Dodaj do ulubionych

ACNielsen Poland Sp. z o.o.?

IP: *.crowley.pl 20.07.07, 09:13
Witam serdecznie

Zostałam zaproszona na rozmowę ws.pracy do ACNielsen Poland Sp. z o.o. Czy
ktoś wie coś na temat tej firmy? Jakie warunki, płace itp.?

PS stanowisko Specjalista ds. Obsługi Sieci Detalicznych
Obserwuj wątek
    • Gość: piu Re: ACNielsen Poland Sp. z o.o.? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 20:52
      ja też byłam w Nielsenie - najpierw przeszłam test , potem była rozmowa.
      Prezentacja przed menadżerami jest na podstawie ich danych - przedstawiasz
      raport , tak jakby byli to klienci Nielsena.
      Generalnie jeszcze nic nie wiem, ale wydaje mi się że nic z tego nie będzie, bo
      zażyczyłam sobie zbyt wysokie zarobki jak na mój gust.
      Ale odzywają się nawet jeśli nic z tego nie będzie.
      O firmie nie wiem zbyt wiele - na forum też nic nie znalazłam.
      • Gość: ger Re: ACNielsen Poland Sp. z o.o.? IP: *.chomiczowka.waw.pl 01.08.07, 21:21
        A jak ze znajomością języków obcych? Jaki poziom wymagany i jak jest sprawdzany
        na rekrutacji?
        Dzięki
      • Gość: ania Re: ACNielsen Poland Sp. z o.o.? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 19:45
        a ile sobie zazyczylas??
        • Gość: piu Re: ACNielsen Poland Sp. z o.o.? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.07, 18:15
          widełki 7000 - 7500 brutto. znalazłam jednak na forum praca z 2005 roku , że
          wtedy na takim stanowisku zarabiali ok 3500 brutto, więc dużo mniej. Może jednak
          realia się zmieniły , bo chyba będą negocjować. Nie jestem już tak jednak do
          końca przekonana bo znalazłam tam również wpisy, że Nielsen to kołchoz i że cały
          czas robisz nadgodziny, żeby wyrobić się z projektem...
          Nie wiem.
          • Gość: Delhi Re: ACNielsen Poland Sp. z o.o.? IP: *.stansat.pl 08.08.07, 20:54
            Ta praca wymaga poświęceń.
            Praca jest twoim domem.
      • Gość: gosc Re: ACNielsen Poland Sp. z o.o.? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.07, 19:49
        a ile sobie zażyczyłaś? masz doświadczenie w analizach? co jest dla
        nich najważniejsze na rozmowie?
      • Gość: aaaa Re: ACNielsen Poland Sp. z o.o.? IP: 195.245.213.* 23.02.10, 14:09
        I znowu zaczyna się rekrutacja na Project Developera. Czy wie ktoś
        może jak wygląda pierwszy etap czyli test?
    • Gość: ania Re: ACNielsen Poland Sp. z o.o.? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.07, 21:59
      zupełnie nie rozumiem jakie oni mają wymagania. Co trzeba im
      powiedzieć na rozmowie zeby im sie spodobać. Byc luźnym czy
      poważnym. Języki obce sa dla nich wazne??
      • Gość: piu Re: ACNielsen Poland Sp. z o.o.? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.07, 17:33
        jestem po trzecim spotkaniu, czyli prezentacji. Mam mieszane uczucia, bo
        podskórnie czuje, że przyszłość w tej firmie może nie być taka świetlana jak mi
        to zarysowano.
        Poza tym znalazłam na forum głosy (sprzed 2 lat co prawda, ale jednak), że
        gonitwa aby dochować terminów jest ogromna i boje się spadku mojej motywacji,
        jeśli wciąż będę gonić nic z tego nie mając w zamian .
        Niech da znać ktoś kto pracuje w Nielsenie - potrzebuje obiektywnej opinii...
        • Gość: gość Re: ACNielsen Poland Sp. z o.o.? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.07, 20:13
          powiedz po jakich studiach jesteś? pracowałaś gdzieś wcześniej? Na
          co najbardziej zwracali uwage??
          • Gość: piu Re: ACNielsen Poland Sp. z o.o.? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 10:11
            Delhi cały czas coś pier..i o złym podejściu.
            Wygrzeb się koleś ze sterty projektów i idź lepiej do domu.

Odpowiadając na pytanie: zwracali uwagę na wszystko (prezentacja jest chyba
            kluczowa, bo musisz pokazać, że wyciągasz wnioski i umiesz jasno wyrażać myśli) .
            W moim przypadku, główny nacisk położono na fakt, czy aby na pewno chcę się
            'degradować' do poziomu specjalisty i czy w z związku z tym nie za szybko się
            wypalę...
            Ale to standard - na wszystkich rozmowach mnie o to pytają...
            • Gość: gość Re: ACNielsen Poland Sp. z o.o.? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 17:16
              Dziękuję za odpowiedź. To dla mnie ważne. A możesz zdradzić jakie
              masz doświadczenie zawodowe? Jakie stanowisko poprzednie? Jakie
              wykształcenie? Czy dla nich priorytetem jest kierunek studiów?
              Dlaczego masz siędegradować? Cięzko jest w Nielsenie czy zalezy od
              stanowiska?
            • Gość: ania Re: ACNielsen Poland Sp. z o.o.? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 17:18
              ... i jeszcze jedno: ile można sobie zazyczyc pieniędzy jesli jest
              sie po studiach??
            • Gość: gość Re: ACNielsen Poland Sp. z o.o.? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 17:19
              dostałaś tę prace? chcesz pracowac w Nielsenie?
              • Gość: piu Re: ACNielsen Poland Sp. z o.o.? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 17:52
                jestem po 3 spotkaniach i nic. cisza. nie było żadnych negocjacji płacowych,
                więc mniemam, że jednak nie jestem ich targetowym pracownikiem i już się nie
                odezwą (chociaż mówiono mi cały czas, że informacja zwrotna jest, nawet jeśli
                negatywna).
                Generalnie rzecz biorąc - dużo hałasu o nic (łącznie spędziłam tam na tych
                rozmowach prawie 4,5 godziny!)
                Chociaż sama firma na pewno daje możliwości.

Odpowiadając na Twoje pytanie: 6 lat doświadczenia w sprzedaży(4 lata na
                stanowisku kierowniczym); 3 języki biegle; wykształcenie humanistyczne;
                • Gość: gość Re: ACNielsen Poland Sp. z o.o.? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 17:28
                  Dzięki piu za odpowiedź. Mnie odrzucili po rozmowie kwalifikacyjnej
                  mimo iż sądziłam że poszła mi nieźle. Też skońzyłam studia hum, znam
                  3 jęz ale jestem dopiero absolwentk abez doświadczenia. Może nie
                  warto sie do nich pchać.
                • Gość: dolly Re: ACNielsen Poland Sp. z o.o.? IP: *.ghnet.pl 21.11.07, 17:06
                  bylabym bardzo wdzieczna za informacje czy 3 etap rekrutacji, czyli prezentacja
                  przed managerami jest po angielsku czy po polsku???
                  na forum sprzed 2 lat przeczytalam, ze po ang, ale gdy zadzwonili do mnie z
                  zaproszeniem na 3 etap to pani powiedziala, ze nie wie??, ale raczej po polsku...
                  i czy zadają tez do tej prezentacji jakies pytania????
        • Gość: puma Re: ACNielsen Poland Sp. z o.o.? IP: 91.150.162.* 31.08.08, 11:26
          witaj,,ja pracuje w acnielsen w sumie obecnie nazwa to samo nielsen,,jesli cos chcesz zapytac to pisz na meila puma6020@interia.pl
      • Gość: Delhi Re: ACNielsen Poland Sp. z o.o.? IP: *.stansat.pl 08.08.07, 20:57
        Masz złe podejście do pracy.
    • Gość: gość Re: ACNielsen Poland Sp. z o.o.? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.07, 20:10
      Czy ktoś coś wie o stanowisku Client Consulting? Jak przebiega
      rozmowa? Ile pieniędzy można sobie zażyczyc??
    • Gość: Karol Re: ACNielsen Poland Sp. z o.o.? IP: *.stansat.pl 21.08.07, 21:30
      Nie warto się tam pchać. Lepiej być po stronie klienta.
    • Gość: dolly Re: ACNielsen Poland Sp. z o.o.? IP: *.ghnet.pl 21.11.07, 17:20
      bylabym bardzo wdzieczna za informacje czy 3 etap rekrutacji, czyli prezentacja
      przed managerami jest po angielsku czy po polsku???
      na forum sprzed 2 lat przeczytalam, ze po ang, ale gdy zadzwonili do mnie z
      zaproszeniem na 3 etap to pani powiedziala, ze nie wie??, ale raczej po polsku...
      i czy zadają tez do tej prezentacji jakies pytania????
      • Gość: durga Re: ACNielsen Poland Sp. z o.o.? IP: *.acn.waw.pl 27.11.07, 17:56
        Ja też się rekrutuję i mam prezentację jutro. I wyraźnie dostałam wiadomość, że
        jest ona po angielsku. W zasadzie to startuję na staż, a maglują nas normalnie
        tą rekrutacją. Czy ktoś wie, jak wygląda taka prezentacja? Byłabym wdzięczna za
        podpowiedzi.
        • Gość: rr Re: ACNielsen Poland Sp. z o.o.? IP: *.ghnet.pl 29.11.07, 10:06
          ja mialem prezentacje wczoraj tez na ten staz MRCP, raczej nie wydaje mi sie
          zeby mi sie udalo, bo maglowali mnie caly czas pytajac o interpretacje rodzajow
          dystrybucji a ja tego nie moglem zrozymiech, nawet na tescie w pierwszym etapie
          nie do konca zrozumialem o co chodzi z ta dystrybucja wazoną.
          napisz jak tobie poszlo
          • Gość: durga Re: ACNielsen Poland Sp. z o.o.? IP: *.acn.waw.pl 03.12.07, 15:42
            Chyba mam to samo wrażenie... Zadzwonili już do Ciebie z jakąś odpowiedzią?
            Myślę, że mnie jednak nie wzięli, jutro zaczynam dalej poszukiwania.
            Z tą dystrybucją ważoną też mnie maglowali, wybrnęłam raczej kiepsko. No i
            walnęłam gafę na rozmowie po prezentacji. Bywa :-)
            • Gość: rr Re: ACNielsen Poland Sp. z o.o.? IP: *.ghnet.pl 03.12.07, 18:44
              no u mnie z ta prezentacja to byla ogolnie porazka, wiec spokojnie czekam na
              maila z podziekowaniem za wziecie udzialu bla bla...
              po prezentacji mialem jeszcze rozmowe z tymi wszystkimi managerami, zastanawiam
              sie tylko po co byla rozmowa z HR skoro po prezentacji pytali mnie o te same
              rzeczy co na rozmowie
              • Gość: durga Re: ACNielsen Poland Sp. z o.o.? IP: *.acn.waw.pl 06.12.07, 16:21
                I jak, dostałeś się? Bo ja niestety nie... Maila co prawda nie dostałam, ale
                telefonu też nie. A staż zaczyna się w poniedziałek.
                • Gość: rr Re: ACNielsen Poland Sp. z o.o.? IP: *.ghnet.pl 06.12.07, 17:39
                  no ja też telefonu nie dostalem, a nie wydaje mi sie zeby dzwonili tak na
                  ostatnia chwile
                  • Gość: okle ACNielsen Poland Sp. z o.o.I etap-rozmowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.08, 15:53
                    mam zaproszenie na rozmowę do ACNielsen na pierwszy etap:

jak wyglądał ten test analityczny tzn. ile pytań, czego dotyczyły, ile czasu to
                    trwało, jak się przygotować...

z góry dzięki za pomoc:)
                    • Gość: mocc Re: ACNielsen Poland Sp. z o.o.I etap-rozmowa IP: *.ghnet.pl 10.01.08, 21:58
                      test jest po angielsku i sklada sie z kilku czesci;
                      najpierw obliczenia do wykresów - policzyc %, i takie tam...
                      kilka prostych zadan matematycznych
                      opzniej tez wykresy ale podane byly definicje i na ich podstawie trzeba bylo
                      policzyc wskazniki
                      i na koniec bylo kilka pytan caseowych - jest przedstawione co chce klient i
                      trzeba wybrac typ badania
                      • Gość: okle Re: ACNielsen Poland Sp. z o.o.I etap-rozmowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.08, 22:14
                        proste zadania matematyczne ?tzn.?
                        Może dla Ciebie proste, dla mnie niekoniecznie...
                        trudne słownictwo z tego angielskiego, FCE wystarczy?

znajdę gdzieś przykład takiego testu?
                        gdzie znajdę materiały do przygotowania się do tego testu...
                        • Gość: okle Re: ACNielsen Poland Sp. z o.o.I etap-rozmowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.08, 17:07
                          up
                          • dyndu_dyndu definicje rodzajów dystrybucji - link do artykulu 14.01.08, 13:16
                            Poniżej wklejam link do artykułu ze strony Nielsena, gdzie obydwa rodzaje
                            dystrybucji są doskonale wytłumaczone + przykład.

pl.acnielsen.com/news/documents/RAAnalizadanychdystrybucyjnychmaj2005.pdf
    • Gość: gosia Re: ACNielsen Poland Sp. z o.o.? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.08, 21:27
      Ja pracuje w Nielsenie już kupę czasu:) Generalnie stanowiska związane z obsługą
      sieci detalicznych oraz klienta to odskocznia do klienta albo na jakieś
      stanowisko regionalne (rekrutacje wewnętrzne). Rotacja jest poteżna, więc
      porzeczka idzie w dół. 7,5k brutto ubawiło mnie okrutnie :))
      • Gość: mm Re: ACNielsen Poland Sp. z o.o.? IP: *.lanet.net.pl 23.03.08, 17:59
        7500?tez mnie to bawi ale nie jest tak zle...
        • Gość: Berta Re: ACNielsen Poland Sp. z o.o.? IP: *.chello.pl 26.03.08, 21:10
          Pracowałam w tej firmie kilka ładnych lat. Wynagrodzenie a raczej
          jego niski według mnie poziom sprawiły że odeszłam. Pensja 7 brutto
          w Nielsenie jest pensją menadzerską. Rotacja w firmie jest bardzo
          duża. Średnio pracuje się dwa lata i odchodzi się do klienta. Tak
          też było ze mną....
          Od firmy możesz szybko dostać Laptopa i komórkę. Laptop aby pracować
          w wieczory i weekendy, komórkę aby być bardziej dostępny. W firmie
          pracują bardzo fajni ludzie i to oni są podstawą tej firmy. Szkoda
          tylko,że stara gwardia już się wykrusza...........
          Dział obsługi sieci w zeszłym roku, był jednym z fajniejszych. Na
          lepsze zmienił się szef. Praca dobra na start.
          • Gość: Felix Re: ACNielsen Poland Sp. z o.o.? IP: *.stansat.pl 01.04.08, 19:06
            Ta dziewczyna mówi prawdę.
            Oczywiście są również wyjątki od reguły.
            Najważniejsza jest atmosfera w pracy.
            Nielsen to dobra odskocznia.
          • Gość: mww Re: ACNielsen Poland Sp. z o.o.? IP: *.nrth.cable.ntl.com 25.04.08, 12:32
            witam...ja rowniez ubiegam sie o stanowisko w A.C. Nielsen. Wlasciwie to firma
            kontaktowala sie ze mna....Zaproponowano mi stanowisko Project Developer. Nie
            mieszkam w Polsce a w UK, znam plynnie 2 jezyki obce i mam doswiadczenie w sales
            i finance. Pracowalam dla Pratt& Whitney Canada i dla Concept Steel.Kontaktujac
            sie z nimi powiedzialam ze moge przyjechac do kraju 20 maja a oni chca
            przeprowadzic ze mna rozmowe telefoniczna juz w tym tygodniu. Nie wiem co
            robic.....mam prace w UK narazie na okres 6 miesiecy w sales department i nie
            wiem czy wracac do kraju....nie wiem jaka jest strona finansowa tego stanowiska.
            Berta pomoz
            • Gość: piu Re: ACNielsen Poland Sp. z o.o.? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.08, 10:09
              przeczytaj wcześniejsze odpowiedzi. Jeśli pensja 7000 brutto jest pensją
              menadżerską to możesz mniej więcej wnioskować na co możesz w Nielsenie liczyć.
              Jak zdążyłam się zorientować to jest to dobre miejsce na start zaraz po
              studiach. Ja ubiegałam się o posadę w Nielsenie w zeszłym roku - przeszłam
              wszystkie etapy rekrutacji i rozbiło się o kasę.
              Ale nie żałuję bo dostałam lepszą kasę u innego pracodawcy i jestem zadowolona.
              Nikt nie siedzi mi na karku i zarządzam własnym projektem.
              Korporacje, jak wiadomo, to kołchoz, więc zdecyduj.
              • Gość: berta Re: ACNielsen Poland Sp. z o.o.? IP: *.chello.pl 27.04.08, 15:13
                MWW jak masz jakieś pytania podaj prywatnego maila.
                • Gość: mww Re: ACNielsen Poland Sp. z o.o.? IP: *.nrth.cable.ntl.com 28.04.08, 19:27
                  Ok...w sumie sie waham...w UK mam kontrakt na 6 miesiecy......pieniadze baardzo dobre i satysfakcja z zawodu ...ale to tylko maternity cover...moj mail: martusiaw84@gmail.com
            • Gość: MMS Re: ACNielsen Poland Sp. z o.o.? IP: *.dsk.uw.edu.pl 30.04.08, 15:13
              czy to przypadkiem nie jest rekrutacja do Bases?
              Też mam rozmowę w następnym tygodniu... I także byłabym wdzięczna o
              podpowiedzi, także finansowe. Berta pomóż :-)
              • Gość: MMW Re: ACNielsen Poland Sp. z o.o.? IP: 213.190.171.* 20.05.08, 14:29
                hej...to jest rekrutacja do Bases...ja mam rozmowe w Oxfordzie,
                ostatnie pytanie jakie padlo podczas pierwszej rozmowy dotyczylo
                kwestii finansowych. Zazyczylam sobie 6,5 tysiaca a oni
                zaproponowali nastepna rozmowe..
                • Gość: loki Re: ACNielsen Poland Sp. z o.o.? IP: *.net.prima.net.ar 22.05.08, 00:20
                  Daj znac co Ci zaproponowali jesli uda Ci sie dojsc do konca, bo wyglada to dosc ciekawie.

Dzieki.
                  • Gość: MMS Re: ACNielsen Poland Sp. z o.o.? IP: *.dsk.uw.edu.pl 27.05.08, 10:15
                    MMW a startujesz do polskiego Bases na project developer?
                    Ja miałam rozmowę z Brukselą i przede mną (podobno) ostatni etap,
                    czyli rozmowa z menadżerami z Polski i Brukseli w Warszawie. Wtedy
                    też mają paść zagadnienia dotyczące finansów.

Jak Twoje dotychczasowe wrażenia?
                    • Gość: MMW Re: ACNielsen Poland Sp. z o.o.? IP: 213.190.171.* 27.05.08, 14:56
                      tak, ta praca jest w Polsce.Powiem szczerze.....nie mam ochoty na
                      prace w Warszawie. Skusila mnie jedynie perpsektywa pracy z rynkiem
                      wschodnim i wykorzystanie jezyka rosyjskiego. Jak narazie jestem w
                      Moskwie i przelozylam rozmowe na polowe czerwca. Potem sie zobaczy.
                      Co do kwestii finansowej.....od razu mnie zapytano o moje
                      preferencje, bowiem wiadomo ze w UK zawsze moge zarobic wiecej. Nie
                      wiem jakich ludzi przyjmuja tam jesli chodzi o znajomosc jezykow. Ja
                      nawet nie mam wyksztalcenia kierunkowego( jestem lingwista). Pojade
                      na drugi etap, choc nie robie sobie zbyt duzych nadziei
                      • Gość: MMS Re: ACNielsen Poland Sp. z o.o.? IP: *.dsk.uw.edu.pl 27.05.08, 15:30
                        Czyli masz atut, którego ja nie posiadam, czyli właśnie język
                        rosyjski :-) Mnie rekrutuje na tę posadę firma z Polski i o
                        oczekiwania finansowe zapytano mnie na samym początku, kiedy jeszcze
                        startowałam na zupelnie inną pozycję (Asystent ds. Marketingu). Z
                        tego co zrozumiałam jest to jedna z niższych pozycji w firmie, więc
                        dziwi mnie procedura i zaawansowanie postępowania rekrutacyjnego...
                        A propos też pracowałam w UK, ale już chcę osiedlić się w Polsce. Co
                        Ci powiedzieli o drugim etapie, masz już dokładny termin?
                        • Gość: Gość Re: ACNielsen Poland Sp. z o.o.? IP: *.stansat.pl 28.05.08, 21:22
                          Ja po wielu latach pracy opuszczam The Nielsen Company.
                          Gdzie indziej płacą co najmniej 50% więcej za to samo.
                          Nielsen stawia na młodych po studiach żeby zaproponować im jak najmniej.
                          • Gość: nielsen to kołchoz Re: ACNielsen Poland Sp. z o.o.? IP: 212.180.147.* 28.03.09, 16:57
                            hej wszystkim,
                            ja też odchodzę z nielsena. firmy nie polecam bo panuje tu sztuczna,
                            szczurkowata atmosfera. wszyscy podkopuja sobie na wzajem dolki za plecami a
                            potem sztucznie sie usmiechaja. oficjalnie panuje zasada, w kazdym momencie
                            mozesz doniesc na kolege szefowi i zostanie to jak najbardziej pozytywnie
                            odebrane. praca jest tak zaplanowana, ze jedna osoba pracuje za 3 i wszyscy
                            siedza po godzinach az sprzataczka czasami jest w szoku jak niektorzy byli w
                            biurze nawet do 23! to chore. to jest wielki kołchoz, open-space, gdzie
                            pracownik jest traktowany jak mala mroweczka a szef ktory jest wlochem usmiecha
                            sie sztucznie nie rozumiejac ani slowa po polsku mowiac ci czesc a zupelnie cie
                            nie kojarzy z imienia...korporacja.zarobki minimalne. tak jak kolega napisal
                            gdzie indziej mozna zarobic bez problemu drugie tyle. nie ma podwyzek i awansow
                            przez 2 lata. a jak juz to minimalne o 200zl. co pol roku podsumowanie pracy,
                            beznadziejne rozmowy, ktore nic nie daja. odchodza najlepsi specjalisci.
                            wymagaja angielski, ktory jest nie przydatny w pracy. na prawde sa lepsze firmy,
                            nie ma co sie ladowac w kociol i nieustanny stres.
                        • Gość: MMW Re: ACNielsen Poland Sp. z o.o.? IP: *.wolverhampton.gov.uk 31.05.08, 12:06
                          jestem po II etapie...zapytali mnie kiedy moge
                          zaczac...podziekowalam im...zaoferowano mi bardziej prestizowa
                          pozycje w krakowie wiec nielsen nie bedzie placil za moje rachunki
                          • Gość: jasiek Re: ACNielsen Poland Sp. z o.o.? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.08, 16:02
                            od 25 lipca zmienil sie adres AC Nielsen
                            • Gość: MMS Re: ACNielsen Poland Sp. z o.o.? IP: *.dsk.uw.edu.pl 30.07.08, 15:45
                              na ulicę Postępu 15B
    • Gość: ciekawa 3-ci etap IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.09, 00:04
      Witam. Chciałabym się dowiedzieć jak dokładnie wygląda 3 etap
      rekrutacji w nielsenie i czy prezentacja i rozmowa jest po polsku
      czy po ang??????? Ktoś już wczesniej o to pytał, ale nie ma na ten
      temat odpowiedzi. Bede wdzieczna za odp
      • Gość: krytyk Re: 3-ci etap IP: 195.8.216.* 13.01.09, 10:04
        prezentacja po angielsku, rozmowa raczej po polsku
        • maajaxx ... 17.02.09, 22:00
          hmm pracowałam w Nielsenie trochę lat i powiem wam jedno,ludzie, którzy odeszli z tej firmy twierdzą zgodnie, że gorzej trafić nie można, zgodzę się co do dwóch kwestii inwestują w ludzi po studiach i rzeczywiście rotacja jest duża i jeżeli łudzicie się, że jest to praca w trybie 8h to cóż błąd:)ludzie sympatyczni pieniądze takie sobie, a i czasem jeżdżą po Tobie jak po kobyle zero szacunku.
          pozdrawiam
          • Gość: łatka Re: ... IP: *.gprs.plus.pl 02.03.09, 19:55
            Oj, święta prawda.
      • Gość: christin Re: 3-ci etap Rekrutacja Nielsen IP: 94.42.84.* 21.05.10, 12:21
        Witam. Proszę o informację jak dokładnie wygląda prezentacja.
        Dostałam jedynie informacje że chodzi o sprawdzenie obsługi Excela i power pointa. Dostaje się jakieś zadanie (no właśnie jakie??) jest chwila na przygotowanie po czym prezentuje się efekty swojej pracy przed menagerami. Chciałabym się dowiedzieć na czym dokładnie polega takie zadanie i jaki jest stopień jego trudności -czy potrzebna jest jakaś szczegółowa wiedza? Czy dostaje się np. jakaś tabele z danymi na podstawie której trzeba coś policzyć, zrobić jakiś wykres wyciągnąć wnioski? Totalnie nie wiem czego się spodziewać. Będę wdzięczna za pomoc.
        • Gość: Ashya Re: 3-ci etap Rekrutacja Nielsen IP: 91.198.15.* 05.08.10, 15:03
          2-3 tyg temu byłam na 3 etapie rekrutacji... Ogólnie to wygląda tak,
          przychodzisz dostajesz prezentacje na laptopie i masz ok 30 min na przygotowanie
          się do ok 15 slajdów. Potem przychodzi chyba z 5 osób i zaczynasz prezentować po
          angielsku, a po prezentacji rozmowa po polsku.
          Brzmi przyjemnie i luzacko? Ale wcale tak nie jest... slajdy na małym laptopie
          są mało widoczne, zwłaszcza opisy, jest na nich mnóstwo info i to 30 min to
          wcale nie tak dużo, bo klika slajdów trzeba najpierw zrozumieć ;/ później ci
          managerowie, czy kto to tam jest, cały czas zadają pytania prawie do każdego
          slajdu, jeśli się coś powie źle to przemaglują z tego tematu, aż się powie
          dobrze. I padają pytania o rzeczy wg mnie kompletnie od czapy np. liczba małych
          sklepów w całej Polsce.. ekhem..
          Po prezentacji było trochę luźniej, ale też padały pytania o korelacje, regresję
          liniową itp. oczywiście były też pytania o hobby i preferencje do działu i o
          zarobki.
          Ogólnie nie było, chyba tak źle ale trochę cisną. Zwłaszcza, że podobno na
          "normalne stanowiska" przechodzi się podobną rekrutację, a to ma być przecież
          "tylko" staż.

Pozdrawiam kandydatów i życzę powodzenia :PP
          • Gość: bogdan chmiel Re: 3-ci etap Rekrutacja Nielsen IP: *.cosun.com 24.06.13, 11:09
            Jaki dress code panuje w Nielsenie?
            • Gość: Andy Re: 3-ci etap Rekrutacja Nielsen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.14, 12:37
              Czy ktoś może napisać jaki jest poziom wynagrodzenia na stażu?

Dzięki z góry.
    • marek000000000 Re: ACNielsen Poland Sp. z o.o.? 02.04.16, 04:00
      Nie polecam tej firmy. Naprawde nie trzeba dac sie tak szmacic. Przede wszystkim są niepoważni. Po 3 godzinnej rozmowie, nikt nie zadzwonil ani nie napisal jaki jest etap rekrutacji przez bardzo dlugi czas - oczywiscie to czasem normalne, zmiany, zmiany. Dopiero na drugi email sie odezwali, kiedy juz kogos zatrudnili... zenujace....do tego test analityczny zerzniety z neta...
      • lalalaaaaa Re: ACNielsen Poland Sp. z o.o.? 09.05.16, 13:15
        Marku, czy podesłałbyś linka do testów analitycznych, proszę. :)
    • Gość: Gosc Re: ACNielsen Poland Sp. z o.o.? IP: *.opera-mini.net 07.06.21, 09:27
      Pisze powiesz sensacyjna o wielkiej korporacji i zamierzam ja wzorować na acnielsen. W mojej powieści wystąpią darów normalni pracownicy firmy, jak i grupa pracowników, która wewnątrz firmy tworzy zorganizowana grupę przestępczą. Oczywiście, jest to powiesz fikcyjna... ta grupa za pomocą brutalności, zdobyczy elektroniki, internetu oraz stał Kinga, a także niestety naiwności swoich ofiar, latami prześladuje swoje ofiary oraz ich rodziny, przeszkadza w normalnym życiu, niszczy małżeństwa i relacje towarzyskie swoich ofiar. Jednym z bohaterów będzie Mateusz, który przez kilkanaście dni z rzędu wypytuje swoją przyszłą ofiarę o: grupę krwi, jakie miała wypadki samochodowe, złamania rąk i nóg, jakie ma choroby przewlekłe i dziedziczne, jakie bierze leki oraz gdzie wybiera się na weekend i na wakacje z rodziną. Pyta tez ofiarę, do której szkoły chodzą jej dzieci i prosi nawet o wskazanie lokalizacji na Google maps. Chciałabym zapytać byłych i obecnych pracowników acnielsen, co myślą o takiej fabule. Dodatkowo, ta grupa przestępczą atakuje swoje ofiary tylko w określone dni tygodnia i miesiąca, przykładowo jeśli zwykle atakują 9 lub 10 lub 11 lub 12 dnia miesiąca, ale nie w weekend, to zaatakują ofiarę 9 lub 12, bo 10 i 11 akurat wypadają w weekend. Zanim zaatakują, najpierw potrafią z manipulować daty wizyt lekarskich, spotkań ze znajomymi, że jakichkolwiek planów w taki sposób, żeby akurat 9 i 12 odreagować od siebie wszystkich członków rodziny ofiary i jej innych najbliższych. Podobnie robią 20-23 dnia miesiąca i pod koniec miesiąca. Czy myślicie, że to zbyt naciągane fabuła? Dajcie znać, co myślicie, jestem początkującym pisarzem. Pozdrawiam.
    • Gość: Opinia Re: ACNielsen Poland Sp. z o.o.? IP: *.184.243.94.ipv4.supernova.orange.pl 27.02.23, 03:37
      Jak często zdarza się, żeby pracownicy lub byli pracownicy firmy byli wypytywani przez kierowników lub niedawno zatrudnionych nagle kolegów o następujące kwestie: jaką masz grupę krwi, czy prowadzisz samochód, czy dobrze prowadzisz, na co jesteś uczulony, czy chprujesz na coś przewlekle, czy miałeś wypadki samochodowe - jakie, kiedy, czy miałeś kiedykolwiek jakieś złamania kończyn, czy można ci podać znieczulenie czy może jesteś uczulony na jakieś środki znieczulające, czy uprawiasz sport, palisz, jaki alkohol lubisz, czy miałeś operacje w przeszłości. Wszystkie te pytania brzmią jak ankieta kwalifikująca do przeszczepu organów, ale zadaje je kilka różnych osób w taki sposób, że jedna pyta o sprawy związane ze sportem, inna z samochodem, jeszcze inna z operacjami, a później się okazuje, że powiedziałeś jednej osobie kompletną bzdurę o sobie, której nigdy nie mówiłeś nikomu, a te dwie następne osoby znają ją jak dostępny fakt. Coś bardzo złego dzieje się z tymi kierownikami, tylko że teraz angażują do tego świeżo zatrudnione osoby, a sami siedzą w cieniu i pewnie gromadzą i przekazują te informacje dalej... moje organy nie nadają się do przeszczepu, ale ci ludzie cierpią na paranoję oraz pewnie są zmuszeni do robienia tego. Na policję nie ma sensu iść, bo olewają ludzi, których ktoś w ciągu dwóch tygodni czterdzieści razy zapytał, jaką mają grupę krwi - dla policjantów to zwykła small talk w pracy. Dziwne, prawda???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka