Gość: acy IP: radinet:* / 192.168.1.* 16.07.03, 20:54 Witam, Jak sądzicie, który z certyfikatów językowych jest bardziej ceniony przez pracodawców: BEC Higher czy CAE? Z góry dziękuję za pomoc Pozdrawiam acy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: monia Re: BEC3 czy CAE? IP: *.u.mcnet.pl 17.07.03, 17:12 Gość portalu: acy napisał(a): > Witam, > Jak sądzicie, który z certyfikatów językowych jest bardziej ceniony przez > pracodawców: BEC Higher czy CAE? > Z góry dziękuję za pomoc > Pozdrawiam > acy cae. nigdy nie slyszalam nawet o bec higher (jakis amerykanski egzamin?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acy Re: BEC3 czy CAE? IP: radinet:* / 192.168.1.* 17.07.03, 18:00 Gość portalu: monia napisał(a): >> > cae. nigdy nie slyszalam nawet o bec higher (jakis amerykanski egzamin?) BEC Higher to 3 trzeci poziom egzaminu Business English Certificate przeprowadzanego przez Cambridge University, podobnie jak CAE czy CPE. CAE to język ogólny, BEC - biznesowy i właśnie dlatego zastanwiam się, który z nich jest bardziej przydatny. Ale chyba wybiorę CAE, bo BEC nie jest jeszcze w Polsce znany. Z góry dziękuję za dalsze porady. pozdro acy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: BEC3 czy CAE? IP: *.era.pl 07.08.03, 13:59 BEC3 Oczywiscie. (to ze niektorzy nie znaja tego certyfikatu, to nie znaczy, ze automatycznie bardziej ceniony jest CAE). Dlaczego? A mojego doswiadczenia podczas zatrudniana osob do pracy: Bo dowodzi znajomosci jezyka specjalistycznego, a jak sie go zna na takim poziomie, to ewidentnie bardziej ogolny jest na podobnym. Wg. Rady Europy te egazminy sa na jednakowym poziomie... powodzenia!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: BEC3 czy CAE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.03, 20:09 A nie możesz przedstawić pracodawcy obu certyfikatów? Czy jeden w jakiś sposób wyklucza drugi, czy może jesteś właśnie na etapie egzaminów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acy Re: BEC3 czy CAE? IP: 217.97.156.* 08.08.03, 10:35 Cześć! Można powiedzieć, że jestem na etapie egzaminów... Od dwóch lat mam FCE, ale wiem, że to teraz za mało. Dlatego chciałabym zdobyć kolejny certyfikat i tu powstaje problem: który??? Niezwykle trudno jest podjąć decyzję, a robienie dwóch certyfikatów na tym samym poziomie wydaje mi się stratą czasu i pieniędzy. Za CAE przemawia jego wszechstronność, ale BEC wydaje mi się po prostu ciekawszy :) Z góry dziękuję za dalsze porady :) pozdrawiam acy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: BEC3 czy CAE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.03, 16:19 Więc zrób ten, który uważasz za ciekawszy. Intuicja to dobry doradca :-) Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś