Dodaj do ulubionych

Praca w warszawie.........jak jej szukać??

13.04.07, 21:02
Jestem zrozpaczona:do wawy przeprowadzilam sie po szkole(mam licencjat)w
sierpniu ub.r.Pół roku pracowalam tu w firmie wprowadzając dane do systemu
księgowego,póżniej troszkę w gastronomii bo kasa większa,ale to znowu
atmosfera przyprawiająca o wrzody żołądka,więc też odeszłam.Teraz szukam
pracy i nic tylko akwizycja i ekspedientki do spożywczaków.Włosy z głowy
sobie wyrywam pisząc 100 e-maila czy wydzwaniając do ogłoszeń z gazet.Sama
już niewiem co żle robię JAK MAM SOBIE ZNALEŚĆ NORMALNĄ PRACĘ W WAWIE.Ja
niemuszę naprawdę na początek zarabiać niewiem jakich kokosów, skoro już tyle
wytrzymałam tu mając tak marne zarobki,chce pracować
naprawdę.Pomóżcie,doradzcie jak tu się normalnej pracy szuka??????
Obserwuj wątek
    • Gość: to jest oczywiste Re: Praca w warszawie.........jak jej szukać?? IP: *.acn.waw.pl 14.04.07, 02:46
      No żeby pracy nie móc znaleźć... w Warszawie!
      Nawet nie jestem sobie w stanie wyobrazić, jak takie coś jest w ogóle możliwe??
      To są gdzieś ludzie szukający tutaj pracy? Przy takim deficycie pracowników? Z pocałowaniem ręki fachowców się szuka i trzeba być wyjątkiem, aby nie móc się dziś odnaleźć na rynku pracy. Kim to trzeba być aby mieć z tym problem? Patałachem?
      • Gość: Janik Re: Praca w warszawie.........jak jej szukać?? IP: 217.11.129.* 14.04.07, 10:04
        Spróbój w call center, jest ich dużo w wawie, tylko uwazaj na pcm, ctm, ccp i
        arterie.
        • Gość: Regina Re: Praca w warszawie.........jak jej szukać?? IP: *.chello.pl 14.04.07, 10:06
          Nie słuchaj tego patałacha wyżej - call centre jak najbardziej, ja jako
          studentka tez tak zaczynałam, może jakaś asystentka, recepcjonistka, przejdź
          się do agencji typu Randstad czy innej oni często rekrutują na takie
          stanowiska. Bedzie dobrze, głowa do góry!!!
        • Gość: smyQ Re: Praca w warszawie.........jak jej szukać?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 10:06
          A co jest nie tak z arterią??
          • Gość: Janik Re: Praca w warszawie.........jak jej szukać?? IP: 217.11.129.* 14.04.07, 10:15
            popierwsze nie jestem zadnym palatem, po drugie call center jest dobre na
            poczatek, aby sie zachaczyc i szukac dfalej, co, moze nie mam racji? a jak masz
            już kaskę, to spokojnie szukasz sobie dalej.
            Co do arterii to malo placa, generalni atmosfera jest spoko.
            • Gość: smyQ Re: Praca w warszawie.........jak jej szukać?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 11:48
              Mało płacą to pojęcie względne,ja ucze się dziennie ale mino to mam troche czasu
              na prace i ostatnio dostałem propozycje 5,50 netto na godzine i przeraziłem
              się,że istnieją jeszcze takie stawki,jak dla mnie juz 7 n na godzine jest
              bardzo dobrze tylko mały problem bo nie moge znalezc firmy ktora tak płaci:/
              Słyszał ktoś o Delta Contact? bo teraz tam bedziemy uderzać chyba z kolegą(dobre
              godziny pracy dla studenta dziennego;) )

PS. Wiem,że 12 brutto płaci tele ale ich mam w dupie ;),nie miałbym sumienia
              wciskać ludziom tego szajsu,pisze to jako były abonent Tele2 ;)
              • Gość: Janik Re: Praca w warszawie.........jak jej szukać?? IP: 217.11.129.* 14.04.07, 11:51
                Spoko, masz racje.
                wiem, że 12brutto jest w IG na Jagiellonskiej. Maja tam tele i inne projekty,
                infolinie i ankiety, moze tam?
              • Gość: smyQ Re: Praca w warszawie.........jak jej szukać?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 11:52
                Qrde tak patrze,że wy z Tele2 jestescie,no ładnie ;) jeden IP ;) :) :)
                • Gość: smyQ Re: Praca w warszawie.........jak jej szukać?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 11:55
                  Janik,tak szczerze w jakich firmach pracowales do tej pory i jakie były
                  płace(domyślam sie,ze macie teraz w tele kaske za poleconego tak jak ja mialem w
                  ND ;) ) A infolinie tez u nas byly ale to kilka osób a reszta na projektach ery
                  tak jak wy na Tele2,tylko Ty nie jestes juz telemarketerem ;)
                  • Gość: Janik Re: Praca w warszawie.........jak jej szukać?? IP: 217.11.129.* 14.04.07, 12:02
                    zacząłem od Call Center Poland S.A. Góra Kalwaria stawak 5,46 netto, fajnie, co?
                    Później D+S, hi, dobre czasy, płacili po 14 brutto, ale była zryta atmosfera,
                    cóż trudno, teraz IG, 12 brutto, kilka projektów,
                    decyzja zawsze należy do Ciebie. Co do adresów to tak, bo siedzę na infolinii i
                    sobie piszę, hi, hi. nie ma co robić.
                    Pozdrawiam
                    • Gość: smyQ Re: Praca w warszawie.........jak jej szukać?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 12:15
                      No tak ale jak przychodzi świeżak do firmy to nikt go nie posadzi na infolinii
                      bo musi być ogarnięty w temacie,także zazwyczaj przyjmuje się osobe
                      wykwalifikowana na daną infolinie albo sadza na masówce jaką u was w firmie jest
                      tele,prawda ?
                      Poza tym osoba pracująca na infolinii ma inną stawkę od konsultanta-natręta ;)
                      Dobrze wiesz,ze płaca zależy od projektu...płaca i prowizja, której Ty nie
                      dostajesz(jeśli piszesz prawde o tej infolinii) I od kiedy osoby na infolinii
                      mają net?? U nas mieli tylko supervisorzy,i pykali se w jakies głupie gierki z
                      nudów ;) człowiek szału dostawał..a ja zaczynałem od stawki 5,66 netto,wiec
                      niewiele lepiej
                      • Gość: Janik Re: Praca w warszawie.........jak jej szukać?? IP: 217.11.129.* 14.04.07, 12:33
                        neta nie ma u nas masówka tele2, tylko dostep do stron tele, info ma takie
                        zapotrzebowanie. wazne, ze nie ma spadkow i rozmowa jast cacy. jak mamy oiczeki
                        i spadki to superv. sie "zlosci" i delikatnie mowiac "pieni"
                        • Gość: smyQ Re: Praca w warszawie.........jak jej szukać?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 12:41
                          Jak nie ma neta to jak piszesz ;);)]
                          Na jakiej jestes infolinii?
                          Jak darmowa to zadzwonie,daj numer ;)
                          • Gość: do wykształconych. Re: Praca w warszawie.........jak jej szukać?? IP: 80.50.181.* 14.04.07, 14:28
                            rozumiem potrzebę wygadania się ludzi z telemarketingu , infolinii itp.
                            słuchawek ...
                            ale ciekawa jestem czy znajdują prace ludzie po studiach , z kilku lub
                            kilkunastoletnim doświadczeniem ? bo mnie się wydaje ,że tu jest najgorszy
                            problem-chodzi mi o humanistów - tu nie ma zapotrzebowania masowego jak na
                            informatyków , zawsze może być ktoś inny przyjęty do PR, MARKETINGU CZY
                            REDAKCJI - I PADA DDPOWIEDź - " NO AKURAT ZDECYDOWALIśMY SIę NA panią X /pana Y
                            -ALE NIECH ZOSTANIE CV TO MOżE KIEDYś ..." kiedyś nie następuje ...
                            i co wtedy : podejmujecie prace poniżej wykształcenia ? ? napiszcie proszę ...
                            • Gość: Janik Re: Praca w warszawie.........jak jej szukać?? IP: 217.11.129.* 14.04.07, 16:23
                              Normalnie, w colu pracuja ludzie w roznym wieku i z roznym wyksztalceniem. coll
                              jest otwarty na wszystkich, nie ma problemow. pracuje u nas koles, ktory ma 56
                              lat. nawet spoko koles.
                              • Gość: smyQ Re: Praca w warszawie.........jak jej szukać?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 16:46
                                haha,taa.......zapierniczaj se cały czas w CC,na umowe zlecenie,najlepiej po
                                12h,byle dureń się nad tobą wytrząsa(jak nie "klient" to superważniak w
                                firmie,ogólnie jesteś traktowany jak pracownik obozu(kołchozu),bo call centre to
                                takie wlasnie obozy(na jednej rozmowie kwalifikacyjnej pani stwierdziła,że
                                zadaje takie pytania jakbym miał pracować w jakimś obozie,co świetnie świadczy o
                                poprzedniej firmie słuchawkowej ;))No i najwazniejsze ta praca, która jest
                                kompletnie bezmyslna(klepanie regułek,ciągle te same
                                argumenty)monotonna,stresująca(nie raz mi puszczali wiązanki "klienci" lub
                                drwili z charakteru mojej pracy do dopiero wkurza,bury za drobne błędy na
                                coachingach) całkowicie człowieka odmóżdża i pozbawia trzezwego myślenia,stajesz
                                się maszynką.Niestety przez to,ze nie ma innej pracy dla studentów
                                dziennych,choć zaoczni tez pracują trzeba się przemęczyć,ale nie jest to praca
                                dla absolwentów!!!!! TO PRACA DORYWCZA DLA STUDENTÓW LUB STAŁA DLA NIEUDACZNIKÓW
                                ŻYCIOWYCH(zanim nie oślepną,bo siedzi sie non-stop przed kompem)
                                • sanyu Re: Praca w warszawie.........jak jej szukać?? 19.04.07, 19:14
                                  co to jest IG?
                            • Gość: ann Re: Praca w warszawie.........jak jej szukać?? IP: *.chello.pl 16.04.07, 18:39
                              Gość portalu: do wykształconych. napisał(a):

> ale ciekawa jestem czy znajdują prace ludzie po studiach , z kilku lub
                              > kilkunastoletnim doświadczeniem ? bo mnie się wydaje ,że tu jest najgorszy
                              > problem-chodzi mi o humanistów - tu nie ma zapotrzebowania masowego jak na
                              > informatyków , zawsze może być ktoś inny przyjęty do PR, MARKETINGU

oczywiście, że się zawsze ktoś znajdzie do PR czy marketingu, bo jest mnostwo
                              ludzi z kierunkowym wykształceniem i doświadczeniem. Żeby pracować w tych
                              branżach trzeba mieć konkretną wiedzę z zakresu komunikacji marketingowej, a do
                              tego swobodę wyrażania się w mowie i piśmie. Ciekawa jestem, skąd sie bierze u
                              niektórych przeświadczenie, że humaniści z klucza się do tego typu pracy nadają
        • Gość: nowa22 Re: Praca w warszawie.........jak jej szukać?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 17:28
          Dobrze prace można znaleść ale za jakie pieniądze za 800zl??pozatym ja niecgce
          pracowac w sklepie itp.oczywiscie szanuje ludzi ktorzy tam pracuja ale mnie
          stac na cos wiecej nie po to chodzilam do szkoly zeby teraz pracowac za takie
          grosze.Szukam pracy biurowej poniewaz jestem absolwentka i mam malutkie
          doswiadczenie zgodze sie pracowac na poczatek za niewielkie pieniadze powiedzmy
          te nawet 1200 ale w zamian za to ze sie bede mogla czegos tam nauczyc.Caly sek
          w tym ze niemoge znalesc nawet za te glupie 1200 pracy biurowej, juz sama
          niewiem jak mam ja znalesc mam z ulicy wchodzic do biur rachunkowych i pytac
          sie czy niepotrzebuja kogos do biura jak moge znalesc sobie tu taka
          prace????????poradzcie prosze bo to wysylanie e-meili i przegladanie gazet nic
          mi nie przynioslo
          • Gość: smyQ Re: Praca w warszawie.........jak jej szukać?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 17:48
            To chodzenie po biurach nie jest takie głupie tak naprawde,moja mama tak
            znalazła prace(akurat tego samego dnia zwolniło się miejsce;)) choć to było
            jakis czas temu to myśle,że nadal aktualny sposób....a tu przykład..
            W zeszłym roku po zdaniu matury miałem dostać internet,wiec poszliśmy zakupić
            aktywacje z modemem,i moja mama jako,że jest gadatliwa:) wybadała panią która
            nam sprzedawała ową neostrade i...okazało się,że Ta pani jest kierowniczką
            punktu Orange i ma problemy z pracownikami,szuka i nie może znalezc ;) Więc jest
            szansa,ze dużo osób szuka pracowników poprzez znajomych ale jak sama pójdziesz
            to może sie zastanowi...także próbuj
            • Gość: Fortuna Re: Praca w warszawie.........jak jej szukać?? IP: *.chello.pl 14.04.07, 18:14
              Ludzie zrozumcie w końcu, że Warszawa to nie Ziemia Obiecana. Dlaczego każdy z
              przyjezdnych zakłada, że w stolicy dorobi się kokosów. W dodatku czasu się
              zmieniły i to, że skończyłaś studia licencjackie wcale nie znaczy, że
              będziesz "sporo" zarabiać. Nie masz doświadczenia i tu jest największy problem.
              Podejrzewam, że pracę za 800zł znalazłabyś i u siebie w mieście natomiast życie
              w Wawie jest o wiele droższe.
              • Gość: portalu Re: Praca w warszawie.........jak jej szukać?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 19:33
                Nie chcę autorki wątku dobijać, ale z taką ortografią jak jej i wielokrotnie
                błędnie pisanym "znaleść" poważnie bym się nad pracą biurową lub poprawieniem
                ortografii zastanawiał.
              • Gość: nowa22 Re: Praca w warszawie.........jak jej szukać?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 08:04
                Przeprowadzajac sie do wawy wcale nie myslalam , ze to ziemia obiecana, ale
                pochodze z regionu Polski o naprawde duzym bezrobociu, gdzie prace nawet mloda
                osoba moze znalesc tylko w hipermarkecie, albo na jakims stazu za 450zl.A to ze
                niemam doswiadczenia??kazdy kiedys z nas nie mial doswiadczenia prawda?Tu w
                wawie pomimo wszystkiego mam wieksze szanse,chce pracowac i dlatego jeszcze
                nie wyjechalam za granice, bo tak robi wiekszosc u mnie-wyjerzdzaja za
                granice.A jesli chodzi o moja gramatyke ...przepraszam a co to forum
                polonistyczne???
                • Gość: marko Re: Praca w warszawie.........jak jej szukać?? IP: *.aster.pl 16.04.07, 17:26
                  forum polonistyczne to nie jest ale słownik ortograficzny by Ci sie
                  przydał.Pozdrawiam
                  • Gość: do nowej .. Re: Praca w warszawie.........jak jej szukać?? IP: *.pl 16.04.07, 18:38
                    dziewczyno , z czego Ci dali licencjat ?? podstawowe słowa -przyjeżdżać
                    -wyjeżdżać -to może lepiej faktycznie pojechać trochę dalej ...
                    • Gość: gums A ja ją jednak dobiję... sorry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 19:35
                      Z tą ortografią to nie wróźę ci szybkiego znalezienia pracy... weź się kobieto
                      za siebie, bo to wstyd tak pisać...
                      • Gość: go to Africa Re: A ja ją jednak dobiję... sorry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 20:30
                        nikt się nie czepia do twojej gramatyki jak stwierdziłaś,chodzi raczej o
                        ortografie..;) taka mała różnica ;):)
                        • Gość: hrk Re: A ja ją jednak dobiję... sorry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 22:13
                          jak takie bledy bedziesz sadzila w dokumentach aplikacyjnych, ktore bedziesz wysylac do firm, to nie licz na jakas wyjatkowa prace...
                          • Gość: nowa22 Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 15:30
                            dzieki dla osob, ktore odpowiedzialy na pyt, a tym co czepiaja sie gramatyki,
                            ortografi...w necie tak sie pisze tu to niema znaczenia, wazne aby szybko
                            napisac,odpisac a pozatym to mi jest was zal bo chyba jestescie
                            niedowartosciowani i co chcecie sobie w ten sposob podniesc mniemanie o sobie??
                            hehe...jesli juz piszecie to na temat a nie sie czepiac blachostek
                            • Gość: hrk ortografia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 21:10
                              o ludzie!, trzymajcie

błahostki piszemy przez 'h' i 'poza tym' piszemy oddzielnie.
                              o nasz jezyk ojczysty dbamy wszedzie, i podczas rozmowy swobodnej przy piwie, i na forum. demostryjemy ten sposob swoj patriotyzm. ;)

(na marginesie, sprawdz w slowniku co oznacza wyraz 'gramatyka')
    • Gość: Otto Do nowej 22 IP: *.acn.waw.pl 16.04.07, 21:50
      W twoim przypadku najlepszym rozwiązaniem byłoby znalezienie dobrze ustawionego
      chłopa, bo sama sobie raczej nie poradzisz, zwłaszcza z twoim językiem, chyba że
      interesuje cię praca ekspedientki za 1200 albo i mniej. Licencjatów jest dzisiaj
      jak psów, zwłaszcza po różnych prywatnych szkółkach, więc z twoim dyplomem
      raczej świata nie zawojujesz.
      • Gość: Monika_wawa Brak pracy w Warszawie.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 20:11
        Ja mieszkam w Warszawie od roku. Studiuję (jestem na pierwszym roku!!!!) Od razu
        znalazłam pracę na 6 miesięcy przy wyborach samorządowch, później przez 5
        tygodni szukałam nowej pracy...przebierałam!!!Wybrałam coś co da mi najlepszy
        wpis do CV..praca w polkomtelu w departamencie podatków. Jeżeli ktoś mi powie,
        że w Warszawie nie ma pracy to chyba nie potrafi szukać tej pracy.....

p.s co do gramatyki, nie chcę się czepiać, bo sama niejednokrotnie popełniłam
        błędy...ale dziewczyno jak Ty takie same błędy walisz w dokumentach
        aplikacyjnych to wybacz, ale sama wyrzuciłabym Twoje CV!!! Błędy to nie kwestia
        presji czasu, ale wyczucia i przyzwyczajenia, wyuczenia.
        • Gość: xxx Moniko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 20:22
          moniko_wawa może podzielisz sie tym w jaki to sposób znalazłaś pracę w
          polkomtelu czy to było z ogloszenia? cz może przez znajomych?powiedz wogóle
          jakimi sposobami szukasz tracy?proszę o odp.
          • stworzenje 4 lata po studiach ... 17.04.07, 20:59
            ...artystycznych,bujania sie potem po oszustach w agencjach reklamowych,otarło
            sie nawet o inspekcje pracy, nie płacących pensji,etc. praca do znalezienia na
            szybko to telemarketing każdego tam przyjmą,przeszkolą jak małpę i wiu do
            boksu,ale odeszłam, potem infolinia też tam byłam prawie dwa lata,ale gadać w
            kółko to samo w boże narodzenie i nie tylko to sie może uprzykrzyć-trza by chyba
            z rodziny i przyjaciół zrezygnować praca świątek -piątek no i dolegliwości na
            gardło też są,obecnie znowu szukam czegoś w swoim zawodzie ale porażka...na
            szczęście finansowo nie jest źle,głodem nie przymieram,ale głupio mi gdy siedzę
            w domu,a ktoś tam pracuje gdzieś,wstaje rano etc...i po co ja studia kończyłam...
            szukać się nawet boję czegoś nowego, po studiach pełen zapał teraz to gdzieś
            zniknęło...
          • Gość: monika_wawa Re: Moniko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 21:11
            Wyłącznie ogłoszenia. Nie mam jeszcze tylu znajomych w Warszawie, żeby znalezc
            przez nich pracę. Na ogłoszenia odpowiadam tak jak potrafię ;-)
            Ciągle siedzę w serwisie www.gumtree.pl; www.infopraca.pl w sumie tam znalazłam
            pracę,które dostałam.
            Polkomtel z ogłoszenia też, umowa o pracę na czas określony, ale zawsze coś...w
            koću wpis!!

pozdrawiam
        • Gość: xxx Moniko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 08:20
          A czy ty studiujesz dziennie i na jakim kierunku?Jak Ci płacili?
          • Gość: monika_wawa Re: Moniko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 18:47
            Studiuję zaocznie na SGH - pierwszy rok. Kasa nie była oszałamiająca, bo ja
            raczej celuję w doświadczenie a nie w pieniądze. Mój średni miesięczny dochód to
            ok. 1700netto.

pozdrawiam
            monika
            • Gość: u Re: Moniko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 12:31
              średni dochód miesięczny z czego... bo na dochód może składać się ta praca,
              jakaśdodatkowa plus stypendium..hahaha
              • Gość: monika_wawa Re: Moniko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 20:23
                dochód z pracy :)
    • Gość: Aleksander Do nowa22 IP: *.adsl.inetia.pl 19.04.07, 14:53
      Jeśli masz doświadczenie w gastronomii to może zaiteresuje Cię ta oferta,
      znalazłem ją poszukując coś dla siebie na Pracuj.pl
      www.pracuj.pl/profil_praca_mcdonalds.html
      Wiem, że może nie jest to szczyt marzeń, ale zawsze lepsze to niż nic,
      chociażby na jakiś czas, dopóki nie znajdziesz czegoś innego. Słyszałem, że
      warunki pracy są tam całkiem niezłe. Powodzenia.
    • alex.s Re: Praca w warszawie.........jak jej szukać?? 19.04.07, 15:07
      > Pomóżcie,doradzcie jak tu się normalnej pracy szuka??????

Wbrew pozorom w większych miastach łatwiej o pracę. Więcej jest może i
      chętnych, ale i ofert więcej, więc jest w czym wybierać. Nie zastanawiaj się
      jak najlepiej szukać, tylko rób wszystko, żeby znaleźć. Przeglądaj ogłoszenia
      prasowe, zamieść swoje CV w różnych serwisach o pracy, a takich nie brakuje
      (pracuj.pl , jobpilot, gazeta.pl, ...), warto też rozpoznać teren "praca przez
      agencje". Tu podsyłam pomocny link ze wspomnianego wyżej pracuj.pl :
      www.pracuj.pl/praca-przez-agencje.htm
      Wejdź i przeczytaj jak działają, są tam również odnośniki do różnego rodzaju
      narzędzi ułatwiających poruszanie się po rynku pracy.
      Rób dosłownie wszystko co możliwe, tylko naprawdę musisz być aktywna.
      Pozdrawiam i życzę powodzenia.
    • Gość: hm Re: Praca w warszawie.........jak jej szukać?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.13, 12:09
      a jka sie utrzymać w wawie za 1700?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka