem jakościa firmy i zarzadzaniem strategicznym ..poza cele m glownym finansowym sa cele poboczne .. a wartosc to nie tylko wartosc finansowa ale tez intelektualna i wizerunkowa .. sa wyceny znaków towarowych .. na ten moment za Capital Polska nie dał bym złamanego centa Odpowiedz Link Zgłoś
7honda7 Stop Komentarze !! Najpierw wyjaśnienia !! 12.07.08, 10:44 Proponuję żeby nikt więcej nic na te forum nie dodawał dopuki zarząd Capital PARTNERS Czechy nie wyjaśni na czym polega umowa z Capital Polska, odetnie się od Afin Brokers, wyjaśni sprawę z KNF i zorganizuje spotkanie z konsultantami Capital Polska, zbierze ich opinnie i stworzy plan strategiczny dla swojej spółki zależnej mający na celu poprawę wizerunku i dostosowanie "amerykanskiego stylu prowadzenia biznesu" do realiów polskich. Panowie, nie bądźcie dziećmi, prosimy o WYJAŚNIENIA!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mistrz Re: Stop Komentarze !! Najpierw wyjaśnienia !! IP: *.chello.pl 14.07.08, 11:39 proponuje Ci najpierw zmienic te posty w cos bardziej zrozumialego, bo nie ma w nich zadnej logiki tylko sterta emocjonalnych zalow. Ale i tak nie liczylbym ze ktos z czeskiego przekretu odpowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehe Re: Stop Komentarze !! Najpierw wyjaśnienia !! IP: 192.193.245.* 14.07.08, 14:48 No właśnie, ja też się gubię w tym co piszesz :) Poza tym, o ile dobrze zrozumiałem, to uważasz, że Capital Polska niszczy reputację jak napisałeś "Capital Partners Czechy". W moim odczuciu, nie mają za bardzo co niszczyć, bo na rynku polskim CPC jest mało znane, a w Czechach... tak naprawdę mają zniszczoną giełdę, która tworzona była w sposób beznadziejny, więc nie jest to powód do dumy, chyba tylko dla niekumatych (zobaczcie, ile mają spółek na swojej giełdzie po tylu latach funkcjonowania giełdy, ile mieli kiedyś, jakie mają obroty, ile debiutów: te dane są niezykle wymowne, żeby nie napisać że PORAŻAJĄCE ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inojo Re: Stop Komentarze !! Najpierw wyjaśnienia !! IP: 85.222.86.* 15.07.08, 19:52 beuem dzis tam na "szkoleniu" drugi dzien , jótro terz mam zamiar iźdź :D śmiesznie to wygląda ze 100 osób w hali w tym 1/3 to okularnicy co grama jointów na oczy nie widzieli nie wspominająć o jakichkolwiek relacjach damsko męskich :P CJPY poporstu co jak dostali w podstawowce 5ke z matmy a nie 6ke to spac po nocach nie mogli :) bede starał sie zrobić wywiad wewnętrzny tzn popytac ludzi czy ktos tam pracuje dłużej niż 3 miechy <- buehehe ale ludzi którzy sie wypowiadaja tak skrajnie źle o tej firmie nie będąc tam nigdy tylko na podstawie forum to gratuluje .. bo w internetach pisało.. :] bede staral sie zdac relacje z tego co wyniese , no a ten klimat uesa przeniesiony w nasze Polskie realia jest zdeka smieszny ale DZIAŁA .. podobno . Ogólnie trzeba być niezłym aktorem & kłamcą zeby wcisnac akcje komuś . co do rekrutacji jeszcze madrego wywoda se walne se : werbują wszystkich bo.. bo trzeba miec to coś tzw. gadane czy jak kto woli a tego zadna szkola nie nauczy tak naprawde , ogólnie można nie miec rzadnego wykształcenia nie wiedziec co to giełda i człowiek wcale nie jest tam skreslony , tylko kto wytrzyma zasuwać mniej wiecej 3 miechy bez jakiego kolweik wynagrodzenia ? apropos wynagrodszenie to 1000 brutto którego w praktyce nikt nigy nie otrzymał poniewaz pracodawca wymaga wykonanie 500 tel miesiecznie - prosze niech sie nie wypowiadaja ludzie z call center ze to mało i do zrealizowani bo rozmowa rozmowie nie równa - wykonanie 400 rozmów podobna tam jest realne dla najlepszych ***całuski w bszurzki moi mili ;) *** a o tych ich furach : .. to widziałem jak wszyscy pracusie tamtejsi szli z przystanku :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Capital Polska IP: *.acn.waw.pl 16.07.08, 11:42 nie idz tam do pracy starszne kretacze!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
7honda7 Re: Capital Polska 21.07.08, 14:35 hej, faktycznie moje poprzednie posty były pokręcone ale były też skierowane bardziej do sób które tam pracują i wiedzą o co chodzi.. zgadzam się że wielu osobom poprostu się nie chce tak pracować .. i nie mając wiedzy z finansów traktują ofertę typu - 30% bez ryzyka gry rynkowej jako oszustwo. Ale jak ktos wie cos rynku pierwotnym i teorii pieniadza w czasie to już ma na to inne spojrzenie .. ja czuję że informujuę ludzi o naprawdę fajnych możliwościach pracując tak jak pracuję .. to czy oni są w stanie to ogarnąć umysłowo i uwierzyć że to nie szarlataństwo tylko standartowe transakcje giełdowe to już inna sprawa .. fakt że normy telefonów dziennie są mocno zawyżone jeśli wziąć pod uwagę sezon urlopowy itd. ale ogólnie praca ok .. tylko styl biznesu ale krzyk nie pasuje do Polaków.. polak to nie Amerykanin który jak coś wybucha dopiero się budzi .. Ani też Czech na którego krzykniesz to ogarnia się dopiero i zaczyna słuchać .. Polacy po prostu nie wierzą i na to należałoby położyć nacisk przy sprzedaży .. Oni słuchają, analizują, ale potrzebują podstawowej wiedzy finansowej aby zrozumieć dlaczego ktoś za 3 miesiące daje im 30% .. Banki przecież przyzwycziły nas że jak jest 6% na rok to mamy skakać do góry .. nic więc dziwnego .. Aha, a Afin brokers powstało 2 lata po Capital Parners więc co to za bzdura, że Caital Partners powstało w Czechach aby kontynuować wątpliwe działania Afin?? Chyba że CP ma też ściemnione akty założycielskie i wszystko .. Ale nie sądze że jaki kolwiek nadzór finansowy pozwoliłby im wtedy działać .. Fakt, zrozumie przede wszystkim ten kto był w Stanach .. tam nie można na chwilę usiąść w pracy .. dziwne?? ale oni się rozwijają szybciej więc może nie jest to takie bez sensu, hmm? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Capital Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.08, 19:25 Ja pracuje 4 miesiące i jestem bardzo zadowolony z pracy,napewno nie jest lekko,ale za to wynagrodzenie nie jest małe,kilka tysięcy kazdego miesiaca pieszo nie chodzi,wiele z osób które pisze na tym forum to lenie....-jesli maja takie podejście do pracy to współczuje,w tej firmie bez doswiadczenie można wiele osiagnac,a zarazem praktyka czyni MISTRZA,ja czuje się spełniony w tej pracy,a dla osób które bardzo źle pisza o tej firmie zycze powodzenie w szukaniu pracy - pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znowu inojo :) Re: Capital Polska IP: 85.222.86.* 17.07.08, 21:41 elo ziomuś a więc Ania pisze prawde. Mógłbym polemizowac z tym ze Ci co odchodza po 1-2 dniach pracy to lenie, bo nie kazdego poprostu stac na to zeby pracowac i pare pierwszych miesiecy nic nie zarabiac . wiadomo wiele osob musi sie utrzymac czyli miec regularny miesieczny dochód , ja mam taki luks ze mam jeszcze dach i żarło. Ogólnie to kiedy zacznie sie zarabiac zalezy od samego Ciebie a dokładnie od tego jak bardzo się człowiek stara. To prawda tam sie nie pracuje na 100% , tam sie zapier**** na 300% . Co mnie sie tam narazie bardzo podoba : wykształcenie czy doświadczenie zawodowe nie zamyka kariery w tej firmie - naprawde kazdy moze odniesc sukces - AMERIKAN DRIM dosłownie. Kolejne co mi sie spodobało to to ze kazdy chetnie Ci pomoże a przede wszystkim boss który zawsze poświeci Ci czas. ciekawe za ile mój entuzjazm opadni :) no i jednak media to 5 władza ;) 500 osob napisalo ze to jedno wielkie oszustwo ale zadna z tych osob nie pracowala tam dluzej niz 2 dni LOL dlatego firma jest spalona. Rygor jest tam niezły - nie ma spóźnienia nawet o minute mozna powiedziec ze rowna sie to z koncem kariery , szef tak Cie pilnuje ze 10 sekund nie mozna pomarzyc o migdałach ale zarazem robi to w sposób.. nie polski poprostu :) tzn amerykanski, nie ze po 'uwadze czlowiek ma ochote z laczka..' tylko sie bierze za prace. a to w co inwestowac to działka analityków i watpie zeby w tak duzej firmie nie bylo to dobrze robione , ogolnie wiadomo teraz kiepska sytuacja giełdy ale to wcale nie znaczy ze mozna wyłacznie stracic - temat rzeka. skoro sa stali klienci wspólpracujacy jakis czas to chyba musza zarabiac. no ale zapitol tam jest naprawde hardkorowy , ciekaw jestem jak to zmienia czlowieka w zyciu prywatnym na dluzsza mete hiehie ogolnie mimo takiego zasuwu wszyscy sa naprawde mili i usmiechnieci - niespotykane . uwazam ze nie jest to wieksza sciema (jesli wogole jest ale pisze tak bo wiekszosc ludzi tak to postrzega a niektorzy naprawde chca swiadomie pomnazac swoj kapitał wtedy juz patrza na to inaczej) niz telefon pana z sieci telefonicznej z nowa korzystniejsza oferta - skoro te oferty mialby byc mniej korzystne to chyba ludzie by na to nie szli ? ja ogólnie hate USA oraz amerykanizacje społeczenstwa , a tam wszystko opiera sie na usa klimacie jednak mozna sie w to wkrecic na te 8 godzin - ktoś powie "wielu uwieżyło i się zaprzedało " jak to K.S. śpiewa. . aczkolwiek mysle ze to lekkie wyolbrzymienie bo w sumie mozna tak powiedziec o wiekszosci stanowisk pracy ktore jakos mniej lub bardziej poddaja sie systemowi . bede staral sie co jakis czas wypowiedziec na temat moich super spostrzzen ;P jesli kogos to wogole interesuje p.s. czemu ania pisze " zadowolony" , 'spełniony' ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deedee Re: Capital Polska IP: 217.153.171.* 21.07.08, 15:22 www.bankier.pl/wiadomosc/KNF-ostrzega-przed-Capital-Polska-1678070.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inojo Re: Capital Polska IP: 85.222.86.* 26.07.08, 16:38 fajnie ze wkleiłes starego linka który tu sie i tak powtarza wiele razy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4fantastyczna CP z punku widzenia Fantastycznej Czworki IP: *.gfk.pl 19.08.08, 12:28 Ja to tylko jednego nie moge zrozumiec. Jak mozna wchodzac na rynek jekiegos nowego kraju, zupelnie nie dbac o klientow i ich opinie. Poczta pantoflowa dziala, szczegolnie jesli chodzi o sfere ludzi bardziej zamożnych, majacych jakis interes. Tym bardziej mi żal, że wiem jakie są na tej płaszczyźnie możliwości, jakie perspektywy. Eh, zarobek w krótkim czasie ponad wszystko :/ My sie bedziemy kosnekwentnie powtarzac, pracowalismy 8 miesiecy, a jednak kazdy zrezygnowal, mimo ze wedle zdania menadzerow bylismy najlepsi. Czemu? Ciekawi? Ktos ma pytania o CP, postaramy sie odpowiedziec. FANTASTYCZNA 4 4fantastyczna@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
7honda7 Re: CP z punku widzenia Fantastycznej Czworki 21.08.08, 06:31 Jeśli chodzi o marketing prowadzony przez firmę no i styl prowadzenia biznesu to absolutnie zgadzam się z Wami ze to tragedia.. No i ciekaw jestem dlaczego odeszliście choc się domyślam bo rozumiem chociażby strone etyczną prowadzenia tej działalności itd. Ale to już akurat jesli ogólnie chodzi o domy maklerskie i o ich prowizję nieuzależnioną od zysku klienta. Być może się też tym zmeczyliscie - w tej pracy ogólnie nie mozna za długo pociągnąć - parę lat maks i wychodzisz z branzy ..No ale może z jakąś konkretną suma już odłożoną .. Z resztą nie zrozumcie mnie źle - ja CP nie jestem zachwycony .. są tam duze możlwiosci ale kupe rzeczy które natychmiast trzeba zmienić żeby to miało sens .. ja też nie jednego menedżera tam postawił bym pod ścianą .. ale mam nadzieje że coś tam się też z czasem zmieni.. pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fantastyczna 4 CP z punku widzenia Fantastycznej Czworki IP: *.gfk.pl 22.08.08, 20:24 Ciesze sie ze jestes w stanie postawic sie tez z drugiej strony. Bo wiekszosc poddaje sie temu optymizmowi, tak samo zreszta jak my na poczatku. A dowodem moga byc nasze wczesniejsze wpisy na tym forum. A co do twojej wypowiedzi o prowizjach domow maklerskich. Wiesz, zaden z nas nie mial przerosnietych wyrzutow sumienia. Wiadomo ze to jest biznes, a jak ktos sie nie godzi na kompromisy, to sa od tego inne organizacje (np. Amnesty International) Wiesz dla mnie tylko sama wysokosc prowizji, za naszej kadencji 1,38% od transakcji to kilkakrotnie wiecej niz w i tak "drogiej" jak na te standardy Polsce. W USA sa to wartosci minimalne. A jaki to daje efekt. Kupno plus sprzedarz (1,38% i 1,38%), czyli jesli nawet akcje nie spadla tylko jest na 0, to my i tak jestesmy prawie 3% w plecy. Niby malo, ale na pewno nie latwo bedzie znalezc takiego gracza krotkoterminowego, ktorego srednia zarobkow z kazdej akji jest powyzej 3%. I ten warunek jest zeby tylko nie tracic. Ja juz nie jedna przeczytalem ksiezke o biznesie, ale w kazdej podstawowa zasada sie powtarza. Zwiekszyc ilosc, kosztem ceny jednostkowej. I "Biedny ojciec, bogaty ojciec", ktora polecaja tez jest :) Nas poprostu krew zalewala, jak sie klientow ktorzy "Cie" utrzymuja, ma w glebokim powazaniu. A w dodatku systematycznie konsumuje sie ich portfele. Dodatkowo bezkarnie, bo to przecierz oni "zlecaja" telefonicznie kazda transakcje. I to by bylo nic, gdyby kazdy z nas byl tempy i nie wiedzial jakie na gieldzie da sie zarobic pieniadze. Nie bierz tego osobiscie 7honda7, bo kiedys i my wierzylismy jak i ty. Dopiero gdy nas zaproszono do wspolorganizacji tego przedsiewziecia, wszystko sie wyklarowalo. Pozdrawiam My sie bedziemy kosnekwentnie powtarzac, pracowalismy 8 miesiecy, a jednak kazdy zrezygnowal, mimo ze wedle zdania menadzerow bylismy najlepsi. Czemu? Ciekawi? Ktos ma pytania o CP, postaramy sie odpowiedziec. FANTASTYCZNA 4 4fantastyczna@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brasco Re: Capital Polska IP: *.chello.pl 07.08.08, 18:50 Nie wiem skad wy macie takie jakies informacje nie z tej ziemi, ja w tej firmie pracuje 2 miesiac i jakos nie zauwazylem np braku systemu szkolen czy telemarketingu o czym pisza w tym artykule. Owszem praca ciezka, po kilkanascie godzin dziennie nawet trzeba pracowac, ale to jest tylko w przypadku gdy nie starasz sie w regulaminowym czasie pracy i nie dokonczysz powierzonego zadania. To ze pracownicy nie maja wiedzy to jedno wielkie klamstwo, na biezaco sa prowadzone szkolenia, a to ze jacys ludzie obsmarowuja ta firme rowno po 2 dniach pracy w niej jest po prostu smieszne... Nawet nie zostali przeszkoleni w pelni i nie mogli sprawdzic jak ta praca wyglada w 100%. To ze oferuja skcje to prawda, ale zeby jakis spolek kosmicznych to po prostu mnie rozbawilo... Jak bylo mozna spolke VISA sprzedawac tylko dlatego ze prognozy byly ze zrobi duzy wzrost w krotkim czasie? To ze akcje sa przewartosciowane to klamstwo, jak wiadomo firma ta za posrednictwem Capital Partners inwestuje w USA, a tam nie ma tak jak na naszej polskiej gieldzie ze akcje sa przewartosciowane i traca od razu po debiucie... Gdyby ktos kto pisal takie bzdury popracowal w tej firmie dluzej i przeszedl odpowiednie szkolenie wiedzialby ze akcje spolek debiutujacych na gieldzie w USA sa zazwyczaj niedowartosciowane dlatego zeby spokla mogla od razu po debiucie pojsc w gore. Co do domniemanego problemu z wynagrodzeniem - mi od razu na 1 szkoleniu manager wyjasnil na jakiej zasadzie wyplacane sa prowizje, dal nawet schemat jak to dziala w firmie i w razie czego moge sobie zawsze sam wyliczyc i porownac. Owszem praca jet ciezka, trzeba harowac, ale nigdy leniwy duzych pieniedzy nie zarobi :) to praca dla ludzi ambitnych chcacych odniesc sukces i zarobic godziwie, nie dla leni ktorzy szukaja roboty bo upatrzyli sobie nowe Nike'i lub Adidasy :)A to ze firma ma wielu stalych klientow to chyba tylko dobrze swiadczy o niej, poza tym chyba znane jest ogolnie slowo "konkurencja", a wogole o nas Polakach wiadomo ze zle patrzymy na innych odnoszacych sukcesy, zamiast samemu starac sie dorownac innym wolimy zeby konkurencji sie nie udalo, dlatego wiele negatywnych komentarzy ludzi ktorzy uwazaja ze znaja sie na rzeczy a tak naprawde gowno wiedza. Poza tym gdyby firma naprawde byla do dupy, to nie odniosla by olbrzymiego sukcesu w Czechach i nie byloby teraz filii w Polsce, na Slowacji, na Wegrzech, w Rumunii i Bulgarii. Poza tym nieprawda jest ze firma dziala od 1997 po polaczeniu z Afin Brokers, CP powstala w 1994 i byla wspolzalozycielem praskiej gieldy wiec moze informacje bierzcie ludzie bezposrednio od firmy a nie od konkurencji zazdrosnej o sukcesy CP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4fantastyczna CP z punku widzenia Fantastycznej Czworki IP: *.gfk.pl 19.08.08, 11:41 Porozmawiamy kolego za pol roku. A Ty z kad wiesz o AfinBrokers, Roman czy David Ci powiedzial? ;) (obaj z AB) AfinBrokers zamknieto wiadomo chyba wszystkim za co, a CapitalPartners przejelo ich ludzi, a moze lepiej, ludzie "przejeli" CapitalPartners. My sie bedziemy kosnekwentnie powtarzac, pracowalismy 8 miesiecy, a jednak kazdy zrezygnowal, mimo ze wedle zdania menadzerow bylismy najlepsi. Czemu? Ciekawi? Ktos ma pytania o CP, postaramy sie odpowiedziec. FANTASTYCZNA 4 4fantastyczna@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deedee Re: Capital Polska IP: 217.153.171.* 21.07.08, 15:25 www.inwestycje.pl/przeglad_prasy/capital_polska_dzialala_bez_zezwolen ia;14996;0.html finanse.wnp.pl/po-decyzji-knf-capital-polska-spalony-w-oczach- inwestorow,35381_1_0_0.html grupy-dyskusyjne.money.pl/capital;polska;sp;z;o;o;,watek,493604.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wszechwiedzący Re: Capital Polska IP: *.218.148.163.telsat.wroc.pl 23.07.08, 21:43 Capital Partners a.s. kupił aktywa Afin Brokers (czyli również klientów).prosta transakcja zmierzająca do generowania większych przychodów. gdyby w Polsce ktoś mógłby to zrobić teraz napewno nie miałby zahamowań i to nie tylko na rynku finansowym. Odpowiedz Link Zgłoś
7honda7 Re: Capital Polska - podsumowanie 27.07.08, 12:43 No więc ustalmy fakty .. W Capital Polska pracuje się non-stop jeśli chcesz spostać wysokim normom .. brak tu praktycznie podstawy - cały zarobek opiera się na prowizji liczonej w dość skomplikowany choć majacy charaker motywacyjny sposób .. Podstawa obowiązuję w momencie kiedy zdasz egzamin na agenta inwestycyjnego organizowany przez KNF - ok. 3000 brutto. Przy rekrutacji nie liczy się tyle wykształcenie kierunkowe co umiejętności sprzedażowe - kontakt z ludźmi, umiejetność zainteresowania produktem, entuzjazm.. Należy posiadać minimum średnie wykształcenie .. Capital Partners a.s. powstało w 1994 roku w Czechach i jest współzałożycielem i akcjonariuszem praskiej giełdy papierów wartościowych. Wszelkie sprawozdania finansowe i dokumentację można sprawdzić na www.stockmarket.cz - strona czeskiego domu maklerskiego. Capital Partners a.s. nie mgło sie zarejestować w Polsce pod tą samą nazwą ponieważ istniała tu już polska spółka Capital Partners S.A. (WIG20). Capital Partners a.s. dokonało zakupu aktywów Afin Brokers, które to utraciło licencję w Czechach na prowadzenie działalności. Przejęto też w ten sposób bazę klientów co umożliwiło spółce szybszy rozwój. Capital Partners a.s. współpracuje z Halter Financial Group w Stanach - www.halter.com Jest to renomowany bank inwestycyjny prowadzący transakcje debiutów APO (związane jest to z niższymi kosztami wejścia na giełdę dla spółki oraz skrócenia czasu oczekiwania na debiut). Capital Partners a.s. posiada zatem praktycznie wyłączność na te transakcję w tej części Europy Capital Polska nie prowadzi działalności maklerskiej - jedynie wspomagającą w stosunku do Capital Partners a.s.. która to posiada akredytację KNF na prowadzenie działalności w Polsce oraz zaplecze analityków i maklerów w Pradze. Capital Polska nie mogla uzyskać licencji KNF na działalność posrednika z uwagi na błedy w prawie - osoba prawna posiadająca uprawnienia agenta inwestycyjnego ale bez doświadczenia nie może w Polsce założyć działalności - nawet jeśli jej pracownicy takie doświadczenie posiadają. Uniemożliwia to w praktyce założenienie w ogóle nowej firmy, która działa w tym sektorze. Przepisy te mają zmienić się zaraz po wejściu w życie nowych rozwiązań prawnych UE (prawdopodobnie jeszcze w tym roku). Sami decydujcie czy chcecie zatem tam pracować .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MrMgr Re: Capital Polska - podsumowanie IP: *.tepsalan.net.pl 28.07.08, 14:10 Ludzie, jak bym miał licencję maklerską lub doradcy inwestycyjnego to telefon urywał by mi się od ofert pracy. I nie pracy w formie loterii. Może w tym miesiącu będzie chleb z masłem a w następnym kawior. A za następny znowu chleb z masłem. Wynagrodzenie tam to loteria. Tak loteria albo masz farta i na 500telefonów złapiesz frajera. Abo głodujesz. To nie jest praca dla ludzi chcących życiowej stabilizacji. Może dla kogoś kto skacze na spadochronie i potrzebuje wrażeń. Może w tym miesiącu będzie chleb z masłem a w następnym kawior. A za następny znowu chleb z masłem - co za emocje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4fantastyczna CP z punku widzenia Fantastycznej Czworki IP: *.gfk.pl 19.08.08, 12:15 A wiec fakty powiadasz Zgadzam się ze jeśli ktoś chce pracować przy rynkach kapitałowych, niech nie liczy na normowany czas pracy. Ciągle na wysokich obrotach i to jest właśnie najlepsze. Prowizja w CP, ok charakter motywacyjny, tylko 'broker' dostaje śmieszną cześć z niemałej prowizji, a zarobki opierają się przede wszystkim na prowizji od obrotu, a nie od zysku. A jakby ktoś nie wiedział to kupno/sprzedaż w USA to śmieszne koszty rzędu kilku $ dolarów za transakcje, a nie % od sumy. Podstawa 3000 za agenta, he :) Jak się „ma” agenta to się nie pracuje za 3000 brutto podstawy, wie ten kto próbował zdać. Rekrutacja, popieram wykształcenie nie jest najważniejsze bo żadna uczelnie nie kształci w podobnym chociażby kierunku, a jak najbardziej liczą się wymienione przez kolegę cechy, ale i pojęcie zielone o rynkach kapitałowych, albo chociaż o matematyce ;) Co do powstanie CapitalPartners , ogólnie racja, ale z AfinBrokers zaczynają się schody. Jak dokładnie było tego już się pewnie nigdy nie dowiemy. W każdym razie to co jest pewne to to, że kiedyś CapitalPartners był spółka raczej niewielką, szczególnie w odniesieniu d AfinBrokers i przy wykorzystaniu pewnych mechanizmów stał się po prostu kołem ratunkowym dla AfinBrokers, któremu to została odebrana licencja i tu nie ma nawet o czym dyskutować. Co do współpracy ze stanami, bez zastrzeżeń. Wszelkie opóźnienia, pomyłki i tym podobne, pochodzą tylko i wyłącznie ze strony czeskiej, no i może z faktu że jak się chce zrobić transakcje po 18:00 to trzeba ich uprzedzić, żeby wszyscy nie poszli do domu. (z życia wzięte) Co do braku licencji, niestety to prawda. Żyjemy w państwie gdzie firma bez doświadczenia nie może w żaden prosty sposób rozpocząć działalności, żeby owo dooświadzczenie zdobyć. Co prawda jest pewien kruczek, mianowicie trzeba sobie zorganizować zarząd z doświadczeniem w branży i chociaż jedną osobę ze zdanym egzaminem na Maklera, ale nawet jeśli to proste nie jest. Co nie zmienia faktu ze CapitalPolska nawet nie próbuje, bo to przecież koszty. A jak można kogoś znaleźć jak mu się oferuje wynagrodzenie rzędu 3000 brutto za „agenta”. A co do rozwiązań prawnych UE, miało być już w zeszłym roku. Pożyjemy zobaczymy My sie bedziemy kosnekwentnie powtarzac, pracowalismy 8 miesiecy, a jednak kazdy zrezygnowal, mimo ze wedle zdania menadzerow bylismy najlepsi. Czemu? Ciekawi? Ktos ma pytania o CP, postaramy sie odpowiedziec. FANTASTYCZNA 4 4fantastyczna@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Capital Polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.08, 11:35 Ania dlaczego piszesz jako mezczynza? hahaha!! niezla propaganda firmy oszustow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Super Gość Re: Capital Polska IP: *.tepsalan.net.pl 28.07.08, 14:01 No Aniu powiedz czemu używasz w odniesieniu do siebie formy męskiej? Może wyrosło Ci coś między nogami w między czasie? Albo po prostu ściemniasz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julek Re: Capital Polska IP: 82.139.47.* 28.07.08, 14:46 do mnie zadzwonił jakis koles co nazwisko miał czeskie. umowilem sie z nim na nastepny dzien na spotkanie. w ogloszeniu nie bylo podanej nazwy firmy, ale ja sie go zapytalem podczas rozmowy telefonicznej o nazwe jej. wpisalem wieczorem na tym forum capital polska i ponad 600 kwiatkow wyszlo slawiacych ta firme. po przeczytaniu kilkunastu watkow i dowiedzeniu sie jaka to forma pracy nie pojechalem na nie. koles jednak nie dal za wygrana i zadzwonil po paru godzinach od spotkania z pretensjami czemu nie dalem znac, ze nie bedzie mnie. ja jednak mysle ze zadzwonil majac nadzieje, ze sie skrusze i umowie sie na ponowne spotanie. dziekuje za takie spotkania o prace gdzie pewnie maja tylu samych kandydatow co w dtc marketing czy artemidzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedoszły Re: Capital Polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.08, 10:33 co to za firma, która odpowiada na maila z aplikacją po 10 minutach od wysłania!! pierwsza rozmowa rekrutacyjna to jedna wielka ściema...koleś (już Polak) zajmuje się tylko wychwalaniem firmy i obiecuje "złote góry"...co do tego hałasu to potwierdzam...nienaturalny...od tej rozmowy katują mnie telefonami z kolejmnymi propozycjami terminów na szkolenia (pierwszemu z przyczyn niezależnych od siebie-odmówiłem)...ludzie, czysta kpina a nie poważna, obracająca dużymi kwotami firma...trzymajcie się z daleka...pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
7honda7 Re: Capital Polska - najlepsi pracownicy na rynku 10.08.08, 23:47 Chłopie, to masz im za złe, że odpowiadają Ci szybko .. jakby odpowiadali wolno pewnie też byś miał pretensję .. ja osobiście jeszcze nie zarobiłem .. natomiast mam wiele osób zainteresowanych już po miesiącu .. bo kontrakty na giełdzie w Stanach są naprawdę korzystniejsze od tego do czego przyzwyczaiła nas polska giełda i rynek .. i mały jest dostęp do tego typu ofert .. A Polacy widać mają narzekanie we krwi bo wypowiadają się tu młodzi ludzi w większości .. więc komuna nie może mieć na to aż takiego wpływu .. Więc leżcie dalej i bierzcie swoje 3500 .. Ja jeśli będę zakładał firmę i szukał pracowników to pierwsze co podejdę na przerwę na papierosa do Capital Polska .. tam są ludzie, którzy wzięli sprawy w swoje ręce .. nawet jak im nie wyjdzie to szanuję ich za to że spróbowali .. bo szczęście w życiu też jest ważne ..a każdy daje tam z siebie 101% .. Więc jeśli starcza Wam 3500 i święty spokój -> ok .. ale odczepcie się od tych którzy chcą czegoś więcej i marzą .. oby im się udało i oby zarobili i rozkręcili coś swojego bo to tylko pozytywnie może wpłynąć na naszą gospodarkę .. Lecimy po te bańki, kochani :) .. zarobi klient, zarobimy my, będzie git .. w najgorszym przypadku będziemy mieli dobre doświadczenie pracy na całego .. a to przyda się wszędzie .. a Ci, którzy leżą niech leżą dalej .. przeskoczymy ;) lepsze to niż kłody pod nogami ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niezależny Re: Capital Polska IP: 213.134.135.* 19.08.08, 12:36 Nic dziwnego że ktoś jest tam spełniony :-) biorąc pod uwagę, że podpisujesz się jako Ania a piszesz w formie męskiej :-). Pogratulować pracowników, już naprawdę Capitol sięga do dna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menager Re: Capital Polska IP: *.kaskada.net 19.08.08, 19:34 s6.gladiatus.onet.pl/game/c.php?uid=125491 Odpowiedz Link Zgłoś
7honda7 Re: Capital Polska - Kontrakty 11.08.08, 00:15 Aha .. a na dodatek - jeśli mimo tego co napisałem nie macie zaufania do Capital Polska to przecież inwestor nie podpisuje umowy z Capital Polska, a z renomowanymi domami maklerskimi i instytucjami finansowymi, z którymi Capital Partners a.s. współpracuje - z kim dokładnie zależy od danego kontraktu .. Więc decydując się na inwestycję ja osobiście sprawdził bym przede wszystkim oferowaną spółkę oraz dom maklerski, z jakim podpisuję umowę - numery rejestracyjne, prospekt emisyjny itd. Sprawdźcie zatem Capital Parners a.s. - www.stockmarket.cz i np. Yandex, który w niedługim czasie debiutować będzie na amerykańskiej giełdzie (rosyjska wyszukiwarka internetowa) .. organizatorami emisji są w tym przypadku Morgan Stanley, Deutsche Bank oraz Renaissance Capital .. to jest przecież takie proste ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siwy Re: Capital Polska - Kontrakty IP: *.chello.pl 11.08.08, 19:46 Fajnie że tutaj wpadłeś i zamieściłeś swoją opinię. Nie zgadzam się z nią, ale przynajmniej wszyscy krytykujący mogą się zastanowić, czy na pewno mają rację. Napisałeś, że jeszcze nie zarobiłeś, dzięki za szczerość. Jak zarobisz w dłuższym okresie, daj koniecznie znać, no i rozejrzyj się czy inni też zarobili. Wtedy będzie argument nie do podważenia. Mnie zawsze jedno zastanawiało, nagonisz im klientów, powinieneś dostać prowizję i potem prowizje od każdej ich transakcji. Załóżmy że Ci się to udało i należy Ci się potem z tego tytułu wiele tysięcy miesięcznie. Myślisz, że je dostaniesz? Nie sądzę, jak już uzbierasz odpowiednią ilość, podziękują Tobie, a zysk wezmą dla siebie. Co wtedy będziesz czuł? Ten tekst o 3500 miesięcznie też nie jest za szczęśliwy. Jeśli ktoś ma takie STAŁE wynagrodzenie, również może się rozwijać i ma większe możliwości, niż w Capital Polska. Tutaj myślę że przede wszystkim nauczą Cię pokory i dadzą lekcję życiowej mądrości. No, może choćby dlatego warto. Jeśli chodzi o wiedzę rynkową ludzi, którzy idą do Capitala, to jest ona na żenująco niskim poziomie i nie posiądziesz jej w 2 miesiące. Skoro zdecydowałeś się dać radę na tym forum odnośnie pewnej spółki, ja za darmo dam Ci inną radę: na krytykowanej przez Ciebie polskiej giełdzie będzie można w ciągu najbliższego roku zarobić kokosy zdecydowanie większe od tych w USA. Jak? Na kontraktach, grając na spadki, bo zostały nam ostatnie dni wzrostowe, a potem masz ponad rok spadków, czyli prawdziwą bessę. Jak namówisz wtedy ludzi na kupno akcji, pozostanie Twoją tajemnicą. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
7honda7 Re: Capital Polska - Kontrakty 21.08.08, 06:15 widzisz - ja już wiem że ludzie tam zarabiaja po 50 000 pln miesięcznie .. fakt że nie każdego miesiąca ale raz na jakieś 3 miesiące taka wypłata jest spokojnie możliwa .. rekord wyniósł 95 000 pln .. Gościu pojechał teraz w delegację do Bułgarii gdzie firma otwiera swoje biuro .. A akurat znam go z uczelni więc wiem, że to nie ściema .. No i jest dokładnie tak jak mówisz - dostajesz pieniądze od kazdej transakcji kupna/sprzedazy - jeśli masz stałych klientów to nie musisz juz pracować tak ciężko jak na początku i wyrabiać norm (ok. 60 rozmów z klientem dziennie (ZREALIZOWANYCH - a nie połączeń bez załatwienia konkretu!!) .. od Ciebie zależy na ile się starasz .. No i jeszcze .. ja wcale nie odciągam Polaków od polskiej giełdy - tu po prostu wszystko jest na razie znacznie mniej rozwinięte jeśli chodzi o instrumenty stosowane na rynku .. też uważam że w długim okresie giełda w Polsce jest perspektywiczna .. ale w DŁUGIM okresie .. A Capital Partners a.s. skupia się głównie na agresywnej grze krótkoterminowej.. kupujesz o 10:00 sprzedajesz o 15:00 .. ad. Gra na spadkach na polskiej giełdzie - świetnie. Pojawiają sie nowe mozliwości .. z tym że transakcje SHORT na giełdzie w Stanach to już od wielu lat powszechny standart.. Nie wiem czy słyszałeś o kontraktach na pogodę. Służą do zabezpieczenia ryzyka np. imprez masowych gdzie wpływy finansowe zależą w dużej mierze od warunków atmosferycznych. Takie możliwości stwarzaja giełdy światowe. A jeśli ktoś preferuje rynki wschodnie czy polską giełdę - nie ma problemu - Capital Partners a.s. ma pozwolenie na działalność również na tych giełdach. Ad. wiedza na temat giełdy - to w gruncie rzeczy wszystko jest bardzoo proste - opiera się na umowach między instytucjami finansowymi, inwestorami oraz na prawie finansowym. Trzeba poznać sporo ustaw. Ja jestem w tej dobrej sytuacji że skończyłem studia finansowe (FIBA na SGH) więc mam ogólne pojęcie na ten temat.. Natomiast skomplikowane modele matematyczne służące do analiz to już domena analityków giełdowych a bardziej nawet ich komputerów. Nie kazdy musi znać się na całkach żeby inwestować na giełdzie. Pozdrowienia! PG Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siwy Re: Capital Polska - Kontrakty IP: *.chello.pl 22.08.08, 10:47 Podajesz mi duże liczby, fakt. Tylko takim dużymi zarobkami mamieni są wszyscy kandydaci do pracy od ok. 2 lat i dziesiątki czy nawet setki z nich już odeszły. A przecież wszyscy byli ambitni i nastawieni na ciężką pracę. Tylko nie na jawne oszustwo. Gdyby te zarobki miały być tak duże i jak rozumiem raczej ulegać ciągłemu zwiększeniu (stali zadowoleni klienci i nowi pozyskani), to ho ho, ile osób już mogłoby tyle zarabiać, a nie odchodzić. Nie uwierzę w tezę, że Capital Polska jest OK, a cała rzesza kandydatów to zwykłe nieroby. Dodam, że jakich nie miałbyś wyników, w każdej chwili mogą Cię wyrzucić, nawet jak należy Ci się kilkadziesiąt tysięcy. Wystarczy, że "w swej subiektywnej opinii" wyrażą niezadowolenie. Chcesz wtedy walczyć o swoje? Jedź do Czech i przed tamtym sądem próbuj, chociaż w umowie podpisałeś na takie warunki zgodę. Jeśli chodzi o transakcje które mi opisałeś, OK, w USA to zupełnie inny rynek, kosmiczny przy naszym. Tyle że dla klienta liczy się zysk, a nie obstawianie pogody, tylko dlatego że u nas tego jeszcze nie ma. Co do wiedzy finansowej: po prostu zgódźmy się, że większość jej nie ma, a szkolenia są pseudoszkoleniami. Ja skończyłem ekonomię, studia podyplomowe o rynkach finansowych, od kilku lat aktywnie działam na giełdzie (ale nie mam wątpliwości, że jeszcze długa droga przede mną), a w Capitalu na szkoleniu wmawiali mi, że istnieje coś takiego jak WIG 30. No zabawne. Owszem, do inwestowania nie trzeba wiedzy, wystarczy mieć pieniądze i zaufanego, doświadczonego doradcę. Ale to w sumie tak na marginesie. Chciałbym zaprosić Fantastyczną4 do rozmowy. Z racji tego ile pracował w Capitalu, ma wiedzę jakiej o tej firmie jakiej ani ja, ani Ty nie mamy. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fantastyczna 4 CP z punku widzenia Fantastycznej Czworki IP: *.gfk.pl 22.08.08, 20:43 My sie chetnie przylaczymy I na samym poczatku musze przyznac ze zarobki takie sa realne. Tylko po pierwsze dosc sporadyczne, bo malo ktory klient nie zostanie "przemielony" niz zdolasz zainwestowac mu cokolwiek. A po drugie, tabele prowizji brokerow sa dosc "magiczne". Bo w pierwszej wersji mialo byc ze te wartosci to DOLARY, wersja dwa to juz ZLOTOWKI, trzecia zgadnijcie, oczywiscie CZESKIE KORONY, a potem sie nagle okazalo ze to nie jest na reke, tylko minus podatek i tutaj niespodzianka, minus kosztu uzyskania przychodu jekie ponosi CP :) (Z tego co wiem ostatni punk bezprawny, przynajmniej w Polsce) Ale tez przyznam szczerze, ze bylismy na tyle zmotywowani, ze i prowizje w tej wersji nie stanowily by problemu. O ile ktos by powiedzial na poczatku co i jak, a nie za co i raz: "...Nie to tak jest, i w Czechach tak jest my tak mowilismy od poczatku przecierz..." Fajno ;) Co do wyrzucenia, niestety racja. Podburzysz czyjs autorytet i do widzenia. Wiec usmiechasz sie i udajesz ze robisz tak jak chca, a naprawde bierzesz sprawy w swoje rece i do roboty. I nie mowie o systemie bo jest naprawde niezly, ale raczej o tym zeby byc elastycznym i inteligentnym, a nie swego rodzaju rzemieslnikiem i robisz na sztuki. A co do wiedzy, powaznie, wiekszosc zaczynajacych jej nie ma. I nie mozna liczyc na to ze Cie ktos nauczy, no moze z malymi wyjatkami, ale przede wszystkim trzeba liczyc na siebie, a wiedza czesto sie przydaje i nic jej nie zastapi niestety. A co do modelu inwestowanie to mial byc wlasnie taki jak napisal "siwy". Znasz sie na swoim biznesie i dzieki temu masz pieniadze, to szukasz kogos kto sie zna jak na innym, czyli kogos kto wie jak je zainwestowac, bo nie masz czasu zeby samemu nad tym sledzic. I mowie wam, niejeden oddal by nawet polowe zysku, gdyby tylko znalezc kogos kto by umial sie tym zajac dobrze. Pozdrawiamy i do uslyszenia My sie bedziemy kosnekwentnie powtarzac, pracowalismy 8 miesiecy, a jednak kazdy zrezygnowal, mimo ze wedle zdania menadzerow bylismy najlepsi. Czemu? Ciekawi? Ktos ma pytania o CP, postaramy sie odpowiedziec. FANTASTYCZNA 4 4fantastyczna@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Enigma Re: Capital Polska - Kontrakty IP: 212.127.90.* 02.10.08, 00:43 Jegomość "7honda7" występuje na kilku forach poświęconych firmie capital polska i powiązanej z nią capital partners, cały czas agituje na rzecz obu tych pseudo finansowych instytucji, których głównym zadaniem jest wyciąganie pieniędzy od ludzi. Obiecuje się im wspaniałą stopę zwrotu podczas gdy tak naprawdę ludzie ci często tracą oszczędności kilku lat. Pan "7honda" i "spółka' z Czech to ignoranci, którzy o giełdzie nie mają pojęcia, zwykli pozerzy. A te pensje po 30, 50 i więcej tys. na miesiąc to bajki owszem mogą się zdarzyć jak znajdziecie frajera, który wpłaci kilka milionów ale to jak wygrana w totolotka...zdarza się bardzo rzadko. Szkoda czasu P.s. przez pewien okres byłem związany z capital partners, udało mi się coś zarobić ale obecnie niektórym klientom nie byłbym w stanie spojrzeć w oczy, część z nich straciła niemalże wszystko przez idiotyczne decyzje pseudo managerów, którzy giełdę to widzieli ale w telewizji Odpowiedz Link Zgłoś
7honda7 Re: Capital Polska - Kontrakty 02.10.08, 15:14 Droga Enigmo, ja nie agituję i skąd wiesz jakie mam pojęcie o rynkach kapitałowych skoro nigdy mnie nie widziałeś .. Natomiast we wszystkich postach starałem się podejść do sprawy z dwóch stron .. Raz - możliwości inwestycji na tamtym rynku (pozytywne) Dwa - styl prowadzenia biznesu (negatywne) - wszędzie też zachęcałem do samodzielnego sprawdzenia spółki, domu maklerskiego itd. Chciałem pracując tam wpłynąć jakoś na sposób działania tej instytucji bo wiele kwestii było dobrze rozwiązanych .. No ale mi się nie udało .. Obecnie sam się przejechałem na CP / Bohemia - nie wypłacili mi podstawy .. i tu nawet nie chodzi o 1000 PLN tylko o zasady .. Takich cwaniaków trzeba gnać .. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edwart Re: Capital Polska - Kontrakty IP: *.nitronet.pl 21.01.09, 21:54 Ok. Rzeczywiscie wszystko fajnie opisujesz. Ale co powiesz o Waszych kosmicznych prowizjach, ktore pobieracie przy dokonywaniu transakcji (po 1,38% od transakcji kupna i sprzedazy akcji, co daje 2,76%). Ja na szczescie wiem o co chodzi (konsultanci, managerowie z tego zyja i zalezy im na obrocie, aby zarobic - szkoda tylko ze kosztem klienta, inwestora). Zal i pelny brak profesjonalizmu. Nie wiem czy wiesz ze w Polsce sa instytucje, ktore oferuja juz od dawna podobne uslugi (mozliwosc inwestowania w akcje jak i indeksy na ponad 20 swiatowych gieldach - w tym gielda amerykanska). W przeciwienstwie do Was prowizja wynosi 0,3%. Przy calej transakcji zakupu i sprzedazy daje to roznice ponad 2%!!! Chyba sam wiesz, ze ludzie umieja liczyc:) Co Ty na to? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dfgdf Re: Capital Polska IP: *.acn.waw.pl 13.08.08, 13:53 Przestancie klamac nie dajecie podstawy ,premie naliczane sa z kosmosu a sama firma wyrobila sobie juz nie ciekawa opinie. Albo zrobcie cos z tym albo chcociaz przestancie klamac w zywe oczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: men Re: Capital Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.08, 18:33 Pracowałem w tej firmie ok miesiąca przepraszam w tej psełdo firmie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: men Re: Capital Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.08, 18:45 pracowałem w tej firmie ok miesiąca sory psełdo firmie 1żebu dostać się na drugie piętro trzeba prosić ochroniaża aby wezwał ci winde ponieważ firma nie wydaje kart wstępu do windy 2 nie prubójcie dostać się tam autem ponieważ za parking też trzeba płacić skandal 3wychodząc na przerwe pamiętajcie ze macie tylko 10min. a tylko się spóźnij 1min. to już awantura 4 zapomnijcie o pensii to jest fikcja tam nie ma czegoś takiego zawsze bedzie pretekst żeby ją odebrać 5 prowizje sprzedaże powiedzcie kto da wam 100tyś$ przez telefon na miły głos nie zdobędziecie klijenta chyba że macie bogatego wujka bądz kogoś z rodziny 6szkolenia kto przez 3 godziny nauczy sie czegoś natemat rynku czy giełdy pozaty żaden menager nie ma tam licencji maklera 7baza danych to obłuda cała lista to albo sp.zoo nad którymi czuwa skarb państwa albo to 1 lub 2 osobowe firmy kturymi żądzą ludzie nie mające odłożone 2 tyś. zł dam rade nie próbujcie nie warto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos28 Re: Capital Polska IP: *.acn.waw.pl 27.08.08, 22:35 A ja powiem swoje,mimo ze CP robi zagrywki to jeden daje im wielki + DAJA SZANSE MLODYM LUDZIA BEZ DOSWIADCZENIA I BÓG WIE JAKIEGO DOŚWIADCZENIA TAK JAK JEST NA ZACHODZIE.KAZDY MA SZANSE !!!! Tu maja umnie wielki podziw i tak trzymajcie.BRAWO DLA WAS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Capital Polska IP: *.chello.pl 28.08.08, 15:56 Gratuluję tym którzy w ramach CP będą pracować pod nazwą inną: bohemiaiz.cz/pl/ To Ci sami złodzieje:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MrMgr Re: Capital Polska IP: *.bu.edu 29.08.08, 21:02 No zanosi się na rebrandiing... www.praca.pl/site/s,joboffers,type,page,id,49569,from,email.html Skoro CP jest na czarnej liście to Bohema jako nowa firma krzak będzie czysta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gal anonim :) Re: Capital Polska IP: 89.108.212.* 11.09.08, 16:36 Wlasnie dostalem propozycje pracy w Capial Polska Troche poszperalem i znalazlem kilka firm, ktore oferuja ludzaco podobne ogloszenia o prace: Cpital Polska: capitalpolska.pl Bohemia Iz bohemiaiz.cz/pl/ Renaissance Capital rcapital.pl/ Na stronach znalazlem info ze wszystkie trzy wspolpracuja z: Capital Partners stockmarket.cz/pl/ A pierwsze dwie nawet maja taki sam adres w Warszawie Czy moze ktos pracuje w ktorejs z nich i moglby sie podzielic jakimis informacjami? Bo nie wiem za bardzo o co tu chodzi. Z gory dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niedoszly pracowni Re: Capital Polska IP: *.mobile.playmobile.pl 11.09.08, 16:52 No wlasnie czy Capital Polska, Bohemia Iz i Renaissance Capital to to samo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fantastyczna 4 Re: Capital Polska IP: *.gfk.pl 09.09.08, 19:48 Niestety nam to sie wydaje, ze oni raczej zamiast dawac szanse, wykorzystuja takie myslenie jak Twoje. Jasne na zachodzie tak jest, ale w CP daleko im do tego :( Bo na zachodzie to duze firmy i w dodatku dzialajace uczciwie. My sie bedziemy kosnekwentnie powtarzac, pracowalismy 8 miesiecy, a jednak kazdy zrezygnowal, mimo ze wedle zdania menadzerow bylismy najlepsi. Czemu? Ciekawi? Ktos ma pytania o CP, postaramy sie odpowiedziec. FANTASTYCZNA 4 4fantastyczna@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamaz Re: Capital Polska IP: 82.160.17.* 30.08.08, 17:48 no ja im "wspolczuje", bo lapia sie juz ostatniej deski ratunku zeby jeszcze cos zdzialac na tym polskim rynku,a i tak sa z gory spaleni bo to forum i tak zostanie, tylko po prostu niebawem zmieni nazwe z Capital Polska na Bohemia Iz :) taka jest jednak prawda ze gó.. niewiadomo jak bedzie owiniete i tak zostanie gownem. tyle. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosik Re: Capital Polska IP: *.acn.waw.pl 11.09.08, 01:11 Pytanie do pracujacych aktualnie Zmienilo sie cos w CP na lepsze po zmianie nazwy firmy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracowalam...UWAGA Re: Capital Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.08, 10:03 Ludzie! To jawne oszustwo Szkoda mi osob, które przeszly pranie mózgów, są tak zmanipulowane, że pracują nawet po 3 miesiące nie widząc zlamanego grosza obawiam się, że jak przekręt ujrzy światlo dzienne będą musieli z wlasnej kieszeni rekompensowac straty inwestorow.. szczerze odradzam, nie dajcie się oszukiwac pierdo..nym pepiczkom!! nie podpisujcie niczego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracowalam...UWAGA Re: Capital Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.08, 10:08 jeszcze jedna sprawa... może być tak, ze tych kilku menago, co niby zarabiają, jest podstawionych... Czy ktoś o tym myślal????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś