IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.07, 12:41
Szukam opinni o pracy u developwra prz sprzedaży mieszkań i domów.
Czy ktoś może udzielić kilku rad i wskazuwek. Czekam na wszelki
opinie
Obserwuj wątek
    • Gość: ktoś... Re: deweloper IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.07, 22:09
      I co, udało Ci się znaleźć pracę w tej branży?
      Też właśnie szukam i ciekaw jestem niezmiernie.
      • Gość: nocny Re: deweloper IP: *.atman.pl 28.10.07, 15:18
        witajcie
        trochę znam tą branżę, choć u developera bezpośrednio nie pracowałem. O ile się
        orientują to pewnie będzie podstawa + premia za sprzedane mieszkanie. O ile
        biuro pośrednictwa bierze ok. 3% to sam pośrednik (jeśli tylko tam pracuje)
        dostaje z tego jakieś 20%. Więc pewnie i tu premia będzie podobna. Biura
        sprzedaży z tego co zauważyłem mieszczą się często na placach budów - choć nie
        jest to reguła, ale pewnie zaliczenie budowy z klientem będzie konieczne :).
        Trzeba też pewnie orientować się ogólnie budowlance.
        P.s. Znam dwie osoby które uciekły od dewelopera (duży zagraniczny)do typowego
        biura nieruchomości.
        Pozdrawiam
        nocny
        • Gość: czarne Re: deweloper IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.07, 20:21
          Standardowo wygląda to tak - umowa o pracę z wynagrodzeniem zasadniczym między
          1600 a 2500 netto. Do tego prowizja za sprzedane mieszkanie od 300 do 700 netto.
          To jest średnia warszawska. Dotyczy oczywiście 'normalnych' deweloperów, bo są i
          firmy, które dają np. 0,25% od wartości sprzedanego mieszkania, na umowę
          zlecenie, bez żadnej podstawy.
          Ale to nie jest zbyt dobra propozycja, bo poza samą sprzedażą jest sporo innych
          obowiązków, cała obsługa klienta przed i po sprzedaży aż do odbiorów mieszkań.
          • Gość: Gość Re: deweloper IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.07, 10:54
            Też szukam info o pracy u developera.
            Myślałem że jest nieco lepiej.
            Zauważyłem że jest mało ofert pracy i niestety do niektórych firm
            mozna sie dostać tylko po znajomości.
            Wysłałem kilka aplikacji. Bez odzewu. Szkoda bo pracuję w biurze
            pośrednictwa i mam tej pracy serdecznie dosyć.
            Czekam na oferty pracy.
    • adam.keder26 Re: deweloper 19.05.23, 11:03
      Mogę Wam wszystkim polecić ofertę dewelopera z Szczecina - www.makdom.pl/mieszkania-szczecin , który od 25 lat buduje nowe mieszkania w Szczecinie. Jeżeli jesteście zainteresowani ich ofertą, to wszelkie informacje znajdziecie na stronie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka