Gość: marcin IP: *.deltavista.pl 03.03.08, 15:12 Dostałem ofertę 6200 netto. Czy to jest ok, czy zaniżone względem rynku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lila Re: Zarobki programista Java 5 lat doświadczenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.08, 22:40 Jak na Kraków to całkiem nieźle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bu Re: Zarobki programista Java 5 lat doświadczenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.08, 15:48 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ajf Re: Zarobki programista Java 5 lat doświadczenia IP: *.ip.netia.com.pl 04.03.08, 19:16 9.000 brutto? Jest ok, to mniej wiecej srednia rynkowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Zarobki programista Java 5 lat doświadczenia IP: *.gprs.plus.pl 04.03.08, 19:20 Wychodzi trochę ponad 9500 brutto. Oczywiście mowa o stolicy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c++ Re: Zarobki programista Java 5 lat doświadczenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.08, 19:57 ale to sama pensja zasadnicza? czy liczysz juz ze srednia premia? i jaki system premiowania? firma duza? mala? krajowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Zarobki programista Java 5 lat doświadczenia IP: *.gprs.plus.pl 04.03.08, 20:20 Raczej już z premią, firma spora (>500osób), krajowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Zarobki programista Java 5 lat doświadczenia IP: *.189.72.20.e-plan.pl 13.03.08, 19:21 W Wawie w duzych firmach lub korporacjach wiem, ze developerom z 4-5 letnim stazem placa 9-12 brutto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dexter Re: Zarobki programista Java 5 lat doświadczenia IP: *.chello.pl 06.05.08, 14:17 Odbiegajac troszeczke od tematu, uwazacie, ze lepszym rynkiem pracy dla programisty jest Krakow czy Warszawa ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak Re: Zarobki programista Java 5 lat doświadczenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.08, 21:25 chyba warszawa, ze względu na swój potencjał w całej gamie dziedzin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fenrir Re: Zarobki programista Java 5 lat doświadczenia IP: *.acn.waw.pl 07.05.08, 19:52 1. Możesz podać kilka przykładów takich firm? 2. Czy przedział wynagrodzenia który podałeś dotyczy tylko developerów javy (Senior Developerów, a może Team Leaderów)? 3. Aktualnie mam spokojną, mało rozwojową posadę jako Software Developer, jednak w wyniku lektury takich tematów jak ten od pół roku szukam nowej pracy jako Database Developer, moje minimalne wymagania to 10kPLN brutto, byłem już u blisko 10 pracodawców, jednak bez powodzenia (niejednokrotnie przechodziłem kilkuetapowy proces, wydaje mi się że dobrze wypadłem na rozmowach i testach), zastanawiam się czy: a) trafiam do niewłaściwych pracodawców (min.: Acxiom, Accenture, Deutsche Bank, HP GDAS itd.)? b) jestem cienki? c) informację o oferowanych zarobkach w branży są przesadzone? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rpg Re: Zarobki programista Java 5 lat doświadczenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.08, 21:08 1. tu siedziby ma wiekszosc firm i koncernow z wszystkich branz, w kazdej z nich potrzeba specow od technologii, konsultantow, architektow, analitykow, programstow, architektow do wyboru, do koloru 2. z tego co sie orientuje, a orientuje sie dosc dobrze, to przedzial 9-12 brutto dla progarmisty z 5 lat doswiadczenia w wiekszej firmie to jest srednia rynkowa. 3. jesli chodzi o twoja historie, to wydaje mi sie ze nie sa problemem twoje oczekiwania finansowe, lecz cos innego. Odpowiedz Link Zgłoś