Gość: . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 17:44 WITam, czy ktoś z was pracował/pracuje w firmie Dimar w Warszawie? Jako telemarketer dla firmy tele2. BARDZO PROSZę O WPISY! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: odpuść Re: DIMAR (TELE2) IP: 129.35.231.* 07.07.07, 13:35 Daj sobie spokój Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Odpusc sobie, bo to tragedia. Ja bardzo dawno temu IP: 82.113.121.* 22.04.09, 14:48 bym tam pracowal. To bylo tak 3 lata temu i szukali oni wtedy agentow. Poszedlem na spotkanie. Wtedy miescili sie oni przy Domaniewskiej. Nie wiem gdzie sa teraz. Rozmowa byla do bani. Robili totalna scieme, widac bylo, ze moi ewentualni przelozeni sa osobami niedoswiadczonymi, takimi szczurkami korporacyjnymi. Warunki lokalowe nie byly najlepsze. Pensja tez do bani. Wiec nie zgodzilem sie na prace tam i z tego co wiem to dobrze zrobilem. Duzo osob skarzy sie na Dimar. Odpowiedz Link Zgłoś
rogal1601 Re: DIMAR (TELE2) 10.07.07, 16:46 Nawet nie trać czasu na dojazd tam, wiekszego dziadostwa niz tam to nigdzie nie uswiadczysz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: DIMAR (TELE2) IP: *.chello.pl 19.07.07, 22:38 odpusc sobie, strata czasu, lepiej rozdawac ulotki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: DIMAR (TELE2) IP: *.lodz.dialog.net.pl 25.07.07, 12:11 odradzam w 100% kierownictwo jest bez beznadziejne. na decyzje dyrektora nikt nie ma wpływu. jak sie na coś uprze to nie ma z nim żadnej gadki. po trupach do celu. to samo kierowniczka projektu tele2. jest opryskliwa i nie lubi jak ktoś się jej sprzeciwia. atmosfera na pierwszy rzut oka miła. ale po jakimś czasie idzie zgłupieć. nie ma co sobie zawracać głowy tą firmą. ode mnie ogromny negatyw!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iii Re: DIMAR (TELE2) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.07, 08:54 tzn jak na co się uprze? stawki proponują niezłe.. tylko jak atmosfera?? Odpowiedz Link Zgłoś
anetamk Re: DIMAR (TELE2) 06.09.07, 14:45 daruj sobie - łsyszałam, zę mają problem z wypłacaniem kasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ej Re: DIMAR (TELE2) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.07, 09:41 wszystkim czy tylko konsultantom??? Odpowiedz Link Zgłoś
anetamk Re: DIMAR (TELE2) 12.09.07, 11:02 jakinnym to nie wiem, ale konsultatntom to tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mazia Re: DIMAR (TELE2) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.10, 15:21 Hej. Kilka lat temu tam pracowałam trafiłam na super grupe wszystko by było ok gdyby nie jeden Pan czyli niby prezesik za 5 dwónasta czyli Jasia van coś tam dalej poperdzielony holender który ludzi traktował jak śmieci gucio go obchodziło czy facet do którego dzwonisz cię wyklął powinieneś mu sprzedać koniec kropka wytrzymałam tam rok byłam na telefonie ok 10 miesięcy a potem byłam niby jego sekretarka i wtedy było jeszcze gorzej nie polecam tam pracy rotacja ludzi codzien Odpowiedz Link Zgłoś
nepota macie sumienie ? 08.09.07, 11:34 wy pracujący w telemarketingu i wciskający róznego rodzaju kit babciom którym emerytury na "spożywkę" nie starcza owszem ma potem jakis wszystkomający dmuchany materac, ale nie stać ją na jedzenie czy leki ja nieumówię się nigdy z dziewczyną pracujacą w telemarketingu to manipulatorki, kradzież chyba z czasem takim ludziom równie łatwo przychodzi!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: macie sumienie ? IP: *.backiel.com.pl 10.09.07, 12:15 no jak tam z waszym sumieniem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: macie sumienie ? IP: *.eranet.pl 12.09.07, 00:00 A czy nigdy nie zdażyło ci się zatelefonować na infolinię lub do serwisu po jakąś poradę ? Przecież to jest telemarketing!!! Czy wiesz że tego typu praca to ponad 70 % usług a sprzedaż to niecałe 30 % ? Czy wiesz, że są osoby i firmy, które bardzo dziekują że ktoś przedstawił im znacznie lepszą propozycję od dotychczasowej ? Czy wiesz ile milionów osób skorzystało z propozycji CC ? Nie chcę nikogo pouczać, ale lepiej najpierw zgłębić temat zanim występuje sie w roli Eksperta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: u d*** a nie obserwator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 19:10 chyba obserwator nie odróżnia telemarketingu od call center cymbał nie obserwator........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kostek Re: d*** a nie obserwator IP: 217.11.129.* 14.09.07, 14:23 cymbal to ty jestes bo nie masz zielonego pojecia co to jest telemarketing i nie masz pojecia na czym to wyglada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na morzu Re: d*** a nie obserwator IP: 213.25.9.* 01.02.08, 21:12 A na czym to wygląda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miga Re: macie sumienie ? IP: 217.153.224.* 04.01.08, 10:48 Pracowałam w firmie Dimar na Tele2 i było bardzo fajnie, grafik dopasowywany do moich zajęć, stawka 12,14,16 w zależności od sprzedaży i tygodniowe bonusy, możliwość dla chętnych pracy w soboty.Jeśli ktoś nie pracował nie powinien się wypowiadać, w tym momencie zamierzam znowu tam pracować, bo szkoła mi na to pozwala, mają stawkę 14 złoty i nadal grafik sama sobie układam. Gdzie będzie lepiej ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś szczery Re: macie sumienie ? IP: *.toya.net.pl 17.01.08, 22:47 Napisał dyrektor J., a raczej któryś z jego pracowników na jego polcenie, bo sam po Polsku pisać nie potrafi. Nie ma gorszego pracodawcy niż Dimar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: macie sumienie ? IP: *.chello.pl 01.02.08, 23:24 ukladasz sobie sama (sam) grafik, no to niezle, kazdy pracownik moze sobie ulozyc grafik wedlug swojego planu, NIGDZIE TAK NIE MA chyba ze sam sobie jestes kierownikiem to moze tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: super łóś Re: macie sumienie ? IP: 83.136.224.* 09.04.08, 14:48 to ciekawe, bo za mojej kadencji jak ktoś sprzedał 3 umowy tele2 to dostawał JABŁKO!! A jedyny bonus był jak nasz ukochany super szef nie przyszedł do pracy :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WorM Re: macie sumienie ? IP: *.chello.pl 14.05.08, 11:19 Bueheha . Jeżeli nadal prezesem jest Jasja to chyba on Ci polecił napisać taką odpowiedź . Pracowałem w Dimarze ponad rok i zapewniam Was , że gra jest niewarta świeczki .Zarobki są minimalne a pieniądze są odpisywane za byle co . Na wyższych stanowiskach nie da się normalnie odejść z pracy ( zawsze były ucinane pensje )Opinia w branży o tym CC jest beznadziejna .Zastanówcie się kilka razy zanim podejmiecie tam pracę , umowy są pisane na kolanie przez osoby nie mające pojęcia o kodeksie pracy. Jeżeli podejmiecie tam pracę bądzcie pewni , że prędzej czy później zostaniecie oszukani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownikDimar Re: macie sumienie ? IP: *.flashnet.pl 05.11.08, 23:37 powiedz mi kto ci dał te 14 zł chyba to jest brutto - 3 x podatek dochodowy. Ja takich pieniędzy w zyciu tam nie widzialam i nie ujrzę. Nie pisz bredni bo to nie prawda akurat ja tam pracuje wiec wiem anjwięcej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D Nepota ma racje,bo ja tez pracowalem w call center IP: 82.113.121.* 22.04.09, 14:52 i wiem jakie robi sie tam pranie mozgu. Nigdy wiecej juz nie pojde do call center! Wole ulotki rozdawac czy kible myc. To jest sciema i oszustwo polaczone z praniem mozgu i oszukiwanie starszych naiwnych ludzi. Czyli ze zarabia sie na ludzkim nieszczesciu. Poza tym poziom intelektualny telemarketerow pozostawia wiele do zyczenia. Nigdy bym sie nie umowil z zadna panienka pracujaca dla call center, bo wiem jakie cizie tam pracuja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdziwiony Re: DIMAR (TELE2) IP: *.domainunused.net 06.01.08, 15:03 Ciekawi mnie jaki interes ma firma telemarketingowa zakładając siedzibę w Warszawie? Przecież telefonować można z dowolnego miejsca Polski i efekt jest ten sam, tylko mogą pozwolić sobie na 2 razy niższe pensje. Nie rozumiem tego. Wszystkie call-center, cała produkcja i montownie powinny być poza stolicą , gdzie pracownika znajdzie się bez problemu za 1126 brutto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: DIMAR (TELE2) IP: *.chello.pl 02.02.08, 01:07 Pracowalem w call center Orange. Atmosfera w samym Dimarze nie jest chyba najlepsza (tak samo w samym Orange - najgorsze!! Call Center sposrod wszystkich operatorow tel kom), aczkolwiek kaska splywala na konto zgodnie z planem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Re: DIMAR (TELE2) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.08, 10:43 PRACA W DIMARZE TO PORAZKA... TA KIEROWNICZKA Z TELE 2 TO FAŁSZYWIEC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: super łoś [...] IP: 83.136.224.* 09.04.08, 14:39 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asu [...] IP: *.aster.pl 09.04.08, 14:58 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** DIMAR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.08, 10:41 TA PREMIE BYŁY..HA HA JABŁKO. JASJA TRAKTOWAŁ LUDZI JAK PRZEDMIOTY, A KIEROWNICZKA NA TLELE 2 TO BYŁA NIEZŁA KROWA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: DIMAR IP: *.sgh.waw.pl 21.04.08, 20:43 nie wiem o co wam chodzi? ja tam pracowalem i bardzo sobie chwale. atmosfera byla ok, nie mozna narzekac. stawka dosyc wysoka, ja sobie dorobilem i nie zaluje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nutka Re: DIMAR IP: *.chello.pl 04.05.08, 19:23 Jeśli tam pracowałeś to doskonale wiesz jak było.Nie warto pisać takich rzeczy bo każdy wie jak pracuje się z Jasją i jaki jest średni staż kadry i telemarketerów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kotecek Re: DIMAR IP: *.waw.cdp.pl 05.05.08, 14:39 Pracując w Dimarze można jedynie nabawić się wrzodów żołądka, nerwicy i agresywnych zachowań, nawet jeśli ktoś ma dobre intencje szef zniszczy to w zalążku więc nie piszcie, że jest fajnie i że można dorobić sobie, bo jedyne czego tam można się dorobić to garba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: DIMAR IP: *.chello.pl 12.05.08, 23:18 Wszystkie niegatywne opinie powyżej nie oddają nawet połowy tego co się dzieje w tej firmie gdzie prezes (Jasja) wystawia samochód spod daszku na deszcz bo chce zaoszczędzić na myciu - to nie mit, widziałem to na własne oczy :)))) Niewypłacanie pensji, bezpodstawne zmniejszanie jej, łamanie umów - to codzienność w Dimarze. W czasach kiedy ja tam pracowałem (2006) jedyne co można byo z tego wynieść wartościowego to ludzie których tam poznałem-oprócz Jasji oczywiście....:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były pracownik Re: DIMAR IP: *.chello.pl 13.05.08, 13:45 To prawda, Prezes nawet sam myje podłogę bo chce zaoszczędzić na sprzątaczce.Zarobki,9 zł brutto i nie ma co liczyć na podwyżkę,przerwa na kanapkę jest, ale odlicza ci od czasu pracy. Zarobki ok 1000, dziadostwo!!! Prawda jest taka że nie mają żadnych konkretnych zleceń, więc ludzie się zwalniają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dot Re: DIMAR IP: 212.106.16.* 30.06.08, 19:35 czy ktoś wie jak duże jest/są call center obsługujące tele2? to telemarketing w wiekszosci pewnie? mają własne cc czy wszystko "outsourceowane"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .L. Re: DIMAR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.08, 22:13 w DATA BROKER ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator branży Re: DIMAR IP: *.chello.pl 04.07.08, 22:48 Firma Tele 2 ma głównie outsorcing wszystkiego-od infolinii, reklamacji, po sprzedaż, a nawet obsługę. Z tego co czytałem zwiększy się standard usług, gdyż łączą się z Netią. Najwyższe stawki na Tele 2 ma chyba Call Connect, w Warszawie mają dwie lokalizacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala Re: DIMAR (TELE2) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.08, 22:23 A jak ze stanowiskiem sekretarki? Bo am zaczac ale po tych postach zaczynam sie zastanawiac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: /..../ Re: DIMAR (TELE2) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.08, 13:40 dziewczyno chyba zartujesz jak chcesz tam oracować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abcd D I M A R IP: *.acn.waw.pl 08.12.08, 15:59 Jest ktos w stanie cos napisac na temat tej firmy oprócz atmosfery ? Mialem zamiar tam pracowac ale po przeczytaniu tych postów i odległośći od miejsca zamieszkania zaczynam wątpić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n Re: D I M A R IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.08, 18:35 nie warto. oj nie warto. na stoklosach jest calkiem przyjemne contact-center i raczej tam bym wam polecal. firma nazywa sie databroker Odpowiedz Link Zgłoś
bielik_83 PRAWDA O DIMAR 22.12.08, 00:15 Witajcie, pracowałem tam dosyć długo, ponieważ nie miałem innej opcji, dlatego męczyłem się z Jaśkiem tyle czasu, nie dawał za wygraną, obcinał stawki jak tylko się dało, nawet to, że długo pracowałem nic nie dało, bo ciągle było tak samo, kierownicy projektu często przez niego płakali, rezygnowali z pracy, a my musieliśmy pracować sami bez żadnej opieki, wszystko było jak w "holenderskim zegarku" jak nie na czas to obcinał stawki, a projekty obcojęzyczne też są do bani. Nie ma sensu tam pracować, strata czasu i nerw. Psychoza. To jest przykład stresu w pracy. A oto część umowy, jaką się dostaje od "tulipana" więc przestrzegam przed podpisywaniem od razu, należy dobrze przeanalizować ją: 3. Jeśli Wykonawca w przeciągu jednego tygodnia pracy zawrze telefonicznie mniej niż 10 umów to stawka godzinowa będzie NIŻSZA!!! 4. W przypadku gdy Wykonawca nie zdobędzie wyniku będzie o tym informowany. Jeśli przez kolejny tydzień nie będzie tego wyniku pozwala to Pracodawcy odstąpić od umowy z Wykonawcą!!! 4. Do czasu pracy nie są wliczane przerwy!!!, spotkania organizacyjne!!! oraz szkolenia produktowe!!!. Szkolenia produktowe są warunkiem uczestniczenia w projekcie.Śmiechu warte!!! 5. A TO NAJWAŻNIEJSZY KRUCZEK: Jeśli pracownik rezygnuje z pracy przed deklarowanym okresem pracy (DEKLAROWANY 3 MIESIĄCE, NIE MOŻE BYĆ KRÓTSZY OKRES PRACY), pracodawca ma prawo do odjęcia od jego wynagrodzenia kwoty 150 PLN netto!!!!!!!!! 6. Jeżeli po przepracowaniu deklarowanego okresu pracy, pracownik nie poinformuje kierownika projektu o rezygnacji z pracy dwa tygodnie wcześniej w formie pisemnej lub zostanie zwolniony za naruszenie regulaminu pracy, zostanie potrącona kwota 150 PLN z wynagrodzenia I ZNOWU TO SAMO!!!!! 7. Operator ma obowiązek osobiście zgłosić każdą nieobecność nie wynikającą z jego harmonogramu pracy przynajmniej 2 dni robocze wcześniej. W przeciwnym wypadku stawka godzinowa za poprzedni dzień pracy BĘDZIE NIŻSZA(Nie przyjmowane będą wiadomości przez sms, ani przez osoby trzecie). 8. Operator ma obowiązek stawiać się w pracy o określonej w jego grafiku porze, jeżeli będzie miał powyżej 3 spóźnień w miesiącu otrzymuje za ostatnie 10 dni stawkę OBNIŻY SIĘ. TO MOJA GRUPA WYMYŚLIŁA MU KSYWĘ TULIPAN, PONIEWAŻ POCHODZI Z HOLANDII, HEHE. Pozdrawiam wszystkich byłych pracowników Dimaru, z którymi miałem możliwość pracować u Jaśka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIEdlaDimar Re: DIMAR (TELE2) IP: *.opera-mini.net 04.12.09, 19:32 To jest istny burdel na kółkach podają ci umowę bez podpisu pracodawcy z samą pieczątką i wciskają kit że jest ważna. Tymczasem nie jest!!!Pracują tam ludzie kompletnie nie przeszkoleni i nieprofesjonalni często ztarudnieni na czarno niech cie jasjo ty ch..wszystko co złe pochłonie!!!Zgiń padnij i wyp..z Polski ty oszuście gó...any...Razem ze swoimi podwładnymi idź do diabła!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex it dimar Re: DIMAR (TELE2) IP: *.chello.pl 08.12.09, 16:08 Witajcie, Jakiś czas temu znalazłem tą stronę www.pracadokitu.com/temat/18/uwaga-na-firme-dimar/ były na niej 2 lub 3 posty, rozesłałem ją do wszystkich z Dymaru, z którymi miałem kontakt, a oni do innych ...... i tak się rozwinęło. Z zażenowaniem czytałem późniejsze posty, gdzie ludzie obrzucali się wzajemnie błotem. Strona miała być przestrogą. Mam nadzieję że większość osób zatrzyma się w czytaniu na stronach 1- 3. Zdecydowanie większość postów 100% prawdy o Jasiu. Anegdotek jest o nim bez liku, Pawła rzeczywiście zamkną w sekertariacie gdy ten złożył wypowiedzenie:)), a jako premie dla telemarków z Tele2 wymyślił jabłko dla najlepszego. Rzeczywiście oszukiwał ludzi i klientów, kazał robić nam bilingi a potem wszystko mnożyć razy 2. Serdecznie ubawiłem się czytając wpisy, które sam Jasiu zamieścił. Tak, tak referencje od wielkich firm na ścianie, tyle że to nie były prawdziwe akcje tylko ochłapy. Bardzo ważne były dla niego te dyplomiki, wiem bo zrzuciłem i uszkodziłem jeden. I jedno jest pewne jak się ma takiego szefa ekipa się zżywa i jest wobec siebie lojalna pozdrowienia dla wszystkich, z którymi pracowałem. Jasiu...... ŁODZIANIE UWAŻAJCIE NA DIMAR!!! Z Wawy udało się go wygonić więc liczę że w moim rodzinnym mieście Łodzi też to się uda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: she Re: DIMAR (TELE2) IP: *.centertel.pl 21.02.09, 14:28 hejka! ja pracowałam w łodzi w dimarze...i powiem wam ze wiekszej porazki ja ta firm nigdy nie widzialam....nam np. odciagneli z wypłaty za to ze krzesla w kuchni sa porysowane!!!! debile....jasja to juz w góle jest koleś nie z tej planety...słoma z butów wystaje ale ma sie firme i sie żyje! tulipan heheh...chyba narcyz!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: DIMAR (TELE2) IP: 81.219.28.* 05.03.09, 01:01 nie tulipan tylko jasian z bazin:)) ciekawe czy ten koles ma wogole meskieciuchy bo te sweterki to chyba zajebal z PCK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly_pracownik Re: DIMAR (TELE2) IP: 91.198.145.* 23.04.09, 13:54 pracowałem tam 3,5 miesiąca po czym pewnego dnia stwierdziłem dosyć i wyszedłem - oczywiście kasy nie chciał wypłacić ale w sadzie wygrałem bo ten jełop motał się i kłamał aż się czasem sędzia wkurzał. Jeśli ktoś chce tam pracować to niech sobie da spokój a jeśli ktoś pracował i nie dostał kasy to do sadu bo inaczej on zawsze będzie ludzi kantował Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: potrzebujaca Re: DIMAR (TELE2) IP: *.pl 23.04.09, 20:36 A gdzie obecnie mieści się firma DIMAR ? Słyszałem ze zmieniła adres lub już zamknęła działalność ? Proszę o kontaklt teleadresowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieważne Re: DIMAR (TELE2) IP: *.toya.net.pl 15.05.09, 08:00 teraz firma jest w Łodzi gdzieś na ulicy Piłsudskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: DIMAR (TELE2) IP: *.adsl.inetia.pl 19.05.09, 17:18 na Piłsudskiego 135. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: petka Re: DIMAR (TELE2) IP: *.uni.lodz.pl 21.10.09, 10:16 Mam umówione spotkanie z nimi w sprawie pracy, ale po przeczytaniu tego wszystkiego nie wiem czy pójdę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Re: DIMAR= Cardif IP: *.centertel.pl 23.10.09, 17:45 Ja pracowałam w cardifie na łąkowej oczywiście w Łodzi. Szok, bo widze że Jasja pracował także w dimarze a ja tam mam iść na rozmowe kwalifikacyjna po weekendzie tylko chyba mi sie odechcialo. Chociaz ja nie narzekalam na Jasje ale sa ludzie ktorych wkurza. Z Cardifu sie zwolnilam poniewaz tam sie sprzedawalo ubezpieczenia a ludzie nie chca tych tandetnych uslug. :O Odpowiedz Link Zgłoś