Gość: Paweł IP: *.spray.pl 19.07.08, 13:21 Czy ktoś pracował w tej firmie? Jak jest? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aaaaaa Re: Emmerson...? IP: *.chello.pl 21.07.08, 18:39 podobno ciężko sie dostać, a kasa bardzo dobra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: je ne croix pas nie IP: *.aster.pl 22.07.08, 13:45 taaaa kasa powalajaca...bylam i zaproponowano mi 1000 zl podstawy + prowizja. takie prace uzaleznione od prowizji to ja moge traktowac hobbistycznie,majac zapewnione bezpieczenstwo finansowe a ruletka jest dobra dla studenta a nie dla rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.08, 22:14 no 1000 zl podstawy to rzeczywiscie malo.. w moim biurze posrednicy maja 2000 postawy i prowizje, do tego samochod, laptop i komorke.. i nie trzeba wysiadywac bog wie ile w biurze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pusiek21 Re: Emmerson...? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.09, 20:44 Zgadzam się z wszystkimi negatywnymi opiniami o tej firmie. niesttey emmerson wyzyskuje ludzi, nie radze nikomu tam zaczynac pracy.Zero podwyżek nawet jak masz etat, zero dodatkowych świadczeń, nawet na świeta nic nie dawali, Porażka... Odpowiedz Link Zgłoś
jerry.s Re: Emmerson...? 26.07.08, 20:19 ale Emmerson co ??? tam jest masa działów, rózne branże, stanowiska ... handlowiec? inżynier? manager? na takie pytanie odpowiedź o zarobkach może mieścić się w przedziale 1.500 - 15.000 brutto ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noxxxman Re: Emmerson...? IP: 195.205.135.* 07.08.08, 14:36 dziś byłem na rozmowie - uwaga trzymajcie się - zaproponowali 800 netto podstawy na 3 mc i umowę zlecenie a po okresie próbnym jechanie jedynie na powizji i założenie własnej działalności! Po prostu żal a nie firma! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znam kogos kto tam nie polecam IP: 92.8.156.* 28.12.08, 04:03 nie warto. najgorsze że ludzie tam pracuja za free bo nie ma stalych pensji - nawet ci na zus nie dadza 300zl. Wyzysk straszny. Nie slyszalem o firmie ktora nie płaci podstawy jakiejkolwiek gdy pracownicy są na działalności Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tabcin Re: nie polecam IP: *.kanzas.net 05.02.09, 07:53 Pracował ktoś lub nadal pracuje w Emmerson Evaluation (wycena nieruchomości), jak tam jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e-e-e Re: nie polecam IP: *.centertel.pl 16.02.09, 00:27 W spółce zajmującej się wycenami były ostatnio cięcia pensji. Banki udzielają mało kredytów i mało jest zleceń na wycenę. Cała grupa Emmerson jest w kiepskiej sytuacji finansowej, cięcia i redukcje. Ostatnio nawet samochody służbowe pozabierali bo nie stać ich na płacenie rat leasingowych. Przebimbali mnóstwo kasy na nowe placówki a teraz bronią się przed upadłością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mini Re: nie polecam IP: *.gprs.plus.pl 17.02.09, 18:54 Też słyszałam, że Emmerson trochę przeinwestował. Planowali otworzyć nowe oddziały w Szczecinie, Łodzi, Katowicach, Lublinie, a na razie z naborem cisza. Byłam na rozmowie w sprawie pracy w wycenie, proszę o poradę, warto tam wchodzić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga76 Re: nie polecam IP: *.eranet.pl 21.02.09, 21:08 Cięcia są w całej spółce i to olbrzymie, firma jest na krawędzi wypłacalności. Większość ludzi pracuje na prowizji, która nie jest płacona regularnie, bywają 14-dniowe opóźnienia (wszystko zgodnie z podpisanymi umowami - jak na razie), zamykane są kolejne oddziały, ludzie nie są szanowani, prezes uważa się za alfę i omegę, gburowatość i brak kultury osobistej to jego cechy charakterystyczne. Firma obrośnięta administracją, znajomi królika wysysają ostatnie soki z firmy. Więcej tu dyrektorów przeróżnej maści, niż szeregowych pracowników. Rewelacyjna atmosfera, która panowała w firmie odchodzi w przeszłość. Źle zarządzane poszczególne działy ledwo co egzystują. Przebimbali kasę nie w nowe placówki ale dosłownie przebimbali, tzn. pieniądze jakoś się rozeszły... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alloy Re: nie polecam IP: *.aster.pl 13.08.09, 23:58 Absolutnie nikomu nie polecam pracy w tej firmie. Z wierzchu próbuja wyglądać na profesjonalną firmę, a wewnątrz żenada. Płacą grosze, a wymagają nie wiadomo ile. Jak się nie podoba to z dnia na dzień wyrzucają z pracy. Agenci to tylko prowizja, oczywiście własna dział. i do tego dyżury 6 dni roboczych. Samą prawdę napisała Aga76, pieniądze przebimbali na wszelakie imprezy...A teraz głupoty gadają, że to niby kryzys... Odpowiedz Link Zgłoś
misteletubis Re: nie polecam 19.08.09, 12:46 Również odradzam. Prezes jest strasznie prymitywnym facetem. Aż żal człowieka łapie kiedy widzi kto jest jego szefem. Nie rozumiem też za co pieniądze biorą managerowie. Wszyscy agenci nie mają umów o pracę, nie mają podstaw a firma wymaga od nich przygotowywania raportów pod tytułem: Co słychać u twoich klientów. Plus te obowiązkowe godziny pracy. Pracownicy nie mają prawdziwych umów o pracę, tylko mają własną działalność gospodarczą! Ktoś w końcu powinien tą firmę skontrolować! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buuuu Re: nie polecam IP: 194.181.192.* 27.08.09, 12:12 ŻENADA!!! Naprawdę robi się przykro patrząc na to wszystko od wewnątrz. Trudno oprzeć się wrażeniu, że "ci na górze" robią wszystko, żeby zniechęcić pracowników do angażowania się w swoją pracę, do robienia czegokolwiek. Zwłaszcza w DNK... Coraz więcej obowiązków... coraz mniejsze wynagrodzenia (lub ich brak)... Nawet jeśli na początku wierzyło się, że ta firma daje możliwości rozwoju i dba o swoich pracowników, to ta wiara długo nie przetrwała! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablos Praca w Emmerson -to jakaś totalna Masakra!!!!! IP: *.aster.pl 28.08.09, 12:40 Firma nie szanuje swoich ludzi. Firma karząc zarejestrować własną działalność gospodarczą powinna wymagać jedynie wyników i za to rozliczać. Tymczasem wprowadza się dziennik spotkań, w którym każdy musi wpisywać się na listę gdzie ma spotkanie z jakim klientem, dyżury, limity spotkań, podpisanych umów, raporty, co tygodniowe spotkania i spowiadanie się przełożonemu ze spraw z klientami i wiele innych; czyli zawracanie dupy. Tak to można, ale przy umowie o pracę; ale firma nie uznaje tej formy zatrudnienia... Nie szanuje się agentów z długim stażem i osiągnięciami ( wynikami ). Po 4 latach ciężkiej i efektywnej pracy poróżniłem się w pewnych kwestiach z przełożonymi; uznali, że jestem ,,niewygodny" ( na forum wygłaszałem swoje opinie dot. zmian w firmie w normalny sposób - nie zgadzałem się z nimi ) i rozwiązaliśmy umowę o współpracy. Firma oferuje w umowach dwutygodniowy lub miesięczny okres wypowiedzenia. Czy to jest poważna umowa? Poważne traktowanie zasłużonego agenta? Wystarczy ,,nie lizać dupy przełożonemu i niechcący podpaść", a ocena jakości wykonywanej pracy nie ma żadnego znaczenia. Jeszcze w dodatku każdy nabiera wody w usta. Prezes ,,biedaczek" nie może wtrącać się w decyzje dyrektorów, dyrektor menadżerów, a menadżer dostał polecenie od zarządu, a zarząd.... Farsa, czeski film. oficjalnie to każdy mnie cenił i nikt nie chciał pozbywać się mnie z Firmy; bo to nie jego decyzja... Kpiny. Kto mieczem wojuje ten od miecza zginie. Prognozuję stoczenie się firmy w dół po równi pochyłej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaśka Re: Praca w Emmerson -to jakaś totalna Masakra!!! IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 30.08.09, 11:55 Firma puszy się swoją wielkością, tymczasem nie mają na nic pieniędzy. Taki dychający trup, gdzie całą odpowiedzialnością za stan firmy obarcza się pracowników (złe słowo - współpracowników, tam nie wiedzą co to umowa o pracę), a nie zarząd i dyrektorów oddziałów, którzy swoim postępowaniem rozwalają wszystko. Firma nie szanuje swoich ludzi, bo i po co? Panuje zasada, komu nie pasuje, to niech wypier... Zobaczymy jak długo... Po zarejestrowaniu własnej działalności, nikt się tobą nie interesuje. Masz jedynie budować bazę danych. Pracy w zawodzie nie uczy nikt. Po co dyrektorzy mięliby zdradzać swoje tajemnice? Pracujesz, żyjąc perspektywą, że zarobisz. To firmy nic nie kosztuje. W firmie panuje zasada dupolizostwa. Jeśli nie liżesz dupy, nie masz szans. Własne zdanie, pomysły? Nie, nie w tej firmie. Wypowiedzenie dwutygodniowe, miesięczne? - FIKCJA. Jeśli podpadniesz i chcą cię zwolnić, to w ciągu 10 min masz zablokowany komputer i polecenie opuszczenia biura. Oczywiście nikt nie wie, czyje to polecenie. Prezesa? Nieeeee, przecież on ma ważniejsze sprawy i szanuje decyzje swoich dyrektorów. Dyrektora? Nieeee, przecież on jest twoim przyjacielem i od niego to nie zależy! Fakt faktem, masz jeszcze ok godziny na spakowanie się, ale już wszyscy udają, że jesteś kimś obcym, niezależnie czy pracujesz miesiąc, czy 5 lat. A co do stoczenia się firmy, to nie jest to prognoza, tylko fakt autentyczny. Tylko idioci decydują się na takie traktowanie i pracę dla takiej firmy! PRACA W EMMERSONIE - MASAKRA!!!!!! Niech będzie to przestroga dla innych biur nieruchomości, jak można w trybie ekspresowym rozwalić znaną firmę. Za dużo alkoholu i brak wykształcenia. Zasada "znajomi królika" jak widać nigdy się nie sprawdza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim Re: Praca w Emmerson -to jakaś totalna Masakra!!! IP: *.aster.pl 31.08.09, 11:13 Przyznaję 100% Kaśka. Każdy udaje Rumuna jak Cię zwalniają i nie wiadomo czyja to decyzja... i każdy się do Ciebie odwraca plecami; już Cię nie lubią i nieznają... Jeżeli macie odrobinę rozsądku; uciekajcie z tonącego okrętu!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jackoo Re: Praca w Emmerson -to jakaś totalna Masakra!!! IP: *.chello.pl 07.02.10, 19:25 A są jakieś biura w Warszawie do których warto iśc i pracować.? Proszę po polecenie czegoś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacko Re: Praca w Emmerson -to jakaś totalna Masakra!!! IP: *.chello.pl 07.02.10, 19:26 A są jakieś biura w Warszawie do których warto iśc i pracować.? Proszę o polecenie czegoś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dick Re: Praca w Emmerson -to jakaś totalna Masakra!!! IP: 62.87.184.* 16.07.10, 19:19 Ktoś może wie na jakich zasadach przyjmują asytsentów rzeczoznawcy majątkowego? Czy na podstawie umowy o pracę czy jakaś inna nieokreślona forma zatrudnienia? I ile mozna dostac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stachu Re: Praca w Emmerson -to jakaś totalna Masakra!!! IP: *.chello.pl 25.07.10, 18:10 To doskonała firma, szczerze polecam wszystkim poszukującym lekkiej, miłej i świetnie płatnej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yurij Re: Praca w Emmerson -to jakaś totalna Masakra!!! IP: *.acn.waw.pl 13.09.10, 23:28 Tylko dlaczego tyle osób rezygnuje z tej lekkiej, miłej i świetnie płatnej pracy?: - bo miesiącami nie są w stanie zarobić choćby przysłowiowej złotówki, bez grosza stałego wynagrodzenia, za to z comiesięcznymi kosztami w związku z prowadzeniem działalności gospodarczej. Gratulacje za debiut giełdowy. Inwestorzy chyba nie wierzą w ciebie Stachu :-) i nie tylko oni Ponad -30% w dwa dni po debiucie - gratulacje :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan Re: Praca w Emmerson -to jakaś totalna Masakra!!! IP: *.182.15.250.nat.umts.dynamic.eranet.pl 24.11.10, 23:07 Kto zna obecną kondycję finansową firmy Emmerson? Czy warto interesować się ich akcjami, czy poczekać jak jeszcze więcej spadną na indeksie? Może obstawiać spadki na akcjach tej firmy? Podobno lecą lotem koszącym, czy to prawda? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika rozgoryczeni zwolnieni z Emmersona nieudacznicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.09, 21:51 Czemu nie wypowiada się nikt kto tam pracuje, tylko sami rozgoryczeni zwolnieni. Zawsze jak zwalniają to firma jest zła. Jestem stałym klientem Emmersona, od kilku ładnych lat, współpracuję tam z poważnymi Agentami, którzy lata tam pracują i jakoś krzywda im się nie dzieje. Jakoś potrafią zarobić i to całkiem nieźle, chociaż pewnie też nie mają stałej pensji. Uważam, że do tej pracy trzeba się nadawać bo nie jest ona łatwa, a nieudacznicy niech idą tam gdzie mają stałą pensję i nikt od nich wiele nie wymaga. POdziękowania dla całej ekipy Emmerson w Krakowie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: rozgoryczeni zwolnieni z Emmersona nieudaczni IP: *.vspace.pl 20.09.09, 22:46 Yhm czyli ludzie, którzy chcą pracować w normalnych warunkach na umowie o pracę, chcą otrzymywać normalną pensję i mieć szansę na awans ze względu na swoje umiejętności są nieudaniczkami?Chyba każdy woli dostawać regulanie wypłatę, a nie być na gołej prowizji, czyż nie? I chyba każdy chce być doceniony z uwagi na swoje umiejętności i dzięki nim awansować ( a nie dzięki lizustwie), czyż nie? Z Twojej wypowiedzi wynika, że każdy kto nie nadaje się na pośrednika jest nieudacznikiem. Tak durnej teorii już dawno nie słyszałam STAŁA KLIENTKO EMMERSONA hhaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: rozgoryczeni zwolnieni z Emmersona nieudaczni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.09, 21:02 odpowiedzi na Twoje pytania Karolu: po pierwsze- dziwne czemu ludzie, którzy chcą pracować w normalnych warunkach na umowie o pracę i chcą otrzymywać normalną pensję idą do pracy tam gdzie oferuje im się zupełnie coś odwrotnego, -dlaczego oczywiste jest dla Ciebie że ludzie wolą stałą pensję niż prowizję, jestem przedstawicielem handlowym i nie ma dla mnie większego znaczenia czy dostawałabym stałej pensji 1000zł czy 2000zł, pewnie tak samo miałoby się to do tego co wyciągam z prowizji - fakt, powinno się doceniać ludzi za ich umiejętności - nieudacznikiem jest dla mnie człowiek, który zgadza się pracować na warunkach, które od początku mu nieodpowiadają, a jak odchodzi z pracy, to nie umie tego zrobić z klasą i szacunkiem do siebie, tylko szmaci się na forum oczerniając ludzi, z którymi kiedyś pracował. Każdy nadaje się do czegoś innego, więc niech szuka tego co mu będzie leżało!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: rozgoryczeni zwolnieni z Emmersona nieudaczni IP: *.vspace.pl 21.09.09, 21:28 Oczywiste jest to, że nikt nie chce dopłacać do interesu, tylko zarabiać dzięki swojej pracy. Zatrudniając się w biurze nieruchomości w 90% trzeba założyć swoją działalność, czyli opłacać co miesiąc ZUS-y. Przez pierwsze dwa lata jest to 300zł miesięcznie, potem 800zł. Dolicz do tego jeszcze koszty benzyny. Będąc na samej prowizji i nie robiąc żadnej transakcji w ciągu miesiąca dopłacasz - to jest odpowiedz na pytanie czemu uważam, że każdy woli stałą pensję. Po drugie: przychodząc do nowej pracy i słuchając od przyszłego pracodawcy ile to jego biuro nie ma miesięcznie klientów dzięki którym nowy pracownik będzie robił mnóstwo transakcji ( mam tu na myśli takie biura jak Emmerson czy Home Broker) cięzko jest przewidzieć, że będziesz do interesu dopłacać, więc się godzisz. Godzisz się również na założenie działalnosci gospodarczej, ale nie godzisz się na to, że Twoj nowy pracodawca będzie Cię traktował nie jak współpracownika ( wkoncu podpisujesz umowę o współpracy a nie umowę o pracę), tylko jak osobę, którą zatrudnia, nie płacąc Ci ani grosza -ale tego przewidzieć też nie można. Oczywiście, że nie każdy się nadaje do tej pracy, ale Ci co się nie nadają nie są nieudacznikami!!I bardzo dobrze, że można przynajmniej na forum poczytać co się dzieje w różnych firmach - szkoda, że tylko tutaj, bo wiele spraw powinno trafić do sądu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodrigez Re: rozgoryczeni zwolnieni z Emmersona nieudaczni IP: *.halleracaffe.broadband.pl 21.09.09, 20:56 Ja tam pracuję. Nie uważam że jestem nieudacznikiem. Niestety przy obecnej sytuacji rynkowej ciężko jest zmienić pracę. Emmerson nie płaci mi wynagrodzenia, ale łudzę się, że nawet przy obecnej sytuacji rynkowej uda mi się doprowadzić do transakcji. Jak tylko pojawią się oferty pracy nie będę się zastanawiać nad zmianą firmy. Jak zresztą wszyscy moi koledzy z firmy. A poszukującym obecnie pracy odradzam pracę w Emmerson. Szkoda nerwów. Miko - czy uważasz że "twoi" Agenci powiedzą ci, że Emmerson ma ich głęboko w poważaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: rozgoryczeni zwolnieni z Emmersona nieudaczni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.09, 21:08 Drogi Rodrigezie, sama zaczynam "sezon" inwestowania w nieruchomości, więc chyba rynek się poprawia, trzymam za Ciebie kciuki, masz rację, pewnie ci agenci nie powiedzą nic złego o swojej firmie, ale znam ich już trochę czasu, kojarzę te same twarze, kilka osób z imienia, ten skład się nie zmienia od lat, o czymś to świadczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olika zwolnieni z Emmersona to ludzie z godnością IP: *.aster.pl 21.09.09, 23:02 Mika, jak mogłaś coś takiego napisać, że ci zostają zwolnieni, to są nieudacznicy? Nie znasz prawdy, nie siedzisz w tym błocie, więc jakim prawem się tak wypowiadasz? Powiem ci coś nieudzacznicy, to są ci którzy nadal tam pracują, a ci którzy odeszli to są ludzie z honorem i godnością człowieka, którzy nie zgodzili się na to aby ich traktować jak bydło i maszynki do zarabiania pieniędzy, zaś osoby pracujące na umowę o pracę, nie godzili się na żenujące warunki. Więc proszę, nie wypowiadaj się w taki sposób. Agenci wcale nie są zadowoleni z warunków, współpracują tylko dlatego z tą firmą, bo ma znaną markę i to przyciąga klientów. Chyba to oczywiste, ze nikt przed klientami nie będzie się wyżalał, jak ich się źle traktuje, bo jest to oczywiste że nikt by u takiego agenta nie kupił.Czy ty byś kupiła bluzkę u narzekającej na sklep eskpedientki?? A oni też muszą zarabiać nie tylko dla firmy ale również na własne życie. Każdy to dusi w sobie to niezadowolenie. Tu na forum wiele osób się wypowiada z Emmerson i wiele napisało, że zewnątrz to profesjonalna firma, o czym świadczą właśnie wyszkoleni agenci, aby być zawsze uśmiechniętym, ale wewnątrz tak nie jest. Proponuję popracuj tam trochę to zobaczysz, czy tak wszyscy są zadowoleni. A skład się nie zmienia owszem, ponieważ wiele agentów zna się tylko na sprzedaży nieruchomości, więc gdzie mają odejść? A propos w Warszawie co tydzień zmieniają się agenci, przychodzą , odchodzą, kilku jest stałych. Myslisz, że dlaczego tyle osób pisze na forum praktycznie źle o firmie? Bo tak jest naprawdę!! Nie sądzę, żeby Pablos był nieudacznikiem, skoro przynosił firmie największe zyski z całego Emmersona. czy ty jak byś coś chciała sprzedać, bo wiesz że zarobisz, to byś opowiadała klientowi, ze ci źle w firmie? Zastanów się kobieto?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olika Re: zwolnieni z Emmersona to ludzie z godnością IP: *.aster.pl 21.09.09, 23:17 jeszcze do miki, skoro jesteś poważną klientka, stałą klientką, to świadczy to o tobie, jak rzeczywiście jesteś poważną klientką, skoro obrzucasz ludzi błotem. Ludzie którzy tworzą te forum nie obrzucają błotem innych ludzi, a ogólnie firmę. Po za tym nie piszą tu tylko którzy odeszli, lecz również ci którzy dalej tam tkwią. Ale tkwić już nie chcą, czemu jakoś nikt pozytywnie się nie wypowiada? myślę, że nie jesteś klientką Emmerson, tylko pracownikiem z "góry" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agent emmerson Kraków-polecam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.09, 16:09 Ja pracuję w Emmersonie w Krakowe, pensję płacą w zależności od zysku, plus prowizja, dają telefon i można korzystać z autka, pracuję od 2 lat, raczej nie mam miesiąca bez transakcji, więc nie narzekam, oczywiście zawsze mogłoby być lepiej, wiele osób narzekało, wiele osób zrezygnował, ale wiele osób dalej pracuje, wiele od początku, jest rewelacyjna atmosfera, dzięki czemu żal odchodzić, nie ma umowy o pracę ale urlop biorę kiedy chcę, umawiamy się z ludźmi kiedy kto przychodzi na dyżury, reasumując polecam, obiektywnie, w końcu pracuję tu, więc wiem:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja125 Re: emmerson Kraków-polecam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.09, 20:10 tak, dają telefon ze smiesznym limitem rozmów... W efekcie każdy agent musi dopłacać do rachunku który przychodzi pod koniec miesiąca. Przeciez praca pośrednika polega w dużej mierze na częstym kontakcie telefonicznym z klientami. W ogóle praca posrednika nieruchomości jest dla ludzi którzy mają dodatkowe źródło dochodu a tę pracę mogą traktować jako hobby, dorabianie sobie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: didi rewelacyjna atmosfera IP: *.aster.pl 22.09.09, 21:17 owszem jest fajna atmosfera, ale tylko pomiedzy pracownikami, bądź agentami, na pewno nie jest taka między pracownikami a zarządem i zespołem zarządu. Po za tym pracownicy zarabiają bardzo mało a wymaga się bardzo dużo. I kadra pracownicza w ciągu roku praktycznie cała sie zmieniła, w Wawie. Mówię o pracownikach, nie agentach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: emmerson Kraków-polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.09, 23:57 To pojechales z tym Krakowem. Pablos podsumował wszystkie oddziały w Polsce, wszedzie to samo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olo nieudacznicy zostali w emmesonie i dają się rąbać IP: *.aster.pl 25.09.09, 07:14 Mika wypisuje bzdury. Te same twarze i czego się dorobili? Jest tam grupka wzajemnej adoracji mało ambitna. Jeżeli ktoś zmienia warunki w trakcie gry to chyba jest to nie ferr? Nie są to nieudacznicy. Znam np. Pablosa jeden z najlepszych agentów z jakimi miałem przyjemność pracować. Facet b. solidny i o dużej wiedzy, no i miał wyniki. Zamiast zostać menagerem to awansowali panienkę bez doświadczenia i bez wyników; a ta nim zaczęła dyrygować jak jakimś śmieciem. Facet się postawił no i już tam nie pracuje. Z tego co wiem to chyba założył własną firmę pośrednictwa i wielu innych, którzy teraz pracują w znacznie lepszych firmach i doskonale sobie radzą; bo są ambitni!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olo są lepsze alternatywy od Emmersona IP: *.aster.pl 25.09.09, 07:32 Dobry, doświadczony, licencjonowany pośrednik zawsze znajdzie zatrudnienie. Rodriguez chłopaku rozejrzyj się jak jesteś dobry to wszędzie Cię wezmą. Tam gdzie nie płacą pensji to przynajmniej prowizja jest na poziomie 50-60%, a do Emmersona oddajesz haracz 70% a dla siebie marne 30% pod płaszczykiem, że masz dobre narzędzia, dużą bazę klientów, markę firmy i takie tam podobne bzdury. Inne firmy też są duże ale lepiej finansowo doceniają agentów a atmosferę tworzyli agenci z resztą świetni fachowcy, którzy wypromowali tą firmę a zarząd i prezesi wszystko spieprzyli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Re: rozgoryczeni zwolnieni z Emmersona nieudaczni IP: 85.222.87.* 24.09.09, 17:31 Jedna bardzo ważna uwaga - Emmerson w Krakowie a Emmerson w Warszawie to, głównie za sprawą faktycznie różnych prezesów, zupełnie inne firmy. Niby ta sama nazwa, niby Kraków to oddział, ale dzięki prezesowi Rychlikowi Kraków działa o wiele, wiele lepiej - więcej konkretów, lepszy kontakt z pracownikami, większa kultura, lepsza atmosfera. Co do Warszawy... Cóż, może zostawmy to już bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hej rozgoryczona "góra" z Emmerson IP: *.aster.pl 24.09.09, 18:48 Może wreszcie zmienimy temat odpowiedzi. Prawda jest taka, że nie wszyscy zostali zwolnieni, znaczna część osób sama odeszła. Ci co zostali zwolnieni, nie są nieudacznikami, tylko centrala musiała dokonać "cięć budżetu", bo zaczęli bankrutować. Zgadzam się, Emmerson Lumico, bo tak się nazywa oddział w Krakowie, to spółka córka, więc jest inny system zarządzania. Sadzę, że lepszy. Ale w Wawie tak nie jest. Pomiata się pracownikiem. I te forum dotyczy, tego co się dzieje w Wawie. Rozgoryczona "góra" Emmersona- może to oni są nieudacznikami, skoro wszystko im się sypie, i jest tyle niepochlebnych opini. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt Re: rozgoryczona "góra" z Emmerson IP: *.dyn.optonline.net 27.09.09, 18:34 Analogiczna jest sytuacja w Krakowie gdzie w Emmerson Lumico panuje układ kolesiowsko-rodzinny... dosłownie. Sekretarka bez doświadczenia (nałożnica synka prezesa) uważająca się za kogoś lepszego hehehe. Pracowałem w tej firmie i uważam że dobrze postąpiłem odchodząc z tej firmy. Jeśli jesteś ambitny i oczekujesz czegoś więcej za swój wysiłek poszukaj innej pracy. Obecnie pracuję w duzo wiekszej firmie gdzie za wyniki jesteś stosownie wynagradzany, w poprzedniej pracy tak nigdy nie bylo. Nie chce wchodzic w detale bo z szacunku tylko do pracowników których tam poznałem, nie będę pisał o szczegółach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xerzis Re: rozgoryczeni zwolnieni z Emmersona nieudaczni IP: 188.33.96.* 01.12.09, 14:06 Spółka córka która jest nierentowna oficjalnie, lecz nie mówi się oficjalnie o nędznych groszach jakie otrzymują pracownicy ktorych czasami nie stać poprostu opłacić ZUS.Prawda jest taka że większość pracujących tam osób, gdyby mieli lepszą opcję pracy już dawno by odeszli a Ci którzy nadal tkwią na tonącym okręcie mają lepszy układ z kapitanem R. lub go wogóle nie mają i żyją nadzieją że może kiedyś...dziwię się że ludzie cieżko pracujący, wnoszący wkład są mniej wartosciowi i gorzej wynagradzani od pozostałych przydupasów prezesa.smutne ale prawdziwe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablos dwie różne kwestie - obiektywbe spojżenie IP: *.aster.pl 01.10.09, 17:50 Podejście do klienta a traktowanie ludzi pracujących dla Emmersona to dwie różne kwestie. Z szacunku do Siebie ( 4 lata pracy dla Emmerson ) nie będę krytykował podejścia do klienta, bo ono w Emmersonie jest profesjonalne. Zacznijmy od tego, że u konkurencji nagminne jest podpisywanie umów na tzw. kolanie; a Emmerson ma swoje standardy obsługi klienta i uważam, że są na dość wystarczającym/wysokim poziomie. Natomiast nie ma wystarczającego i należnego szacunku przełożonych wobec pracujących tam agentów; nie docenia się ich i nie wynagradza odpowiednio; a wymaga stanowczo zbyt dużo w stosunku do tego co oferuje firma.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iks Re: dwie różne kwestie - obiektywne spojżenie IP: *.aster.pl 01.10.09, 23:24 Popieram. Podejście do klienta, a podejście firmy do pracownika, to 2 różne sprawy. I każdy inteligentny człowiek potrafi je odróżnić. Po za tym świadczy ono o własnej kulturze, jak i szacunku do innych ludzi, i nie tylko w Emmersonie człowiek moze się tym wykazać. Szkoda tylko że firma nie podchodzi do pracowników tak profesjonalnie jak pracownicy do klientów, dzięki czemu firma ma renomę. Odpowiedz Link Zgłoś
laura988 Re: Emmerson...? 29.09.09, 00:19 Ludzie, czytam, co piszecie o pracy w tej firmie i jestem w szoku. Nie dajcie sobą pomiatac, co to za obyczaje, ze na działalnosci gospodarczej są w ogóle jakies obowiązkowej godziny pracy, dyżury, raportowanie? chyba jeszcze jakis kodeks pracy w tym kraju ? podstawa 300 zl za 6 dni roboczych w tygodniu ?!!! jesli nie bedziemy protestowac przeciw tego typu praktykom to pracodawcy ciąglke będą szukac kolejnych jeleni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: Emmerson...? IP: 198.28.69.* 02.10.09, 11:32 Jest ktoś na tym forum kto obecnie pracuje w Emmerson Evaluation, interesuje mnie czy firma nadal długoterminowo zalega z wynagrodzeniami pracownikom, czy może coś się poprawiło ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablos kuriozum IP: *.aster.pl 08.10.09, 14:06 Czy to nie jest kuriozalne, że menager ma średnie wykształcenie, nie posiada licencji pośrednika nieruchomości; a konsultant pod nim studiuje podyplomowo wycenę nieruchomości? Żeby jeszcze owy Menago był terminowy i oddzwaniał do klientów no ale często o tym zapomina....Kuriozalne jest to, że konsultantom/agentom pod nim to się nie przytrafia ( są profesjonalni ); ale gdyby się to zdarzyło od razu wylądowali by na dywaniku..... Odpowiedz Link Zgłoś
laura988 Re: kuriozum 08.10.09, 17:33 e tam kuriozum, w Polsce to normalka, duzo takich firm widziałam albo znam z opowiadan znajomych, tzw "kadra managerska" na niczym sie nie zna, siedzi tam po układach, dzięki różnym plecom, koneksjom itd. i się puszy i sadzi nadrabiając braki merytoryczne wrzaskami i chamskim zachowaniem wobec podwładnych, którzy odwalają całą czarną robotę. Nic dziwnego, że w ogłoszeniach na sekretarkę wymagają biegłej znajomości jezyków, wykształcenia ekonomicznego (najlepeij doktoratu) i różnych innych umiejętności, bo ktos w koncu musi zasuwać, nie? a że w Emmersonie nie zdarza sie, by agent nie oddzwonił do klienta to się nie dziwię, skoro jadą na samej prowizji, to wiedzą, że inaczej nie zarobią nic. a menago jak ma stałą pensję to może chodzic i sie wymądrzac. przykre.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Młody :) Re: kuriozum IP: *.centertel.pl 12.10.09, 15:22 A mi sie podobalo :) Pozdro dla całej komercji :) najlepszy dział w Emmersonie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika komercja Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.09, 19:25 o tak właśnie komercja, ja akurat o Krakowie, w końcu ktoś dołączył do mojej opinii, bardzo profesjonalny dział Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mlody :) Re: komercja Kraków IP: *.centertel.pl 15.10.09, 13:40 Ja akutar pisałem o Warszawie, ale w pełni sie zgadzam, poza tym ludzie są rewelacyjni !!! :) Owca nie łam sie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cxt Wawa IP: *.centertel.pl 10.11.09, 11:20 Nie można generalizować. Wasze opinie są z ostatnich miesięcy i prawie nie ma żadnej pozytywnej. Ci co przepracowali w Emmersonie 2, 4 i więcej lat nie mają się chyba czym chwalić, bo już po pół roku można się zorientować jakie jest podejście "góry" i jak w parktyce wygląda ta cała współpraca i ten kto to toleruje i dopiero po czterech latach ma jaja żeby odejść i założyć własną agencję faktycznie może troche podchodzić pod profil nieudacznika (bez obrazy). Planuję właśnie pojdąć pracę w jednej z placówek w wawie. Emmerson się zmienia. Jestem licencjonowanym pośrednikiem. Zaproponowali mi umowę o dzieło, brak podstawy ale i brak obowiązków biurowych - mam pracować w terenie a nie czekać biernie na telefon od klienta. Wynagrodzenie prowizyjne przy dużym zaangażowaniu w precę to minimum jedna transakcja miesięcznie. Raz będzie to 700 przy wynajmie, a raz 7000-10000 przy szprzedaży. Na pośrednictwo trzeba patrzeć z perspektywy roku i nauczyć się zarządzać swoim budżetem a nie żyć z miesiąca na miesiąc nie mając za co zapłacić zusu. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawx Re: Wawa IP: 94.75.121.* 12.11.09, 23:25 Tu nie chodzi o to, jak kto zarządza swoim budżetem, tylko jak firma traktuje pracowników i współpracowników. Co z tego, że będziesz w terenie? I tak będziesz musiał zdawać relacje, raporty i dostaniesz 30%. Po za tym głównie wypowiadają się tu pracownicy a nie agenci. A to jest różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bea Wrocław IP: 78.8.143.* 14.11.09, 12:24 Witam, proszę o wypowiedzi na temat oddziału we Wrocławiu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nynynyny has the Re: Wrocław IP: 194.181.192.* 18.11.09, 17:30 interesuje Cię dział rynku mieszkaniowego czy komercyjnego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karramba Re: Wrocław IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.11.09, 13:52 Emmerson we Wrocławiu bardzo się skurczył. Były trzy oddziały, dużo zróżnicowanie funkcji. Teraz została tylko garstka najbardziej wytrwałych agentów i pośredników. Jak zaczynałam tam pracę atmosfera była fantastyczna, byłam tym zafascynowana. Niestety przyszedł kryzys a prezes nie przyjął do wiadomości, że trzeba ograniczyć wydatki. Nie zrobił tego w porę i teraz są ogromne długi. Transakcji jest mało, bo mało się sprzedaje i wynajmuje a jak już to ludzie nie chcą płacić prowizji. Kiedyś należną prowizje dostawało się od ręki, teraz trzeba czekać aż centarala łaskawie zaakceptuje wypłatę. Nigdy kasa nie jest w terminie. Wielu wartościowych pracowników odeszło jak usłyszeli że prezes wykrzykuje, że jak się komuś nie podoba to może spier...Parę fajnych osób również pozostało, niestety kilka wrednych świń też się znajdzie. Generalnie jest biednie i raczej nie wesoło. Emmerson zarządza pracownikami przez konflikt. Jak jest spokój to znaczy że jest cisza przed burzą. Działania podejmowane przez zarząd nie mają żadnego sensu, a jak już w końcu wysłuchają głosu z oddziału to decyzje są spóźnione minimum o pół roku. Mieszkaniówka to dwa zespoły z wcześniej zamkniętych oddziałów, raczej rywalizujące niż współpracujące. Komercja znika w oczach. Jest jeszcze jedno kuriozum, w tej firmie sekretarki i asystentki mają lepiej niż menedżerowie! Kasa niewiele mniejsza ale za to na umowę o pracę i brak jakiejkolwiek odpowiedzialności za wynik finansowy firmy! Nie chcę być źle zrozumiana, nie uważam żeby brały kasę za nic, mają roboty po łokcie, ale w porównaniu z szeregowymi pracownikami czy nawet z menadżerami działów mają dużo lepsze warunki pracy.Pracuje się ciężko a Ci co zostali ciągle myślą o odejściu. nie są nieudacznikami jak ktoś wyżej pisał. Pewnie mają jeszcze iskierkę nadziei że się poprawi, albo boją się szukania pracy w dzisiejszych realiach. Przykre że w tej biedzie, nie ma jedności między pracownikami. Gierki i podchody to codzienność. Jak jesteś młoda i ambitna, a do tego masz wiedzę i umiejętności to jesteś zagrożeniem dla pani menago, która powinna wylądować na zasiłku przedemerytalnym. A że liże tyłek prezesowi i intrygami trzyma się kurczowo swojej marnej pasadki, to ludzie muszą się z nią męczyć. Z tym mega profesjonalizmem firmy to wielka ściema. Mało osób ma licencję. Jak ktoś już zrobi, to się zwalnia bo firma w żaden sposób tego nie docenia. Jak można być profesjonalnym agentem po miesięcznym przeszkoleniu? A do firmy przez ostatnie lata trafiali ludzie z ulicy, studenci, desperaci którzy wierzyli w łatwy zarobek i wierzcie mi że profesjonalistami to oni nie mieli szansy być! Na szczęście większość z nich już odeszła. I jeszcze jeden mit, że znana marka przyciąga klientów. Bzdura! Klienta przyciągają atrakcyjne oferty i niskie ceny (oczywiście przy zachowaniu standardów zawodowych w pośrednictwie). Emmerson nie ma unikalnych ofert a jak juz są to drogie. Do tego sztywne prowizje za nieruchomości, które można kupić w pięciu innych biurach z prowizją 1 proc albo i bez. Mnie najbardziej boli buta i arogancja prezesa i dyrektora sprzedaży. Ludzi mają za nic i za grosz nie wiedzą co to kultura i dobre wychowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2001 Re: Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.09, 00:07 zadzwoń do Darka poprzedniego dyrektora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc portalu Re: Wawa IP: *.147.40.112.nat.umts.dynamic.eranet.pl 01.12.09, 22:27 Widzę, że albo napisał to człowiek mało inteligentny, bądź idiota, bądź ktoś z zarządu firmy (na jedno wychodzi). Proszę szanownego pana, nikt tu nie generalizuje, poniższe opinie nie są fantazjami pracowników Emmersona tylko codziennym realizmem. Opinie negatywne są od dłuższego czasu i w dłuższej perspektywie nic się tu nie zmieni. Dupolizusy górą - AVE PREZES!!! Co się zmienia pytam??? Skąd to stwierdzenie skoro zaczynasz pracę??? !!! Nie masz zielonego pojęcia!!! Zgadzam się z jedną opinią - sekretarki mają lepiej w tej firmie niż menagerowie. Mają stałą pensję i totalnie wszystko w dupie. Dużo pracują?? Chyba na zasadzie bicia piany. Robią coś, nie wiedzą co robią, po co i dla kogo. Ogólnie klikanie na GG i czekanie na kolejną wypłatę (terminy ruchome :-) ). A skoro jesteś taki pewien tej 1 transakcji w miesiącu to zagwarantuj to na piśmie. Jeśli by tak rzeczywiście było to mnożąc to przez liczbę agentów firma raczej nie byłaby na skraju upadłości nie mając płynności? Pytanie retoryczne... Odpowiedz Link Zgłoś
maximus34only Re: Wawa 02.12.09, 15:06 Z tym że sekretarki tam nic nie robią i mają wszystko w dupie to kolega pofantazjował .Nie dość że odwalają wiekszość prac za wiecznie pijanych albo nieobecnych menagerów to dodatkowo pracują za pieniądze za które nawet sprzataczka nie chce machnąć .Wynagrodzenie na poziomie zasiłku i dodatkow masa pracy i pensje które albo są z miesiecznym opóznieniem albo i dłużej .Ale w tej firmie traktowanie pracownika jak popychadła to juz norma .Wielkie dziadostwo i włażenie w tyłek i kończywszy na donosach ...Wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jdlslla Re: Wawa IP: 94.75.121.* 02.12.09, 22:18 Dokładnie, zgadzam się z maximus34only. To nawet nie fantazja a zwykłe chamstwo ze strony kolesia, który obraża sekretarki. W naszym społeczeństwie to już się utarło, że sekretarki to niby nic nie robią. A tymczasem to właśnie sekretarki wykonują największą pracę. To właśnie agenci i wogóle chyba pozostali nie mają pojęcia ile pracy mają sekretarki za nędzne pieniądze. I wcale tej pracy nie mają w dupie. Mimo, że nikt ich nie docenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlodi Re: Emmerson to porażka!! IP: 94.254.149.* 15.12.09, 11:33 Ta firma to jedna wielka imitacja firmy. Duzo na tym portalu sługasów prezesa, ale i tak kumaci w temacie wiedza o czym tu inni pisza.Jesli chodzi o prace sekretarek to zupelna zenada i amatorszczyzna.To prawda czym sie zajmuja sekretarki w tej firmie, ciagle opoznienia spowodowane przez roznego typu portale min.chyba ostatnio najbardziej popularny YT, lub gry on-line.Lepiej byc sekretarka i nic nie robic niz zapierdzielac i dostawac mniejsze wynagrodzenie.Ta firme nalezaloby przeswietlic i jestem pewien ze cos by sie znalazlo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kdjjfjh Re: Emmerson to porażka!! IP: 94.75.121.* 17.12.09, 22:25 Co za bzdura. Sekretarka sekretarce nierówna. Jedna solidnie pracuje, druga siedzi w Internecie. Tak samo jest z agentami, jedni pracują drudzy się obijają. Ale nie należy ludzi wrzucać do jednego wora, bo obraża się tych uczciwych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BCZ Re: komercja Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.16, 12:06 W Krakowie - jest moim zdaniem najbardziej profesjonalny Dział Nieruchomości Komercyjnych / biura, lokale, hale, magazyny, grunty/ dział nieruchomości o takim zakresie chyba jedyny w Polsce. Komercja obejmuje również doradztwo. zapraszam do skorzystania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: Emmerson...to wilka sciema!!!!!!!!! IP: 188.33.255.* 31.12.09, 00:34 Obecnie ich kondycja finansowa jest w opłakanym stanie, ludzie którzy zaczynają pracę po krótkim czasie odchodzą bo to co ta firma oferuje pracownikowi jest na poziomie krajów III świata, należałoby sprawdzić ją w całości przez PIP, przeprowadzić wywiad z pracownikami (jedynie anonimowo to wtedy się otworzą) bo to jest juz żenada by we własnym kraju być niewolnikiem u nowobogackiego prezia. forma umowy zlecenie(to juz przegięcie na wstępie, tylko niektórzy zatrudniani są na podstawie umowy o pracę) to już o czymś świadczy, wynagrodzenie również, rotację pracowników to chyba największą w kraju mają nie mówiąc o narzędziach pracy(poziom IT odbiega zdecydowanie od standardów -komputery to dinozaury mówiąc krótko), pracownicy pozbawieni aut służbowych(pozostaje własny transport min.abus, metro ewentualnie własne auto lub rower)czekają na ludzi naiwnych, którzy uwierzą w ich pseudo wielkość(o wejściu na giełdę mówią od kliku dobrych lat by przeciągnąć nowego pracownika do siebie min.na rozmowach kwalifikacyjnych(prawda taka to... z czym ??) przez niegospodarność na górze wszyscy ucierpieli, obecnie poszukują pracowników w większości swoich oddziałów w Polsce bo nikt tam nie chce pracować na takich warunkach, bo jeśli ktoś ma jakąś wyobraźnie nie kupi ich niby to mocnych argumentów i ściemy które tak naprawdę nie są jakimikolwiek faktami) .znajdzie się jakiś poplecznik który odbije piłeczkę ale również wiele osób które to potwierdzą potraktujcie ten post jako dobrą radę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Emmerson...? IP: *.chello.pl 31.12.09, 11:07 cała ta gazeta.praca.pl do dupy angielskie wyrażenia w polskiej gazecie pojebało ich totalnie a czy w angielskiej gazecie znajdziecie wyrażenia polskie dla jakichkolwiek ofert pracy??? popie...ło was debilaki ja sie nie rejestruje ale baż tak łaskaw i wyślij im ten list z dopiskiem mimo ,że nas władza sprzedała za swoje apanaże i korupcję toPlacy nie gęsi i swój język mają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aw Re: Emmerson to porażka!! IP: 188.33.79.* 04.01.10, 21:47 To niestety prawda co Kuba napisał... :-( Emmerson tonie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uik Re: Emmerson to porażka!! IP: 94.75.121.* 04.01.10, 23:30 Wg mnie, najlepiej będzie jak ten cały Emmerson zbankrutuje i upadnie. Dość już traktowania ludzi jak niewolników! I niech nikt u nich nie kupuje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Releksyjny Gość Refleksje IP: 94.75.121.* 24.01.10, 20:28 smutne, że obracasz się w otoczeniu w którym nie znajdujesz nikogo którego zachowanie chciałbyś naśladować. Jeżeli już naprawdę nikogo nie masz to sam pracuj nad sobą, stań się mistrzem dla innych. Wracając do tematu Emmersona to opowiadam oczywiście o tym, że z powodzeniem można pozostać kretynem, idiotą świnią będąc na najważniejszych pozycjach w firmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FuckEmm Re: Emmerson...? IP: *.dynamic.chello.pl 23.12.10, 23:03 Przepracowałem tam pół roku. Nigdy tego doświadczenia nie zapomnę. Życzę tej firmie jak najgorzej. Niech ją wreszcie szlag trafi!!! To jest coś tak strasznego, potwornego, okropnego, że nigdy bym nie uwierzył gdybym sam nie zobaczył. Na kanwie historii emmersona można by nakręcić erotyczny thiller. Ten dziwoląg nieruchomościowy jest bowiem skrzyżowaniem horroru z burdelem. Dzięki Bogu giełda ich właściwie podsumowuje. Gigantyczne straty jakie generują muszą ogłaszać przez megafony jako spółka publiczna. To piękna kara za krzywdę jaką wyrządzają ludziom takim jak ja. Nie mogę się doczekać ich końca. Ale to, dzięki Panu Bogu, kwestia tygodni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Emmerson...? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.01.11, 00:53 hej w każdej agencji nieruchomości działa się na prowizji, ja tak pracuje i cięzko, bo zarobków nie ma, a chłop mój zapie... i ma kupe kasy a ja nic, nic tez mi nie odpala...:( no ale co zrobić, jak sie nie ma innej roboty...tak podstawa moze byc 1tys, a moze byc 200zł, tyle, ze prowizja nie wiadomo czy w ogole sie pojawi jak sie nic nei sprzeda:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EmmFuck Re: Emmerson...? IP: *.146.206.2.nat.umts.dynamic.eranet.pl 25.01.11, 17:07 Ja pracowałem tam prawie rok... I powiem tak: h.j im w du.e! Banda oszustów. Więcej tam dyrektorów od pierd....olenia farmazo...nów niż ludzi do pracy. Szkolą, szkolą i szkolą... tylko tak że nic nie zrozumiesz... Jedni na drugich patrzą spod oka i zastanawiają się jak by tu cię.. no tak bez mydła... Nikt nic nie wie, nikt nic nie powie. Sekretarki ziewają albo siedzą w internecie, menager ma Cię w dupie i czeka kiedy odejdziesz (każdy tu jest dla każdego konkurencją), koleżanki i koledzy nie odzywają się bo zgrzytają zębami po ostatniej transakcji sprzed pół roku albo roku. Jak ktoś coś sprzeda to reszta gotowa przebić go łyżeczką od herbaty na przewylot... Zmuszają ludzi do zakładania działalności gospodarczej, a przy tym obowiązkowe dyżury, godziny pracy, jakieś zebrania, na których menager przeprasza że je zwołuje, ale mu kazali... Pyta czemu nie ma transakcji bo on nie wie czemu a góra pyta... Bo góra też nie wie... a chyba chce wiedzieć... Czemu do kredytów się klientów nie zgłasza... Bo się klienci chyba pochowali... Jeden dom wariatów... Ale co tam, rekrutacja wciąż trwa... Pozdrowienia dla jeleni :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FuckEmm Re: Emmerson...? IP: *.dynamic.chello.pl 23.02.11, 22:00 Jeszcze trwają. To coś niebywałego. Żeby bez zysków, transakcji, obrotu itd itp ciągnąć dalej. Z czego to to rachunki płaci. Ja tam pracowałem dość długo. najbardziej mi się podobało jak zadzwonił telefon. Jeszcze nie było wiadomo kto dzwoni a wszyscy co na sali byli (tak parę osób, bo ich tam już coraz to mniej) rzucali sie na słuchawkę jak żyd na kromkę spleśniałego chleba w Auchswitz albo i birkenau. Tak w emersonie walczy się o kawałek chleba. Ale i tak zawsze tylko jeden wyrywał słuchawkę i potem z dumą i pogardą patrzał na resztę hołoty. Ale nie dziwota jak telefon dzwonił trzy razy na dobę, w tym 2 razy sekretarka do asystentki z infem że w tym miesiącu znowu pensji nie będzie. A wtenczas q..rwy się z płuc niewieścich wyrywały i krzyk rozpaczy się roznosił po sali i płacz i zębów zepsutych zgrzytanie. i wtenczas menadzer pięścią w stół walił i grzmiał: cisza q... rwy niewdzięczne!!! herbatę minutkę za darmo macie po dwie torebki dziennie na pysk i jeszcze wam mało! I zimna wodę w kranie i papier toaletowy do podcierania d....ska tez za darmo. I jeszcze się wam kasy zachciwa/ Won do roboty bo kija wezne. Tak było jak amen w pacieżu cdn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alka Re: Emmerson...? IP: *.warszawa.vectranet.pl 04.03.11, 21:55 Ja też im życzę upadłości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bramosito Re: Emmerson...? IP: *.acn.waw.pl 12.05.11, 10:55 W Emmerson -ie nie jest tak źle. Zawsze można napić się Minutki, kilo cukru dają na kwartał (na biuro), można podebrać kawy koleżance (bo przestali dawać), posiedzieć na krześle w ciszy (bo nikt do biura nie przychodzi), przejrzeć oferty pracy w internecie, poklikać na GG, zawsze ktoś się zlituje i da ci kanapkę (to litościwi ludzie - znają biedę...). Nie wiem dlaczego tak się krytykuje tą firmę... Oby tylko nie zbankrutowali, bo podobno mają długi... Ale czy to prawda, to nie wiadomo... A i ludzie mają wygodę. Za darmo można pojeździć i pooglądać mieszkania. Można popatrzeć jak inni mieszkają, idealna atrakcja na nudny miejski weekend. Tylko trzeba umawiać się z pośrednikiem, który ma samochód. Zawsze to wygodniej i nie tracimy na paliwie. Odpowiedz Link Zgłoś
darek_pieniazek Emmerson Evaluation Praca 27.04.15, 21:46 dla wszystkich tych którzy zastanawiają sie nad podjęciem pracy w tej firmie - Mocno odradzam!!! zawalony robotą, niepłatne nadgodziny podczas których uzupełniasz bazę transakcji, którą jest później sprzedawana, brak służbowych aut na oględziny jedziesz tramwajem/autobusem/rowerem/na pieszo. praktycznie zerowe szanse awansu i nauczenia się czegoś w standaryzowany sposób, od początku nie masz szans na błędy bo pod twoją pracą podpisują się rzeczoznawcy których rola ogranicza się do stawiania pieczątek i podpisów oraz ekstra wycen komercyjnych celem nabijania kabzy prezesika który nota bene jest strasznie odpychającą personą, jednym z jego ulubionych powiedzonek jest stwierdzenie że najlepszy jest pracownik który pracuje za darmo... na start dają netto 1,7 tys. pln/mc i to się nie zmienia przez długi długi czas, no chyba że ktoś ma fach w lizaniu tyłka prezesa to owszem jest mile wskazane. Zatem jeśli macie ochotę stracić czas na subsydiowanie tej firmy to zapraszam śmiało nie liczcie tylko że dorobicie się czegoś więcej jak garba :) Odpowiedz Link Zgłoś