Dodaj do ulubionych

Praca w Sitel Polska

• Gość: Gość Re: Praca w Sitel Polska IP: *.ip.netia.com.pl 21.12.11, 11:41
      Sama pracowałam w Sitel Polska( ul wołoska 7, budynek mars), nie polecam , to jest miejsce gdzie " management" załatwia stołki przydupasom, premia ere którą sitel obiecuje jest jawnym oszustwem- ludzie bądźcie czujni, koleżanka przyprowadziła kolegę który mówił w 2 obcyh jezykac, za to obiecano jej premię w wys. 1500zł( premia ere którą sitel się chwali) dostała 2 raty po 300zł ale bała się konfrontować z działem HR, bo przełożeni jej dali do zrozumienia żeby lepiej tego nie robiła. DNO!! JaK można tak traktować pracownika???
      jak ktoś nie wierzy to niech się zatrudni ale nie zachęcam. Często ludzie na wyższych stanowiskacj niż agenci nie maja kompetencji bo ktoś im tą posadę załatwił.
      Przestrzegam przed tą niby przyjazną firmą.
      • Gość: Hm... Re: Praca w Sitel Polska IP: 93.190.152.* 28.12.11, 11:41
        Hm...
        • Gość: Hop! Re: Praca w Sitel Polska IP: *.dip.t-dialin.net 23.01.12, 16:57
          Hop! Hop!
          • Gość: Hop! Re: Praca w Sitel Polska IP: *.vodafone-net.de 26.02.12, 18:57
            Hop! Hop! Hop!
      • palimpsest7777 Re: Praca w Sitel Polska 05.11.14, 13:06
        1400 miesięcznie - do ręki:) Tyle zaproponowali mi po przejściu 2 godzin testów z angielskiego i teorii sprzętu agd, rtv i innych asortymentów - chodziło o obsługę klientów Samsung. Wcześniej nie chcieli wspomnieć słowem o wynagrodzeniu, a po tym jak specjalnie pojechałem, straciłem 2 godziny na test, plus godzinę na dojazdy, zadzwonili i pogratulowali mi pracy.
    • nienawidze-pracy-w-sitel Sitel plajtuje-projekty sie koncza 31.03.12, 18:30
      Sitel plajtuje-projekty sie koncza. Nikt juz nie chce z ta firma wspolpracowac, wiec interesik z wyzyskiem pracownikow sie zwija.....
      • Gość: gość Re: Sitel plajtuje-projekty sie koncza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.12, 17:20
        nie ma już projektów: johnson control, ebay i ostatnio toshiba się zabrała ... brawo dla sitela. WYNIKI WYNIKI !!
        • Gość: EX-Sitel Re: Sitel plajtuje-projekty sie koncza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.12, 12:42
          Czy to prawda, że wraca eBay???
          • Gość: gości Re: Sitel plajtuje-projekty sie koncza IP: *.opera-mini.net 04.04.12, 17:16
            tak. wróci pewnie dużo ludzi...
            • Gość: EX-eBay Re: Sitel plajtuje-projekty sie koncza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.12, 23:24
              Wiadomo kiedy i ile osób będą potrzebowali?!
              • Gość: gości Re: Sitel plajtuje-projekty sie koncza IP: *.opera-mini.net 05.04.12, 00:56
                od 7 maja. dużo ludzi na początek chyba 70, więc pewie się zobaczymy
                • Gość: Gosc Re: Sitel plajtuje-projekty sie koncza IP: *.dynamic.chello.pl 05.04.12, 06:27
                  niemozliwe, zeby eBay wrocil... zaden klient nie rozpocznie wspolpracy z Sitelem bez konsultacji z Sz.P. nienawidzeblablabla.. to jakies plotki, Sitel upada i zarasta mchem, hehehhehehehe ;)
                  • nienawidze-pracy-w-sitel eBay wycofal sie ze wspolpracy z Sitel 25.04.12, 17:40
                    Gość portalu: Gosc napisał(a):

> niemozliwe, zeby eBay wrocil... zaden klient nie rozpocznie wspolpracy z Sitele
                    > m bez konsultacji z Sz.P. nienawidzeblablabla.. to jakies plotki, Sitel upada i
                    > zarasta mchem, hehehhehehehe ;)

eBay wycofal sie ze wspolpracy z Sitel. Ogolnie eBay byl rozczarowany Sitel, bo im tez naobiecywali i g... dotrzymali slowa. Sitel u eBaya jest juz na zawsze spalony. To sa plotki albo pobozne zyczenia pewnego nawiedzonego pana-zawsze-madrego
                    • Gość: ibäh kommt zurück Re: eBay wycofal sie ze wspolpracy z Sitel IP: *.opera-mini.net 25.04.12, 18:15
                      eBay był bardzo zadowolony ze współpracy z Sitelem. nic dziwnego w końcu pracowało tam wiele inteligentnych osób. dlatego też projekt wraca. pierwsza grupa zaczyna już w maju.
                      • nienawidze-pracy-w-sitel Re: eBay wycofal sie ze wspolpracy z Sitel 27.04.12, 13:54
                        Taaa, a swistak siedzi i zawija g-wienko w sreberka. :-)
                        • Gość: eBayRückkehr :-) Re: eBay powrocil do wspolpracy z Sitel :-)) IP: *.dynamic.chello.pl 27.04.12, 20:16
                          Twoje świstaki muszą być z innego wymiaru..
                          nawet jest ogłoszenie na stronie Sitela, że poszukują osób na eBay.

proszę niedowiarku..

www.sitel.com/index.php?p=TalentLink&tlpage=details&id=QP1FK026203F3VBQB8MQWQW84&nPostingID=2833&nPostingTargetID=6002&mask=stdext&lg=EN
                          • Gość: Sie benötigen unse Re: eBay powrocil do wspolpracy z Sitel :-)) IP: *.opera-mini.net 27.04.12, 20:53
                            ... błogosławieni ci co nie widzieli ogłoszenia a uwierzyli...
                          • nienawidze-pracy-w-sitel Re: eBay powrocil do wspolpracy z Sitel :-)) 02.05.12, 13:46
                            Gość portalu: eBayRückkehr :-) napisał(a):

> Twoje świstaki muszą być z innego wymiaru..
                            > nawet jest ogłoszenie na stronie Sitela, że poszukują osób na eBay.

A swistak siedzi i zawija, zawija i poklada sie ze smiechu. Strasznie naiwny jestes. Sitel nie dogadal sie z eBayem, bo eBay ma Sitel w d_pie. Sitel dal TYLKO ogloszenie ze zatrudni tanich gl_upkow. Kazdy moze sobie napisac takie ogloszenie i obiecac gory zlota i awansy. Szkoda, ze jeszcze mercedesa nie obiecali. :-) TO OGLOSZENIE NIE JEST GWARANCJA PRACY! Przeciez Sitel notorycznie daje ogloszenia, ze szuka pracownikow, bo mu ludzie uciekaja. Ale to nie znaczy ze projekt sie rozwija!
                            Zrozumienie tej prawidlowosci ulatwi ci zycie. Trzeba byc przy_glupem by tego nie pojac - kazdy kto mial choc 5 minut do czynienia z Sitel wie jak h_ujowo prowadza swoja polityke kadrowa.
                          • nienawidze-pracy-w-sitel A swistak siedzi:::: 02.05.12, 13:47
                            Gość portalu: eBayRückkehr :-) napisał(a):

> Twoje świstaki muszą być z innego wymiaru..
                            > nawet jest ogłoszenie na stronie Sitela, że poszukują osób na eBay.

A swistak siedzi i zawija, zawija i poklada sie ze smiechu. Strasznie naiwny jestes. Sitel nie dogadal sie z eBayem, bo eBay ma Sitel w d_pie. Sitel dal TYLKO ogloszenie ze zatrudni tanich gl_upkow. Kazdy moze sobie napisac takie ogloszenie i obiecac gory zlota i awansy. Szkoda, ze jeszcze mercedesa nie obiecali. :-) TO OGLOSZENIE NIE JEST GWARANCJA PRACY! Przeciez Sitel notorycznie daje ogloszenia, ze szuka pracownikow, bo mu ludzie uciekaja. Ale to nie znaczy ze projekt sie rozwija!
                            Zrozumienie tej prawidlowosci ulatwi ci zycie. Trzeba byc przy_glupem by tego nie pojac - kazdy kto mial choc 5 minut do czynienia z Sitel wie jak h_ujowo prowadza swoja polityke kadrowa.
                            • Gość: Sit de sh seller Re: A swistak siedzi:::: IP: *.opera-mini.net 03.05.12, 17:43
                              ogłoszenie nie gwarantuje pracy..dokładnie tak- podobnie jak akt zgonu nie gwarantuje śmierci...
                            • Gość: problemchen Re: A swistak siedzi:::: IP: *.opera-mini.net 24.05.12, 19:34
                              właśnie mija drugi dzień treningu na eBay ,ale to pewnie też nie jest gwarancją pracy.,skoro tak twierdzi guru-nienawidzę czegoś tam
    • Gość: eBay się nawrócił Re: eBay powrocil do wspolpracy z Sitel :-)) IP: *.opera-mini.net 08.05.12, 18:34
      kohos sprofanować Sitela? kohoś falzyfikować ryba w Sitela? kohoś jeść ryba w słodki niedziela po?
      • nienawidze-pracy-w-sitel Re: eBay powrocil do wspolpracy z Sitel :-)) 14.06.12, 13:19
        Gość portalu: eBay się nawrócił napisał(a):

> kohos sprofanować Sitela? kohoś falzyfikować ryba w Sitela? kohoś jeść ryba w s
        > łodki niedziela po?

Przypomnial mi sie pewiem gej w Sitelu. Kazdy pewnie wie o kogo mi chodzi...

• Gość: kolorowa Re: eBay powrocil do wspolpracy z Sitel :-)) IP: *.play-internet.pl 19.08.12, 14:23
          Ten co gołych chłopców oglądał na kompie? Uśmiałam się wtedy do łez.
          Mi się w Sitelu dobrze pracowało. Byłam tez zadowolona ze swojej menadżerki ale faktycznie sporo menadżerów tam po znajomości siedzi i do niczego się nie nadaje.
          W ogłoszeniach mają takie wymagania jakby chodziło o niesamowicie ambitną pracę a to w sumie taka sobie nudna pracka. Ja jednak mogłam z ruchomym grafikiem zajmować się swoimi rzeczami i dlatego mi odpowiadało.
          • Gość: Bobo Re: eBay powrocil do wspolpracy z Sitel :-)) IP: *.uznam.net.pl 11.09.12, 22:42
            Dla mnie ta praca to jedno wielkie nieporozumienie. Jak przyjmuja do pracy to opowiadaja i obiecuja wszystko co sie da. Ale jak tam sie juz pracuje to wpada sie w totalne gufno. Marna pensja, warunki pracy jak w Afryce, do tego ci szefowie, ktorzy sa TM po znajomosci, za lizanie dylka. Ta praca to jedna wielka sciema.
            • Gość: była ebayarka Jak się powodzi ludziom na eBay-comeback? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.09.12, 14:28
              Ja nie skorzystalam z kuszącej propozycji sitela, żeby po roku wracac na ten projekt. z biegla znajomoscia niemieckiego spokojnie znalazłam lepiej płatną pracę, którą w dodatku moge robic z domu. Ale ciekawe co tam na ebayu slychac, cos sie zmienilo?
              • Gość: eBay Re: Jak się powodzi ludziom na eBay-comeback? IP: *.uznam.net.pl 19.09.12, 22:23
                NIc sie nie zmienilo. NIESTETY nic sie nie zmienilo. Caly czas smrod, brud i ubostwo za nedzna pensje. Sitwa tez dalej rzadzi.
                • Gość: gosc Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.12, 13:57
                  Mam umówione spotkanie,ale Pani była tajemnicza. Jakie są stawki?Bo nawet o tym mnie nie mogła poinformowac...i jak się pracuje?
              • Gość: ruszowiutka Re: Jak się powodzi ludziom na eBay-comeback? IP: *.opera-mini.net 23.09.12, 18:10
                ja też mam taką pracę. pracuję w domu, a czasami też mam jeżdżę do klientów. jest fajnie.
    • Gość: Andreas Re: Praca w Sitel Polska IP: 212.180.234.* 25.09.12, 14:59
      Praca w tej firmie jest za*ierdalanie za grosze. Firma upija swoich pracownikow suchym rogalikiem.
      • Gość: piter84 Re: Praca w Sitel Polska IP: *.dynamic.chello.pl 14.01.13, 12:20
        A ktoś byłby tak uprzejmy i powiedział ile obecnie wynosi stawka godzinowa oraz jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna?
    • Gość: Qwerty Sitel Polska to DNO!!!! IP: *.vodafone-net.de 25.11.12, 17:10
      Sitel Polska to DNO!!!! Nigdy wiecej!
    • nienawidze-pracy-w-sitel W Sitel zmuszaja do pracy w Wigilie:-/ 23.12.12, 16:20
      Jako wspomnienie z czasow pracy w Sitel: przypominam sobie, jak Sitel zmuszal nas do pracy w Boze Narodzenie czy w czasie Wielkanocy. Wigilia spedzana na wklepywaniu tekstow do klientow to jest marzenie kazdego z nas (ironia). :-/ Co ja zrobie w tym roku, bo moj obecny pracodawca dal mi 24.12 wolne juz od 12, a 25 i 26 grudnia nie przychodze do pracy... :-)
      • Gość: piotr84 Re: W Sitel zmuszaja do pracy w Wigilie:-/ IP: *.dynamic.chello.pl 10.01.13, 13:08
        Witam
        Z okazji Nowego Roku część osób z mojej (już) poprzedniej firmy została zwolniona w tym Ja.
        Zastanawiam się nad pracą w Sitel (paru znajomych tam pracowało i byli zadowoleni) i teraz mam pytanie bo zastanawiam się nad obsługą jęz.rosyjskiego bądź niemieckiego szkopuł w tym że dawno ich nie używałem będzie ze 2-3 lata i w związku z tym mam pytanie jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna (jeśli chodzi o język)- o co pytają, czy trzeba znać jakieś specjalistyczne pojęcia - bo po prostu nie chciałbym się zbłaźnić w czasie rozmowy choć mam certyfikaty z obu języków.
        Wiem, że jest to praca 24h/7dni w tygodniu ale jakoś muszę przetrwać ten kryzys więc lepsze to niż nic.
        ps. Jeśli w ramach mojego pytania macie pisać, że ta praca to dno itp. to darujcie sobie bo to już przeczytałem w poprzednich postach.
        • nienawidze-pracy-w-sitel Re: W Sitel zmuszaja do pracy w Wigilie:-/ 14.01.13, 23:47
          Gość portalu: piotr84 napisał(a):

> ps. Jeśli w ramach mojego pytania macie pisać, że ta praca to dno itp. to daruj
          > cie sobie bo to już przeczytałem w poprzednich postach.

Wiec jeszcze raz: ta praca to DNO. Rozumiesz?????
          Poza tym w Sitel obecnie zwalniaja.
          • Gość: piter84 Re: W Sitel zmuszaja do pracy w Wigilie:-/ IP: *.dynamic.chello.pl 15.01.13, 12:01
            A czy Ty zrozumiałeś co ja napisałem???
            Prosiłem o coś innego aniżeli taką odpowiedź.
            • nienawidze-pracy-w-sitel Re: W Sitel zmuszaja do pracy w Wigilie:-/ 28.01.13, 22:29
              Gość portalu: piter84 napisał(a):

> A czy Ty zrozumiałeś co ja napisałem???
              > Prosiłem o coś innego aniżeli taką odpowiedź.

Naiwny.... Innej odpowiedzi nie dostaniesz, bo Sitel to dno i kazdy to wie.
        • Gość: Tomasz Re: W Sitel zmuszaja do pracy w Wigilie:-/ IP: *.ip.netia.com.pl 29.01.13, 15:45
          Na rozmowie bedziesz mial slownictwo zwiazane z projektem na ktory sie wybierasz. Jezeli jest to AGD/RTV to rzeczy typu: Zulaufschlauch, Flusensieb, lub co to jest blue-ray lub dvd. nic trudnego. Na niemieckojezycznych projektach zaczynasz od 15PLN/h i podwyzka o 1 PLN co 3 miesiace. NIe wiem czemu ludzie tu rzeczy wypisuja typu kierat i dno. Przyjdz, sprawdz... zawsze mozesz odejsc. Ja pracuje tu juz 4 lata z mala przerwa i mi sie podoba. Jestem na niemieckim projekcie.
          • Gość: piotr84 Re: W Sitel zmuszaja do pracy w Wigilie:-/ IP: *.dynamic.chello.pl 30.01.13, 18:34
            Wreszcie jakaś normalna i konkretna wypowiedź. Wiesz z niemieckim mam spory problem bo dawno nie gadałem i jeśli już to na razie tylko na polskiego klienta bym poszedł a dopiero po jakimś czasie gdy język obcy bym sobie odkurzył to bym zmienił stanowisko.
            Dzięki wielkie za info !
            • nienawidze-pracy-w-sitel Re: W Sitel zmuszaja do pracy w Wigilie:-/ 31.01.13, 22:00

> Wreszcie jakaś normalna i konkretna wypowiedź. Wiesz z niemieckim mam spory pro
              > blem bo dawno nie gadałem i jeśli już to na razie tylko na polskiego klienta by
              > m poszedł a dopiero po jakimś czasie gdy język obcy bym sobie odkurzył to bym z
              > mienił stanowisko.
              > Dzięki wielkie za info !

Masz problemy i z polskim: fatalny styl, interpunkcja itp. A tak poza tym w Sitel zarobisz grosze. To dno i 5 kilo syfu.
              • Gość: piotr84 Re: W Sitel zmuszaja do pracy w Wigilie:-/ IP: *.dynamic.chello.pl 01.02.13, 10:46
                Chłopie Ty się leczyć powinieneś bo widzę, że masz jakiś problem.
                Ja się nie dziwię, że Ty już nie pracujesz w tej firmie bo nie rozumiesz co się do Ciebie mówi i tylko narzekasz - w tym momencie pojawia się pytanie czy to przypadkiem Ciebie nie zwolnili ( a nie niby sam odszedłeś)....
                • nienawidze-pracy-w-sitel Re: W Sitel zmuszaja do pracy w Wigilie:-/ 03.02.13, 20:54

> Chłopie Ty się leczyć powinieneś bo widzę, że masz jakiś problem.
                  > Ja się nie dziwię, że Ty już nie pracujesz w tej firmie bo nie rozumiesz co się
                  > do Ciebie mówi i tylko narzekasz

Popracuj w Sitel to dopiero zrozumiesz jakie to DNO. Trzeba ostrzegać naiwnych przed tym dnem zwanym Sitel. Ale tego nie zrozumiesz, bo u ciebie na wsi to tylko krowy paść ciebie nauczyli. Dla ciebie Sitel to raj, bo inaczej musisz pracowac z krowami i kurami i nawóz na polach rozkładać, wieśniaku buraczany.
                  • Gość: piotr84 Re: W Sitel zmuszaja do pracy w Wigilie:-/ IP: *.dynamic.chello.pl 03.02.13, 21:26
                    Widzę, że elokwencją to nie grzeszysz. Chłopcze odpuść sobie takie teksty bo to świadczy o Twojej kulturze (jeśli wiesz co to jest - jeśli nie wiesz to polecam słownik - słyszałeś o czymś takim?) i tylko się ośmieszasz. Ale z drugiej strony dzięki Twoim tekstem wiem, że są głupsi ode mnie. Gratuluję.

A tak btw na wieś to ja wyjadę jak będę na emeryturze ale widzę, że Ty masz doświadczenie już co się robi na wsi to kiedyś zapytam Cię to polecisz mi jakieś fajne miejsce i rzeczy do roboty by się nie nudzić.

A teraz kończę z Tobą "rozmowę" bo ona nie ma sensu a ja tylko czas tracę na czytanie tego co napiszesz.
                    A dlaczego kończę bo kieruję się tą zasadą:
                    "Nie dyskutuj z debilem bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem".
                    • nienawidze-pracy-w-sitel Re: W Sitel zmuszaja do pracy w Wigilie:-/ 11.02.13, 14:37

Elokwencją to ty nie grzeszysz. Chłopcze, nie ma głupszych od ciebie. Tylko głupek zachwala Sitel i chce tam pracować. Sitel to obraza dla inteligencji i tylko debil jak ty pcha się tam na chama.
                      • nienawidze-pracy-w-sitel Brudne biura. Wyciskają, ile się da. Próby samobój 13.02.13, 12:43
                        Brudne biura. Wyciskają, ile się da. Próby samobójcze [LISTY O CALL CENTER]
                        Cały tekst o prawdzie nt. pracy w call center:
                        lublin.gazeta.pl/lublin/1,48724,13390345,Brudne_biura__Wyciskaja__ile_sie_da__Proby_samobojcze.html#ixzz2KmKc9f5s
                  • Gość: www Re: W Sitel zmuszaja do pracy w Wigilie:-/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.13, 22:45
                    sam jesteś .... nie wiem nawet kim, bo do wieśniaka buraczanego bardzo dużo Ci brakuje

ja wolę gnój z obory łopatą wyrzucać niż pracować z kimś takim jak Ty... sfrustrowanym ćwierćgłówkiem...
                    • nienawidze-pracy-w-sitel Re: W Sitel zmuszaja do pracy w Wigilie:-/ 04.07.13, 21:40
                      Sitel to syf, totalne dno, wyzysk.
                      • Gość: Deathspell Omega Re: W Sitel zmuszaja do pracy w Wigilie:-/ IP: *.scansafe.net 25.10.13, 15:53
                        Hmm... Pracuję tu od 3 miesięcy na Philipsie i jak dotąd wszystko jest w jak najlepszym porządku. Przełożeni spoko, wypłata w terminie. Nikt mnie do niczego nie zmusza i sama praca też jest w miarę przyjemna o ile masz wiedzę merytoryczną i chęć niesienia pomocy klientom. Mój superwisor jest w porządku jak najbardziej kandydat na kumpla. Jeszcze nigdy mnie tu nikt nie zdenerwował, albo nie powiedział nic niemiłego. Praca nie jest ciężka i kiedy pomogę klientowi i słyszę z słuchawki bardzo Panu dziękuję, chce mi się pracować. Pracowałem w innych call center'ach i zdecydowanie atmosfera i warunki pracy najlepsze są tu. Na jakim projekcie byłeś? Może projekt projektowi nie równy? Ja jestem na tyle zadowolony, że pracę tu z czystym sumieniem mógłbym polecić znajomym. Jeśli tylko lubisz pomagać ludziom. Pozdro!
                        • Gość: anonimusz Re: W Sitel zmuszaja do pracy w Wigilie:-/ IP: *.dynamic.chello.pl 02.11.13, 15:07
                          to samo mam odczucie pracuję ponad miesiąc. nie wiem jak na innych projektach ale na philipsie jest bardzo miło i bardzo mnie cieszy to że jestem w stanie komuś pomóc.
                          • nienawidze-pracy-w-sitel Re: W Sitel zmuszaja do pracy w Wigilie:-/ 05.12.13, 15:26
                            Miło ? Pracujesz za grosze, TM to debile i jest miło .......?!? Popracuj dłuzej to zobaczysz jakim dnem jest Sitel...
                            • Gość: PracownikSitel Re: W Sitel zmuszaja do pracy w Wigilie:-/ IP: *.scansafe.net 22.12.13, 09:10
                              Nienawidzę-pracy-w-sitel.
                              Rzadko zdarza mi się złościć na fakt, że ktoś ma inną niż ja opinię, ale Tobie się udało.
                              Zamieściłeś kilkaset postów w sieci na temat pracy w Sitel. Znam tą firmę i większość kadry zarządzającej.

Piszesz takie bzdury i to w takich ilościach, że zaczynam zastanawiać się czy kiedykolwiek tam pracowałeś!!! I czym się właściwie zajmujesz zawodowo - może ktoś Ci płaci za Twoją aktywność? hmmm.... to ciekawe.

Mimo, że nie wróżę jakiś dramatycznych zmian to - przemyśl swoje życie. Może znajdziesz jakieś pozytywy, na których będziesz mógł się skupić...
                              • Gość: byly pracownik Re: W Sitel zmuszaja do pracy w Wigilie:-/ IP: *.dynamic.chello.pl 20.01.14, 12:22
                                Swoim postem obrażasz osoby niepełnosprawne ruchowo, które w przeciwieństwie do Ciebie na pewno mają więcej do zaoferowania. Ale czego ja się spodziewam po PracownikuSitela? :) Wiemy dobrze wszyscy, że zatrudnia się tam każdego z ulicy, byle tylko mówił dobrze w jakimś konkretnym języku obcym. Nie jest ważna kultura osobista ani inne kompetencje. Ale nie o tym chciałem.
                                Mianowicie w odróżnieniu do ciebie (celowo z małej litery), jestem byłym pracownikiem. I mogę sobie wreszcie odetchnąć i powiedzieć, co naprawdę sądzę o tej firmie.
                                Niestety z większością negatywnych postów musze się zgodzić. Liczyłem, że o każdej firmie tak źle piszą, bo to Polska właśnie. Otóż nie. Sitel naprawdę sobie na to zasłużył. Czym?
                                1. Zatrudnianiem na stanowiska TM osób nieodpowiednich i bez wiedzy w dziedzinie zarządzania. Zazwyczaj jest to awans wynikły ze stażu pracy, przez zasiedzenie. Co gorsza, tym ludziom nie oferuje się żadnych zewnętrznych szkoleń!
                                2. Chaotycznymi zmianami na stanowiskach menadżerskich. Człowiek idzie na urlop, wraca i połowy kadry nie ma! Zwolnieni jednego dnia, drugiego już muszą mieć pozbierane zabawki.
                                3. Degradacją stanowisk, "bo tak się komuś ubzdurało". Przez to firma straciła na pewno wiele talentów, ludzi którzy nie wytrzymali i sami poszukali lepszej pracy.
                                4. Okropnymi warunkami socjalnymi- firma zatrudnia grubo ponad 500 osób a na piętrze (średnio 150 osób) ma, uwaga, 1 mikrofalówkę (druga zazwyczaj w serwisie) i to samo z czajnikiem. Miejsca w kuchni nie starcza.
                                5. Na każdym kroku jest łamanie praw pracowników. Mobbing (zastraszanie pracowników- nie podoba się? a gdzie ty miernoto znajdziesz lepszą pracę?), dyskryminacja z uwagi na płeć (poziom zarobków, braku awansu bo ktoś na górze chce tylko kobietę lub tylko faceta), na rodzaj umowy (masz pół etatu? nie licz, że po roku pracy dostaniesz ubezpieczenie prywatne zdrowotne), wiek (tego trzeba zwolnić bo zaraz okres ochronny).
                                6. Brak narzędzi do pracy, podstawowych! Nie licz na swój komputer czy avayę. Możesz nawet nie dostać słuchawek. Na swoje konto mejlowe poczekaj spokojnie 3-4 tygodnie. Może dział IT (2 osoby!!!!!) znajdzie czas by się tobą zająć.
                                7. Na rozmowie dowiesz się, że masz elastyczny grafik pracy, a potem się okaże, że masz narzucony z góry i nie marudź ;)
                                8. Na każdym etapie są cięcia i wszystko jest tłumaczone kryzysem. Nawet w kiblu, za przeproszeniem, nad szarym makulaturowym papierem, masz naklejkę - Oszczędzaj papier. To jest kpina!
                                9. Mało miejsca i duchota, zwłaszcza latem. Oki, CC to open space i hałas i z tym się trzeba liczyć, ale jak połowa osób nie dba o higienę, to robi się naprawdę przykro.
                                10. Najniższe stawki na rynku - stąd wieczne rotacje i ogromna fluktuacja pracowników. Każdy, kto trochę się rozejrzy, znajdzie po góra 2 miesiącach lepszą pracę za lepsze pieniądze. Gdzie nikt mu nie będzie krzyczał nad uchem przy całym zespole, że jest debilem (sam widziałem taką sytuację na floorze), gdzie nikt nie będzie zatrudniał swoich krewnych (a to brat, a to siostra) lub znajomych (narzeczona, koleżanka), gdzie nikt nie wprowadza atmosfery strachu i poniżenia.
                                Czego wszystkim obecnym pracownikom sitela (nawet tym, których wynagradzają za pochlebne wpisy) życzę.
                      • Gość: nienawidze-nie Re: W Sitel zmuszaja do pracy w Wigilie:-/ IP: *.180.186.133.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.01.14, 10:39
                        Strasznie monotonny jestes. Zaznales zlego dotyku w sitel ze tak tej firmy nie lubisz?

Ze tez chce Ci sie tyle lat firme oczerniac. Albo jestes przykuty do krzesla inwalidzkiego i sie nudzisz albo cos jest z Toba nie tak.

Jestes nudny.
                        • Gość: byly pracownik Re: W Sitel zmuszaja do pracy w Wigilie:-/ IP: *.dynamic.chello.pl 20.01.14, 12:25
                          To miało iść pod ten post.

Swoim postem obrażasz osoby niepełnosprawne ruchowo, które w przeciwieństwie do Ciebie na pewno mają więcej do zaoferowania. Ale czego ja się spodziewam po PracownikuSitela? :) Wiemy dobrze wszyscy, że zatrudnia się tam każdego z ulicy, byle tylko mówił dobrze w jakimś konkretnym języku obcym. Nie jest ważna kultura osobista ani inne kompetencje. Ale nie o tym chciałem.
                          Mianowicie w odróżnieniu do ciebie (celowo z małej litery), jestem byłym pracownikiem. I mogę sobie wreszcie odetchnąć i powiedzieć, co naprawdę sądzę o tej firmie.
                          Niestety z większością negatywnych postów musze się zgodzić. Liczyłem, że o każdej firmie tak źle piszą, bo to Polska właśnie. Otóż nie. Sitel naprawdę sobie na to zasłużył. Czym?
                          1. Zatrudnianiem na stanowiska TM osób nieodpowiednich i bez wiedzy w dziedzinie zarządzania. Zazwyczaj jest to awans wynikły ze stażu pracy, przez zasiedzenie. Co gorsza, tym ludziom nie oferuje się żadnych zewnętrznych szkoleń!
                          2. Chaotycznymi zmianami na stanowiskach menadżerskich. Człowiek idzie na urlop, wraca i połowy kadry nie ma! Zwolnieni jednego dnia, drugiego już muszą mieć pozbierane zabawki.
                          3. Degradacją stanowisk, "bo tak się komuś ubzdurało". Przez to firma straciła na pewno wiele talentów, ludzi którzy nie wytrzymali i sami poszukali lepszej pracy.
                          4. Okropnymi warunkami socjalnymi- firma zatrudnia grubo ponad 500 osób a na piętrze (średnio 150 osób) ma, uwaga, 1 mikrofalówkę (druga zazwyczaj w serwisie) i to samo z czajnikiem. Miejsca w kuchni nie starcza.
                          5. Na każdym kroku jest łamanie praw pracowników. Mobbing (zastraszanie pracowników- nie podoba się? a gdzie ty miernoto znajdziesz lepszą pracę?), dyskryminacja z uwagi na płeć (poziom zarobków, braku awansu bo ktoś na górze chce tylko kobietę lub tylko faceta), na rodzaj umowy (masz pół etatu? nie licz, że po roku pracy dostaniesz ubezpieczenie prywatne zdrowotne), wiek (tego trzeba zwolnić bo zaraz okres ochronny).
                          6. Brak narzędzi do pracy, podstawowych! Nie licz na swój komputer czy avayę. Możesz nawet nie dostać słuchawek. Na swoje konto mejlowe poczekaj spokojnie 3-4 tygodnie. Może dział IT (2 osoby!!!!!) znajdzie czas by się tobą zająć.
                          7. Na rozmowie dowiesz się, że masz elastyczny grafik pracy, a potem się okaże, że masz narzucony z góry i nie marudź ;)
                          8. Na każdym etapie są cięcia i wszystko jest tłumaczone kryzysem. Nawet w kiblu, za przeproszeniem, nad szarym makulaturowym papierem, masz naklejkę - Oszczędzaj papier. To jest kpina!
                          9. Mało miejsca i duchota, zwłaszcza latem. Oki, CC to open space i hałas i z tym się trzeba liczyć, ale jak połowa osób nie dba o higienę, to robi się naprawdę przykro.
                          10. Najniższe stawki na rynku - stąd wieczne rotacje i ogromna fluktuacja pracowników. Każdy, kto trochę się rozejrzy, znajdzie po góra 2 miesiącach lepszą pracę za lepsze pieniądze. Gdzie nikt mu nie będzie krzyczał nad uchem przy całym zespole, że jest debilem (sam widziałem taką sytuację na floorze), gdzie nikt nie będzie zatrudniał swoich krewnych (a to brat, a to siostra) lub znajomych (narzeczona, koleżanka), gdzie nikt nie wprowadza atmosfery strachu i poniżenia.
                          Czego wszystkim obecnym pracownikom sitela (nawet tym, których wynagradzają za pochlebne wpisy) życzę.
                          • nienawidze-pracy-w-sitel Mobbing, brud i syf w call centrach - poczytaj 21.01.14, 15:02
                            Byly pracowniku, dobrze piszesz. A tu poczytaj o mobbingu, brudzie i syfie w call centrach:
                            www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,114757,15266051,Wybieraj__kariera_czy_lepienie_pierogow_.html#TRCuk
                          • Gość: PracownikSitel Re: W Sitel zmuszaja do pracy w Wigilie:-/ IP: *.scansafe.net 21.01.14, 17:44
                            Szkoda, że poziom tego wątku wraca do tak niskiego poziomu.
                            Myślę, że jako były pracownik bardzo źle wypowiadasz się o swoich koleżankach i kolegach z firmy w pierwszych zdaniach swojego postu.
                            Rekrutacja kogokolwiek - nie prawda. Proces rekrutacji weryfikuje umiejętności ale też inne elementy których brak u pracowników zarzucasz. Choć pewnie, jak w każdym procesie, zdarzają się przypadki gdzie nie do końca się udało ale to są wypadki przy pracy (choć jak rozumiem generalizując z Twojego maila wynika, że wszyscy którzy tutaj pracują to ludzie z łapanki bez kultury)
                            Na początku chciałem odnieść się do wszystkich punktów z Twojej listy, ale to jest stek bzdur (może poza zbyt małą ilością mikrofalówek). Mobbing, zastraszanie, zwolnienia managerów... to cud że tyle ludzi pracuje tutaj po 2-3 lata a znaczna ilość ponad 5 lat. Chyba po prostu się z Tobą nie zgodzą.
                            Ciekawe jest również, że pracując w firmie o takim profilu ludzie nie dostają słuchawek – to już jest szczyt szczytów. Jakoś nie mogę sobie wyobrazić jak firma prowadziłaby biznes bez takiego wyposarzenia!
                            Zastanawiałem się jak pokazać, że firma jest przyjazna i rzeczywiście daje dobre warunki pracy, szanuje pracowników i daje im szanse na rozwój (oczywiście nie wszyscy mogą awansować, ale w żadnej firmie nie ma tak, że każdy będzie się rozwijał i awansował). Niestety odpowiadanie merytorycznie na tego typu wpisy tylko zachęca do kolejnych wpisów nie mających dużo wspólnego z rzeczywistością, dlatego chyba zarzucę podejmowanie kolejnych prób prostowania, tłumaczenia itp.
                            Negatywne wpisy o SITEL zamieszcza kilka osób z czego jedna osoba przez 2 lata zamieściła ponad 900 wpisów na różnych forach. Nie sposób z tym walczyć. Trzeba robić swoje...
                            Niemniej jednak na koniec dość długiego wpisu, jedna prośba: zastanówcie się zanim wylejecie pomyje na ludzi pracujących w SITEL, którzy codziennie starają się wykonywać swoją pracę i, co najważniejsze, lubią i cenią swoją pracę, swojego przełożonego i w końcu swoje koleżanki i kolegów. Obrażanie ich to cios poniżej pasa.
                            Wszystkim zastanawiającym się nad pracą w SITEL polecam sprawdzić, wysłać CV, przyjść na spotkanie, zobaczyć jak to wygląda. Zapewniam, że jest inaczej niż kilka osób próbuje tutaj przedstawić. Najlepszy dowód, że wypisywane tutaj teksty to bzdury, to ludzie pracujący w firmie od wielu lat. Pewnie zdarzają się wpadki, ale to nie zmienia, że SITEL to dobra firma do pracy!
                            • nienawidze-pracy-w-sitel Re: W Sitel zmuszaja do pracy w Wigilie:-/ 28.05.14, 23:08
                              Gość portalu: PracownikSitel napisał(a):

> Rekrutacja kogokolwiek - nie prawda..... Jakoś nie mogę sobie wyobrazić ja
                              > k firma prowadziłaby biznes bez takiego wyposarzenia!

Ortografia na poziomie przedszkola - nic dziwnego, ze jesteś Team Managerem w Sitel. Do tego kłamiesz jak pies. W Sitel 95 % pracuje tylko kilka miesięcy, jest mobbing, syf i brud i totalnie niekompetentni TM.
                              • nienawidze-pracy-w-sitel Re: W Sitel zmuszaja do pracy w Wigilie:-/ 21.06.14, 22:41
                                Hop! hop!
                                • nienawidze-pracy-w-sitel Re: W Sitel zmuszaja do pracy w Wigilie:-/ 31.07.14, 22:06
                                  Hop hop hop!
    • sunpress1 Re: Praca w Sitel Polska 10.11.14, 16:34
      Jeżeli szukasz pracy lub pracowników w Warszawie zajrzyj na stronę www.PracaWarszawa.com.pl
      Dodaj swoje ogłoszenie za darmo. Szukaj pracy blisko swojego miejsca zamieszkania, sprawdź oferty pracy w Twojej dzielnicy. PracaWarszawa.com.pl - praca na wyciągnięcie ręki.
      • Gość: HOP Re: Praca w Sitel Polska IP: *.vodafone-net.de 14.12.14, 20:59
        HOP
        • Gość: dawny pracownik ebay bankrutuje IP: *.play-internet.pl 21.01.15, 13:15
          Czy ebay jest jeszcze w Sitelu?
          • Gość: PracownikSitel Re: ebay bankrutuje IP: *.scansafe.net 21.01.15, 21:08
            Uuuuoooo.....
            Kolego - skąd masz takie wieści?
            • Gość: bylypracownik Re: ebay bankrutuje IP: *.play-internet.pl 22.01.15, 11:51
              W tamtym roku był atak hackerów na ebaya. Od tej pory utargi firmy spadły. Przynajmniej tyle w googlu po angielsku.
    • ogonekdonka Re: Praca w Sitel Polska 06.08.15, 14:30
      Jestem na początku kariery zawodowej, na studia nie poszedłem, bo nie chcę zasilać grona bezrobotnych. Teraz wykształcenie wyższe wcale niczego nie gwarantuje, co widać po statystykach dotyczących absolwentów uczelni. Wolałem więc zdobyć jakiś konkretny zawód. Na razie niczego nie żałuję. Skończyłem technikum o profilu gastronomicznym, dorabiam trochę w restauracji w Zielonej Górze, ale chciałbym wyjechać do innego miasta żeby zdobyć doświadczenie i spróbować sił w wielkim świecie, np. w Warszawie, gdzie potencjalnie interesujących mnie miejsc pracy jest dużo więcej niż w moich stronach. Zrobiłem sobie CV na takiej ciekawej stronie pod adresem www.mycv.pl, powiedział mi o niej wykładowca na szkoleniu. Facet ma dużą wiedzę, więc chyba wie że to jest warte uwagi. Ta strona przypadła mi do gustu, wydaje mi się że jest lepsza niż te wszystkie najpopularniejsze portale rekrutacyjne. Mam wrażenie że większość stron to taka masówa i często trzeba coś płacić, a na tym mycv.pl znalazłem ładne wzory CV, ciekawe porady i ogłoszenia. Można zrobić sobie profesjonalne dokumenty takie jak CV czy list motywacyjny zupełnie za darmo. Poza tym to co sobie tam zapiszemy jest zawsze łatwo dostępne pod linkiem, który dotyczy tylko mnie. To jest takie internetowe CV. Zawsze można sobie do niego wrócić by coś uzupełnić. Ja znalazłem tam też ogłoszenia, które mi odpowiadały. Warto było, bo byłem w Warszawie już na jednej rozmowie, czekam na odpowiedź czy będą mnie chcieli.
      • nienawidze-pracy-w-sitel Re: Praca w Sitel Polska 29.09.15, 12:51
        Sitel to dno, wyzysk. Do tego jeszcze projekty im bankrutuja, to nie maja kasy by zaplacic.
    • katarzyna_pach Re: Praca w Sitel Polska 16.10.15, 09:24
      A wiecie może ile zarabia TM? Zastanawia się czy warto rozpoczynać karierę w tej firmie...
    • Gość: Adam Re: Praca w Sitel Polska IP: *.dynamic-ww-3.vectranet.pl 11.11.15, 23:42
      Odradzam wszystkim podjęcia pracy w tej firmie. Przyjęli mnie na kurs językowy choć test napisałem za słabo i byłem zdziwiony, że mnie przyjęli. Ale wszystko się wyjaśniło potem. Kurs był prowadzony tylko w obcym języku, gdy nie wiedziało się co znaczy dane słówko to lektor prowadzący zajęcia próbował opisać to słowo, użyć jego nie 100% synonimów i wszystko w języku obcym. Sposób prowadzenia kursu był nieodpowiedni, wszystko tylko w języku obcym. A co jeśli przy opisie jakiegoś słowa nie rozumiało się kolejnych słów? Zajęcia były bardzo stresujące i prowadzone w zły sposób więc zrezygnowałem ale zgodnie z podpisaną umową musiałem zapłacić ponad 1000 zł za kurs, który gdybym nie zrezygnował byłby opłacony przez nich. I teraz wszystko jasne. Choć poszło mi słabo na teście kwalifikacyjnym to mnie przyjęli bo wiedzieli, że nie dam rady i zrezygnuje a co za tym idzie będę musiał zapłacić za kurs z własnej kieszeni. To działanie było celowe, żeby wyciągnąć ode mnie kasę i tyle.Poza tym pracownicy tej firmy sami nie wiedzą jak żyją, w firmie panuje chaos i nieporządek. Odradzam wszystkim tego źródła stresu i oszustwa bo inaczej nie da się tego określić. Uciekajcie od tych oszustów jak najdalej!!!!!!!!!!!
      • mdly33 Re: Praca w Sitel Polska 11.07.16, 17:00
        Hej. Ile teraz (2016) wynosi przeciętna wypłata netto na eBayu niemieckim dla początkującego pracownika?
    • Gość: tom8 Re: Praca w Sitel Polska IP: *.158.202.77.rev.sfr.net 06.02.17, 21:23
      Niekompetentne zarządzanie ludźmi, np. Tomas Svrcek (OPS), który dodatkowo ma problemy z ortografią. Brak szkoleń. Brak możliwości rozwoju i awansu. Brak podwyżek, niskie zarobki. Ciągłe problemy z urlopami. Duża rotacja pracowników z winy HR. Zasyfiona klimatyzacja. Lizusostwo, kolesiostwo, chamstwo, za dużo osób z prowincji, nieprzyjemna atmosfera pracy. Brak zainteresowania ze strony team managerów, lenistwo, zamiatanie problemów pod dywan, unikanie odpowiedzialności, arogancja, szantażowanie osób wytykających im błędy. Z roku na rok coraz gorsze warunki pracy i coraz większy chaos w zarządzaniu. Stary, wolny, zniszczony sprzęt. Większość pracowników i team managerów to albo dresiarze albo słoiki. Zdarza się, że niektórzy przychodzą do pracy na kacu, co jest tolerowane przez team managerów. Mobbing, kłamstwa.
      • Gość: NieLubięLeniów Re: Praca w Sitel Polska IP: *.cws.sco.cisco.com 07.02.17, 07:33
        Tom8 - dobrze że przeżyłeś - bohaterze!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka