IP: *.aster.pl 25.07.07, 18:29
Dostałem propozycję pracy w banku ABN AMRO. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jaka
tam panuje atmosfera, relacje z pracodawcami, możliwości rozwoju itp.? Będę
wdzięczny za szczere opinie osób, które tam pracują
Obserwuj wątek
    • hernandez Re: ABN AMRO 25.07.07, 22:53
      Bardzo mila atmosfera pracy, przyjazdne szefostwo i dobre zarobki...
      przynajmniej tak bylo pare lat temu w Holandii czego do dzis dnia w Polsze nie
      widzialem
    • surfside Re: ABN AMRO 26.07.07, 08:25
      Co to znaczy w ABN Amro? Konkretnie w banku czy spolce-corce? Przeciez tam jest
      mnostwo dzialow i w kazdym jest inaczej.
      • Gość: Januszek Re: ABN AMRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 08:49
        Konkretnie w Departamencie Analiz Klienta (Bank S.A.)
        • surfside Re: ABN AMRO 26.07.07, 10:48
          Wiem tylko co nieco o takim dziale, ale w pod-spółce Amro. ABN Amro Polish
          Financial Advisory. Może to tam Cie biora - bo na pcozatklu zawsze mowia, ze do
          banku. Jesli do banku to OK - w APFAS - szklany sufit.

• Gość: Januszek Re: ABN AMRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 13:12
            Wiem już na pewno, że stanowisko jest w APFAS. Błagam o więcej informacji na
            temat tej spółki, bo do jutra muszę się zdecydować.
            • surfside Re: ABN AMRO 26.07.07, 14:25
              A nie mówiłem? ;))
              No to przemyśl skoro już na starcie takie nieścisłości.
              Zależy co lubisz, jakie masz wykształcenie - można się trochę nauczyć, ale
              charakter pracy typowo korporacyjny (open space, mnostwo ludzi klepiących to
              samo) Nie bede zniechęcał, ani zachęcał. A jaka jest oferta finansowa?
              • Gość: Januszek Re: ABN AMRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 14:33
                3700 brutto, wykształcenie filologiczne. Co miałeś na myśli mówiąc o szklanym
                suficie?
                • Gość: mc Re: ABN AMRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 20:34
                  to ja od razu powiem, ze wynagrodzeni marne
                  (chyba ze o tylko na okres probny)
                • surfside Re: ABN AMRO 27.07.07, 08:37
                  A ja powiem, że wynagrodzenie większe o 200 zeta niż 3/4 pracujacych w APFAs z
                  wyksztalceniem humanistycznym.
                  • Gość: Januszek Re: ABN AMRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 09:59
                    He, he, za późno, już odmówiłem
                • surfside Re: ABN AMRO 27.07.07, 08:39
                  The term glass ceiling refers to situations where the advancement of a person
                  within the hierarchy of an organization is limited.
                  • Gość: B Re: ABN AMRO IP: *.aster.pl 29.11.07, 16:20
                    that's quite clear, czemu do Banku biorą fililogów i humanistów?
                    hihi trochę komiczne
    • Gość: hans Re: ABN AMRO IP: 194.169.127.* 02.08.07, 13:14
      ABN nikogo nie zatrudnia, to ABFass
      • Gość: gosc1212 Re: ABN AMRO IP: *.dkgroup.pl 03.08.07, 15:12
        A ja uwazam ze niektorzy na prawde przesadzaja. 3700 dla kogos po studiach, bez doswiadczenia to nie
        sa male pieniadze. Mam wrazenie ze mlodym ludziom troche sie w glowach poprzewracalo.

A jesli ktos rozwaza propozycje pracy i nie wie czym jest ABN Amro a wczesniej sam nie sprawdzil to
        chyba lepiej ze rezugnuje. Lepiej oczywiscie dla ABN.
        • Gość: maciek Re: ABN AMRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 20:06
          no nie wiem, wielka miedzynarodowa instytucja finansowa, 3,7k na okresie probnym, to rozumiem, ale po tym okresie powinno chyba byc 'troche' wiecej ;)
          • makarofeten Re: ABN AMRO 03.08.07, 22:35
            Znam ludzi pracujacych w AAPFAS i niektorzy zarabiaja po 3,2k brutto (majac jako
            takie doswiadczenie w branzy) nawet po okresie probnym, AAPFAS to centrum
            offshoringowe i za duzo nie mozna sie po nich spodziewac pod wzgledem finansowym
            • Gość: hans Re: ABN AMRO IP: 194.169.127.* 07.08.07, 12:14
              dlatego ludzie odchodzą do konkurencji!
              • askazbielan Re: ABN AMRO 07.08.07, 20:30
                cicti wiecej placi?
                • Gość: hans Re: ABN AMRO IP: 194.169.127.* 08.08.07, 17:00
                  nie do citci...
                  • Gość: klink Re: ABN AMRO IP: *.chello.pl 08.08.07, 20:21
                    A dokąd?:)
                    • nailz Re: ABN AMRO 23.08.07, 14:20
                      Adres IP wskazuje na...Pizza Dominium ;-))
                      • Gość: gosc Re: ABN AMRO IP: *.aster.pl 03.12.07, 11:55
                        dobre!!
              • surfside Re: ABN AMRO 09.08.07, 08:58
                Aaa tam odchodzą - może z banku. Wiekszosc siedzi na tylkach, tylko
                narzekania slychac z wszystkich stron - ale nikt nic nie robi tylko
                gada.
                • martinkov Re: ABN AMRO 25.11.07, 13:16
                  Czy ktoś może powiedzieć mi więcej o procesie rekrutacji. Przeszedłem pierwszy
                  szczebel w agencji i zostałem zaproszony bezpośrednio do banku. Ktoś wie jak to
                  dalej będzie wyglądać?
                  • Gość: b Re: ABN AMRO IP: *.aster.pl 03.12.07, 11:56
                    Teraz będziesz musiał zrobić szpagat i 360 na jednym ręku.
                  • Gość: dominika Re: ABN AMRO IP: *.jjs.pl 06.12.07, 22:57
                    Nie wiem czy to jeszce akualne, moze aplikowalismy na to samo
                    stanowisko ktore dostalam ja:) ale jesli nie to ja mialam potem
                    jeszcze 3 rozmowy, z pania z kadr, menadzerem dzialu - Polak i po
                    angielsku z menadzerem z Londynu, raczej ostatnia najwazniejsza
                    • Gość: martinkov Re: ABN AMRO IP: *.internet.piotrkow.pl 07.12.07, 16:55
                      No to gratki Dominika! Doszliśmy do tego samego etapu ale okazałaś się lepsza:)
                      Ja póki co jeszcze jestem w grze na inne stanowisko, mam nadzieję na happy end.
                      • Gość: bn Re: ABN AMRO IP: *.centertel.pl 11.12.07, 12:39
                        na jakie stanowisko sie nie dostales? na jakie teraz aplikujesz? Daj
                        znac jesli mozesz, bo ja dostalem prace w abn i oferte przyjalem.
                        Pozdrawiam
                        • Gość: bybros Re: ABN AMRO IP: 85.222.15.* 20.12.07, 18:55
                          witam .ja wybieram sie jutro na rozmowe do abn amro na stanowisko - praktykant w dziale klienta korporacyjnego... a tak naprawde to ma byc praca na pol etatu. czy ktos wie czy oni tam maja jakis program menedzerski ? albo jakakolwiek sciezke kariery?
          • Gość: malik Re: ABN AMRO IP: *.aster.pl 01.04.08, 20:46
            a na ile mozna liczyc po okresie probnym w abn amro?
    • Gość: xbobek@gazeta.pl Re: ABN AMRO IP: *.acn.waw.pl 25.01.08, 12:42
      Ja miałem w sumie 4 rozmowy, myślę, że po prostu tak to działa, że musisz przejeść je wszystkie. Jeśli chodzi o mnie, to wszystko bylo konkretne i bardzo przyjemne. Rozmowa z Pania z HR tez byla calkiem mila, nie widzę więc specjalnie problemu z HR. Co do managera z UK to ja nie mialem rozmowy z nikim z UK, a moja ostatnią rozmowę odbyłem osobiście w biurze w Warszawie z Pania z Holandii. Nie wiem jak mozna by bylo przeskoczyć wszystkie rozmowy z ludzmi z PL, moze po prostu aplikować na ogloszenia z globalnej strony, tylko że wtedy to już raczej do pracy poza PL. Ale skoro chcesz być managerem z Londynu, to chyba właśnie tędy najkrótsza droga ;-)

Pozdrawiam
      • Gość: xex Re: ABN AMRO IP: *.centertel.pl 04.03.08, 09:15
        Witam,
        Jak można aplikowac do ABN AMRO?
        Zajmuje sie tym jedna z firm HR? Czy samo ABN?
        • Gość: l Re: ABN AMRO IP: *.acn.waw.pl 05.03.08, 20:24
          Rekrutacjami zajmuje sie dk Career Online S.A. - zamieszczaja oferty np. na pracuj.pl Pozdrawiam
      • Gość: xxx gosia Re: ABN AMRO IP: *.nettelinwestycje.pl 01.04.08, 13:31
        Mam pytanie, czy jak ktoś zna podstawowy angielski a jest po
        studiach i posiada praktyke w banku to może sie starać tam o
        ptace.Czy w ABN AMRO to tylko dostają sie ludziska którzy znają
        angielski?Bardzo proszę o odpowiedź!

Dzięki i pozdrawiam.
        • Gość: rita czikita Re: ABN AMRO IP: 89.76.116.* 02.04.08, 03:46
          Tak, angielski to podstawa - dokumenty, maile, systemy informatyczne itp.
          Minimalny poziom to gdzieś pomiędzy FCE i CAE
          Zresztą to jest właściwie jedyne wymaganie jakie stawiają do tej pracy -
          doświadczenia nie trzeba, wykształcenie wyższe lub w trakcie studiów to teraz
          też nie wymagania
    • Gość: w Re: ABN AMRO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.08, 15:31
      syf
      • Gość: rita czikita Re: ABN AMRO IP: 89.76.116.* 02.04.08, 03:47
        dziecko neostrady?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka