Dodaj do ulubionych

praca w Warszawie IT

IP: *.sloneczne.fly.pl 01.06.03, 14:06
Mam zamiar we wrzesniu jechac do Warszawy aby poszukac sobie jakiejs pracy w
administracji sieciami. Posiadam certyfikat MCSA oraz jestem w trakcie
robiecia sobie certyfikatu Cisco CCNA... Mozecie mi powiedziec jakie sa
szanse na znalezienie dobrej pracy??
Obserwuj wątek
    • Gość: naprawde Re: praca w Warszawie IT IP: *.cyberia.com.pl 01.06.03, 15:49
      nie ma po co tu jeachac, pracy nie ma i tyle
      • Gość: seba Re: praca w Warszawie IT IP: *.sloneczne.fly.pl 01.06.03, 23:01
        Gość portalu: naprawde napisał(a):

> nie ma po co tu jeachac, pracy nie ma i tyle

W branzy IT??
      • Gość: jacek Re: praca w Warszawie IT IP: 62.233.167.* 03.06.03, 14:14
        > nie ma po co tu jeachac, pracy nie ma i tyle

Mysle ze przesadzasz. Co znaczy "nie ma"? "Nie ma" znaczy dokladnie tyle, ze
        jest duzo gorzej niz przed 5-7 laty, ze bardzo trudno znalesc dobrze platne
        zajecia, ze wysrubowane wymagania firm siegnely absurdu.

Ale Gazeta Praca nadal ukazuje sie, pominawszy pierdu pierdu HRowcow ma zwykle
        60 stron i do tego jakies 2500 ogloszen drobnych. Jest jeszcze w Polsce jakas
        Gazeta z ogloszeniami w takiej objetosci? Nawet w takim Wroclawiu czy Poznaniu
        GP jest BIEDNA.

"a czy ty wiesz ze tu sie teraz strasznie pogorszylo?" uslyszalem w 99 jak
        powiedzialem, ze mam zamiar wyniesc sie z Wroclawia do Wawy. No i co z tego...
        a we Wroclawiu sie polepszylo? hehe

Ale mimo wszystko - mozna znalesc jakas prace i to nawet zgodna z wymaganiami i
        oczekiwaniami. No niestety jeszcze nie finansowymi, ale z tym przyjdzie
        poczekac. Mi akurat po 1,5 mies szukania [tyle bylem bezrobotny] udalo sie
        znalesc prace dokladnie taka jaka chcialem w bardzo przyjemnej firmie i z
        normalnymi ludzmi i szefami.

Wiec seba - jak masz mozliowosc to wpadaj i nie przejmuj sie malkontentami. Co
        prawda - ludzi nawet z IT nie maja teraz lekko ale tu praca i tak jakas zawsze
        jest. Poza Warszawa jej po prostu NAPRAWDE NIE MA. I dopiero tam jest po
        znajomosci...
    • Gość: Patryk Re: praca w Warszawie IT IP: *.acn.pl / 10.67.0.* 02.06.03, 08:42
      Nie masz poco tu jechać ale nie dlatego że nie ma pracy tylko dlatego że chyba
      nie masz zanjomości bo bez tego nic sie nie da załatwić.Dobrze płatne posadki
      operatorów,czy adminów sieci są po znajomości jak nie prezesa firmy to
      przynajmniej jakiegoś pracownika danej firmy.Chociaż za jakieś niewielkie
      pieniądze to może znajdziesz pracę sieciowca ale w jakimś molochu gdzie nikt
      nie daje sobie rady.
      • Gość: seba Re: praca w Warszawie IT IP: *.sloneczne.fly.pl 02.06.03, 12:51
        Gość portalu: Patryk napisał(a):

> Nie masz poco tu jechać ale nie dlatego że nie ma pracy tylko dlatego że
        chyba
        > nie masz zanjomości bo bez tego nic sie nie da załatwić.Dobrze płatne posadki
        > operatorów,czy adminów sieci są po znajomości jak nie prezesa firmy to
        > przynajmniej jakiegoś pracownika danej firmy.Chociaż za jakieś niewielkie
        > pieniądze to może znajdziesz pracę sieciowca ale w jakimś molochu gdzie nikt
        > nie daje sobie rady.

Mowiac o niewielkich pieniadzach jakie stawki masz na mysli???
      • Gość: seba Re: praca w Warszawie IT IP: *.sloneczne.fly.pl 03.06.03, 10:34
        Mieszkam w Kielcach i szanse na jakakolwiek prace w branzy sa prawie zadne.
        Zero szansy na prace i rozwijanie sie. Kursy sobie oplacam bo co roku jezdze do
        Niemiec na ogorki.. Taka jest rzeczywistosc na prowincji ....
    • Gość: Norbert Re: praca w Warszawie IT IP: *.tor.primus.ca 03.06.03, 03:35

Gość portalu: Seba napisał(a):

> Mam zamiar we wrzesniu jechac do Warszawy aby poszukac sobie jakiejs pracy w
      > administracji sieciami. Posiadam certyfikat MCSA oraz jestem w trakcie
      > robiecia sobie certyfikatu Cisco CCNA... Mozecie mi powiedziec jakie sa
      > szanse na znalezienie dobrej pracy??

Sadze, ze jestes na tyle mlody aby wyjechac za granice. Sprobuj szczescia...
      • Gość: seba Re: praca w Warszawie IT IP: *.sloneczne.fly.pl 03.06.03, 10:31
        Gość portalu: Norbert napisał(a):

>
        > Gość portalu: Seba napisał(a):
        >
        > > Mam zamiar we wrzesniu jechac do Warszawy aby poszukac sobie jakiejs pracy
        > w
        > > administracji sieciami. Posiadam certyfikat MCSA oraz jestem w trakcie
        > > robiecia sobie certyfikatu Cisco CCNA... Mozecie mi powiedziec jakie sa
        > > szanse na znalezienie dobrej pracy??
        >
        > Sadze, ze jestes na tyle mlody aby wyjechac za granice. Sprobuj szczescia...

Mam taki zamiar ale dopiero gdzies za 2 lata. Chce zdobyc praktyke i
        podszliwowac niemiecki...
        • Gość: poszukujacy Re: praca w Warszawie IT IP: 217.153.132.* 03.06.03, 15:00
          w warszawie jest duzo pracy
          ale musisz podejsc do tego z glowa
          nie jest tak ze po przekroczeniu granic miasta dostaniesz 10 propozycji - tak
          bylo pare lat temu.

Proponuje abys regularnie przegladal na dobry poczatek strony www- wysylaj po
          30 cv dziennie i nie zalamuj sie jesli przez dlugi czas nie bedziesz miec
          odpowiedzi.

Dzis sa takie czasy ze kroluje ststystyka- wyslesz 100 ofert- dostaniesz 10
          odpowiedzi i z jednym pracodawca sie dogadasz.

Ja tak robie i daje to rezultaty. Poniewaz nie mam noza na gardle, to
          tygodniowo wysylam 10 cv i srednio dostaje 2 odpowiedzi z aaproszeniami na
          rozmowe albo cos kolo tego

• Gość: seba Re: praca w Warszawie IT IP: *.klc.vectranet.pl / 195.136.247.* 09.01.04, 22:19
            no i przyjechalem. pracy szukalem 2 miechy i znalazlem. jestem zadowolony i
            dobrze mi sie wiedzie. Pozdrowienia
            • Gość: wlodek Re: praca w Warszawie IT IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 21.03.04, 23:06
              Kurcze, to moze i ja pojade do wawy, jak tylko sie obronie.
              :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka