Dodaj do ulubionych

rosyjski w warszawie

04.07.07, 15:35
Witam,
przenosimy sie do Warszawy i muszę szybciutko znaleźć pracę, czy z
praktycznego punktu widzenia mieszkańców zacnego miasta, mam szansę na dobrą
pracę doskonale znając rosyjski + teoretyczny angielski :)?
Obserwuj wątek
    • Gość: ... Re: rosyjski w warszawie IP: *.aster.pl 04.07.07, 22:13
      Ja znając praktycznie rosyjski, poparty m.in. certyfikatem Jezyk biznesu i
      komercji i znajac praktycznie angielski szukam już drugi rok. Może Tobie się
      poszczęści.
      • vinci_78 Re: rosyjski w warszawie 05.07.07, 13:56
        Nie załamuj mnie, już miałam ciut lepszy humor w związku z tą przeprowadzką.:(I
        co teraz...jakoś będzie, damy radę:) Ja nie mam certyfikatu ale rosyjski a
        dokładnie polski znam bardzo dobrze :)Powodzenia Ci życzę i trzymam kciuki:)
        • Gość: :) minka Re: rosyjski w warszawie IP: *.adsl.inetia.pl 06.07.07, 16:07
          Wydaje mi się, że z rosyjskim - jedyną kwalifikacją o jakiej mówisz będzie Ci
          chyba dość ciężko znaleźć pracę. Jeśli chodzi tylko o dodatkową kwalifikację,
          to ofert nie brakuje , dla orientacji z serwisu pracuj.pl z okręgu
          warszawskiego około 60 ofert.

www.pracuj.pl/OfertyPracy/WynikiProste.aspx?PageMethod=defaultSearch&KeyWords=rosyjski&CategoryId=-1&RegionId=7

Zresztą sama sprawdź co Cię faktycznie może interesować
          www.pracuj.pl/oferty-pracy.html
          Pozdr
          • vinci_78 Re: rosyjski w warszawie 09.07.07, 12:38
            Dzięki za link, przeglądałam stronkę kiedy szukałam pracy w Krakowie, a teraz
            muszę od początku w Warszawie:( eeech...
    • Gość: Piotr Re: rosyjski w warszawie IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 09.07.07, 16:20
      Szanse masz zawsze ale wszystko zależy od wielu czynników (m.in. wykształcenie,
      doświadczenia zawodowe, wiek, prezentacja na rozmowie kwalifikacyjnej itd.) i
      odrobiny szczęścia. Nie zapominaj o tym, że w dużych miastach a tym bardziej w
      stolicy roi się od Ukraińców, Białorusinów, Rosjan z prawem pobytu i pracy w
      Polsce których głównym kryterium w poszukiwaniu pracy jest właśnie znajomość
      języka rosyjskiego. Często też byle by mieć zajęcie oni proponują lub akceptują
      takie warunki płacowe przy których Ty byś pewno kilka dni myślał czy warto
      pracować czy też może lepiej przekwalifikować się! Mówiłem wyżej o tym
      szczęściu bo znam wiele takich przypadków kiedy po 1-2 pracownikach tzw. native
      speakers jęz. rosyjskiego okazywało się, że firmy poszukują np. na stanowisko
      specjalisty ds. eksportu wyłącznie Polaków ze znajomością rosyjskiego.
      Problemem jest tu często brak tzw. kreatywności u gości ze Wschodu, często brak
      też wiedzy o polskich przepisach, zasadach itd.
    • Gość: Piotr Re: rosyjski w warszawie IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 09.07.07, 16:27
      Jeszcze jedna dobra rada. Uważaj na oferty firm z kapitałem ukraińskim,
      białoruskim itd. gdzie masz podane w wymaganiach 2 języki: ukraiński + rosyjski
      lub białoruski + rosyjski bo tylko stracisz czas. Są to ogłoszenia, które
      bardziej służa do legalizacji pobytu i pracy swoich ziomali w Polsce niż
      znalezienia pracownika. Szkoda więc czasu! W szczególności dużo ich jest w
      urzędach pracy w Warszawie ale i w mediach ich nie brakuje! W każdym bądź razie
      życzę sukcesów w stolicy!
    • Gość: Piotr Re: Rosyjski w Warszawie IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 09.07.07, 16:28
      Jeszcze jedna dobra rada. Uważaj na oferty firm z kapitałem ukraińskim,
      białoruskim itd. gdzie masz podane w wymaganiach 2 języki: ukraiński + rosyjski
      lub białoruski + rosyjski bo tylko stracisz czas. Są to ogłoszenia, które
      bardziej służa do legalizacji pobytu i pracy swoich ziomali w Polsce niż
      znalezienia pracownika. Szkoda więc czasu! W szczególności dużo ich jest w
      urzędach pracy w Warszawie ale i w mediach ich nie brakuje! W każdym bądź razie
      życzę sukcesów w stolicy!
      • vinci_78 Re: Rosyjski w Warszawie 10.07.07, 13:04
        Dzięki serdecznie za rady, jakoś będziemy się odnajdywać w stolicy :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka